bmtm 01.02.25, 18:23 Ułamała mi się końcówka wtyczki od słuchawek i utkwiła w gniazdku laptopa. Jak zmienić źródło dźwięku - z tych słuchawek na normalny dźwięk biegnący z wbudowanych głośników komputera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Pytanie komputerowe 01.02.25, 18:28 Nie da się. Jak już laptop się przyzwyczaił do słuchawek to trzeba oddać do serwisu. Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Pytanie komputerowe 01.02.25, 18:51 W jakim sensie przyzwyczaił? Próbuję to zrobić od wczoraj i taka trywialna funkcja powinna być gdzieś w ustawieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Pytanie komputerowe 01.02.25, 18:29 Windows: Ustawienia -> system -> dźwięk > urządzenie wyjściowe Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pytanie komputerowe 01.02.25, 18:33 Prościej jest kliknąć symbol głośnika w prawym, dolnym rogu. Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Pytanie komputerowe 01.02.25, 18:52 Tej końcówki nie da się chyba wyciągnąć. Tak głęboko tkwi. Odpowiedz Link Zgłoś
cottonrose Re: Pytanie komputerowe 01.02.25, 18:58 Obawiam sie, ze twoj watek o klopotach ze znaleziem pracy odpowiadajacej twojemu poziomowi wydaje sie coraz bardziej zrozumialy. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Pytanie komputerowe 01.02.25, 19:02 W ustawieniach. A końcówkę wyjmij igła - trochę trwa ale się udaje bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pytanie komputerowe 01.02.25, 19:06 Można też rozwiercić wiertełkiem dwójką, na lekki udar. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Pytanie komputerowe 01.02.25, 19:30 Igła mniejszy strach że się ręka omsknie Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Pytanie komputerowe 01.02.25, 21:26 Jakoś się udało wbić igłę i wyciągnąć. Idiotyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
zawiera_zawartosc Re: Pytanie komputerowe 01.02.25, 19:10 Poszukaj z prawej strony (tam gdzie zegar) ikony głośnika i tam zmień źródło dźwięku Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pytanie komputerowe 01.02.25, 20:43 Napisałem wcześniej, ale autor chyba jaja sobie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pytanie komputerowe 01.02.25, 22:43 Coby nie mnożyć wątków, też zadam komputerowe pytanie. Retoryczne raczej. Jak to możliwe, że po dwóch dwóch latach "sama" mi się bateria w laptopie naprawiła? Bo zdechła była. Nie ładowała się w ogóle i komputerować mogłem jedynie na zasilaczu.To HP, już z tej serii, gdzie żeby wymienić baterię, trzeba wybebeszyć pół notebuka. A dzisiaj patrzę, po nieudanym wyłączeniu systemu wczoraj, odpalam rano a tu winda w pełnej krasie pyta się, czy mam skasować maile z usuniętych, a akumulator na 86%. Ktoś, coś? A przez to i przez zepsuty przycisk DEL kupiłem nowy. Ten zabieram na wyjazdy. Odpowiedz Link Zgłoś