Gość: ANJA2009 IP: *.ghnet.pl 01.08.09, 11:44 Wróciłam własnie z Hotelu Arinna, wycieczka z Itaki, polecam wszystkim gorąco. Jedyny minus to centralna klimatyzacja, w niektórych pokojach bardzo gorąco!! Jesli macie pytania, chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WO Re: Hotel Arinna k/Side IP: 89.72.20.* 02.08.09, 10:57 potwierdzam - byłem w pierwszej połowie lipca - suuuper ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Hotel Arinna k/Side IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.08.09, 16:39 Właśnie wróciłam z tego hotelu,potwierdzam wspaniałe wakacje.Cudowny ogród ,wspaniałe jedzenie,świetne animacje oraz przepiękna okolica.Hotel godny polecenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mewka Re: Hotel Arinna k/Side IP: *.pzu.pl 03.08.09, 10:26 a jaka jest plaża kamienista czy piaszczysta? i czy daleko z hotelu do morza? Odpowiedz Link Zgłoś
jacolexx Re: Hotel Arinna k/Side 03.08.09, 11:13 Tam chyba wszędzie są kamieniste :( Ja jadę tam siódmego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANJA2009 Re: Hotel Arinna k/Side IP: *.ghnet.pl 03.08.09, 23:49 Plaża nie jest kamienista, to piasej ze żwirkiem, przy wejściu do morza zwłaszcza w czasie przypływu sporo drobnych kamyków, uwaga na płyty przy wejściu, już w morzu, można się o nie potknąć, generalnie sa widoczne, ale trzeba uważać zwłaszcza przy wychodzeniu z wody. To jakaś taka skała przybrzeżna, akurat na fragmencie plaży należącym do horwlu Arinna. Ale to wszystko nie przeszkadza udanej morskiej kąpieli :) Odległośc od hotelu na plażę to jakieś 300 m krótszą droga, jest tez droga przez promenadę, dłużśza, ciekawsza ze względu na sklepy, ta droga polecam wieczorne spacery nad morze :) udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanawald Re: Hotel Arinna k/Side IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.09, 20:56 Witam Wybieram się do tego hotelu we wrześniu.I mam pytanie odnośnie samego hotelu i oferty w katalugu/na stronach Itaki - czy to co jest tam napisane jest zgodne z prawdą :) (chodzi głównie o bary na plażach, przy basenie, wyżywienie :)))). W katalogu Itaki napisane jest iż w większości hoteli doba hotelowa trwa do godziny 10.00 i tutaj nasuwa się pytanie, jeżeli wylot z Turcji do Polski będzie np: o godzinie 22.00 to czy w takim wypadku goście zostaną "wyeksmitowani" z pokoju przez 10.00?? Jeżeli tak to gdzie są "przetrzymywani" przez cały dzień do godziny wylotu (walizki spakowane)?? Byłaś w takiej sytuacji? Orientujesz się jak to dokładnie wygląda?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja Re: Hotel Arinna k/Side IP: *.ghnet.pl 14.08.09, 00:59 Jeżeli macie wylot popołudniu to istotnie zostaniecie wykwaterowani z hotelu, chyba że akurat wasz pokój nie będzie od razu zajmowany przez kolejnych gości. Tak jest we wszystkich hotelach, dlatego są podawane godziny, w których zaczyna się i kończy doba hotelowa. Jeżeli natomiat macie wylot w nocy, to zostajecie w pokoju. Przynajmniej tak było w moim przypadku juz kilka razy. W ub.roku mielismy wylot około 17, czyli do 12 moglismy przebywać w pokoju,potem oddaliśmy klucz, poszliśmy na basen, bagaże zostawiliśmy w recepcji, potem rzeczy mokre wsadziliśmy do reklamówek i nie było problemu:) Co do opisu hotelu i otoczenia, wszystko się zgadza, hotel jest naprawde godny polecenia, jedzenie jest pyszne i jedyny mankament to ta centralna klima, działająca w ścisle ustalonych przez hotel godzinach..jesli dostaniesz pokój na V piętrze, możesz mieć mała saune w pokoju...najgorzej klimatyzowane pietro...ale w recepcji mozna wszystko załatwić za małą zapłatą :) w miarę wolnych miejsc oczywiście. Ja miałam szczęście , bo miły recepcjonista zmienił mi pokój bezproblemowo i miałam najlpeszy pokój :) 314 bodajże - widok na korty tenisowe , ale przyjemny chłodek w pokoju przez cały dzień. Pokoje z widokiem na basen i ogórd znajduja sie od południowej strony i są gorzej klimatyzowane. Życzę udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten sam Re: Hotel Arinna k/Side IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.08.09, 20:46 Dzięki za przydatną informację/wskazówkę - powiedz mi jeszcze jak dokładnie jest z tą klimatyzacją ponieważ są różne sprzeczne zdania. Mam pytanie w której części hotelu jest ta wadliwa klimatyzacja? Podobno w starej części hotelu jest lepiej z klimatyzacją (ten twój pokój to która część)? Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna14 Re: Hotel Arinna k/Side 14.08.09, 21:14 Potwierdzam to, co pisała Anja, za drobną zapłatą włożoną w paszport, otrzymuje się dobry pokój. My mieliśmy 307 w starym budynku,był to pokój rodzinny, czyli dwa połączone pokoje mimo, że byliśmy tylko z jednym dzieckiem.Klima też działała dobrze. O tym sposobie przeczytałam tutaj na forum i wielkie dzięki za radę. Rozmawiałam z panią, która całą pierwszą noc męczyła się z córką, bo klimatyzacja w jej pokoju nie działała, miała pokój z oknami na basen. Życzę udanego wypoczynku, a hotel naprawdę godny polecenia. Trochę gorzej z plażą, a dokładnie z tymi płytami, o których już ktoś pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacolex Re: Hotel Arinna k/Side IP: 88.225.226.* 19.08.09, 17:40 Ja przestrzegam przed robieniem wody z mózgu tymi drobnymi opłatami, bo z tego co się wywiedziałem, to pokoje są dawane w sposób zupełnie bezwzględny od przyznawanego bakszyszu "w paszport". Ja dostałem pokój w nowej części, inny w starej. Więc nie wiem, czy to ma jakiś sens. Widzę, że większość chwali się, że są niby tacy sprytni i zrobili resztę w konia, dając bakszysz i sądzą, że dostali najlepsze pokoje. Każdy pokój na swój sposób może być dobry. Myślę, że sami się robimy w konia. Komuś się nie podoba przyznana komnata, to niech idzie na drugi dzień do recepcji i go sobie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hani Re: Hotel Arinna k/Side IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.08.09, 18:34 Turcy się połapali i pokoje przyznają tym co dadzą więcej :)... Powiedzcie mi jeszcze jak z bezpieczeństwem w pokojach. Gdzie najlepiej trzymać dokumenty? Czytałem że w hotelach giną rzeczy nawet z wykupionej "skrytki". Jak zostawię aparat foto na widocznym miejscu jaką mam pewność ze nikt go sobie "nie pożyczy". Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna14 Re: Hotel Arinna k/Side 19.08.09, 18:42 Nie chwalę się swoim sprytem, ale radzę innym to - co i mnie poradzono, a każdy jadący do Turcji wie, że napiwki są tam tradycją. Jeżeli komuś to nie odpowiada, to przecież nikt nikogo do dawania napiwków nie zmusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nica Re: Hotel Arinna k/Side IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.08.09, 19:35 Wybieram się w najbliższym czasie do tego hotelu, czytam sobie i czytam Wasze opinie, których jest dość sporo i generalnie są one o dziwo na duży plus- dręczy mnie jedynie pytanie "jak wygląda sprawa kradzieży", czy można np. telefon, itp trzymać na wierzchu w pokoju hotelowym czy lepiej przechowywać takie rzeczy w sejfie hotelowym bo komuś z obsługi mogą się lepić rączki.... Liczę więc w tym momencie na dobre rady, tych którzy już tam byli i wiedzą o co chodzi.....tzn., gdzie najlepiej trzymać telefon, aparat, paszport, kartę płatniczą itd Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna14 Re: Hotel Arinna k/Side 19.08.09, 20:56 My trzymaliśmy wszystkie cenne rzeczy w walizce, którą mąż zaszyfrował i włożył do szafy. Wiem, że to nie było najbezpieczniejsze miejsce, ale na szczęście nic nie zginęło. Raz zostawiłam na łóżku złoty łańcuszek (nie specjalnie, jakoś o nim zapomniałam) pokojówka ułożyła z niego ładne serduszko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kto na 26 września Re: Hotel Arinna k/Side IP: *.19.165.15.osk.enformatic.pl 21.08.09, 23:21 Witam Czy ktos leci do tego hotelu 26 wrzesnia? Pytania do forumowiczów: - czy reczniki na basen sa platne? - ktore pietro najlepiej wybrac i jakie sa widoki z hotelu? - jak jest z alkoholami (ok, czy paskudztwo?) - czy wejscie na hammam jest platne, czy placi sie tylko za zabiegi? - czy istnieje bezposrednie polaczenie dolmuszami do Alanya i Antalya (jezeli tak to w jakiej cenie)? - czy we wspomnianym Capitan Boat moze wykupic rowniez Kapadocje? Jezeli tak to za ile? - czy w hotelu organziowane sa wieczory tematyczne (np wieczor turecki, itd.) Z gory dziekuja za odpowiedz :) Pozdrawiam Baska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska sprostowanie - kto na 26 sierpnia :) IP: *.19.165.15.osk.enformatic.pl 21.08.09, 23:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: sprostowanie - kto na 26 sierpnia :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 10:04 Ja lece 26 . MIalem 28 ale dziwnie zniknela oferta ,wiec bralem 26. Lece z Wro. Odpowiedz Link Zgłoś
aisza29 Re: sprostowanie - kto na 26 sierpnia :) 28.08.09, 18:58 Hej! Lecę z Poznania9 września hotej Arinna. Kto jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nica Re: Hotel Arinna k/Side IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 15:13 Napiszcie jeszcze czy nie dokuczają tam za bardzo komary, bo nie wiem czy brać ze sobą jakieś środki przeciwko komarom czy ogólnie tych piekielnych stworzeń nie ma tam za dużo Odpowiedz Link Zgłoś
karolina7700 Re: Hotel Arinna k/Side 22.08.09, 10:08 To zależy ile dób hotelowych masz wykupionych. Ostatnio jak byłam z Itaką na wakacjach miałam wykupionych 12 dni. Wylot miałam o 22:45 i ten dzień był już pierwszą liczoną dobą. Z kolei powrotny samolot miałam o 3:50, a pokoj musiałam opuścić o godzinie 12 poprzedniego dnia. Można było dokupic dobę za 100$ od osoby. Jeżeli tego nie zrobisz przysluguje ci za darmo pokoj kąpielowy oraz miejsce gdzie możesz przechować bagaże...No i oczywiście nie możesz zjeść kolacji, chyba że przedłużysz dobę. Ale takie coś przytrafiło mi się tylko z Itaką, może to był niefart. Nieważne, wakacje były udane:) Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: Hotel Arinna k/Side IP: 78.8.139.* 23.08.09, 16:59 Witam wszystkich. Proszę o informacje na temat all incl - dokładnie czy jest bar na plaży? Dzięki za informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanawald Re: Hotel Arinna k/Side IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.09, 21:15 Bar jest w hotelu przy basenie i na plaży :) - tak czytałem. A ja mam jeszcze pytanie z innej kategorii. Jakie jest wyposażenie łazienki. Czy targać ze sobą i nabijać kilogramów takimi rzeczami jak szampon do włosów itp... I jak wygląda sprawa z komarami? Dużo ich tam jest...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Hotel Arinna k/Side IP: 212.160.206.* 24.08.09, 00:38 W łazience jest mydło i szampon. Komarów brak ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Hotel Arinna k/Side IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 10:24 witam poszukuję kontaktu do animatora Mati'ego:) czy czasem, przez przypadek nie masz do niego maila?? dzięki za pomoc aga Odpowiedz Link Zgłoś