Gość: ninka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.09, 13:05 hej był ktoś możne w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: em Re: hotel Royal Palm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 23:44 Jeżeli pytasz o hotel Kleopatra Royal Palm w Alanyi, to byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: hotel Royal Palm IP: *.radom.vectranet.pl 17.08.09, 21:49 i jak było, możesz napisać jakie wrażenia, jak standard, czystość??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: hotel Royal Palm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 23:18 Ogólnie odpowiada 4*. Hotel czysty, w pokojach tez czysto, łazienki o.k./dla mnie zawsze najwazniejsza jest łazienka - w Royal były schludne/ codziennie sprzątane. Byliśmy w maju i tak się złożyło, że byliśmy jedynymi Polakami /jechaliśmy z niemieckiego BP/. Do hotelu należą dwa budynki - najpierw zakwaterowano nas w budynku, który nie był głównym. Były tam bardzo małe pokoiki i widok z balkonu nieciekawy. Po rozmowie w recepcji okazało sie, że możemy dopłacić 15 euro/2 tygodnie/pokój i przenieść się do budynku głównego do suity z widokiem na większy basen /bo są tam dwa baseny/ i częściowym widokiem na morze. W suicie było super: pokój dzienny z aneksem kuchennym, osobna sypialnia i super łazienka oraz duży korytarz. Jedzenie? nie jestem wymagająca i mnie zawsze smakuje, ale po 2 tygodniach może się znudzić. Wybór nie był zbyt wielki w porównaniu do innych 4* hoteli, w których byłam /np. Linda w Side, czy choćby Santana w Mahmutlar/. Obsługa miła. Do centrum Alanyi pieszo jest chyba ponad 1 km, dojście zajmuje dość sporo czasu, ale idzie się piękną promenadą z palmami nad samym morzem. Dużym plusem jest to, że hotel znajduje się przy plaży Kleopatry /50 m/, najładniejszej w okolicy. Jak my byliśmy to w każdą środę chyba był wieczór turecki - tańce ludowe, taniec brzucha i wspólne zabawy. Mnie się podobało, ale mi zawsze w Turcji sie podoba. W sierpniu, jak dla mnie - są za duże upały. Życzę udanego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś