Dodaj do ulubionych

Różaniec

13.05.09, 09:48
Czy różaniec to modlitwa dla starszych babć,czy królewska droga do
mistyki??
Obserwuj wątek
    • amethystray Re: Różaniec 13.05.09, 14:25
      Wiesz wszytsko zalezy od twoich intencji wobec siebie, szczegolnie tych
      siedzacych w podswiadomosci. Jesli sa dobre to i powtarzanie coca cola cie
      oswieci jesli kiepskie to i modlitwa dana ci przez prawdziwego Swietego nie pomoze.

• po.prostu.ona Re: Różaniec 13.05.09, 16:13
        Święte słowa :-) No i nie lekceważyłabym starych babć...
        • klau-dia Re: Różaniec 13.05.09, 21:33
          Różaniec to mantra ludzi Zachodu.
          • ozg-a46 Re: Różaniec 14.05.09, 06:52
            NIE ZAPOMINAJMY ŻE ŚWIĘTY OJCIEC PIO,PRZECHODZIŁ NIE JEDNOKROTNIE
            ATAKI SZATANA,A MODLITWĄ RÓŻAŃCA MODLIŁ SIĘ NAWET ŚPIĄC:) CO WY NA
            TO?
            • amethystray Re: Różaniec 15.05.09, 07:29
              Taaa, wiemy. Wiemy tez ze na sam koniec zycia zrozumial jak go ograniczaly
              katolickie meczennictwo, wtedy zniknaley mu stygmaty, oswiecil sie i dal stad w
              dluga do Boga :)
              • ozg-a46 Re: Różaniec 15.05.09, 08:43
                Życzę Ci tylko żeby takiego męczęństwa nie przechodził bo mógłbyś
                go poprostu nie przeżycć.....
              • ozg-a46 Re: Różaniec 15.05.09, 08:46
                jeżeli nie ogranicza Cię Twój umysł odpowiedz dlaczego teraźniejszy
                świat nie ,,produkuje" już tak Wielkich Mistyków?
                • wiedz-ma13 Re: Różaniec 15.05.09, 09:37
                  Masz pewnie umysł bardzo,hmm,nieograniczony,więc moze to ty nas oświeć,mistrzu!
                  Hmm,ja tak sobie podywaguję...może dlatego,że obecnie łatwiej zdiagnozować chorobę psychiczną?A wielu mistyków /zwlaszca mistyczek/ mialo lekko niepokojace objawy,ktore,rzec by można, ich przeżycia stawiają w niezbyt korzystnym swietle,a nawet "mroku" np. schozofrenii.
                  Produkcja...blee,co za słowo...świat to raczej "produkuje" nawiedzonych,na ktorych patrzy się z lekkim usmieszkiem politowania.Ale tak to jest jak ma się zbyt otwarty umysl,hi hi
                  • ozg-a46 Re: Różaniec 15.05.09, 11:40
                    nikogo nie zamierzam oświecać,mogę sią za Was pomodlić na
                    Różańcu...:)
                    • mag401 Re: Różaniec 16.05.09, 12:55
                      Nie znam się na tego typu modlitwie!
                      Wszekie jednostajnie powtarzające się słowa mnie natychmiast
                      usypiają.
                      Osobiście jestem zwolennikiem "rozmowy " z Bogiem na zasadzie
                      podziękowania za uzyskane łaski, przedstawienia swoich kłopotów
                      BEZ NARZUCANIA SPOSOBU ICH ROZWIĄZANIA i proszę o pomoc.
                      To DZIAŁA.
                      Pozdrawiam
                      Cichocki Warszawa
                      16.05.2009r.
                      • zalamany.00000 Re: Różaniec 16.05.09, 14:22
                        a skad wiesz ze rozmawiasz z Bogiem a nie z kims innym? jaka masz
                        gwarancje i skad wiesz ze cie wyslucha , po wiekszosci ludzi tak
                        jaklby trafiala w proznie nawet w kosciele , i tylko gdy jakis
                        charyzmatyk przyjedzie dzieja sie cuda,bez jego obecnosci w 99%
                        modlitwa nawet powtarzana latami nic nie daje!
                        • mag401 Re: Różaniec 16.05.09, 15:09
                          Witam Cichocki.
                          Skąd wiem, że rozmawia z Bogiem /ja nie mam odpowiedzi słownej /.
                          Moja myś kieruje się do Boga i nie uwzględniam żadnych pośredników
                          / np. kierunek świadomoś - podświadomość - nadświadomośc bo ten
                          kierunek myślenia jest kłopotliwy w wykonaniu / . Wszyscy chcemy by
                          po modlitwie wygrać pieniądze, by uzyskać zdrowie, by firma lepiej
                          pracowała , było lepiej w rodzinie itp. Jeśli przyjmiesz inny sposób
                          myślenia to np zamiast cudownie być uzdrowiony będziesz miał
                          możność spotkać dobrego specjalistę od spraw zdrowia i Ci powie, np.
                          ze bóle głowy są od zatok z których ścieka do gardła i są
                          podrażnione struny głosowe i infekcja drzewka oskrzelowego. Albo
                          stwierdzi, że zawroty głowy są wynikiem kłopotów z kręgami szyjnymi.
                          .Ktoś inny może powiedzieć, że kłopoty rodzinne są wynikiem
                          oddzaływania złych energii i pomoże w tej sprawie. Nie licz na super
                          cuda jakie wykonywał Jezus a ciesz się z tych mini cudów jakie możesz
                          otrzymać codziennie.
                          Pozdrawiam
                          Cichocki Warszawa.
                        • ozg-a46 Re: Różaniec 19.05.09, 09:31
                          Jestem zwolennikiem różańca,po pierwsze uspokaja-choć czasem
                          usypia:),po drugie nawraca-nie jeden się nawrócił jeżeli zanieść za
                          Niego modlitwę Różańcową,czym jest?-koroną z róż składaną u stóp
                          Matki Bożej,jaki można złożyć Jej piękniejszy dar???:)
                          Jeżeli Bóg pozwoli Rosja też się nawróci,albowiem rozpoczęła się
                          Krucjata......różańcowa oczywiście:)
          • merlinka99 Re: Różaniec 20.05.09, 13:44
            Różaniec to mantra chrześcijańska.
            • ozg-a46 Re: Różaniec 21.05.09, 11:10
              przeepraszam bardzo co to jest mantra merlinko?
              wiecie jak Różaniec nazywał święty Maksymilian Kolbe-,,strzelaniem
              do szatana":) niezły kałasznikow:)))))DDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka