ozg-a46 13.05.09, 09:48 Czy różaniec to modlitwa dla starszych babć,czy królewska droga do mistyki?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amethystray Re: Różaniec 13.05.09, 14:25 Wiesz wszytsko zalezy od twoich intencji wobec siebie, szczegolnie tych siedzacych w podswiadomosci. Jesli sa dobre to i powtarzanie coca cola cie oswieci jesli kiepskie to i modlitwa dana ci przez prawdziwego Swietego nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Różaniec 13.05.09, 16:13 Święte słowa :-) No i nie lekceważyłabym starych babć... Odpowiedz Link Zgłoś
ozg-a46 Re: Różaniec 14.05.09, 06:52 NIE ZAPOMINAJMY ŻE ŚWIĘTY OJCIEC PIO,PRZECHODZIŁ NIE JEDNOKROTNIE ATAKI SZATANA,A MODLITWĄ RÓŻAŃCA MODLIŁ SIĘ NAWET ŚPIĄC:) CO WY NA TO? Odpowiedz Link Zgłoś
amethystray Re: Różaniec 15.05.09, 07:29 Taaa, wiemy. Wiemy tez ze na sam koniec zycia zrozumial jak go ograniczaly katolickie meczennictwo, wtedy zniknaley mu stygmaty, oswiecil sie i dal stad w dluga do Boga :) Odpowiedz Link Zgłoś
ozg-a46 Re: Różaniec 15.05.09, 08:43 Życzę Ci tylko żeby takiego męczęństwa nie przechodził bo mógłbyś go poprostu nie przeżycć..... Odpowiedz Link Zgłoś
ozg-a46 Re: Różaniec 15.05.09, 08:46 jeżeli nie ogranicza Cię Twój umysł odpowiedz dlaczego teraźniejszy świat nie ,,produkuje" już tak Wielkich Mistyków? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedz-ma13 Re: Różaniec 15.05.09, 09:37 Masz pewnie umysł bardzo,hmm,nieograniczony,więc moze to ty nas oświeć,mistrzu! Hmm,ja tak sobie podywaguję...może dlatego,że obecnie łatwiej zdiagnozować chorobę psychiczną?A wielu mistyków /zwlaszca mistyczek/ mialo lekko niepokojace objawy,ktore,rzec by można, ich przeżycia stawiają w niezbyt korzystnym swietle,a nawet "mroku" np. schozofrenii. Produkcja...blee,co za słowo...świat to raczej "produkuje" nawiedzonych,na ktorych patrzy się z lekkim usmieszkiem politowania.Ale tak to jest jak ma się zbyt otwarty umysl,hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
ozg-a46 Re: Różaniec 15.05.09, 11:40 nikogo nie zamierzam oświecać,mogę sią za Was pomodlić na Różańcu...:) Odpowiedz Link Zgłoś
mag401 Re: Różaniec 16.05.09, 12:55 Nie znam się na tego typu modlitwie! Wszekie jednostajnie powtarzające się słowa mnie natychmiast usypiają. Osobiście jestem zwolennikiem "rozmowy " z Bogiem na zasadzie podziękowania za uzyskane łaski, przedstawienia swoich kłopotów BEZ NARZUCANIA SPOSOBU ICH ROZWIĄZANIA i proszę o pomoc. To DZIAŁA. Pozdrawiam Cichocki Warszawa 16.05.2009r. Odpowiedz Link Zgłoś
zalamany.00000 Re: Różaniec 16.05.09, 14:22 a skad wiesz ze rozmawiasz z Bogiem a nie z kims innym? jaka masz gwarancje i skad wiesz ze cie wyslucha , po wiekszosci ludzi tak jaklby trafiala w proznie nawet w kosciele , i tylko gdy jakis charyzmatyk przyjedzie dzieja sie cuda,bez jego obecnosci w 99% modlitwa nawet powtarzana latami nic nie daje! Odpowiedz Link Zgłoś
mag401 Re: Różaniec 16.05.09, 15:09 Witam Cichocki. Skąd wiem, że rozmawia z Bogiem /ja nie mam odpowiedzi słownej /. Moja myś kieruje się do Boga i nie uwzględniam żadnych pośredników / np. kierunek świadomoś - podświadomość - nadświadomośc bo ten kierunek myślenia jest kłopotliwy w wykonaniu / . Wszyscy chcemy by po modlitwie wygrać pieniądze, by uzyskać zdrowie, by firma lepiej pracowała , było lepiej w rodzinie itp. Jeśli przyjmiesz inny sposób myślenia to np zamiast cudownie być uzdrowiony będziesz miał możność spotkać dobrego specjalistę od spraw zdrowia i Ci powie, np. ze bóle głowy są od zatok z których ścieka do gardła i są podrażnione struny głosowe i infekcja drzewka oskrzelowego. Albo stwierdzi, że zawroty głowy są wynikiem kłopotów z kręgami szyjnymi. .Ktoś inny może powiedzieć, że kłopoty rodzinne są wynikiem oddzaływania złych energii i pomoże w tej sprawie. Nie licz na super cuda jakie wykonywał Jezus a ciesz się z tych mini cudów jakie możesz otrzymać codziennie. Pozdrawiam Cichocki Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
ozg-a46 Re: Różaniec 19.05.09, 09:31 Jestem zwolennikiem różańca,po pierwsze uspokaja-choć czasem usypia:),po drugie nawraca-nie jeden się nawrócił jeżeli zanieść za Niego modlitwę Różańcową,czym jest?-koroną z róż składaną u stóp Matki Bożej,jaki można złożyć Jej piękniejszy dar???:) Jeżeli Bóg pozwoli Rosja też się nawróci,albowiem rozpoczęła się Krucjata......różańcowa oczywiście:) Odpowiedz Link Zgłoś
ozg-a46 Re: Różaniec 21.05.09, 11:10 przeepraszam bardzo co to jest mantra merlinko? wiecie jak Różaniec nazywał święty Maksymilian Kolbe-,,strzelaniem do szatana":) niezły kałasznikow:)))))DDD Odpowiedz Link Zgłoś