Dodaj do ulubionych

udało sie....,ale mam inny problem

30.01.11, 17:46
skończyłem właśnie druga terapie i na razie ujemny!!!!Mam teraz inny problem;leczenie skończyłem w grudniu.Pod koniec terapii zacząłem łapać deprechę,doła,lęki.Nie potrafie normalnie funkcjonować.Nie potrafie się skoncentrować,nie pamietam rzeczy,które robiłem przed chwilą,kłopoty z wymową,nic mi się nie chce i brak chęci do czegokolwiek.pomożcie
Obserwuj wątek
    • 0.roberto19 Re: udało sie....,ale mam inny problem 30.01.11, 17:58
      Niestety nikt z forum nie jest w stanie Ci pomóc. Potrzebujesz pomocy lekarza - im szybciej tym lepiej dla Ciebie.
    • kryst-ynak Re: udało sie....,ale mam inny problem 31.01.11, 09:07
      Napisz jak przebiegała Twoja druga terapia bo najprawdopodobniej mnie tez ona czeka
      jeżeli chodzi o Twoje samopoczucie to proszę skorzystaj konieczniej z pomocy specjalisty, nie czekaj. Depresja moze być jednym z objawów terapi. Trzymaj się :)
      • 51pdeta Re: udało sie....,ale mam inny problem 31.01.11, 15:49
        Mnie pomagają antydepresanty,ale nawet nie z tego powodu ,że deprecha ale totalny brak koncentracji po leczeniu. Psychiatra powiedzial ,że możliwe ,że poprzez zakłócony metabolizm zachodzą błędy w przekazach w synapsach . Od 4 lat biorę fluoxetynę i jest b. dobrze.Mogę czytać ,liczyć ,rozwiązywać krzyżówki,jeżdzić autem. Nie czekaj !!!!! Idż do psychiatry ! To żaden wstyd ! Trzymaj się !
        • szpakosia Re: udało sie....,ale mam inny problem 31.01.11, 17:53
          Witam,jestem nowa na forum i dopiero przed leczeniem,które zaczynam 15.01.br.Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszych wpisów i tak ogromnego wsparcia w każdej złej i dobrej chwili.Mam ogromną wiarę,że przez leczenie przejdę szybciutko i wygnam paskudę gdzie pieprz rośnie,albo dalej.Boję się,strach ma naprawdę wielkie oczy.Czytam wasze wpisy i sądzę,że będzie mi dużo łatwiej dzięki Wam,ludziom o wielkich sercach.Skąd macie tony informacji,nowinek,by się nimi dzielić?Ja,aby się tu wpisać musiałam skorzystać z pomocy syna,mam niechęć do siedzenia przed ekranem dłużej niż godzinę.Na pewno będę tu zaglądać i czytać lub dzielić się swoimi spostrzeżeniami podczas przebiegu leczenia.Może mnie się uda kogoś wesprzeć ,by nie tracił woli walki z paskudą?Buziaki dla wszystkich.
          • bananarama-live Kazdy 31.01.11, 17:59
            kiedyś był tu pierwszy raz ;) Każdy / prawie/miał wielkie oczy, a w głowie mętlik. Pytaj,pisz,dziel się .
            • szpakosia Re: Kazdy 31.01.11, 18:48
              Na pewno będę czytać i pisać,cOS MI SIE POROBILO Z KLAIATURKA MUSYE PRYERWAC PRZEPRASZAM ALE COS SMIESYNEGO WZCHODZI Y PISANIA
              • jan-w Re: Kazdy 31.01.11, 18:59
                Po pierwsze wcisnęłaś klawisz Caps Lock przez co zamieniłaś litery duże z małymi. Musisz go wcisnąć ponownie aby to cofnąć. Po drugie wyłączyłaś polską klawiaturę. Najprościej wyłączyć i włączyć komputer.
              • foxy90 Re: Kazdy 31.01.11, 21:41
                Żeby włączyć polską klawiaturę wciśnij ctrl+SHIFT jednocześnie.
                Wyłączenie dużych liter = wciśnij CAPS LOCK.
    • bananarama-live Oczywiście psychiatra 31.01.11, 16:54
      wskazany, ale nie taki ,który przyjmuje pacjenta 5 minut. Z psychiatrą musisz porozmawiać dłużej, bo twoje problemy nie muszą być związane z terapią. Terapia je wyzwoliła .
      • poli-1978 Re: Oczywiście psychiatra 01.02.11, 21:42
        A ja się wycwaniłam i poszłam po antydepresanty przed terapią, którą zaczynam za ok miesiąc.
        Po co mam się męczyc....:)
        • 0.roberto19 Re: Oczywiście psychiatra 02.02.11, 00:12
          Jeżeli już teraz masz poważne problemy z psychiką, to może to być przeciwskazanie do podjęcia leczenia.
          • kiepski476 Re: Oczywiście psychiatra 02.02.11, 09:31
            W tym temacie polecam artykuł „Od żółtaczki do depresji” (troszeczkę pomogłem w jego napisaniu):
            www.rp.pl/artykul/447645.html
            • martan07 Re: Oczywiście psychiatra 02.02.11, 12:15
              kiepski dzięki za artykuł.

Myślę że to ważne aby rodziny chorych go przeczytały.
              • kiepski476 Re: Oczywiście psychiatra 02.02.11, 13:14
                Oczywiście do artykułów prasowych należy stsować zasadę ograniczonego zaufania.
                W tym wypadku np. pomylono Śląsk z Dolnym Śląskiem; napisano, że WZW B nie leczy się interferonem, co jest nieprawdą; używa się nośnego, ale nieprawidłowego, określenia „żóltaczka”.
          • poli-1978 Re: Oczywiście psychiatra 02.02.11, 10:34
            Nie , nie mam żadnych przeciwwskazań do leczenia, nie mam depresji, a poza tym mam zaświadczenie od psychiatry,że wszystko ze mną ok. Lekarz który będzie mnie prowadził podczas terapii wie o lekach, które biorę i też nie widzi przeciwwskazań. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka