Dodaj do ulubionych

gorzki posmak,wzdęcia

IP: *.dclient.hispeed.ch 02.07.14, 18:12
kto ma taki problem ? Ja na swoje dolegliwości znalazłam super sposób ,przyjmuje BOCEPREWIR z pieczonym lub uparowanym jabłkiem ,staram się nie jeść nabiału a zwłaszcza jogurtów i słodyczy. Słodkości zastąpiłam owocami , borówka jest super, czeresznia, morele .Nareszcie zapomniałam o dolegliwościach ze strony przewodu pokarmowego i o przykrym smaku w ustach/choć nie 100% no 70 to na pewno. CZEGO WSZYSTKIM WALCZONCYM ŻYCZĘ
Obserwuj wątek
    • Gość: galucha Re: gorzki posmak,wzdęcia IP: *.dclient.hispeed.ch 02.07.14, 18:18
      Sorki ,Chodziło mi o VICTRELIS nie o BOCEPREWIR . Ah ta głowa po lekach nic nie myśli.
      • kiepski476 Re: gorzki posmak,wzdęcia 02.07.14, 23:47
        Obydwie odpowiedzi są poprawne. Victrelis to nazwa handlowa leku, natomiast boceprevir to nazwa substancji czynnej, która zawarta jest w leku Victrelis.
        • Gość: galucha Re: gorzki posmak,wzdęcia IP: *.dclient.hispeed.ch 03.07.14, 10:44
          masz racje ,mówię że głowa po tych specyfikach nie pracuję tak jak trzeba, pełne warjatstwo. Moje chłopaki / mąż i syn / też to zauważyli .
          • kiepski476 Re: gorzki posmak,wzdęcia 03.07.14, 14:02
            Na szczęście, to jest odwracalne. Po terapii powinno wrócić do normy.
            • Gość: galucha Re: gorzki posmak,wzdęcia IP: *.dclient.hispeed.ch 03.07.14, 16:36
              Dzięki ci Kiepski, umiesz poprawić humor . Jeszcze przed rozpoczęciem leczenia Durzą przeczytałam twoich rad, spostrzeżeń , nazwij to jak wolisz, były i są bardzo pomocne, również w podjęciu decyzji o leczeniu, Czego naprawdę nie żałuję . Nie jest u mnie tak złe ,Temperaturę miałam raz po 10-tym interku , sucha skóra , wysypka na stopach i dłoniach po słońcu , gorzki smak w ustach , suche oko i problemy z koncentracją .Na szczę cię jestem na zwolnieniu ,w pracy nie robią problemu /skoro trzeba to się lecz / więc leczę się spokojnie .to już 13 tydzień. w 12 pierwszy minus , więc może w 28 będzie koniec terapii.
              Dziękuje że czytacz i odpowiadasz na moi wpisy a to tak naprawdę nie mam z kim o tym pogadać , mąż w to wnikac nie chcę , synu 13 lat wie tylko że choruję , ale to nic strasznego że wyzdrowieję / lekarz wszystko wytłumaczył , wszak i syn musiał się zbadac / a koleżanki i koledzy , może wole nie mówic wszystkim, wiedzą to wszyscy kogo choroba dotknęła.Na szczęście jest to nasze forum !!!
    • tireza Re: gorzki posmak,wzdęcia 18.09.16, 19:26
      Matko,mam zacząc leczenie.pełna obaw bo przeszłam radioterapie szyjki macicy.
      Mam powikłania w postaci biegunek,zylaków odbytu to co bedzie przy leczeniu.
      • kiepski476 Re: gorzki posmak,wzdęcia 19.09.16, 14:30
        Nie czytaj informacji sprzed 2 lat. W większości są całkowicie nieaktualne. Nikt dzisiaj nie będzie cię leczyć interferonem z boceprevirem. Od 1 listopada ub.r. mamy nową erę.
        • tireza Re: gorzki posmak,wzdęcia 12.10.16, 13:37
          To wiem ale czy ktos już stosował harvoni.Jak sie czuje ma jakies skutki bo nie wiem na co sie nastawić.Załawtic sprawy i dopiero brac czy brac i załatwiac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka