22.09.13, 20:15
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114944,14640091,Zdecydowaly_sie_na_aborcje__a_teraz_o_tym_opowiadaja_.html#Cuk

wszystkimi rękami podpisuję się pod prawem kobiety do dysponowania ciałem swoim i życiem, które poczęła. prawa ojców - jeśli w ogóle chcieliby je egzekwować - pozostają podrzędne. żeby nieść pamięć o sobie muszą znaleźć kobietę, która zechce nosić ich dziecko w sobie przez około dziewięć miesięcy i mieć je na karku do końca życia. prawie - bo na koniec i tak większość próbuje dać dyla. szkoda, że nie mamy przestrzeni umierania - jakiegoś zimnego odludnego miejsca, w które można odejść i zamarznąć. ale wracając do początków - zamknięcie szansy na jakąś indywidualność jest pewnego rodzaju zabójstwem. nie człowieka, ale potencji. i nawet jeśli większość z nas to tylko gadające mięso, to jednak mamy w sobie odbicie większej całości, dzięki czemu, nawet w marnych okolicznościach rodzą się co kilka pokoleń ludzie, którzy o człowieczeństwie całej reszty decydują. smutnym byłby dzień, w którym decydowałabym się na aborcję. bo należę do tych, których jedyną zasługą dla kultury może być podtrzymanie gatunku.
Obserwuj wątek
    • czlowiek_z_toru_zdjety Re: aborcja 22.09.13, 20:32
      bo należę do tych,
      > których jedyną zasługą dla kultury może być podtrzymanie gatunku

jeśli to prawda to jest pani w zdecydowanej mniejszości. stan kultury by zyskał gdyby wielu nie ceniła tak swoich genów.
      • iteratio Re: aborcja 22.09.13, 20:35
        w dalekiej, być może, perspektywie
        praprapra(n)wnuczka na pewno będzie genialna
        • czlowiek_z_toru_zdjety Re: aborcja 22.09.13, 21:17
          rozmnażanie się z myślą o powołaniu genów do kulturalnej genialności....prapprapraprawnuczce może nie starczyć terapii na genialności urzeczywistnienie.
          • iteratio Re: aborcja 22.09.13, 21:22
            żeby zagrać w kości trzeba rozewrzeć pięść
    • czlowiek_z_toru_zdjety Re: aborcja 22.09.13, 22:10
      To jest katolickie sado macho. Rozumiem, że to nie jest przyjemność, ale robienie wokół tego dramatu , rytuału coming outu to owoc naszych czasów. Skrajnym przypadkiem jest histeria związana z jakimiś symptomami poaborcyjnymi występującymi głównie u katoliczek.

Jest jasne, że jest to decyzja kobiety. I dlatego też jest jasne, że jak jakaś pani będzie chciała się domagać praw do swoich genów umieszczonych w surogatce to jest to skandaliczne. Liczy się ciało kobiety rodzącej, jej hormony jej instynkty.
      • iteratio Re: aborcja 22.09.13, 22:25
        jestem wytworem katolickim
        a potem post
        a potem teoretycznie

mógł być człowiek
        ten akurat - nie będzie
        będą inni, dzięki tej matce
        albo żadni i to też może być dobrem
        albo nie

ale co jeszcze może zrobić ta matka
        jeśli nie jest herosem?
        a czy rezygnacja wtedy nie jest aktem?
        • czlowiek_z_toru_zdjety Re: aborcja 22.09.13, 22:30
          przy każdej kopulacji mógłby być człowiek, a może nawet przy każdym odtrąconym zalocie? przy każdym ułożonym pasjansie zamiast przeglądania bazy matrymonialnej

a coż to za wartość wielka bycia tego człowieka. jakby ich brakowało. furer nie czeka na nowych żołnierzy, można odsapnąć.
          • iteratio Re: aborcja 22.09.13, 22:41
            można by pytać od której chwili różnica od pasjansa
            jeśli by chodziło o mnie, to jest pytanie czy ten potencjał chcę i mogę wychować sama
            ale ja jestem kroczącą patologią
            • czlowiek_z_toru_zdjety Re: aborcja 22.09.13, 22:51
              A od którejś jest? W każdym mamy jakiś umysłowy konstrukt "potencjalny człowiek".

Miłość jest jak jest konkretny człowiek urodzony i do niego jest konkretnego.
              • iteratio Re: aborcja 22.09.13, 23:00
                od kresek na teście
                niezbyt ludzkie
                ale tam się odbywa
                • czlowiek_z_toru_zdjety Re: aborcja 22.09.13, 23:03
                  podobno można kupić test ciążowy. jest duże wzięcie u pań.
    • czlowiek_z_toru_zdjety Re: aborcja 22.09.13, 22:46
      Nie widzę w stanowisku chrześcijańskim żadnego humanizmu. Jest to raczej coś z mrożącej krew żyłach bioinżynierii. Kult życia jako formy białka. Rozmnażajmy ciała, układajmy je coraz ciaśniej, tresujmy po katolicku ciała coraz ciaśniej ułożone, póżniej podtrzymujmy przy życiu te ciała na łóżkach piętrowych jak będą coraz słabsze. Bo ciało jest najważniejsze. I trzymająca je na smyczy katolicka przyklejona do niego tożsamość. A gdzie jest człowiek?
      • czlowiek_z_toru_zdjety Re: aborcja 22.09.13, 22:48
        To tak jak miłośnicy psów się burzą, że się je usypia. Wartością jest trzymanie psa w ciasnej klatce latami w schronisku. Wygląda to jak regularne więzienie. Ale tak jest po ludzku
        • czlowiek_z_toru_zdjety Re: aborcja 22.09.13, 22:54
          Później oświecone mamuśki decydują czy dane ciało nie jest zbyt utuczone, a jeśli jest na mocy paragrafu należy je odizolować od rodziny. Panie w imie miłości abstrakcyjnej do dzieci, zabierają dzieci matce która mieszka z nimi w altance, bo nie ma szansy na inne mieszkanie. To, żeby ciało żyło w meblach ikei i z krzyżem jezusa na szyi jest najważniejsze.
          • iteratio Re: aborcja 22.09.13, 23:03
            pięknie abstrahujesz
            życie, z którego się śmiejemy, z nieumiejętności, odbywa się na innym poziome
            • czlowiek_z_toru_zdjety Re: aborcja 22.09.13, 23:07
              na wyższym. na poziomie rojeń panów na ambonie.

życie moim zdaniem odbywa się na poziomie związania świadomości i czucia ze światem. reszta to ideologia psychopatów.
              • iteratio Re: aborcja 22.09.13, 23:12
                żeby to się mogło stać
                ktoś kogoś musi wydać
                akurat teraz urodzić
                może to tylko większość
                • czlowiek_z_toru_zdjety Re: aborcja 22.09.13, 23:19
                  tylko nie wiem czy to związanie ze światem jest samo w sobie wartością. jak już jest trzeba to ratować. no ale jeśli jeszcze jest szansa niebycia?
                  • iteratio Re: aborcja 22.09.13, 23:23
                    nie być, skoro już się urodziliśmy, można tylko z ludźmi niebycia
                    kto zechce siebie zaprzeczyć
                • czlowiek_z_toru_zdjety Re: aborcja 23.09.13, 15:37
                  Kobiety bardzo siebie cenią za ten fakt rozłożenia nóg, wydobycia z siebie człowieka i pchania wózka. Fakt ten dodaje im niebywałej znajomości natury życia, mądrości, dojrzałości. Choćby mamuśka waliła z piersiówki za wózkiem, żyła w stanie notorycznej histerii i co jest oczywiste wychowywała frustratów jak to ma w zwyczaju, jest niebywale dojrzała, bo jest w większości dającej życie. Coś czuje, że i u pani tester ciążowy zaczyna coś wykazywać. Nieodmiennie zadziwia mnie, że to co u kobiet jest oznaką dojrzałości u mężczyzn jest oznaką infantylizmu.
                  • iteratio Re: aborcja 23.09.13, 22:08
                    a panu coś wykazuje?
                    • czlowiek_z_toru_zdjety Re: aborcja 23.09.13, 22:44
                      to samo co u każdej mamci : jestem centrum wszechświata.
                      • iteratio Re: aborcja 23.09.13, 22:53
                        a może to potrzebne, by wychować mocne w środku dziecko?
                        które co drugie słowo nie wygłasza "przepraszam"?
                        • czlowiek_z_toru_zdjety Re: aborcja 23.09.13, 23:01
                          na dopingu hormonalno kulturowym macie prostuja plecy i podnosza glowy.
                          • iteratio Re: aborcja 23.09.13, 23:06
                            nowy wróg?
                            też chcę nowe coś
                            • czlowiek_z_toru_zdjety Re: aborcja 23.09.13, 23:10
                              Jak powiedział Figurski : fajnie coś w moim wieku zrobić pierwszy raz. Czyzby nie wiedział, że świat daje tyle możliwości? : nowe zęby, nowy staw biodrowy, nowa peruczka
                              • iteratio Re: aborcja 23.09.13, 23:13
                                biorę peruczkę. to słowo dobrze brzmi.
                  • olga_w_ogrodzie Re: aborcja 24.09.13, 01:42
                    czlowiek_z_toru_zdjety napisał:

> Kobiety bardzo siebie cenią za ten fakt rozłożenia nóg,

niczym pani Doda o matce swej siostry.
                    gratulacje.
                    panowie w typie tych z "Drogówki", postawiliby Ci kielicha i piąchę przybili.
                    • czlowiek_z_toru_zdjety Re: aborcja 24.09.13, 08:54
                      Panowie z Drogówki to produkt terroru kultu matki polki. Smarzewski zdrajca męskiej rasy po pańsku pokazuje nam zbydlęcenie plebsu i to tylko jednej płci. Panowie siedzą w kinie na tym komiksie i są uwzniośleni swoją szlachetnością oglądając bydło. Taki polski rytuał wykształciucha. A czemu tylko jest pokazany dół fali?
        • olga_w_ogrodzie Re: aborcja 24.09.13, 01:35
          czlowiek_z_toru_zdjety napisał:

> To tak jak miłośnicy psów się burzą, że się je usypia. Wartością jest trzymanie
          > psa w ciasnej klatce latami w schronisku. Wygląda to jak regularne więzienie.

psa nikt nie pyta czy woli dożywocie w schronie, niż śmierć od kopa w głowę czy "humanitarnego" zastrzyku.
          za to skazańcy, tam, gdzie była czy dotąd jest kara śmierci, oczekują z nadzieją ułaskawienia i "tylko" dożywocia.
          poza wszystkim zawsze jest nadzieja.
          nawet koty z "paczam sercem" często są przygarniane i kochane.

www.japaczesercem.pl/index.php?sLang=pl
          • czlowiek_z_toru_zdjety Re: aborcja 24.09.13, 08:41
            ALe ja nie pisałem o tym, że żeby zamknąć schronisko, tylko o wieloletnim siedzeniu tam. CHyba nawet większość jest brane tych zwierząt. Ale są przypadki katastrofalne siedzenia wieloletniego. PAn Mask pisał z australii, ze jesli przez pol roku nie wezmie nikt to usypiaja. Jeśli w tej Rumunii łapią tysiące z ulic to chyba jest jasne, że nikt ich nie weźmie.

Ktoś też powiedział, że bardziej niehumanitarnie jest zamknąć psa w klatce niż człowieka.

www.youtube.com/watch?v=mJBjD9vJJaU
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka