Dodaj do ulubionych

Batman vs Supermen

13.06.17, 21:00
Bardzo mi sie ten film podoba. Krytycy go zjechali. Calkowicie tego nie rozumiem. Batman o wiele lepszy niz w wczesniejszej trylogii. Podobal mi sie Aflek. Nie znosze tego aktora ktory gral wczesniej Batmana. Jest najbardziej gownianym aktorem w Holywood i nawet przystojny nie jest.

Chyba pierwszy raz w napieciu trzymala mnie scena walki super bohaterow. Zawsze mnie to smieszylo, czemu ludzie na to patrza. A jednak ma to cos w sobie.
Obserwuj wątek
    • 136ty Re: Batman vs Supermen 13.06.17, 21:12
      Obejrzalem przypadkiem, bo kilka dni temu przypadkiem obejrzalem deadpool.

Co prawda obejrzalem trylogie Nolana i Man off Steel, ale w zyciu bym nie pomyslal ze bede ogladal filmy z superbohaterami. Hulka widzialem, tez byl dobry.

Deadpool jakos mnie nie wciagnal. Nie lubie w amerykanskim kinie cietych ripost , zabawnych tekstow,rzucanych z predkoscia karabinu maszynowego, zwlaszcza jak humor glownie o odbycie fiucie itp. To dla mnie najwieksza wada amerykanskiego kina. Oni lubia taka blyskotliwosc, a ja sie wylaczam. Po drugie bohater jak z Fight Club, a mnie fight club usypial wielokrotnie. Czy naprawde jankesi nie maja ciekawszego wyobrazenia narcystycznie wyprojektowanego samca alfa?
      • 136ty Re: Batman vs Supermen 13.06.17, 21:20
        Odnosze wrazenie ze fight club jest jakims kultowym filmem w Usa. Od niego chyba zaczelo sie pakowanie w kinie. Owszem kiedys byl Arnold i Stalonne, ale od fight clubu juz wszyscy , nie tylko miesniaki kulturystyczne. Juz kazdy aktor jest w zasadzie pracownikiem fitness. I chodza po talk showach i, pytanie co jadles co cwiczyles. Po minach widac ze sie wstydza gadac o tym. Zwlaszcza ze co drugi na sterydach.
        • 136ty Re: Batman vs Supermen 13.06.17, 21:22
          Czy ktos pytam Newmana, Eastwooda co cwiczyl ii ile zarl kalorii? Przeciez to jest zenujace. Mamy taki upadek kulturowy ze glowa boli.
          • 136ty Re: Batman vs Supermen 13.06.17, 21:30
            Jedyny ktory sie z tego wylamuje jest moj ulubiony aktor Phoenix. On jest old schoolowy, jest genialnym aktorem do tego.
      • 136ty Re: Batman vs Supermen 13.06.17, 23:33
        Suicide squat. To przyklad na gowniane kino z super bohaterami.

Joker najgorszy w historii. Wszystko w tym filmie jest zle.
        • 136ty Re: Batman vs Supermen 14.06.17, 08:30
          Jest jasne ze nikt nie przebije Jokera z trylogii, choc kiedys pewnie to samo powiedziano by o Jacku Nicholsonie. Ale ten byl calkowicie bez charyzmy i pomyslu. Jego kochanka Harley byla dobra.
          • 136ty Re: Batman vs Supermen 14.06.17, 08:40
            Oprocz Harley ci bohaterowie byli gowniani. Kiepski scenarisz, kiepska rezyseria. Wszystko bylo kiepskie. I przedewszystkim brak spojnosci stylistycznej. Slyszalem ze w Usa zatrudnia sie ekspertow ktorzy dbaja bo wszystko w filmie jak i w jego marketingu tworzylo jeden spojny obraz. Mysle ze to wazne.wtedy film wciaga. Jesli jest od sasa do lasa posklejana mozaika to sie czlowiek wylacza. Ten film sprawial wrazenie przypadkowego we wszystkim. Lacznie z wizerunkiem miasta.
    • 136ty Re: Batman vs Supermen 14.06.17, 23:03
      Nie skojarzylem ze to wprost kontynuacja man of steel.

Man of steel byl nudny. Mamy tu hierarchie. Superman jak jezus. Batman jako czlowiek msciciel. Joker jako nihilista. Byl jeszcze chyba wnie trzeciej czesci trylogi watek antykapitalistyczny. Czyli mozna przewidziec co bedzie w nastepnych filmach. Bo zawsze jest to dyskusja przeciwnych wartosci .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka