24.03.19, 12:09
www.youtube.com/watch?v=aPUM9mYUgac

Dla mnie aż przedobrzył. Jest to najlepszy film motywacyjny w tych kwestiach w internecie.

Pokazał co je
www.youtube.com/watch?v=qD2tX4bELcE
Mędrcy fitnesu mający gorsze wyniki by go wyśmiali.
Obserwuj wątek
    • 136ty Re: Motywacja 25.03.19, 16:29
      www.youtube.com/watch?v=G8yVQEgEfog

Ale tu raczej nie do konca ma racje. Ok, ze chce dbac o serce. Ale jakie ma tętno jeśli robi jedną serie na maksa powtórzeń? Sądzę ze całkiem spore. To jest właśnie najgłupszy sposób. Musi mieć wtedy długą przerwe bo fizycznie po prostu nie da rady.

On nie lubi serii, ale właśnie są po to. Najzdrowiej cwiczyć krótkimi seriami. Przypadkiem zobaczyłem ze amerykanscy zolnierze tez tak cwiczą. Kilka pompek, przerwa itd..
      • 136ty Re: Motywacja 25.03.19, 16:35
        To znaczy nie tylko oni. Francuz tak propagował w swojej ksiązce. Widziałem ze ten Rosjanin co zrobił kariere w USA też to teoretycznie ostatnio uzasadniał. Czyli coś w tym jest.
        • 136ty Re: Motywacja 25.03.19, 16:50
          Z punktu widzenia serca trzeba szlifować spokój. DObra forma , nic na maksa. Maksy sa dobre dla zawodowcow. WIec tu panie Rosjaninie ze pan kombinujesz.
          • 136ty Re: Motywacja 25.03.19, 17:15
            Zresztą wpisały mu się dwie osoby ze ich serce bolało po jego pomysłach. Możliwe nawet ze to najgorszy z mozliwych pomysłów czyli jedna długa seria i długa przerwa. Kiedyś zrobiłem sobie przerwe po długim marszu. I organizm myślał ze już musi odpocząć i jak wstałem nie mogłem zrobić kroku. Wcześniej szedłem normalnie. Jak coś robisz coś na maksa to już rób do końca i skończ na dobre. A lepiej robić wszystko spokojnie znając miarę.
            • 136ty Re: Motywacja 25.03.19, 20:23
              W Rosyjskim fitnesie jest bardzo dużo mówione o sercu. Jakiś trener napisał książkę kiedyś Serce nie jest maszyną.

W USA niemal nic, zalecają intensywny crossfit hiit. Tylko jednego trenera widziałem, który bardzo profesjonalnie podchodził do tematu, trenuje ludzi z maską i komputerem który mierzy pełno parametrów. On sam były ciężarowiec i cały czas zaleca trening aerobowy w bardzo niskim tempie. I też mówił o wysypie śmierci młodych sportowców odkąd wzięto się za hiit. Zachód poleca hiit a hiit zabija.
              • 136ty Re: Motywacja 25.03.19, 20:27
                Na boiskach futbolu amerykańskiego umierają z powodu przegrzania mimo dużej ilości płynów ci najbardziej sprawni, umięśnieni, szybcy zwinni . Okazuje się ze brakuje im wydolności do poradzenia sobie z upałami. Hiit gówno poprawia zdrowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka