Dodaj do ulubionych

Fenomen Shortów

15.07.23, 10:38
Czasem je oglądam. Zdumiewa mnie ile ludzie mają pomysłów. Niby w tym życiu wydaje się do zrobienia trzy rzeczy na krzyż, ale bogactwo sytuacji, które można rozwijać jest nieskończone.

Do głowy mi nie przyszło ze modelki też tworzą swój styl chodzenia

www.youtube.com/shorts/U2HkobE9U2Y
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Fenomen Shortów 15.07.23, 10:48
      Zaciekawiła mnie kwestia tego chodu bo to jest coś co mnie inspiruje w myśleniu co to znaczy zmienić się na lepsze. Trzeba coś zrobić dużego. Zdobyć milion dolarów, albo schudnąć dziesiątki kilogramów.

Ale właśnie takie wymasterowanie zwykłej rzeczy jak chód wydaje mi się niesamowite. Subtelne zmiany ale przez długi czas jak z tym przysłowiowym trawnikiem angielskim.

Robienie kultury z drobnych ruchów w własnym życiu, z każdej drobnej sytuacji. To mnie fascynuje
    • dotera Re: Fenomen Shortów 15.07.23, 11:09
      Nigdy nie miałem parcia na świat bogactwa materialnego, ani też nie interesowałem ubraniami. Przeraża mnie szukania jakiegokolwiek ubrania w sklepie.

Ale jedna rzecz z świata luksusu materialnego która mi się podoba to kwestia ładnych ubrań. Nawet nie chodzi o to ze miałbym potrzebę je mieć, ale są ładne.
    • dotera Re: Fenomen Shortów 15.07.23, 13:58
      Najlepszym dla mnie filmem Tarantino jest Jackie Brown. Jak żaden inny film ten jest o chodzeniu.
    • dotera Re: Fenomen Shortów 16.07.23, 13:00
      To jest ciekawa sprawa. Wydaje się ze tylko chodzą. Ale do tej pracy przyjmują osoby wysokie, które z natury mają mniejszą koordynację ruchów a muszą jeszcze być na bardzo wysokich obcasach. Tak więc muszą wycwiczyć te płynność ruchów dość długo. Obejrzałem filmik z azjatyckiej szkoły modelek i męzczyzna nauczyciel chodził płynnie a dziewczyny drętwo więc nie jest tak ze kobiety te gracje ruchów instynktownie nabierają. I następnie występujesz przed publicznością i to wymagającą bo to świat luksusowy. Niby tylko chodzisz i prezentujesz ubrania a to jest umiejętność którą w jodze można masterować długo .

Nie mam sympatii dla akrobatyki czy sportów drużynowych bardzo eksplozywnyh. Ale interesuje mnie właśnie coś takiego . Cwiczenie siły spokoju, precyzji. Sztuki walki mają te elementy, strzelanie z łuku, ale też chodzenie po linie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka