Dodaj do ulubionych

Sila milosci

09.06.12, 12:46
Ksiadz z okolic Nîmes, Jacques Castanier, 68 lat, potrzebowal od swoich wiernych pieniedzy na biednych.

A tak naprawde to potrzebowal forsy dla swojego amanta, narkomana Claudio. Kazdemu zdarza sie zakochac powiedzmy. Surowy prokurator uznal ze ksiadz nie moze juz swoich obowiazkow duszpasterskich wykonywac i zazadal 3 lat wiezienia.

Poki co, ksiadz szuka pokoju wewnetrznego w klasztorze.

PF
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Watek mowi cos 10.06.12, 21:06
      o francuskich ksiezach. Linki pochodza z lokalnych gazet.

Zupelnie nie rozumiem twojej inicjatywy amerykanski.

Cos cie ukasilo?

PF
      • polski_francuz Co poeta chcial przez to powiedziec? 10.06.12, 22:27
        Ano, ze ksieza, jak ludzie, sa poddani tym samym sentymentom i ciagotom co i inni. Pan Castanier moze troche przesadzil i naduzyl swojej pozycji do sluzenia swoim prywatnym sprawom.

Dosc podobnie robia politycy i wielcy managerowie.

Jestem za tym aby kazdy byl uczciwy. Wyjdzie nam to wszystkim na dobre.

PF
      • felusiak1 rozumienie to nie twoja specjalność. 11.06.12, 03:56
        to ja cię boniłem w tym watku przed wrednymi atakami komsomołi efki a ty mi sie tak odwdzięczasz?
        zajrzałem ponownie do tego wątku w niedziele i widzę, że wszystkie wpisy zostały wycięte. wtedy napisałem do kropy, żeby wycieła i to bo po jaka cholerę ma wisieć skoro nie wolno sie dopisywać.
        forum.gazeta.pl/forum/w,50,136543086,136546378,ty_francuski_jestes_swinia.html
        • polski_francuz Jesli nie miales 11.06.12, 07:31
          zlych intencji to przepraszam.

PF
    • eva15 Re: Sila milosci kropki 10.06.12, 23:06
      Chyba tylko ona wesprze cię na tym jakże światłym wątku, skoro pozwoliła ci go dalej trzymać.
      • amg10 W tym watku byly juz wpisy 11.06.12, 03:19
        ale juz ich nie ma. Pisal tu juz fekus, pisalem i ja. Obaj bylismy za skasowaniem tego "super interesujacego" watku.

No ale kropka - widocznie jest innego zdania - i robi swoje, tnie to co mu nie pasuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka