Dodaj do ulubionych

Punkt zwrotny

20.07.26, 21:44
Taki dokonał się w kwestiach jogicznych.

Powinienem doceniać rzeczy proste i podstawowe. Patrzę dalej i tylko mnie przytłacza, a rozwiązania są blisko.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Punkt zwrotny 21.07.26, 11:17
      www.youtube.com/watch?v=1ueRDFF7GmY&t=165s

Sądzę ze joga rozwiązuje istotowo problemy nerwic i zaburzeń osobowości. Zwłaszcza borderline. Symboliczne jest to ze terapeuci borderline nienawidzą, a Lowen pisał ze są z nim najszybsze postępy. Terapie wymyślił manipulant Freud i cała reszta tak naprawdę żyje w paradygmacie tego absurdu nawet jeśli się odcina. Joga to istota, a nie dodatek
      • dotera Re: Punkt zwrotny 21.07.26, 11:22
        Co więcej sądzę ze jest to naukowo mierzalne. Tak jak Butejko zrobił tabelkę korelującą ilość oddechów na minutę tętno i objawy chorobowe. Zdolność do wykonania asany tak samo można skorelować z objawami. Psychologia nijak nie jest mierzalna. Odnosi się do abstrakcji pojęciowych.
    • dotera Re: Punkt zwrotny 22.07.26, 21:55
      Energia się przebija. Nieco mnie uszkodziła, ale poprawa cały czas wzrasta.

Dziś miąłem takie uczucie które wykraczało poza emocje , obsypane synchroniami. Nie powiem o co chodziło , ale to było coś nowego. COś przytłaczającego. CHyba coś o czym mówił Jogin.
      • dotera Re: Punkt zwrotny 22.07.26, 22:00
        W każdym razie koniec już z absurdami. Muszę za tym iść. Cokolwiek bym wybrał innego byłbym byłbym karykaturą człowieczeństwa jaką jestem.
        • dotera Re: Punkt zwrotny 22.07.26, 22:08
          Mój ansurd polega na tym, ze z jednej strony wiem ze obok jest coś grubo większego, a ja obok się zajmuje namarniejszymi rzeczami we wszechswiecie. Nie wiem czym mam się smiac czy płakać.
          • dotera Re: Punkt zwrotny 23.07.26, 06:06
            mam bardzo dobry humor. jaktak dalej pojdzie nazwe to szczesciem
    • dotera Re: Punkt zwrotny 24.07.26, 08:44
      wieczorem poczułem ze moje ciało reaguje na fale materaca przy ruchu. Robię się jak kot

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka