olga_w_oknie 31.12.08, 22:08 z ptakami rozmawiać, umiesz zmieniać kolory, wiatr w dłoni zatrzymać, oddychać pyłkiem kwiatów ? Czy znasz znaczenie znaków, by szczęście w nich odczytać, zielenią malować drogi, nadziei mówić dzień dobry? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olga_w_oknie Re: Czy potrafisz 31.12.08, 22:41 odrzucona odtrącona zapomniana snuję się przez życie wciąż muszę odpuszczać nic nie mogę przysiąc dlaczego wciąż odchodzę? nikt nie wie nikt nie pyta czy życie jest jak bajka? tak Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Czy potrafisz 31.12.08, 23:22 ależ nie Olgo. się wydaje, że ktoś odzrzuca. się samą odrzuca. a potem zapłakuje na amen. się odrzuciło - a teraz ważne, by zwierzyna tak się tych odgłosów nie bała. Odpowiedz Link
olga_w_oknie Re: Czy potrafisz 31.12.08, 23:30 Łagodnie przyszło w zimowy wieczór jak śnieżna mgła Mróz węzeł na szyi zacisnął z litego szkła Wina ostatni łyk dla mnie jednej Piołunem w usta parzy samotnej Zachwyty moje w śnieżnym grobie Brak tchu mróz siarczysty nic nie powiem... Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Czy potrafisz 31.12.08, 23:36 pisz. to jest piękne. ale może się mylę. jak z więszkością spraw. Odpowiedz Link
olga_w_oknie Re: Czy potrafisz 31.12.08, 23:51 Mylisz się Nie przepadam za czytaniem wierszy cudzych czytając je udaję niestety podglądając zazdrośnie przez dziurkę rymy od klucza przez ramię grzebię w cudzych myślach zaglądając ukradkiem twierdząc że to nie ja oszukuję samą siebie nie ma zdolniejszych ludzi nie lubię czytać cudzych wierszy Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Czy potrafisz 01.01.09, 00:25 olga_w_oknie napisała: > Mylisz się > > Nie przepadam za czytaniem > wierszy cudzych > czytając je > udaję niestety > podglądając zazdrośnie > przez dziurkę > rymy od klucza > nie wiem. ja być może nie jestem znawcą poezji - zawsze się boję, by kicz mnie nie zachwycił i tandetne wruszenia. to, co Ty piszesz, mi się podoba. także to, że momentami rymujesz - trudne to - wziąc uczucia - wpakować je w słowa i zrobić z tego majstersztyk, by nie było kiczu. a na dodatek był rym rozsądny. trudne to. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Czy potrafisz 01.01.09, 00:28 ojej - ile literówek - mocno zapłakana jestem. a oni wciąż robią wybuchy. Odpowiedz Link
lucyna_n Re: Czy potrafisz 31.12.08, 23:55 trzeba było jednak nie rezygnować z tych zaproszeń ;P Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Czy potrafisz 01.01.09, 00:02 tak. się pogubiło mocno. a oni nawalają i się na zwierzęciu trzeba skupić, by się nie bało owe. hej - wszystkiego dobrego Lucy... Odpowiedz Link
olga_w_oknie Re: Czy potrafisz 01.01.09, 00:27 Nie wolno Ci, też się boję, modlę się i za Ciebie. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Czy potrafisz 01.01.09, 00:34 Ty napisz wiersz lepiej. nawet w kiepskim stanie uważnie czytam. po parę razy, by się zanurzyć. Odpowiedz Link
olga_w_oknie Re: Czy potrafisz 01.01.09, 00:37 Nadzieja brak weny, brak słów. Pozostaje tylko pragnienie Łzy co bolą, kapią Przerwała cisza.. Odwracam oczy od rzeczywistości patrze jak świat traci barwy Wiara Nadzieja pozostają Odpowiedz Link
lucyna_n Re: Czy potrafisz 01.01.09, 00:43 przetrwałaś święta, przetrwałaś sylwestra reszta to pikuś czym się, i nie zapętlaj, tak naprawdę nic strasznego się nie dzieje niedługo znowu wzejdzie słońce, zrobi się dzień, całkiem zwyczajny nigdy nie wiadomo czy ten nastęny dzień nie będzie początkiem lepszego? Odpowiedz Link
marouder.eu Re: Czy potrafisz 01.01.09, 19:54 Maly ptasi portret Widzi mnie zza okna Kot drzemiac w fotelu Nie daje mi zdychac Odpowiedz Link
aidka Re: Czy potrafisz 01.01.09, 23:38 nie moje. ja jestem tylko aidka, albo w ogrodzie zadomowiona olga. Olga w oknie to nie ja. Odpowiedz Link
marouder.eu To nic:) 02.01.09, 00:05 Mnie to najzupelniej nie przeszkadza, ze sa te przestrzen zamieszkuja dwie rozne Panie Olgi:) Odpowiedz Link
lucyna_n Re: Czy potrafisz 01.01.09, 00:40 Wszystkiego dobrego Olga oby się odmieniło na lepsze Odpowiedz Link
marouder.eu Re: Czy potrafisz.. 02.01.09, 01:14 Wejsc w wode, Ktora nie jest twoja, Wzleciec z wiatrem Z wiosennego drzewa Ogien rozpalic z resztek Smialych morskich lodzi Na rozstaju plomien Pomiedzy soba a mna? Odpowiedz Link
aidka Re: Czy potrafisz.. 02.01.09, 02:06 to Twoje ? "płomień pomiędzy sobą, a mną" mnie zachwycił. Odpowiedz Link
marouder.eu Tak 02.01.09, 02:11 Tu spontnicznie napisane:) Ciekawe miejsce. Wiele sie od was ucze. Odpowiedz Link
aidka Re: Tak 02.01.09, 02:52 spontanicznie? no to tym bardziej. często mnie ogarnia podziw dla czyichś sformułowań - już nie chodzi o to, że poetyckie, choć i to też - piękno słow. ale i taka umiejętność walnięcia krótko w sedno sprawy. Odpowiedz Link