g.r.a.f.z.e.r.o 22.03.10, 13:43 Złodzieje, złodzieje, ZŁODZIEJE! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bond 007 Re: Nie będzie referendum w sprawie szpitala IP: *.chello.pl 22.03.10, 14:07 2 BUDYNKI PO BYŁYM DOMU DZIECKA przy ul.Arkońskiej 1 kościół dostał za 1.900 zł. ( słownie tysiąc dziewięćset zł.) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TO JEST SKANDAL !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP to IP Re: Nie będzie referendum w sprawie szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 14:16 Gdyby czarnosukienkowi wierzyli w Boga inaczej byłoby na świecie.Oni wierzą tylko w mamonę i ubaw maja po pachy z leżacych krzyżem przed nimi i ich ołtarzami. Opusdoi i inne macki vatykańskie wyssały z Polski już wiele nie bacząc na GŁODNYCH, ALE WIERNYCH PARAFIAN. Grodzki, pk i inni radni-bezradni czy oni mają szare komórki, czy tylko komórki do wysłuchania zaleceń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tancerz78 skandal IP: *.static.espol.com.pl 22.03.10, 14:57 skandal za skandalem! Prokuratura? ABW? CBA? Przecież oddawanie gruntów czy nieruchomości za poparcie koloratek to KORUPCJA W CZYSTEJ POSTACI! Ile jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BarExtra Re: skandal IP: *.chello.pl 22.03.10, 15:03 jakie służby , co jest , szpital został oddany po przez głosowanie radnych , jawnie , Radni to reprezentanci całego społeczeństwa . Jak będziecie się tak nadymać komuszki to wam cienkie jelito wypadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary Re: skandal IP: *.chello.pl 22.03.10, 17:25 nie dziwię sie, że wypisujesz takie bzdury.ALE JAKO KLIENT "BARU EXTRA" masz do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BarExtra Re: skandal IP: *.chello.pl 22.03.10, 18:30 jakie bzdury , czy głosowanie było tajne kolego czarusiu. Nik barextra jest to przypomnienie , tej małpie tresowanej o tym ,ze zniszczył centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary Re: skandal IP: *.chello.pl 22.03.10, 18:47 bywalcu BARU EXTRA o jakiej tresowanej małpie mowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tancerz78 Re: skandal IP: *.static.espol.com.pl 22.03.10, 20:41 To Cię teraz zmartwię bo głosowałem na tego pajaca który śmie nazywać się prezydentem naszego miasta! Referendum w tej sprawie było by dobrym krokiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 00:59 Gość portalu: BarExtra napisał(a): > jakie służby , co jest , szpital został oddany po przez głosowanie radnych , > jawnie Głosowanie jawne a czy było to głosowanie imienne jako info w protokole sesji? > Radni to reprezentanci całego społeczeństwa . Tak też uważam i może dlatego pomysł SLD o referendum nie musiał być działaniem akceptowanym jako potrzebnym na teraz. Dlaczego opozycja nie wniosła swego projektu uchwały i propozycji? - ma takie prawo a jeśli nie skorzystała to dlaczego? i jak powinna odbierac obecne postanowienie innych radnych przeciw. Mnie zastanawia to że jeśli przew. rady wstrzymuje się od głosu? Czy to nie oznacza nie zostały dopełnione jakieś czynności prawne? lub formalne? Przewodniczący RM ma większe uprawnienia w RM i jest również pośrednikiem stron RM prezydenta i interesanta w danej sprawie. Czy to jest jego znak i oznacza że należy sprawdzić ważność uchwały. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 czy prezydent wiedział o planach Boromeuszek 22.03.10, 15:13 zanim podjął decyzję o likwidacji szpitala? pamiętam jak kilka lat temu rektor Pmorskiej Akademii Medycznej zabiegał o przejęcie zadłużonego Szpitala Miejskiego celem utworzenia tam kolejnego szpitala klinicznego i został potraktowany odmownie czyżby rodzima uczelnia prowadząca 2 kliniki,do której miato nie dokłada była gorsza od zakonu,którego finanse i plany są nieznane ogółowi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Biskup pójdzie na ustępstwa! IP: *.chello.pl 22.03.10, 15:31 www.radio.szczecin.pl/index.php?idp=0&idx=59710 Krzystek powiedział, że Arcybiskup byłby gotów zgodzić się na opóźnienie sprzedaży szpitala, ale w zamian żądał zmniejszenia ujętych w umowie zabezpieczeń. Chodzi o terminy uruchomienia domu opieki i szpitala czy wysokość kar za niewywiązanie się z umowy. Zgodnie z umową Archidiecezja ma 3 lata na rozpoczęcie remontu budynku, 5 lat na utworzenie tam domu opieki społecznej i 7 na uruchomienie tam szpitala rehabilitacyjnego. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Biskup pójdzie na ustępstwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 01:13 Gość portalu: . napisał(a): > [b]Krzystek powiedział, że Arcybiskup byłby gotów zgodzić się na opóźnienie > sprzedaży szpitala, ale w zamian żądał zmniejszenia ujętych w umowie > zabezpieczeń. tylko hmmmm Chodzi o terminy uruchomienia domu opieki i szpitala czy wysokość > kar za niewywiązanie się z umowy. > Zgodnie z umową Archidiecezja ma 3 lata na rozpoczęcie remontu budynku, 5 lat na utworzenie tam domu opieki społecznej Dlaczego nikt z radnych nie podał do publicznej wiadomosci projekt umowy? Takie decyzje przekazania z bonifikatą powinny być jawne pulicznie we właściwym terminie na BIP a przed podjęciem uchwały na sesji. Jakie fakty? > i 7 na uruchomienie tam szpitala rehabilitacyjnego. A słyszałam w TVP wypowiedż radnego lekarza że chyba potrzeba już i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo wstyd i hańba ! jak brzmią nazwiska zdrajców ? 22.03.10, 19:20 w czasie okupacji niemieckiej , kolaborantom strzelano w łeb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tancerz78 Re: czy prezydent wiedział o planach Boromeuszek IP: *.static.espol.com.pl 22.03.10, 20:43 BARDZO dobre pytanie! Ile jeszcze jest takich decyzji które wymagają wyjaśnienia?! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 oby nie była to druga afera Bryza, z której dziś 22.03.10, 22:46 w mediach Szczecin był wzywany do tablicy Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: oby nie była to druga afera Bryza, z której d 23.03.10, 12:50 czuję po kościach,że prorokiem zostanę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: oby nie była to druga afera Bryza, z której d IP: *.chello.pl 23.03.10, 21:08 też bym chciała aby to nie była druga bryza która ROZESZŁA SIĘ PO KOŚCIACH - są bezkarni z powodu przedawnienia. Jedyna nadzieja że NIGDY nie wiadomo co przyniesie przyszłość i może sąd tez zmieni nastawienie do przekrętów i pod wpływem opinii publicznej usadzi dzisiejszych darczynców. Odpowiedz Link Zgłoś
tony1971 To może referendum odwołujące Krzystka? 22.03.10, 15:30 Jeśli władza nie słucha ludu, lud nie będzie słuchał władzy... Oddanie tego majątku jest jednoznaczne z totalnym ignorowaniem tych od których mandat otrzymali... Za moment padnie wniosek aby stocznię kościołowi dać, bo może i tam kiedyś jakiś ksiądz chadzał:-( Sto dziewięćdziesiąt milionów złotych, ja bym jeszcze hutę i papiernię dorzucił, a co tam , idąc z biegiem rzeki ZCH Police, wszak obok była fabryka benzyny syntetycznej, którą wredni alianci zniszczyli, a może zamiast tego wszystkiego dwór z Armii Krajowej wraz z zawartością? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co zalatuje lisem Re: To może referendum odwołujące Krzystka? IP: *.chello.pl 22.03.10, 15:35 Nie topicie dzisiaj Marzanny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: To może referendum odwołujące Krzystka? IP: *.chello.pl 22.03.10, 15:41 > Za moment padnie wniosek aby stocznię kościołowi dać, bo może i tam kiedyś > jakiś ksiądz chadzał:-( To ty nie wiesz, że w tym miejscu, gdzie potem była stocznia, odbył się nad Odrą, na brzegu chrzest szczecinian?! I dlatego ta ziemia jest święta - i na wieki należy do Jedynego, Prawdziwego, Świętego Kościoła Rzymskokatolickiego, aż do końca czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: To może referendum odwołujące Krzystka? 22.03.10, 19:43 trzeba to było dawno zrobić, jak w Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roger 62 Re: To może referendum odwołujące Krzystka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 19:51 Takich jak wy musi przebadać psychiatra! A biegał tam ksiądz! uczyłem sie w stoczniowej szkole a teraz jestem ksiedzem i jestem dumny z tego że mnie stocznia ukształtowała i obdarzyła szacunkiem dla człowieka i pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: To może referendum odwołujące Krzystka? IP: *.chello.pl 22.03.10, 19:53 marna prowokacja mały chujku Gość portalu: roger 62 napisał(a): > Takich jak wy musi przebadać psychiatra! A biegał tam ksiądz! > uczyłem sie w stoczniowej szkole a teraz jestem ksiedzem i jestem > dumny z tego że mnie stocznia ukształtowała i obdarzyła szacunkiem > dla człowieka i pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))))))))) Re: To może referendum odwołujące Krzystka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 01:18 Gość portalu: . napisał(a): > To ty nie wiesz, że w tym miejscu, gdzie potem była stocznia, odbył > się nad Odrą, na brzegu chrzest szczecinian?! I dlatego ta ziemia > jest święta - i na wieki należy do Jedynego, Prawdziwego, Świętego > Kościoła Rzymskokatolickiego, aż do końca czasów. Nie należy i nie powinna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tancerz78 Re: To może referendum odwołujące Krzystka? IP: *.static.espol.com.pl 22.03.10, 20:48 Referendum w sprawie odwołania Krzystka raczej nie będzie potrzebne. Ważne by pamiętać przy urnach w czasie wyborów samorządowych kto i jak głosował w czasie mijającej kadencji. Osobiście głosowałem na tego jegomościa ale drugi raz nabrać się nie dam. Wiem że kibice Pogoni też tego nie zrobią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: To może referendum odwołujące Krzystka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 01:28 Gość portalu: tancerz78 napisał(a): > Referendum w sprawie odwołania Krzystka raczej nie będzie potrzebne. Ważne by pamiętać przy urnach w czasie wyborów samorządowych kto i jak głosował w czasie mijającej kadencji. Pamięć ulotna jest a politycy to artyści w swojej sztuce. > Osobiście głosowałem na tego jegomościa ale drugi raz nabrać się nie dam. Wiem że kibice Pogoni też tego nie zrobią! Jaka jest gwarancja że inni będą lepsi? - nieznana i niepoznana. To teraz wyborcy powinni pilnować decyzji a złe uchwały argumentować za poprawą i upominać się o ich zmiany. Decyzja RM musi być też poprawna merytorycznie i prawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tony1971 Zwróccie diety... 22.03.10, 15:48 ...taką uchwałę należy zaskarżyć do RIO, ja też chcę nabyć taki majątek za dziesiątą część procenta, jak równość społeczna to równość społeczna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bar Extra Re: Zwróccie diety... IP: *.chello.pl 22.03.10, 18:33 Karnawał w RIO już skończony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Zwróccie diety... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 01:34 tony1971 napisał: > ...taką uchwałę należy zaskarżyć do RIO, ja też chcę nabyć taki majątek za > dziesiątą część procenta, jak równość społeczna to równość społeczna... A ja odpowiem tak - że przyjęłabym takiego majątku za tak niską cenę. Wiem jestem niemądra i bezmyślna bo jest okazja a tu taka odmowa - sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Zwróccie diety... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 17:59 errata A ja odpowiem tak - że NIE przyjęłabym takiego majątku za tak niską cenę. > A ja odpowiem tak - że przyjęłabym takiego majątku za tak niską cenę. > Wiem jestem niemądra i bezmyślna bo jest okazja a tu taka odmowa - sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Zwróccie diety... IP: *.chello.pl 23.03.10, 21:11 wyżej postawieni ludzie kościoła nie mają sumienia, co udowodnili wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Nie będzie referendum w sprawie szpitala IP: *.chello.pl 22.03.10, 16:02 Wyniki szczegółowe: # Balicka Jolanta: PRZECIW # Baran Bazyli: WSTRZYMAŁ SIĘ # Bartnik Paweł: ZA # Biernat Stefania: ZA # Dąbrowski Witold: ZA # Duklanowski Leszek: ZA # Dymkowski Robert: PRZECIW # Dzikowski Władysław: ZA # Goc Marek: PRZECIW # Grodzki Tomasz: ZA # Gzyl Paweł: ZA # Hinc Tomasz: ZA # Juras Paweł: PRZECIW # Kalina Teresa: ZA # Karut Andrzej: ZA # Kęsik Piotr: PRZECIW # Kopacka Marzena: ZA # Kopeć Maciej: ZA # Lemm Judyta: PRZECIW # Marlicz Katarzyna: ZA # Pańka Urszula: PRZECIW # Pawlak Arkadiusz: PRZECIW # Posłuszny Jan: ZA # Ruciński Adam: ZA # Serdyński Jerzy: ZA # Sieńko Jerzy: ZA # Stopyra Jan: ZA # Szałabawka Artur: ZA # Wijas Jędrzej: PRZECIW Ocenę niech każdy wystawi podczas tegorocznych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nie będzie referendum w sprawie szpitala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.10, 16:06 Gość portalu: rex napisał(a): > Wyniki szczegółowe: cholera! ubiegłeś mnie ;) forum.gazeta.pl/forum/w,70,109065057,109065902,Re_i_PO_szpitalu.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wont POpeliniarze Re: Nie będzie referendum w sprawie szpitala IP: *.pr2-nat.espol.com.pl 22.03.10, 16:53 juz nigdy nie zaglosuje nna plttffforme pedalską dobrze ze krzystkowi konczy sie kadencja ...moze tak radisson oddac berbeluszka za 100 zl?? niecjh zrobia tam burdel Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Nie będzie referendum w sprawie szpitala 22.03.10, 20:20 Gość portalu: wont POpeliniarze napisał(a): > juz nigdy nie zaglosuje nna plttffforme pedalską dobrze ze > krzystkowi konczy sie kadencja ... a na PiS, KTÓRY W CAŁOŚCI GŁOSOWAŁ ZA ODDANIEM ZNOWU ZAGŁOSUJESZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Nie będzie referendum w sprawie szpitala IP: *.static.espol.com.pl 22.03.10, 17:00 Dziękuję bardzo za tę informację.Miałam nadzieję, że ktoś ją tutaj umieści. Samego faktu nie będę komentować. Potem się będę musiała spowiadać z używania przekleństw ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as kościół stworzył 1 atrakcję turystyczną w Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.10, 07:52 wieżę katedralną bez niczyjej pomocy.Miasto ani jednej a chce być miastem turystycznym. Kto jest lepszym gospodarzem.Gontyna, bar extra,tereny pogoni, przychodnia piłsudskiego, janosika to wszystko jest we władaniu miasta jak sobie radzą to widać.SCR to miejska spółka czy coś odnawia nie widziałem za PO stanął remont kamienic.Może to gra rynkowa lepszy zarządca wypiera gorszego i tak powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: kościół stworzył 1 atrakcję turystyczną w Szc IP: *.chello.pl 23.03.10, 21:19 jedna wieża. Za teren szpitala z budynkami, za budynki przy Arkońskiej, to chyba niezbyt wiele. Bo pomijam wszelkie inne dotacje. Tym bardziej że nieruchomości przeszły na własność kościoła a wieża na własność miasta nie. A co do gospodarności kościoła? Fakt, potrafi zarabiać. Z wydawaniem i gospodarzeniem tylko gorzej. Kościół dostał różankę i dokładnie ją przez wiele lat zachwaszczał, bo zysku nie widział. Chociaz młodzi klerycy za płotem mogliby róże w imię miłości Bożej pielęgnować. A gdy nie dało się hipoteki ustanowić i przekwalifikować gruntu na budowlany to wymienił ruskim targiem kawałek nie swojego trawnika na teren z budynkami przy Arkońskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frasio Re: Nie będzie referendum w sprawie szpitala IP: *.xdsl.centertel.pl 22.03.10, 17:59 > Ocenę niech każdy wystawi podczas tegorocznych wyborów. No jasne że z tą listą na wybory pójdę żeby na żadną sprzedajną szmatę nie głosować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Nie będzie referendum w sprawie szpitala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.10, 21:04 A jak A. Mickiewicz glosowal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonto Re: Nie będzie referendum w sprawie szpitala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.10, 21:08 Gość portalu: alf napisał(a): > A jak A. Mickiewicz glosowal? Dyplomatycznie zaciął się w toalecie? Bo go na liście nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Nie będzie referendum w sprawie szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 01:50 Gość portalu: alf napisał(a): > A jak A. Mickiewicz glosowal? właśnie - celne spostrzeżenie autora - chyba był nieobecny czy z wyboru? czy? Sympatyczny z wypowiedzi i wieloletni radny. Ale klub jest jednością i siłą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: Nie będzie referendum w sprawie szpitala IP: *.chello.pl 22.03.10, 22:47 A Baran jak zwykle cwany ,wstrzymanie się nie miało zadnego wpływu na wynik głosowania, a nie naraził się nikomu i pewnie marzy mu się dłuższe siedzenie na stołku przewodniczącego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Nie będzie referendum w sprawie szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 01:45 Gość portalu: rex napisał(a): > Wyniki szczegółowe: > Ocenę niech każdy wystawi podczas tegorocznych wyborów. Zapisać się do partii to jak sprzedać duszę....? i mam jeden wstyd mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jb.pach Boromeuszki dostaną szpital 22.03.10, 16:59 jacy panowie radni sa nic nie warci czarni smieja sie z nich juz nawet zlamanego glosu platforma nie dostanie .Panie Niteas co Pan zrobil Odpowiedz Link Zgłoś
hotslot Skandal-boromeuszki dostaną szpital- skandal 22.03.10, 17:02 Podajcie jeszcze jakie partie reprezentują ci radni Odpowiedz Link Zgłoś
hotslot 1% - nie dawac kościelnym 22.03.10, 17:09 To możesz zrobic sam/a-ty decydujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły Re: 1% - nie dawac kościelnym IP: *.tktelekom.pl 22.03.10, 17:37 Pieniacze, tyle lat nikt nie potrafił poradzić sobie z tym szpitalem, ile razy jeszcze mieliśmy dokładać z naszych podatków. Ludzie wy zamiast dzieci które zajmą się wami na starość wolicie psy, a one wam wody nie podadzą Zawsze zakonnice prowadziły takie ośrodki i nikt się nie skarżył, teraz gdy społeczeństwo jest pozbawione wsparcia rodzin niech zakony wrócą do pierwotnego ich powołania. Siostry nie chcą być sprzątaczkami księży chcą mieć wyższy cel do którego czują powołanie. BO WYOBRAŹCIE SOBIE SĄ TACY LUDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan23 Re: 1% - nie dawac kościelnym IP: 62.69.219.* 22.03.10, 19:01 Przykład opieki w wykonaniu zakonnic kościoła katolickiego: www.youtube.com/watch?v=vZhPKER6aEw Czy o taką opiekę nam chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: 1% - nie dawac kościelnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 22:30 dlaczego nie przekazano Szpitala Akademii Medycznej jak o to zabiegała?, czy kuria lepsza w działalności medycznej od PAM-u? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: 1% - nie dawac kościelnym 22.03.10, 22:52 Gość portalu: mim napisał(a): > dlaczego nie przekazano Szpitala Akademii Medycznej jak o to zabiegała?, czy kuria lepsza w działalności medycznej od PAM-u? ................. o toż samo pytałam zdaje się,PAM chciała tam pediatrię m.in. rozbudowaną prowadzić,a to dzieciom jest w centrum potrzebny szpital Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: 1% - nie dawac kościelnym IP: *.chello.pl 22.03.10, 23:02 beatrix13 napisała: > > dlaczego nie przekazano Szpitala Akademii Medycznej jak o to > zabiegała?, czy kuria lepsza w działalności medycznej od PAM-u? > o toż samo pytałam > zdaje się, PAM chciała tam pediatrię m.in. rozbudowaną prowadzić, > a to dzieciom jest w centrum potrzebny szpital Czemu głosowałaś na Krzystka i na PO? Do kogo masz teraz pretensje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: 1% - nie dawac kościelnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 02:04 Gość portalu: zwykły napisał(a): > Pieniacze, tyle lat nikt nie potrafił poradzić sobie z tym szpitalem, ile razy jeszcze mieliśmy dokładać z naszych podatków. A gdzie pełne info o warunkach i zasadach? i jakie zobowiązania zapisano? > Zawsze zakonnice prowadziły takie ośrodki i nikt się nie skarżył, teraz gdy społeczeństwo jest pozbawione wsparcia rodzin niech zakony wrócą do pierwotnego ich powołania. Jeśli 60 łóżek DPS i dlaczego w tym miejscu? > Siostry nie chcą być sprzątaczkami księży chcą mieć wyższy cel do > którego czują powołanie. BO WYOBRAŹCIE SOBIE SĄ TACY LUDZIE Zgoda na odbiót tematu i potrzeby pracy i służby zakonnej. Ale to nie jest jeszcze powód to uzasadnienia takiego rozwiązania tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Nie będzie referendum w sprawie szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 17:37 buhahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP to IP Re: Nie będzie referendum w sprawie szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 18:42 kiełbasko i moją opinię też wyraziłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minister Super-dobrze zrobil Krzystek, boromeuszki są OK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 00:11 tak tzrymac Odpowiedz Link Zgłoś
robert_jackson Imienne wyniki głosowania 22.03.10, 17:42 za uchwałą o szpitalu: głosowało - 29 za: - 19 przeciw - 9 wstrzymało się - 1 1. bazyli baran PO - wstrzymał się 2. paweł bartnik PO - za 3. stefania biernat PIS - za 4. leszek duklanowski PIS - za 5. robert dymkowski PO - przeciw 6. władysław dzikowski PO - za 7. marek goc PO - przeciw 8. tomasz grodzki PO - za 9 paweł gzyl PO - za 10. tomasz hinc PIS - za 11. paweł juras SLD - przeciw 12. teresa kalina PO - za 13. andrzej karut PIS - za 14. piotr kęsik SLD - przeciw 15. marzena kopacka PIS - za 16. maciej kopeć PIS - za 17. judyta lemm PO - przeciw 18. jolanta balicka PO - przeciw 19. katarzyna marlicz PO - za 20. urszula pańka PO - przeciw 21. arkadiusz pawlak PO - przeciw 22. jan posłuszny PO - za 23. adam rucińśki PIS - za 24. jan stopyra NIEZRZESZONY - za 25. artur szałabawka PIS - za 26. jędrzej wijas SLD - przeciw 27. jerzy serdyński PO - za 28. jerzy sieńko PO -za 29. witold dąbrowski PIS - za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Gdzie znajdzie zatrudnienie pan prezydent po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.10, 17:54 wyborach samorządowych? Posada dyrektora administracyjnego w nowo tworzonym szpitalu to będzie co prawda degradacja, ale praca spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk Re: Imienne wyniki głosowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 18:02 nie wierzę, że ludzie z PO głosowali za rozdawnictwem mojego majątku, nas ludzi. To jakaś ściema?????????????????? kto chce łapę położy na tym majątku, bo przecież nikt nie uwierzy że ludzie przy zdrowych zmysłach chcą leczyc starych schorowanych ludzi w centrum miastra, w najbardziej hałaśliwej jej części, najbardziej zadymionej?????????????????? To jest miejsce na spokojne leczenie długoterminowe. Lekarze też za tym głosowali, to chore i bezmyślne. SAMI SOBIE QWYSTAWILI LAURKę - ludzie tego nie zapomną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Przekłamanie IP: *.chello.pl 22.03.10, 18:06 Szpital nie zostanie "sprzedany" Boromeuszkom, ale Archidiecezji! www.radio.szczecin.pl/index.php?idp=0&idx=59713 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Przekłamanie IP: *.globalconnect.pl 22.03.10, 18:26 Tak czy tak ja i moja rodzina głosu jak i na pana krzystka i PO nie oddamy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 cały PiS za , PO podzielone 22.03.10, 20:09 może tym razem Krzystek z poparcia PiS wystartuje, bliżej mu do kręgów kościelnych wszak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: cały PiS za , PO podzielone IP: 62.69.221.* 23.03.10, 08:42 beatrix13 napisała: > może tym razem Krzystek z poparcia PiS wystartuje, bliżej mu do > kręgów kościelnych wszak > dlatego ci z PiS szybko awansują w urzedzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: cały PiS za , PO podzielone 23.03.10, 12:45 Gość portalu: ? napisał(a): > beatrix13 napisała: > > > może tym razem Krzystek z poparcia PiS wystartuje, bliżej mu do > > kręgów kościelnych wszak > > > dlatego ci z PiS szybko awansują w urzedzie ? ................ a tego nie wiem,ale od dawna widać,że Krzystkowi bliżej do PiS niż PO i dziwie się,że jeszcze nie dostał kopa od partii, której intratny stołek zawdzięcza Odpowiedz Link Zgłoś
paprykarz69 To świetna wiadomość 22.03.10, 19:36 To jest naprawde świetna wiadomość za te 19 tysięcy bedzie można wybudować 4 co ja pisze cztery nawet pięć przedszoli i może jeszcze wystarczy np. na remonty ze 2 szkół . Jednak nasi radni to tęgie głowy ekonomiczne. Ciekawe czy swoje mieszknia, domy tez by tak darmo sprzedali ... mam nadzieje że w przyszłej radzie tych lizusów już nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.K> Ten szpital zbudowały Boromeuszki za swoją kasę! IP: *.chello.pl 22.03.10, 19:48 A za ile więc powinno się sprzedać obiekt właścicielowi który ten szpital kiedyś wybudował z własnych środków??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Ten szpital zbudowały Boromeuszki za swoją k IP: *.globalconnect.pl 22.03.10, 20:34 Czy to prawda, że ów właściciel dostał w Niemczech rekompensatę za tenże obiekt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: Ten szpital zbudowały Boromeuszki za swoją k IP: *.szczecin.mm.pl 22.03.10, 20:49 Niech sobie ten właściciel odbierze majątek we Lwowie... tam został majątek boromeuszek. A jak się nie podoba, to niech zaskarży Anglie, Rosję, USA i Francję... a na początek niech zaskarży Niemcy o to, że wojnę wywołały i zamordowały 6 mln Polaków. Boromeuszki zapewne apolitycznie leczyły ofiary (niemieckie) wojny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ten szpital zbudowały Boromeuszki za swoją k IP: *.chello.pl 22.03.10, 21:20 Gość portalu: K.K> napisał(a): > A za ile więc powinno się sprzedać obiekt właścicielowi który ten szpital kiedy > ś > wybudował z własnych środków??? Za tyle, ile jest wart obecnie, jeżeli właściciel dostał 60 lat temu kasę jako odszkodowanie - czyli nie rości żadnych pretensji własnościowych, zupełnie jakby komuś te obiekty odsprzedał (nie mógłby zresztą ich rościć, bo mienie poniemieckie nie podlega reprywatyzacji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: To świetna wiadomość IP: *.chello.pl 22.03.10, 21:22 Zwyczajne złodziejki i k.urwy - dostając te obiekty ZA DARMO, powinny natychmiast się zobowiązać do otwarcia szpitala za dwa lata: ile kasy zaoszczędziły na rzecz szybszego uruchomienia tej placówki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blaze_0 Boromeuszki dostaną szpital 22.03.10, 19:57 Szczerze mówiąc szpital oddany jest praktycznie darmo(no, ale sam remont i dostosowanie do wymogów będzie raczej dość kosztowny), ale lepiej tak niżby budynek miał niszczeć przez kilka następnych lat, bo nikt nie miałby pomysłu co tez tam może powstać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frasio Re: Boromeuszki dostaną szpital IP: *.xdsl.centertel.pl 22.03.10, 21:03 ale sam remont i > dostosowanie do wymogów będzie raczej dość kosztowny), ale lepiej tak niżby > budynek miał niszczeć przez kilka następnych lat, A ty wierzysz że ci czarni oszuści zrobią tam szpital za swoją kasę -jak ich nawet na uczciwe kupno nie było stać?! Odpowiedz Link Zgłoś
retsul Re: Boromeuszki dostaną szpital 22.03.10, 23:35 Coś mi mówi, że szpitala tam nie będzie. Coś mi podpowiada, że będzie tam pałac arcybiskupi sfinansowany w formule partnerstwa publiczno - prywatnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Boromeuszki dostaną szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 02:12 blaze_0 napisał: > Szczerze mówiąc szpital oddany jest praktycznie darmo(no, ale sam remont i > dostosowanie do wymogów będzie raczej dość kosztowny), ale lepiej tak niżby > budynek miał niszczeć przez kilka następnych lat, > bo nikt nie miałby pomysłu co tez tam może powstać. Pomysły na zagospodarowanie to jest/był problem. Problemem jest metoda i sposób realizacji zagospodarowania majątku miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Boromeuszki dostaną szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 18:02 errata Pomysły na zagospodarowanie to NIE jest/był problem. > Pomysły na zagospodarowanie to jest/był problem. > Problemem jest metoda i sposób realizacji zagospodarowania majątku miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik zamknąć szpital, przetrzymać i darować Kościołowi IP: *.szczecin.mm.pl 22.03.10, 20:34 Piękny scenariusz: najpierw wymoczki z PO zamknęły szpital kłamiąc, że niepotrzebny, że opłacalniej połączyć z rozmokłymi ścianami baraków w Zdrojach. Potem przez długi czas stał niezagospodarowany szpital - miasto miesiącami traciło majątek, ale PO miało straty w dupie i pieniądze budżetu w dupie. Po czym oddano boromeuszką - a rzeczywiście arcybiskupowi u którego brat Krzystka jest funkcyjnym - za bezcen. Zorganizują (może?) tam lecznicę, którą PO zlikwidowało pod pozorem cięć. Płacić za utrzymanie ludzi tam będą i tak podatnicy, bo przecież boromeuszki nie mają fundacji z budżetem, żeby z odsetek finansować leczenie. Krótko mówiąc - banda nieudaczników doprowadziła do niekorzystnego rozporządzenia majątkiem publicznym i powinna pójść za to siedzieć. A Kościół katolicki pokazał, jak wygląda przestrzeganie prawa w jego wykonaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: zamknąć szpital, przetrzymać i darować Kościo IP: *.szczecin.mm.pl 22.03.10, 20:38 Jest szczyt wyżu demograficznego i kobiety ze Szczecina rodzą dzieci w Policach albo w Zdroja zamiast w centrum miasta. PO przejęło już budynek przychodni w centrum miasta wyrzucając chorych, bo przecież POciotki i banda (chyba z 500 urzędasów) musi gdzieś się pomieścić. Zamknęli szpital na Janosik (jedyny szpital epidemiologiczny w województwie), zamiast go rozwinąć na wypadek pandemii - bo muszą zbudować sobie biurowiec za pieniadze podatników, bo już się z każdej dziury biurwokraci wylewają. W Zdrojach przez kilka miesięcy suszyli ściany budowanego na 1 Maja i chucznie otwieranego przez oszustów oddziału szpitalnego. W tym szpitalu, w którym na rehabilitacji ręce i nogi dziecku połamano a legionellioza w rurach nie przeszkadzała leczyć pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: zamknąć szpital, przetrzymać i darować Kościo IP: *.szczecin.mm.pl 22.03.10, 20:40 Ta sama banda przygłupów postanowiła doprowadzić do zamknięcia jedynego szpitala dziecięcego w centrum 300 tys. lewobrzeżnej części Szpitala, bo w rozumieniu zarabiających po kilkanaście tysięcy debili nie ma problemu w wożeniu dzieci w nagłych wypadkach przez korkującą się Gdańską na nieskomunikowane Zadupie, np. do Zdrojów. Odpowiedz Link Zgłoś
cbaabc Cały PiS za Krzystkiem Buhahaha 22.03.10, 20:35 1. bazyli baran PO - wstrzymał się 2. paweł bartnik PO - za 3. stefania biernat PIS - za 4. leszek duklanowski PIS - za 5. robert dymkowski PO - przeciw 6. władysław dzikowski PO - za 7. marek goc PO - przeciw 8. tomasz grodzki PO - za 9 paweł gzyl PO - za 10. tomasz hinc PIS - za 11. paweł juras SLD - przeciw 12. teresa kalina PO - za 13. andrzej karut PIS - za 14. piotr kęsik SLD - przeciw 15. marzena kopacka PIS - za 16. maciej kopeć PIS - za 17. judyta lemm PO - przeciw 18. jolanta balicka PO - przeciw 19. katarzyna marlicz PO - za 20. urszula pańka PO - przeciw 21. arkadiusz pawlak PO - przeciw 22. jan posłuszny PO - za 23. adam rucińśki PIS - za 24. jan stopyra NIEZRZESZONY - za 25. artur szałabawka PIS - za 26. jędrzej wijas SLD - przeciw 27. jerzy serdyński PO - za 28. jerzy sieńko PO -za 29. witold dąbrowski PIS - za W PO chociaż nie było dyscypliny i znalazło się kilku mądrych, a w PiSie same durnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
purpurat_z_fioletowym_nosem Boromeuszki dostaną szpital 22.03.10, 20:38 Bogu niech będą dzięki! Sprawiedliwości(ludowej) stało się zadość. Odpowiedz Link Zgłoś
tancerz78 Boromeuszki dostaną szpital 22.03.10, 20:53 Pamiętajmy to idąc do urn. Dla przypomnienia: Jako Prezydent Miasta Szczecin deklaruję, że: 1. Obejmę całe miasto planem zagospodarowania przestrzennego 2. Szczecin będzie Europejskim Centrum Usługowym 3. Berlin bliżej Szczecina 4. Stworzymy Szczeciński Metropolitalny Obszar Gospodarczy 5. Bezpieczny Szczecin 6. Zbudujemy obwodnicę zachodnią i śródmiejską 7. Zbudujemy Śródodrze – Nowe Serce Miasta 8. Prawobrzeże też będzie się rozwijać 9. Nowy stadion 10. Dzielnicowe centra sportowe 11. Szczecin bliżej morza 12. Co roku będziemy uzbrajać co najmniej 100 ha gruntów pod inwestycje 13. Stworzymy markę „szczecińska szkoła” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecaniak To byl jest i bedzie szpital boromeuszek~! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 00:13 i tak tzrymac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frasio Re: Boromeuszki dostaną szpital IP: *.xdsl.centertel.pl 22.03.10, 21:17 > 4. Stworzymy Szczeciński Metropolitalny Obszar Gospodarczy No akurat ten punkt Krzystek wypełnia bardzo skrupulatnie....Obszar Gospodarczy Metropolity :)Andrzeja Dzięgi wzrasta doskonale dzięki podarkom"naszego prezydenta"-jak nic innego w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPO Re: Nie będzie referendum w sprawie szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 23:04 Brawo radni! Dobrze się stało. Niektórych radnych chyba sumienie ruszyło. Ten szpital jeszcze przed wojną należał do Boromeuszek. Po wojnie komuna bezprawnie im go odebrała. Ta decyzja przywraca normalność. Ciekaw jestem, co byście wypisywali, gdyby obcy kapitał chciał zainwestować w tym miejscu 20 milionów dolarów? Pewnie byście piali z zachwytu poziom waszej nienawiści jest porażający. To dopiero będzie chichot historii, gdy zniedołężniali traficie pod opiekę Boromeuszek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frasio Re: Nie będzie referendum w sprawie szpitala IP: *.xdsl.centertel.pl 23.03.10, 04:33 > poziom waszej nienawiści jest porażający. To dopiero będzie chichot historii, g > dy zniedołężniali traficie pod opiekę Boromeuszek... Prędzej sobie w łeb strzelę niż pójdę po łaskę do złodziei moich podatków. A rozpaczliwym "chichotem historii"to będzie dzień gdy miasto będzie musiało dopłacać aby utrzymać "szlachetnie dzieło"borwych uszek i lepkich rączek.A sprawa zakończy się tak jak ze szpitalem we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
masakra_teksanska tobie sie kolego króliki na strychu p.i.e.r.d.o. 23.03.10, 09:28 lą, jeśli masz nadzieję, ze bedą się tobą opiekować w tym miejscu. Po kilku(nastu) latach bedzie tam ośrodek ciągnący szmal od NFZu i od ludzi jednocześnie. No i przede wszystkim siedziba róznych biskupich urzędów rozproszonych teraz po mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
miro_to_ja ja też jestem winny - głosowałem na PO! 22.03.10, 23:07 Krzystek już wie, że w wyborach nie ma szans, więc załatwił sobie posadę Dyrektora placówki w remoncie. Pieniądze na remont będą samorządowe + państwowe + unijne. Pieniądze na funkcjonowanie tylko samorządowe. To, ze taki Duklanowski był za to żadna niespodzianka. Ciekawy natomiast jestem co powodowało Stopyrą! Aż tyle nagrzeszył będąc komuchem i teraz odpust częściowy tak dużo kosztuje? Po tym jak arcybiskup pouczał jak rozwijać Szczecin sądziłem, że naprawdę jest zainteresowany jego rozwojem, a tu tak niespodzianka! Odpowiedz Link Zgłoś
miro_to_ja Re: ja też jestem winny - głosowałem na PO! 22.03.10, 23:14 cóż! każdy grabi dla siebie! Oddajcie niemieckim właścicielom także Betanię. Oddajcie wszystkie kościoły ewangelickie. Oddajcie wszystkie szkoły prywatne. Itd. To wszystko zostało zagrabione. Odpowiedz Link Zgłoś
ludpracujacy Prawdziwe cele Kościoła Katolickiego - cała prawda 22.03.10, 23:08 Louis CK poznaje Kościół Katolicki PL www.youtube.com/watch?v=lI42mVK3kzE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek dziś zapadł wyrok w sprawie Bryzy IP: 217.153.158.* 22.03.10, 23:09 dwóch radnych pójdzie siedzieć. Innym się udało ze względu na przedawnienie. Mam nadzieję, że następne władze Szczecina skutecznie wystąpią do sądu o naprawienie szkód wyrządzonych przez głosujących za uchwałą radnych. Jak komornik wejdzie na ich majątki, wtedy zaczną podczas głosowań myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
cxi Oby nie było tak jak z "Różanką" 22.03.10, 23:22 W przeszłości miasto lekką ręką przekazało KK szczecińska "Różankę" i pamiętamy jak to się skończyło, czy też nie pamiętamy. Czy znowu umowa zostanie przez miasto spartolona, tak jak przy "Różance", czy wieży Bism....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arelta W dobrych rekach bedzie~! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 00:12 to bylszpital boromeszuke to i teraz neich bedizew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Nie będzie referendum w sprawie szpitala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.10, 07:14 Zapamiętajcie te 19 nazwisk i nie głosujcie na nich w następnych wyborach. Pamiętajcie, że takich 1% darowizn mogą zrobić więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as klara jak będziesz stara to co zrobisz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.10, 07:43 a co teraz robisz ze swoimi rodzicami.Brakuje 400 takich miejsc w Szczecinie.Ten ma zapewnić 60-100.Obecnie w Szczecinie po likwidacji szkół , przychodni jest wiele pustostanów i miasto nie ma POmysłu.Taki ośrodek musi być dobrze skomunikowany a ten jest.Obecnie samo pilnowanie tego kosztuje 30000 miesięcznie z naszych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: klara jak będziesz stara to co zrobisz IP: *.chello.pl 23.03.10, 08:58 Arleta! Czcij Matkę i Ojca swego! No i oczywiście opiekuj się nimi, spłacając dług dzieciństwa, a nie podrzucaj ich do przytułku! To z 10 Przykazań, na których swoje istnienie oparł Kościół! I tak powinien Kościół wychowywać. No teraz, skoro ofiarowałem Kościołowi prezent to oczywiste, że skorzystam i się kłopotu pozbędę. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Przegłosowane. Archidiecezja dostanie szpital 23.03.10, 07:55 Zapamiętać nazwiska radnych którzy głosowali przekazaniem szpitala czarnym. W Szczecinie brakuje kilkunastu przedszkoli a kościół katolicki obdarowuje się licznymi dobrami z ewidentną szkodą dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś