miecio555 27.04.10, 11:12 W Szczecinie można zaadoptować kotka lub nienarodzone dziecko. Dobrze, że jest wybór. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kot Re: Wylapac, wybic wszystkie koty. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.10, 15:18 winton napisał: > Dziesiatki milionow ptakow sa zabijane w Polsce przez te okrutne > stworzenia. O dziwo ludzie to popieraja. I patrzaj oanie swinton ile tego tałatajstwa lata, co by to było gdyby kotów nie było Odpowiedz Link Zgłoś
mw1969 Zaadoptuj ... za 50 zeta m i e s i ę c z n i e ??? 28.04.10, 01:30 Noż, kuuuuuuur.... Niby szlachetna inicjatywa, ale jakoś śmierdzi naciągactwem! Zdaje sie potwierdzac smutna prawde, że różne takie fundacje służą do kręcenia niezłych lodów... Ciekawe, że NICZEGO nie napisano o umożliwieniu wglądu w rachunkowość tych "dobrodziejów", no, po prostu NIC o ich polityce "transparencji" finansów... Czyżby te koszty utrzymania - kogo? kotów czy "fundatorów? - naprawdę były tak duże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kociamama Re: Zaadoptuj ... za 50 zeta m i e s i ę c z n i IP: *.static.espol.com.pl 28.04.10, 07:39 a jak sądzisz, ile miesięcznie kosztuje utrzymanie kota? jedno opakowanie żwirku kosztuje najmniej 10zł i wystarcza na jakieś 2 tygodnie. jak nie dowierzasz to weź sobie kota do domu i zobacz, ile będzie cię kosztował. wiem coś o tym, bo sama mam dwa i miesięcznie na każdego z nich wydaję dużo więcej niż 50zł. poza tym zapominasz o kosztach opieki weterynaryjnej i ewentualnych lekarstw, że już o samych kosztach utrzymania typu woda, prąd i ogrzewanie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Nie przesadzasz czasem? 28.04.10, 07:44 Miales kiedys kota? 50PLN/mc to naprawde niewiele... Ja miesiecznie na utrzymanie kota (wliczajac w to zwirek, jedzenie, weterynarza - oczywiscie raz na pare miesiecy) spokojnie wydaje kilkaset zlotych... Oczywiscie - wiem ze mozna taniej, ale zdrowe jedzenie i dobry zwirek (bardziej dla mojego komfortu niz dla kota) troche kosztuje. Wszelkie zabiegi (sterylizacja, chip, szczepienia i "przeglady") tez nie sa za darmo. Oszczednosci na zarciu z reguly skutkuja problemami w pozniejszym wieku (zupelnie jak u ludzi :P)... Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Nie przesadzasz czasem? 28.04.10, 08:09 Bardziej chodzi o to, ze nie ma ZADNEJ gwarancji, ze te 50 zeta idzie na kota... zawsze jakiegos znajda do pokazania, a kot wiadomo sam nie powie. Juz w wiktorianskiej Anglii byl taki system, zeby dzieci na wies wysylac, i do tego kase, zeby sie ludzie zajmowali - tylko ze te dzieci czesto umieraly, a opiekujacy sie jakos czesto zapominali o tym placacego poinformowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirke18 Re: do mw1969 IP: *.ip.netia.com.pl 28.04.10, 09:24 Widać, że nie masz najmniejszego pojęcia o spawie, ale wietrzysz "naciągactwo"! Mylisz się, każdy funadtor jeśli zechce może otrzymać dokładne rozliczenie pieniędzy na zaadoptowanego wirtualnie kota. Wiem, bo sama mam taką kotkę na utrzymaniu. Poza tym fundacje są zobowiązane do przedstawiania rozliczeń finansowych po każdym roku dziłalności. Na tym "interesie żadnych "lodów" się nie ukręci.Znam wiele domów tymczasowych, gdzie jest nawet po kilkadziesiąt kotów- czasem nieuleczalnie chorych (np. alergia, plazmocytarne zapalenie jamy ustnej), które dzięki opiece i leczeniu żyją wiele lat w pewnym komforcie zdrowotnym. Kotów za starych do adopcji (np. 10-letnich), brzydkich, okaleczonych, których nikt nie chce. Kociaków wyrzuconych np. do śmietnika. Kotów po wypadkach (wypadł z okna, samochód go potrącił). "Ludzie" ich się pozbyli, a inni ludzie je ratują przed śmiercią. Odpowiedz Link Zgłoś
greenpiss A moja kotka się leni i tego draństwa nie łapie! 28.04.10, 05:18 Czasem tylko jakiemuś łeb ukręci, dla sportu i rozrywki. Generalnie jednak proszę, błagam, motywuję, a kończy się zwykle tak, że sam muszę z wiatrówki utłuc, jak mi truskawki żrą. Odpowiedz Link Zgłoś
morven Re: Wylapac, wybic wszystkie koty. 28.04.10, 09:03 swinton napisał: > Dziesiatki milionow ptakow sa zabijane w Polsce przez te okrutne > stworzenia. O dziwo ludzie to popieraja. Świetny pomysł, godzien przewodniczącego Mao, który kazał wybić wszystkie wróble w Chinach, gdyż ponoć zżerały za dużo ziarna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: Wylapac, wybic wszystkie koty. IP: 62.69.221.* 28.04.10, 22:55 Ręce precz od kotów! Koty są OK i ładne! Wybić brudne gołębie! Odpowiedz Link Zgłoś
goldnet Zaadoptuj kota. Wirtualnie 29.04.10, 00:04 Tak niebawem będzie wszystko E a nie realne Odpowiedz Link Zgłoś