Dodaj do ulubionych

Andrzej Durka (PSL) - NIE dla referendum!!!

04.03.04, 11:23
Andrzej Durka - w ukryciu i w pełnej konspiracji - pełniący funkcję
Pełnomocnika Prezydenta Szczecina ds. współpracy z sasiadującymi gminami –
nie tylko nie jest w swoim stanowisku obiektywny, ale nawet nie ociera się o
granicę przyzwoitości.

Złożona przez niego deklaracja o zbiorowej odpowiedzialności wszystkich za
wszystko (oczywiście poza MJ’em)
pokazuje, że nie chce przyjąć do wiadomości argumentów inicjatorów
referendum w sprawie odwołania z pełnionej funkcji Marian Jurczyka (choć
jestem przekonany, że jako były wicewojewoda zachodniopomorski zna takie
pojęcia jak korupcja, odszkodowania czy przejrzystość życia publicznego).
Myślę, że Pan Andrzej Durka powinien zaprzestać obrony rzeczy niemożliwych do
obrony.

Cóż - jeśli nie milczy i nie ma problemów z oceną własnej przyzwoitości – to
pewnie pojawia się pytania.
Więc spytajmy:
- co zrobił dla Szczecina jako Pełnomocnik Prezydenta Szczecina ds.
współpracy z sasiadującymi gminami (swoją droga ciekawa funkcją –
nieprawdaż???),
- ile kosztuje ww. etat szczecińskiego podatnika?

POzdrawiam
nesp
Obserwuj wątek
    • nesp1 Andrzej Durka (PSL) - NIE dla referendum!!! 04.03.04, 11:27
      więcej na stronie PR Szczecin:

„......jak powiedział dziś Andrzej Durka szef zachodniopomorskiego PSL -
      Stronnictwo nie włączy się w akcję zbierania podpisów pod wnioskiem o zwołanie
      referendum. Zdaniem Andrzeja Durki odpowiedzialność za sprawy miejskie ponoszą
      także radni ubiegłej i obecnej kadencji Rady”.

www.radio.szczecin.pl/media/rn_pub_aktualnosci/142.mp3

• vojciech Re: Andrzej Durka (PSL) - NIE dla referendum!!! 04.03.04, 12:20
        No cóż. Powiem tylko jedno: według mnie wynik jaki osiągnął PSL w Szczecinie w
        ostatnich wyborach samorządowych jest adekwatny do ich możliwości. Natomiast w
        sejmiku wojewódzkim dostali jedno miejsce za dużo.
        Ale jak wiadomo PSL nie umie wyciągać wniosków ze swoich porażek. Powodzenia
        życzę.
        • Gość: Ordynat Re: Andrzej Durka (PSL) - NIE dla referendum!!! IP: 212.14.60.* 04.03.04, 12:25
          Durka jest nie tylko u Jurczyka. Małżonka Durki pracuje w Fundacji u Piechoty.
          Durka działa na rzecz tego kto mu płaci. Ot taki biznesmen w epoce kapitalizmu
          politycznego.
          Zapewne już ma deklarację do Platformy Obywatelskiej
    • Gość: Paweł ze Słonka Re: Andrzej Durka (PSL) - NIE dla referendum!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 12:27
      Nie dla referendum za ktore zaplaca podatnicy a ktore tak naprawde nic nie
      zmieni!
      Nie ma zadnego pozadnego kandydata,nie ma nawet wizji co bedzie po Jurczyku a
      te wszystkie wystapienia Lubinskich,Litwinskich i innych Jacyn to jedynie gra
      wyborcza i kampania za kase podatnika!
      Dlatego mowie nie!
      • Gość: e.beata Re: Andrzej Durka (PSL) - NIE dla referendum!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 13:24
        Szanuję Twój przemyślany wybór ;-), żywiąc nadzieję, że przeżyjesz jak Jurczyk
        wyleci.

Pozdrowienia dla kolegów ;-).
        • anaksymenes A kogo obchodzi Andrzej Durka (PSL) i co on i jego 04.03.04, 13:39
          partyjka sądzą o referendum? Trzęsie dupskiem bo jak Jurczyk poleci to on zaraz za nim - a współcześnie p. Durka jako teatrolog ma niewiele do roboty poza polityką w której PSL podobnie jak SLD TONIE pozdr. :-))))))
          • piotr33k2 Re: A kogo obchodzi Andrzej Durka (PSL) i co on i 04.03.04, 15:22
            kto dokładnie śledzi losy trzeciej rzeczypospolitej ten dokładnie zauwazy że
            psl ze swoimi działaczami to chyba najbardziej pazerna i szkodnicza
            partia ,szkodnicza dlatego że prawie we wszystkich rządach miała swój udział
            (przynajmniej rolnictwo )ale najbardzie pyszczy na innych i zrzuca na
            wszystkich tylko nie na siebie odpowiedzialność ,jeżeli zaś chodzi o etaty i
            róze funkcje w radach nadzorczych ,funduszach itp .to zawsze była najbardziej
            chciwa i etatystyczna.durka nie jest tu więc zadnym zaskoczeniem ze swoimi
            partkularnymi interesami.
            • Gość: Antyknajak Re: Piotr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 16:18
              -kto dokładnie śledzi losy trzeciej rzeczypospolitej ten dokładnie zauwazy że
              -psl ze swoimi działaczami to chyba najbardziej pazerna i szkodnicza
              -partia ,
              --------
              Być może śledzę niedokładnie losy Rzeczpospolitej jednak jestem zdania, że
              najbardziej pazerną i szkodniczą partią była (BYŁA!) Unia Wolności
              • piotr33k2 Re: kajak 04.03.04, 16:25
                unia wolności była najlepszą partią i wszystko co najlepsze zawdzięczamy tylko
                niej, a wszystko co najgorsze dzięki takim demagogom jak ty jest niezasłużenia
                przypisywane tylko jej .
                • Gość: Antyknajak Re: kajak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 16:36
                  Dla kogo UW była najlepszą, dla tego najlepszą. Swoją histeryczną reakcją
                  prezentujesz powód dla którego tej partyjki w zasadzie nie ma. Jesteście
                  historią i należy się z tym pogodzić . W końcu należy. Jak nie, to zmieńcie
                  społeczeństwo na inne ale takiego "Waszego" społeczeństwa , które chciałoby tak
                  wybitnych mędrców jak Bronek Geremek, chyba nie ma.
                  • piotr33k2 Re: kajak 04.03.04, 16:49
                    histeryczna reakcja była raczej twoja bo wątek dotykał obłudy i chciwości
                    działaczy psl,a geremkowi nie jesteś godzien nawet butów czyścić że o ocenianiu
                    nawet nie wspomnę .nie byłem członkiem uni wolności ani jakielkowlwiek innej
                    partii kieruję się tylko analizą i obiektywizmem politycznym, a że nie pokrywa
                    to się z popularnymi i populistycznymi poglądami częsci społeczeństwa to nic na
                    to nie poradzę ,leper też ma duze poparcie ,zapewne też twoje bo czego mozna
                    sie spodziewać po takich pożal się boże analizatorach politycznych trzeciej
                    rzeczypospolitej jak ty .
                    • Gość: Antyknajak Re: kajak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 18:13
                      > kieruję się obiektywizmem politycznym
                      Obiektywizm polityczny to wybory (między wyborami sondaże). POlityka nie jest
                      sztukĄ dla sztuki. Jest sztuką zdobywania poparcia społecznego , wygrywania i
                      sprawowania władzy. W tym zakresie Unia Wolności jest sztuką dla sztuki
                      podobnie jak UPR. Co nie przeczy ich istnieniu. Marginalne partyjki mają swój
                      sens istnienia.
                      Analitykiem politycznym nie jestem. Ty nim też nie jesteś. No chyba, że jak
                      piszesz jesteś ANALIZATOREM :-)
                      • piotr33k2 Re: kajak 04.03.04, 18:52
                        dla mnie liczy sie tylko prawda ,cała prawda i tylko prawda ,nawet jak jest to
                        prawda o znienawidzonej przez polaków klasie politycznej ,a prawda jest taka że
                        najlepsi ,najuczciwsi i najbardziej zdroworozsądkowi politycy to ogólnie rzecz
                        biorąc środowisko związane lub wywodzące się z byłej uni demokratycznej ,uni
                        wolności i obecnej platformy obywatelskiej. ja jestem jednak uczciwym
                        analitykiem ty jesteś zagubionym i otumanionym analizatorem.
                        • Gość: Antyknajak Re: kajak :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 22:04
                          >ja jestem jednak uczciwym
                          > analitykiem ty jesteś zagubionym i otumanionym analizatorem.
                          Rozbawiłeś mnie facecik. Dzieki
                          • piotr33k2 Re: kajak :-) 04.03.04, 22:07
                            ty mnie bawisz swoim analfabetyzmem politycznym od poczatku chłopcze.
                  • vojciech Re: kajak 04.03.04, 20:10
                    Gość portalu: Antyknajak napisał(a):

> Jesteście
                    > historią i należy się z tym pogodzić.

I oby PSL też się niedługo stał historią. Amen.
                    • piotr33k2 Re: kajak 04.03.04, 22:21
                      wszystko na to wskazuje vojciechu.
    • Gość: Ciekawski Re: Andrzej Durka (PSL) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.04, 18:42
      Dlaczego pan Andzrej Durka jest tak biednym człowiekiem, że nie wystarczy mu
      pensja płacona ze składek PSL?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka