tomiala33 01.06.10, 21:22 A kogo to obchodzi? Ja zagłosuję na Prawo i Sprawiedliwość, zamiast na skompromitowanych działaczy PO. Jestem dumny, że popieram PiS, PO to coraz większy obciach. Będzie czerwona kartka dla PO! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zad tylko idiota może poprzeć PO po 4 latach IP: *.chello.pl 01.06.10, 21:27 doświadczania totalitarnych i beznadziejnych jej rządów w Szczecinie. No może jeszcze jakiś dewiant masochista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLN Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa IP: *.chello.pl 01.06.10, 21:29 Nie ty jeden !!! PO oprócz całkiem dobrego wizerunku, nie prezentuje sobą zupełnie nic , jak to kiedyś Niesiołowski powiedział (zanim zapisał się do PO) że to plastikowa partia, spaja ich tylko cynizm i hipokryzja. Teraz wyszło że miał rację! tomiala33 napisał: > A kogo to obchodzi? Ja zagłosuję na Prawo i Sprawiedliwość, zamiast na > skompromitowanych działaczy PO. Jestem dumny, że popieram PiS, PO to > coraz większy obciach. Będzie czerwona kartka dla PO! Odpowiedz Link Zgłoś
tateti zagarnięcie mieszkania było bardzo wyraziste 01.06.10, 21:38 "Oni wciąż liczą na to, że sytuacja się jeszcze odmieni i PO poprze wyrazistszego Piotra Krzystka." Rzeczywiście Krzystek był bardzo wyrazisty jak najpierw przekonywał że dostał mieszkanie zgodnie z prawem a następnie jak sąd kazał mu oddać to udawał że o niczym nie wiedział. Czyli jak okresliła to radna Jacyna-Witt przekonywał że nie jest oszustem tylko głupkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: them Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa IP: *.chello.pl 01.06.10, 21:41 Krzystek wyrazistszy, no ludzie... od kogo? Przeciez to człowiek tło, wcielenie antycharyzmy co powie sredniej klasy urzednik UM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkretny Litwiński nie wie, że w Szczecinie jest nowoczesny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.10, 21:43 stadion lekkoatletyczny?! Chyba dlatego coś bredził o stadionie Pogoni bez ładu i składu, że musi być dostosowany do potrzeb lekkoatletów. Panie Litwiński czy Pan aby na pewno jest ze Szczecina? Warto znać chociaż podstawowe informacje o mieście, którym chce się zarządzać. Wstyd! Ogólnie mierny poziom debaty czyli dorównał pierwowzorowi. Jako wymagający szczecinianin jestem zdegustowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmyz Re: Litwiński nie wie, że w Szczecinie jest nowoc IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.10, 21:46 Litwiński mówił teź o budowie opery a buduje się przecież filharmonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED znowu sie zaczyna IP: *.mysmart.ie 01.06.10, 21:51 znowu idioci z pis pisza sobie komentarze z jednego ip dlaczego tak robia? bo, cytujac ich klasyka z partii: CIEMNY LUD TO KUPI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szary Wilk W sprawie "ciemnego ludu" IP: *.chello.pl 01.06.10, 22:40 Obejrzyj sobie co o mądrości ludu sądzą autorytety Lis, Materna i Kutz...bardzo pouczające. www.youtube.com/watch?v=2mCbSdFwZJw Odpowiedz Link Zgłoś
tateti Re: W sprawie "ciemnego ludu" 01.06.10, 22:48 Gloryfikacja PRL-u porażająca!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zad "ciemny lud" głosuje na intelegentów - film IP: *.chello.pl 01.06.10, 22:48 www.youtube.com/watch?v=aggDGlusAEY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Niesioł i Palikot to prawdziwa twarz POkrak IP: *.chello.pl 01.06.10, 23:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED i dalej to samo IP? IP: *.mysmart.ie 02.06.10, 00:24 moze zaraz powiecie, ze w chello byla specjalna promocja "dla pisiorkow internet 50% taniej"? jestescie kurwa zalosni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED mam dla was film IP: *.mysmart.ie 02.06.10, 00:20 tez mam dla was film, dla reszty tez. miejscami nawet jest zabawnie, jesli nie zalosnie: www.youtube.com/watch?v=AxDwkA-fK68 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: mam dla was film IP: *.chello.pl 02.06.10, 15:22 ZEDzik i tak na Krzystka mieszkańcy nie zagłosują. Dużo osób wokólnas mowi NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
adams96 Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa 01.06.10, 22:00 Partia Popaprancow nie ma co powiedziec mieszkancom Szczecina.Moze bedzie udawadniac ze nie miala nic wspolnego z likwidacja ,stoczni huty szczecin,papierni,i innych.Rowniez nie mioze uzasadnic dlaczrgo mjest tak ogromne bezrobocie w Szczecini i dlaczego absolwenci szkol wyzszych nie moga znalezc pracy miescie i po roku sa nadal na utrzymaniu rodezicow.Kandydaci PO nadal nie wiedza jak splacic zaciagniete kredyty bankowe na utrzymanie rozbudowanej administracji miejskiej.W jakim kierunku ma rozwijac sie Szczecin aby zahamowac ucieczke mlodziezy oraz wyksztalconych ludzi z naszego miasta.Jakie dzialania mistotworcze nalezy podjac natychmiast aby nie bylo tylko emigracji (ca.70.000 rocznie) bo nie widza oni zadntch perspektyw zarowno w kulturze jak i dzialalnosci gospodarczej.Nadmieniam ze JA oraz moja rodzina bedziemy glosowac na PIS lub ludzi ktorych ta partia popiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 22:53 Kto PIS teraz my! Odpowiedz Link Zgłoś
tateti Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa 01.06.10, 23:05 "Zdaniem socjologa polityki dr Waldemara Urbanika - wtorkowa debata była tylko formą kampanii i nie niosła za sobą niczego istotnego. - Kandydaci się od siebie specjalnie nie różnili. Można jedynie pogratulować jednej z partii w mieście bardzo skutecznego sposobu oddziaływania w ramach zbliżającej się kampanii samorządowej - mówi Urbanik." Czy ten pan już zapisał się do PO czy za chwilę się zapisze? Bo pogratulowanie partii wynajęcia studia zamiast zapłacenia za czas antenowy jest wyraźnym cwaniactwem a nie mądrością. Doskonalewiemy, że gdyby tak zrobił PIS czy SLD to salon darlby mordę że te partie wykorzystują swoją pozycję w KRIT. A PO jak zwykle w bialych rękawiczkach zagarnia ku sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz a propos prowadzącej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 23:16 cyt: Pięciolecie Make it Funky Production beap 2004-03-01, ostatnia aktualizacja 2004-03-01 16:51 ?Skuteczni osobno - razem niepokonani!? - to motto już od pięciu lat przyświeca szczecińskiej grupie MIFP promującej młode talenty Jej głównym celem jest wspieranie młodych, nieznanych szczecińskich twórców. - Sami jesteśmy muzykami i wiemy, jakie problemy z wybiciem się mają młode talenty: muzycy, malarze, graficy, fotograficy, plastycy - mówił na poniedziałkowej konferencji prasowej w Schodach Jazz Café Radosław Nagay, członek zarządu MIFP - mam nadzieję, że zbieg nazwisk, bo w PO to nazwisko jakoś nie bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Re: a propos prowadzącej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 09:20 > cyt: > Pięciolecie Make it Funky Production > beap > 2004-03-01, ostatnia aktualizacja 2004-03-01 16:51 > ?Skuteczni osobno - razem niepokonani!? - to motto już od pięciu lat przyświeca > szczecińskiej grupie MIFP promującej młode talenty > Jej głównym celem jest wspieranie młodych, nieznanych szczecińskich twórców. > > - Sami jesteśmy muzykami i wiemy, jakie problemy z wybiciem się mają młode tale > nty: muzycy, malarze, graficy, fotograficy, plastycy - mówił na poniedziałkowej > konferencji prasowej w Schodach Jazz Café Radosław Nagay, członek zarządu MIFP > - mam nadzieję, że zbieg nazwisk, bo w PO to nazwisko jakoś nie bardzo... To nie zbieg okoliczności a rodzinne koneksje. Radosław Nagay to członek tej skorumpowanej rodziny Nagayów, z której pochodzi słynny były radny i członek PO który za łapówki lewe zaświadczenia o stanie zdrowia wystawiał by jakiś bandyta mógł się od sprawiedliwości wywinąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchaczka Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa IP: 94.254.131.* 09.06.10, 22:34 Hmmm... Droga(i) "tateti" ! Trzeba słuchać ze zrozumieniem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vh co wyrazistego jest w Piotrze Krzystku? IP: *.cable.quicknet.nl 01.06.10, 23:11 Ale tak serio prosze - jak krowie na rowie mnie napisac... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: co wyrazistego jest w Piotrze Krzystku? 01.06.10, 23:16 Wyraznie widac ze to wyskrobek z czarnej dupy... Odpowiedz Link Zgłoś
heniek300 Re: co wyrazistego jest w Piotrze Krzystku? 02.06.10, 00:58 Wyrazisty zapach kadzidła. Na tle mgły Krzystek znika. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Litwiński, który określa się jako liberał:.... 01.06.10, 23:22 bo sie zleje... :-)) A dwdziescia milionow ktore jako "liberal" oddal czarnym w wawie na budowe katopiramidy? Tak trzymac komedianci z zachpomu! Odpowiedz Link Zgłoś
gryf8801 Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa 01.06.10, 23:44 Ogladałem tylko kawałek tej "debaty" bo więcej nie dałbym rady, jednak czytając wypowiedzi kandydatów cytowane przez gazetę to śmiem twierdzić że jeżeli wybierzemy kogoś z tej dwójki to Szczecin mimo że juz tonie to zostanie kompletnie zatopiony. Wydaje mi sie że zarząd PO specjalnie wystawia marionetki żeby łatwiej nimi manipulować. Szczecin nie zmieni się na lepsze za ich prezydentury. Czemu nie pytali sie o to jaki maja plan na przyciągnięcie nowych inwestorów, bo co z tego że postawia na edukację skoro ta młodziez wyedukowana i tak nie znajdzie pracy. Mam nadzieje że PO przegra bo to co dzieje się w Polsce i samym Szczecinie woła o pomstę. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa 02.06.10, 11:00 Gryfie8801 Jeżeli Twoja inteligencja nie pozwala Ci zrozumieć, że debata jest o edukacji, sporcie i kulturze, a sprawy gospodarcze poruszone będą na kolejnej to radze Ci żebyś nie obnażał się z tą swoją umysłowa ociężałością poprzez tak niemądre wypowiedzi Pzdr JZ Odpowiedz Link Zgłoś
ojciecrydzyk1 Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa 02.06.10, 00:01 A kogo obchodzi PiS przecież to sami partacze i szubrawcy , bez państwowej własności nie mogą sobie poradzić w życiu . Do tego kradną na potęgę jak zięć prezydenta kaczyńskiego który wpadł na próbie wyłudzenia 750000 PLN czy minister draba z tej kancelarii co jest teraz bez pana . i jeszcze te 3 miliony odszkodowania które dostanie córuś „pierwszej „ pary z ubezpieczenia za moje podatki , tak jak za PRLu złodzieje przy korycie a robol może tylko klaskać bo inaczej CBA jak kiedyś UB . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa IP: *.static.espol.com.pl 02.06.10, 00:58 tak tak... glosuj. Pani Jacyna juz nieraz popisala sie swoim pieniaczym charakterem i niczym Wodzu potrafi pokazac jakie miewa humory, gdy cos idzie nie po jej mysli... powstalo by zapewne wiecej kosciolow (no bo elektorat trzeba gdzies indoktrynowac), szkol (pal lich niz demograficzny i restrukturyzacji szkol w ktorych hula wiatr) itp. Po niej to dopiero byloby narzekanie, ze nic sie w miescie nie dzieje... taki Jurczyk Bis... nam trzeba by bylo takiego Piechoty albo nawet Kocmiela, ktorzy pokazali, ze costam jednak robili, a nie czcze gadanie a'la Jacyna czy wymieniona w artykuje Panka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa IP: *.chello.pl 02.06.10, 15:26 Kocmiela koperty nie chcemy!!!!. Nie na darmo ma taką ksywę. Odpowiedz Link Zgłoś
sew_pl telewizyjna szopka 02.06.10, 01:44 Chciałem na tym forum wyraźnie zaznaczyć, że nie ma mowy, aby mój głos jako wyborcy zmarnował na Litwińskiego czy Pańkę. Popieram PO w wyborach parlamentarnych, ale te prawybory i telewizyjna szopka to skandal i próba uniknięcia odpowiedzialności przed wyboracami!! Naturalnym kandydatem PO na prezydenta jest Piotr Krzystek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty sew_pl naturalizacja IP: 220.196.39.* 02.06.10, 03:29 zgadzam się z Tobą Krzystek nadaje się do naturalizacji. Ni baba ni chłop. Litwa szacunek! było merytorycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
low-key Re: naturalizacja 02.06.10, 07:51 było merytorycznie?? że w którym momencie? Chyba wtedy gdy Litwinski składał życzenia dzieciom z okazji dnia dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysy Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 06:00 bardzo dobrze,że ta debata się odbyła. była uładzona i grzeczna. czy ktos pamięta pytanie w sprawie przekazania budynków dawnego szpitala boromeuszkom? była więc zbyt uładzona ale jaka może być debata prowadzona przez pokracznego, antytalentu dziennikarskiego, faceta ze stowarzyszenia finansowanego m.in. przez budżet. Odpowiedz Link Zgłoś
as9943 kondycję miasta poznać po przychodach z PIT,CIT, 02.06.10, 08:02 od umów cywilnoprawnych.Moze ktoś ma zestawienie tych wpływów od roku 2006.Wtedy bedziemy wiedzieć czy miasto się rozwinęło.Bo bajdurzenie o edukacji czy kulturze zostanie bajdurzeniem. Są to tak niewymierne działy ze mozna o nich powiedzieć wszystko i nic.I prosiłem by kandydaci i organizatorzy debaty przedstawili zapłacone rachunki za abonament za tv z której korzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysy pytanie do asa, konkretne do bólu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 09:08 szanowny politruku. wytłumacz mi proszę co rozumiesz przez "pit i cit od umów cywilnoprawnych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: pytanie do asa, konkretne do bólu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.10, 09:27 w budzecie miasta są 3 pozycje . przychody z podatków CIT( od firm) ,PIT( od dochodów osobistych) i podatki od czynnosci cywilnoprawnych czyli wszelkich zdarzeń gospodarczych.Ich wysokość a jeszcze bardziej porównanie rok do roku( korygujac o inflację) uzyskujemy odpowiedż czy nam miasto się rozwija czy nie.Politrukiem nie jestem , zresztą moje pytanie o konkret czyli coś wymiernego o liczby. Politrukami są przedstawiciele PO którzy ustawili tematy właśnie by bajdurzyć ogólnikowo czy to o kulturze, sporcie . Chociaż sport też mozna porównać np miedzy miastami gorzów żużel, koszykówka kobiet,pika ręczna mężczyzn, koszalin koszykówka meżczyzn , piłka ręczna kobiet,Szczecin 0 ligi najwyzszej .likwidacja klubów piasta i morza to pokazuje że w/w miastach 100u tys są sponsorzy a w 400 tys szczecinie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysy Re: pytanie do asa, konkretne do bólu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 17:05 to niezręcznie zredagowałeś. ok . teraz rozumiem. to może po prostu dochów na jednego mieszkańca ? więc ciągnę wątek dalej. o rozwoju świadczy raczej podatek cit oraz pit ale od działalności gospodarczej. sami pit może byc wielki ale pochodzić od urzędników i biurwokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: pytanie do asa, konkretne do bólu IP: *.opera-mini.net 02.06.10, 23:00 stąd też dobre jest porównanie rok do roku. Urzędnicy zawsze byli i ich pity nie robia róznicy.Ale upadek firm jak najbardziej.Spadek od czynności cywilno-prawnej też pokazuje że albo ceny transakcyjne sa nizsze albo transakcji jest mniej.Dobrym wskażnikiem działalnosci przemysłowej jest zapotrzebowanie na en.elektryczną oczywiscie porównujac rok do roku Odpowiedz Link Zgłoś
booba09 Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa 02.06.10, 08:08 Oby do wyborów startował ktoś w kto chce naprawdę pomóc Szczecinowi. I oby nie był to żaden lizus Przewodniczącego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 08:35 najlepiej sam przewodniczący Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi03 Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa 02.06.10, 08:34 Ciekawe czy inne partie też będą mogły przeprowadzić taką wewnętrzną debatę w mediach publicznych na koszt podatnika? Moim zdaniem to nic innego, jak reklama i PO powinna zapłacić za czas antenowy. Wyłonienie partyjnego kandydata to wewnętrzna sprawa partii. Wyborców interesuje program nominata a nie autopromocja pp. Pańki i Litwińskiego. Udostępnienie mediów publicznych tylko jednemu ugrupowaniu jest po prostu nieetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 08:42 Upartyjnienie Polski osiągnęło poziom absurdu.Garstka partyjniaków czy to z prawa czy to z lewa narzuca nam swoich kandydatów na prezydenta miasta mając na uwadze nie dobro miasta ,tylko dobro "matki partii".Najważniejsze jest aby przyszły prezydent podporządkowywał się dyscyplinie partyjnej wymyślonej przez jakiegoś partyjnego kacyka.Ilu jest członków PIS- czy PO w Szczecinie i co upoważnia tych kilkaset osób do decydowania o losach naszego miasta? Oszukańcza ordynacja wyborcza do samorządów i sposób wyłaniania kandydatów na prezydenta powoduje że naszym miastem rządzą nie gospodarze, ale partyjne sługusy ,dla których partia ponad wszystko.Zastanawiamy się czy prezydent ma być z PO czy z PIS , kiedy najważniejszym argumentem powinno być czy będzie dobrym czy złym gospodarzem. Ja bym nie chciał głosować na PIS , czy PO , ja chciałbym głosować na dobrego , albo jeszcze lepszego kandydata na prezydenta miasta w którym żyję 40 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 08:54 Przecież masz możliwość zagłosować na przykład na samego siebie i namówić do tego jeszcze 50%+1 osoba wyborców więcoco ci chodzi.Wybory prezydenta są bezpośrednie tyle że leniwa część społeczeństwa jak ty przypomina sobie o tym w chwili wyborów.Mogłeś przecież przez kilka lat robić coś ciekawego dla szczeciniana żeby później wybrali cię a co robiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 19:19 Alboś głui albo takiego udajesz. Co robili dla Szczecina Ci których wybieramy? Służyli partii a nie Szczecinowi . Jest wielu niepartyjnych którzy bardzo wiele dla Szczecina robili i robią , ale brak przynależności partyjnej uniemozliwia im zaistnienie w tym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinianin Co to miało być? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 09:15 Nie oglądałem i nie zamierzam. Ale tak jak zastanawiałem się czy nie oddać głosu na któregoś z tych kandydatów to obecnie nie mam wątpliwości. Media publiczne nie są od tego by przeprowadzać jakieś wybory wewnątrz jednego ugrupowania. Taka decyzja to znak silnego upolitycznienia mediów w Szczecinie. Poza tym przykro się robi gdy prowadzącymi debatę są członkowie stowarzyszeń kulturalnych. Widać próbują się przypodobać możliwym wybrańcom mieszkańców. Nota bene jedno z tych stowarzyszeń pozwoliło sobie zdemolować Wały Chrobrego w marcu tego roku. Zależy pewnie by się konkretnie przypodobać. Poza tym chyba jednak Pani Hałaczkiewicz to jest pracownica Pana Dyrektora Roguszki z Klubu 13 Muz a nie członek jakiegoś stowarzyszenia, tym samym Pan Roguszko (członek PO) próbuje zabezpieczyć swoją pozycję po wyborach, bo obecnie po dewastacji Wałów Chrobrego i zadłużeniu Klubu 13 Muz jest na wylocie. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisllaw Prezydentem ma zostac chłop lub baba z jajami. 02.06.10, 09:16 Jeżeli to są kandydaci z Polskiej Zjednoczonej Partii Obywatelskiej ,to wyraźnie świadczy o tym jakich pajaców i ciemniaków oni tam mają. Poziom tych kandydatów to pogranicze przedszkola i zerówki. Towarzysze z PZPO idźcie do uczciwej roboty ,a nie wkurwia..ie mieszkańców szczecina. Prezydentem winna zostać osoba tylko i wyłącznie z jajami pokroju np . Pana Biełowca lub jemu podobna. Szczecin obecnie potrzebuje właśnie prezydenta z twardą ręką nie uwikłanego z żadne gierki polityków i partyjniaków. Mój głos będzie tylko na taką osobe oddany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysy zdzisllaw zappomniales o czymś napisać :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 09:22 oceniłeś kandydatów z po , totalnie skrytykowałeś ale nie napisałeś kto twoim twoim zdaniem jest tym kandydatem dobrym. nie krępuj się, napisz :) działaj pozytywnie. krytykujesz i na tym nie kończysz. po krytyce proponujesz swoje rozwiązanie problemu. nie działaj po szczecińsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makro nie zapomniał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.10, 10:13 jak to kto? on sam czyli Biełwiec :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kryjek Re: nie zapomniał 02.06.10, 15:10 zobacz kto to jest wymieniany przez ciebie człowiek o tym nazwisku . dr inż. Andrzej Białowiec specjalizacja naukowa: dziedzina nauki - kształtowanie środowiska, specjalizacja - gospodarka odpadami prace badawcze z zakresu: fitoremediacja, unieszkodliwianie odcieków składowiskowych, opomiarowanie składowisk, funkcjonowanie elementów gospodarki odpadami, monitoring wód podziemnych wykształcenie 2005 - doktor nauk rolniczych, dziedzina nauki – kształtowanie środowiska, specjalizacja – gospodarka odpadami; Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa. 2000 – magister, inżynier, specjalizacja - technologia wody i ścieków; Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Ochrony Środowiska i Rybactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makro Re: nie zapomniał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.10, 15:31 no to co? Odpowiedz Link Zgłoś
bzykzby .................... 02.06.10, 11:23 Gość portalu: aysy napisał(a): > oceniłeś kandydatów z po , totalnie skrytykowałeś ale nie napisałeś > kto twoim twoim zdaniem jest tym kandydatem dobrym. nie krępuj się, > napisz :) > działaj pozytywnie. krytykujesz i na tym nie kończysz. po krytyce > proponujesz swoje rozwiązanie problemu. nie działaj po szczecińsku. Sama osoba Biełowca byłby chyba dobrym kandydatem jeżeli dobrze kojarzę ,to ten który ściga gminę za strefę za parkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kryjek Re: zdzisllaw zappomniales o czymś napisać :) 02.06.10, 14:25 Gość portalu: aysy napisał(a): > oceniłeś kandydatów z po , totalnie skrytykowałeś i tak powinno być ,bo wszyscy to w około widzą i słyszą oni sami się totalnie błaznują występując w takim partyjnym cyrku. A dobrą kandydaturą jest Teresa Lubińska lub Gośka Jacyna Witt tylko gdzie są jaja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as To Gaweł wybierze kandydata PO i to krzystka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.10, 09:33 co zrobi nitras? Być może męczarnie litwina i pańki pójdą na marne i kandydatem PO ,decyzją odgórną zostanie krzystek. Bedzie to zPOliczkowanie nitrasa. Gaweł już zamieszał nitrasowi.CDN nastąpi. Jest przesilenie w PO i nitras może ponieść porażkę. O co Schetyna prosi Nitrasa? Czy prawybory, które mają wyłonić kandydata PO na prezydenta Szczecina, zostaną wstrzymane? Donald Tusk i Grzegorz Schetyna chcą, by do czasu wyboru prezydenta RP, sprawy dotyczące jesiennych wyborów samorządowych zostały odłożone na termin późniejszy. Tymczasem biegnie kalendarz szczecińskich prawyborów. Wczoraj odbyła się pierwsza z dwóch debat między posłem Arkadiuszem Litwińskim a radną Urszulą Pańką, którzy walczą o tytuł kandydata PO na prezydenta Szczecina. Zgodnie z harmonogramem przedstawionym przez komisję prawyborczą, głosowanie w tej sprawie ma się odbyć wśród członków partii 11 czerwca w siedzibie szczecińskiej PO. Przypomnijmy w tym miejscu, że pierwsza tura wyborów prezydenta RP zaplanowana jest na 20 czerwca. W poniedziałek z premierem Donaldem Tuskiem i sekretarzem generalnym PO Grzegorzem Schetyną na temat prawyborów rozmawiał Stanisław Gawłowski, przewodniczący PO na Pomorzu Zachodnim (Sławomir Nitras, lider PO w Szczecinie, niedawno przegrał z nim walkę o szefowanie regionem). - Premier Donald Tusk oczekuje, by do czasu zakończenia wyborów na prezydenta RP lokalne struktury PO nie zajmowały się wyborami samorządowymi - mówi Stanisław Gawłowski. I dodaje: - Grzegorz Schetyna w mojej obecności dzwonił do Sławomira Nitrasa z prośbą, by sprawę prawyborów odłożyć do czasu zakończenia wyborów prezydenckich – mówi Gawłowski. Czy europoseł Nitras spełni prośbę Schetyny? - Nie komentuję. Nie będę za pośrednictwem mediów rozmawiał z panem Gawłowskim - odpiera europoseł. - Jeśli prawybory nie zostaną wstrzymane, to będzie to działanie wbrew woli premiera Tuska - dodaje Gawłowski. - Nie komentuję - słyszymy ponownie z ust Nitrasa zapytanego, czy prawybory mimo wszystko odbędą się 11 czerwca. Nitras jest zwolennikiem prawyborów, ich przeciwnikiem - prezydent Szczecina Piotr Krzystek (PO), który na znak protestu do prawyborów nie przystąpił. Nadal jednak uważa, że PO powinna poprzeć jego ponowny start w walce o fotel prezydenta Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gustaw Gaweł to kapuś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.10, 10:16 Żeby tak szwędać się od Schetyny do Tuska i szczuć przeciwko Nitrasowi. Brzydko to pachnie Odpowiedz Link Zgłoś
ew-a34 Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa 02.06.10, 09:47 Przypomnialam sobie opinie o jednej restauracji : Zupa cieńka , obrus gruby. I debata na tym poziomie. Moze zmienic kucharza? Albo restauracje ? Co taniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa IP: 213.155.168.* 02.06.10, 10:13 (...) jeszcze jedna kadencja zmierzająca do upadku, w następnej zarząd komisaryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa IP: *.szczecin.mm.pl 02.06.10, 10:19 Litwiński? Popierał Zarembę, Krzystka, a teraz to żołnierz Sławka? Co zrobił w parlamencie dla Szczecina? Jak wysławia się po polsku? (fatalna stylistyka wypowiedzi). Kim była Pańka jak jej nie było w Radzie Miasta? Jakoś nie znam szerzej tej Pani z działalności opozycyjnej, czy legalnej w samorządzie po 1989 r. Bycie dyrektorem CDiDN z nadania politycznego, to trochę za mało, aby aspirowac do prezydentury Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makro Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.10, 10:35 a co pozwala aspirować do prezydentury Szczecina? bycie wcześniejsze prezydentem?To największą szansę miałby Jurczyk,Wieczorek i Krzystek :((((Niezła paczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyl Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa IP: *.szczecin.mm.pl 02.06.10, 10:38 To dramatyczne, podobnie jak ci z prawyborów. Poza tym, czy Litwińskiemu można ufac, zważywszy na jego wolty w PO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan2 Re: Prawyborcza debata PO: grzeczna, ogólnikowa IP: *.xdsl.centertel.pl 02.06.10, 11:06 sytuacja jest trudna, Szczecin ma pecha do samorządów, ludzie wartościowi nie uaktywniają się lacz na zasadzie mniejszego zła głosować trzeba lecz nie na pis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as pytanie do pańki.Czy była w swojej karierze w ZNP? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.10, 11:31 Czy była w ZNP w okresie np komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ---> borys Nitras szkodzi Platformie IP: 193.0.116.* 02.06.10, 11:36 Nie jest tak, że ciemny lud będzie głosować na każdego, kogo podsunie mu skompromitowany stwórca innych ludzi Sławomir Nitras. Wyborca ma swój rozum, a Nitrasowi kończą się już pomysły na uzasadnienie kolejnych słabych wyborów personalnych. Litwiński i Pańka? A kim oni są w tym mieście??? (dla przypomnienia: www.rp.pl/artykul/16,387638.html ) Mam nadzieję, że szefostwo partii dostrzega, jak dużo złego dzieje się w szczecińskiej PO. Czas to zmienić! Odpowiedz Link Zgłoś
stary.telewizor Kto na Prezydenta! 02.06.10, 12:11 Pragnę przypomnieć, że najlepszym w historii Szczecina Prezydentem ( pomijam starego Zarembę, który jest bliższy nam i czasowo i narodowo ) był Nadburmistrz Hermann Haken, który wcześniej sprawdził się jako Burmistrz Kołobrzegu! To znaczy, że wcale nie musi tak być, że to co z Koszalina, Kołobrzegu czy Połczyna musi być dla stolicy województwa złe! Najgorsze będzie wówczas, gdy Prezydenta wybiorą nam w Sopocie. Popatrzcie na chwalony, za rzeczywiście dobre rządy, Wrocław i chamskie zagrywki wobec jego Prezydenta Dutkiewicza, który odpiął się z prywatnej smyczy Schetyny i Tuska. Im nie chodzi o dobrego zarządcę miasta. Zależy im tylko na lokalnym lokaju. Ten ( ta ), którego namaści na Prezydenta Szczecina Tusk takim fagasem będzie. Najlepiej żeby to był bezpartyjny fachowiec, ale taki kandydat, przy naszym partyjnym czy interesownym zacietrzewieniu, nie ma żadnych szans, więc się nie pojawi. Myślmy, więc o innych partiach, które nie trzymają swoich członków tak krótko za mordę jak PO czy partyjki konfesyjne takie jak popierane przez ojca rydzyka PIS. Kogo wystawi SLD, PSL, a może jakiś Bezpartyjny Blok Wspomagania Prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.humbold Re: Kto na Prezydenta! IP: 220.196.39.* 02.06.10, 12:29 sytuacja robi się naprawdę poważna. Nie może być tak że Sławek zablokuje nasze inwestycje na Warszewie. My z grupą radnych próbujemy rewitalizować zdegradowane niegdyś przez PGR- y hektary. Nom co moze lepiej siać pszenicę? Osobiśccie uważam by nie łączyć polityki z biznesem. ps. po co zmieniać prezydenta, zawsze może przyjść gorszy. mjw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr humbolt Re: Kto na Prezydenta! IP: *.chello.pl 02.06.10, 13:52 Ty pofilska szmato forumowa , nie kradnij nikomu Nicków , zawsze byłem z poczyty chello, jak nie potrafisz wymyślić innego to spadaj rewitalizować ugory pegierowskie jak taka twoja funkcja, a sprawy polityków zostaw szanownemu państwu z forum. I podaj ile kosztowała podatników ta chucpa Peowska w TV z nowym zaprojektowanym studiem i opracowaniem graficznym . Nitras to co najwyżej może zrobić , to zablokować sie w klozecie Cancana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: Kto na Prezydenta! IP: *.szczecin.mm.pl 02.06.10, 19:01 Telewizja Szczecin/Oddział TVP. S.A. już widac jest PO. Jak obstawiacie notowania wyborcze w I turze: 1. Wariant z kandydatem PO; Krzystek - 25%, Litwiński - 25%, Jacyna - 30%, kandydat SLD - 20%? 2. Wariant bez Litwińskiego: Krzystek (PO) - 50%, Jacyna - 30%, kandydat SLD - 20%? Zakładam, że nie będzie Arłukowicza z SLD tylko np. Tomczyk, Wijas,Wziątek, Meyer. Czekam na komentarze i opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 997 Re: Kto na Prezydenta! IP: *.chello.pl 02.06.10, 20:45 Wszyscy tylko nie Krzystek. Temu Panu już dziękujemy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muriat Re: Kto na Prezydenta! IP: *.ip.netia.com.pl 02.06.10, 22:45 I wersja Litwiński 20% Krzystek 12% Jacyna-Witt 32% Wijas 12% sieczka 24% II wersja Litwiński 27% Jacyna-Witt 37% Wijas 12% sieczka 24% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muriat Re: Kto na Prezydenta! IP: *.ip.netia.com.pl 02.06.10, 22:50 i II tura: Jacyna-Witt 56% Litwiński 44% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecin Re: Kto na Prezydenta! IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 02.06.10, 23:50 wygląda na to że Jacyna wygra... a tym samym PO przegra. Peowiacy, co wy na to??? dla was dramat, dla miasta światełko w tunelu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdłe Re: Kto na Prezydenta! IP: *.xdsl.centertel.pl 03.06.10, 11:44 prawybory wręcz mdłe, jeżeli nie chcecie by Jacyna czy cos podobnego a nie macie w własnych szeregach poszukajcie godnego kndydata z zewnątrz, może ktoś z Demokratów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remigiusz Re: Kto na Prezydenta! IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.10, 20:34 z Demokratów? na przykład Włodzimierz Puzyna ;) najlepiej dla miasta byłoby gdyby PO i PIS razem wystawiły Jacynę- Witt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Timothy Re: Kto na Prezydenta! IP: *.globalconnect.pl 09.06.10, 23:22 > Jak obstawiacie notowania wyborcze w I turze: > 2. Wariant bez Litwińskiego: > Krzystek (PO) - 50%, Jacyna - 30%, kandydat SLD - 20%? Krzystek ma bardzo negatywny PR wśród mieszkańców z czego nie zdaje sobie sprawy bo jego współpracownicy wbijają jemu w łeb że jest wspaniały - w co bezkrytycznie wierzy. A czy ktoś bierze pod uwagę to że na przykład 70% wyborców PO w Szczecinie zostaje w domu, nie idzie głosować bo ma dość Krzystka ? Siłowe wstawienie Krzystka na kandydata na Prezydenta PO będzie niestety skutkować wygraną Jacyny spowodowaną absencją wyborców PO. Odpowiedz Link Zgłoś