Dodaj do ulubionych

Trasa S-3, do nikąd...?

19.06.10, 14:29
Wróciłem z południa PL.Tam przeczytałem artykuł w "Gazecie Wojewódzkiej" wyd.we Wrocławiu.
Okazuje się,że bratni Czesi,olewają budowę swego odcinka tej drogi.
S-3,w PL skończy się w Sieniawce. Dalej zaczyna Czesi mieliprzebudować ja na trasę szybkiego ruchu na wzór naszej S-3.Ich rząd /ówczesny/zgodził się na to.Następnie miały powstać uzgodnienia szczegółowe,m.in.udostępnienie im nabrzeża lub basenu w porcie świnoujskim itp.
Tymczasem rząd SLD'owski Milleraupadł. Prof.LIBERADZKI,który załatwił fundusze na budowę S-3 odszedł.Władzę przejeli PiSdzielcy-nieudzacznicy. Zapomnieli o uzgodnieniach z Czechami,ganiali Leppera,Blidę,jakichś wójtów gmin i naczelników miasteczek zamiast zająć sie strategicznymi problemami stymulujacymi rozwój kraju.
Teraz Czesi tłumaczą,-NIKT Z NAMI NIE UZGODNIŁ TERMINU ROZPOCZĘCIA ROBÓT! MOŻEMY DO TEGO PROJEKTU PRZYSTĄPIĆ OKOŁO 2020r. !!!
Teraz,gdy w PL budowa jest mocno zawansowana,władze PL rządzące z ramienia PO,przypomniały sobie o czeskim odcinku S-3...Zapytali Czechów jak daleko są zaawansowane ich poczynania.Okazuje sie,że
Oni są na etapie wydawania poleceń wujtom gmin ,aby wdrożyli proces ustalania,kto jest włascicielem gruntów po których ewentualnie biegłaby zmodernizowana trasa R-11.
Wogóle,to Czesi smieją się z tej inwestycji.Twierdza ,mamy inne,wazniejsze drogi.Te musimy skończyć.W Świnoujściu nie mamy swego biznesu...Hamburg,Rostock-tak.
KIEDYŚ sprzyjał nam Szczecin...Ale teraz ,po co nam R-11 ?
Proponuja,aby trasę S-3 przekierować na Jędrzychowice/do Niemiec.../ lub....
Obserwuj wątek
    • Gość: szofer Re: Trasa S-3, do nikąd...? IP: *.static.espol.com.pl 19.06.10, 14:57
      Panią Blidę zlikwidowali,żeby nie przypominała pisuarom o konieczności realizacji budówy dróg,mostów i zbiorników retencyjnych.
      • zs_18 Re: Trasa S-3, do nikąd...? 19.06.10, 19:45
        z tego, co pamiętam, to sama się zlikwidowała (brzydko mówiąc)...
        nie szerz człowieku nieprawdy!
        co zaś do S-3, to i tak na odcinku lubuskim (na południe od Gorzowa)
        czy dolnośląskim totalnie nic chyba się nie dzieje. Ładna
        prezentacja z kolei jest na: S3 w
        lubuskim
        , niemniej jednak to chyba przyszłość i to odległa
        naprawdę.
        Jeśli Czechom dzisiaj pasuje bardziej Rostock czy Hamburg, to
        zapewne w kwestii transportu dalekomorskiego. Do Skanii, a
        ciężarówek czeskich na "trójce" jest już dzisiaj trochę, i tak Czesi
        polecą przez Szczecin i Świnoujście. Z myślą o Skanii właśnie na
        północy i Trieście na południu powstał ten korytarz transportowy,
        którego fragmentem jest nasza S3. Zżymanie się, że Czesi uciekają do
        Hamburga lub Rostocku jest totalnie nie na miejscu, co więcej, próba
        udowodnienia, że to przez rozgrzebaną ekspresówkę, jest już
        nadużyciem. Pisz lepiej, kolego, konkretnie, stroń od populizmu,
        oprzyj się na faktach. Inaczej mógłbyś mieć pretensje, że z
        Wrocławia do Krakowa też się nie jedzie po S3...
        • Gość: em-biz Re: Trasa S-3, do nikąd...? ZS-18... IP: *.static.espol.com.pl 19.06.10, 19:56
          ZS-18zarzuty i pouczenia przyjmuję z pokorą..

Posypałbym głowę popiołem,alisci , ja tylko STREŚCIŁEM artykuł z "GAZETY WOJEWÓDZKIEJ" wydawanej we Wrocławiu.

Miej pretensje do tamtejszych dziennikarzy,że odważyli sie

Jeśli chodzi o odcinek dolnośląski i lubuski S-3,to dzieje sie tam nie mniej niż w Zachodniopomorskiem.Troszkę przystopowała ich powódż.

Gratuluję urzędniczego tupetu.
          • Gość: andy Re: Trasa S-3, do nikąd...? ZS-18... IP: *.rybnik.vectranet.pl 19.06.10, 23:42
            Zamiast patrzeć na Czechów patrzmy na swoją urzędniczą nieudolność.
            W GDDKIA pracują wysokiej klasy specjaliści od budowy ..... toj
            tojów. Autostrady budowane w tempie kilku kilometrów rocznie są
            powodem do wstydu. Nie dosyć że GDKIA jawnie wspiera prywatne firmy:
            kulczyka i wąsacza poprzez zgodę na pobieranie opłat to jeszcze
            defrauduje publiczne pieniądze. Budowa Najbardzie skomplikowanego
            węzła świata w Gliwicach ( A1 i A4) kosztowała 1 mld zł. Kilkanaście
            mostów. Wystarczyły 3. No ale koncesjonariuszowi trzeba wszystko
            wybudować by mógł nas łupić w dup.... Zobaczcie jaki jest konflikt
            Jaworzna z wąsaczem ( autostradą małopolską). GDKiA jawnie tu i
            tajnie wspiera prywatną firmę. To się nadaje do prokuratury i
            trybunału stanu.
            • Gość: Observer Re: Trasa S-3, do nikąd...? ZS-18.. IP: *.static.espol.com.pl 21.06.10, 11:37
              Andy,dobrze piszesz!
              GDDKiA do dzisiaj nie ma dyrektora naczelnego.
              Jest jeden taki który jest p.o...
              Nie zdał po raz kolejny egzaminu na "urzednika państwowego"!!!:-(((
    • Gość: Vlad.H. lzesz jak bura suka IP: *.cable.quicknet.nl 19.06.10, 23:49
      przypomnij kto wydal zgode na buidowe lacznika autostradowego przez tzw worek
      zytawski

zebys szujo nie szukal

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33205,2053516.html
      rzad SLD podobnie jak rzad AWS uprawialy polityke swiadomego niszczenia Polski -
      za to Miller i buzek powinni miec trybunal stanu...
      • Gość: Observer Re: lzesz jak bura suka-Vlad H. o sobie? IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 15:06
        Vlad,dlaczego obrazasz człowieka,który streszcza nam info z
        wrocławskiej gazety?Kim jesteś pacanie,ze tak mozesz obrazac
        człowieka,który okazał zaineresowanie żywotną dala Szczecina trasą?
        Twoje argumenty,sa funta kłaków warte,Dlaczego?
        Dlatego,że żaden z rządów po Millerze nie uzgodnił z Czechami
        TERMINU rozpoczęcia i zakończenia inwestycji.
        A jeśli chodzi o przyjazdy czeskich tirów do Świnoujscia,to owszem
        jadą-gamoniu,ale niemiecką "13" a nie polskimi koleinami i dziurami!
        Rusz dupku dupę ze Szczecina,to zobaczysz co się dzieje w Europie!!!
        • Gość: Vlad.H. huj nie observer z ciebie IP: *.cable.quicknet.nl 20.06.10, 19:53
          lze jak bura suka bo klamie ze rzad SLD dbal o rowoj regionu.

dlaczego Miler dal zgode na lacznik przez worek zytawski?
          dlaczego Miler uwalil rurociag norweski?
          dlaczego Piechota rozjebal stocznie?

zanim zacznisz liczyc tiry puknij sie w ten skomuszaly leb i przypomnij kto do
          czego przykladal reke

Moze po decyzji Milera zaden z rzadow Czeskich nie byl juz zainteresowany
          uzgadnianiem czegokolwiek z nami

Jada ci ktorym korzystniej jechac - za to takich jest niewielu

Polska chce ruch przez Warszawe i Gdansk, Niemcy przez Rostocka - Szczecin - co
          to jest Szczecin? - tak dziala kazda wladza wybierana od lat 20 w Polsce - Po to
          sie juz do reszty podlozylo wymazujac kawalek Pomorza z mapy
          • Gość: em-biz Re: h... nie observer z ciebi!Przepraszam gości.. IP: *.static.espol.com.pl 20.06.10, 22:38
            Przepraszam Sz.Gości mego watku,za katolicką "kulturę" forumowicza o nicku;"Vlad.H."
            Wielkie "H"!
            • Gość: Vlad.H. Re: h... nie observer z ciebi!Przepraszam gości.. IP: *.cable.quicknet.nl 20.06.10, 22:53
              wala mnie katolicy ale tego nie wiesz bos za tepy - dla ciebie nie komuch to
              katolik a ja czerwone i czarne scierwo uwazam za najgorszy dramat Polski.

i nigdzie nie ustosunkowales sie merytorycznie do tego co napisalem - udajesz
              prawiczka i placzesz rzewnymi lzami - mnie na litosc nie wezmiesz - napisz
              dlaczego Miler podpisal zgode na lacznik przez worek zytawski mimo ze jego
              kolega z SLD Liberadzki uwazal ze to gwozdz do trumny zespolu portowego Szczecin
              Swinoujscie ktory juz zupelnie straci szanse na to by konkurowac z portem w
              Rostocku w ktory rzad federalny pompowal dziesiatki milionow euro - nigdy nawet
              na 10% tych inwestycji nie mial zespol portowy Szczecin Swinoujscie, dodatkowo
              durna koncepcja A3 przez Poznan, czy totalny brak pomyslu na Odre czy remont
              nadodrzanki.
              I minister Piechota kombinujacy przy stoczni...

wiec embiz nie miaucz, nie placz, nie kwekaj - szuja jestes ze nagle wyciagnales
              Milera jako tego ktyory rzekomo robil cos dobrego dla regionu - liczyles ze
              ludzie nei pamietaja? nawet miales racje - pamietaja nieliczni - teraz stroj sie
              w piorka obroncy kultury slowa - ja jednak bede szmaciarstwo nazywal
              szmaciarstwem a tych ktorzy odwracaja kota ogonem nazywal bede szujami.

damskie podsrywanki to w gruncie rzeczy skomentowac mozna tak - spie...j mendo
              - przepraszaj za komusze scierwo co pilo polska krew przez dziesieciolecia
              • em-biz Re:Przepraszam gości..za ... Vlad.H.... 20.06.10, 23:53
                O takich jak Ty,S.J.Lec pisał :"nie partyjny,nie katolik,ale za to alkoholik!"
                Mnie-Miller, Ty i Twój worek żytawski tyle obchodzą co o śnieg z poprzedniej zimy.
                Ja stresciłem artykuł ,który mnie zaciekawił i mógł być interesujący dla Szczecinian.
                Z przygłupami i pieniaczami nie dyskutuję.Twoje poglądy religijno-polityczne też są mało interesujące.
                O ile pamietam,to poznańskim pierdlu siedział zarząd portu Sz.-S bynajmniej nie lewicowy...
                A co Piechota robił w stoczni-nie wiem.Nie wiem też,jaki to ma związek z Twoim workiem żytawskim...
                Sam wywlekasz jakies tematy,sam na siebie się pienisz,sam sobie odpowiadasz... Moze czas pójść do lekarza - specjalisty....
                A moze do Poczernina,tam już krk otworzył centrum wypędzeń diabła i egzorcystyki :-)))

• Gość: Vlad.H. Re:Przepraszam gości..za ... Vlad.H.... IP: *.cable.quicknet.nl 21.06.10, 21:26
                  > Ja stresciłem artykuł ,który mnie zaciekawił i mógł być interesujący dla Szcze
                  > cinian.

to bylo strzeszczenie czy komentarz i to politycznego klakiera?

Jesli bys nie zauwazyl to napisalem zes szuja i klamca - twierdziles ze rzad
                  Millera byl ostatnim ktory zrobil cos by S3(A3) miala sens - ja zas twierdze i
                  przytoczylem artykul ze rzad Millera dobil S3 i spowodowal ze Czesi nie sa
                  zywotnie zainteresowanie wiec sugerowanie ze nastepne ekipy zawalily to
                  zwyczajne klamstwo obliczone jna krotka pamiec ludzi (i tak sie okazuje jest)

Ja z szujami i klamcami tez nie polemizuje - mnie tez nie interesuja twoje
                  poglady polityczne - skad wiec to przeswiadczenie ze chce czytac o hymnach
                  pochwalnych na rzecz Milera ktory wyrzadzil wiecej szkod niz kilku innych
                  premierow z wylaczeniem moze Buzka.

Jak nie wiesz co Piechota i rzad Milera robil w stoczni i dlaczego zarzad
                  stoczni znalazl sie za kratami to po co uprawiasz tu klamliwa propagande sukcesu
                  SLD?

Nie ja zaczalem z S3 i nie ja wypisywalem bzdury na temat rzadow SLD - nawet nie
                  wiesz co napisac na temat ktory przypomnialem wiec cytujesz Leca i sugerujesz
                  zem alkoholik - jak nie alkoholik to cos innego i przeciez kazde dziecko wie ze
                  racje maja tylko komuchy i maleszki.

A moze nie uprawiaj klamliwej ideologi? rznij wiec glupka, dasaj sie i zgrywaj
                  swieta panienke
              • Gość: anty-ZED-bredzik Re: h... nie observer z ciebi!Przepraszam gości.. IP: *.szczecin.mm.pl 21.06.10, 16:05
                A ja za najgorsze uważam takich chamów jak Ty Vlad. Co to im się wydaje, że rozumy pozjadali a są najgorszym bejzbolowym blokersem sądząc po języku i zapluwaniu się na innych.
                • Gość: też szofer Re: h... nie observer z ciebi!Przepraszam gości.. IP: *.static.espol.com.pl 21.06.10, 18:43
                  Poruszony przez autora wątku temat,uwazam za interesujący szczególnie dla nas,odcietych od Polski Szczecinian.
                  Niestety,zaperzony urzędniczyna,o parafialnym, chamskim języku zniszczył możliwość normalnej dyskusji o ważnej sprawie.
                  • Gość: Vlad.H. Re: h... nie observer z ciebi!Przepraszam gości.. IP: *.cable.quicknet.nl 21.06.10, 21:30
                    nie jestem leszczu urzednikiem - w przeciwienstwie do ciebie i tobie podobnych
                    pamietam jak Szczecin i region niszczyly kolejne rzady i nie wyjezdzaj mi tu z
                    zalosnymi tekstami o kulturze jezyka - z szujami, ku...mi, klamcami rozmawia sie
                    w ich jezyku i takiz moj jezyk w odniesieniu do kazdego kto bedzie chwalil SLD
                    za rzekome dbanie o region oraz miasto
                    • Gość: em-biz Re: h... nie observer z ciebie Vlad.H.... IP: *.static.espol.com.pl 22.06.10, 11:32
                      No,troszke kulturkę języka poprawiłeś...
                      Jeśli chodzi o Szczecin i region,to przypomnę Ci,że to miasto ,stocznie i port kwitły bujnie w PRL....
                      Natomiast upadek aglomeracji i województwa nastąpił po przejęciu władzy przez ministrantów kościoła katolickiego....
                      Takiej degrengolady i ogólnej rozpier_uchy w miescie nie pamiętam od 1955r,kiedy to dostałem "nakaz pracy"do Szczecina.

p.s.Nie jestem urzędnikiem.Od upadku Stoczni PARNICA - prowadzę zakład rzemieslniczy,tak jak mój ojciec i dziad.
                      W moim zawodzie ,poprzez, w miarę poprawną polszczyznę-okazuję szacunek dla moich Klientów-Polaków.
                      • Gość: mariner Re: h... nie observer z ciebie Vlad.H.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 17:30
                        Ladnie to ujales, niestety "pampersom" wydaje sie ze wszystko
                        zaczelo sie wczoraj. Trzeba te fakty przypominac. Pozdrawiam.
                        • Gość: Vlad.H. Re: h... nie observer z ciebie Vlad.H.... IP: *.cable.quicknet.nl 22.06.10, 20:28
                          szanuje cie, lubie czytac ale spie...j z tymi pampersami

upadek regionu to efekt zmudnych dzialan wielu rzadow szczegolnie SLD i AWS - w
                          nagrode Buzek siedzi w Brukseli a Miler okresla granice przyzwoitosci
                          podcierajac sobie dupe nekrologiem Blidy
                      • Gość: Vlad.H. Re: h... nie observer z ciebie Vlad.H.... IP: *.cable.quicknet.nl 22.06.10, 20:25
                        gdybys nie klamal to nie byloby powodu do uzywania takiego jezyka - klamales raz
                        kiedy mowisz o tym ze jedynie przedstawiasz artykul a ja zakladam sie o skrzynke
                        piwa ze tak nie napisano w artykule jak:
                        "Władzę przejeli PiSdzielcy-nieudzacznicy. Zapomnieli o uzgodnieniach z
                        Czechami,ganiali Leppera,Blidę,jakichś wójtów gmin i naczelników miasteczek
                        zamiast zająć sie strategicznymi problemami stymulujacymi rozwój kraju. "

Kiedy mowie o laczniku Rostocku z Praga przez tzw Worek Zytawski ty dziwisz sie
                        co ja wyciagam jednoczesnie piszesz tak:
                        "Tymczasem rząd SLD'owski Milleraupadł. Prof.LIBERADZKI,który załatwił fundusze
                        na budowę S-3 odszedł.

A tymczasem Miler podpisal zgode na budowe krotkiego odcinka autorstrady
                        laczacej systemy autostradowe Czech i Niemiec WBREW stanowisku parlamentu i
                        wbrew Liberadzkiemu tuz przed swoim ustapieniem. Majac na uwadze ze rzad
                        federalny Niemiec pompowal od zjednoczenia Niemeic potezne ilosci kasy w rozwoj
                        infrastruktury Rostocku czyniac z Rostocku najwiekszy i najnowoczensiejszy port
                        w tej czesci Europy - port wyspecjalizowany w przeladunku kontenerow czyli
                        wlascwie tego co stanowi najcenniejszy ladunek w frachcie i przewozach. Zespol
                        portowy Swinoujscie Szczecin nigdy nei dostal szansy nawet na podjecie
                        rywazlizacji z Rostockiem co bylo realne jeszcze do konca lat 90 ubieglego wieku
                        - jedyna inwestycja byla budowa VTMS ktora odusnela od portu widmo totalnej
                        marginalizacji jednak sama inwestycja nie jest inwestycja kompletna ze wzgledu
                        na decyzje podjete przez ministra finansow.

Wiec zarzucam ci ze przmeilczasz, mapipulujesz, tendencyjnei przedstawiasz fakty
                        i zwyczajnie klamiesz piszac o pozytywnym wplywie rzadow SLD na rozwoj regionu -
                        ja twierdze i wkleilme stosowne potwierdzenie ze to rzad Milera ponosi glowna
                        odpowiedzialnosc ze uczynienie portu Swinoujscie-Szczecin nieatrakcyjnym dla
                        Czechow - bo dostali oni dobre polaczenei z nowoczesnym portem w Rostocku w
                        ktory rzad federalny Niemiec wpompowal ok 170 mln euro nie liczac budowy
                        autostrad laczacych Rostock z reszta kraju i Europy.

Co do chwaly komuny z PZPR - ja pamietam ile zarabiali ludzie wiec prosze nie
                        pieprz glupot o rozwoju regionu czy miasta - srednia pensja to bylo cos miedzy
                        20 a 30$ miesiecznie, ceny z Pewexu - puszka szynki ok 2,60$, kaseta
                        magnetofonowa ok 1,20$ - szynka w garmazeryjnym spod lady, cytrusy z Kuby taka
                        sensacja ze poswiecano temu fragment dziennika telewizyjnego - kolejki wszedzie
                        - ctak bylo tez i za Gierka - troche lepiej niz za Jarzuelskiego ale tylko troche...

Czy po odzyskaniu niepodleglosci nie zaniedbano regionu? - tak i o tym pisze
                        natomiast pamietam tak Jacka Piechote ktory majstrowal przy upadku stoczni i
                        wiele klopotow stoczni zakoncznych upadkiem stoczni to efekt wytezonej pracy
                        ministra gospodarki ze Szczecin - byli tacy ktorzy mowili ze to SLD zemscilo sie
                        za upadek komuny - czy to prawda czy nie - nie wiem - wiem ze nie ma stoczni w
                        Gdansku i stoczni w Szczecinie.

A co do Blidy - jedz na Slask i posluchaj - zapytaj sie gornikow jak
                        postkomunistyczna mafia uwlaszczala sie na ich grzbietach.

Szczecin zsuwa sie po rowni pochylej od 1989 roku, kazdy nowy prezydent to
                        wieksze tempo zsuwania...

A co do jezyka - rozumiem ze ty swoich klientow oszukujesz tylko ze uzywasz do
                        tego nienagannej i pieknej polszczyzny...

Napisalem juz ze klamstwa i manipulacji nei znosze - pamietam jaki byl PRL i nie
                        idealizuje PRL, to ze postkomuna dostala szanse by sie uwlaszczyc owocuje
                        wlasnie teraz ludzmi takimi jak Krzystek - ludzmi bez kregoslupa, handlarzami,
                        cinkciarzami - takim ico chca wyskakiwac z cynkow i nie wiedza jak sie nazywa
                        miasto ktorym zarzadzjaja - i nawetn ie mozna miec do nich pretensji ze kradna -
                        bo kradnie sie od dawna a kare ponosi jaks babina ktora nie ma za co chcleba
                        kupic i ukradnie puszke oraz dwie bulki.

Jako rzemieslnik z dziada pradziada zapewne pamietasz IRCHe? Szlo sie dogadac
                        prawda?

I jeszcze raz mowie - za mnie nie przepraszaj - jak koniecznie chcesz
                        przepraszac to przepros za Milera i Piechote.
                        • em-biz Re, Vlad.H.... w generaliach-zgadzamy się.. 22.06.10, 20:41
                          w szczegółach-zdecydowanie -nie!

Miałem zacząć nowy wątek i oto moderator poinformował mnie,że za naruszenia REGULAMINU mam zakaz głoszenia moich poglądów...
                          Ja poprostu,na jednym z wątków napisałem ,że J.Kaczyński wrócił o do korzeni,czyli do leninowsko-stalinowskich doktryn swego ojca -Rajmunda K.
                          Ot i IV RP,rydzykowo-moherowa...
                          Bywaj zdrów,Vlad.H.
                          -
                          • Gość: Vlad.H. Re: Re, Vlad.H.... w generaliach-zgadzamy się.. IP: *.cable.quicknet.nl 22.06.10, 20:52
                            zgadzamy sie i ja wszedzie podkreslam ze Kaczynski to nie jest moja bajka - ze
                            oni (obaj bracia) najpierw skonczyli studia a potem zaczeli walczyc o Polske.

Ale tez twierdzilem ze to co robiono - zwlaszcza tzw salon z Kaczynskimi to bylo
                            antydemokratyczne - ze sankcjhonowana demokracja a'la Michnik i cala reszta tej
                            bandy nie ma prawa czuc sie lepsza intelektualnie i tyle.

Niezywkle krytycznie ocneiam to wszystko co stal osie po 1989 roku ale tez
                            pamietam jak bylo przed 1989 rokiem - daleki wiec jestem od gloryfikowania PRL.

I na koniec - zwyczjanie wku...am sie gdy ktos zaczyna slodzic SLD - partie
                            mordercow piejacych zale nad Blida i broiniacych mordercow chocby Jacka Jerza,
                            Piotra Bartoszcze czy Jana Samsonowicza - IIIRP to kraj maleszkow i w tym
                            kontekscie chyba nawet nie mozna miec pretnesji do Krzystka ze jest jaki jest...
                            i dlatego chcialem by rozliczono zbrodniarzy, by odebrano im komfort
                            bezkarnosci, by stracili pienadze i wplywy na ktre nei zasluzyli niczym - bo
                            mordowanie rodakow, okradanie rodakow to nie jest dbanie o rozwoj kraju a taki
                            byl PRL - port byl potrzebny do wywozenia wegla - za dewizy z wegla kupowano
                            orzne rzeczy bez ktorych wladza nie mogla sie obyc wiec dbano o port - obecna
                            wladza zalatwia porblem dewiz w inny sposob.

Czy jestem papmersem tylko dlatego ze chce by winni poniseli kare, by nie
                            demoralizowano narodu poakzujac im ze zlodziejstwo, szubrawstwo, zbrodnia poplaca?
                            • exman Re: Re, Vlad.H.... w generaliach-zgadzamy się.. 22.06.10, 21:06
                              keep on rockin' !!!
                            • Gość: mariner Re: Re, Vlad.H.... w generaliach-zgadzamy się.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 22:17
                              Kto tu gloryfikuje "komune"? Mam juz 6+ i doskonale pamietam tamte
                              realia.Prawda jest jednak taka ze obecnie zniszczono to co wtedy
                              odbudowano i stworzono od podstaw.dla nas szczecinian to szczegolnie
                              bolesne bo poszla za tym marginalizacja miasta i regionu.
                              • Gość: Vlad.H. Re: Re, Vlad.H.... w generaliach-zgadzamy się.. IP: *.cable.quicknet.nl 22.06.10, 23:06
                                wyraznie nawiazuje sie do czasow swietnosci PRL zapominajc ze to nie bylo
                                zwyczajna dbalosc o interes, myslenie po gospodarsku - to bylo zwykle rabowanie
                                ludzi i ich dzieci z przyszlosci, z szansy na godne zycie we wlasnym kraju -
                                bylo lepiej ale jakim kosztem i kto fundowal "elytom" partyjnym dostatek...
                                mowienie o tym bez kontekstu, bez przypomnienia ze polak zarabial 20$ to
                                manipulowanie historia - tworzenie zludnego wrazenia ze tamci byli sprawniejsi
                                gospodarcza, bardziej odpowiedzialni, dbajacy o przyszlosc - robili to samo co
                                obecne "elyty" tylko w inny sposob...

• Gość: mariner Re: Re, Vlad.H.... w generaliach-zgadzamy się.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 09:16
                                  Nie wiem ile masz lat i ile pamietasz ale dla mnie roznice byly
                                  znacznie wieksze.Daleki jestem od gloryfikacji tamtych czasow ale
                                  w wielu aspektach byly lepsze niz obecne. Idiota lub ignorant mogl
                                  byc fasadowyn dyrektorem nie majacym niczego do powiedzenia
                                  ewentualnie socjalnym czy kadrowcem, nomenklatura byla praktycznie
                                  tylko jedna. Obecnie kazda klika( czytaj partyjka) obsadza to co
                                  morze znajomkami ktorzy szybko chca sie nachapac zanim kolejna
                                  zmiana ich nie zmiecie i dlatego nawet gdyby potrafili nie chca
                                  gospodarowac.
                                  • Gość: Vlad.H. Re: Re, Vlad.H.... w generaliach-zgadzamy się.. IP: *.cable.quicknet.nl 23.06.10, 21:25
                                    jasne ze w tej chwili jest wiecej scierwa ale to scierwo jest wynikiem takiego a
                                    nie innego zaltwienia spraw zwiazanych z nomenklatura postkomunistyczna -
                                    powiedz mi dlaczego tylko postkomuna miala sie uwlaszczac? rowniez strona
                                    opozycyjna doszla do wniosku ze nie bedzie gorsza - czesto reka w reke szli
                                    razem i kryli sie by nie wyszlo to czy tamto...

gruba kreska oznaczla przywolenie na lamnie prawa i tak bedzie nieustannie - nic
                                    sie juz nie zmieni.
                                    • Gość: mariner Re: Re, Vlad.H.... w generaliach-zgadzamy się.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 21:43
                                      Jaka strona opozycyjna ? Zyje w Szczecinie i widze ze ci co garna
                                      garsciami w wozkach wtedy jezdzili z pieluchami tetrowymi. Roznica
                                      jest taka ze ci starzy jak juz dostali sie do nomenklatury mysleli
                                      ze tak bedzie zawsze i zgarniali lyzeczka a ci obecni wiedza ze maja
                                      jedynie swoje 5 minut i szufluja chochla :)
                                      • Gość: Vlad.H. Re: Re, Vlad.H.... w generaliach-zgadzamy się.. IP: *.cable.quicknet.nl 23.06.10, 22:22
                                        ano zgadza sie i najgorsze ze wlasciwe nie mozna miec do nich o to pretensji -
                                        taki Krzystek wychodzi z zalozenia ze skoro inni mogli to czemu on ma sie
                                        powstrzymywac... czy mozna miec pretensje ze ta kula sneigowa z wybvorow na
                                        wybory jest coraz wieksza? zgarnia coraz brudniejszy snieg i tyle
                                        • Gość: SromotnikBezwstydn Re: Re, Vlad.H.... KU pamięci-przed wyborem... IP: *.static.espol.com.pl 15.11.10, 22:14
                                          Poczytajcie swoje wypociny...
                                          • Gość: Vlad.H. Re: Re, Vlad.H.... KU pamięci-przed wyborem... IP: *.cable.quicknet.nl 16.11.10, 08:29
                                            A cos bardziej konkretnie? czy po prostu nie wiedziales co napisac ale bardzo chciales napisac...
    • piotr33k2 Re: Trasa S-3, do nikąd...? 23.06.10, 14:08
      pisdzielcy w ogóle wstrzymali wszystkie przetargi i rozmowy na temat
      nowych odcinków autostrad i dróg ekspresowych a kontynuowali tylko
      te juz ropoczete, a np. zaden nowy odcinek autostrady nie był
      rozpoczety. wszystko tak naprawde kompleksowo i od nowa ze
      wszystkimi procedurami zaczęła platforma jak doszła do władzy ,np.
      odcinek od nowego tomysla do świecka i od strykowa do warszawy
      autostardy a2 stał chyba z 5 lat nie ruszany w polu i teraz tuskto
      wszystko ruszył i te odcinki sa juz budowane .
      • Gość: Vlad.H. za jaka cene? IP: *.cable.quicknet.nl 23.06.10, 21:27
        dlaczego km autostrady w PL jest tak drogi? ceny materialow budowlanych, gruntow
        i pracy mamy nizsze niz np w Szwecji - a tymczasem koszty sa wyzsze a jakosc
        nizsza - czy Szwecja ma nizsze standardy ekologiczne niz Polska?
        • piotr33k2 Re: za jaka cene? 24.06.10, 00:39
          napewno cena jest niższa ,skad te wiadomosci? ,pozatym w szwecji
          już sie chyba nie buduje bo wszystko co miało być wybudowane jest
          już wybudowane, a koszty moze wziałes z czasów kiedy sie
          budowało .co do jakosci to się zgadzam ale w szwecji wszystko jest
          najlepsze łacznie z ciasteczkami , he he.
          • Gość: Vlad.H. sprawdz sobie IP: *.cable.quicknet.nl 24.06.10, 23:57
            www.bankier.pl/wiadomosc/Polskie-autostrady-najdrozsze-w-Europie-1248251.html
            4x drozsze - znacznie gorszej jakosci (remont kapitalny po 2 latach)
    • zbysio45 Re: Trasa S-3, do nikąd...?REciekawe PO rzadzi juz 15.11.10, 22:41
      prawie 4 lat a tu znowu jest winien PIS.Moze rowniez leniwi Platformisci zawinil ze Czesi znowu nas OLALI .
      • piotr33k2 Re: Trasa S-3, do nikąd...?REciekawe PO rzadzi ju 16.11.10, 00:36
        tyle co za po się buduje to nigdy nikt jeszcze nie budował ,przejedz sie po kraju jołopie, he he.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka