em-biz
19.06.10, 14:29
Wróciłem z południa PL.Tam przeczytałem artykuł w "Gazecie Wojewódzkiej" wyd.we Wrocławiu.
Okazuje się,że bratni Czesi,olewają budowę swego odcinka tej drogi.
S-3,w PL skończy się w Sieniawce. Dalej zaczyna Czesi mieliprzebudować ja na trasę szybkiego ruchu na wzór naszej S-3.Ich rząd /ówczesny/zgodził się na to.Następnie miały powstać uzgodnienia szczegółowe,m.in.udostępnienie im nabrzeża lub basenu w porcie świnoujskim itp.
Tymczasem rząd SLD'owski Milleraupadł. Prof.LIBERADZKI,który załatwił fundusze na budowę S-3 odszedł.Władzę przejeli PiSdzielcy-nieudzacznicy. Zapomnieli o uzgodnieniach z Czechami,ganiali Leppera,Blidę,jakichś wójtów gmin i naczelników miasteczek zamiast zająć sie strategicznymi problemami stymulujacymi rozwój kraju.
Teraz Czesi tłumaczą,-NIKT Z NAMI NIE UZGODNIŁ TERMINU ROZPOCZĘCIA ROBÓT! MOŻEMY DO TEGO PROJEKTU PRZYSTĄPIĆ OKOŁO 2020r. !!!
Teraz,gdy w PL budowa jest mocno zawansowana,władze PL rządzące z ramienia PO,przypomniały sobie o czeskim odcinku S-3...Zapytali Czechów jak daleko są zaawansowane ich poczynania.Okazuje sie,że
Oni są na etapie wydawania poleceń wujtom gmin ,aby wdrożyli proces ustalania,kto jest włascicielem gruntów po których ewentualnie biegłaby zmodernizowana trasa R-11.
Wogóle,to Czesi smieją się z tej inwestycji.Twierdza ,mamy inne,wazniejsze drogi.Te musimy skończyć.W Świnoujściu nie mamy swego biznesu...Hamburg,Rostock-tak.
KIEDYŚ sprzyjał nam Szczecin...Ale teraz ,po co nam R-11 ?
Proponuja,aby trasę S-3 przekierować na Jędrzychowice/do Niemiec.../ lub....