Dodaj do ulubionych

Dobry weterynarz - dla jamnika z niedowładem łap

08.07.10, 22:41
Szukam dobrego weterynarza w Szczecinie. Mój jamnik ma prawdopodobnie
dyskopatię, która kilka dni temu spowodowała niedowład tylnych łap. Pies jest
leczony antybiotykiem i sterydami, ale niedowład pomimo leczenia szybko
postępuje.
Czy może ktoś mi polecić sprawdzonego weterynarza?

Obserwuj wątek
    • ziege77 Re: Dobry weterynarz - dla jamnika z niedowładem 09.07.10, 07:07
      polecam dr Chmielewski ul. Krakowaska , w tej klinice sa tez dwie świetne
      lekarki nie wiem jak maja na nazwisko jedna z nich to Pani Kasia - leczyłam tam
      dwa swoje jamniki i teraz kundla :) który ma dysplazje
    • alcia76 Re: Dobry weterynarz - dla jamnika z niedowładem 09.07.10, 08:29
      Ja polecam Klinikie na Chopina - dr Cichocki - neurolog.
      Moj pies wprawdzie mial niedowlad jednak byl on sposowodowany zapaleniem
      mozdzku.Historia leczenie i poswiecenie lekarza.... musialabym elaborat
      napisac....Wszyscy juz lekarze w klinice mowili ze Xsara nie wyjdzie z
      choroby.Byla w spiaczce farmakologicznej nie chciala sie wybudzic.On sie zawzial
      i probowal.Pies po 8 dniach sie wybudzil.Miala calkowity niedowlad wszystkich
      lap.Uczyli mnie jak ja masowac jak pobudzac miesnie.Oczywiscie sterydy jak
      piszesz rowniez pies przyjmowal.Fakt xsara miala inna chorobe a w sumie ma i na
      sterydach jest do konca zycia.Jak miala odstawione leki dostala niedowlady
      tylnych lapek.Tym razem lekarz sie ludzil ze to wlasnie dysplazja.Pies chodzil w
      kolnierzu, chodzilismy na lampy i laser aby chrzastka sie szybciej odbudowywala
      i wiem ze takie wlasnie leczenie jest przyjmowane przy jamnikach.Z kilkoma
      osobami sie tam spotykalam i rowzniez z jamnikami ktore potem same wychodzily z
      gabinetu.
      Jesli bedzie potrzeba maja rentgena ale nie zawsze z niego korzystaja to juz
      jest decyzja lekarza. Ja z calego serca polecam tego lekarza.Moj pies mimo ze
      zegnalismy sie z nia ze lzami zyje do dzis.Fakt serducho ma slabsze bo tych
      spiaczkach leki ma do konca zycia ale dalej sie cieszy , biega a to dla mnie i
      mojego dziecka najwazniejsze.

Jedynie co to nie proponuje jechac tam bez umowienia wizyty.Maja duzo klientow i
      bedziesz czekala az wszyscy umowieni zostana przyjeci.Tak mozna czekac i kilka
      godzin.A szkoda psa zwlaszcza ze jesli to dysplazja pies nie powienien miec duzo
      ruchu. Moj poprzedni jamnik mial wlasnie dysplazje.Lekarz hmmm pomine nazwisko
      tego Pana leczyl mi psa na korzonki.Psu tak sie przesunal krag ze sie udusil....

Takze jesli nie jestes pewna leczenia lepiej to skonsultuj.
      Tu masz artykul a o tym lakarzu.
      trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,48624,2540006.html
      Sama w Dziwnowie poznalam dziewczyne ktora codziennie ubierala owczarka w kapok
      specjalny dla zwierzat i pies uczyl sie chodzic w wodzie - mial
      niedowlad.Zoabczyla moja Xsare w kolnierzu usztwniajacym i zaczelysmy
      rozmawiac.Oczywiscie pies byl leczony u dr Cichockiego mimo ze byl bardzo stary
      zyl jeszcze okolo 3 lat. Wczesniej nie chodzil kompletnie po jakims czasie sam
      doszedl na plaze.
      Oczywiscie wszystko zalezy od poswiecenia wlasciela ja sama czasem upadalam na
      nadzieji ile bede jeszcze psa masowala czy to pomoze czy xsara stanie na
      lapy.Wspieralam sie na forach bo juz upadalam z sil.NOszac psa na rekach aby sie
      zalatwil na trawie, wracanie do domu masowanie potem zabiegi i tak w kolko.Ale
      udalo sie wiec z calego serca polecam.
      JAk cos pisz na maila:))

• mitolotto Re: Dobry weterynarz - dla jamnika z niedowładem 04.12.10, 04:04
        Potwierdzam - bardzo dobry lekarz i z dobrym podejściem do psów. Pamięta swojego pacjenta, imię, wiek, daty szczepień, nawet ostatnią wagę :P

Ale przede wszystkim uważnie analizuje i dobrze diagnozuje. Stan mojego psa pogorszył się po pójściu do doktora Gugały, przepisałam się do Cichockiego. I wystarczyła jedna wizyta, żeby było widać wyraźną poprawę.

Naprawdę, wet warty polecenia - gdyby nie on, w życiu nie chodziłabym na Chopina, gdzie za samo przekroczenie progu płaci się 50zł :)

Myślę, że naprawdę zasługuje na dobre opinie, wyróżnia się w szczecińskim krajobrazie.
    • Gość: M Reda lub Mierzyn IP: *.chello.pl 09.07.10, 22:55
      Polecam albo weterynarza z Redy... on zajmuje się zawsze naszym kotem jeździmy
      aż z Żelechowej)i jestesmy zadowoleni. albo parę weterynarzy z Mierzyna..
      (zaraz na początku) tam natomiast bardzo troskliwie i kompetentnie zajęli się
      pogryzioną przez amstafa moją sunią (tzn, moją kiedyś teraz rodziców), której
      amputowali nogę.. Naprawdę dobrze zajęli się nią po tym pogryzieniu.. próbowano
      ratować móżkę, ale w sumie piesek teraz szczęśliwy i zadowolony biega na 3
      nóżkach.... i w sumie to była lepsza decyzja niż na siłę męczenie psa.. Oni
      często przyjmują nawet po godzinach pracy, nikomu nie odmówią.. to są ludzie z
      powołaniem...
    • hexe05 Re: Dobry weterynarz - dla jamnika z niedowładem 09.07.10, 23:36
      Też polecam dr Cichockiego z ul. Chopina, to neurolog, specjalista
      m.in. od problemów kregosłupa u jamników ( chyba jedyny w
      Szczecinie!), leczy moja 12- letnią jamniczkę, duże doświadczenie i
      zaangażowanie!Mam do niego takie zaufania, że w przypadku
      powtórzenia ataku, nie będę szukać innego lekarza ( oby tylko dr
      Cichocki był dostępny)!
      • exman Re: Dobry weterynarz - dla jamnika z niedowładem 10.07.10, 02:08
        Nie znam ale polecam
        • Gość: Izka odnoscie jamnika i dyskopati IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 07:31
          Jamniczek ma dyskopatie.
          Sterydy jak tylko bedzie to mozliwe odstaw jak najszybciej po terapi.
          strasznie niszczą serce.
          Co do lekarzy, ja nie polecam Chopina ani Cichowskiego, który juz
          widzę oprócz tego ze nazywa sie okulista to i neurologiem.....
          Chopina unikam ze wzgleda na ceny, brak warunków, zlego ustawienia
          psa do zdjęcia, zlego zabiegu wlasnie przez w.w lekarza odnosnie
          okulistyki oraz bardzo zlego postepowania z psem po narkozie.
          To jest moja opinia , więc decyzja nalzey do Ciebie, osobiście moge
          polecic dr.Ostaszewskiego gabinet róg sloneczne-zdroje.
    • Gość: kropka Re: Dobry weterynarz - dla jamnika z niedowładem IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 21:20
      Ja niesety również ma zastrzeżenia do weterynarza CIchockiego. W czasach kiedy specjalizował się w okulistyce przez 6 miesięcy leczył oczko mojego jamniczka. Poinformowałam go o plamach na brzuchu jakie się pokazały, które zlekcewazył. Po krótkim czasie piesio zmarł na watrobę w wyniku przedawkowania leków.
      • karo369 Re: Dobry weterynarz - dla jamnika z niedowładem 31.10.14, 13:28
        Z czystym sumieniem polecam gabinet w Mierzynie przy ul.Spółdzielców. Zjeżdżają się tu ludzie ze zwierzątkami z całego regionu np.Świnoujścia :).Mój piesio chorował, chodził bokiem a oni go całkowicie wyleczyli.Są rewelacyjni, niezastąpieni i cudowni <3
    • Gość: Pola Ornicz Re: Dobry weterynarz - dla jamnika z niedowładem IP: 109.206.211.* 20.04.15, 04:33
      W Szczecinie udaj się do lecznicy dla zwierząt weterynarz-szczecin.info/, bardzo często korzystam z ich usług i jeszcze nie zdarzyło się tak, żeby mi nie pomogli. Czyli to oznacza, że znają się na swojej pracy.
      • Gość: Vlad.H. Re: Dobry weterynarz - dla jamnika z niedowładem IP: *.ftth.telfortglasvezel.nl 20.04.15, 18:35
        czyli znaczy to ze nic nie wiemy o twoich problemach - moze pies nazarl sie czegos co mu zaszkodzilo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka