Dodaj do ulubionych

Do rrado, vojciech, absztyfikant i inni tacy

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.04, 18:23
Jako, że niektórzy nie pojęli mojej wzmianki o psychicznych onanistach,
pozwolę sobie wyłożyć pokrótce co mam na myśli.
Stanisław Ignacy Witkiewicz mawiał, że nie znosi „psychicznych onanistów”,
którzy czerpią przyjemność ze swej umiejętności intelektualnego opanowywania
rzeczywistości. Można by zapytać, a cóż jest w tym złego? Otóż właśnie.
Okazuje się, że jest coś złego.
Onanista to bowiem niebezpieczny typ osobowy, który przedkłada kontemplację
SWEJ rzeczywistości nad rzeczywistość samą. Po bliższym przyjrzeniu się
sprawie widać wyraźnie, że takich onanistów (także na forum) jest bardzo
wielu, że można ich znaleźć prawie wszędzie - szczególnie w świecie nauki,
artystów i dziennikarzy.

Kim jest „psychiczny onanista”?

Najkrócej jest to osoba, którą dużo bardziej podniecają własne myśli niż
rzeczywistość, do której te myśli odnosi. Rzeczywistość dla onanisty
psychicznego, to jedynie substrat, który ubiera on we własne kostiumy pisma,
obrazu i dźwięku, dzięki czemu przeżywa paroksyzmy rozkoszy. Rzeczywistość
SAMA go interesuje go tylko o tyle, o ile może przynieść mu narcystyczne
zadowolenie.
Nie neguję zadowolenia płynącego z samopotwierdzenia, autokreacji czy też
poczucia własnej wartości. Wiele osób się onanizuje w ten sposób. Problem
pojawia się jednak wówczas, gdy psychiczny onanista zaczyna wypowiadać się ZA
INNYCH, wciskając ich w wygodne dla siebie schematy myślowe i wieścić przy
tym światu, że inni są śmieszni, niepoważni lub groźni, a on sam posiadł
prawdę objawioną…
Takie samouwielbienie można by tolerować, choćby dla celów naukowo -
badawczych, ale nie można go tolerować, gdy onanista nachalnie narzuca swe
teorie innym ludziom, a już w ogóle trzeba z nim walczyć, gdy czyni je
podstawą podejmowanych przez siebie decyzji dotykających innych.
To co publikuje się w mediach dotyka wielu ludzi, dlatego trzeba uważać na
onanistów, których nie interesują klasyczne dialogowe stosunki z innymi
ludźmi tylko wciskanie im tego co według onanisty – ku jego zadowoleniu -
powinni myśleć. Przykłady można mnożyć. Najbliższe pochodzą choćby ze
szczecińskiego forum Gazety Wyborczej. Przykładowo Pan rrado, który
autorytatywnie stwierdza w wątku PASJA, MADRYT I KWAŚNIEWSKI, że „z
terrorystami i Samoobroną się nie dyskutuje lub Pan absztyfikant piszący w
wątku NA KANWIE NOWAKA, że „Samoobrona to żulia. Dalsza rozmowa nie ma
sensu”.
Ja rozumiem, że Lepper nie musi podniecać, bo nie daje się wcisnąć w
przygotowane dla niego schematy myślowe, ale w demokracji nie chodzi znęcanie
się onanistów na czytelnikami i widzami, bo konsekwencji grozi to pojawieniem
się wzajemnego układu sado – masochistycznego, który sprzyja dyktaturze, a
nie demokracji – o czym pisał już zresztą Erich Fromm m. in. w swej „Ucieczce
od wolności”.
Jeśli więc ktoś wol
Obserwuj wątek
    • madziurex Re: Do rrado, vojciech, absztyfikant i inni tacy 16.03.04, 19:51
      Chyba muszę się zgodzić. Sama miewam momenty takiego onanizmu, ale wtedy szybko
      staram sie wrócić do RZECZYWISTOŚCI.Ale to wciąga i tacy "onaniści na maksa"
      chyba nie zdają sobie sprawy z tego, co ze sobą wyprawiają. Zgadzam sie też, że
      jest to niebezpieczne społecznie.Coś jak prywatna dyktatura myśli. Czy jest
      ratunek dla takich "psychicznych onanistów"? I czy MI to grozi??
    • absztyfikant Re: Do rrado, vojciech, absztyfikant i inni tacy 16.03.04, 20:50
      To prawda. Lepper mnie nie podnieca. Powiem wiecej, uwazam go za zagrozenie dla
      demokracji i co gorsza dla Polski. A to, ze nie mam ochoty pisac o nim oznacza
      nie mniej ni wiecej, ze kapiele w gownie nie naleza do moich ulubionych zajec.
      • Gość: obserwator Re: Do rrado, vojciech, absztyfikant i inni tacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 08:42
        Wreszcie napisałeś trochę prawdy. Jeśli n a w e t te kąpiele nie należą do
        twoich ulubionych zajęć, to będziesz się kąpał, nurkował, chłeptał dla tobie
        dobrze znanych względów, których już dawno można się domyśleć. Zresztą z czasem
        takie kąpiele stają się u l u b i o n e.
    • rrado Re: Do rrado, vojciech, absztyfikant i inni tacy 16.03.04, 22:07
      Gość portalu: Leszek napisał(a):

> Jako, że niektórzy nie pojęli mojej wzmianki o psychicznych onanistach,

chcesz telefon do monaru czy sam znajdziesz? pozdrawiam rado
      • Gość: rado to cipa Re: Do rrado, vojciech, absztyfikant i inni tacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 23:41
        rado nie potrafi znaleźć kontrargumentu bo tutaj zakres jego erudycji nie
        sięga. a bez argumentów jest żałosny i stara się zmienić temat i to w sposób
        nieudolny
    • Gość: Pismak Re: Do rrado, vojciech, absztyfikant i inni tacy IP: 80.51.242.* 16.03.04, 23:59
      O kurczę, to naprawdę jest interesujące. Sporo w tym racji.

Na szczęście samokrytycznie orzekłem, że mnie chodzi o interakcję, wymianę
      poglądów, ciekawe spostrzeżenia innych. To o wiele bardziej rajcujące. Myślę,
      Leszku, że powinieneś poszukać takich onanistów wśród tylko, którzy wypowiadają
      tu swoje racje, a potem już nie odpowiadają na posty. Rzucą gdzieś swoją prawdę
      objawioną i uciekają wstydliwie, jak po zakazanym akcie rozkoszy. Do Rado i
      Absztyfa to nie pasuje, bo obaj zaciekle na forum dyskutują.

pismak_logowany@gazeta.pl
    • Gość: asd Re: Do rrado, vojciech, absztyfikant i inni tacy IP: *.pl / *.xl.pl 17.03.04, 00:00
      Leszek. Przeciez ten caly inelektualny wywod jest bardzo pokretny.Przyjmujac
      ze glowa sluzy do myslenia , to nic w tym zlego ze sie nieliczni ja posluguja.
      A przyjmujac twoj inelektualny tok , to mam podejrzenia ze przygotowujwsz
      elitarny nawoz dla wszystkich elitarnych kanali ktorzy chcieli by sobie
      przygotowac drogowskazy i alibi dla przylaczenia sie do nowego wodza.
    • vojciech Re: Do rrado, vojciech, absztyfikant i inni tacy 17.03.04, 00:21

No cóz. Jeżeli zostałem wywołany do tablicy to odpowiem.
      Szczerze mówiąc, nie znałem wcześniej tego pojęcia onanisty. Tym niemniej sama
      definicja jest dosyć ciekawa. I zgadzam się z Tobą, że na forum GW pojawiają się
      takie osoby.

Jednak odwrotnie niż Ty, nie uważam osób myślących za onanistów. Raczej pod ta
      ocenę podpadają mi osoby "zmanipulowane" przez jakąś ideologię - tak jak na
      przykład Ty. Uważam siebie osobiście za osobę względnie oczytaną, wykształconą i
      potrafiącą mysleć. Tym nie mniej nie widzę ani w sobie, ani w absztyfikancie,
      ani w rado cech typowych dla onanisty.

Natomiast w twoich wypowiedziach faktycznie dostrzegam pewnego rodzaju ślepą
      ideologię, samouwielbienie, nienawiść do osób o odmiennym zdaniu. Nie widzę w
      twoich wypowiedziach konkretnych argumentów, raczej same ogólniki bardzo mocno
      podszyte na wpół faszystowską ideologią.

> Takie samouwielbienie można by tolerować, choćby dla celów naukowo -
      > badawczych, ale nie można go tolerować, gdy onanista nachalnie narzuca swe
      > teorie innym ludziom

Dokładnie to myslę o Tobie. Nie wiem, czy Cię to dziwi, czy też nie, ale tak
      pojmuje twoją osobę.

> dlatego trzeba uważać na
      > onanistów, których nie interesują klasyczne dialogowe stosunki z innymi
      > ludźmi tylko wciskanie im tego co według onanisty – ku jego zadowoleniu -
      > powinni myśleć.

Jak wyżej.

> o czym pisał już zresztą Erich Fromm m. in. w swej "Ucieczce
      > od wolności”.

A tą książkę akurat miałem okazję czytać w całości, i o dziwo nie odebrałem jej
      w tak prosty i jednoznaczny sposób. Czyżbyś znowu upraszczał rzeczywistość,
      posługując się wycinkami z filozofii dla uwiarygodnienia siebie?
    • piotr33k2 Re: Do rrado, vojciech, absztyfikant i inni tacy 17.03.04, 00:56
      uważam że ty leszku idealnie jak ulał pasujesz do teori onanisty
      witkiewicza ,myslę że gdyby znał ciebie i twoje poglądy byłbys pierwszy na jego
      liście.sam teoria jest tyle ciekawa z intelektualnego punktu widzenia co na
      dobrą sprawę nie sprawdzalna i nie weryfikowalna w praktyce ,wygodna dla samego
      wskazującego kogoś jako owego onaniste a tym samym jego samego dotykająca .
    • Gość: Leszek Re: Tylko uzupełnienie głównego tekstu IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 01:26
      Wróciłem, jest późno. Dodam więc tylko jedno zdanie, które mi ucieło (piszę w
      edytorze, a potem łączę się modemowo... Brak technicznych warunków
      przyłączenia...
      ZGUBIONE OSTATNIE ZDANIE:
      Jeśli więc ktoś woli zbywać adwersarza, zamiast dialogować, to niech się w imię
      ogólnoludzkiej odpowiedzialności na sobą i światem zastanowi. Inna droga
      prowadzi to do prymatu siły na prawdą, prawdą rozumianą choćby bardzo lokalnie,
      nie koniecznie po bożemu.
      p.s
      Rrado twoja reakcja jest aksjologicznie niejednoznaczna..:-)
      • ace4 Re: Tylko uzupełnienie głównego tekstu 17.03.04, 07:29
        Mnie Leszku bulwersuje tylko jedno. Dlaczego tak niby inteligentny, oczytany człowiek jak ty nie potrafi przejrzeć nienawistnych, jadowitych bzdur pisanych w naszym dzienniku lub oczywistych głupot wygadywanych przez Leppera. Czy może wtedy mózg ci się wyłącza? Bo ja czytuję tu na forum dwóch Leszków - jeden cytuje pisarzy i filozofów, drugi podnieca się lepperem, próbując robić z niego męża stanu i cytuje nasz dziennik jako wiarygodne źródło informacji. Gdzie leży prawda i skąd u ciebie ta schizofrenia?
        • Gość: WzK To proste wybielaczu... IP: 82.139.15.* 17.03.04, 15:04
          ...jesteś jednak zbyt yntelygentny aby to pojąć.
          • ace4 Re: To proste wybielaczu... 17.03.04, 19:42
            Jaki wybielacz LePeRowcu? Znasz takie angielskie słowo "ace"? Zapewniam cię, że nie czyta się go "acze" i nie ma nic wspólnego z reklamowanym środkiem chemicznym. Moją inteligencję też zostaw w spokoju, bo ma się całkiem dobrze bez troski z twojej strony.
            • Gość: WzK Re: To proste wybielaczu... IP: 82.139.15.* 17.03.04, 21:00
              A co ja poradze, że kojarzysz mi się właśnie z owym płynem, dzięki
              któremu "biel staje się jeszcze bielsza"?

Zostawiam też w spokoju poziom Twej, ACE4 INTELIGENCJI. NIE MA o ci kopii
              kruszyć...
              :-)
              • ace4 Re: To proste wybielaczu... 18.03.04, 08:07
                Tak, widać jak "wyprany" masz mózg, gratulacje. Wracaj na zebranie koła przyjaciół radia maryja, czy skąd tam cię przywiało i nie zawracaj ludziom głowy OK?
                • Gość: WzK Re: To proste wybielaczu... IP: 82.139.15.* 18.03.04, 15:49
                  Przywiały mnie nowe/stare prądy...

A oto mój komentarz do Twej wypowiedzi, pewien cytat:

"Tak, widać jak "wyprany" masz mózg, gratulacje"
      • Gość: Ana zakończenie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.03.04, 10:10
        dorze leszku,że dodałeś to ostatnie zdanie,bo czytając zakończenie twojego
        ostatniego postu,doszłam do wniosku,że ci orgazm przerwał...
    • korfi Re: Do Leszka 17.03.04, 09:40
      Wypowiem sie tylko w jednej kwestii. Odpowiadania. Ja sam często nie kontynuję
      wymiany poglądów z prozaicznego powodu braku czasu. Żeby napisać w odpowiednim
      momencie obszerną, sensowną wypowiedź lub polemikę trzeba mieć na to czas.
      Niestety bywa, że ze względu na jego brak trudno jest na bieżąco śledzić
      dyskusje a odpowiadanie po czaie często jest jak odgrzewnie placków
      ziemniaczanych. Smakują już nie za bardzo, a bywa że sie nie nadają. A z
      drugiej strony dlaczego mam się ograniczać i nie wypowiadać jeśli mam na to
      ochotę? Poza tym myślę, że wskazywany przez Ciebie Leszku onanizm psychiczny
      kwalifikowany być może jednoznacznie tylko przez osobę, która go uprawia. Ty
      możesz jedynie podejrzewać takie intencje. To tyle, bo czas mnie goni :).
      Pozdrawiam.

-------------------------------------------------------
      Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
    • rrado Re: Do rrado, vojciech, absztyfikant i inni tacy 17.03.04, 10:01
      dobrze przynaje moz emoja pierwsza reakcja byla zbyt emocjonalna odpowiem zatem
      bardziej powaznie ym bardziej ze sporym szacunkiem darze sobie SIW a wszystkim
      polecam niemyte dusze jako lekture obowiazkowa

> którzy czerpią przyjemność ze swej umiejętności intelektualnego opanowywania
      > rzeczywistości.

obcena rzeczywistos swiata moim zdaniem nie jest do opanowania. zbyt szybko sie
      to wszystko kreci. mozna probowac kontrolowac jakies fragmenty i miec tylko
      pozory kontroli.

> Onanista to bowiem niebezpieczny typ osobowy, który przedkłada kontemplację
      > SWEJ rzeczywistości nad rzeczywistość samą.

mowa tu zadje sie o pewnym subiektywizmie w postrzeganiu rzeczywistosci. otorz
      sklanialbym sioe do tego. jak uczy nas empiria 2 ludzikow patrzac na jedna
      rzecz zazwyczaj widzi cos innego. pytanie jest czy ktoregos z nich to podnieca.
      to chyba zalezy na co patatrza. witkiewicz zaklada mozliwosc obiektywnego
      pozaemocjonalnego poznania rzeczywistosci a to teza dosc watpliwa moim zdaniem.
      rzeczywiscie problem pojawia sie wtedy gdy ktos wypowiada sie za innych. ja
      nigdy tego nie robie. ale sluchajac np radia m. czy czytajac wasz dziennik
      cigle slysze i widze my poloacy my narod itd. jedyne radio ktore glosi prawde
      itd. czyz nie o tym mowi SIW?

Przykładowo Pan rrado, który
      > autorytatywnie stwierdza w wątku PASJA, MADRYT I KWAŚNIEWSKI, że „z
      > terrorystami i Samoobroną się nie dyskutuje

chyba szanowy pan nie doczytal. co do terrorystow chyba kazdy sie zgodzi a co
      do samoobrony powiedzialem ze normalnie sie nie dyskutuje a wobec takiego
      poparcia nie mozen kolo tego przejsc trzeba walczyc. tezy witkiewicza sa
      ciekawe ale to drogi leszku nie moze byc powodem uzywania ich przez ciebie do
      pokazania kto ma racje a kto nie. witkiewicz tak gietko to napisal ze mi pasuje
      idelanie radio m i wasz dziennik a tobie ja i absztyfikant. i coz z tego ma
      wynikac?
      wiec witkiewicz ok ale zdecydowanie nie z kazdym musisz dyskutowac jesli nie
      masz na to ochoty i tyle. pozdrow nowaka. pozdrawiam rado
      • Gość: Leszek Re: czy to jest język fanatyków??? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 23:32
        RRado CZY TAK PISZĄ TERRORYŚCI - FANATYCY, Z KTÓRYMI NIE NALEŻY ROZMAWIAĆ?

źRÓDŁO: WWW.WP.PL

Zamachy w Madrycie

Islamskie ugrupowanie "Brygady Abu Hafs al-Masri", przypuszczalnie powiązane z
        Al-Kaidą, oświadczyło w komunikacie, że "powstrzyma operacje na terytorium
        Hiszpanii przeciwko tzw. celom cywilnym".
        W komunikacie przesłanym arabskiemu dziennikowi "Al Hayat", wychodzącemu w
        Londynie, organizacja, która przyznaje się do autorstwa zamachów 11 marca w
        Madrycie, zaapelowała do swych komórek europejskich, by wstrzymały wszystkie
        operacje.
        Komunikat głosi, że decyzję o wstrzymaniu ataków podjęto po tym, gdy Hiszpanie
        wybrali w niedzielnych wyborach powszechnych "partię, która była przeciwna
        sojuszowi ze Stanami Zjednoczonymi w jego wojnie z islamem".

ABY BYŁO JASNE, JAK NIE CHWALĘ TERRORYZMU, TYLKO SZUKAM WŁAŚCIWEJ DROGI
        ROZWIĄZANIA PROBLEMU.
        • rrado Re: czy to jest język fanatyków??? 18.03.04, 08:39

> ABY BYŁO JASNE, JAK NIE CHWALĘ TERRORYZMU, TYLKO SZUKAM WŁAŚCIWEJ DROGI
          > ROZWIĄZANIA PROBLEMU.

jedyna droga rozwiazania problemu terroryzmu jest zwalczanie go. obecna
          polityka rzadu hiszpani tylko ich nakreci i bedzie nowe bum oby nie w polsce.
          pozdrawiam rado
    • Gość: Leszek Do wszystkich IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 21:39
      Odpowiem w duchu tych szczecińskich radnych, którzy likwidując przedszkola i
      szkoły tworzą zdepersonalizowane molochy, w których upycha się dzieci. Wszystko
      to w ramach programu walki z agresją w szkole oczywiście i zagwarantowania
      naszym dzieciom poczucia bezpieczeństwa. Więc proszę się czuć podmiotowo,
      osobowo i indywidualnie...

DO
      MADZIUREX

Madziurex? Królowa Magdy, Magda? Marudna królowa? a może królowa madziarów?:-)
      Samoświadomość to połowa sukcesu. Reszta to twój wybór. Jak Ci brakuje magii w
      życiu, to zostań aktorką, szerzej artystką albo wróżką. Powodzenia.

ABSZTYFIKANT
      Cwany intelektualny perwers. Mógłby być naczelnym Gazety na Pomorzu. Tacy są
      tam potrzebni. Intelektualnie sprawni, inteligentni i cyniczni. Na szeregowca
      sie nie nadaje. A ja go uważam za zagrożenie dla obecnych dominujących układów
      polityczno - biznesowych. Poza tym "zagrożenie dla Polski" może oznaczać różne
      rzeczy, w zależności jak tę Polskę zdefiniujemy.

PISMAK
      CYTAT "Leszku, że powinieneś poszukać takich onanistów..."

Ja nie szukam takich osób i ich katalogowanie mnie nie interesuje.

A jeśli chodzi o twoje CYTAT"Do Rado i Absztyfa to nie pasuje, bo obaj zaciekle
      na forum dyskutują."
      to powiem, że onanista nie koniecznie ucieka od dyskusji. Onanista BRONI swej
      wizji świata także w dyskusji, a jak widzi, że nie może przekonać, to daje
      sobie spokój z dyskusją

ASD - American Association for Study of Dremas??:-)

CYTAT "Przyjmujac ze glowa sluzy do myslenia, to nic w tym zlego ze sie
      nieliczni ja posluguja.

Sorry, ale chyba odwrotnie, gdyby nie służyła do myślenia, to nie było by w tym
      nic złego, że tak mało osób myśli. Biologia stoi na stanowisku, że głowa (mózg)
      nie służy do myślenia lecz - najgólniej - służy przetrwaniu i tu trzeba szukać
      odpowiedzi na pytanie o praktykowaną przez wielu niechęć do myślenia
      wykraczającego poza nakazy codziennej konieczności. Filozof byłby tu
      przypadkiem granicznym - jakąś nieżyciową abberacja. Myślę, że szczególnie
      kobiety mogą coś na ten temat powiedzieć...

CYTAT "A przyjmujac twoj inelektualny tok , to mam podejrzenia ze
      przygotowujwsz
      elitarny nawoz dla wszystkich elitarnych kanali ktorzy chcieli by sobie
      przygotowac drogowskazy i alibi dla przylaczenia sie do nowego wodza."

Znów sorry, ale tym razem zbyt syntetycznie. Podrzuć mi jakiś dekoder.

VOJCIECH
      CYTAT ..."nie uważam osób myślących za onanistów. Raczej pod ta
      ocenę podpadają mi osoby "zmanipulowane" przez jakąś ideologię - tak jak na
      przykład Ty. (...) w twoich wypowiedziach faktycznie dostrzegam pewnego
      rodzaju ślepą
      ideologię, samouwielbienie, nienawiść do osób o odmiennym zdaniu. Nie widzę w
      twoich wypowiedziach konkretnych argumentów, raczej same ogólniki bardzo mocno
      podszyte na wpół faszystowską ideologią.

Wow, ale mi się dostało. Zapewniam, że nie jestem zmanipulowany przez
      jakąkolwiek ideologię, tym bardziej faszystowską. Jeśli chodzi o nienawiść, to
      nienawidzę obłudy, zwłaszcza politycznej i nie mogę patrzeć, jak ludzie myślą
      schematami, które codziennie wbija im się do głów, które są podłym kłamstwem
      mającym na celu legitymizację W TEORII określonej formy rządów, a W PRAKTYCE
      określonych ukłądów gospodarczo - politycznych. Klasyka marksizmu, co tu dużo
      pisać. Tyle, że nie ma jakichś klas. Są po prostu (jak u Carla Wrighta Millsa)
      układy władzy i rządzeni. Zobacz co robią szczecińskie Gazety z Jurczykiem...
      Nie chce mi się o tym pisać. Ja wolę uczciwego barana z zaufanymi i
      inteligentnumi doradcami, którzy tworzą politykę DLA MIASTA I SIEBIE, niż
      inteligentnego cwaniaka z chordą elokwentnych cyników tworzących politykę DLA
      SIEBIE KOSZTEM MIASTA. Dlaczego nikt nie roztrząsa propozycji Czesnego, który
      opracował wstępny program działań bedący uszczegółowieniem STRATEGII ROZWOJU
      MIASTA SZCZECINA DO 2015 ROKU?? Ten facet ma taka kaśe, że nie będzie kradł i
      tylko coś robił. Dalej, dlaczego syndyk Stoczni nie przyszedł na ostatnią sesje
      Rady Miasta. Dlaczego ten syfilis wokół naszej Stoczni ciągle trwa? Kto za tym
      stoi? Jak pyta Lubińska? Czemu , np. Wyborcza nie drąży tego tematu, tak jak
      drążyła temat Kaskady? ITD, ITP.
      A jeśli się o tym wszystkim mówi na mieście po nieskończoność i nić, to ja tego
      nienawidzę i dlatego mnie takie kurewstwo ponosi. Takich rzeczy nie nawidzę. Co
      zrobić ze złodziejami wpędzającymi w nędzę większość społeczeństwa? Dalej
      chcesz rozmawiać (czytaj: bić głową w ścianę) Niech przyjdzie Lepper i ich
      pogoni. A jeśli Rrado się pyta co po wyborach, gdy wygra Lepper, to niech sobie
      poczyta wywiad z Lepperem zamieszczony w ostatniej Angorze i nie pieprzy
      głupot. Ma tam wszystko wyłożone.

PIOTR33k2

1) Nie wiem skąd wiesz jakie mam poglądy. To nie treść poglądów decyduje o tym
      czy ktoś jest onanistą czy nie tylko to 1) jak się one mają do rzecziwistości i
      jeśli są z nią sprzeczne to 2) i tak wygrywają u onanisty na zasadzie
      heglowskiego hasła" Jeśli teoria nie pasuje do rzeczywistości, to tym gorzej
      dla teorii"
      Na poziomie powierzchownym da się ją ją jednak zweryfikować. Po prostu trzeba j
      a odbnieść ją do tego jak jest. Jeśli więc ktoś kłamie i na kłamstwie buduje
      wizję świata, to wystarczy to zdemaskować. No chyba, że społeczeństwo jest
      totalitarne w sposób doskonały i każda inna myśl jest tępiona w zarodku. Taki
      idealny Orwell... Pamiętamy zresztą PRL-owskie manipulację mediami, edukacją,
      podręcznikami itd. Dzisiaj natomiast realnym zagrożeniem jest bezpośredia bądź
      zakamuflowana koncentracja mediów i dlatego trzeba uważać na onanistów w
      stylu , np. Michnika, który wycina ze świata to wszystko co mu nie pasuje.
      Każdy, kto go zna wie, że jest on wilkiem-autokratą w owczej skórze. Swoich
      kocha i broni, a tych co mu się sprzeciwiają, choćby mówili prawdę potrafi
      zgnoić. Dokładnie odwrotnie niż w przypadku Arystotelesa, który rzekł "Platon
      jest mi przyjacielem, lecz Prawda bliższą przyjaciółką" Proszę sobie obejrzeć
      przyszłą sesję rady miasta na TVGryf, a potem przeczytać Wyborczą, Głos i
      Kurier. Nóż się w kieszeni otwiera. Wyborcza w bezczelności i zwykłym chamstwie
      bije obie pozostałe. Tak jest na co dzień.

Na poziomie głębszym mamy do czynienia z czymś dużo poważniejszym.
      To jest problem prawdy, który faktycznie trudno zweryfikować. Ma on wiele
      wątków. Ograniczę się do jednego, no może dwóch.
      Jak się mają poglądy do rzeczywistości?
      Moim zdaniem ten problem jest nie tyle nieweryfikowalny i niesprawdzalny, co
      mocno zrelatywizowany kulturowo. Mam na myśli to, że prawdę się dziś tworzy na
      zasadzie Matrixowej, czy na zasadzie platońskiej jaskini. Chodzi o to kto
      będzie trzymał lampę za plecami, jakim światłem będzie świecił i jakie cienie
      zobaczymy na ścianie. W świecie, gdzie nie ma prawdy absolutnej jest prawdą to
      co większość uzna za prawdę, a ta bierze się głównie ze skoncentrowanych mediów
      i zmanipulowanych podręczników (Agora ma także duży apetyt na Wydawnictwa
      Szkolne i Pedagogiczne...) Dlatego mierzi mnie ślepota tych, któzy uważając
      się za inteligentnych myślą w sposób zaprogramowany dla nich przez kogoś
      innego. Nie to nic wspólnego z faszyzmem wręcz odwrotnie. Raczej przestrzegam
      przed "faszyzmem ukrytym", przed Orwellem i chyba niestety Huxley'em.

ACE4
      O Lepperze to już chyba wiesz, a Nasz Dziennik? Każda gazeta ma lepsze i gorsze
      teksty. Wyborcza na przykład jest schamiała jeśli chodzi o bieżące komentarze
      polityczne, ma natomiast często bardzo dobre teksty ogólne, choć wiadomo, że i
      one muszą być zgodne z linia partujną GW. Nasz Dzienni ma wiele trafnych,
      konkretnych informacji, ale jego poziom jest dużo niższy. Zresztą nie robię
      analizy treści dzienników, bo masochistą nie jestem. Nie widze sprzeczności
      między inteligencją i uważaniem, że Lepper uzdrowi polską demokrację. Już
      pojawiają się dyskusje, których by nie było, gdyby nie on. Tez polecam ostatnią
      Angorę i wywiad z Lepperem. On mnie estetycznie
      • Gość: trochę domyślny Re: Do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 21:51
        Leszku, najaktywnieszy jest chyba Absztyfikant. Zgadzam się z Twoim postem
        otwierającym tą dyskusję. Myślę jednak, że Absztyfikant nie jest onanistą. On
        jest albo etatowy, albo pazerny amator i wali komuś konia za profity w
        przyszłości.
        • Gość: Leszek Re: Do wszystkich IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 22:04
          Jest aktywny i inteligentny. Nie wiem kim jest, ale jego cynizm i nonszalancja
          pachnie mi wyborczą na wyższym szczeblu. Tam im wyżej tym większy cynik, bo
          chyba bliżej do szefa. Przepraszam tym samym nie-cyników z GW.
          • Gość: trochę domyślny Re: Do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 22:44
            Piszesz - jest inteligentny. No niech tam.... Ale naprawdę inteligentnego
            trudniej było by rozgryźć.
          • mlody.patriota TWA 02.05.04, 19:31
            towarzystwo wzajemnej adoracji - i wszystko jasne!
      • Gość: Leszek Re: Do wszystkich Sorry za pomyłkę z Heglem IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 23:20
        Sorry za literówki i inne błędy. PO prostu nie mam czasu na powtórne
        przejrzenie tekstu, ale postaram się.
        Hegel oczywiście powiedział:
        "Jeśli teoria nie pasuje do rzeczywistości, to tym gorzej dla rzeczywistości"

a nie gorzej dla teorii jak błędnie napisałem wcześniej. Sorry, bo to było bez
        sensu.
      • rrado Re: Do wszystkich 18.03.04, 08:50

> Odpowiem w duchu tych szczecińskich radnych, którzy likwidując przedszkola i
        > szkoły tworzą zdepersonalizowane molochy, w których upycha się dzieci.

przedszkoli zdaje sie nikt nie likwiduje a szkol zlikwiduja zdaje sie tylko 2.
        jest mniej dzieci to oczywistym chyba jest ze powinno byc mniej szkol i mniej
        nauczycieli za razem. nie tworzy sie tez molochow bo jest juz calkiem alo
        dzieciaczkow wszedzie.

> to powiem, że onanista nie koniecznie ucieka od dyskusji. Onanista BRONI swej
        > wizji świata także w dyskusji, a jak widzi, że nie może przekonać, to daje
        > sobie spokój z dyskusją

leszku zapedzasz sie za dleko kazdy normalny czlowiek broni swojej wizji swita.
        ja chetnie dyskutuje i zadko kiedy nie odpowiadam. jedynie wtedy gdy ktos mi
        bluzga albo pisze cos co ja uznaje za kompromis. nie wiem tez dlaczego uparcie
        starasz sie interpretowac na spokolei naklejac naklejeczke na czolo i stawiac
        na poleczce. absztyfikant to a rrado tamto powinni w zyciu robici to anie
        tamto. zajmij sie soba ojcem dyrektorem albo nowakiem oni to maja ciekawe zycie.

Jeśli chodzi o nienawiść, to
        > nienawidzę obłudy, zwłaszcza politycznej

stad uwielbinie dla nowaka?

> Zobacz co robią szczecińskie Gazety z Jurczykiem...

zobacz co robi jurczyk z tym miastem.

> Nie chce mi się o tym pisać. Ja wolę uczciwego barana z zaufanymi i
        > inteligentnumi doradcami

czy ty jestes normalny? jaki on jest uczicwy???? donosil do sb. ma nieleglna
        budowe, domaga sie 200 tys odszkodowania od wlasnego panstwa za jakies
        komunistyczne straty, przez niego szvczecin stracil 10 mln zl co jest
        przestepstwem niegospodarnosci. a jego doradcy to pan od smieci i pan od ptaka
        kolesie ktorych nazwisk nawet nie zna. o czym ty wiec gadasz?

Dlaczego nikt nie roztrząsa propozycji Czesnego, który
        > opracował wstępny program działań bedący uszczegółowieniem STRATEGII ROZWOJU
        > MIASTA SZCZECINA DO 2015 ROKU??

gdzie jest ten program? jedyne co sl;yszalem o tym pieknym programie to to ze
        teraz inne foirmy beda skladaly sie na firme jego kolegi pod tytulem pogon.

Ten facet ma taka kaśe, że nie będzie kradł i
        > tylko coś robił.

jasne jak w lodzi i sieradzu.

Niech przyjdzie Lepper i ich
        > pogoni.

zapros go sobioe do domu i jedzcie kalarepe i dyskutujcie o polityce od polski
        wara.

czytam te twoje dlugasne elaboraty i coraz bardziej wzbiera we mnie przekonanie
        ze jestes nawiedzony nie wiem tylko przez kogo. zdecydowanie bedziesz musial
        isc na konsultacje niedlugo. pozdrawiam rado
    • Gość: Leszek JESZCZE ANA, KOFI I RRADO. Sorry IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 21:44
      ANA
      Tantryczna miłośc była by z Tobą trudna, ale może warto spróbować...:-)

KOFI
      Ja też mam problem z czasem i jak zamilknę, to znaczy, że szkoliby kadry dla
      Leppera....:-)
      Nie uważam, aby nie onanista nie mógł rozpoznać onanisty. Jak ktoś się sobą
      zajmuje, to namacalnie widać....:-)

RRADO
      Na część poruszonych przez Ciebie spraw odpowiedzi znajdziesz wyżej.
      Ja nie mówiłem, że w Naszym Dzienniku i Radiu M nie ma onanistów. Pisałem, że
      są wszędzie. Chodzi o to, aby oddzielić ziarno od plew i wyłapać sensowne
      rzeczy ta, gdzie się ona pojawi. W teorii demokracji jest tak, że różne media
      czynią pluralizm i zbliżają do prawdy o świecie. Dlatego uważam, że należy
      słuchać każdego, a nie ze względów estetycznych, językowych i innych negować w
      całości. To Nasz Dziennik opublikował misterną pracę Nowaka zebrania z różnych
      prounijnych gazet i skatalogowania polskich bolączek, które wołają o pomstę do
      nieba. Czytałeś to?
      PiS ma rację to państwo trzeba uzdrowić także na poziomie mentalności, bo
      dzisiaj zdecydowanie rządzi siła pieniądza, klikowych wpływów i mediów wraz z
      pogardą dla niewygodnych środowisk społecznych. Zresztą to obszerniejszy temat.

Jeśli chodzi o terrorystow, to ja stawiam na dialog. Nie chodzi o to, aby być
      słabym i ulegać. Ty patrzysz tak, jak piszesz, ale oni w swej TV Al-dżazira
      mówili, że to Żydzi zaplanowali 11 września, jako pretekst do tego, co teraz
      robi Bush. Podawali różne argumenty. Ja rozumiem, że dialog jest trudny jeśli
      ma się tak odmienne wizje tego, co się stało, ale może z 11 września jest tak
      jak z bronią masowego rażenia w Iraku? Z bólem, ale nie zdziwiłbym się szczerze
      mówiąc, gdyby kiedyś wyszło, że tak było... W polskich mediach taką
      interpretację potraktowano jako niepoważną.
      NIEZALEŻNIE od wszystkiego dialog jest jedynym rozwiązaniem, poza siłą
      oczywiście. Ja mogę się z Tobą założyć, np. o samochód albo 50 tys., że jeszcze
      kilka wybuchów w Europie i potrzebe dialogu międzykulturowego zaczną podnosić
      co sensowniejsze osoby w Europie. Jeśli do niego nie dojdzie, to gatunek ludzki
      nie zda egzaminu z etyki i się zdegeneruje ostatecznie bądź po prostu
      unicestwi. Nie ważne czy bilogicznie, chemicznie czy jądrowo.

Masz rację, że trudno ogarnąć dzisiejszą rzeczywistość i dlatego tak wiele
      ludzi jej nie ogarnia i czuje się pogubiona. Inni nie patyczkują się i
      ją "tworzą" w sposób często barbarzyński - globalizacja, McSwiat czy tzw. Mc
      Donaldyzacja, walenie w symbole etc.
      Pozdrawiam
      • rrado Re: JESZCZE ANA, KOFI I RRADO. Sorry 18.03.04, 09:04

jeszcze raz powtarzam po co to tu wypisujesz kogo obchodzi jakie szufladki
        sobie stowrzyles zeby to forum ogarnac? jak juz musisz to robic to jest od tego
        specjalny watek pt najbardziej wyrazisty forumowicz. zamiast gadac o jakims
        ciekawym problemie typu kto bedzie nowym szefem episkopatu to ty zajmujesz sie
        tym czy absztyfikant jest mniej czy bardziej inteligentny. jak nie wiesz to
        mozesz zapytac. inteligentny juest niewatpliwie.

> RRADO
        Chodzi o to, aby oddzielić ziarno od plew

typowy tekst z radia m. oni wiedza co ziarno a co plewy. i musza to maluczkim
        powiedziec. normalny czlowiek dochodzi do tego sam.

To Nasz Dziennik opublikował misterną pracę Nowaka zebrania z różnych
        > prounijnych gazet i skatalogowania polskich bolączek, które wołają o pomstę
        do
        > nieba. Czytałeś to?

sluchalem nowaka kilkanascie razy i jeszcze tak na glowe nie upadlem zeby go
        czytac. to nawiedzony antysemita posmiewisko nauki polskiej.

> PiS ma rację to państwo trzeba uzdrowić także na poziomie mentalności, bo
        > dzisiaj zdecydowanie rządzi siła pieniądza, klikowych wpływów i mediów wraz z
        > pogardą dla niewygodnych środowisk społecznych.

a jak ty chcialbys je uzdrowic? w gospodarce rynkowej pieniadz zawsze ebdzie
        mial duzy wplyw. czestto staje sie miara wartosci czlowiek ajko wartosc
        najbardziej pozadana. nic na to nie poradzimy.

> Jeśli chodzi o terrorystow, to ja stawiam na dialog.

nie wiem czy to do ciebie pisalem ale powtorze idz poszukaj osamy i zacznij z
        nim dialogowac o heglu o platonie a najlepeij pusc mu pasje to bedzie koniec
        terroryzmu.

Nie chodzi o to, aby być
        > słabym i ulegać. Ty patrzysz tak, jak piszesz, ale oni w swej TV Al-dżazira
        > mówili, że to Żydzi zaplanowali 11 września, jako pretekst do tego, co teraz
        > robi Bush.

a co mnie to obchodzi co mowi al dzazira? moga mowic ze zrobily to ufoludki w
        czym problem?

Podawali różne argumenty. Ja rozumiem, że dialog jest trudny jeśli
        > ma się tak odmienne wizje tego, co się stało, ale może z 11 września jest tak
        > jak z bronią masowego rażenia w Iraku?

czyli jak baranie? misiu ja tam bylem wiec mnie nie denerwuj. ze zycdzi sobie
        wysadzili? wynajleli pieprzonego osame i w ramach spisku przeciwko polsce i
        katolikom na calym swiecie mosad do spolki z buschem pierdyknal w wtc?
        slyszalem to wczenisnie ale nie na al dzazira ale w filosemickim radiu sekty
        rydzyka. i wiem ze to oni wyprali ci mozg.

jeszcze kilka wybuchów w Europie i potrzebe dialogu międzykulturowego zaczną
        podnosić
        > co sensowniejsze osoby w Europie.

europa przezyla juz najazd terrorystow. w latach 70 zamachy byly na porzadku
        dziennym i poradzila sobie z nimi nie dialogujac bo nie ma o czym ale
        likwidujac.

>
        > Masz rację, że trudno ogarnąć dzisiejszą rzeczywistość i dlatego tak wiele
        > ludzi jej nie ogarnia i czuje się pogubiona.

to sie jakos odnajdz co mnie to obchodzi?
        pozdrawiam rado
    • Gość: Leszek Wyborcza znów swoje... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 21:59
      DOPIERO PISAŁEM O CHAMSTWIE I SUBIEKTYWIZMIE WYBORCZEJ I ŻE trzeba szukac
      prawdy w różnych mediach. Dzisiejszy Nasz dziennik przynosi wiadomość nieobecną
      oczywiście w GW.
      Prokuratura Apelacyjna w Poznaniu sprawdza kontakty handlowe przedsiębiorstwa
      Telmaxnet S.A. z firmami podejrzanymi o pranie brudnych pieniędzy.
      Dotychczasowe postępowanie nie potwierdziło jednak hipotezy, że poznańskie
      przedsiębiorstwo brało udział w tym procederze. Tymczasem prezes Telmaxnetu
      domaga się od "Gazety Wyborczej" przeprosin za szkalujący, jego zdaniem, firmę
      artykuł. W przeciwnym wypadku zapowiada skierowanie sprawy do sądu.
      www.naszdziennik.pl
    • zaczepialski ten Leszek ma równo pod sufitem -i troszkę naszych 17.03.04, 22:30
      forumowych "liderów" wypunktował. Ciekawe że chce mu się tyle pisać :-)))))))))))))
      • rrado Re: ten Leszek ma równo pod sufitem -i troszkę na 18.03.04, 09:07
        zaczepialski napisał:

> forumowych "liderów" wypunktował. Ciekawe że chce mu się tyle pisać

moim zdaniem ma calkem nierowno. ale w ramach dialogu miedzyluklturowego z
        sekta rydzyka stwierdzam ze zdanie mozna miec rozne. pozdrawiam rado
        • piotr33k2 Re: ten Leszek ma równo pod sufitem -i troszkę na 18.03.04, 18:37
          sugerowanie że 11 września to robota żydowsko-masońskiego spisku do pospołu z
          buschem to juz zakrawa na obłęd całkowity tego człowieka i radia
          maryja.oczytanie i posiadanie pewnej wiedzy czy studiowanie filozofii jeszcze o
          niczym nie świadczy a w tym przypadku świadczy dogłębnym zniewoleniu umysłu i
          jest jeszcze bardziej grozne dla zdrowia niz u prostego człowieka .wiadomo też
          dlaczego gazeta wyborcza jest wszystkiemu winna ,też należy do spisku i jest
          wrogiem rydzyka ,no cóż trudno sie dziwić leszkowi tak to jest w sektach ,one
          zniewalają do granic absurdu nawet najbardziej wykształcone umysły.
          • Gość: Leszek Re: ten Leszek ma równo pod sufitem -i troszkę na IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 19:06
            Ja pisałem o tym, ze sa takie interpretację 11 września. reszta, to twój
            pomysł, ale gdyby go przyjąć za mój, to udowodnij mi, że tak nie jest. Po
            prostu podaj mi dowód na to, że tak nie jest. Potrafisz? Co mi powiesz, że Bush
            co mówi? Czytałeś dzisiaj Kwacha, że Polska została wprowadzona w bąd jeśłi
            chodzi o broń masowego rażenia w Iraku? Fajny bład nie? Po prostu rozpętano
            wojnę, bo się pomylili z tą bronią. Nie widzisz, że ta manipulacja przekraca
            już granice zdrowego rozsądku??? Widziałeś film Fakty i Akty? Jest już prawie
            tak samo... Z Bogiem.
            • piotr33k2 Re: ten Leszek ma równo pod sufitem -i troszkę na 18.03.04, 19:10
              widziałem film o oszuscie z radio maryja i to jest realna prawda co ty na to?.
              • piotr33k2 Re: ten Leszek ma równo pod sufitem -i troszkę na 18.03.04, 19:25
                widziałem że też film o zagazowanych tysiącach kurdyjskich dzieciach i
                kobietach ,widziałem film o torturowanych więżniach przez rezim
                sadama ,szczegułów ci oszczędze. więc interwencja z moralnego i politycznego
                punktu widzenia była uzasadniona ,bo rezim rósł w siłę i nedługo zagrażałby
                całemu cywilizowanemu swiatu a teraz to nie wojska koalicji mordują i
                podkładają bomby tylko islamscy terroryści .
                • rrado Re: ten Leszek ma równo pod sufitem -i troszkę na 18.03.04, 22:39
                  leszku to co mowi osama cie nie przekonuuje? to ze zrobili to arabowie tez cie
                  nie przekonuje? to twoim zdaniem dowod na wynajecie ich przez zydow? jakich
                  dowodow sie doamagasz? mmay ci przesylac paiery nagrania z tv katarskiej,
                  zeznania swiadkow? a teraz mi udowodnij ze nie jestes wielbladem. no udowodnij
                  mi. no co cienki jestes? wiem kto nauczyl wielblada pisac na komputerze wiem
                  gdzie was szkola i daja piciu. pozdrawiam rado
                  pozdrawiam rado
    • Gość: Leszek Jeszcze do ACE4 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 22:48
      Lepper mnie estetycznie razi, ale sa ważniejsze rzeczy, których inaczej niż
      przez wstrząs nie ruszysz. A jak powiesz, że jest Ci dobrze, to... gratuluję.
      Należysz do beneficjentów przemian.
      Nie ma schozofrenii, bo ty inaczej dzielisz scenę polityczzną,
      inaczejidentyfikujesz bzdury i głupoty etc. A jak Cie interesuję osobiście, to
      przyślić CV ze zdjęciem:-)
      • ace4 Re: Jeszcze do ACE4 18.03.04, 07:58

> Lepper mnie estetycznie razi, ale sa ważniejsze rzeczy, których inaczej niż
        > przez wstrząs nie ruszysz. A jak powiesz, że jest Ci dobrze, to... gratuluję.
        > Należysz do beneficjentów przemian.
        > Nie ma schozofrenii, bo ty inaczej dzielisz scenę polityczzną,
        > inaczejidentyfikujesz bzdury i głupoty etc. A jak Cie interesuję osobiście, to
        > przyślić CV ze zdjęciem:-)

Nie jest mi dobrze - wręcz przeciwinie. Nie oznacza to jednak, że chcę jakiejś rewolucji bałwanów, która ustanowi leppera premierem i pozwoli zniszczyć mu ten kraj. Czy ty naprawdę nie widzisz, że wszystko to co on mówi jest pustym komunałem, pobożnym życzeniem lub kłamstwem? Te wszystkie proste rozwiązania, które on proponuje prowadzą jednynie do zapaści gospodarczej. Bo nie ma prostych rozwiązań, gdyby były, ktoś by je już wprowadził. Z lepperem jest taki problem, że on mówi to co ludzie chcą usłyszeć, dostosowuje się do nastrojów społeczeństwa i dlatego ta mniej wykształcona, inteligentna część jego cześć mu wierzy. Dlatego właśnie dziwię się tobie, bo nie wydajesz się do tej grupy należeć. I jeszcze jedno - pół biedy, gdyby lepper był prostakiem ale uczciwym. Niestety on jest kryminalistą i sprytnym oszustem, sterowanym przez obce służby specjalne i podejrzane zagraniczne organizacje.
    • Gość: e.beata a ja tam fajnych onanistów lubię... ;-))) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 12:14
      - są mniej marudni niż Leszek
      - zaspokojeni, więc mózgiem myślą nie interesem
      - dzieci z tego nie ma ;-)
      • Gość: Leszek Re: a ja tam fajnych onanistów lubię... ;-))) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 18:59
        Gość portalu: e.beata napisał(a):

> - są mniej marudni niż Leszek
        Ty zawsze tylko o seksie?:-)

> - zaspokojeni, więc mózgiem myślą nie interesem
        Jeśli onanizm Ci wystarcza, to nie ma sprawy. Jesteś wzrokowcem?

> - dzieci z tego nie ma ;-)
        no, to różnie może być...
        • Gość: siem Re: a wątek się tak ciekawie zapowiadał... IP: *.arkonskie.v.pl 18.03.04, 19:32
          z ciekawością zacząłęm czytać ten wątek, myślałem że post Leszka jest nowym
          ujęciem tematu: kto jest liderem opinii? kim są ludzie którzy wypowiadają się
          najczęściej i jakie sa ich motywy? jak postrzegają świat i swoich adwersarzy?

a skończyło się jak zawsze: na ideologii, terroryzmie, antysemityzmie i GW.

oj, Leszku, Leszku...

wielki zawód
          • piotr33k2 Re: a wątek się tak ciekawie zapowiadał... 18.03.04, 19:55
            a czego sie spodziewałeś ?to była tylko zmyłka, zakamuflowanie prawdziwego celu
            i tematu,bo jemu chodziło o to ze mało kto chce z nim prowadzić dłuższą
            dyskusje ,co się jednak dziwić? jak się ma takie poglądy na rzeczywistość to
            można dyskutować z podobnymi sobie .są pewne normy estetyczno-moralne poniżej
            których nie wolno schodzić bo inaczej stajemy się po częsci tacy sami w ocenie
            świata.samo negowanie oczywistych prawd i faktów oraz podważanie ich jest
            wyznacznikiem poziomu dyskusji, a wykształcenie czy też pewien zasób wiedzy
            leszka niema tu nic do rzeczy .
          • rrado Re: a wątek się tak ciekawie zapowiadał... 18.03.04, 22:54
            Gość portalu: siem napisał(a):

> z ciekawością zacząłęm czytać ten wątek, myślałem że post Leszka jest nowym
            > ujęciem tematu: kto jest liderem opinii? kim są ludzie którzy wypowiadają się
            > najczęściej i jakie sa ich motywy? jak postrzegają świat i swoich adwersarzy?
            >
            > a skończyło się jak zawsze: na ideologii, terroryzmie, antysemityzmie i GW.
            >
            > oj, Leszku, Leszku...

u nich zasze sie tak konczy. nie znas ztychj rozmowie typu co pan sadzi o
            ekologii? bo tutaj w pismie napisane jest a moze gazetke. z leszkiem to samo.
            witkiewicz to pisal... albo np wtc wielu mowi ze to zydzi wysadzili a wy mi
            udowodnijcie ze to nie oni. ot taka zabawa mozgowa dosc latwa zreszta.
            pozdrawiam rado
            • czatowniczka można pisać i myśleć co się chce 18.03.04, 22:59
              a że niektórzy są mądrzejsi to już inna sprawa
    • Gość: Leszek ŁAD I PORZĄDEK W GŁOWACH IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 23:16
      Chciałem polemizować w wątku "Do rrado, vojciech, absztyfikant i inni tacy",
      ale myślę, że lepiej jest wyjaśnić pewne podstawy dyskusji.
      Tak więc, skąd się biorą różne sądy ludzi przyzwoitych, opluwaczy, tudzież
      kpiarzy na temat np. Leppera?

Najprościej można odpowiedzieć, że z:
      1) posiadanych przez kogoś informacji na temat Leppera i
      2) dokonanej przez niego oceny Leppera.

Natomiast ocena Leppera i kogokolwiek czy czegokolwiek innego jest pochodna
      wobec:
      1) wyznawanych przez jednostkę wartości
      i/lub
      2) interesów (gospodarczych, politycznych, etc), które "każą" nam oceniać
      (zwłaszcza publicznie) Leppera, LPR, Michnika i Wiśniewskiego w określony
      sposób.

Jesli zgodzimy się, że ocena Leppera jest pochodna wobec posiadanych przez nas
      informacji na jego temat i wyznawanego przez nas systemu wartości, to logiczne
      jest, że oceny przynajmniej dwóch osób będą wynikiem posiadania przez nie:

tych samych informacji i takiego samego wartościowania
      tych samych informacji i różnego wartościowania
      różnych informacji i takiego samego wartościowania
      różnych informacji i różnego wartościowania

Taką sama konstrukcję można zbudować jeśli chodzi o interesy, traktowane jako
      swoisty filtr służący do oceny innych. Wówczas oceny przynajmniej dwóch osób
      będą wynikiem posiadania przez nie:

tych samych informacji i tych samych interesów
      tych samych informacji i różnych interesów
      różnych informacji i tych samych interesów
      różnych informacji i różnych interesów

W rzeczywistości obie konstrukcje się na siebie nakładają i trudno jest dociec,
      co w rzeczywistości leży u podstaw dokonywanej przez kogos oceny: wartość,
      interes czy też obie rzeczy naraz.

Przykład.
      Kiedyś, dawno, dawno temu w polskim Sjmie jedna pani opuściła szeregi Unii
      Wolności:-)
      Komentarz UW: "Pani X zdradziła słuszną sprawę swojej partii"
      Komentarz L. Millera: "Wychodząc z UW pani X zachowała umiar i rozsądek tam,
      gdzie wszyscy go potracili" Proszę samemu sobie odpowiedzieć co leży u podstaw
      oceny...

Jakikolwiek temat nie zostanie poruszony, zawsze będziemy mieli do czynienia z
      ocenami...

Dlatego jeśli, np. Piotr33k2 pisze:

"sugerowanie że 11 września to robota żydowsko-masońskiego spisku do pospołu z
      buschem to juz zakrawa na obłęd całkowity tego człowieka (to o mnie...-L) i
      radia
      maryja.
      oczytanie i posiadanie pewnej wiedzy czy studiowanie filozofii jeszcze o
      niczym nie świadczy a w tym przypadku świadczy dogłębnym zniewoleniu umysłu i
      jest jeszcze bardziej grozne dla zdrowia niz u prostego człowieka.
      wiadomo też dlaczego gazeta wyborcza jest wszystkiemu winna ,też należy do
      spisku i jest
      wrogiem rydzyka ,no cóż trudno sie dziwić leszkowi tak to jest w sektach ,one
      zniewalają do granic absurdu nawet najbardziej wykształcone umysły."

TO JA TO UZNAM ZA OZNAKI OBŁĘDU i sorry, ale bełkot. PROSZĘ POSZUKAĆ W MOICH
      POSTACH CZY JA COŚ TAKIEGO TWIERDZIŁEM. Nie chce mi się tego nawet
      wykazywać.Natomiast POITR332K wykazał w jakie SCHEMATY MYŚLOWE ujmuje ludzi, z
      którymi nie chce dyskutować, bo sie z nimi nie zgadza i nie chce mu się po
      prostu myśleć. Ja wiem, że mózg nie służy do myślenia (tak naprawdę myślę) i
      można czuć się czasem zmęczonym, ale bez przesady...
      Nie chcę przytaczać tezy o psychicznych onanistach, ale ona sama się ciśnie do
      ust...
      Wyraźnie widać schematy myślowe, które latami wkładane do głów zastygły,
      okrzepły i pozwoliły Piotrowi33k2 i nie tylko jemy widzieć wszystko "jasno i
      wyraźnie"?
      Dlatego zdążyłem być członkiem al-keidy, znajomym Nowaka, członkiem seksty
      Radia Maryja, Lepperowcem, nawiedzonym, podszytym faszystowską ideologią... No
      cóż...

Wiesz Rrado, ty chyba i Pismak jesteście najbardziej normalni w tym
      towarzystwie...

Podsumowanie.

Po pierwsze, każda porządna dyskusja powinna zacząć się od ustalenia tego jak
      rozumiemy pojęcia, których używamy (co to jest "demokracja", "terroryzm",
      Polska w zdaniu "zagrożenie dla Polski", psychiczny onanista, etc...) bo
      inaczej będziemy mieli do czynienia z bełkotem.

Po drugie, jedyne co możemy sensownie twierdzić, to tyle, że "na podstawie tego
      co wiem, mogę twierdzić , że..." i ocenic to po swojemu.
      W konsekwencji tak czy inaczej wrócimy do roli mediów w komunikowaniu
      społecznym, mediów, które uwikłe w politykę, karmią nas często półprawdami,
      kłamstwami, kpinami etc.

Wyborcza jest tu w Polsce najlepszym terenem do badań na ten temat. To po
      prostu matecznik "poskramiaczy rzeczywistości społecznej" Dziś poraz kolejny
      prezentuje swe demokratyczne kredo. Tym razem słowami Janusza Rolickiego:

"Z Lepperem zdaniem wielu socjologów można skutecznie walczyć jedynie kpiną i
      drwiną. Jego proste recepty na urządzenie Polski należy wyśmiewać, a nie
      polemizować z nimi. Pod naporem plebejskiego śmiechu szef Samoobrony okaże się
      bezradny i w końcu ustąpi ze sceny. Nie ma w Polsce drugiego polityka, który by
      tak cynicznie żerował na naszych kłopotach i biedzie. To trzeba pokazywać, a
      nie wdawać się w pyskówki czy w merytoryczne spory."

Wystarczy, bo e.beata napisze, że marudzę...:-)
      • ace4 Re: ŁAD I PORZĄDEK W GŁOWACH 19.03.04, 07:57
        Oj Leszku, sądząc po długości wątku, nieźle sobie w nim "robisz dobrze", tylko czy coś z tego wynika?;) Musisz nauczyć się, że tutaj co za dużo to niezdrowo. Ja straciłem zainteresowanie po I-szym akapicie. Poza tym i tak już zostałeś zdemaskowany...
    • zaczepialski Leszek jest mądzrzejszy inaczej :-)), a tak ciekaw 18.03.04, 23:17
      ie się zapowiadał. Leszek mi wygląda na erotomana gawędziarza o zacięciu kulturotwórczym :-)). Pozdrawiam
    • Gość: e.beata Lesiu, Lesiu... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 10:47
      a może by tak choć się postarał, wysilił aby coś z sensem było?

"> - są mniej marudni niż Leszek
      Ty zawsze tylko o seksie?:-)"

Gdzie tu seks widzisz??? Czy słowo marudny kojarzy się tobie z seksem??? ;-)

"> - zaspokojeni, więc mózgiem myślą nie interesem
      Jeśli onanizm Ci wystarcza, to nie ma sprawy. Jesteś wzrokowcem?"

Gdzie widzisz połączenie mojego życia seksualnego z cytowanym fragmentem??!
      ?! Pisałam gdzieś, że onanizm mi wystarcza??!
      p.s.
      Jestem wzrokowcem ;-))

"> - dzieci z tego nie ma ;-)
      no, to różnie może być..."

Masz na myśli płodność literacką? ;-)))

Leszku jak już coś robisz /np. piszesz/, to z sssensem i patrzaj końca.

• Gość: Leszek Re:Beatko, Beatko... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.04, 16:14
        > - są mniej marudni niż Leszek
        Ty zawsze tylko o seksie?:-)"

Gdzie tu seks widzisz??? Czy słowo marudny kojarzy się tobie z seksem??? ;-)
        Chodzi o podświadomość, a literalne znaczenie tekstu. W wolnym przekładzie
        marudzenie jest chamowanie życia, wygasza "elan vitale" witalizm. Irytują się
        marudzeniem Ci pełni witalności lub do niej dążący, a seks to kwintesencja
        witalności. Więc czy chcesz czy nie byłaś seksem podszyta.:-))

"> - zaspokojeni, więc mózgiem myślą nie interesem
        Jeśli onanizm Ci wystarcza, to nie ma sprawy. Jesteś wzrokowcem?"

>Gdzie widzisz połączenie mojego życia seksualnego z cytowanym fragmentem??!
        >?! Pisałam gdzieś, że onanizm mi wystarcza??!
        Skoro podobają CI się zaspokojeni onanizmem, to chyba wystarcza... Tobie nie
        wystarcza, więc nie zaspokaja. A jeśli nie zaspokaja, to jak się może podobać.
        A pisałaś, że podobają CI się onaniści

p.s.
        Jestem wzrokowcem ;-))
        OK, nie ma sprawy... skoro jest szansa na coś jeszcze:-))

"> - dzieci z tego nie ma ;-)
        >no, to różnie może być..."

>Masz na myśli płodność literacką? ;-)))
        Niekoniecznie, ale mogę być grzeczy i potwierdzić:-)))

Mam pisać cos sensownego czy seksownego?;-))
        • absztyfikant Leszku, Leszku gdzie ty ?/nt 26.08.04, 15:50

• albert_c Absztyf, a co Ci tak teskno?:)))) n/t 26.08.04, 16:15
            • Gość: Kolega Leszka Re: Absztyf, a co Ci tak teskno?:)))) n/t IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 26.08.04, 17:37
              Leszek został ostatnio posłem i nie ma teraz czasu na pierdoły. Rzeczpospolitą
              buduje!
              • absztyfikant Re: Absztyf, a co Ci tak teskno?:)))) n/t 26.08.04, 23:50
                Pooooooowaznie ? Razem z Lepperem Polske buduje ?
                • Gość: Kolega Leszka Re: Absztyf, a co Ci tak teskno?:)))) n/t IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 27.08.04, 17:53
                  Nie powinienem tego mówić bo to tajemnica, ale powiem w zaufaniu, Leszek to
                  Lepper.
                  • albert_c Re: Absztyf, a co Ci tak teskno?:)))) n/t 03.09.04, 19:59
                    moze Leszek poszedl w slady rrado i sie sam usmiercil?:) w koncu obaj byli tak
                    sobie bliscy:)))))
                    • blackexit Re: Absztyf, a co Ci tak teskno?:)))) n/t 04.09.04, 07:27
                      albert_c napisał:

> moze Leszek poszedl w slady rrado i sie sam usmiercil?:) w koncu obaj byli
                      tak
                      > sobie bliscy:)))))

albercik a dlaczego mowisz z eja bylem bliski temu oszolomowi?
                      pozdrawiam blackexit
                      • absztyfikant Albert nie wie 04.09.04, 12:51
                        Albercie bylo dwoch Leszkow. Jeden z Oskara, a drugi wlasnie ten oszolom z
                        Samoobrony. Ten pierwszy dziala (chyba) w FdS, a co sie stalo z tym drugim nie
                        wiadomo...
                        • morfinka_i_strzykawusia o Absztyfikancie...! 04.09.04, 15:02
                          Absztyfikanci grubej Berty
                          I katowickie węglokopy
                          I lodzermensche, bycze chłopy
                          Rębajły, franty, zabijaki
                          Z bandą wykwintnych pind na kupę
                          Warszawskie bubki, żygolaki
                          Ech, całujcie mnie wszyscy w dupę

Socjały nudne i ponure
                          Pedeki, neokatoliki
                          Podskakiwacze pod kulturę
                          Czciciele radia i fizyki
                          Uczone małpy, ścisłowiedzy
                          Co oglądacie świat przez lupę
                          I wszystko wiecie: co, jak, kiedy

I ty, fortuny skurwysynu
                          Gówniarzu uperfumowany
                          Co splendor oraz spleen Londynu
                          Nosisz na mordzie zakazanej
                          I ty, co mieszkasz dziś w pałacu
                          A srać chodziłeś za chałupę
                          Ty, wypasiony na Ikacu
                          ...
                          I wy ględziarze i bajdury
                          Cięgnące z nieba grubą rentę
                          O, łapiduchy z Jasnej Góry
                          Z Góry Kalwarii parchy święte
                          I ty, księżulku, co kutasa
                          Zawiązanego masz na supeł
                          Żeby ci czasem nie pohasał
                          Ech, całujcie wy mnie wszyscy w dupę

...I wy, o których zapomniałem
                          Lub pominąłem was przez litość
                          Albo dlatego, że się bałem
                          Albo, że taka was obfitość
                          I ty, cenzorze, co za wiersz ten
                          Zapewne skażesz mnie na ciupę
                          Żem to się stał świntuchów hersztem
                          Ech, całujcie wy mnie wszyscy w dupę

(Julian Tuwim)
                        • albert_c Re: Albert nie wie? 06.09.04, 09:32
                          Absztyf, albert_c wie, z tym ze obaj mozna smialo rzec byli na pewien
                          specyficzny sposob 'ulubiencami' rrado,a od dluzszego czasu obaj sie na forum
                          nie pojawiaja...
                      • Gość: K. Leszka Re: Absztyf, a co Ci tak teskno?:)))) n/t IP: *.crowley.pl 05.09.04, 02:12
                        Nie ma wiekszego oszoloma niz ty czarna dziura.
                        Na pewno wszyscy sie ze mna zgodza.
                        • blackexit Re: Absztyf, a co Ci tak teskno?:)))) n/t 05.09.04, 14:47
                          Gość portalu: K. Leszka napisał(a):

> Nie ma wiekszego oszoloma niz ty czarna dziura.
                          > Na pewno wszyscy sie ze mna zgodza.

jasne nawet ja moge sie zgodzic tylko sie nie denerwuj i odpocznij troszke.
                          mleka sie napij. juz pani ze strzykawa dzisiaj nie przyjdzie bedzie wszystko
                          cacy. pozdrawiam blackexit
                          • Gość: KoLeszka Re: Absztyf, a co Ci tak teskno?:)))) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:08
                            Nie no, to było naprawdę żałosne.

No comment................................................
                      • albert_c Re: Absztyf, a co Ci tak teskno?:)))) n/t 06.09.04, 09:28
                        blackexit napisał:

> albercik a dlaczego mowisz z eja bylem bliski temu oszolomowi?
                        > pozdrawiam blackexit
                        >

* Mr Black, dlatego ze gdzie on tam i rrado sie od razu pojawial i na odwrot:)
                        i tak sobie mysle ze po smierci rrado, Leszek padl z tesknoty...
                        • blackexit Re: Absztyf, a co Ci tak teskno?:)))) n/t 06.09.04, 09:43
                          albert_c napisał:

>>
                          > * Mr Black, dlatego ze gdzie on tam i rrado sie od razu pojawial i na
                          odwrot:)
                          > i tak sobie mysle ze po smierci rrado, Leszek padl z tesknoty...

moze kiedys rado przyjdzie na chwile na ten ziemski padol i go nstraszy i on
                          wtedy wroci. pozdrawiam blackexi
                          • albert_c Re: Absztyf, a co Ci tak teskno?:)))) n/t 06.09.04, 09:44
                            :)))
                            mnie tam czasem rrado nawiedza, no nie powiem jak by Leszka nie starszyc:))
    • Gość: zatroskany Re: Do rrado, vojciech, absztyfikant i inni tacy IP: *.astermedia.pl / *.astermedia.pl 05.09.04, 20:16
      czyżby absztyfikant to onanista>? jak może pisać na klawiaturze, kiedy ma ja
      bez pzrerwy zachlapaną?
    • absztyfikant podbijam 16.12.04, 13:45

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka