Dodaj do ulubionych

Apel do p.Litwińskiego-prośba o poparcie

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 12:24
w wątku"mrms zaprasza..."umieściłam apel do p.A.Litwińskiego.bardzo proszę
forumowiczów o poparcie...
Obserwuj wątek
    • Gość: e.beata Re: Apel do p.Litwińskiego-prośba o poparcie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 14:12
      No to się porobiło ;-) Pan Litwiński prawie jak mąż opatrznościowy.

Dlaczego tylko on jeden ma chęć i odwagę bywania na forum.
      Pomijam p. Nitrasa, który wypowiada się rzadko i potem obraża na krytykę.
      P. MW-J jak meteor pojawia się i znika...

Reszta boi się okazania swoich słabych stron, a takie ryzyko istnieje ;-).
      Nie ma czasu dla motłochu?
      Dlaczego inni nie chcą darmowej reklamy?
      Boją się, że będzie to antyreklama?
      Czasy się zmieniły, władza już nie może od ludu odstawać.
      Im bliżej będzie, tym szanse na poparcie większe /Wykorzystuje to Lepper, który
      stwarza wrażenie, że ludzi rozumie, że z ludzmi rozmawia./

Dialog.

• tuner Re: Apel do p.Litwińskiego-prośba o poparcie 29.03.04, 16:50
      to jeszcze nikt nie zrobił z tymi gówniarzami porządku?Sądziłem,że Rafałkowi
      M.tatuś tyłek przetrzepał,smarka obtarł,a on dalej pyskuje?Pracuję z młodzierzą
      już ponad dwadzieścia lat i słowo wam daję,że ten chłopaczek normalny nie
      jest.Apel oczywiście popieram.
      • Gość: rafal Re: p. Litwinski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 17:08
        Panie radny, sam Pan widzi, że rozwoj miasta jest ograniczony...
        Czy komisja rewizyjna w srode będzie długo trwała?
        kochani mnie to juz nie rusza, nawet tego nie czytam:D a to, czy jestem
        kompetentny czy nie, oceni Urząd Miasta, który jak narazie ocenia bardzo dobrze.
        Licza sie fakty a nie wasze domysly.
        • Gość: Ana Re: p. Litwinski IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 09:53
          jak ty to robisz,ze odpisujesz na posty,których"nawet nie czytasz"?
        • arkadiusz_litwinski Re: p. Litwinski 30.03.04, 10:08
          Gość portalu: rafal napisał(a):

> Panie radny, sam Pan widzi, że rozwoj miasta jest ograniczony...
          > Czy komisja rewizyjna w srode będzie długo trwała?
          > kochani mnie to juz nie rusza, nawet tego nie czytam:D a to, czy jestem
          > kompetentny czy nie, oceni Urząd Miasta, który jak narazie ocenia bardzo
          dobrze
          > .
          > Licza sie fakty a nie wasze domysly.

Komisja w środę potrwa ok.2 godzin. Na Twoim miejscu nie szukałbym akceptacji
          jedynie wśród urzędników i radnych.Ona nie zastąpi realnej obiektywnej w pełni
          oceny. Co do rozwoju miasta: nie Sądzisz, że MRMS mogłaby wyrazić swój pogląd
          co do projektu programu rozwoju Szczecina na lata 2004-2007 przedstawionego
          ostatnio przez p.Czesnego? Liczą się fakty, ale i ich znajomość w
          społeczeństwie. Nie Uciekaj przed rozmową, tylko dlatego,że bywa ona nie łatwa.
          • leho Re: p. Litwinski 30.03.04, 10:51
            arkadiusz_litwinski napisał:

[...]
            > co do projektu programu rozwoju Szczecina na lata 2004-2007 przedstawionego
            > ostatnio przez p.Czesnego?

Jeżeli mowa o projekcie pana Czesnego, to mam pytanie, w jaki sposób można
            zapoznać się z jego pełnym brzmieniem? Notka w serwisie miejskim, jest bardzo
            skromna.
            Podstawowym błędem, świadczącym o nieznajomaości problemów miasta, jest
            nieuwzględnienie, głównego wydarzenia roku 2007, które powinno być "motywem
            przewodnim" rozwoju miasta w zakresach komunikacji, rekreacji i turystyki, w
            rzeczonym okresie. Moim zdaniem, oczywiście :-)
            A jeśli już mowa o planach i projektach :-) to, jak czuje się projekt pana
            Zalewskiego? Czy może wie Pan już coś? Wywiad z panem pełnomocnikiem w lokalnej
            mutacji GW, był również bardzo skromny.

Pozdrawiam
            Leszek
            • arkadiusz_litwinski Re: p. Litwinski 30.03.04, 11:09
              leho napisał:

> arkadiusz_litwinski napisał:
              >
              > [...]
              > > co do projektu programu rozwoju Szczecina na lata 2004-2007 przedstawioneg
              > o
              > > ostatnio przez p.Czesnego?
              >
              > Jeżeli mowa o projekcie pana Czesnego, to mam pytanie, w jaki sposób można
              > zapoznać się z jego pełnym brzmieniem? Notka w serwisie miejskim, jest bardzo
              > skromna.

Poruszę ten temat, tam gdzie trzeba.Mam to na papierze.Nie zamieszczę na forum
              sam, bynajmnie nie dlatego, że nie chce mi się skanować, ale z obawy bym nie
              był posądzony o piractwo ;) ( oczywiście żaden z dokumentów urzędowych nie
              podlega ochronie praw autorskich przewidywanej dla utworu ).Mam nadzieje, że w
              najbliższych dnaich zanjdzie się na stronach www. UM, do tej chili służę kopią.

> Podstawowym błędem, świadczącym o nieznajomaości problemów miasta, jest
              > nieuwzględnienie, głównego wydarzenia roku 2007, które powinno być "motywem
              > przewodnim" rozwoju miasta w zakresach komunikacji, rekreacji i turystyki, w
              > rzeczonym okresie. Moim zdaniem, oczywiście :-)
              > A jeśli już mowa o planach i projektach :-) to, jak czuje się projekt pana
              > Zalewskiego? Czy może wie Pan już coś? Wywiad z panem pełnomocnikiem w
              lokalnej
              >
              > mutacji GW, był również bardzo skromny.

Zamierzam spotkać sie z p.Zalewskim w tym tygodniu.Jestem pewien, że ma silną
              motywację, a i pomysłów mu nie zabraknie. Tak własnych jak
              i "podesłanych".Pozdrawiam
              >
              > Pozdrawiam
              > Leszek
              >
              • leho Re: p. Litwinski 30.03.04, 11:18

[...]

> podlega ochronie praw autorskich przewidywanej dla utworu ).Mam nadzieje, że
                w
                > najbliższych dnaich zanjdzie się na stronach www. UM, do tej chili służę
                kopią.

Nie śmiem Pana fatygować, poczekam na publikację w serwisie Urzędu :-)

[...]

> Zamierzam spotkać sie z p.Zalewskim w tym tygodniu.

Z niecierpliwością będę, mam nadzieję podobnie, jak większość tu piszących,
                oczekiwał efektów tego spotkania.

[...]

Leszek
            • arkadiusz_litwinski Re: p. Litwinski 30.03.04, 11:19
              leho napisał:

> arkadiusz_litwinski napisał:
              >
              > [...]
              > > co do projektu programu rozwoju Szczecina na lata 2004-2007 przedstawioneg
              > o
              > > ostatnio przez p.Czesnego?
              >
              > Jeżeli mowa o projekcie pana Czesnego, to mam pytanie, w jaki sposób można
              > zapoznać się z jego pełnym brzmieniem? Notka w serwisie miejskim, jest bardzo
              > skromna.
              > Podstawowym błędem, świadczącym o nieznajomaości problemów miasta, jest
              > nieuwzględnienie, głównego wydarzenia roku 2007, które powinno być "motywem
              > przewodnim" rozwoju miasta w zakresach komunikacji, rekreacji i turystyki, w
              > rzeczonym okresie. Moim zdaniem, oczywiście :-)
              > A jeśli już mowa o planach i projektach :-) to, jak czuje się projekt pana
              > Zalewskiego? Czy może wie Pan już coś? Wywiad z panem pełnomocnikiem w
              lokalnej
              >
              > mutacji GW, był również bardzo skromny.
              >
              > Pozdrawiam
              > Leszek

Dodać muszę, że wbrew pozorom p.Zalewskiemu nie będzie łatwo przekonywać do
              spraw okołoregatowych kolegium prezydenckie.Podam przykład: tydzień temu na
              pierwszej części sesji budżetowej zapytałem ile w tym roku Prezydent proponuje
              przeznaczyć na przygotowania do TSR. Wywiazała sie mała dyskusja, a na koniec
              usłyszałem wprost, że poza wydatkami na wynagrodzenie p.Zalewskiego i 2
              pracowników jego biura Prezydent nie przewiduje żadnych wydatków. Przewiduje
              jedynie "wypracownie koncepcji". Powiedziałem co o tym myślę dość dosadnie
              domagjąc się zarezerwowania środków na przynajmniej na rozpoczęcie konkretnych
              robót np. modernizacji nabrzeży. Po tygodniu tj. wczoraj Kolegium
              prezydenckie "łaskawie" dokonało autopoprawki przeznaczając na ten cel 1 mln
              zł.Lepsze to niż nic.Na początek.
              >
              • albert_c Re: p. Litwinski 30.03.04, 11:30

> > arkadiusz_litwinski napisał:
                > >
                > Dodać muszę, że wbrew pozorom p.Zalewskiemu nie będzie łatwo przekonywać do
                > spraw okołoregatowych kolegium prezydenckie.

* Panie Arku, ja tylko mam nadzieje, ze do tej imprezy przygotujemy Szczecin
                lepiej niz nasz rzad Polske do unii:(, czyli na ostatnia chwile - bo to
                przeciez taka Nasza cecha narodowa. jakos to bedzie i etc.
                tylko niepokoi mnie troche to, aby jezeli feferendum bedzie wazne i uda sie
                odwolac jurczyka, p. Zalewski nie chcial kandydowac na urzad. A poniewaz mam go
                za rozsadnego faceta, to licze na to ze wynik z ostatnich wyborow p.
                Zalewskiego bedzie dla niego samego skuteczna przestroga przed tym, aby go nie
                powtarzac.

> Po tygodniu tj. wczoraj Kolegium
                > prezydenckie "łaskawie" dokonało autopoprawki przeznaczając na ten cel 1 mln
                > zł.Lepsze to niż nic.Na początek.

* Panie Arku, na jaka sume circa szacuje sie koszt jaki poniesie Szczecin w
                zwiazku z przygotowaniami do tej imprezy? i z czym wiaza sie te koszty
                (promocja, poglebianie nabrzezy etc)? i czy loklany biznes zglasza chec do
                wlasnego wkladu w ta impreze?

pozdrawiam,
                albert_c

----
                „We wszystkim jesteśmy tylko mniej – więcej”
              • leho Re: p. Litwinski 30.03.04, 12:05

[...]

> jedynie "wypracownie koncepcji".

A konkurs czego dotyczył? Rozumiem, że cudzysłów wyjątkowo uzasadniony.

> Powiedziałem co o tym myślę dość dosadnie
                > domagjąc się zarezerwowania środków na przynajmniej na rozpoczęcie
                konkretnych
                > robót np. modernizacji nabrzeży. Po tygodniu tj. wczoraj Kolegium
                > prezydenckie "łaskawie" dokonało autopoprawki przeznaczając na ten cel 1 mln
                > zł.Lepsze to niż nic.Na początek.

Hmm..., czegoś tu nie rozumiem. To w końcu kto jest tym pełnomocnikiem, Pan czy
                pan Zalewski? OK, może się czepiam, ale... moim zdaniem, to nienajlepszy start,
                kiedy po zapewnieniu sobie poborów, ów pan nie walczy o zabezpieczenie
                pieniędzy na podstawowe wydatki, tym bardziej, że powinien się włączyć w
                tegoroczną akcję Bosmana, wszak byłaby to dla niego, kopalnia doświadczeń.

Pozdrawiam
                Leszek
    • Gość: anty Re: Apel do p.Litwińskiego-prośba o poparcie IP: *.aster.pl 30.03.04, 09:54
      Moze nie apel do Litwinskiego, ale apel do sumienia pana Rafala.
      • Gość: e.beata Re: Apel do p.Litwińskiego-prośba o poparcie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 15:10
        anty, dobry żart ;-)
    • Gość: z Re: Apel do p.Litwińskiego-prośba o poparcie IP: *.espol.com.pl 30.03.04, 21:34
      z
      • Gość: Ana Re: Apel do p.Litwińskiego-prośba o poparcie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 10:09
        panie Arkadiuszu...trochę jakby wątek umknął...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka