Gość: Ana IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 12:24 w wątku"mrms zaprasza..."umieściłam apel do p.A.Litwińskiego.bardzo proszę forumowiczów o poparcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: e.beata Re: Apel do p.Litwińskiego-prośba o poparcie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 14:12 No to się porobiło ;-) Pan Litwiński prawie jak mąż opatrznościowy. Dlaczego tylko on jeden ma chęć i odwagę bywania na forum. Pomijam p. Nitrasa, który wypowiada się rzadko i potem obraża na krytykę. P. MW-J jak meteor pojawia się i znika... Reszta boi się okazania swoich słabych stron, a takie ryzyko istnieje ;-). Nie ma czasu dla motłochu? Dlaczego inni nie chcą darmowej reklamy? Boją się, że będzie to antyreklama? Czasy się zmieniły, władza już nie może od ludu odstawać. Im bliżej będzie, tym szanse na poparcie większe /Wykorzystuje to Lepper, który stwarza wrażenie, że ludzi rozumie, że z ludzmi rozmawia./ Dialog. Odpowiedz Link Zgłoś
tuner Re: Apel do p.Litwińskiego-prośba o poparcie 29.03.04, 16:50 to jeszcze nikt nie zrobił z tymi gówniarzami porządku?Sądziłem,że Rafałkowi M.tatuś tyłek przetrzepał,smarka obtarł,a on dalej pyskuje?Pracuję z młodzierzą już ponad dwadzieścia lat i słowo wam daję,że ten chłopaczek normalny nie jest.Apel oczywiście popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: p. Litwinski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 17:08 Panie radny, sam Pan widzi, że rozwoj miasta jest ograniczony... Czy komisja rewizyjna w srode będzie długo trwała? kochani mnie to juz nie rusza, nawet tego nie czytam:D a to, czy jestem kompetentny czy nie, oceni Urząd Miasta, który jak narazie ocenia bardzo dobrze. Licza sie fakty a nie wasze domysly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: p. Litwinski IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 09:53 jak ty to robisz,ze odpisujesz na posty,których"nawet nie czytasz"? Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: p. Litwinski 30.03.04, 10:08 Gość portalu: rafal napisał(a): > Panie radny, sam Pan widzi, że rozwoj miasta jest ograniczony... > Czy komisja rewizyjna w srode będzie długo trwała? > kochani mnie to juz nie rusza, nawet tego nie czytam:D a to, czy jestem > kompetentny czy nie, oceni Urząd Miasta, który jak narazie ocenia bardzo dobrze > . > Licza sie fakty a nie wasze domysly. Komisja w środę potrwa ok.2 godzin. Na Twoim miejscu nie szukałbym akceptacji jedynie wśród urzędników i radnych.Ona nie zastąpi realnej obiektywnej w pełni oceny. Co do rozwoju miasta: nie Sądzisz, że MRMS mogłaby wyrazić swój pogląd co do projektu programu rozwoju Szczecina na lata 2004-2007 przedstawionego ostatnio przez p.Czesnego? Liczą się fakty, ale i ich znajomość w społeczeństwie. Nie Uciekaj przed rozmową, tylko dlatego,że bywa ona nie łatwa. Odpowiedz Link Zgłoś
leho Re: p. Litwinski 30.03.04, 10:51 arkadiusz_litwinski napisał: [...] > co do projektu programu rozwoju Szczecina na lata 2004-2007 przedstawionego > ostatnio przez p.Czesnego? Jeżeli mowa o projekcie pana Czesnego, to mam pytanie, w jaki sposób można zapoznać się z jego pełnym brzmieniem? Notka w serwisie miejskim, jest bardzo skromna. Podstawowym błędem, świadczącym o nieznajomaości problemów miasta, jest nieuwzględnienie, głównego wydarzenia roku 2007, które powinno być "motywem przewodnim" rozwoju miasta w zakresach komunikacji, rekreacji i turystyki, w rzeczonym okresie. Moim zdaniem, oczywiście :-) A jeśli już mowa o planach i projektach :-) to, jak czuje się projekt pana Zalewskiego? Czy może wie Pan już coś? Wywiad z panem pełnomocnikiem w lokalnej mutacji GW, był również bardzo skromny. Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: p. Litwinski 30.03.04, 11:09 leho napisał: > arkadiusz_litwinski napisał: > > [...] > > co do projektu programu rozwoju Szczecina na lata 2004-2007 przedstawioneg > o > > ostatnio przez p.Czesnego? > > Jeżeli mowa o projekcie pana Czesnego, to mam pytanie, w jaki sposób można > zapoznać się z jego pełnym brzmieniem? Notka w serwisie miejskim, jest bardzo > skromna. Poruszę ten temat, tam gdzie trzeba.Mam to na papierze.Nie zamieszczę na forum sam, bynajmnie nie dlatego, że nie chce mi się skanować, ale z obawy bym nie był posądzony o piractwo ;) ( oczywiście żaden z dokumentów urzędowych nie podlega ochronie praw autorskich przewidywanej dla utworu ).Mam nadzieje, że w najbliższych dnaich zanjdzie się na stronach www. UM, do tej chili służę kopią. > Podstawowym błędem, świadczącym o nieznajomaości problemów miasta, jest > nieuwzględnienie, głównego wydarzenia roku 2007, które powinno być "motywem > przewodnim" rozwoju miasta w zakresach komunikacji, rekreacji i turystyki, w > rzeczonym okresie. Moim zdaniem, oczywiście :-) > A jeśli już mowa o planach i projektach :-) to, jak czuje się projekt pana > Zalewskiego? Czy może wie Pan już coś? Wywiad z panem pełnomocnikiem w lokalnej > > mutacji GW, był również bardzo skromny. Zamierzam spotkać sie z p.Zalewskim w tym tygodniu.Jestem pewien, że ma silną motywację, a i pomysłów mu nie zabraknie. Tak własnych jak i "podesłanych".Pozdrawiam > > Pozdrawiam > Leszek > Odpowiedz Link Zgłoś
leho Re: p. Litwinski 30.03.04, 11:18 arkadiusz_litwinski napisał: [...] > podlega ochronie praw autorskich przewidywanej dla utworu ).Mam nadzieje, że w > najbliższych dnaich zanjdzie się na stronach www. UM, do tej chili służę kopią. Nie śmiem Pana fatygować, poczekam na publikację w serwisie Urzędu :-) [...] > Zamierzam spotkać sie z p.Zalewskim w tym tygodniu. Z niecierpliwością będę, mam nadzieję podobnie, jak większość tu piszących, oczekiwał efektów tego spotkania. [...] Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: p. Litwinski 30.03.04, 11:19 leho napisał: > arkadiusz_litwinski napisał: > > [...] > > co do projektu programu rozwoju Szczecina na lata 2004-2007 przedstawioneg > o > > ostatnio przez p.Czesnego? > > Jeżeli mowa o projekcie pana Czesnego, to mam pytanie, w jaki sposób można > zapoznać się z jego pełnym brzmieniem? Notka w serwisie miejskim, jest bardzo > skromna. > Podstawowym błędem, świadczącym o nieznajomaości problemów miasta, jest > nieuwzględnienie, głównego wydarzenia roku 2007, które powinno być "motywem > przewodnim" rozwoju miasta w zakresach komunikacji, rekreacji i turystyki, w > rzeczonym okresie. Moim zdaniem, oczywiście :-) > A jeśli już mowa o planach i projektach :-) to, jak czuje się projekt pana > Zalewskiego? Czy może wie Pan już coś? Wywiad z panem pełnomocnikiem w lokalnej > > mutacji GW, był również bardzo skromny. > > Pozdrawiam > Leszek Dodać muszę, że wbrew pozorom p.Zalewskiemu nie będzie łatwo przekonywać do spraw okołoregatowych kolegium prezydenckie.Podam przykład: tydzień temu na pierwszej części sesji budżetowej zapytałem ile w tym roku Prezydent proponuje przeznaczyć na przygotowania do TSR. Wywiazała sie mała dyskusja, a na koniec usłyszałem wprost, że poza wydatkami na wynagrodzenie p.Zalewskiego i 2 pracowników jego biura Prezydent nie przewiduje żadnych wydatków. Przewiduje jedynie "wypracownie koncepcji". Powiedziałem co o tym myślę dość dosadnie domagjąc się zarezerwowania środków na przynajmniej na rozpoczęcie konkretnych robót np. modernizacji nabrzeży. Po tygodniu tj. wczoraj Kolegium prezydenckie "łaskawie" dokonało autopoprawki przeznaczając na ten cel 1 mln zł.Lepsze to niż nic.Na początek. > Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: p. Litwinski 30.03.04, 11:30 arkadiusz_litwinski napisał: > > arkadiusz_litwinski napisał: > > > Dodać muszę, że wbrew pozorom p.Zalewskiemu nie będzie łatwo przekonywać do > spraw okołoregatowych kolegium prezydenckie. * Panie Arku, ja tylko mam nadzieje, ze do tej imprezy przygotujemy Szczecin lepiej niz nasz rzad Polske do unii:(, czyli na ostatnia chwile - bo to przeciez taka Nasza cecha narodowa. jakos to bedzie i etc. tylko niepokoi mnie troche to, aby jezeli feferendum bedzie wazne i uda sie odwolac jurczyka, p. Zalewski nie chcial kandydowac na urzad. A poniewaz mam go za rozsadnego faceta, to licze na to ze wynik z ostatnich wyborow p. Zalewskiego bedzie dla niego samego skuteczna przestroga przed tym, aby go nie powtarzac. > Po tygodniu tj. wczoraj Kolegium > prezydenckie "łaskawie" dokonało autopoprawki przeznaczając na ten cel 1 mln > zł.Lepsze to niż nic.Na początek. * Panie Arku, na jaka sume circa szacuje sie koszt jaki poniesie Szczecin w zwiazku z przygotowaniami do tej imprezy? i z czym wiaza sie te koszty (promocja, poglebianie nabrzezy etc)? i czy loklany biznes zglasza chec do wlasnego wkladu w ta impreze? pozdrawiam, albert_c ---- „We wszystkim jesteśmy tylko mniej – więcej” Odpowiedz Link Zgłoś
leho Re: p. Litwinski 30.03.04, 12:05 arkadiusz_litwinski napisał: [...] > jedynie "wypracownie koncepcji". A konkurs czego dotyczył? Rozumiem, że cudzysłów wyjątkowo uzasadniony. > Powiedziałem co o tym myślę dość dosadnie > domagjąc się zarezerwowania środków na przynajmniej na rozpoczęcie konkretnych > robót np. modernizacji nabrzeży. Po tygodniu tj. wczoraj Kolegium > prezydenckie "łaskawie" dokonało autopoprawki przeznaczając na ten cel 1 mln > zł.Lepsze to niż nic.Na początek. Hmm..., czegoś tu nie rozumiem. To w końcu kto jest tym pełnomocnikiem, Pan czy pan Zalewski? OK, może się czepiam, ale... moim zdaniem, to nienajlepszy start, kiedy po zapewnieniu sobie poborów, ów pan nie walczy o zabezpieczenie pieniędzy na podstawowe wydatki, tym bardziej, że powinien się włączyć w tegoroczną akcję Bosmana, wszak byłaby to dla niego, kopalnia doświadczeń. Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Apel do p.Litwińskiego-prośba o poparcie IP: *.aster.pl 30.03.04, 09:54 Moze nie apel do Litwinskiego, ale apel do sumienia pana Rafala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Apel do p.Litwińskiego-prośba o poparcie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 15:10 anty, dobry żart ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Apel do p.Litwińskiego-prośba o poparcie IP: *.espol.com.pl 30.03.04, 21:34 z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Apel do p.Litwińskiego-prośba o poparcie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 10:09 panie Arkadiuszu...trochę jakby wątek umknął... Odpowiedz Link Zgłoś