Dodaj do ulubionych

dobra pizza w Szczecinie

11.12.10, 19:51
Wpadnę do Szczecina niestety tylko przelotem i to w obowiązkach, dlatego do zjedzenia chcę wybrać się na pizzę (dobrze i szybko). Dwa razy w Szczecinie trafiłem przeciętnie, raz baaardzo przeciętnie. Czy możecie mi pomóc i podać miejsca godne polecenia?
Co cenię w pizzy?
1. Cienkie ciasto, nieprzemakające sosami, najlepiej na mące specjalnie pod pizzę (smakuje nieco jak maca).
2. Prawdziwy sos pomidorowy, czyli gotowany, nie robiony na koncentracie.

Pomocy!
Obserwuj wątek
    • Gość: Przemek Re: dobra pizza w Szczecinie IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.10, 19:59
      www.perugia.pl/
      Tekst linka
      • Gość: Ania Re: dobra pizza w Szczecinie IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.10, 21:00
        podpinam sie pod ta pizzeria rewelacja, moja ulubiona mniam ....teraz bym pizze zjadla:)
      • Gość: Monika Re: dobra pizza w Szczecinie IP: 80.252.209.* 10.03.11, 11:08
        o tak, perugia dobra robi pizze
    • Gość: Vlad.H. Re: dobra pizza w Szczecinie IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 11.12.10, 20:23
      mowisz i masz

farm4.static.flickr.com/3076/3203857585_2d0fe9aa28.jpg
    • Gość: PawelA Re: dobra pizza w Szczecinie IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.10, 20:54
      www.pizzapeperoni.pl/promo.htm
      Chyba z tych pizzeri najbardziej u nas mi smakuje.
      Osobiście uważam, że w Poznaniu macie syfiastą strasznie pizzę ;-), a zdarzyło mi się jeść tam kilka razy, ale co kraj to obyczaj, a i o gustach się nie powinno dyskutować. Tak, że powyższa opinia, jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i nie chce mi się ewentualnie dyskutować ;-).
      • wlodekzpoznania dziękuję wszystkim! 12.12.10, 00:15
        w poniedziałek wieczorem zdam relację.

> Osobiście uważam, że w Poznaniu macie syfiastą strasznie pizzę ;-), a zdarzyło
        > mi się jeść tam kilka razy, ale co kraj to obyczaj, a i o gustach się nie powin
        > no dyskutować.

Przeciwnie! O jedzeniu, szczególnie dobrym jedzeniu zawsze TRZEBA dyskutować. Mieszkałem w Rzymie, często jeżdżę do Włoch i porównuję z pizzą z różnych częsci uważając, że omijając amerykańskie przybytki typu Pizza Hut, czy Domino, dobrą pizzę można zjeść w Poznaniu. Polecam Donatello na Grunwaldzkiej czy Tivoli na Czesława i Wronieckiej oraz Sorella na Szewskiej.
        • Gość: emgracja Re: dziękuję wszystkim! IP: *.catv.broadband.hu 12.12.10, 00:26
          Najlepsza New York Pizza al. Wojska Polskiego 24, centrum Szczecina. Nie jadłam lepszej w Polsce.
        • Gość: An Public Cafe ! IP: 213.155.178.* 12.12.10, 20:28
          Stary, chcesz zjesc dobra pizze, idz na Rynek do knajpy "Public Cafe". Moim zdaniem, lepszej pizzy w Szczecinie nie ma. Wloska kuchnie maja generalnie.
          • aanidaa Re: Public Cafe ! 12.12.10, 21:20
            perugia na łukasińskiego
            nigdzie lepszej nie jadłam - polecam mix mafia z polo... niebo w gębie
            • Gość: mn Perugia ?! IP: 80.94.16.* 13.12.10, 07:04
              Moim zdaniem obrzydlistwo. Juz kiedys byla dyskusja na ten temat na forum. Beznadziejna obslkuga slaby wystroj, fatalne zarlo. Natomiast maja od lat niezmiennie silne lobby internetowe, jak na pizzerie malo znana w miescie i polozona na zadupiu.

Z polecanych powyzej - popieram New York i Pepperoni, raczej ze wskazaniem na ta druga. W pierwszej zdarzalo sie, ze zachwycony czyms zamawialem to ponownie i bylo to juz zupelnie cos innego.
    • Gość: Meniek Re: dobra pizza w Szczecinie IP: *.globalconnect.pl 10.03.11, 08:35
      Jak zawsze każdy pomija prawobrzeże :( Jest tam też parę pizzerni , ja osobiście polecam Roma pizza & grill , bo zjadłem tam parę razy i było dobrze. A raz raczej próbowałem zjeść chyba najostrzejszą pizze w życiu - nie dałem rady :) dla koneserów roma diablo.
    • Gość: Kasia Re: dobra pizza w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.11, 09:59
      Gruby Benek to dobra pizzernia
      • iammienta Re: dobra pizza w Szczecinie 10.03.11, 13:19
        Gruby benek no na pewno nie jest dobra pizza. zamowilem tam pizze po szczecinsku, ktora okazala sie byz z kebabem i cebula a ciasto tak sie zaparowalo i spuchlo, ze wygladalo jak pyza...
        • Gość: Kamil Benek jest the Best IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.11, 15:25
          na pewno to Kopernik nie żyje:)
    • p.glowacki Re: dobra pizza w Szczecinie 10.03.11, 11:51
      mniam :)
    • mike_0001 Re: dobra pizza w Szczecinie 10.03.11, 12:41
      ja jadam w maffisto
    • euglenna Re: dobra pizza w Szczecinie 10.03.11, 13:03
      Zdecydowanie Peperoni i właśnie najbardziej u nich lubię firmową ;-)
      • marnowac Re: dobra pizza w Szczecinie 10.03.11, 15:07
        mieszkancy pogodna chyba aktywni bo i peruggia i pepperoni to te rejony :)
    • Gość: pizzamaniak Re: dobra pizza w Szczecinie IP: *.kongsberg-simrad.no 10.03.11, 15:46
      Najlepsza w małej knajpce Genua a al.Pisatów obok Wydziału Techniki Morskiej ZUT.
      Pyszne ciasto i ciekawe kompozycje. Całe menu godne polecenia nie tylko pizza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka