xyz-xyz 30.12.10, 20:18 www.youtube.com/watch?v=dAKdqc2AGOE Swarożyc! To ty? To chyba ktoś ze Szczecina! Szacun:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andreas.007 Re: Bajka o polskim bogactwie... 30.12.10, 20:37 Szczecin wydaje 9 milionów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Bajka o polskim bogactwie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.10, 21:08 andreas.007 napisał: > Szczecin wydaje 9 milionów... Więcej forum.gazeta.pl/forum/w,70,120233731,120234278,Re_Ile_Szczecin_wyda_w_2011_Krzystek_i_radni_o.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ( Re: Bajka o polskojęzyczznym "Polaku" IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 22:48 Bajka o przyjaznej Rosji. Raport o polskim bogactwie! Rosyjski biznesmen oskarżył Władimira Putina o udział w gigantycznych przekrętach. Rosjanie szpiegują u nas na potęgę! Strzały do Lecha Kaczyńskiego w Gruzji mogły być inspirowane na Kremlu - ocenia były oficer sowieckiego wywiadu Wiktor Suworow. Więcej www.se.pl/wydarzenia/kraj/putin-kamie-jak-stalin_80459.html Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Bajka o polskojęzyczznym "Polaku" 31.12.10, 10:31 Zlituj się... Czy krytyka pazerności kleru jest oznaką zależności od Rosji? No weź mi to uzasadnij logicznie. Związek przyczynowo skutkowy, pomiędzy zależnością od Rosji a krytyką finansowania przez Państwo Czarnej Struktury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Bajka o kościele wg sld... IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.10, 13:41 A cóż przez 8 lat rządów zrobił z tym sld? Napierw obiecywano elektoreatowi lewicowemu ukrócenie przywilejów kościoła po czym cała wierchuszka sld wlazła w doopę kościelną bez zmróżenia oka... nawet Urban dostał ataku śmiechu i nazwał ten nowy fenomen "niewierzący praktykujący" po tym jak Olesky publicznie padłbył na kolana na Jasnej Górze... o włazidoopskich i prokościelnych wypowiedziach Millera czy Olejniczaka nie wspomnę... Dzisiejsza sytuacja z krk to niestey ale w dużej mierze zasługa sld, bo po zchn czy pisie albo po nie można było spodziewać się czegoś innego.. choć nawet samo po nie zachowywało się tak prostacko jak sld, potrafili czasami sami dać kościołowi w nos... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Bajka o kościele wg sld... 31.12.10, 13:55 Prześledź gazety mądralo. Każda wypowiedź SLD dotycząca ograniczenia roli KRK w Polsce była kwitowana z jednej strony przez KRK, jako "wściekłe ataki na Kościół", z drugiej przez media, jako "temat zastępczy". Przed referendum unijnym SLD na chwilę, jak to nazywasz, dało tyłka by Czar ni nie uwalili referendum, a tacy jak ty przepięli łatkę. Nie jest więc żadną miarą zasługa SLD, że Czarni się tak panoszą, tylko takich, jak ty, którzy każde działanie kwitują, tym, że to SLD jest winne. I zostaje tak, jak jest. Torpedujesz wszystko, a Czarni się cieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bajka o kościele wg sld... IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.10, 14:36 Acha, czyli ja się godziłem n apanoszenie się krk? i ja ratyfikowałem konkordat, a nie kwsniewski... no dobra ciekawe są te twoje teorie... tylko że bzdurne... mylisz fakty z odtatnimi wypowiedziami wijasa czy napieralskiego.. zreszta dość słabymi bo wcześniej Olejkniczak mówił coś innego, niie wposminając o obietnicach Millera w 2001 na co wszyscy dali się nabrać i to ostatni raz :))) Baju baju bedzie w raju.. do tej pory to tylko ten co para się paleniem kotuf głośno napyszczył na krk.. senyszyn gawedzącą sobie w fim można sobie darować nie jest to dama słyszalna bardziej niz janusz... a ten rzeczywiscie yebnął słownie w kościół... i to bardzo głośno. Sld lyzało rowa kościołowi, to chyba to co ty lubisz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Bajka o kościele wg sld... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 14:41 Hej! eseldziuszku! napisz coś o tym! Afera w szczecińskiej lokalówce: Dziewięciu oskarżonych usłyszało 106 zarzutów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ( Re: Bajka o kościele wg sld... IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.10, 17:27 Mało kto ma świadomość, że ta patologia została zapoczątkowana przejęciem władzy w mieście w 1998 roku przez ekipę tow. Dariusza Wieczorka pod szyldem naiwnego Mariana Jurczyka. Oto ile lat trzeba sprzątać syf, jaki pozostawia po sobie szczecińska postkomuna :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moritz Re: Bajka o kościele wg sld... IP: 199.48.147.* 02.01.11, 15:33 Ten proceder został zapoczątkowany, gdy Andrzej R. był kierownikiem referatu lokali mieszkalnych, a Litwiński kierownikiem od sprzedaży. To czas Sochańskiego, Mynca i Kamrowskiego. Mync, to stwórca Litwińskiego. Chłopaki przewalali nie tylko mieszkania. Niech się ktoś przyjrzy prywatyzacji Rygi na placu Kościuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Bajka o kościele wg sld... IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 16:01 Dariusz Wieczorek: "Gdy ja byłem prezydentem to w mieście coś się działo" :) Owszem, powszechnie wiadomo, ze szczecińska lokalówka za czasów wiceprezydentury Dariusza Wieczorka, została obsadzona postkomuszym aktywem partyjnym, ściganym później przez prokuraturę. Afera w szczecińskiej lokalówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. SLD to oszusci - kazdy jest sparalizowany IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 02.01.11, 16:23 strachem przed uregulowaniem stosunkow Panstwo - KOSCIOLY w tym i KRK na normalnych zasadach. Zaden z politykow z SLD nie ma odwagi by zwyczajnie, bezagresji, bez wielkiej wojny, zaproscic wszystkie koscioly do dyskusji i wypracowawac zunifikowana forme relacji. Najbardziej pasowalby mi model niemeicki z jawnym podatkiem odprowadznym na cele wyznianiowe gdzie podatnicy deklarowaliby beneficjenta tak jak to teraz jest przyjete w przypadku 1%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ( Re: SLD to oszusci - kazdy jest sparalizowany IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 22:26 Żaden z politykierów SLD nie jest zdolny do otwartego, przyjaznego dialogu z kościołem - jakimkolwiek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: SLD to oszusci - kazdy jest sparalizowany IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 08.01.11, 23:42 zaden kosciol nie jest gotowy do dialogu z demokratycznym panstwem - w przypadku kosciolow mamy do czynienia z doktryna religijna ktora wyklucza jakakolwiek forme dialogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 02.01.11, 16:19 w relacjach Panstwo - Kosciol. Rosja to inna pilka i nie rozumiem dlaczego Kosciol Katolicki ma tu byc szczegolnie waznym elementem? Nie rozumiem ludzi ktorzy uwazaja ze bez BEZPANSTWOEGO I KOSMOPOLITYCZNEGO Kosciola Katolickiego (bo taki jest Kosciol Rzymsko Katolicki ze stolica w Watykanie) Polska jako kraj przestanie istniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ( Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 16:56 Zgodzę się, że Polska jako kraina geograficzna istnieje ale jako państwo okazała się już tylko fasadą dla rosyjskiej strefy wpływów. Nie ma tu już ani niepodległości ani suwerenności. Pozostał wasal. Barak Obama oddał tą część Europy w ponowne władanie Rosji a my możemy się temu jedynie przyglądać, rozważając szalę czerwonego i czarnego. Przewiduję, że namiestnikiem interesów Rosji w tej okolicy, zostanie wkrótce wypróbowany towarzysz Dariusz Wieczorek, który zawsze rządził tu najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 17:14 No to trza przejść spowrotem na jezyk rosyjski w urzendach i zamiast religii katolickiej zacznom nas teraz uczyć prawosławia w szkołach.. lepsze to niz dotychczasowa katecheza :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ( Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 17:17 A zamiast galeryjnych omów towarowych niemieckiej rodziny Otto, dalej będą wyrastały tu nowe, galaktyczne blaszaki słynnego "polskiego" inwestora - Soloviowa. Odpowiedz Link Zgłoś
wladekr Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji 03.01.11, 09:50 Zanim zaczniesz uczyć się rosyjskiego, naucz się polskiego. Może "w urzendach" "zacznom" ortografii wymagać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 09:56 wladekr napisał: > Zanim zaczniesz uczyć się rosyjskiego, naucz się polskiego. Może "w urzendach" > "zacznom" ortografii wymagać. A po hooy uczyć siem ortograffi? I tak niedugo nie bendzie do nieczego poczebna :))) paniał żaluzju? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji 03.01.11, 10:02 > A po hooy uczyć siem ortograffi? I tak niedugo nie bendzie do nieczego poczebna > :))) paniał żaluzju? Cóż, na pisownię należy uważać. Jedna moja literówka i zmieniłeś mi płeć.... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji 03.01.11, 10:05 xyz-xyz napisał: Cóż, na pisownię należy uważać. Jedna moja literówka i zmieniłeś mi płeć.... --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ja zawsze do ciebie żywiłem stałe uczucia: miałem cię za czerwonego hu.ja...bez względu na literuffki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 03.01.11, 10:17 taki z niego czerwony jak z psiego kutasa latarka Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji 03.01.11, 10:21 takim kolororem sie sam okreslil... a że ludzi majacych spojne, racjonalne poglady jest w ciecinie mało - to inna sprawa.. no i to morale... o ktorym w tym wygłodniałym i zasypanym miescie, nikt nic nie wie.. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji 03.01.11, 10:23 Sugerujesz, że mam niespójne poglądy? Uzasadnij. P.S. Tylko bez chu.ów i takich tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 03.01.11, 13:49 nie widzisz niczego niestosownego w okradaniu robotnikow przez karierowiczow z sld. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 14:01 Gość portalu: Vlad.H. napisał(a): > nie widzisz niczego niestosownego w okradaniu robotnikow przez karierowiczow z > sld. Przecież robotnicy sami tego chcieli, końca dyktatury proletariatu, a że pzpr słuchał klasy robotniczej, no to teraz mają robotnicy co chcieli... Zresztą ludzie z Solidarności zrobili po 89 to samo robotnikom co pzpr.. :) Prawdziwy sojusz robotniczo partyjny :))))))))) Bu ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 03.01.11, 20:19 > Przecież robotnicy sami tego chcieli, końca dyktatury proletariatu, a że pzpr s > łuchał klasy robotniczej, no to teraz mają robotnicy co chcieli... robotnicy w dupie maja ideoologie - jedyne czego chca to najesc sie, zaciupciac i nawalic oraz odespac - w praktyce kazda wladza ktora zadba o te zywotne aspekty klasy robotncizej ma wygrana w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji 04.01.11, 10:59 > nie widzisz niczego niestosownego w okradaniu robotnikow przez karierowiczow z > sld. Ja po protu nie widzę okradania robotników przez ludzi SLD. Widzę natomiast ludzi prawicy, którzy bezczelnie okradają robotników i nic im się za to nie dzieje. Komuchów do więzień powsadzali za jakieś lipne sprawy, a taki Lewandowski wielki komisarz UE. Buzek jest przewodniczącym Parlamentu Europejskiego, a powinien w pasiakach siedzieć. I tak to wygląda drogi Vladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 12:17 Prawicy na okradanie robotników i w ogóle obywateli najpierw dali przykład panowie z pzpr, a później z sld.. dość bezkarnie sobie poczynali zachęcając "przykładem" resztę politycznych hien, bo w Polsce to raczej polityków nie ma.... są za to hieny i karierowicze tak z lewa jak i z prawa.. no i są hieny niezależne, ale te służom xsiendzom dobże :)))) dlatego mogom sobie być bezpartyjne bo som pnad partiami hien :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 14:21 Przed chwila pisałam komentarz, teraz czytam o hienach niezależnych. To nowa dla mnie informacja o rozumieniu niezależności przez innych - tu "gość" Minęło 20 lat od zmiany systemu. Poprzednia ideologia nie uznawała uwłaszczenia - rozumiem, że trwała w idei socjalizmu i nie korzystała z tego prawa :) Zainteresowana uwłaszczeniem prawica, czy nie była narodem Polskim ? Czy ona posiada ten majątek i daje pracę innym ?! A jak jest obecnie - z info chyba poznałam, że tu - Nikt nic Swego i mało posiada. Kraj z pozycji "gospodarki niepoliczonej" jest na debecie ?! i ludzie bez mieszkań. Zwolennicy socjalistycznej gospodarki przemianowali ideały jako należne prawo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 17:22 Gość portalu: czy-telniczka napisał(a): > Przed chwila pisałam komentarz, teraz czytam o hienach niezależnych. > To nowa dla mnie informacja o rozumieniu niezależności przez innych - tu "gość" Spokojnie... ci tzw. "niezależni" sa często zależni od krk, często też wykonują polecenia tego kosciola i moga liczyć na kościelny elektorat usłużnie podsyłany do urn przez kler... a udział krk w polityce jest dość obrzydliwy. I gdyby tej watykanskiej organizacji nie bylo w historii Polski to bysmy i tak przetrwali, podobnnie jak wiekszosc swiata gdzie krk nie ma zadnych wplywow... zresztą oglądnij podłączony na początku filmik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 23:01 > zresztą oglądnij podłączony na początku filmik... Ten adres tylko próba 1-obrazem po sekundzie mnie przeraził i zamknęłam go. Podobnie było i nie otworzyłam innego od Vłada. Dziś chcę spokojnie spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.11, 00:03 Rozumiem, śpij spokojnie .. to nie jest antykatolicki film, ani tez ja sam nie mam takich poglądów.. ale antykościelny, wróć dla spokoju do Kazania na Górze... to dobrze robi. Daje jassną wykładnie i spokój i pohodzi z samego źródła, nie od ludzi o podejrzanych motywacjach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 22:45 > to nie jest antykatolicki film, ani tez ja sam nie mam takich > poglądów.. ale antykościelny, Uspokojona komentarzem :)) skusiłam się na jego wysłuchanie. Nie oglądam filmów tzw "horrorów i gdy ludzie zabijają się" nie chcę na to patrzeć. W realu i nagłej sytuacji nie zachowałabym się tchórzliwie - unikam tego "zbytku w filmowym ...itp. życiu". Z faktami finansowymi trudno dyskutować - realia z życia i wybory zachowań u lokalnej władzy też poznałam - są tacy ludzie ich droga do ich celu - metodą. > wróć dla spokoju do Kazania na Górze.. Nie wiem jakie i czyje jest kazanie - w tej teorii jestem nie przygotowana :))) Wiem, że jutro ponownie ustanowiono dzień wolny i Święto Trzech Króli. Moja pamięć to wspomnienia mamy, że w jej dzieciństwie to było święto ..itp. Ja podobnie odbieram ten dzień jako początek dla zaistnienia wiary/religii/kultu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 23:55 gość napisał(a): > wróć dla spokoju do Kazania na Górze.. > to dobrze robi. Daje jassną wykładnie i spokój i pochodzi z samego źródła, > nie od ludzi o podejrzanych motywacjach... Dziś temat z google rozpoznałam tu info ze szkolnych lat - nauka/przypomnienie. Wcześniej nie skojarzyłam tytułu/miejsca i dlatego taka była reakcja :))) tu dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 09:47 tiaa, czasami małe przypomnienie dobrze robi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 04.01.11, 22:11 Skad wziely sie majatki ludzi takich jak: Cimoszewicz, Kwasniewski, Jozef Oleksy, Leszek Miler, skad wziely sie majatki ludzi zwiaznych z LWP, SB, skad wziely sie majatki czerwonych baronow na Slasku czy innych czesciach Polski? Na galeziach powinno wisiec 90% dzialaczy lewicy i 85% do 95% dzialaczy tzw prawicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 03.01.11, 13:48 ja moge o sobie powiedziec ze jestem przystojniejszy niz brad pyta ale nie uczynie mnie to innym niz jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji 03.01.11, 10:21 > taki z niego czerwony jak z psiego kutasa latarka Finezyjne to było:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 03.01.11, 13:51 to mogloby byc finezyjne pod warunkiem ze pies poslugiwalby sie swiatlem do wabienia suk w celu kopulacji - ale natura wymyslila sobie wabienie suk do kopulacji w inny sposob a sama kopulacja przebeiga bez swiatla Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji 04.01.11, 11:01 Porównanie było finezyjne:) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji 03.01.11, 19:24 Gość portalu: Vlad.H. napisał(a): taki z niego czerwony jak z psiego kutasa latarka '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Czerwony od wina czerwonego: w Szwecji jest pojecie "rödvinvänster"(lewica "czerwonowinna") ktorej jedynym wysilkiem fizycznym jest podniesienie toastu z krewetkami do ust(przytaczam za Bukowskim wladimirem) w trakcie niekonczacych sie dysput "lewicowych" ktore przeniesione na grunt SLDowski traktowaloby o kwestii czy "luxemburgizm" w KPP byl wyrazem historycznego antypolonizmu Zydow polskich i "odchylenie prawicowo-nacjonalne" bylo proba przeciwstawienia sie Zydom przez komunistow nie do konca "kosmopolitycznych".. Tak trzymac zbolszewizowane katozuliki a krolestwo niebieskie, albo czerwone juz za rogiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 03.01.11, 21:21 najgorsze zas ze te barany dalej beda dawac sie strzyc - oni moga sie zbuntowac jak im lewicowy albo ksiezulo dzieciaka wydyma - chyba tylko to moze spowodowac ze sie postawia... prawie jak w "Ziemi Obiecanej." www.youtube.com/watch?v=de5MYSLmCA8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ) Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 20:46 Czy pisząc "lewicowy", miałeś na myśli pederastę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 28.01.11, 21:09 mialem na mysli wszystkich zwolennikow eksperymentow spoelcznych tego ze kaze sie chlopcu w przedszkolu bawic lalakamia dziewczynce samochodami i niema znaczenia czym sie dziecko che bawic, temu wszystkiemu co niesprawdzone ale stwarzajace pozory poprawnych politycznie, temu co trzeba zaakcpetowac bo jesli sie nie akcpetuje to jest sie oskarzonym o antysemityzm, nazizm, faszyzm i tysiac innych rzeczy. nie obchodza mnie homoseksualisci - to prywatna sprawa kazdego z kim, jak i po co bzyka - jestem przeciwko temu ze ktos wymusza na mnie by nie bylo to mi obojetne. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji 04.01.11, 11:03 Wygląda mi na to, że sam też się nie zanadto przemęczasz. Sądzę jednak, że nie raczysz się czerwonym winem, tylko przemycaną z Polski siwuchą. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji 04.01.11, 11:08 masz rację.. fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,66009695,70090506.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 11:34 swarozyc napisał: > masz rację.. > > > > fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,66009695,70090506.html?wv.x=2 Wyglądają smakowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji 04.01.11, 13:07 To wiele wyjaśnia. "Ruda" strasznie dewastuje organizm. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji 03.01.11, 10:20 > Ja zawsze do ciebie żywiłem stałe uczucia: miałem cię za czerwonego hu.ja...bez > względu na literuffki Też cię lubię:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 03.01.11, 10:14 Moim zdaniem nie jest tak zle a Rosja panoszy se bo sami Polacy na to pozwalaja - Obama nic do tego nie ma. Co wiecej twierdze ze i czarni icczerwoni ida reka w reke niszczac ten kraj. Silne swieckie panstwo ktore szanuje prawo i swobody obywatelskie w tym prawo do posadania dowolnych przekonan o ile nie zagrazaja one panstwu. Jak mozna pogodzic nauczanie religi z nauczaniem przedmiotow scislych pozostaje dla mnie najwieksza tajemnica - wrecz mistyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji 03.01.11, 10:18 Gość portalu: Vlad.H. napisał(a): Jak mozna pogodzic nauczanie religi z nauczaniem przedmiotow scislych pozostaje dla mnie najwieksza tajemnica - wrecz mistyczna. ------------------------------------------------------------------------------- To z woli Szatana, twora koscioła kat, z którym tenże koscioł walczy..ale to tez jakas diabelska dialektyka rodem z Palestyny i nie nam synom Swiętowita się tym zajmować... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji 03.01.11, 10:24 Możesz mi wyjaśnić, co syn Świętowita robi w Szwecji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 03.01.11, 13:59 albo trzeba przyjac ze szatan rowny jest bogu i stanowi jego alter ego i w ten sposob wszechswiat utrzymywany jest we wzglednej rownowadze albo bog stowrzyl szatana i celowo go utrzymuje tyle ze w tym momencie czlowiek nie ponosi odpwoeidzialnosci za zadn zlo bo zlo jest celowe a czlowiek dokonujacy zla jest narzedziem w reku boga a skoro posluszny jest woli boga to wlasnie bog ponosi odpoweidzialnosc za zlo a nie narzedzie. Oczywiscie oba uzasadnienei sa dosc nieracjonalne mozna zalozyc ze nie ma boga i szatana a wtedy to my mamy wplyw na swiat i to my ozemy czynic go lepszym bo nie jestesmy narzedziami w czyims reku. Czlowiek jest wolny ma wolnosc wyboru tylko pod warunkiem ze nie ma Boga - w kazdym innym wypadku czlowiek jest poslusznym wykonawca woli Boga i nawet bluzniercy i buntownicy wypelniaja Boski plan. W tym kontekscie Hitler i Stalin oraz inni mordercy sa bez winy. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji 04.01.11, 11:05 > W tym kontekscie Hitler i Stalin oraz inni mordercy sa bez winy. Przede wszystkim zaś xiondz... Odpowiedz Link Zgłoś
ganc69 Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji 04.01.11, 13:19 xyz-xyz napisał: > > W tym kontekscie Hitler i Stalin oraz inni mordercy sa bez winy. > > Ja pierdziele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 04.01.11, 22:18 to ja napisalem - albo akceptujesz Wszechwiedze i Wszechmoc Boga albo jestes niewierzacy - nie mozesz byc posrodku - Wszechwiedza i Wszechmoc Boga zaklada ze wszystko jest wynikiem Boskiego Planu - mozemy nie rozumiec dlaczego mordercy wymordowali tyle milionow ludzi ale Bog Wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr humbolt Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 10:31 Jeszcze nigdy hierarchia kościelna nie miała takich dobrych stosunków z rządem . Nycz podskakuje jak pies przed platformą . >My poprzemy waszych w wyborach, Wy nie będziecie sprawdzać naszych teczek ( współwina za zbrodnie na księżach i zamachu na Papieża)<. W nagrodę dostaliśmy wolne od roboty święto 3 króli, tłuszcza przyjdzie do kościoła, to na tace zostawi, łatwo obliczyć. Bezrobocie jest tak duże, to jeden dzień wolny od pracy nie zrobi różnicy. Zaczynamy kulig juz w czwartek , tylko nie ma do kogo iść do spowiedzi, kapusie i pedofile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ( Re: mówimy o zniewoleniu IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 22:56 Ujawnione przez portal Wikileaks tajne dokumenty rządu USA potwierdzają, że rezygnacja prezydenta Obamy z umieszczenia w Polsce elementów tarczy antyrakietowej (10 wyrzutni rakiet przechwytujących rakiety dalekiego zasięgu), planowanej przez poprzedniego prezydenta Busha, mogła wynikać z chęci pozyskania współpracy Rosji w kwestii sankcji ONZ wobec Iranu. Według raportów od początku 2009 r. Rosja protestowała przeciwko planowi tarczy z 10 wyrzutniami pocisków przechwytujących w Polsce. Przedstawiciele Kremla podkreślali, że nie będzie współpracy z USA w różnych sprawach, dopóki rząd amerykański nie odwoła planów budowy tarczy. W połowie września 2009 r. Obama ogłosił rezygnację z planu tarczy odziedziczonego po administracji Busha i zastąpienie go swoim planem. W ujawnionym dokumencie z 16 września 2009 roku znalazła się notatka z rozmowy Philipa Gordona, amerykańskiego sekretarza stanu z Jeanem-Davidem Levitteem, doradcą prezydenta Francji. Levittee miał wtedy zauważyć, że "całe pokolenie może minąć, zanim Rosja będzie w stanie zaakceptować utratę wpływów od Polski przez kraje bałtyckie do Ukrainy i Gruzji". "Nikt nie jest bardziej świadomy potrzeby silnej, bezpiecznej i demokratycznej Europy niż nasi sojusznicy z Europy Środkowej. Mój przyjaciel minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski dobrze to ujął, mówiąc że nowy START - cytuję go - zwiększy bezpieczeństwo naszego kraju i Europy jako całości - miał powiedzieć na szczycie Obama, według słów przekazanych PAP zarówno przez polskich jak i natowskich dyplomatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: mówimy o zniewoleniu IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 03.01.11, 23:55 ta bateria patriotow by gowno dala, co wiecej bylaby to stara bateria - skutecznosc bardzo mala - wymiar wylacznie propagandowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: mówimy o zniewoleniu IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 23:59 Wszystko jest kwestią perspektywy ;) --- Kalendarium kwietnia 2010. 07 kwietnia 2010. Rocznica w Katyniu: spotkanie Tusk - Putin. 08 kwietnia 2010. Prezydenci USA i Rosji podpisali układ rozbrojeniowy. 10 kwietnia 2010. Rozbił się samolot z Prezydentem Lechem Kaczyńskim. 21 kwietnia 2010. Ukraina i Rosja podpisały porozumienie w sprawie rosyjskiej Floty Czarnomorskiej. 27 kwietnia 2010. Parlament Ukrainy przyjął porozumienie o przedłużeniu obecności rosyjskiej floty na Krymie. c.d.n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: mówimy o zniewoleniu IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 04.01.11, 21:58 Napisze brutalnie - jakie znaczenie mial Kaczynski, jaki zysk ze smierci Kaczynskiego miala Rosja, dlaczego Rosja zakladajac ze to zamach zrobila to w takim miejscu, na swoim terytorium zamiast zrobic to w bardziej korzystnym miejscu? Uwazam ze katastrofa w Smolensku jest wynikiem bledow popelnionych po obu stronach - tak typowego olewactwa i lekcewazenia procedur przez naszych i przez ruskich. Skonczcie z przypisywaniem Kaczynskiemu jakiejs niezwykle istotnej roli w polityce swiatowej - nie byl nawet bardzo bolesnym pryszczem na tylku ruskiej polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ( Re: mówimy o zniewoleniu IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 22:36 www.youtube.com/watch?v=YNB3gx3v1Bo Rosja chce obalić rząd w Tbilisi - ostrzega Lech Kaczyński. Dowodem na to ma być sierpniowa inwazja na Gruzję. Według Kaczyńskiego, obalenie gruzińskiego rządu nie udało się tylko dlatego, że zaraz po inwazji pojechał on do Tbilisi z prezydentami państw bałtyckich. "Musimy przekonać Rosję, że era imperialna się zakończyła" - mówi "Newsweekowi" prezydent. A jak twierdzi, Rosja jest dziś podobnym zagrożeniem jak hitlerowskie Niemcy. wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/80602,kaczynski-rosja-grozna-jak-niemcy-hitlera.html Świetnie wiem, że tarcza antyrakietowa, która nie ochroni nas przed atakiem Moskwy. Ale wiąże nas ona z USA, i to była podstawowa przesłanka mojego poparcia dla niej - powiedział w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej" prezydent Lech Kaczyński. Dodaje, że Rosja może zaatakować w każdej chwili, i to z bardzo bliska, jak pokazał niedawny konflikt w Gruzji. Dlatego, według prezydenta, należy ostro hamować imperialne zapędy Moskwy na forum UE. www.youtube.com/watch?v=c7CjGuRED5Y Nie należy się obawiać o to, że zostaniemy oskarżeni o rusofobię, bo i tak zostaniemy o nią oskarżeni. Ale przy olbrzymiej wadze prorosyjskich nastawień, tradycji, interesów, antyamerykanizmu, a czasami może i korupcji, jeśli się nie przeciwstawi temu jakaś grupa państw, to masa krytyczna będzie nie do przełamania - uważa prezydent. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6145498,Prezydent_Kaczynski__Przede_wszystkim_jestem_Europejczykiem.html Prezydent Lech Kaczyński powiedział, że misja dyplomatyczna przywódców pięciu państw jest aktem solidarności wobec Gruzji, która padła ofiarą agresji ze strony Rosji. news.money.pl/artykul/kaczynski;rosja;pokazala;prawdziwa;twarz,167,0,361127.html Jest związek między kryzysem gruzińskim a ukraińskim - powiedział Lech Kaczyński. Trzeba sobie jasno powiedzieć, że ten drugi nie miał charakteru militarnego, i trzeba za to Bogu dziękować, ale był równie groźny. To były elementy tej samej polityki odzyskiwania wpływów, a nawet dominacji. Robi to się różnymi metodami, czasami z wielką zręcznością. I dlatego w interesie Ukrainy, Polski i Czech, 27 państw Europy i wielu innych państw leżących w rejonie Morza Kaspijskiego i Czarnego, żeby ta polityka nie skończyła się sukcesem - mówił Kaczyński wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6212450,Kaczynski__Rosja_probuje_odzyskac_wplywy_dzieki_gazowi.html Teraz jest już spoko, Polska zgodziła się kupować gaz od Rosji do 2037 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: mówimy o zniewoleniu IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 04.01.11, 22:44 > Teraz jest już spoko, Polska zgodziła się kupować gaz od Rosji do 2037 roku. teraz mamy czas by przestawic gospodarke na alterntywne kierunki dostaw, rozwijac energetyke jadrowa geotermalna - przeciez to nie tylko wydatki ale tez zyski w postaci zatrudnienia, rozwoju nauki - Rosja nie da rady dostarczac nam gazu bo przez dlugi czas zaniedbywala poszukiwania i inwestycje - po 2025 roku sama zacznie robic bokami - jesli nie przepieprzymy tego czasu to wiecej Rosja nie da rady nas szantazowac - liczmy na siebie - starajmy sie skupic na tym co mamy i co mozemy osiagnac sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ( Re: mówimy o zniewoleniu IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 22:55 Po haniebnej kapitulacji państwa w sprawie tragedii smoleńskiej, wygranej prezydenta "myślącego po rosyjsku", podpisaniu fatalnej umowy gazowej i podporządkowaniu polskiej dyplomacji interesom Rosji, przychodzi czas na decyzję, której negatywne skutki mogą przewyższyć wszystko, co do tej pory grupa rządząca zgotowała Polakom w ramach „zbliżenia” z reżimem Putina. Od wielu miesięcy największą troską ministra Sikorskiego cieszy się projekt dwustronnej umowy z Moskwą, na mocy której mieszkańcy Obwodu Kaliningradzkiego mogliby przekraczać polską granicę bez żadnych ograniczeń wizowych. Skupmy się na projekcie "Prusy Wschodnie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ( Re: mówimy o zniewoleniu IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 00:09 Telewizja holenderska prezentuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 22:09 Vlad.H. napisał(a): > Jak mozna pogodzic nauczanie religi z nauczaniem przedmiotow scislych > pozostaje dla mnie najwieksza tajemnica - wrecz mistyczna. Ciekawy zapis, który wcześniej nie czytałam lub przeoczyłam wpis. Dziś mogę napisać z własnym tu zrozumieniem - myśl podzielam. Może mój zapis trochę zrozumieć świat - u "innych" pomoże ?! Szkoła - to ulubione zajęcia kat. artystyczne i przedmioty kat. ścisłe. Przedmioty humanistyczne - to lekcje raczej przetrwania - ogólnie jako nudne. Religia w szkole 1-5 kl. podstawowej - tu wcześniej pisałam akcept. formę itp. Teoria lekcji była taka sama - jak inne podobne lekcje humanistyczne - coś tam - czyli do nauczenia, jeszcze bez pełnego zrozumienia - raczej nic nie pamiętam. Religia szkoła średnia tu dobrowolny udział i wybór - to też osobowość księdza. Interesowały mnie bardziej jego rozważania etyczne na bieżące tematy młodzieży. Pamiętam, gdy po latach znalazłam świadectwo i list :) od ? do rodziców - to info. Myślę, że to forum jest właściwym miejscem dla wymiany idei/poglądów itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 28.01.11, 22:14 na lekcjac przedmiotow scislych z reguly dochodzi sie do wniskow sprzecznych z tym co glosi religia - podobnie dziala to w druga strone. Wykladanie tych sprzecznych we wnioskach grup prowadzi do konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 23:18 > na lekcjac przedmiotow scislych z reguly dochodzi sie do wniskow sprzecznych > tym co glosi religia - podobnie dziala to w druga strone. Ja nie łączyłam tych przekazów - nauka dla mnie to tylko poznawanie tego świata. Dla mnie nauki ścisłe to głównie matematyka i max geometria, chemia to jak bajka, zabawa-matura, fizyka to uwaga i zaciekawienie tematem - to też poziom danej szkoły średniej. > Wykladanie tych sprzecznych we wnioskach grup prowadzi do konfliktu. Nie potrafię teraz określić czy ja tu wspólnie temat odbierałam. Interesowało mnie wtedy tak wiele różnych rzeczy - chyba nie analizowałam tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 23:51 > na lekcjac przedmiotow scislych z reguly dochodzi sie do wniskow sprzecznych > tym co glosi religia - podobnie dziala to w druga strone. Ja nie łączyłam tych przekazów - nauka dla mnie to tylko poznawanie tego świata. Dla mnie nauki ścisłe to głównie matematyka i max geometria, chemia to jak bajka, zabawa-matura, fizyka to uwaga i zaciekawienie tematem - to też poziom danej szkoły średniej. > Wykladanie tych sprzecznych we wnioskach grup prowadzi do konfliktu. Nie potrafię teraz określić czy ja tu wspólnie tematy odbierałam. Interesowało mnie wtedy tak wiele różnych rzeczy - chyba nie analizowałam tego. > Wykladanie tych sprzecznych we wnioskach grup prowadzi do konfliktu. Możliwe - ja nie byłam na siłę prze nikogo kierowana - to raczej moja odpowiedż - wewnętrzne moje zdyscyplinowanie dla obowiązku z własnego wyboru. Nie lubiłam - nie lubię robić coś na siłę lub tylko z innych przymusu. Na religii nie byłam aktywną z wiedzy - lecz raczej z formy zadawanych pytań. Milczenie tu było/jest też moją wątpliwością. Z chwilą gdy "rozum wybrał odpoczynek" - to też obserwacje świata - chyba powstaje wolne miejsce na ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 29.01.11, 09:34 problem jest w tym ze przekaz z lekcji religi sprzeczny jest z tym co opisuja fizyka, chemia, biologia. To jakby uczyc kogos ze ma nie klamac a jednoczesnie go oklamywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 13:05 > problem jest w tym ze przekaz z lekcji religi sprzeczny jest z tym co opisuja > fizyka, chemia, biologia. Tak, tu zgoda na taki odbiór. Dlatego też tę materialną dziedzinę nauki określono/nazwano słowem "Religia". Dziś sięgnęłam w google po info - ta podpowiedż bliska jest mojemu rozumieniu: Nie czytam na co dzień takiej tp. lektury - raczej coś z życia z faktu odkrywam. Może wybrane metody nauczania nie należą do poprawnych rozwiązań. Ja chyba długo byłam zbuntowana - obecnie raczej akceptuję jako wierzenie dla odkrywania tajemnicy z własnego życia opartej na podstawie historii z lat ...? Wiem, że jeśli jest wiele narodów, wiele języków i wierzeń/religii też podobnie. Obecnie jest wiele programów/kanałów TV dziedzin sportu, talentów ludzkich, a ziemia jest jedna i ludzie duchowo różni czy tacy sami - nie wiem ? www.kosciol.pl/religia > To jakby uczyc kogos ze ma nie klamac a jednoczesnie go oklamywac. Też prawda jest w tych słowach. Kłamstwa nie lubiłam nawet siebie by stosować jako metodę/drogę. U innych moja tolerancja do czasu jego rozpoznania była moja odpowiedzią. Może są na świecie tacy ludzie którzy ducha wiarę odbierają tak głęboko. Karol Wojtyła i jego słowa to powtarzane usłyszane przypadkiem w chwili mojej potrzeby dla nich i też pełne zrozumienie i tworzenie u mnie siły ducha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 19:21 errata: ... własne błędy w zapisie widzę Tak, tu zgoda na taki odbiór. Dlatego też, tę nie materialną dziedzinę nauki - określono/nazwano słowem "Religia". > > To jakby uczyc kogos ze ma nie klamac a jednoczesnie go oklamywac. Też prawda jest w tych słowach. Kłamstwa nie lubiłam, nawet u siebie by stosować - jako metodę/drogę. U innych - moja tolerancja do czasu jego rozpoznania - była moja odpowiedzią. Może są na świecie tacy ludzie, którzy ducha i wiarę odbierają tak głęboko. Karol Wojtyła i jego słowa - te powtarzane, usłyszane przypadkiem, w chwili mojej potrzeby dla nich - wtedy pełne zrozumienie i tworzenie u mnie siły ducha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Daj spokoj - mowimy o razacej dysproporcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 13:56 Vlad.H. napisał(a): > Nie rozumiem ludzi ktorzy uwazaja ze bez BEZPANSTWOEGO I > KOSMOPOLITYCZNEGO Kosciola Katolickiego (bo taki jest Kosciol Rzymsko > Katolicki ze stolica w Watykanie) Polska jako kraj przestanie istniec. ------ Wypowiedż dla mnie ważna jako cenna uwaga rozumienia mojego patriotyzmu. Ja od niedawna zostałam uświadomiona o zależnościach/zasadach w majątku KRK. Właściwie to nie wiem jaką i czy tę rolę z wyprzedzeniem faktu/ów pełnił Kościół ? Moje postrzeganie Kościoła to działanie - oddalanie rozwiązań siłowych zbrojnych. Wiem, że nie ma nic za darmo i następnie chyba powstawały rozliczenia z...? Wiem, że obecnie inaczej patrzę na działania materialne tego środowiska. Myślałam dotychczas - nikt inaczej nie przekazywał ja nie pytałam się dlaczego ? istnieje taka odrębność majątkowa, prawna itp. Dziś myślę, że istniał/je procent/grupa ludzi dla której nie jest ważne w jakim państwie przebywają i jakim językiem posługują się na co dzień - są zawsze u siebie tam gdzie jest im wygodniej lepiej itp. Bezpaństwowiec - to dla wielu odpowiednim jest odniesieniem - dla mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On Re: Bajka o polskim bogactwie... IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 13:10 Mgła - film o katastrofie w Smoleńsku, 5 stycznia z Gazetą Polską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ) Re: Bajka o polskim bogactwie... IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 19:46 Narzekanie to też tradycja, więc i ja ponarzekam, że w Polsce jest brak społecznej, obywatelskiej kontroli władzy na wszystkich jej poziomach. Tym czasem gdy w starych demokracjach obywatele organizują się i walczą o swoje prawa codziennie, to u nas, tylko przy okazji kataklizmów i najazdów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bajka o polskim bogactwie... IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 21:32 Nie ma czegoś takiego jak kontrola władzy, a władza jest bardzo zainteresowana tym by jej nie kontrolowć... a ludzie się na to godzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ( Re: Bajka o polskim bogactwie... IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 21:05 Najważniejszym jest to, jak bardzo jesteśmy zainteresowani wspólnym kontrolowaniem władzy. A jeśli nie jesteśmy, to nie dziwmy się, że władza robi to co chce! -- Авиaкaтacтрoфa в Смoленcке. Odpowiedz Link Zgłoś