mama-przedszkolaka 21.02.11, 09:32 poszukuje dobrego laryngologa dziecięcego. Czy możecie mi kogoś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fioletowa1 Re: laryngolog dziecięcy 21.02.11, 14:00 Może dr Dąbrowska, przyjmuje w centrum mowy i słuchu na Niemcewicza. Nie wiem jaki macie problem, ale przynajmniej ma dobrze wyposażony diagnostycznie gabinet, wizyty odpłatne. Odpowiedz Link Zgłoś
fioletowa1 Re: laryngolog dziecięcy 21.02.11, 14:07 Zapomniałam napisać, że są długie terminy oczekiwania na wizytę, mozliwa jest też wizyta w ramach NFZ. Ewentualnie dr Wójcik-Machońska lub dr Pietruszka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: laryngolog dziecięcy 21.02.11, 19:59 generalnie też poleciłabym Dąbrowską ale jednak to chyba niezbyt dobry wybór. Oczekiwanie na wizytę-kosmos, nawet jak się ma już tą wizytę umówioną, niestety nie oznacza że się odbędzie, ostatnio dwukrotnie odwoływano mi w ostatniej chwili, dzisiaj znowu zadzwoniono, że w czwartek jednak nie będzie. Jak dziecko miało ostry stan musiałam jeździć po innych laryngologach bo dr dąbrowska nie am kiedy przyjąć, termin za 2 m-ce. Jakaś porażka. Rejestruję się za te dwa miesiące, idę i dzieciak zdrowy, za dwa tygodnie dzieciak chory-nie mam jak iść, teraz czekałam specjalnie na czwartkową wizytę z dodatnim wynikiem wymazu, żeby przepisała leczenie, odwołali tą wizytę i zapisali na połowę marca. Sama lekarz bardzo ok, sprzęt świetny ale ja podziękowałam za obsługę centrum.. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-przedszkolaka Re: laryngolog dziecięcy 23.02.11, 12:44 problem mamy taki, że corka czesto choruje na anginy (w tym roku 3 razy od połowy grudnia i 3 razy brała antybiotyk) Moze to wina migdałka? Byłam u Maja, ale totalna porażka, nie polecam go nikomu. Wyposażenie gabinetu to jego biurko i krzeslo i leżanka jak we wczesnogierkowych przychodniach. Dziecko usiadło na leżance i tak zajrzal jej do gardła, bez patyka, bez światła. Do nosa i ucha już nie zaglądał. Po takim badaniu stwierdził że migdal do usunięcia. Do Pietruszki tez straszne kolejki:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imi Re: laryngolog dziecięcy IP: *.152.155.113.dsl.dynamic.eranet.pl 21.02.11, 22:18 dr Pietruszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaks Ja polecam dr Piórkowską IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 14:21 przyjmuje na Hoene Wrońskiego. Leczy naszego małego i mnie dorosłego też wyleczyła. Bardzo skuteczny lekarz. Polecam bez dwóch zdań. Wizyta 70zł lub 80zł nie pamiętam na 100 ale coś koło tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Ja polecam dr Piórkowską IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 19:23 W większości prywatnych gabinetów wyposażenie diagnostyczne jest żadne. Obejrzeć kamerką 3 migdał mozna na Narutowicza, ale czas oczekiwania na wizytę do Dąbrowskiej to obecnie jakieś 1,5 miesiąca. Sprzęt ma też w gabinecie na prawobrzeżu Teresińska, może spróbujcie u niej, przyjmuje prywatnie i na NFZ. Przy nawracających anginach dobrze byłoby zrobić wymaz z gardła i nosa, no i obejrzeć 3 migdał właśnie. Wizyta prywatna u Teresińskiej to 100 zł, ma odbre opinie w necie, ale ja akurat mam mieszane odczucia z własnego doświadczenia. Niemniej może warto spróbować, z uwagi na możliwość wykorzystania sprzętu diagnostycznego. Dobre podejście do dzieci ma też dr Piórkowska - wspomniana już wcześniej i dr Wójcik-Machońska. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: Ja polecam dr Piórkowską IP: *.102.wifinet.szczecin.pl 07.05.14, 07:51 Mojej córce Piórkowska kazała brać silne leki, bo stwierdziła refluks żołątka (objawy - kaszel). Kompetentny inny lekarz rodzinny kazał odstawić i dalsza diagnostyka wykazała astmę. Trochę się pani dr pomyliła. Nie polecał. Dr Piórkowska często też polega na homeopatii a to nie każdemu odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś