andreas.007 23.02.11, 00:09 Prawidłowa nazwa hali powinna brzmieć SZCZECINIANKA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sa Re: Prawidłowa nazwa hali - Szczecinianka IP: 83.168.91.* 23.02.11, 08:29 Też tak uważam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxi Najlepsza nazwa to ........... IP: *.szczecin.mm.pl 25.02.11, 20:51 Prezydent Krzysztof Soska otrzymal już także na piśmie propozycję nazwy hali z uzasadnieniem. Propozycja ta frafiła także fo GW (ten sam tekst). Owa proponowana 9-literowa, 4-sylabowa dźwięczna nazwa to P.......a. Nawiązuje ona do miejsca, na którym jest budowana, ale nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble zgoda, ale flołting Szczecinianka IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 21:49 . Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: zgoda, ale flołting Szczecinianka 24.02.11, 22:00 Floating Show Arena "Szczecinianka"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Szczecinianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 22:08 Dobrze. Zgadzam się. Ale co to znaczy? Może jak wpisze się tu ze 130 łebków to będziemy lepsi (Ty będziesz lepszy) od projektu Sediny i wtedy mamy szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Szczecinianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 22:14 Do góry. Mam też takie pewne, niesmiałe wspomnienia z takiej jednej Szczecinianki. Odpowiedz Link Zgłoś
mercedes_4 Re: Szczecinianka 25.02.11, 21:59 ale kiedyś tam było wesoło i gwarno, jeżeli myślimy o tej samej Szczeciniance Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żul szczeciński Re: Prawidłowa nazwa hali - Szczecinianka IP: *.ias.bredband.telia.com 24.02.11, 22:13 Szczecinianka ze Szczebrzeszyna - to our friend of abroad. Odpowiedz Link Zgłoś
1przeciwnik_glupoty gnoje od floating nie przepuszczą! 25.02.11, 00:50 Te cioty, co się zacieły na pseudoangielskim floating-srating nie odpuszczą i ta hala, choćby się pół Szczecina wku...ło będzie się nazywać tak debilnie, jak cała strategia marketingowa miernego prezydenta Krzystka... ... dla człowieczka, kto za publiczne pieniądze udawał w Brukseli, że ratuje stocznię a w Londynie, że ktoś poza układem znajdzie w Szczecinie pracę bełkot marketingowy to podstawa egzystencji... Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: gnoje od floating nie przepuszczą! 25.02.11, 06:57 No ale spróbujmy, jak przegramy to z samym prezydentem, ja też głosuję za Szczecinianką ! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: gnoje od floating nie przepuszczą! 25.02.11, 11:25 "Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest." - Kurt Cobain Zapewne dotyczy to szczególnie miasta, które jezeli bedzie udawac inne miasto, to bedzie tylko podobne, a gdy bedzie miało swój charakter i oblicze, to bedzie własnie tym wyjątkowe! Odpowiedz Link Zgłoś
blechtrommel Re: Prawidłowa nazwa hali - Szczecinianka 25.02.11, 11:29 Dlaczego "Szczecinianka"? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Prawidłowa nazwa hali - Szczecinianka 25.02.11, 11:30 Bo Szczecinianki sa najpiękniejszymi kobietami! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Prawidłowa nazwa hali - Szczecinianka 25.02.11, 11:34 andreas.007 napisał: Bo Szczecinianki sa najpiękniejszymi kobietami! -------------------------------------------------------------------- Owszem, ale w granicach miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Prawidłowa nazwa hali - Szczecinianka 25.02.11, 11:46 Moje miasto, moje zycie, mój świat... Mozna by FILIPINKA. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Prawidłowa nazwa hali - Szczecinianka 25.02.11, 11:50 "Filipinka" kojarzy mi się z dziewczynami w pomarańczowych wdziankach z "Dany", sprzątające ulice.. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Prawidłowa nazwa hali - Szczecinianka 25.02.11, 11:50 Filipinka niebezpiecznie kojarzy się również z pewną prezydencką przypadłością :) a SZCZECINIANKA jest po prostu jedna jedyna :) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Szczecinianka jest nasza! 25.02.11, 11:53 I tylko nasza! Szczecinianka jest nasza! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Prawidłowa nazwa hali - Szczecinianka 25.02.11, 11:36 Owszem może byc Gryf... Hala Sportowa GRYF, Moze byc Neptun, Colloseum, Stettinum... Nie chciałbym zeby było Flotaing Halle. A Szczecinianka, to po szczecińsku... ja jestem ze Szczecina i jestem szczecinianinem. Odpowiedz Link Zgłoś
blechtrommel A co z nie-najpiękniejszymi kobietami? 25.02.11, 12:33 Poprzyczepiam się. Ta hala (a raczej projekt bryły) jest krytykowana za nieszczególne walory estetyczne. Więc to może średni honor dla szczecińskiej kobiety? A kontynuując ten nieco protekcjonalny względem kobiet sposób myślenia - czy szczecinianie są najpiękniejszymi mężczyznami? Co na to kobiety? Nazwa hali "Szczecinianin" ("Szczeciniak") jest dobra? To druga połowa populacji tego miasta... Ok, lepszej nazwy nie wymyśliłem ani dotąd nie widziałem. Póki nie pojawi się lepsza, Szczecinianka mogłaby być :) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: A co z nie-najpiękniejszymi kobietami? 25.02.11, 12:39 Hala jest przez Szczecinian oczekiwana od wielu lat. Moze nie jest najpiekniejsza... zgadzam sie. Dajmy fory naszym Szczeciniankom. Nie liczy sie na zewnatrz, ale wewnatrz - co soba bedzie reprezentowac. Co do płci, to chyba jednak wiekszośc nazw obiektów jest żeńska... Walczymy o Sedine - miejmy swoja Szczecinianke. Wszystkie kobiety sa piekne, a Szczecinianki szczególnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kameleonszczecin Re: Prawidłowa nazwa hali - Szczecinianka 26.02.11, 10:24 mi się podoba nazwa PRZYSTAŃ ...miejsce takie zawsze kojarzy mi się z pięknymi przeżyciami...Może Szczecin jest taką przystanią do której warto wracać ...? Odpowiedz Link Zgłoś
bietaw Re: Prawidłowa nazwa hali - Szczecinianka 26.02.11, 15:27 andreas.007 napisał: > Prawidłowa nazwa hali powinna brzmieć > SZCZECINIANKA > Bardzo mi się podoba ta nazwa! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Prawidłowa nazwa hali - Szczecinianka 26.02.11, 16:36 Moze brzmi tak nie światowo... ale to nie nazwa czyni wielki swiat... No bo taka Floating Sport Show Arena... nie ma duszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Prawidłowa nazwa hali - Szczecinianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 16:39 A kiedy jest nic to brzmi raczej prowincjonalnie. Jesli jest coś to i w piekle wypowiedzą Szczecinianka! Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: więc? 04.03.11, 23:36 Kiełbaso, masz jak zwykle spóźniony zapłon ale i te miecze przyjmujemy :) Odpowiedz Link Zgłoś