op_par 28.03.11, 22:32 Quantum veritas, tantum latinum! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swarozyc Sesja rady miasta. Duklanowski odpowiedział łaciną 28.03.11, 22:37 "In vino veritas" i dlatego pijam whisky.. bo jestem klamczuszkiem i paskudnym onanistom! Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 obłuda 29.03.11, 01:18 jak obludnym i bezczelnym czlowiekiem trzeba byc by mowic, ze prawda wszystko zwyciezy gdy samemu sie torpodowalo budowe sediny i robi wszytsko by ja zatrzymac a wczesniej mydlilo sie nam oczy w prasie majac czelnosc mowic, ze to dla naszego dobra. prawda zwyciezy bo ktos po tej kadencji juz nie bedzie radnym. i jak dobrze pojdzie to nie bedzie dwoch radnych bo ludzie glosuja na znane nazwisko i tak tez nie glosuja gdy to znane nazwisko robi syf. a pis jak zwykle "przesladowany". banda paranoikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: obłuda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 03:14 zed.1 napisał: > jak obludnym i bezczelnym czlowiekiem trzeba byc by mowic, ze prawda wszystko z > wyciezy gdy samemu sie torpodowalo budowe sediny i robi wszytsko by ja zatrzyma > c a wczesniej mydlilo sie nam oczy w prasie majac czelnosc mowic, ze to dla nas > zego dobra. Przestań debilu pałować się tą sediną, to przecież nie jakiś radny ale twój guru ją ujebał, zapewne za namową swego protektora. Co w sumie muszę pochwalić, raz się przydał. Odpowiedz Link Zgłoś
granulat1 Re: obłuda 29.03.11, 21:12 Jak widać ćwoku podpisujesz się niezalogowany, żeby cię nie zbanowali. Zajmij się czymś pożytecznym a nie wypisywaniem totalnych bredni. A może lepiej nie... ? Przynajmniej wtedy nie uprzykrzasz nikomu życia w realu :D Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Sesja rady miasta. Duklanowski odpowiedział łaciną 28.03.11, 23:31 No tak, oczywiście że tak, jakby inaczej? Ja tam do Pana Duklanowskiego nic nie mam, absolutnie, nawet się wzruszyłem, i łezka mi poleciała, że Solidarność, nie zgineła, wśród Radnych oczywiście. Myślę tylko sobie, co to jest HONOR RADNEGO ? Czy jest coś takiego? Czy to pojęcie względne jest? Debatujecie o sobie, o spółkach różnych, a kto będzie tam, a kto tu. A LUDZIE? Mówi Wam coś słowo Ludzie? Czy mówi Wam coś idea Pana Prezydenta, o skomasowaniu bydła obywatelskiego, w oficynach Szczecina? Znacie temat? O rasizmie społecznym? O nierównym traktowaniu? O tworzeniu gett menelskich? Czy Wy Państwo znacie w ogóle temat? Jaką krzywdę robicie ludziom uczciwym? Nie odniosę się tym razem personalnie, ale proszę się zastanowić, dziwicie się że ludzi tak mało głosuje, że wasz cały elektorat, to pracownicy Urzędu Miejskiego, i spółek pochodnych plus rodziny ich, i wy się dziwicie że frekwencja słaba, a może Wam to odpowiada, co? Nie będę używał inwektyw, choć ciężko mi sie wychamować, powiem tylko że przykro mi jest bardzo, ale to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Sesja rady miasta. Duklanowski odpowiedział ł IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 23:47 Idąc za ciosem i fyftkowo-chłystkową logiką, proponuję zwolnienie budowniczych biurowców od płacenia podatków przez 30 lat - wówczas wybudują ich 10 razy więcej w ciecińskim Cloacking Fuckthem. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 żądam zaprzestania represji wobec pis 29.03.11, 06:45 >To mi wygląda na nękanie polityczne - skomentował działania firmy Koelner Artur >Szałabawka, wiceprzewodniczący rady miasta (z PiS). ponad 20 lat po okragłym stole a tu dalej mają miejsce represje polityczne. jak tak można ? wypowiedż synalka posłanki pis masłowskiej to kuriozum i powinien dać się na badania psychiatryczne ! Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Re: żądam zaprzestania represji wobec pis 29.03.11, 06:54 aysy.1 napisał: > >To mi wygląda na nękanie polityczne - skomentował działania firmy Koelner > Artur >Szałabawka, wiceprzewodniczący rady miasta (z PiS). > ponad 20 lat po okragłym stole a tu dalej mają miejsce represje polityczne. jak > tak można ? > wypowiedż synalka posłanki pis masłowskiej to kuriozum i powinien dać się na ba > dania psychiatryczne ! kuriozum, to jest tam Panie wszystko, oprócz radnych niezależnych, honor teraz to deficytowy towar, o szwagrach Pan niestety zapomniał nadmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lump Re: Radni dali przykład IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 07:45 Pokazali obywatelom, jak bronić swoich pozycji w sytuacji zagrożenia. Pielęgniarki pokazały, jak nie należy,... Stocznie zlikwidowano, bo to był jedyny w miarę zjednoczony ośrodek, który mógł wysadzić ten nieudaczny z przerośniętą biurokracją rząd w pizdu. Takj trzymać a będzie żyło się lepiej qrwa jego mać! Odpowiedz Link Zgłoś
levy "Odpowiedział łaciną" 29.03.11, 09:43 Myślałem, że powiedział: "K.rwa k.rwie łba nie urwie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: "Odpowiedział łaciną" IP: *.szczecin.mm.pl 29.03.11, 13:45 Duklanowski zna lacine ,5 lat w Seminarium Duchownym u Salezjanow jednak spedzil to sie musial nauczyc chociaz troche.... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: "Odpowiedział łaciną" 30.03.11, 07:41 Levy napisał: Myślałem, że powiedział: "K.rwa k.rwie łba nie urwie" ------ Dobre! :) Tez po "łacinie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Radni bez honoru IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 29.03.11, 19:56 i tyle... prywatna firma moze zrobic co zechce - nikogo nie mozna zmusic by zatrudnial kogos kogo nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
whitee zwolnienie z podatków - bubel prawny 30.03.11, 09:36 Czy którykolwiek z Szanowny Radnych czytał projekt uchwały o zwolnieniu z podatków dla firm budjących powierzchnie biurowe? A może przeczytała to p. Jolanta Kowalewska, której rzetelnośc dziennikarska i dociekliwość jest bezsprzecznie godna najwyższej atencji. W treści tej uchwały jest kilka warunków znakomicie się wykluczającyh. Firma budowlana (developer) buduje powierzchnioę biurową pod wynajem. Ta firma jest płatnikiem podatku. Ale ta firma nie spełnia warunku określonego w par 5.1 pkt 2, mówiący, że płatnik podatku (developer) aby zostać zwolniony z podatku, musi prowadzić call center, BPO, usługi księgowe, badania i rozwój i takie tam. Firma developerska nie prowadzi żadnej z tych dzialalności, bo zajmuje się budowaniem i wynajmowaniem powierzchni biurowych. Takimi dzialalnościami moga zajmować się najemcy u tych deweloperów, ale..... oni nie są płatnikami podatku, bo podatki od nieruchomości płaci właściciel - czyli deweloper, a ten nie zaplaci, bo nie prowadzi działalności uprawniającej do zwolnienia. I tak dookoła wojtek. Pytanie mam do Radnych - zwłaszcza z Komisji Gospodarki i Dobrobytu - czy Wy tam naprawdę nie macie żadnego absolwenta kursu z pomocy publicznej? Żadnego? Wy ponoć prawo lokalne stanowicie..... Ech, szkoda gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
blechtrommel Oligarchia ponadpartyjna 30.03.11, 10:12 To głosowanie nad zakazem zwolnienia radnego to jakiś żart? Wygląda jak relikt socjalizmu, nie, to jakiś oligarchiczny nowotwór, który z garstki nieudaczników czyni bożych pomazańców, nienaruszalnych jak polskie świętości. Nie twierdzę, że to przypadek Duklanowskiego, bo nie chciałbym być ciągany po sądach, ale można sobie wyobrazić sytuację, że radny pracuje w firmie źle, nic nie robi, spóźnia się czy nie przychodzi w ogóle do pracy, albo że działa na szkodę firmy sprzedając istotne informacje konkurencji. I firma takiego trutnia ruszyć nie może, bo radni w tej jednej sprawie solidarni ponad podziałami, nie pozwolą. Dzisiaj ty mnie nie pomożesz zwolnić, jutro ja ciebie. To nic że SLD czy PiS. W czyim to jest interesie - firmy zatrudniającej dajmy na to 30 osób i jednego sabotażystę? Czy wyłącznie w interesie sabotażysty, który ciągnie na dno firmę, a z nią 30 osób zagrożonych zwolnieniem? Gdzie tu wolność gospodarcza, gdzie interes obywatela, o który tak chętnie upomina się pan prezes Kaczyński? I teraz jak to się ma do prawa i sprawiedliwości, pisanego przez małe "p" i "s". Prawo jest prawo, napisano je dla zabezpieczenia tyłków radnym, a ci tylko egzekwują swoje. Ale gdzie sprawiedliwość panie radny prawicowy Duklanowski? Dlaczego pana koledzy nie głosują na NIE! gdy upadają szczecińskie firmy ciągnąc w nędzę po kilkaset osób? Czy kilkuset szczecinian nie będących radnymi jest wartych mniej niż jeden kolega prezesa Kaczyńskiego? Instytucja Niezbędnych ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Beznadziejny redaktor!!!!! IP: *.doplaty.gov.pl 30.03.11, 11:12 Ten kto tak zatytułował ten artykuł nie powinien być dziennikarzem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do szkoły uczyć się zwłaszcza taktu bo nie ma go za grosz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po łacinie to do tego dziennikarza należałoby w tym momencie powiedzieć!!!!!!!!! za takie zdanie kompromitujące własnie jego Odpowiedz Link Zgłoś