Dodaj do ulubionych

Sprawa Ossolineum wraca do prokuratury

16.04.11, 10:38
Uczciwie i bazując na zasadach rynkowych zapłacił za lokal więcej niż rzeczoznawcy wskazywali? Ciekawe. A może pokaże, za ile sprzedał, żeby było nie tylko uczciwie, ale i transparentnie? Pewnie biedaczek na tym stracił niemał... tak to jest, jak się uczciwie kupuje coś.
Obserwuj wątek
    • lemisiaque Re: Sprawa Ossolineum wraca do prokuratury 16.04.11, 12:47
      Wygląda więc na to, że kupił lokal charytatywnie...
      • Gość: Mieszkaniec Re: Sprawa Ossolineum wraca do prokuratury IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.11, 14:16
        Jak większość lokali w mieście
        • Gość: Bar Extra Re: Sprawa Ossolineum wraca do prokuratury IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.11, 15:36
          To Golema teraz nie zasponsoruje bankietu na premierze w Teatrze Polskim
          A straty po sądowym wyroku powetuje sobie na M.Łuczaku

,
          • Gość: Jas Re: Sprawa Ossolineum wraca IP: *.dhcp.embarqhsd.net 16.04.11, 18:28
            Wlasnie ze sponsoruje impreze w teatrze i to jako jedyny w duzym wymiarze. A nieuczciwi ksiegarze zajmowali lokal bezplatnie i teraz sie dziwiwia i szukaja dziury w calym. Golema jest cool
      • Gość: mirek Re: Sprawa Ossolineum wraca do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 16:04
        jeśli prokuratura zasłaniała się wyceną biegłego, to znaczy, że jest całkowicie oderwana od rzeczywistości i sama nie potrafi dokonać zwykłego działania arytmetycznego, polegającego na przemnożeniu powierzchni lokalu przez średnią cenę lokali użytkowych. Ta jak mie pamięć nie myli w tamtym okresie wynosiła ponad 4 tys. za m2.
        I jeżeli ten lokal miał więcej niż 200 m2, to znaczy,że cenę należałoby dokładnie zweryfikować.
        • 1przeciwnik_glupoty Re: Sprawa Ossolineum wraca do prokuratury 16.04.11, 22:43
          Prokuratorom w Polsce nie chce się kazać stażyście sprawdzić cen ofertowych w internecie... wolą z pieniędzy podatników zamówić opinię na najbardziej banalny temat i rżnąć na jej podstawie usprawiedliwionego głupa.

Może należałoby się przyjrzeć nie tylko biegłemu, ale prokuratorowi prowadzącemu?
          • Gość: Miki Uczciwość Golemy IP: *.globalconnect.pl 17.04.11, 12:11
            Niech Golema zdefiniuje termin "uczciwość". Kupno tego lokalu to wielka granda, a tytuł Mecenasa kultury dla Golemy to jest coś niebywałego, dać taki tytuł za zniszczenie placówki kultury, to tylko ludzie spod znaku ESK mogli wymyślić coś tak kuriozalnego. Ta sprawa pokazuje obraz prawa i sprawiedliwości w tym mieście. A gdzie są posłowie tej ziemi? nic nie widzą, nic nie słyszą, za pół roku wszystko obiecają za fotel w sejmie. Dlaczego nie interweniują, miasto zostało zubożone, wręcz zdegradowane przez likwidację czegoś co w nazwie nosi Zakład Narodowy.
    • Gość: Ak-op Re: Sprawa Ossolineum wraca do prokuratury IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.11, 12:10
      Przecież ta księgarnia fatalnie funkcjonowała, była traktowana jalk prywatne ranczo pana księgarza. niszczył prze to markę firmy,na co pracowała całe dziesięciolecia , a zaczęła się kojarzyć ,tylko, z handlem tym, co się dobrze sprzedaje.
      • piotrus1 Re: Sprawa Ossolineum wraca do prokuratury 17.04.11, 12:32
        Gość portalu: Ak-op napisał(a):

> Przecież ta księgarnia fatalnie funkcjonowała, była traktowana jalk prywatne ra
        > nczo pana księgarza. niszczył prze to markę firmy,na co pracowała całe dziesięc
        > iolecia , a zaczęła się kojarzyć ,tylko, z handlem tym, co się dobrze sprzedaj
        > e.

a Pan księgarz to pracuje charytatywnie na potrzeby pojedynczych jednostek....
      • Gość: Miki o Ossolineum IP: *.globalconnect.pl 17.04.11, 12:36
        W tej księgarni odbyło się więcej promocji i spotkań niż we wszystkich razem wziętych, to Golema ją zniszczył bo obok miał już dwa swoje lokale, więc zapragnął następnego i nabył go na "uczciwych" zasadach, tyle że ze sfałszowaną wyceną, skazanym biegłym i sprawą w prokuraturach. A teraz jest nieuchwytny dla dziennikarzy, stara metoda, mam nadzieję, że dla prokuratury będzie uchwytny, podejrzewam, że oni już tam wałkują jego inne "uczciwe" transakcje... Ossolineum to czubek góry lodowej.
    • jaszka777 Sprawa Ossolineum wraca do prokuratury 17.04.11, 12:30
      Mam niejasne wrażenie że Wam nie chodzi o meritum tej sprawy tylko problemem jest Ktoś kto ma pieniądze i stara się z nich robić użytek.Na całym świecie ten kto ma pieniądze ,inwestuje i pomnaża itd.. itp.. i jego prywatną sprawą jest na co przeznaczy zyski.W tym przypadku niejaki P. Golema uparł się aby inwestować przede wszystkim w Szczecinie i co niektórzy "tubylcy" nie mogą tego znieść.Jak kupił nieruchomość i sprzedał to źle, jak w niej zrobił jakąś przyzwoitą gastronomię też źle, jak coś nabył i stoi puste i nie buduje/remontuje też źle.
      Mam już trochę lat na karku i sporo w życiu widziałem i powiem Wam że z większości pomysłów/inwestycji tego gościa możecie być dumni i módlcie się żeby takich było w tym mieście więcej .. A jeżeli się nie modlicie to przynajmniej zacznijcie myśleć pozytywnie.
      • piotrus1 Re: Sprawa Ossolineum wraca do prokuratury 17.04.11, 12:42
        jaszka777 napisał:

> Mam niejasne wrażenie że Wam nie chodzi o meritum tej sprawy tylko problemem je
        > st Ktoś kto ma pieniądze i stara się z nich robić użytek.Na całym świecie ten k
        > to ma pieniądze ,inwestuje i pomnaża itd.. itp.. i jego prywatną sprawą jest na
        > co przeznaczy zyski.W tym przypadku niejaki P. Golema uparł się aby inwestować
        > przede wszystkim w Szczecinie i co niektórzy "tubylcy" nie mogą tego znieść.J
        > ak kupił nieruchomość i sprzedał to źle, jak w niej zrobił jakąś przyzwoitą gas
        > tronomię też źle, jak coś nabył i stoi puste i nie buduje/remontuje też źle.
        > Mam już trochę lat na karku i sporo w życiu widziałem i powiem Wam że z większ
        > ości pomysłów/inwestycji tego gościa możecie być dumni i módlcie się żeby takic
        > h było w tym mieście więcej .. A jeżeli się nie modlicie to przynajmniej zaczni
        > jcie myśleć pozytywnie.

moim celem nie jest obrażenie ciebie i jeśli tak się poczujesz to od razu przepraszam

ale co za idiotyczna wypowiedź !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • 1przeciwnik_glupoty Re: Sprawa Ossolineum wraca do prokuratury 18.04.11, 09:21
        Piękna logika, zgodnie z nią złodziej, który by okradł Ciebie, ale potem wykorzystał kasę do kręcenia interesu, byłby dla Ciebie świętym człowiekiem?
      • Gość: makuzy Re: Sprawa Ossolineum wraca do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 19:59
        Temat już wiekowy ale jedno zdanie zwróciło moją uwagę i nie mogę poprostu... - "(...) jak w niej zrobił jakąś przyzwoitą gastronomię (...)". Czy to jakiś "niesmaczny" żart ? Od której strony lokale pseudogastronomiczne Golemy oferują przyzwoitą gastronomię ? Jego lokale jedynie psują rynek gastronomiczny a oferują odgrzewane kotlety... dno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka