Dodaj do ulubionych

Na ul. Krasińskiego położyli nowe tory

18.06.11, 14:43
Inwestycja potrwa[...]
---------------------------------------------
Jelopie, cos sie przyczepil do tej "inwestycji"?!
W co drugim zdaniu jest inwestycja, zamiast, np. "budowa"
Obserwuj wątek
    • Gość: Vlad.H. dziwna technologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 00:53
      betonuja stopke szyny? pierwszy raz widze zeby betonowac stopke szyny - a co z drganiami i ewentualna naprawe torowiska?? rozkuwanie?
      • krzysztofsf Okres gwarancyjny wytrzyma n/t 19.06.11, 01:19

• Gość: . Re: dziwna technologia IP: *.szczecin.mm.pl 19.06.11, 11:25
        www.transcomfort.pl/ciagle-sprezyste-posadowienie-szyny
        • Gość: Vlad.H. Re: dziwna technologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 13:49
          no wlasnie to nie wyglada na cos takiego - widze podstawe fundamentowa - lawe, widze szyny, widze poprzeczki, sruby ale nie widzezadnych elementow absorbujacych no i co wazne widze ze stopka jest betonowana a wiec do wymiany szyny wymagane jest rozkuwanie nawierzchni - tak mnie to tylko zainteresowalo - budowlancem nie jestem, zdjecie malo dokladne wiec moze sie myle. Dzieki za linka.
          • yamato.1 Re: dziwna technologia 19.06.11, 21:03
            Do niedawna KAŻDY Polak (i w Polsce i na emigracji) był lotniczym ekspertem, a już zwłaszcza jeśli chodzi o lotnicze katastrofy. Teraz widzę ekspertów od torowisk. ŻAŁOSNE.
            • swarozyc Re: dziwna technologia 19.06.11, 21:08
              yamato.1 napisał:
              Do niedawna KAŻDY Polak (i w Polsce i na emigracji) był lotniczym ekspertem, a już zwłaszcza jeśli chodzi o lotnicze katastrofy. Teraz widzę ekspertów od tor owisk. ŻAŁOSNE.
              ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
              Tez tak mi sie wydaje ze Wlad to glupi h... jak Brezniew...
              Tylko my, krajowcy wiemy jak sie buduje autostrady, oczyszczalnie sciekow i torowiska tramwajow..
              • Gość: Vlad.H. potwierdzam czesciowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 22:13
                moj h... jest glupi, gluchy i slepy i zdajac sobie sprawe z tych ograniczen nie uzywam go do myslenia
            • Gość: dziki Re: dziwna technologia IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.11, 21:48
              yasramto znowu dał swój żulikowaty głos
            • Gość: Vlad.H. Re: dziwna technologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 22:10
              odrozniasz PYTANIE cy zainteresowanie nowa technologia od wydawania opini? rozumiem ze na forum jest wiele osob ktore zle spia czekajac na oakzje dosrania vladovi ale znow pudlo - interesuje nie to bo ze zdjecia wyglada jakby stopka szyny byla betonowana - troche to dziwne zwlaszcza ze na innych torowiskach w Szczecuinie uzywa sie innych roziwazan technicznych - zapytalem sie formulujac watpiwosci i ejdnoczesnie informaujac ze bazuje na jednym dosc malo szczegolowym zdjeciu - wiec wyluzuj - po prostu mnie to interesuje mimo ze nie jestem budowlancem (ciekawy jestem technicznego swiata - tak mam i nic na to nieporadze nawet gdybym mogl)
        • Gość: gość Re: dziwna technologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.11, 14:06
          Gość portalu: . napisał(a):

> rel="nofollow">www.transcomfort.pl/ciagle-sprezyste-posadowienie-szyny

Wszystko pięknie, ale założę się że w ciecińskim wykonaniu ta technologia za pół roku będzie wymagała naprawy...
      • Gość: czy-telniczka Re: dziwna technologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 20:36
        Mnie na dziś TU dziwi wybór miejsca dla budowy nowej linii i zakręt o kącie 90-100 stopni oraz bliskiej zwartej zabudowanej mieszkalnej - dlaczego taki wybór
        Dziś w Poznaniu - na zakręcie doszło do zderzenia dwóch tramwajów - są liczne szkody i straty.

U północnych tu sąsiadów po zakończeniu pisano/odebrano tak:
        forum.gazeta.pl/forum/w,769,123377082,,Dlaczego_po_remoncie_torow_tramwaje_bardziej_ha_.html?v=2
        • Gość: Vlad.H. Re: dziwna technologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 21:08
          bo to jedyna droga a halas wiekszy jak mi sie wydaje to zwyczajnie kontrast - wczesniej bylo glosno, potem na czas remontu cisza i po remoncie ciszy nie ma - jakkolwiek tramwaje moga jezdzic ciszej niz przed remontem...
    • Gość: Marian Re: Na ul. Krasińskiego położyli nowe tory IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.11, 18:39
      Panie swarozyc , po pierwsze pisze się Swarożyc,i jesli już tak Pan w słowiańską nutę uderza, to proszę nie kaleczyć polskiego języka i używać polskich liter.
      • yamato.1 Re: Na ul. Krasińskiego położyli nowe tory 19.06.11, 21:06
        "swarozyc" jest zbyt wielkim prostakiem, żeby ci rzeczowo o kulturalnie odpowiedzieć. On potrafi jedynie pisać o swoich os... majtkach. Szwedzi go olewają (pewnie czyści publiczne toalety, stąd u niego stałe fekaliczne odniesienia) , więc chociaż na polskim necie chce się dowartościować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka