Dodaj do ulubionych

Przepraszam, gdzie tu się można wysikać?

04.08.11, 10:25
W bramie na Jagiellonskiej 12, albo Slaskiej 4.
Tylko uwaga na "Jóźwe" i "Kosę"!
Obserwuj wątek
    • swarozyc Nowa akcja "Szczecin2016"!! 04.08.11, 10:29
      "Szczamy gdzie popadnie!"
      1. nagroda w konkursie - pudło pampersów do chodzenia po "mieście"..
    • Gość: jurek z pyrzyc ale będą za to za 30 milionów IP: *.globalconnect.pl 04.08.11, 11:05
      elektroniczne tablice informacyjne
    • swarozyc Przepraszam, gdzie tu się można wysikać? 04.08.11, 11:07
      Gmina ciecin, jako prowokującą instalację, powinna w kilku bramach Sródmiescia zamontować parę pisuarów..
      Prowokacyjne, ale praktyczne.. :-))
      Tak trzymać, krasnale z czerwonymi noskami!

"To któż moich groszy złodzij, czy Żyd jucha, cy xionc dobrodzij?"
      "Oświećcie głupków, a znikną oszuści" (Jean Eugène Robert-Houdin, magik)
      "Znaczna część społeczeństwa przestała być narodem. Pełna świadomość narodowa jest dzisiaj udziałem może jednej trzeciej Polaków" Jan Olszewski
      • krzysztofsf Autobusy toaletowe :) 04.08.11, 11:13
        Czytalem, ze gdzies kursuja takie "uzupelniajace" pojazdy komunikacji miejskiej.
        Same kabiny zamiast miejsc siedzacych.
        Kraza po centrum miasta paroprzystankowa trasa a gdy zbiorniki sie napelnia podjezdza pojazd na zmiane.

Wbrew pozorom kosztowo moze to byc taniej niz gesta siec toalet w centrum.
    • andreas.007 Zaraz, zaraz... nie 0 karać za psie gowna 04.08.11, 11:18

• andreas.007 Zara... nie karzą za psie gowna przeciez 04.08.11, 11:22
      Zara... za psie gowna nie potrafią złapać i ukarać,
      a potrafią gdy człowiek sobie siknie?

"Marcin Pliszczyński, członek szczecińskiego koła Zieloni 2004 uważa, że toalet powinno być dużo więcej. Podkreśla: - Muszą być czyste. I otwarte całą dobę. W nocy też ludzie mają swoje potrzeby. A brak toalet powoduje, że załatwiają się na ulicach czy w bramach.

Z postulatem wydłużenia godzin pracy toalet publicznych w pełni zgadza się pan Jerzy, którego wczoraj spotkaliśmy przed szaletem na pl. Żołnierza: - Mieszkam pod Szczecinem, ale dużo czasu spędzam w centrum. Nie tylko w dzień, ale też wieczorem czy nawet nocą. I wtedy pojawia się problem. Bo toalet jest za mało, a po 22 wszystkie zamknięte. To gdzie wtedy można skorzystać? Do bramy nie pójdę, bo tam przecież ludzie mieszkają. A w krzakach to zaraz policja albo straż miejska się zaczai. I 50 zł mandatu.

- Ja też dostałem mandat - wtrąca przysłuchujący się naszej rozmowie mężczyzna."

Nie mogą wlepic mandatów człowiekowi, gdy pies zrobi... a nie sprzatnie.
      Natomiast człowieka wypatrza jak sobie siknie.
      • Gość: kiełbaska Sikanie nie jest tanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 11:44
        Lokale są czynne po 22, więc można iść i zapłacić za sikanie. Dlaczego gość, który mieszka pod Szczecinem i jest w mieście nocnym gościem ma sikać na mój rachunek?

Kto może sikać po 22? Czy ludzie wychodzą z domów, by się w centrum wysikać za darmoszkę?

O czym ta mowa tu trwa?

A, że kibel remontowano rok i kafle pękają (no i do tego to podium przy Bramie Portowej) to jest rozwiązanie.
        • Gość: me Re: Sikanie nie jest tanie IP: *.me.uk 04.08.11, 14:18
          > Lokale są czynne po 22, więc można iść i zapłacić za sikanie.

No z tym to trzeba uważać i o paragonie nie zapomnieć, bo też można mandat zarobić. W końcu to taki intratny interes, pieniądze można prać i w ogóle...

Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon?
          Ministerstwo: A dlaczego nie karać za złotówkę?
    • Gość: Karol Re: Przepraszam, gdzie tu się można wysikać? IP: *.btk.net.pl 04.08.11, 11:57
      A lać byle gdzie a najlepiej pod Urzędem Miejskim. Nawalić też można najlepiej na schodach urzędu.
    • hoodyy Tylko w Szcecinie mozna sie wysikac ZA DARMO! 04.08.11, 12:47
      Nie ma co marudzic. Szczecin jest jedynym miastem w Polsce jakie znam, w ktorym kible miejskie sa darmowe! to ze sa za krotko czynne to sie zgadzam ale czy musi ich byc wiecej, nie wydaje mi sie. Sa darmowe a to wazne bo w niektorych miejscach jak. np na Dworcu Glownym trzeba zaplacic zdaje sie rownowartosc 1 USD!!!
      Dolara za siku???

Szczecinianie, nie marudzcie bo i tak macie dobrze!!!
      A od kiedy to Panowie zieloni zajmuja sie takimi sprawami?
      Czyzby blokowanie inwestycji infrastrukturalnych ekoterrorystom przestalo wystarczac?
      A moze podobnie jak w przypadku wielu inwestycji zamierzaja cos zaskarzyc do sadu po to zeby wyludzic jakis Eko-Haracz?
      Do LASU!!!!
    • fjan Przepraszam, gdzie tu się można wysikać? 04.08.11, 13:01
      WC w całej Polsce powinno być darmowe jak w krajacvh cywilizowanych. W Kołobrzegu np. za sikanie płaci się 3 zł. Odlałem się koło Urzędu Miejskiego. Innym razem tam nawalę. Polska pod tym względem przypomina Ugandę.
      • Gość: los Nie ma czegoś takiego jak darmowe WC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 14:31
        Drogi Panie, od kiedy to utrzymanie szaletu i jego sprzątanie jest darmowe?
        W tzw. "cywilizowanych' krajach płaci się kosmiczne podatki, by "socjalizm mógł bohatersko pokonać problem braku toalet".
        W normalnym kraju (który można spokojnie stworzyć - był taki w Stanach jeszcze nie dawno) problemu nie ma. Jeśli jest popyt na toalety to zgodnie z prawem popytu i podaży rynek te toalety zapewni. Należy mu tylko nie przeszkadzać.
        A przeszkadzamy mu jak widać po stopniu złodziejstwa państwa (czyli opodatkowania) bardzo mocno.
        Gdyby na mieście nawet było więcej restauracji i barów, które oferowałyby przy okazji toaletę za drobną opłatą, to byłoby o niebo lepiej. Niestety jest inaczej, bo wszyscy przedsiębiorcy stąd uciekają owczym pędem.

A Zielonym to ja się dziwię. Ja myślałem, że Oni są jak najbardziej za tym, by mozna było klocka nawet na środku chodnika postawić. Przecież to ekologiczne, powrót do natury! Prymitywny człowiek sikał i srał, jak chciał i gdzie chciał i to było przecież eko.
        • Gość: fjan Re: Nie ma czegoś takiego jak darmowe WC! IP: *.btk.net.pl 04.08.11, 14:43
          Pleciesz człowieku bzdety. Toalety dla społeczeństwa w cywilizowanej części Europy są darmowe, płatne z pieniędzy samorządów. Polska to taka Uganda Europy. Na jakie cele przeznaczane są pieniądze z podatków płacone do kasy miast i gmin? Na uposażenia urzędników ? W miastach place zabaw dla dzieci wyglądają jak po wojnie, WC płatne albo go nie ma. Chodniki krzywe że strach chodzić, trawniki koszone od wielkiego święta. To jest normalny kraj ?
          • Gość: Sz. Re: Nie ma czegoś takiego jak darmowe WC! IP: *.pppoepub.vspace.pl 04.08.11, 15:34
            To nie jest normalny kraj.A skoro uważasz,że w "cywilizowanych" krajach jest lepiej,to sam otwórz kibel.Zobaczysz,ile osób przyjdzie po 22,jakie będziesz miał wpływy itd.Ja też nie mam zamiaru płacić za to,że ktoś chce zrobić siku.
            • tadeusz.4 Re: Nie ma czegoś takiego jak darmowe WC! 04.08.11, 16:12
              >Ja też nie mam zamiaru płacić za to,że ktoś chce zrobić siku.

Już płacisz, tylko że twoje pieniądze z podatków idą do kieszeni urzędasa...
            • Gość: Vlad.H. zaplacisz IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 05.08.11, 08:28
              tyle ze za sprzatanie, naprawe zniszczen czy za bajzel - i tak zaplacisz - kibel w Niemczech z ciepla woda, paperowymi recznikami i mydlem to koszt 30 - 50 eurocentow
              w Amsterdamie szcza sie na ulicy za darmo

www.memecenter.com/uploaded/Meanwhile-in-Amsterdam_9b79a246b767ab38f7cb086303197adc.jpg
              files.myopera.com/liliux/albums/444545/dutch-public-urinal-toilet.jpg
              www.saynotocrack.com/wp-content/uploads/2007/03/amsterdam-female-outdoor-urinal.jpg
    • manfredbee Przepraszam, gdzie tu się można wysikać? 05.08.11, 00:41
      Byłem w Bośni krótko po wojnie. Gdzieś po drodze zatrzymaliśmy się przy jakiejś budzie postawionej w polu - barze, gdzie miejscowi chłopi na rowerach lub traktorem poprzyjeżdżali, każdy ma przed sobą kieliszek śliwowicy i szklaneczkę wody. Poszedłem do toalety, mając najgorsze przeczucia i... kopara mi opadła. Darmo, czysto, pachnąco, nawet ciepła woda była. Tylko zamiast miski konstrukcja do załatwiania się w kucki, wykonana z nierdzewki. Cztery dni później znalazłem się na warszawskim dworcu Zachodnim PKP - smród, brud, zimna woda i kupa kasy za wstęp do tego syfu. Co zostawiam bez komentarza.
    • godeliva Przepraszam, gdzie tu się można wysikać? 05.08.11, 00:59
      Dlaczego ten tytul kojarzy mi sie z menelstwem? i kaze mi mocno watpic w wyksztalcenie dziennikarskie autora artykulu?. Kto , choc z odrobina kultury, pyta : "gdzie tu sie mozna wysikac?" !!!!!!!
      • wyjepka Re: Przepraszam, gdzie tu się można wysikać? 05.08.11, 02:44
        Prawdopodobnie dlatego, że ktoś ci zrobił krzywdę we wczesnym dzieciństwie i od tego czasu wszelkie potrzeby fizjologiczne są dla ciebie tematem tabu. Wcześniej niż później będziesz się leczyć psychiatrycznie.
        • swarozyc Re: Przepraszam, gdzie tu się można wysikać? 05.08.11, 08:22
          wyjepka napisała:
          Prawdopodobnie dlatego, że ktoś ci zrobił krzywdę we wczesnym dzieciństwie i od
          > tego czasu wszelkie potrzeby fizjologiczne są dla ciebie tematem tabu. Wcześni
          > ej niż później będziesz się leczyć psychiatrycznie.
          ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
          Ta, wszystkim katolikom. Dla katolikow nie istnieja sprawy doczesne, stad urzadzenie swiata doczesnego w krajach kat stoi na takim poziomie jak stoi..
          Milujmy sie wzaajemnie, jak ja was umilowaalem..
    • aysy.1 w pewnym momencie z sikaniem sie poprawilo 05.08.11, 08:29
      z sikaniem poprawilo sie wtedy kiedy kultura cywilizacji zachodu dotarla do nas slowian w postani mc donalds, pizza hut, nieslowianskich stacji benzynowych.
      aczkolwiek slowianszczyzna trwa dalej. kibel przy we/wy na plaze w swinoujsciu kosztuje 1 zlotowke a niektorzy plazowicze szczaja zaraz obok kibla na wydmach. moze to objaw kryzysu i wysokiej wartosci franka ?
      • swarozyc aysy 05.08.11, 08:39
        ty musisz byc jakims antysemita i miec fobie antyislamskie, skoro przymiotnik "slowianski" uzywasz tylko po to zeby mi przykrosc sprawic..
        • aysy.1 Re: aysy 05.08.11, 08:49
          swarozyc napisał:

> ty musisz byc jakims antysemita i miec fobie antyislamskie, skoro przymiotnik "
          > slowianski" uzywasz tylko po to zeby mi przykrosc sprawic..
          >
          nie martw sie . to tylko trudnosc w formulowaniu mysli. kiedys pisalo sie "zachodnie firmy" :) a teraz cywilizacja przychodzi z roznych stron. nawet izrael jest w europie !
          • swarozyc Re: aysy 05.08.11, 08:53
            ja sie nie martwie, a jesli juz, to o twoja ignorancje...
            Za czasow przedchrzescijanskich slynelismy z czystosci..
            Dopiero "nauki" abnegata z Palestyny zrobily z nas posranych dziadow..
            • Gość: Aysy.1 Re: aysy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.11, 10:05
              > Za czasow przedchrzescijanskich slynelismy z czystosci..
              my to znaczy ....kto ?
              • Gość: f Re: aysy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 10:08
                Gość portalu: Aysy.1 napisał(a):

> > Za czasow przedchrzescijanskich slynelismy z czystosci..
                > my to znaczy ....kto ?

Temu choremu człowiekowi chodzi na pewno o szwedów.
            • Gość: . Re: aysy IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 10:23
              > Za czasow przedchrzescijanskich slynelismy z czystosci..

Dlatego w Europie kołtun był naszą narodową specjalnością?

> Dopiero "nauki" abnegata z Palestyny zrobily z nas posranych dziadow..

A to ciekawe - w którym miejscu Jezus zakazuje mycia się? Nb. Żydzi od zawsze zachowywali większą higienę niż goje, częściej się myli, myli ręce, chodzili do mykwy (łaźni). Masz jakieś nieświeże wiadomości - kiedy się ostatnio myłeś? Dwa lata temu?
              • swarozyc Re: aysy 05.08.11, 11:28
                Mowilem o chrzescijanstwie, a nie o Zydach..
                cialo dla katola to bylo tabu i rzecz wrecz grzeszna..
    • Gość: dodo WY możecie wszędzie. Bez konsekwencji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 08:57
      .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka