Dodaj do ulubionych

Nastroje po referendum w Szczecinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 18:59
Powtarzam opinie do wczesniejszego artykulu. Nie liczcie na dymisje
Jurczyka!! Jego obietnice sa warte tyle, co zeszloroczny snieg. Byl klamca
lustracyjnym i jest takze takim samym klamca w zyciu codziennym. Czlowiek
bz czci i bez honoru ! Czlowiek o miedzianym czole - za nic majacy swoje
przyrzeczenia - potrafiacy tylko belkotac ,jaki to on jest uczciwy. A jego
uczciwosc widac na Golecinie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Rookie Re: Nastroje po referendum w Szczecinie IP: *.bazapartner.pl 24.05.04, 19:43
      No dobra, teraz przeciw niemu było wiecej niz poltora roku temu za! Wiec panie
      prezydencie (nie moim oczywiscie) prosze o Twoja dymisje
      • Gość: Karol Zamiast tracić czas ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 14:32
        Zamiast tracić czas na bzdurne dyskusje, zabierzcie się Szanowni Panowie do
        roboty, każdy do tego co potrafi dobrze robić. Szczecin na tym tylko zyska. A
        po latach będzie można z dumą powiedzieć, że każdy z nas przyczynił się do
        rozwoju miasta. Prezydent, choćby był najlepszy, sam nic nie zrobi.
    • czatowniczka Re: Nastroje po referendum w Szczecinie 24.05.04, 20:31
      Obiecał ale tego nie dotrzyma bo teraz go duma rozpiera, że referendum się
      nieodbyło. Więcej nie chce mi się mówić.
      • terrorysta51 Re: Nastroje po referendum w Szczecinie 24.05.04, 22:06
        Więc nie mów - oszczędż innych.
        • Gość: remass bla bla bla IP: 213.155.175.* 25.05.04, 12:44
          Ja sie tak zastanawiam, skoro wszyscy tu jestesmy za odwolaniem, to czemu
          frekwencja byla taka niska????
          • Gość: muniek Re: bla bla bla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 13:50
            Gość portalu: remass napisał(a):

> Ja sie tak zastanawiam, skoro wszyscy tu jestesmy za odwolaniem, to czemu
            > frekwencja byla taka niska????

Bo większość z tych, co czyta to forum, to świadomi obywatele tego miasta.
            Dlatego większość tutaj jest za. Natomiast jak myślisz, ile szczecinian czyta
            to forum? Jeden procent? Pół? Czy jeszcze mniej?
    • panrysio Re: Nastroje po referendum w Szczecinie 24.05.04, 21:06
      Uczciwy to on może jest, ale obawiam się, że nie do końca zdrowy. Ten człowiek
      nie wie co się dzieje dookoła niego. Kurde! No powinien być jakiś sposób, żeby
      odwołać kogoś tak ewidentnie nie nadającego się do pełnienia odpowiedzialnych
      stanowisk. Toż to kpina jest! Jak on może rządzić prawie półmilionowym
      miastem?! No kuuuuuuuuuurde! Dlaczego wam sie dup nie chciało wczoraj ruszyć?!
      Wstyd, wstyd! Wielki wstyd szczecinianie! Macie w dupie swoje miasto i
      pozwalacie na tę wielką groteskę! Cała Polska na was patrzy a wy wszystko macie
      gdzieś. Kurde, kurde!
    • panrysio Ej, panowie z SLD 24.05.04, 21:10
      A może tak teraz, widząc że mało mieszkańców jest zainteresowanych polityką, a
      ci zainteresowani są jednak przeciwko Maryjanowi Jurczykowi, zrobicie wreszcie
      to, co powinniście zrobić już dawno?
      Usuńcie Maryjana, bo to wsytd i hańba dla miasta, dla rady miasta, dla
      mieszkańców, dla całej Polski! Luuuuuuuuudzie, no kurdddeee! Zróbcież coś, bo
      oszaleć można.
      Co panowie szanowni z SLD... szkoda wam ciepłych posadek, co? Wszystkim kurde
      szkoda... tym bałwanom w sejmie też. Co to za kraj? Od dawna mi już żal tego
      wszystkiego. Eh, wstyd mi za Jurczyka, za SLD, za wszystkich, co mają możliwość
      zrobienia czegoś a kierują się własnym dobrem, albo są niespełna rozumu.
    • Gość: mirek obniżyć pensję Jurczykowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 22:58
      skoro tak negatywnie odniosło się społeczeństwo do Jurczyka, to pomimo
      nieważności referendum jednoznacznie została oceniona jego raca. Teraz do
      dzieła radni miejscy. To wy ustalacie wynagrodzenie prezydenta i nie widzę
      powodu aby pan Jurczyk otrzymywał najwyższe możliwe wynagrodzenie. Nie można
      bronić biednych ludzi zarabiając 10 razy więcej niż większość z nich.
    • Gość: Paweł Do szczecinian IP: *.acn.waw.pl 24.05.04, 23:21
      Nie jestem mieszkańcem Szczecina, ale uważam, że pan Jurczyk nie ma
      najmniejszego obowiązku podawać się do dymisji. Jeżeli tak go krytykujecie, to
      dlaczego nie poszliście wyrazić tego w referendum ? Jest wiele osób nie
      zadowolonych ze swoich lokalnych i mniej lokalnych władz, a nie mają możliwości
      wyrażenia swej opinii w referendum, a Wy mieliście i tę okazję
      zmarnowaliście !!! Teraz możecie winić siebie samych, że nie chciało się Wam
      pofatygować do lokalu wyborczego !!! A pana Jurczyka zostawcie w spokoju, bo
      prawdą jest przecież, że tylko mniejszość ogółu głosowała przeciwko niemu ! A w
      demokracji jest tak, że jak ktoś nie głosuje- to sam odbiera sobie głos !!!
      • Gość: faf Re: Do szczecinian IP: *.wzieu.univ.szczecin.pl 25.05.04, 00:57
        Chlopie tobie sie cos pomerdalo, nie znasz Jurczyka to nie zabieraj glosu,
        macie swoj chlew w wawie to se tam robcie porzadki.

Jurczyk zlamal ordynacje wyborcza - nie znalazlem po drodze zadnego oficjalnego
        ogloszenia o referendum, gdyby nie nalepki na slupkach to nie byloby nic
        wiadomo, dobrze ze w interncie sprawdzilem do ktorej komisji naleze bo tak to
        bym sie motal!
        Oczywiscie Jurczyk nie ma zamiaru wywaizac sie z obietnicy ktora zlozyl...
        A tak swoja droga to nalezaloby zastanwoc sie czy nie mozna go ukarac za
        nawolywanie do bojkotu referendum, w koncu mozna bylo isc i glosowac za nim lub
        przeciw niemu ale zaglosowac!
      • Gość: sonar Re: Do szczecinian IP: 213.25.8.* 25.05.04, 06:53
        Ja tez nie jestem ze Szczecina, ale uwazam, ze Maryjana trzeba sie czepiac. To
        totalny indolent, niekompetentny czlowiek na powaznym stanowisku w miescie,
        ktore jest jedna z najwazniejszych bram Polski do swiata. A ty 'innostrancu"
        nie belkocz o demokracji, bo to sa zwykle pierdoly, ktorymi mozna szermowac w
        sejmie, ale nie w zyciu, gdzie trzeba sie zmierzyc z prawdziwymi problemami.
        Demokracja to byla w starozytnej Grecji, a wolny rynek to jest to smietnisko,
        ktore mozesz zobaczyc po poludniu na Turzynie.
        • Gość: gośc w starożytnych Atenach na jednego demokratę IP: *.wschowa.master.pl 25.05.04, 11:42
          przypadało 5-ciu niewolników bez prawa głosu.
          Nasi politycy z prawa i lewa doprowadzili do sytuacji że ludzie wolni sami
          rezygnują z prawa do głosu. Ale na kogo tu głosować. Głosujesz na nową "
          lepszą" partię a tam te same co w poprzednich buźki.
          Pamiętam jednego, który jako "bogobojny" wiózł ryngraf M.B.Częstochowskiej
          schorowanemu ex dyktatorowi z Chile. Dziś jako" prawy i sprawiedliwy" kandydat
          do parlamentu europejskiego brzydzi się przemocą. Demokrata i europejczyk jak
          mało kto tyko, że 30 kg cięższy nim został politykiem.
      • Gość: remass popieram IP: 213.155.175.* 25.05.04, 12:48
        zgadzam sie, bo teraz to wszyscy narzekaja,. a ja pytam : co robilescie w
        niedzile???? zapewne mysleliscie, ze jest tyle osob chetnych, ze wy juz nie
        musiscie!!!! szkoda gadac.
    • Gość: Lex Re: Nastroje po referendum w Szczecinie IP: 213.155.191.* 25.05.04, 00:47
      Czemu sie tutaj dziwic?? Czy temu,ze tysiace lumpow,lumpenproletariatu z
      kresowa przeszloscia i zwyklej holoty ktora stanowi zdecydowna wiekszosc tego
      brudnego,zapyzialego i szarego miasta nie poszla odwolac "SWOJEGO"...??Pozatym
      setki a nawet tysiace przeroznych przestraszonych urzedaskow z 1200 na
      reke...Szczecin to wyjatkowa enklawa spustoszenia intelektualnego,zaniku
      nadzieji na lepsze jutro.Na takiej glebie rosa wszelkie chwasty.
    • Gość: Janus Szczecinianom było "wszystko jedno& & #35 8221;? - NIEPRAWDA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 01:31
      Takie stwierdzenie świadczy, jak mało nasi politycy, jak choćby Teresa Lubińska
      rozumie Szczecinian.

Bo całkowicie nieuprawnione jest twierdzenie, ze reszcie Szczecinian
      było "wszystko jedno" czy chcą iść do urn czy nie. Wcale nie było im to
      OBOJĘTNE.

Przepytałem przed i po referendum dobrych kilkaset osób. Prawie wszyscy
      stwierdzili, że ich absencja jest całkowicie ŚWIADOMA.

A po referendum bez skrępowania przyznawali się, że nie poszli ROZMYŚLNIE, bo
      mimo, że Jurczyka wady bardzo jasno widzą, to mimo wszystko nie chcą brać
      udziału w Jego odwoływaniu, na rzecz całkowitej niewiadomej.

Referendum większość widziała jako próbę przejęcia władzy dla samej władzy. I
      nie piszę tego jako zwolenik Jurczyka, głosowałem za Jego odwołaniem. I nie
      głosowałem za jego powołaniem na funkcję prezydenta, do której absolutnie się
      nie nadaje.

Pytano mnie stale: Jaki czytelny program mają Ci którzy chcą odwołać Jurczyka?
      Jest nagłośniony? Gdzie? Wspólny dla opozycji? Przedyskutowany? Znany
      większości? Media go upowszechniają?

Najpierw - mówili - mieszkańcom powinien być przedstawiony jasny PROGRAM. A
      media ten dobry, sensowny i realistyczny program bez trudności przedstawiałyby
      Szczecinianom.

Wtedy jasne byłoby dla wszystkich, czy i jakie korzyści przyniesie, mieszkańcy
      bez obaw poparliby go i identyfikowaliby się z nim. Powinien go afirmować
      wyrazisty Lider z grupą stojąca za nim. Gdyby tak było, to Szczecinianie
      widzieliby sens odwołania Jurczyka.

Ale tak nie było, więc z całą stanowczością twierdzę: Szczecinianie ŚWIADOMIE
      zostali w domu, wybierając mniejsze znane zło, na rzecz zła nieznanego. I
      chcieli w ten sposób powiedzieć: Tym politykom już dziękujemy, im władzy nie
      damy.
      A że wiem o czym piszę niech świadczy to, że przed referendum prognozowałem, co
      można sprawdzić na forum, że do referendum pójdzie 17,7% +/- 2%, no i niestety
      nie pomyliłem się - poszło 18,8%. I wcale nie jestem zadowolony, że miałem
      rację. Wolałbym się pomylić, ale życie jest brutalne swoją rzeczywistością.

Proponuję aby nasi politycy poświęcili parę groszy za zrobienie sondażu:
      dlaczego Pan/Pani nie poszedł na Referendum. Od 90% usłyszą to co napisałem
      powyżej. Ale Ci nasi politycy wola bajdurzyć: "reszcie Szczecinian było
      wszystko jedno" - to całkowicie nieprawdziwa i nieuzasadniona teza.
      • Gość: hobbit Re: Szczecinianom było "wszystko jedno& & & #35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 08:37
        niestety Janusie! Twoja teza jest bledna. Szczecinianom rzeczywiscie bylo
        wszystko jedno. Zapytalem kilkunastu znajomych o udzial w glosowaniu. Wiekszosc
        odpowiedziala w stylu: "nie bylem na poprzednich wyborach, nie ja go
        wybieralem, to teraz tez nie pojde!". Ale narzekac potrafia ! Jak to brudno. ze
        nie ma pracy,ze nie dba sie o remonty , ze sa idiotyczne zarzadzenia
        urzednikow, ze jest korupcja itd.itp. Ale nie chcialo im sie pojsc i starac sie
        to zmienic przy pomocy kartki wyborczej. Potrafimy tylko narzekac i oczekiwac,
        ze ktos inny podejmie za nas okreslone decyzje. I nie dotyczy to tylko
        szczecinian. Wiekszosc Polakow rozumuje w ten sposob. A potem mamy zbiorowisko
        kretaczy, polidiotow i chamow politycznych , ktorzy rzadza Polska. Kazdy ma
        takie wladze, na jakie sobie zasluzyl!!
        • Gość: Janus Re: Szczecinianom było "wszystko jedno& & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 09:31
          A przeczytałeś ostatnie moje zdanie? Zaręczam, że przeprowadzony sondaż
          pokazałby, że to ja mam rację a nie Ty, czy też ci politycy którzy twierdzą, że
          Szczecinianom było "wszystko jedno".

Powtórzę: Im wcale nie było "wszystko jedno". Wiedzieli co robią zostając w
          domach. Ja też swój w miarę reprezentatywny sondaż przeprowadziłem i wiem co
          piszę i twierdzę.
      • Gość: aga Re: Szczecinianom było "wszystko jedno& & & #35 IP: 195.116.25.* 25.05.04, 09:52
        Popieram Janusa - po prostu nie poszliśmy na referendum, bo nie chcemy dobrze
        znanych nam ludzi na fotelu Prezydenta Miasta. Czym znaczącym jak dotąd się
        wykazali, że mają prawo robić hałaśliwą zadymę, bo tak można nazwać tą całą
        szopkę z referendum za nasze pieniądze. Myślę, że najpierw powinni się wykazać
        czymś w swojej dotychczasowej działalności, a dopiero potem mówić o trosce o
        dobro miasta (np. przyczynić się do lepszego miejsca w rankingach uczelni
        naszego pożal się Boże Uniwersytetu).
        • Gość: hobbit Re: Szczecinianom było "wszystko jedno& & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 10:01
          Jezeli wasze rozumowanie jest takie, to nie dziwcie sie, ze inwestorzy duzym
          lukiem beda omijac Szczecin i ze z naszych kieszeni bedzie Jurczyk placil za
          niewydarzone, ksenofobiczne decyzje, za sprzedaz ziemi cwaniakom
          ihochsztaplerom (lotnisko!), ktorzy potem z niemalym zyskiem odsprzedadza je
          innym, a miasto bedzie sie oblizywac na widok, jak inni beda "spijac
          smietanke."
        • Gość: student Re: Szczecinianom było "wszystko jedno& & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 22:53
          Gość portalu: aga napisał(a):

> Popieram Janusa - po prostu nie poszliśmy na referendum, bo nie chcemy dobrze
          > znanych nam ludzi na fotelu Prezydenta Miasta.

czyli po prostu chcecie Mariana Jurczyka na fotelu Prezydenta Miasta
          powiedz to jasno
          dlaczego wstydzisz się
      • Gość: lukas Re: Szczecinianom było "wszystko jedno& & & #35 IP: *.univ.szczecin.pl 25.05.04, 10:28
      • Gość: lukas Re: Szczecinianom było "wszystko jedno& & & #35 IP: *.univ.szczecin.pl 25.05.04, 10:33
        popieram Janusa, nie było żadnej innej kandydatury, nie było programu, który
        dałby nadzieję na lepsze jutro, a swoją drogą, czy Jurczyk rządzi jednoosobowo?
      • Gość: remass Madre slowa IP: 213.155.175.* 25.05.04, 12:53
        Nic dodac nic ujac.
      • Gość: hajlander Re: Szczecinianom było "wszystko jedno& & & #35 IP: *.os.kn.pl 25.05.04, 13:51
        oj mylisz sie i to mocno.
        twierdzenie, ze nie mam na kogo potem oddac glosu to jest tylko wymowka. a czy
        to sa wybory? to jest referendum czy chcesz, aby bylo tak dalej!!! czy
        chcesz,aby miastem dalej rzadzil facet ktory wyplacil ( co najlepsze niemcom,
        ktorych tak nie lubi) 10 mln ,- , ktory drwi sobie z prawa (patrz jego samowola
        budowlana i inne) itp.!!!
        po to wlasnie bylo to referendum - jak bys sie tych ludzi spytal o to, to co by
        odpowiedzieli?
        ciebie sie pytano "Jaki czytelny program mają Ci którzy chcą odwołać Jurczyka?
        Jest nagłośniony? Gdzie? Wspólny dla opozycji? Przedyskutowany? Znany
        większości? Media go upowszechniają?"
        a czy jurczyk ma to wszystko!? czy jego kadencja odpowiada na ktorekolwiek z
        tych pytan?
        trzeba rozoznic referendum od wyborow.

• Gość: Jon Czy to jeszcze jest miasto? IP: *.icpnet.pl 25.05.04, 02:27
      Przerosnieta wioska zobojetnialych frustratow - nie miasto. Ja i moi znajomi z
      rodzinnego specjalnie na referendum wrocilismy ze studiow do Szczecina -
      przekownywalismy rodziny i innych znajomych, zeby poszli na referndum. Szkoda,
      ze inni tacy nie sa. Przeciez to juz kazdy lepszy niz Jurczyk! Wrocilem z
      powrotem na studia. Jak je skoncze chcialbym wrocic do Szczecina, ale obawiam
      sie, ze to juz nie bedzie do czego wracac.
    • Gość: aga Re: Nastroje po referendum w Szczecinie IP: 195.116.25.* 25.05.04, 08:10
      Informacja dla p. Lubińskiej: przeważającej reszcie, która nie poszła na
      referendum także nie jest wszystko jedno. Ja i ośmioro z dziesięcciu ludzi z
      mojego toczenia nie poszło na referendum tylko dlatego, aby było nieważne (tzn.
      aby grupka politycznych krzykaczy nie dorwała się do władzy w Szczecinie).
      Pogratulować p. Lubińskiej dobrego samopoczucia.
      • Gość: student Re: Nastroje po referendum w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 22:51
        przeważającej reszcie, która nie poszła na
        > referendum także nie jest wszystko jedno. Ja i ośmioro z dziesięcciu ludzi z
        > mojego toczenia nie poszło na referendum tylko dlatego, aby było nieważne
        (tzn.
        >
        > aby grupka politycznych krzykaczy nie dorwała się do władzy w Szczecinie).

świetnie
        i w związku z tym ty i ośmioro z dziesięciu ludzi z twojego otoczenia poparło
        Mariana Jurczyka
        bo przecież mogliście po odwołaniu Jurczyka poprzeć godnego kandydata
        albo wystawić swojego
        ale po co
        przecież Marian Jurczyk waszym zdaniem jest doskonałym prezydentem więc niech
        zostanie
    • Gość: szczecinianin Re: Nastroje po referendum w Szczecinie IP: *.filar.pl 25.05.04, 08:27
      Wyniki referendum dowodzą, że ok.81% szczecinian ma osobę Pana M. Jurczyka
      w "głębokim poważaniu" - w ogóle się nim nie interesują, ponieważ rzeczywiście
      na to nie zasługuje - co jest Ich politycznym błędem, ale nie oznacza to, że są
      Im obojętne sprawy Szczecina.
      Niekompetencja i naiwna medialna "uczciwość" M. Jurczyka kosztowała szczecinian
      kolejne niepotrzebnie wydatkowane pieniądze, tym razem po 10 mln zł "tylko" ok.
      350 tys. PLN
      • Gość: miska Re: Nastroje po referendum w Szczecinie IP: 212.160.133.* 25.05.04, 08:31
        co sie dzieje w tym naszym szczecinie :/
        • Gość: luki Re: Nastroje po referendum w Szczecinie IP: *.ksiazat.v.pl 25.05.04, 09:43
          " co sie dzieje w tym naszym szczecinie :/ "

TUTAJ SIE NIC NIE DZIEJE!!!!!!!! i w tym problem hahaahhaha
          pozdrawiam tych co zaglosowali... RZSZTA do piachu!
      • Gość: gość Re: Nastroje po referendum w Szczecinie IP: *.wschowa.master.pl 25.05.04, 22:31
        82% Szczecinian ma w poważaniu warchołów referendalnych nie liczących się z
        groszem społecznym. Za wszelką cenę pchającym się do żłoba.
    • Gość: Grzegorz Buraczne miasto, buraczani wyborcy...buraczany pre IP: *.webnet.pl 25.05.04, 09:17
      Nic dodać, nic ująć...
      • Gość: heksa Re: Buraczne miasto, buraczani wyborcy...buraczan IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 10:08
        To co tu jeszcze robisz.
    • Gość: Karol Apel do referendoentuzjastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 10:52
      Kochani. Zastanówcie się zanim zaczniecie oskarżać tych co nie poszli głosować
      przeciw Jurczykowi. Przestańcie manipulować liczbami. Równie dobrze można
      przecież powiedzieć, że waszego pomysłu odwołania Jurczyka nie poparło 81,12%
      mieszkańców Szczecina. I co? Chyba nie o to chodzi. Jestem jednym z tych, który
      nie poszedł głosować. Decyzję podjąłem już dawno. I nie dlatego, jak mi
      wmawiacie, że jest mi wszystko jedno. Dlatego, że nie chcę aby Szczecinem
      rządziła jakaś Lubińska bądź Piechota, albo ktoś z tego towarzystwa. Co takiego
      zrobili poprzedni prezydenci miasta związani z tymi ugrupowaniami? Inna sprawa
      czy w obecnych warunkach, kiedy to właśnie ci z SLD, od Borowików, różnych
      Platform i Unii Wolności rozkradli Polskę, można jeszcze coś uratować?
      Przestańcie wciskać ludziom ciemnotę, że macie na celu dobro miasta !
      • Gość: podushka Re: Apel do referendoentuzjastów IP: *.vx.pl / *.vx.pl 25.05.04, 11:25
        Tym, którzy poszli głosować chodziło o to, żeby mgr. Marian nie kompromitował
        dłużej naszego miasta. Wolę, żeby rządziła "jakaś" Lubińska, czy Piechota, bo
        przynajmniej umieją się wysłowić.
        Zachęcanie ludzi, żeby nie szli na referendum, to sabotaż państwa
        obywatelskiego. Widać, jak panu J. naprawdę zależy na naszym mieście i,
        również, kraju.
        Poza tym ludzie nie poszli głosować, bo nie było żadnego kontrkandydata dla
        Marysia.
      • Gość: Mietek Re: Apel do referendoentuzjastów IP: *.blue.net.pl / 62.233.158.* 25.05.04, 11:26
        Chlopie, wezmy to na logike. Nie zamierzasz powierzac mandatu prezydenta
        Piechocie, Lubinskiej, wiec komu ? Nikomu ? Poki co powierzyles mandat do 2006
        roku Jurczykowi. Zadowolony ? To referendum mialo byc poczatkiem pewnej
        dyskusji nad nowym Szczecinem, byc moze w toku tej dyskusji wylonilby sie nowy
        dobry kandydat na prezydenta. Ta szansa zostala zmarnowana. Za 2 lata staniemy
        znowu przed wyborem. I co sie stanie ? Prezydentem bedzie znowu Jurczyk czy
        inny kolega Ptaka od pogoni ?
      • Gość: hajlander Re: Apel do referendoentuzjastów IP: *.os.kn.pl 25.05.04, 14:02
        zaraz zaraz. ja tego nie kumam...
        czemu w takim razie na referendum ci, ktorzy sa za jurczykiem nie poszli
        glosowac? czy dlatego, ze bylo by ich za malo i woleli zbojkotowac? to przeciez
        jasno pokazuje, ze wiekszosc jest przeciw! jesli jestes za to idz i powiedz, ze
        jestes za. bo dla mnie referendum pokazalo jasno - 95% chce, aby odszedl i
        tyle. taki, a nie inny jest wynik!
        • Gość: Janus Dlaczego nie głosowali za Jurczykiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 18:57
          Bardzo dobre pytanie. A odpowiedź jest tak prosta, że niektórzy tak jak choćby
          Teresa Lubińska jej nie dostrzegają. A może nie chcą jej dostrzec?

Ludzie nie poszli głosować za Jurczykiem, mimo iż mieli świadomość jakim jest
          Prezydentem, bo DOSKONALE WIEDZIELI, że duża frekwencja służyć będzie nie dobru
          Szczecina, ale jak mówili, tym, którzy chcą przejąć władzę dla samej władzy.

A na to nie chcieli dać zgody, bali się, że może być, choć brzmi to
          paradoksalnie, ale jeszcze gorzej. A nikt ich nie przekonał, że się mylą.

Nie chcę się powtarzać, ale referendum padło, bo brak było prostego, mądrego, i
          zaakceptowanego przez większość mieszkańców Szczecina PROGRAMU.

To jego brak i brak wspólnego dla całej opozycji, zdecydowanego Lidera,
          afirmującego ten program był powodem, że ludzie ŚWIADOMIE zostali w domu.

Nie było im "WSZYSTKO JEDNO" i nie chcieli w ciemno być "Stryjkiem".
          • Gość: student Re: Dlaczego nie głosowali za Jurczykiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 22:47
            Janus
            po fakcie kazdy argument jest wiarygodny
            ale najważniejsze jest to że z 60 000 ludzi którzy poszli do referendum 56 000
            głosowało za odwołaniem Mariana Jurczyka
            a szukanie przyczyn w braku programu liderów jest trochę akademickie
            jeżeli do wyborów samorządowych w Szczecinie przy kampanii ogólnopolskiej i
            lokalnej trwającej 2 miesiące i kosztującej w Szczecinie ok 5 000 000 idzie 32%
            mieszkanców to przy kamanii referendalnej trwajacej 2 tygodnie i kosztującej ok
            100 000 zł frekwencja 19% graniczy z cudem
            mieszkancy Szczecina są cudowni
    • enancjo Re: Nastroje .. 25.05.04, 11:03
      .. sa raczej na przeczekanie ..
      .. a te ca 220 tysiecy ktore moglo jeszcze pojsc,
      a nie poszlo to po prostu nie mialo ochoty zajmowac
      stanowiska, tylko nikt im nie wytlumaczyl, ze jak
      nie pojda to tym samym zgodnie z przepisami
      o referendum oddaja glos na w Piers dentego ..
      .. odpowiedzialnosc za to ponosza wszystkie partie
      polityczne Szczecina, ktore poniosly w nim kleske razem
      z w Piers dentym ,
      .. natomiast mieszkancy Szczecina ( pomimo ze czesciowo
      oszukani ) opowiedzieli sie nadzwyczaj wyraziscie
      i frekwencja byla dobra porownujac ja np z rownoczesnie
      odbywajacymi sie we Wrzesni probnymi wyborami do PE ..
      Enancjo
      • ja_aska Re: Nastroje .. 25.05.04, 11:39
        Byle nie Lubińska
        • Gość: stdent Re: Nastroje .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 22:41
          i byle nie osoby które ty wskażesz
          bo wiadomo że bedą z komuszego układu złodzei i karierowiczów
          na szczęście twoje opinie są reprezentatywne dla ciebie dyrgosi zorro pismaka i
          jeszcze kilku etatowych forumowiczów zajętych gloryfikowaniem układu Mariana
          Jurczyka z SLD
    • Gość: gall anonim jurczyk IP: 80.48.150.* 25.05.04, 13:05
      jurczyk to taka polityczna dupa sam nic nie zrobi i nikomu nie da,
      PS. ta reszta której niezalezy to niech idzie sie utopic
      bo ja naprawde nie wiem jak mozna tylko narzekać ze jest zle i pozniej
      sie dziwic dlaczego tak a nie inaczej przy takiej frekwencji
      SZKODA MI WAS
    • Gość: dman81 Osądzić Jurczyka !!!!! IP: 217.98.72.* 25.05.04, 13:20
      Strasznie zawiodłem się frekwencją podczas referendum. Najbardziej szkoda mi
      pieniędzy które poszły na organizację lecz jedynym pocieszeniem jest to żę
      pieniądze te trafiły do ludzi którym zasiadywali w komisjach (wiekszość z nich
      na nie zasłużyła).

Jedyna nadzieja jaka nam pozostaje na usuniecia Jurczyka,to że prokuratora i
      sąd wezmą się ostro do roboty skażą go za działania na szkodę miasta i niech
      dołożą mu jeszcze wybudowanie domku i skażą go prawomocnym wyrokiem wtedy
      bedzie zmuszony ustąpić ze stanowiska !!!
    • Gość: hajlander Re: Nastroje po referendum w Szczecinie IP: *.os.kn.pl 25.05.04, 13:23
      ludzie, ale to jest wieś...
      kocham to miasto i bardzo chce byc z niego dumny. niedawno wyprowadzilem sie do
      innego miasta ale jak najczesciej przyjezdzam to mojego miasta - w tym i
      ostatnio. wydalem 100,- na bilety aby byc na referendum a reszta i tak ma to w
      dupie. i sie dziwicie, ze wladza tez ma to w dupie... zal wielki i tyle. i to
      zal do was, moich wspolmieszkancow, ludzi, o ktorych myslalem ze jednak beda
      potrafili dzwignac to miasto troche do gory.
      a tu tylko sie na nie wypieli
    • Gość: miś- Re: Nastroje po referendum w Szczecinie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 13:28
      Opinia wyrażona przez Panią Lubińską to arogancja w stosunku do mieszkańców
      miasta , tych którzy nie wzieli udziału w referendów. Brak szacunku dla ich
      decyzji. Przeświadczenie że tylko istnieje jej prawda.
      A może prawda jest taka, że to jest ostatni moment na dorwanie śię do władzy
      i zawłaszczenie tych ostanich skrawków " czerwonego płótna" - wszak można
      załapać się na fundusze , tereny dla swoich, itd. Otoczenie Profesorskie
      ma też ambicje biznesowe, tylko że nie potrafi zaczynać od zera , lepiej
      gdy przeprowadzi sie prywatyzację na majątku miasta, a tym samym na majątu
      mieszkańców.

"Ten wynik świadczy o tym , że Marian Jurczyk nie ma poparcia, a reszcie jest
      wszystko jedno - komentuje wyborcze wyniki Teresa Lubińska, szefowa
      opozycyjnego wobec Jurczyka klubu radnych Od Nowa. - Mimo wszystko to jest
      sukces, kolejny krok w umacnianiu prawa samorządowego. "
      • Gość: student Re: Nastroje po referendum w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 22:38
        Lubińska ma całkowitą rację
        w tym układ wspierajacy Jurczyka chce załapać się na grunty i kasę z budowy
        oczyszczalni scieków
        dowody na to są
        chociażby dzisiejsza sesja rady miasta
        natomiast przypisywanie Lubińskiej chęci zdobycia władzy dla zdobycia kasy i
        przywilejów powinno zostać uzasadnione konkretnymi przykładami
        w przeciwnym wypadku mozna domniemać że osoba wypowiadająca takie zdania jest z
        układu koalicyjnego SLD z NRS i chce zdyskredytować jedną z głownych
        inicjatorek zrywania złodziejskich powiązań w tym mieście
    • Gość: Marcinas Re: Nastroje po referendum w Szczecinie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 13:56
      Jak mówił Pietrzak: "Jeżeli nie może być lepiej niech przynajmniej będzie
      wesoło". Rzeszów śmieje sie z naszego prezydenta. Spróbujmy go wysmiać ze
      stanowiska.
    • Gość: Paweł M Re: refer. to dla Jurczyka klęska IP: *.teleton.pl 25.05.04, 15:13
      Pan Jurczyk to jest zacnym i starszym Panem bez wątpienia, problem jest w tym,
      ze zamiast przejść na emeryturę podjął swiadomie decyzję!!, że chce piastować
      najwyższy urząd w państwie, więdząc, ze nie ma absolutnie do tego ani
      predyspozycji psychologicznych, ani wiedzy (podstawowe wykształcenie), ani
      wsparcia partii politycznej- a więc nie ma kto za nim murem stanać. Teraz jest
      oburzony na dziennikarzy, że mu zadają trudne pytania, że się go wciąż
      czepiają. Chyba zapomniał, że jego praca w głównej mierze sprawadza się do
      medialnego reprezentowania urzędu miasta i całego 500 tys miasta. Jest
      atakowany przez media, bo nie chce z nimi wspołpracować, podejmuje decyzje
      nietłumacząc się z nich, i dziwi się, ze wzbudzają one takie zaisteresowanie.
      Ulica uważa, że broni ich interesów (chociaż nie wiedzą dokłądnie na czym taka
      obrona może polegać), że jest napastowany, czyli ofiarą i dlatego była taka
      mała frekwencja. Po zatym ludzie nie lubią tkzw. negatywnej kampani, a taką nam
      zafundowali przeciwnicy Jurczyka.
      Na razie nic dobrego nie zrobił dla miasta, a ile złego, choćby to on obniżył
      autorytet Szczecin choćby słynną na całą Polskę powiedzieniem "wicha z
      tramwajami".Chciałbym podsumować,że tacy mieszkańcy jaki ich prezydent. Czy
      naprawdę nie można było wybrać na prezedenta Szczecina kogoś wykształconego,
      znającego języki obce, mający zdolności menadżerskie i oprzywódcze oraz
      podstawy ekonomi i prawa. Ale za to winę ponoszą wszyscy lokalni politycy, z
      prawa i lewa. A fakt, że doszło do referendum, jest także dla Jurczyka (czy mu
      to się podoba, czy nie) klęską osobistą (dla mnie byłoby na jego miejscu)
    • Gość: Czu Re: Nastroje po referendum w Szczecinie IP: 150.254.103.* 25.05.04, 15:26
      Wstyd!!!
    • Gość: blueb Re: Nastroje po referendum w Szczecinie IP: 195.205.158.* 25.05.04, 19:02
      .ludzie.. czym sie przejmujecie.. glosowalam .. nie przeszlo.. wiec bede
      dalej zyc w takim samym miescie jak poprzednio.. miescie, ktore powoli zaczyna
      dogorywac.. ale czy nowy prezydent cokolwiek by zmienil? przeciez wybieramy
      ciagle takich samych .. ludzi bez wyobrazni i bez polotu.. moze czas
      krytyczniej spojrzec na nas samych .. dlaczego ciagle dokonujemy zlych wyborow!!
    • Gość: Jaro Re: Nastroje po referendum w Szczecinie IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 25.05.04, 19:41
      Bezczelność PANÓW z eNeReS (co ciekawe, skrót bardzo podobny do eNeRDe) sięga
      szczytów. "Zawsze musi być ktoś niezadowolny" - tak skomentowali 97% osób,
      które mają dość działkowego dziadka. Tak, jesteśmy niezadowoleni, pieski
      Jurczyka i rozliczymy was po następnych wyborach. Szykujcie się, bo
      żadne "Pogonie Szczecin" was nie uratują przed utratą mandatów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka