Dodaj do ulubionych

Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinnym ...

04.10.11, 11:56
"- Nie mam odebranych praw rodzicielskich ale dziecko mieszka ze swoją matką i babcią (...) Teoretycznie mogę ją odwiedzać co dwa tygodnie. Ale żona mi to uniemożliwia. (...)
Jeżeli tata jest niezadowolony albo matka dziecka uniemożliwia te kontakty to może zwrócić się do sądu z prośbą o usankcjonowanie sytuacji. Głodówka nie jest najlepszym sposobem na załatwianie takich spraw."

Oczywiście że nie. Lepszym jest grzeczne czekanie pod domem dziecka co 2 tygodnie, w terminach i godzinach określonych w wyroku rozwodowym?

IMHO: Z pierwszego cytowanego akapitu wynika, że ojcu już wcześniej przyznano prawo do kontaktów z dzieckiem. A z drugiego (wypowiedzi pani rzecznik) wynika, że musi on i tak oddzielnie zwracać się do sądu żeby ten nakłonił właścicielki dziecka do przestrzegania prawa?
Kpina. Podejrzewam, że gdyby on tak uniemożliwiał kontakty matki z dzieckiem, to dostałby zarzut por(y)wania dziecka. W drugą stronę jakoś to nie działa (tak jak KK § 207 p. 1).
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: 92.60.132.* 04.10.11, 12:54
      obrzydzenie mnie bierze na to "państwo prawa", zresztą nie tylko w Polsce tak jest. Matka, "włascicielka" dziecka dyktuje warunki a sąd w większosci potulnie... A potem "ojciec nawet nie chce się widziec z dzieckiem"
      • Gość: Sz. Może bździęgwy domagające się IP: *.pppoepub.vspace.pl 04.10.11, 13:46
        równouprawnienia płci wypowiedzą sie w tym temacie?
        • Gość: bździęgwa a co to jest bździęgwa? IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.11, 14:06
          • Gość: Sz. Re: a co to jest bździęgwa? IP: *.pppoepub.vspace.pl 04.10.11, 14:32
            Idiotka,z reguły feminazistka.Wszędzie widząca przejawy męskiego szowinizmu i domagająca się równych (?) praw czy też parytetów.Pracuje z reguły na państwowej posadzie....
        • Gość: jes,jes,jes Re: Może bździęgwy domagające się IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.11, 14:10
          Paragrafów jest sporo na takie protesty, paralizatorem go. kolegium, potem sąd. wyrok może być w zawieszeniu, ale to już argument ,żeby go pozbawić praw i zakazać kontaktów .
          Jak pracowałem w innym mieście, to mój przyjazd do dziecka był uzależniony tym, czy dostanę wolne . Jak przyjeżdżałem, to kolejny tatuś właśnie wywoził dzieci do cioci, bardzo tam lubiły przebywać, to zrozumiałe. Byłem świnią, bo rozwalałem całej rodzinie weekend.
          • Gość: Sz. Re: Może bździęgwy domagające się IP: *.pppoepub.vspace.pl 04.10.11, 14:33
            A co by było,gdybyś się spóźnił z alimentami o jeden dzień?Odpowiedz sobie sam....
            • triismegistos Re: Może bździęgwy domagające się 05.10.11, 12:34
              Nic by nie było. Ojcowie w Polsce zalegają z alimentami całe lata i nic im nie jest.
              • Gość: Sz. Re: Może bździęgwy domagające się IP: *.pppoepub.vspace.pl 05.10.11, 12:37
                Naturalnie,że tak.Z reguły też nie dążą do kontaktów z dzieckiem.Nic im nie jest?Ja wiem coś innego...
    • mariaczczi1 A widziałeś kiedyś pomnik np: matki peruwianki ? 04.10.11, 14:36
      Nie można pani odebrać alimentów , do momentu aż ochłonie ?
      • tata_tomek Re: A widziałeś kiedyś pomnik np: matki peruwiank 04.10.11, 14:50
        mariaczczi1 napisał:

> Nie można pani odebrać alimentów , do momentu aż ochłonie ?

Jeżeli ojciec płaci alimenty na dziecko to nie można, bo dziecko nie może odpowiadać za czyny matki.
        Jeżeli natomiast płaci alimenty na byłą żonę, to... też nie można, bo kwestia dotyczy dziecka a nie jej. Co innego, gdyby, na przykład, wyszła ponownie za mąż.
    • xym Sądy rodzinne nalezy zlikwidować 04.10.11, 14:58
      Dzieci poza przypadkami rodziców patologicznych spędzały by w przypadku rozejścia się rodziców pół roku z jednym z nich, pół z drugim. Żadnych alimentów by nie było, bo koszty utrzymania były by po połowie.
      W przypadkach patologicznych sąd cywilny przyznawał by opiekę stronie która ma zdolność do opieki nad dzieckiem. wtedy zasądzane były by także alimenty na rzecz dziecka. ale były by one ustalone jako % dochodu a nie jako widzimisię sądu. Nie wliczało by się do nich dochodu innych członków rodziny osoby płacącej ale tylko i wyłącznie jego dochody.
      • Gość: Sz. Re: Sądy rodzinne nalezy zlikwidować IP: *.pppoepub.vspace.pl 04.10.11, 15:05
        A ja-oczywiście w ramach równouprawnienia-widzę takie rozwiązanie:parzysty nr sprawy-dzieci idą z ojcem,nieparzysty-z matką....
        • Gość: foksterierka Re: Sądy rodzinne nalezy zlikwidować IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.11, 20:07
          Szkoda tylko, że w ogromnej większości przypadków tatuś po prostu wieje i dziecko ma gdzieś. Gdy tylko ojciec występuje o prawo do opieki nad dzieckiem, w 50% przypadków je dostaje. Skąd więc tyle samotnych matek, czy to wina polskich sądów?
          • polskitata w 50%ojcec dostaje to totalna bzdura 04.10.11, 23:11
            w 50%ojcec dostaje to totalna bzdura powtarzana przez MS i bredzące panie , ojciec dostanie jak matka jest alkoholiczką , 4% ojców może wychowywać swoje dzieci jak ludzie reszta jest traktowana jak bydło przez sfeminizowany system. 84% z 1500sędziów rodzinnych to kobiety, 87% rodkowców to kobiety . także nie piszcie tych kłamstw chore kobitki złodziejki dzieci które niszczycie dzieciom w polsce dzieciństwo a normalnym ojcom życie. porozumienierawskie.pl
            • polskitata opieka wspólna jest tyklko w cywilizowanych krajac 04.10.11, 23:12
              • Gość: foksterierka Re: opieka wspólna jest tyklko w cywilizowanych k IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 05:50
                No niestety, takie są statystyki. Jakiekolwiek prawo do dziecka (nie mówię nawet o miejscu pobytu, tylko o prawach rodzicielskich!) interesuje tylko 20-30% ojców. Reszta chce mieć ten "śmierdzący problem byłej żony, w który on został wrobiony" jak najdalej od siebie. Stąd takie mylne wrażenie, że to sądy faworyzują matki. Gdyby kobiety tak samo postępowały, mielibyśmy miliony dzieci w domach dziecka.
          • chateaux Re: Sądy rodzinne nalezy zlikwidować 05.10.11, 04:26
            Gość portalu: foksterierka napisał(a):

> Szkoda tylko, że w ogromnej większości przypadków tatuś po prostu wieje i dziec
            > ko ma gdzieś. Gdy tylko ojciec występuje o prawo do opieki nad dzieckiem, w 50%
            > przypadków je dostaje

A te newsy to skąd masz? Od koleżanki?

. Skąd więc tyle samotnych matek, czy to wina polskich są
            > dów?

Zapytaj sadów skąd tyle ojców walczących latami o prawo wodzenia sie z dzieckiem.
      • Gość: emka Jasne.......... IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 04.10.11, 20:35
        "przypadku rozejścia się rodziców pół roku z jednym z nich, pół z drugim. "
        Pół roku w jednej szkole, pół roku w drugiej.
        Wiesz...po rozwodzie nie zawsze mieszka się razem albo na jednej ulicy.........
        • Gość: SpeedBit Re: Jasne.......... IP: 212.87.240.* 04.10.11, 21:17
          Moja córka jest tydzień ze mną i tydzień z matką.
          Walczyłem o to. Było ciężko. Pomogło mi wiele ludzi. Udało się...
          Rozumiem tego ojca.
      • patnow56 Nie myl sądów rodzinnych z okręgowymi (rozwody). 04.10.11, 20:41
        I nie wylewaj dziecka z kąpielą, bo ja dzięki sądowi rodzinnemu - a szczególnie jednemu facetowi, pedagogowi z z RODK - właśnie mogę i spotykam się z córką od trzech lat, a wcześniej była żona robiła mi różne wolty. Wiele też zależy od Sędziego i jego kompetencji.
        • polskitata okręgowe są jeszcze gorsze od rej. rodzinnych 04.10.11, 23:20
    • net244 Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinnym ... 04.10.11, 15:40
      Obrzydliwy, koszmarny kraik...Sam przerabialem cos podobnego, to wiem. Syf, syf i jeszcze raz syf. Niewiem. To sie wszystko prosi o rewolucje. Tak nie moze byc. Czy sady sa tendencyjne, czy matki. Ojca ma sie za nic. Szmaciarstwo. Albo to cale PeO cos z tym zrobi, na co sie zreszta NIE zanosi albo niechze to G. w koncu szlag trafi. Za duzo juz w tym wszystkim chaosu i chyba tez zlej woli. Tylko czyjej ??
      Jeszcze jedno : powinien byc ZAKAZ placenia alimentow na Dziecko z ktorym sie NIE MA kontaktu. To by wiele spraw BARDZO ulatwilo. Nie ma widzenia - nie ma kasy.
      • Gość: emka To nie takie proste IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 04.10.11, 20:37
        Tylko teoretycznie ty tą kasę płacisz na dziecko- jego potrzeby. To,że dziecka nie widzisz to nie jego wina tylko głupiej matki- w tym przypadku dziecko płaciłoby za jej durne postępowanie.
    • jarabbit Sędziny sądów rodzinnych to zazwyczaj 04.10.11, 16:57
      babsztyle kopnięte przez życie w dupę.Ja swojego dzieciaka nie widziałem 7 lat................... bo nie.I już.

Obecnie dzieciak ( 17 latek) przebywa w rodzinie zastępczej,bo zgodnie z polskim prawem, nie jestem w stanie mu zapewnić godnych warunków życia- w ocenie sądu oddzielnego pokoju.
      Mamusia wyjechała z kolejnym wujkiem gdzieś na drugi koniec Polski i słuch o niej zaginął.
      Ale w dalszym ciągu zgodnie w wyrokiem sądowym muszę przesyłać jej alimenty-sprawa trwa już 4 lata i zawsze jest coś pod górkę dla sądu.

Polskie prawo rodzinne to syf i bagno. Ojciec jest jedynie bankomatem,dla wiecznie nienasyconej mamusi,która pod pozorem potrzeb i dla tzw.dobra dziecka zaspokaja SWOJE- nie dziecka potrzeby materialne.
      Alimenty są to pieniądze dla dziecka i na dziecko a nie dla mamusi.
      • Gość: cierpliwy Re: Sędziny sądów rodzinnych to zazwyczaj IP: *.play-internet.pl 28.12.13, 14:42
        może warto w końcu aby media zainteresowały sie szerzej tym problemem tj. sprawa alimentów, szybkość postępowania, oraz feminizmem naszych przemiłych pań orzekających które w uzasadnieniach same chyba nie wiedzą co piszą. A czy któryś z płacących starał sie o obniżenie alimentów? bo ja prawie 2 lata wojuje. poprosze o opinie. pozdrawiam
    • aietes ojciec został dawcą DNA i dostawcą dóbr 04.10.11, 18:41
      dla "mamusi" i teściowej.
      Pozostaje tylko walka z bronią w ręku o równe prawa.
    • Gość: rozwodik Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 04.10.11, 18:58
      szkoda gościa nikt mu nie pomoże napewno!!wiem to dobrze.
    • maxymus1 Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinnym ... 04.10.11, 19:48
      Ja tego nie "przerabiełem", dzięki Panu Bogu.
      Uważam że ten Pan kocha swoje dziecko, naprawdę, wystarczy spytać byle jakiego psychologa, przepraszam że tak piszę, no bo co oni w tym kierunku robią , oprócz wdzięczenia się w TV , przypadek Pani Rotkiel. Co oni pomagają zwykłym ludziom w walce z Sądami? Bo nie każda decyzja Sądy to rzecz zgodna z prawem. Nie?
      Proszę bardzo zainteresowanych dzienikarzy, są dokumenty, w mojej sprawie, gdzie Prokurator Okręgowy, zarzuca Sądowi Okręgowemu III wydziałowi Karnemy, w Szczecinie, obrazę prawa.
      kontakt, od razu zaznaczam, że sprawa jest ze stanu wojennego. tel. 78408950
    • znamkopackiego Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinnym ... 04.10.11, 22:07
      ja znam tego pana bardzo dobrze sytuacja jest inna niż ten pan przedstawia. przede wszystkim mając trzy dni w miesiącu na widzenie się z dzieckiem powinien przynajmniej raz się z nim widzieć, a ten człowiek nawet nie potrafi znaleźć czasu dla swojego dziecka raz na 3 miesiące. Jego córka Julia, bo tak ma na imię, kiedyś mu powiedziała przez telefon aby już przestał jej obiecywać że ją odwiedzi bo nigdy nie dotrzymuje słowa. Co jest z niego za ojciec, skoro idzie do sądu by zmniejszył mu alimenty z 200 zł na 150, gdzie 2 tygodnie wcześniej zawiesza działalność gospodarczą by mieć podkładkę że mało zarabia. Ten pan jest kłamcą i kanciarzem. Nie chodzi mu wcale o to by się częściej widywać z dzieckiem, tylko o to by nie musieć się stosować do wyroku sądowego. Odległość pomiędzy jego miejscem zamieszkania a miejscem zamieszkania jego córki to jest ponad 600 km, więc jemu nie jest wcale na rękę by z Jeleniej góry jeżdzić w okolice Trzebiatowa 2 razy w tygodniu. Naprawdę, dobo dziecka dla tego pana jest sprawą podrzędną.
      • Gość: jatezznam Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 18:28
        Kto każe takie bzdury pisać???? Jeździ do córki!!!!!! A sprawy finansowe zostaw na inny temat bo też małe pojęcie.
        • Gość: goście Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.181.11.28.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.10.11, 18:43
          Jak kto? Mamusia! nie zauważyliście że z jednego komputera same pozytywy o sobie pisze i zmienia tylko autora tych wypowiedzi . Taka inteligentna wszystkich poprawia a skończyła tylko OSIEM klas SZKOŁY PODSTAWOWEJ he he he
          • Gość: Gość gąbin Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.146.220.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.10.11, 21:35
            Tak widać, gosć AAA , gość poręba ,gość zeszklarskiej, gość szklarska, gość gośśść to jedna i ta sama osoba, pisze z kompa '' IP:*cdma.centertel.pl '' ale ściemniara ,a jak się wybiela
            PANI E.! ROZBAWIA PANI LUDZI
            • Gość: Mysza Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 19:16
              Nie da się tego nie zauważyć!!!
            • Gość: pll Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 07.11.11, 21:50
              Haha,ogarnij człowieku,o ile tak można Cię nazwać.
              To,że kilka wpisów jest z adresu IP:*cdma.centertel.pl
              to nie oznacza ,że pisane są z jednego komputera,tylko mają taką samą sieć internetową!
              Wielki znawca,aa gó**** się zna!
          • Gość: gość z trzebiatowa Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.play-internet.pl 04.11.11, 19:20
            zgadzam się z tym faktem!!!
            8 klas szkoły podstawowej hahahaha;D
            a dziecko kradnie czekoladę z groszka ;D
          • Gość: kokoosh Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 07.11.11, 21:53
            No niestety Ty nie miałeś człowieku okazji nawet zakończyć połowy z nich.
            Co nie umiemy czytać?Pisać jak widać też.!
    • polskitata sądy rodz. tylko eskalują konflikt rodziców zobacz 04.10.11, 23:03
      sądy rodz. tylko eskalują konflikt rodziców zobacz jak to rozwiązała Szwecja, Włochy i inne cywilizowane kraje w których dziecko ma zagwarantowane współwychowanie przez obojga rodziców. opiekarownowazna.pl w Polsce żaden polityk piłki nie chce podjąć interesują ich wyłącznie talary.
    • Gość: muniek sprawdzać wiedzę sędziów IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.11, 23:21
      Pobyty na salach sądowych utwierdziły mnie o słabiźnie niezawisłych, nieomylnych, i jeszcze coś tam więcej.

Nie wspomnę o traktowaniu zwykłych ludzi. Czy etyka, poszanowanie to dla nich nieznane słowa.
      • polskitata jest linia ożecznicza ojciec płaci i ma kontakty 04.10.11, 23:25
    • polskitata Normalny ojciec nie ma szans wych. dziecka w Polsc 04.10.11, 23:24
      Normalny ojciec nie ma szans wych. dziecka w Polsce, zawsze przy jakimkolwiek konflikcie sąd rodzinny mu je zabierze i da matce a ojciec może tylko płacić alimenty i widywać dziecko w wyznacznonych kontaktach. sędziowie polscy nie rozumieją słowa opieka wspólna, nie ma dla tych sędziów których ja spotkałem czegoś takiego jak równe prawo do współwychowania. a jak sie ojciec domaga dzicka to ograniczą mu prawa rodzicielskie mają takie fajne formułki do współdecydowania o ważnych rzeczach. .............. chory kraj.
      • chateaux Re: Normalny ojciec nie ma szans wych. dziecka w 05.10.11, 04:31
        polskitata napisał:

> Normalny ojciec nie ma szans wych. dziecka w Polsce, zawsze przy jakimkolwiek k
        > onflikcie sąd rodzinny mu je zabierze i da matce a ojciec może tylko płacić ali
        > menty i widywać dziecko w wyznacznonych kontaktach. sędziowie polscy nie rozumi
        > eją słowa opieka wspólna, nie ma dla tych sędziów których ja spotkałem czegoś t
        > akiego jak równe prawo do współwychowania. a jak sie ojciec domaga dzicka to og
        > raniczą mu prawa rodzicielskie mają takie fajne formułki do współdecydowania o
        > ważnych rzeczach. .............. chory kraj.

Bo w Polsce nie ma prawa zezwalajacego na opiekę wspólną. Po raz pierwszy zostalo wprowadzone w USA - sprawdziło sie tak doskonale, ze skopiowali je ze Stanów Niemcy, za 40 lat może i do nas przejdzie przez Odrę.
    • polskitata sędziowie rodz. nie uznają ojca jako rodzica równe 04.10.11, 23:25
    • polskitata ci co namawiają by robić dzieci w Pl robią im krzy 04.10.11, 23:27
      ci co namawiają by robić dzieci w Pl robią im krzywdę dzieciom i ojcom. praktycznie większość dzieci ma zrujnowane przez chore wyroki dzieciństwo a normalni ojcowie nie mogą współwychowywać dzieci w tym choryym kraju
    • polskitata Tata nie ma szans wych.dzicka w chormy kraju 04.10.11, 23:28
    • maxymus1 Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinnym ... 05.10.11, 00:39
      Żeby stało się gwoli sprawiedliwości, to ja to pisałem o Sądach karnych, i niemam pretensji do nich, mam pretensję do Ustawodawcy! Do nieraz ludzi nie odpowiedzialnych, stanowiących prawo. No bo kto stanowi prawo? Żul nieraz.
      Było by wieką niesprawiedliwością, gdybym wszystkich Sędziów wrzócił do jednego koszyka, naprawdę, ja kocham Sąd, ale Sąd w obecnej postaci nie za komuny, bo tam tak super nie było, było obligatoryjnie, no
    • lusji Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinnym ... 05.10.11, 19:09
      Doskonale znam obojga rodziców,wiem jaka jest sytuacja.Proponuje ojca wysłać na leczenie psychiatryczne.Wyobraźcie sobie państwo ,że eks żona zmuszona była uciekać od niego podczas gdy on pojechał w trasę.Wykorzystała moment w ciągu godziny była spakowana razem z dwóją dzieci i uciekać jak najdalej od niego. Znięcał się nad całą rodziną psychicznie jak i fizycznie.Nie bez potrzeby ma założoną niebieską linie.Nie stroni od alkoholu co zreszta widac na załączonych zdjęciach.Jest agresywny,wulgarny i nie dziwię się matce ,że dziecko chce trzymać jak najdalej od niego.
      • Gość: Gość gąbin Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.146.202.145.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.10.11, 08:38
        wszyscy znają matkę JULKI i wiedzą jaka jest .To ona powinna być wysłana przez Sąd na leczenie a nie On. uciekła bo okazał się za dobry i za biedny skoro rodzice nie mają ośrodka w Szklarskiej jak opowiadała.Wszyscy wiedzą że jest agresywna i mściwa przy czym robi z niego bandyte.
        • Gość: AAAA. Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 06.10.11, 12:05
          Patologio nie wypowiadaj się na te tematy.Bo sami będziecie mieć do czynienia z policją!!!!!
          U was jest to na porządku dziennym.Was pozamykać w na psychiatrii.
          • Gość: GOŚĆ SZCZECIN Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.147.10.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.10.11, 14:28
            JEŻELI DOBRZE PRZECZYTAŁEM WYPOWIADAŁ SIĘ MIESZKANIEC GĄBINA I ZOSTAŁ STRASZONY
            ''POLICJĄ '' NIEZŁA Z NIEJ MAMUSIA JEŻELI W KOŁO PATOLOGIA TO NIECH SIĘ WYPROWADZI,
          • Gość: GOŚĆ GĄBIN Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.147.10.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.10.11, 15:17
            CZY TY KOBIETO WIESZ CO TO "PATOLOGIA'' TO TY MASZ DZIECI KAŻDE Z INNYM WYCHOWUJESZ JE BEZ OJCÓW I BIJESZ JE NA KAŻDYM KROKU
            • Gość: AAAA. Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 06.10.11, 17:22
              Proponuję!!! W waszej najbliższej rodzinie poszukać ile jest dzieci nie ślubnych, ciekawe czy się doliczycie!!!!!!
              • Gość: kokoos Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 12.10.11, 17:26
                hahaha,wątpię by się doliczyli!
            • Gość: rrrr Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 07.11.11, 21:56
              Ciekawe skąd Ty możesz mieć takie informacje...
              Pewnie kamery pozakładałeś u P.Elwiry w mieszkaniu ,albo stoisz jak palant pod oknem,nie?
          • Gość: goście Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.181.11.28.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.10.11, 18:31
            ale z tego co nam wiadomo ty też masz do czynienia z Policją przecież to tobie dziecko za batonika przywieźli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! he he he .
            • Gość: Ha.Ha.Ha. Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 12.10.11, 15:58
              Wiem kim jesteś!!!!!!!!!!!! za kradzieże drzewa i nie tylko!!! też mieliście odczynienia z policja i z czego ty de....lu się cieszysz
            • Gość: brr Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 12.10.11, 17:31
              Powiem tak;zajmij się swoimi sprawami.
              Żeby Tobie przypadkiem dziecka nie przywieźli...!
              Aa Ty co?Policja z miłą chęcią zajęła by się hmm...kradzieżą drzewa!
      • Gość: gość Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.146.35.5.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.10.11, 00:39

kulawa?
    • lusji Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinnym ... 05.10.11, 19:20
      Matka Eugeniusza Kopackiego przyjechała na widzenie do wnuczki razem z synem...
      Inerweniowała policja ,ponieważ babcia dziecka obrażała matkę i rzuciła się do niej z rękoma.Matka dziecka jest po cięzkiej operacji kręgosłupa i ma bardzo znaczne skrzywienie i to stało się drwiną dla eks teściowej.Przy czym wszystko słyszała wnuczka.Także możecie sobie wyobrazić co to za patologiczna rodzina.
      • Gość: Gość Police Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.146.171.147.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.10.11, 08:23
        Nie byłaś przy tej sytuacji to się nie wypowiadaj wiesz tyle co ci powiedziała Pani E.
        tamtego dnia zazdrosna matka niemogła znieść widoku przytulającej się Julki do TATY
        więc rozpętała awanture wyrywając dziecko Tacie i zabierając je do DOMU!!!!!!
        • Gość: gośśść Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 06.10.11, 16:46
          Przepraszam bardzo aa skąd Ty to możesz wiedzieć?
      • gienekkopacki19640913 Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny 31.10.17, 23:13
        To nie tak było. Zupełnie odwrotnie
        • gienekkopacki19640913 Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny 01.11.17, 00:57
          Dopiero dzisiaj tj. 31.10.2017 r. przeczytałem ten komentarz. Było zupełnie inaczej jak pisze "lusji" . Siedzieliśmy w Pizzerii blisko Rynku w Trzebiatowie. Wywiązała się rozmowa. Zapytałem, dlaczego Julia jeździ na rowerze bez kasku. To tak rozwścieczyło Elwirę, ponieważ nie wolno jej zwracać uwagi, tak samo jak nie wolno jej o nic pytać, że nagle zaczęła ubliżać mojej mamie, używając bardzo nie cenzuralnych słów, nie zważając że obok siedzi Julia i wszystko słyszy. Wykrzyczała się (siła głosu, to jedyny jej atut w każdej rozmowie) i szarpiąc za rączkę Julie wybiegła na ulicę wprost pod przejeżdżający samochód. Dzięki Panu Bogu, kierowca zdążył wyhamować.
          Powodem zorganizowania protestu, było bicie i przemoc psychiczna mojego dziecka, przez żonę.
          45 dni spędzonych w samochodzie. 3 dni w Gąbinie na odwiedzinach pod płotem, 35 dni pod Sądem w Gryficach, 4 dni w Gąbinie na odwiedzinach pod płotem. W trzecim dniu pierwszych odwiedzin zostałem zaproszony przez miłą rodzinę na kawę i ciastko ( pod osłoną nocy, ponieważ Ci państwo bali się zemsty żony, za to, że mnie goszczą) . W pewnym momencie do pokoju weszła ich córeczka i powiedziała " tato jak dobrze że jesteś moim tatą i mamo że jesteś moją mamą, bo Julie mama bije po twarzy" . W tym momencie przypomniał mi się widok z przeszłości, jak żona bije po twarzy swoją pierwsza córkę Klaudię przed wyjściem do szkoły. Tak było niemal przed każdym wyjściem do szkoły, a po lekcjach szarpanie za włosy i ubranie. Dziecko wychodziło z domu bez wypicia czegoś ciepłego, zjedzenia kanapki. Gdy zwróciłem jej uwagę, mówiła "nie wtrącaj się, to nie jest twoje dziecko". Wiem że żona miała bardzo ciężkie dzieciństwo, matka ją biła, nie zadbała o zdrowie, nie posłała do żadnej szkoły, nie była na żadnej wycieczce szkolnej w podstawówce. Mówiła że była dwa razy zgwałcona w Gąbinie. Współczułem żonie i w dalszym ciągu współczuję. Może to było powodem że się złączyliśmy. Moje motto życiowe, to żyć dla innych, pomagać. Rok żyliśmy bez ślubu, a potem jeszcze trzy lata. Przygotowania do wyjazdu zaczęły się jeden dzień po ślubie, ponieważ powiedziałem teściowej " jak można krzywdzić własne dziecko". Miałem na myśli, że biła Elwirę ( jak to opowiadała Elwira " krew na ścianie, ja na podłodze ), nie zadbała o zdrowie córki, nie posłała do szkoły. Nich te ostatnie dwa zdania będą odpowiedzią na komentarz pani "lusji" z godziny 19.09 .
          Julia jest tak przerobiona przez matkę, że trudno to opisać. Żona jutro kończy 42 lata i nigdy nie widziała swojego ojca. Klaudia 01.12 br. kończy 20 lat i również nie widziała swojego ojca, i chce aby Julia też nie miała taty.
          Codziennie dzwonię do Julii.
          Rozważam zorganizowanie ostatniego (bez powrotu) protestu, aby uzmysłowić Naszemu Państwu Polskiemu, problem,który istnieje w Sądach Rodzinnych.
          Planowałem napisać książkę, ale już nie mam siły.
          Serdecznie pozdrawiam wszystkich dobrych ludzi.
          Eugeniusz Sławomir Kopacki
          tel. +48 605 237 882
    • marta.12345 Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinnym ... 05.10.11, 20:05
      Dziecko potrzebuje ojca, dlaczego w XXI wieku ludzie zachowuja się w ten sposób? Ojcu zależy na odwiedzinach córeczki, kocha ją, a matka i sąd uniemożliwiają im spotkania. Za kilka lat dziecko nie będzie wiązać żadnych uczuć ze swoim tatą. Dlaczego ludzie muszą być zmuszeni do takich działań? Popieram zchowanie ojca i życzę pomyślnego rozwiązania sprawy. Trzymam kciuki za odważnego tatę:)
      • Gość: zeszklarskiej Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 05.10.11, 20:26
        Do tej Marty 12345 co ty kobieto wiesz o tym człowieku tyle co sam powiedział.Nikt mu nie utrudnia widzeń z dzieckiem,widuje się jak mu Sąd nakazał i zmusza się do tego bo pod nadzorem kuratora ma widzenia z dzieckiem.Do tej pory wnioskował o widzenia z córką dwa razy w miesiącu i przyjeżdżał kiedy mu się chciało.A teraz udaje biedaka wszyscy co go znają wiedzą co z niego za oszust i chce wzbudzić litość tych ojców, którzy mają podobne problemy,ale on do większości tych ojców nie dorasta do pięt ha,ha,ha.....!!!!!!!!!
        • marta.12345 Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny 06.10.11, 11:33
          do jakiegos tam goscia ze szklarskiej, znam sytuacje doskonale.
        • Gość: Mysza Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 18:32
          Bzdura!!!
          • Gość: brr Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 12.10.11, 17:28
            żeby czasem.Ogarnij!
    • Gość: men Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 20:37
      Interesującą pozycją jest publikacja autora serwisu wstroneojca.pl Roberta Kucharskiego “Zerwane więzi: tata.pl.2” , wydrukowana dzieki dotacji Pełnomocnika Rządu ds Równego statusu Kobiet i Mężczyzn. Robert Kucharski przedstawia w niej wstrząsające historie 6 ojców walczących o godnośc swojego ojcostwa oraz przykłady w patologii w funkcjonowaniu prawa rodzinnego w naszym kraju. Autor wskazuje, że 97 % ojców jest tarktowanych jako rodzice drugiej czy nawet trzeciej kategorii, a według badań prof. Wandy Stojanowskiej “sądy powierzają sprawowanie bezpośredniej opieki ojcom jedyniew w sytuacji gdy matka nie może lub nie chce tej pieczy sprawować" Robert Kucharski wskazuje także na częstą praktyczną nieegzekwowalność prawa do kontaktów z dzieckiem.
    • malgorzata2904 Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinnym ... 05.10.11, 21:29
      Ojciec ma takie same prawa co matka. Powinien brać czynny udział w wychowaniu dziecka. Nie będzie to możliwe, gdy widują się raz na jakiś czas. Jego córka pozbawiona uczuć ojca nie będzie w pełni dojrzała emocjonalnie. To jest chora sytuacja!!! Tak nie powinno być!!! To jest błędne koło, bo jest ona kolejnym pokoleniem wychowanym bez ojca w rodzinie jej matki. A może to zwykła zazdrość - bo ją naprawdę ktoś kocha i tym kimś jest jej ojciec!!! Powodzenia,
      może sąd zauważy wreszcie szczerość tego ojca.
    • Gość: Agata Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.play-internet.pl 05.10.11, 22:36
      Jestem ze Szklarskiej Poręby. Znam tego Pana, znam także tą sprawę. Uważam, że nie powinno być takiej konieczności, iż ojciec głoduje, aby móc spotykać się ze SWOJĄ CÓRKĄ. Naturalne jest to, że dziecko posiada oboje rodziców. Dziecko potrzebuje ojca! Nie rozumiem jak sądy mogą dopuszczać do takich sytuacji, dziecko w takim momencie jest bardzo pokrzywdzone, dla jego prawidłowego rozwoju i dorastania potrzebna jest zarówno matka jak i ojciec. Podobno "nadrzędnym jest dobro dziecka, prawa dziecka"...
      Znając Sławka wiem, że jest on uczciwym i spokojnym człowiekiem, kocha swoją córkę. "Była żona... Twierdzi, że odeszła od męża, bo stosował przemoc" :O Nie skrzywdziłby kobiety, ani dziecka. Sprawa jest taka, że wygląda to zdecydowanie inaczej. Tak się składa, iż ta niemiła pani stosowała przemoc wobec swojej starszej córki: nie raz widziałam ją zapłakaną udającą się na zajęcia do szkoły. Chyba nigdy nie będzie sprawiedliwości na tym świecie...
      Sławek trzymaj się! Powodzenia! Mam nadzieję, że sprawa zakończy się pozytywnie dla DOBRA DZIECKA.
      • Gość: zeszklarskiej Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 06.10.11, 11:44
        Na tego typka to trzeba uważać jest nie obliczalny.Oby nie powtórzyła się historia Angli,że zdesperowany może skrzywdzić niewinnych ludzi, policja powinna mieć go pod całodobową kontrolę nad nim. Małgorzato nie wybielaj swojego kuzyna bo wiesz na co go stać wiesz doskonale, że jego psychika jest wypaczona.
        • Gość: gość szklarska Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 06.10.11, 16:26
          Wiele osób myli się co do matki dziecka...To ,że nie udało jej się w życiu i trafia na samych nieudaczników to nie znaczy,że jest złą matką,bo znam już ją dobre cztery lata i doskonale wiem,jak troszczy się o swoje dzieci.Nic im nie brakuje,są szczęśliwe.
          Co za bzdury wypisuje Gość z gąbina.?
          Na forum nie wolno wyzywać i obrażać jak widać,,gość z Gąbina"nie potrafi czytać ze zrozumieniem regulaminu,no cóż z pewnością nie ma skończonej szkoły...
        • Gość: Mysza Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 18:34
          Znowu bredzisz! Że też nie nudziło się t!!obie siedzenie przed kompem i pisanie bzdur, oczernianie itp....wstyd!
          • Gość: oł Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 12.10.11, 17:25
            Najpierw naucz się pisać po polsku,później pogadamy!
          • lusji Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny 12.10.11, 17:33
            uważam że każdy powinien spojrzeć na swoje życie,i na postępowanie.dopiero wówczas może oceniać innych.Czy znajdzie się wśród nas osoba, która nie popełnia błędów?
            • Gość: agggr Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 12.10.11, 17:39
              Takie słowa nie dotrą do tych bez mózgów xD
            • Gość: prawdomówny Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.204.80.164.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.11.11, 21:35
              znajdzie się, specjalistko od strofowania cudzych dzieci :/
      • Gość: zeszklarskiej Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 06.10.11, 11:49
        Co pani może wiedzieć na temat całego zajścia. Nie jeździ pani z nim po sądach i nie mieszkała z nim cztery lata. Ja chodziłam do nich prawie codziennie i nie raz widziałam ślady na jej ciele.
        • Gość: gość G Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.147.10.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.10.11, 15:07
          chyba na jego ciele!!!!!!!!!!! 1 WRZEŚNIA W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 2 W TRZEBIATOWIE PRZYJEŻDŻA OJCIEC JULKI 600 KILOMETRÓW NA ROZPOCZĘCIE ROKU SZKOLNEGO MATKA WYRYWA MU DZIECKO,BUNTUJE ŻE MA Z'' NIM'' NIE ROZMAWIAĆ .
          OJCIEC CHCE ZROBIĆ ZDJĘCIA MATKA MU ZASŁANIA I KRZYCZY NIE DOTYKAJ JEJ TO DZIEWCZYNKA NIE MOŻESZ JEJ DOTYKAĆ NIE MASZ PRAWA Z NIĄ TU BYĆ JESTEŚ PEDOFILEM
          MUSISZ SIĘ LECZYĆ IŚĆ DO PSYCHIATRY . OCEŃCIE SAMI JAKA TO WSPANIAŁA MAMUSIA
          ( A KAŻDY TATUŚ KTÓRY ZAKŁADA SWETEREK CZY KUPI ROWER DLA WŁASNEGO DZIECKA TO
          ''PEDOFIL''
        • Gość: Mysza Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 18:35
          Pomówienia sa karalne kobieto!
          • Gość: onii Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 12.10.11, 17:24
            I kto to mówi>?
    • switonemsi Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinnym ... 06.10.11, 09:03
      Czemu siedzi jak baba pod sądem. Niech pojedzie i odbierze swoje dziecko.
      • Gość: MIESZKANIEC GĄBINA Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.147.10.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.10.11, 14:45
        CZŁOWIEKU NAWET NIE WIESZ W JAKIE BAGNO SIĘ WRYPAŁ TO SĄ CZAROWNICE!!!!!!!!!!!!!
        BEZWZGLĘDNE WOBEC LUDZI WSZYSTKICH STRASZĄ POLICJĄ I SĄDEM.
        • Gość: gość szklarska Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 06.10.11, 16:32
          Jeśli chodzi o straszenie kogoś policją i sądami,to jeżeli nie ma się nic na sumieniu...to czego się bać?
          Najwidoczniej ,,mieszkaniec gąbina"powinien zajrzeć do słownika poprawnej polszczyzny,bo jak widać nie wie co pisze...
          • Gość: poręba Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 06.10.11, 16:35
            Aaa jeśli chodzi o ojca dziecka...
            To dziwne,że jeszcze nie zasłabł na głodówce,wytrzymały z niego facet,głoduje niby 4dzień,ale wzmacnia się chyba %
            • Gość: poręba Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 06.10.11, 16:40
              Kopacki to pozorant!
              Szkoda mu pieniędzy na alimenty ,doskonałym przykładem jest to,że chciał je obniżyć z 200zł na 150,tak robi kochający ojciec?
              • Gość: aaaa23 Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.11, 20:50
                to psychopata daj im w końcu żyć Julka w cale cię nie chce ty psychopato
        • Gość: 23aa Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.11, 20:57
          a ty jesteś takim samym psychopatą jak ten sławek podajcie sobie ręce elwira i jej matka to super kobiety on to jeszcze potrzebóje sam matki bo nie jest samodzielny gdzie mu dać Julke jej miejsce jest przy babci i mamie tam ma szczęście a nie u takiego warjata elwira trzymaj się masz wemnie sparcie
      • Gość: szklarska Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.11, 21:07
        ten człowiek to psycjpata i nie brącie go bo te kobiety super sobie radzą w wychowaniu tych ślicznych córek tylko szkoda Elwira że trafił ci się psychopata myślę że wygrasz jestem z tobą i córkami żeby ten koszmar się już z kończył dla was
        • Gość: 1111 Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: 79.162.205.* 06.10.11, 21:25
          Kopacki to cyniczny manipulant! Wszystko co mówi to stek bzur i oszczerstw!
          Pani Elwirko jesteśmy z Panią;*
          • Gość: ojciec żal . pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 22:21
            z pięciolatkiem byłaby bardziej interesująca rozmowa niż błazenada tych dwóch rodzin na forum

żal . pl
        • Gość: Mysza Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 18:38
          Elwira to psychopatka na 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Ona Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 12.10.11, 17:23
            Strzym ryj!Psychopatą jesteś Ty!
            • Gość: Mysza Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 19:21
              No wariatko-przesadziłaś!
    • Gość: GOŚĆ Z PORĘBY Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.play-internet.pl 07.10.11, 14:48
      ONA NIE MOŻE CHŁOPA PRZY SOBIE UTRZYMAĆ
      A CO MUSZĄ MIEĆ Z NIMI TE DZIEWCZYNKI TO PSYCHOPATKI NA LECZENIE Z NIMI SZKODA KOPACKIEGO WIDAĆ ZE SIĘ STARA JESTEŚMY Z TOBĄ
      • Gość: zeszklarskiej Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 07.10.11, 21:47
        Stara się, stara tylko czy mu się uda trafić na białą sale? bo o to mu chodzi będzie wikt i opierunek za darmo
      • Gość: zeszklarskiej Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 07.10.11, 21:58
        Gościu ze Szklarskiej znasz te kobiety rozmawiałeś z nimi? sam się lecz i weź ze sobą kolegę
        • Gość: gość z trzebiatowa Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.play-internet.pl 11.10.11, 17:18
          to jest psychopatka !!
          prawda o niej jest taka że potrafi tylko prokuratorem lub policją grozić!!
          nie potrafi wychować córek .
          Kopacki jesteśmy z tobą !
          • Gość: Mysza Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 18:39
            Potwierdzam i popieram!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Ona Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 12.10.11, 17:19
              Zaczyna mnie to irytować.Ludzie zajmijcie się swoimi sprawami aa nie tylko ploty i ploty.!
              Ten mieszkaniec z Gąbina ma nieźle nasrane we łbie.!Fakt,to złodziej i nic więcej,do pracy byście się w końcu wzięli aa nie !
          • Gość: brr Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 12.10.11, 17:20
            Haha,psychopatą jesteś Ty!
            Ogarnij !
            Elwira jesteśmy z Tobą!
            • Gość: gość Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.146.35.5.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.10.11, 00:29
              nie ma jak rodzina
          • Gość: fbdfb Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 07.11.11, 21:57
            Dobrze ,że Ty potrafisz wychować!xD
            Jak widać nie wychowany,patologia i nic więcej!
            Mamusia Cię nie kocha,aa tatuś bije?
      • Gość: Ona Re: Zrozpaczony ojciec głoduje pod sądem rodzinny IP: *.cdma.centertel.pl 12.10.11, 17:22
        Aa co do Kopackiego to dziwne,że jeszcze żyje po takim niby strajku głodowym...Już 9 dzień,aale się chłopak trzyma!xD hahahahha ściemniacz jak nic.Strajk głodowy-aa kuchenkę ma w samochodzie xD Co za nieogar!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka