Dodaj do ulubionych

Budki pod Turzynem otwarte

21.10.11, 14:28
Wybudowali CH aby zlikwidować budy a teraz budy znów wracają. Dziwne.
Obserwuj wątek
    • Gość: XX4Ever Re: Budki pod Turzynem otwarte IP: *.globalconnect.pl 21.10.11, 15:27
      I teraz jest pełna turzynowa oferta zarówno estetyczna jak i handlowa. Budki znakomicie uzupełniają halę i nawiazują do wieloletniej tradycji tego miejsca. Poza tym czynią to miejsce cieplejszym i bardziej przyjaznym. Bardziej, niz wywalone do połowy chodnika pizzowe ogródki. T
      a szara galeria, choć świetna architektonicznie i urbanistycznie, ma w sobie pewien nirprzyjazny chłód. Wewnątrz zresztą też. Budki ładnie zaprojektowane ożywiaja to miejsce, jabłuszka zawsze wygladają malowniczo, takoż kalafiory czy marchewka. Teraz bedę tam chodzić częściej. Miejsce zdaje się być bardziej ludzkie. Podoba mi się.
      • aysy.1 Re: Budki pod Turzynem otwarte 21.10.11, 15:40
        ja rozumiem,że ci płacą ale rób to inteligentniej trochę:)
        te budy to tragedia i wstyd.

Gość portalu: XX4Ever napisał(a):

> I teraz jest pełna turzynowa oferta zarówno estetyczna jak i handlowa. Budki zn
        > akomicie uzupełniają halę i nawiazują do wieloletniej tradycji tego miejsca. Po
        > za tym czynią to miejsce cieplejszym i bardziej przyjaznym. Bardziej, niz wywal
        > one do połowy chodnika pizzowe ogródki. T
        > a szara galeria, choć świetna architektonicznie i urbanistycznie, ma w sobie pe
        > wien nirprzyjazny chłód. Wewnątrz zresztą też. Budki ładnie zaprojektowane ożyw
        > iaja to miejsce, jabłuszka zawsze wygladają malowniczo, takoż kalafiory czy mar
        > chewka. Teraz bedę tam chodzić częściej. Miejsce zdaje się być bardziej ludzkie
        > . Podoba mi się.
        • Gość: wyzygacsiemozna Re: Budki pod Turzynem otwarte IP: 217.153.137.* 21.10.11, 15:46
          Coś się czepił człowieku. Jak się ktoś nie wyżyga na forum to od razu atak. Co to niby za wstyd? Dla kogo? Sam pójdę kupić wędzoną rybę. Niedobrze się robi czytając te żałosne piski tutejszych frustratów. Nie podoba się nie chodź nikt nie zmusza...
          • Gość: Do wyzygacsiemozna Re: Budki pod Turzynem otwarte IP: *.chemn.zut.edu.pl 21.10.11, 15:55
            "Wyzygacsiemozna", ciebie jak widac nic nie ucywilizuje, już sam twój "nick" dobitnie o tym świadczy. A kupuj sobie facet w tych straganach, trochę dalej rynek pełen tych prymitywnych bud. Masz full wypas dla tak prymitywnych zakupów.. Mamy XXI wiek, ale nostalgia za komunistycznym prymitywem, brudem i brakiem elementarnych warunków sanitarnych jakie są w tych budach wielu, w tym ciebie nie odstrasza. Pozostaje jednak zasadniczne pytanie: "po cholerę budowano galerię za grube miliny złotych, aby przed nią stawiać prymitywne budy jakie stały na targowisku Turzyn?" Taskie budki są na jarmarkach, sezonowe ale nie stanowią trwałego elementu architektonicznego miasta. Zrozum to chłopie!!
          • zed.1 Re: Budki pod Turzynem otwarte 21.10.11, 16:00
            Nie dziwie się, ze cię atakuje bo piszesz rzeczy głupie. Handel ze starych skrzynek i kartonów z trawnika to ma być ten piękny klimat? te budki dają jeden sygnał-wiesniactwo to specjalność turzyna

Mieszać estetykę nowoczesnej galerii z budkami jebnietymi na trawnik i śmierdzące ryby to może tylko estetyczny inwalida jakiemuś grosz zakłócił myślenie. Czyli Turzyn wrócił do korzeni a ja wracam do tego by tam nie chodzić.
          • Gość: Late Re: Budki pod Turzynem otwarte IP: *.globalconnect.pl 22.10.11, 08:51
            A to w zwykłym sklepie wędzonych ryb nie ma? Nie dowieźli czy już wyszły?
        • Gość: XX4Ever Re: Budki pod Turzynem otwarte IP: *.globalconnect.pl 21.10.11, 15:51
          Każdy sądzi według siebie. Nie mam nic wspólnego z handlem ani jako podmiot ani jako przedmiot. Musisz sam byc biedna sfrustrowaną świnią do wynajecia, że cie dobre słowo prywatne do takiego szału doprowadza. Jesteś żałosny i smutny. Na pewno nikt cie nie lubi. I słusznie.
    • aysy.1 Re: Budki pod Turzynem otwarte 21.10.11, 16:15
      juz mialem na mysli przyklad oparty na rysunku henia sawki gdzie na starej walacej chacie pokrytej sloma stoi nowoczesny zestaw satelitarny alentu przeciez jest odwrotnie- przed nowoczesnym biurowcem ze stali i szkla wioskowi rozpalili ognisko i tancza aby modlic sie o deszcz.
      takie budki sa czasami np z okazji swiat stawiane np w berlinie ale sa ladne.
    • tajemnicapanstwowa Budki pod Turzynem otwarte. Ładne? [wideo] 21.10.11, 16:23
      eeekstra!
      budy rodem ze starego Turzyna/(u?) przed nowym budynkiem za kupe kasy?

no i swiezosc tych wszystkich towarow watpliwa, wszak 5m dalej jest jedna z najbardziej ruchliwych arterii miasta...
    • swarozyc moje miasto - kladka i budka 21.10.11, 17:44
      a w niej(budce, albo pod kladka) zbolszewizowany katolak z gilem do pasa..
      Tak trzymac, silni, wyksztalceni i mlodzi!
      • Gość: koko Re: swar wyluzuj IP: *.kalisz.mm.pl 21.10.11, 18:32
        walnij kreta to ci ulzy a i gluta wytrzec rekawem nie zapomnij
      • Gość: novy Re: moje miasto - kladka i budka IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 23:07
        moje miasto - bułka i wódka :-)
    • Gość: tripolis Re: Budki pod Turzynem otwarte IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 21.10.11, 23:58
      zastanawiająca jest polityka zarządzających tym miejscem: była moda na nowoczesne galerie - "dawajcie budujemy szybko nowoczesną galerię, będziemy zarabiać". kaskada pokazała jak zbudować nowoczesną galerię - "no dobra. dawajcie budy stawiamy, teraz będziemy zarabiać". ciekawe co dalej? bo jakoś nie pasuje apteka i bank z aromatem ryb. z drugiej strony miasto ma spokój, urbanistycznie pasuje, fundusz poręczeń dawno przygotowany na problemy, a bank tylko zaciera ręce do rychłego przejęcia. ale tak to jest, gdy stosuje się politykę "chodźcie zbudujemy, a potem się wymyśli".
    • rumakmorski Re: Budki pod Turzynem otwarte 22.10.11, 19:01
      Raczej groteskowe. Jak fabrykant Muller z "Ziemi obiecanej", co zbudował i umeblował pałac na pokaz, a sam mieszkał w mikrej chatce bo tak się przyzwyczaił.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka