IP: 212.14.0.* 31.05.04, 13:33
Kiedy zaruca się cokolwiek komuś z SLD, PO żąda natychmiastowje dymisji.
Kiedy zaś zarzuty postawi się komuś z PO (Prokuratura oskarżyła K. o
wyprowadzenie ze spółki należącej do Mirosława C. 166 tys zł.), PO w osobie
Pana Schetyny (Sekretarz Klubu Poselskiego PO - przyp. XYZ) mówi tak:

"W sprawie pana Karpa (Członka Rady Programowej PO - przyp. XYZ) wyraziłem
już nasze zdanie. Uważamy, że jest niewinny i tę niewinność udowodni w
sądzie. Naszym zdaniem zarzuty prokuratury nie potwierdzą się na sali
sądowej. Racja jest tu absolutnie po stronie pana Karpa. Jeśli będzie inne
rozstrzygnięcie w sądzie, to wtedy proszę do mnie zadzwonić - dodał."

Pan Karp nadal jest Członkiem Rady Programowej PO.
Obserwuj wątek
    • piotr33k2 Re: Kali z PO 31.05.04, 13:39
      dymisji to można rządać od soby pełniącej funkcję publiczną a nie partyjną a to
      jest duża róznica jak miedzy prywatnym a państwowymm etatem ,chociaż ja tu
      nikogo nie bronię bo nie znam sprawy .
      • Gość: XYZ Re: Kali z PO IP: 212.14.0.* 31.05.04, 13:45
        Np: PO wymuszało dymisje Długosza (funkcja partyjna).
    • Gość: Ana Re: Kali z PO IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 15:23
      tak też sobie myślałam,że wszystko to zmowa przeciw sld.
      • piotr33k2 Re: Kali z PO 31.05.04, 15:32
        jeszcze tak nie było zeby jedna partia decydowała drugiej parti kto ma pełnic w
        niej jakiekolwiek funkcje partyjne chyba że jak powiedziałem wcześniej wiąże
        się to z pełnieniem funkcji publicznych ,wiec nie panikujj xyz ,wymuszać to
        sobie mozna dla swojego dobrego samopoczucia ale to nic nie znaczy .
        • absztyfikant grube ryby z PO 31.05.04, 16:03

• absztyfikant Re: grube ryby z PO 31.05.04, 16:07
            Ucielo mi komentarz - trudno. Powiem tylko tyle: karp karpiem, a piskorz
            piskorzem.
            • Gość: XYZ Re: grube ryby z PO IP: 212.14.0.* 31.05.04, 16:19
              A i tak SLD KGB;)
              • absztyfikant Re: grube ryby z PO 31.05.04, 16:22
                SLD to byla jakkolwiek to oceniac sprawna organizacja, a SLD to zwykle
                cieniasy. Zreszta nie wypada zle mowic o zmarlych, wiec juz nic nie powiem:)))
                • absztyfikant poprawka 31.05.04, 16:23
                  KGB to byla jakkolwiek to oceniac sprawna organizacja, a SLD to zwykle
                  cieniasy. Zreszta nie wypada zle mowic o zmarlych, wiec juz nic nie powiem:)))

Cholerka, zasugerowalem sie Toba.
                • Gość: XYZ Re: grube ryby z PO IP: 212.14.0.* 31.05.04, 16:25
                  O tak w piątek umarła w polsce demokracja. Lepper rekoma PO i oszalałego z
                  nienzawiści PiS próbuje dokonac zamachy stanu (to mocne slowo, ale głęboko je
                  przemyśl absztyf). Nielegalnymi droigami (przyjecie raportu Ziobry wbrew prawu)
                  daży do obalenia Prezydenta RP.
                  • albert_c Re: grube ryby z PO 31.05.04, 16:37
                    Gość portalu: XYZ napisał(a):

> O tak w piątek umarła w polsce demokracja.

* XYZ teraz to mnie rozczulasz, bardzo.
                    czy to piatku nie przeszkadzalo Tobie to, ze SO byla zbronym ramieniem SLD?

> Lepper rekoma PO i oszalałego z
                    > nienzawiści PiS próbuje dokonac zamachy stanu (to mocne slowo, ale głęboko je
                    > przemyśl absztyf). Nielegalnymi droigami (przyjecie raportu Ziobry wbrew
                    prawu)daży do obalenia Prezydenta RP.

* czy nie sadzisz ze w miejscu gdzie wpisales 'pis' mozna by sokojnie
                    wpisac 'sld'?
                    irytujacy bywa jezyk ktorego uzywasz. czasem poczytam soobie z ciekowsci
                    trybune by pozniej moc ropznac jej czytelnikow, daje mi to jakis obraz mojego
                    rozmowcy...
                    • ja_aska Re: grube ryby z PO 31.05.04, 16:47
                      Nawet dzisiaj Rokita walił z grubej rury, że endrju chce robić zamach stanu.
                      • piotr33k2 Re: grube ryby z PO 31.05.04, 17:01
                        z tego co mówi rokita wynika że nie jest jego wolą stawianie prezydenta przed
                        trybunałem tylko zarzuca mu ze nie chce złozyć pełnych i prawdziwych zeznań na
                        temat afery chociaż jego zeznania byłyby bardzo istotne ,a że lepper cwaniacko
                        i koniukturalnie wykorzystuje ta całą sytuacje to załatwienia swoich celów to
                        całkiem inna sprawa i wszyscy o tym wiedzą .
                        • Gość: XYZ Re: grube ryby z PO IP: 212.14.0.* 31.05.04, 17:05
                          I mu w tym pomagaja. PO PiS LPR i PSL
                    • Gość: XYZ Re: grube ryby z PO IP: 212.14.0.* 31.05.04, 17:00
                      Samoobrona nie była zbrojnym ramieniem SLD. Za to w piatek okazała się zbrojnym
                      ramieniem PO i PiS.

czy nie sadzisz ze w miejscu gdzie wpisales 'pis' mozna by sokojnie
                      > wpisac 'sld'
                      Nie niesądzę. Co by o SLD nie powiedzieć, nie robi ono tak hucpiarskich trików.
                      Korzysta z regulaminu sejmu, ale go nie łamie. PiS tak się zapamiętał w swej
                      nienawiśći do SLD, że przyjme karzde ku...restwo byle godziło w SLD. Dziwię się
                      że PO poszło w te stronę. Ale czy słusznie? (się dziwię)

irytujacy bywa jezyk ktorego uzywasz. czasem poczytam soobie z ciekowsci
                      > trybune by pozniej moc ropznac jej czytelnikow, daje mi to jakis obraz mojego
                      > rozmowcy...

Obrażasz mnie w ten sposób sugerując, że nie mam własnego zdania i stylu. A
                      czerpie go z Trybuny. Brak argumentów?
                      • albert_c Re: grube ryby z PO 31.05.04, 17:14

> Samoobrona nie była zbrojnym ramieniem SLD. Za to w piatek okazała się
                        zbrojnym ramieniem PO i PiS.

* przeczytalem pierwsze zdanie z Twojego postu i stwierdzam ze moim zdaniem
                        przekroczyles granice zdrowego rozsadku...

> irytujacy bywa jezyk ktorego uzywasz. czasem poczytam soobie z ciekowsci
                        > > trybune by pozniej moc ropznac jej czytelnikow, daje mi to jakis obraz moj
                        > ego
                        > > rozmowcy...
                        >
                        > Obrażasz mnie w ten sposób sugerując, że nie mam własnego zdania i stylu. A
                        > czerpie go z Trybuny. Brak argumentów?

* swoje zdanie masz jak najbardziej, inaczej nie dyskutowalbym z Toba tylko z
                        dziennikarzami trybynu. powyzsze nie bylo o tym czy masz swoje zdanie czy nie,
                        bo to ze masz nie zostalo nigdy autorytarnie przeze mnie poddane w watpliwosc.
                        powyzsze jest o jezyku...i pod tym katem polecam moje uwagi Twojej uwadze.
                        jezeli poczules sie obrazony, przepraszam, ale jasniej juz nie moglem po
                        przeczytaniu tego co napisales. rozszerzajac o co mi chodzi: nie tyle drazni
                        mnie o czym piszesz, ale to jakiego jezyka uzywasz, nie zawsze ale tym razem
                        mnie ponioslo...
                        ...do jutra.

pozdarwiam,
                        albert_c

• ja_aska Re: grube ryby z PO 01.06.04, 08:10
                          Jakoś wychodzi mi, ze endrju jest cwańszy od PISU i PO i wycyckał ich zdrowo.
                          Dogadali się w sprawie pisemka ziobry i miało się na tym skończyć ale endrju
                          ciągnie to dalej i chłopaki się gubią.
                          • Gość: dolo Re: grube ryby z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 08:18
                            Endrju po pierwsze wycyckał SLD i grupę trzymającą władzę. Wydawało im się że
                            go ugłaskali i Łączny zagłosował za raportem Błochowiak. A tu wolta - i cała
                            grupa endrju zagłosowała za raportem Ziobro.
                            • ja_aska Re: grube ryby z PO 01.06.04, 08:23
                              a teraz cyckają ziobro:-)
                        • Gość: XYZ Re: grube ryby z PO IP: 212.14.0.* 01.06.04, 12:00
                          Dlaczego? Bo uwazam inaczej niz ty? Z wielka łatwością przypinasz nielubianej
                          formacji różne łatki. Wiele razy w Sejmie Samoobrona głosówała przeciwko
                          projektom rzadu SLD, ramie w ramie z PO. Może bys tak, skoro stawiasz teze, że
                          Samoobrona była tym ramieniem, dokonał analizy głosowan. Ile razy Samoobrona
                          wsparła SLD a ile razy PO? Stawiam piwo jeżeli okaże się, że częściej wspierała
                          SLD.
                          Dziasiaj Rokita bluzga Leppera, że dokonał hucpy z raportem Ziobry. Ciekawe, że
                          zapomniał dodać, że w piątek sam za nim głosował. Rzygac się chce. Najlepsze
                          jest to, ze winą za wybór raportu Ziobry obarscza się SLD. Raz że przemilcza
                          się fakt, że ten raport wybrała koalicja PO, Samoobrona, PiS, LPR, PSL, dwa że
                          zapomina się o tym, że SLD zmuszono do kuglowania z raportami, ordynarnie
                          łamiąc prawo poddając pod głosowanie wnioski mniejszości, przy wykorzystaniu
                          nieobecności posłów SLD.

Mój język to mój własny styl. Czasem forma efspresji jest informacją o
                          poglądach. Tak jak "ezelde".
                          • albert_c Re: grube ryby z PO 01.06.04, 16:10

> Dlaczego? Bo uwazam inaczej niz ty?

* nie. dlatego ze to co napisales to bzdura.

> Z wielka łatwością przypinasz nielubianej formacji różne łatki. Wiele razy w
                            Sejmie Samoobrona głosówała przeciwko projektom rzadu SLD, ramie w ramie z PO.
                            Może bys tak, skoro stawiasz teze, że Samoobrona była tym ramieniem, dokonał
                            analizy głosowan. Ile razy Samoobrona wsparła SLD a ile razy PO? Stawiam piwo
                            jeżeli okaże się, że częściej wspierała SLD.

* no nie wiem czy taka latwoscia...
                            dla piwa gotwo jestem to sprawdzic, wazac te najwazniejsze glosowania, jak do
                            tej pory w kluczowych kwestiach, i to jest chyba pierwsze tak wazne glosowanie
                            dla sld kiedy SO zaglosowalo inaczej niz sld.

> Dziasiaj Rokita bluzga Leppera, że dokonał hucpy z raportem Ziobry. Ciekawe,
                            że zapomniał dodać, że w piątek sam za nim głosował. Rzygac się chce.

* Rokita glosowal za lepperem? to bardzo ciekawe mimo iz tego nie roozumiem. z
                            tego co ja wiem, to bylo raczej tak, ze to SO zaglosowalo za LPR, PIS i PO.

* Najlepsze jest to, ze winą za wybór raportu Ziobry obarscza się SLD. Raz że
                            przemilcza się fakt, że ten raport wybrała koalicja PO, Samoobrona, PiS, LPR,
                            PSL, dwa że zapomina się o tym, że SLD zmuszono do kuglowania z raportami,
                            ordynarnie łamiąc prawo poddając pod głosowanie wnioski mniejszości, przy
                            wykorzystaniu nieobecności posłów SLD.

* a kogo ma sie obarczac? powaznie pytam.
                            przeciez nie chodzi o wskazanie winnego tego ze raport ziobro zostal przyjety,
                            raczej o to w jakiej atmosferze zostal on przyjety.
                            janik ktory tak smiesznie gadal ze prawdy sie nie glosuje, a pozniej parzysci
                            glosuja na raport A, nieparzysci na raport B. to jest zenujace. sld przegralo
                            na wlasna prosbe, nie staloby sie tak gdyby nie wszechobecny cynizm politykow
                            sld objawiajacy sie forsowaniem raportu blochowiak. wbrew zdrowemu rozsadkowi.

>
                            > Mój język to mój własny styl. Czasem forma efspresji jest informacją o
                            > poglądach. Tak jak "ezelde".

* i czasem ta ekspresja moze draznic Twojego rozmowce. zdajesz sobie z tego
                            sprawe?
                            • Gość: XYZ Re: grube ryby z PO IP: 212.14.0.* 02.06.04, 08:22
                              nie. dlatego ze to co napisales to bzdura.
                              >

Łatka?

Rokita glosowal za lepperem? to bardzo ciekawe mimo iz tego nie roozumiem. z
                              > tego co ja wiem, to bylo raczej tak, ze to SO zaglosowalo za LPR, PIS i PO.

No teraz to normalnie ściemniasz. Przez klawiszki nie przejdzie, że Rokita
                              ramie w ramie z Lepperem dokopał SLD?

a kogo ma sie obarczac? powaznie pytam.
                              PO Samoobrone PiS i LPR, które z czystej politycznej nienawiści przegłosowało
                              ten raport by dokopać czerwonym. Teraz się PO z tego rakiem wycofuje. Bo ludzie
                              widzieli co się stało, i zwalanie winy na SLD, że głosowało podziałem (skrót
                              myślowy), to normalny objaw kaca moralnego.
                              SLD postawiono pod ścianą. Koalicja PO Samoobraona PiS i LPR wykorzystało
                              nieobecność posłów SLD i WBREW PRAWU przepchnęło głosowanie nad wnioskami
                              mniejszości. SLD mogło poddac się dyktatowi koalicji, albo próbować gasić
                              pożar. To nie cynizm, to odpowiedź na cynizm. A wbrew rozsądkowi było
                              przyjmowanie raportu diametralnie różnego od ustaleń Sądu. W piątek SLD (moim
                              zdaniem) wygrało, bo obnażyło prawdziwe intencjie i morlność PO. Dzisiaj
                              Platfusy się wycofuja i krzykiem próbuja odsunąć od siebie odpowiedzialność.
                              Ale mleko się rozlało, żadne czary nie zmienią tego.

i czasem ta ekspresja moze draznic Twojego rozmowce. zdajesz sobie z tego
                              > sprawe?

Tak. I vice versa.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka