Dodaj do ulubionych

Chmury nad SCR: 17 kamienic w 11 lat. Do likwid...

08.12.11, 22:34
najbardziej nieudolna instytucja w mieście. działąjąca wg zasady - im dłużej tym lepiej, bo dłużej będzie robota. sam wybór pani prezes to skandal, pewnie podobnie z resztą tych nierobów. nawet jeśli nie ma kasy z jakiegoś funduszu, to co k... oni tam robią ? czekają aż w końcu będzie. 10 lat będą czekać na kasę z UE ?! jak nie ma kasy to trzeba ich zawiesić, skoro nie ma dla nich pracy. debile siędzą na tyłkach, nie mają o niczym pojęcia, i kasują wypłaty. instytucja oparta nie nieudolności, a pewnie i na pociotkach i przekrętach. zagonić tą hołotę do uczciwej pracy, a najlepiej podać do sądu, niech oddadzą wyłudzone pieniądze, za lata pseudopracy i nic nierobienia
Obserwuj wątek
    • zed.1 Chmury nad SCR: 17 kamienic w 11 lat. Do likwid... 08.12.11, 23:53
      jesli pIs i sld interesuja sie scr to jedynie w kontekscie desantu na stanowiska i majatek spolki.

do naprawy scr jest potrzebna kasa, nie politycy, a tym bardziej politycy z sld i pis, ktorzy jedyne doswiadczenie maja w siedzeniu na posadach panstwowych.
      • Gość: pytek Re: Chmury nad SCR: 17 kamienic w 11 lat. Do likw IP: *.ip.netia.com.pl 09.12.11, 00:04
        zed.1 napisał:

> jesli pIs i sld interesuja sie scr to jedynie w kontekscie desantu na stanowisk
        > a i majatek spolki.
        >
        > do naprawy scr jest potrzebna kasa, nie politycy, a tym bardziej politycy z sld
        > i pis, ktorzy jedyne doswiadczenie maja w siedzeniu na posadach panstwowych.

Zed, podaj doświadczenie na niepaństwowej posadzie młodego i prężnego menedżera, którego jesteś wyznawcą?
        • zed.1 Re: Chmury nad SCR: 17 kamienic w 11 lat. Do likw 09.12.11, 09:38
          Krzystek jest urzednikiem i takie ma doswiadczenie, chociaz swja dzialalnosc tez mial. Scr nie jest urzedem a firma.
    • Gość: fox Re: Chmury nad SCR: 17 kamienic w 11 lat. Do likw IP: *.multimo.pl 08.12.11, 23:58
      Czyżby przyszedł kres na tę zgraję nierobów?
    • andreas.007 Miasto i SCR to firma... 09.12.11, 00:13
      Z wypowiedzi pani prezes nożna wnioskować, ze SCR ciężka praca
      dorobił sie tych kamienic, które teraz wyprzedaje żeby funkcjonować...
      Otoz dostali to za darmo, a wyprzedzają żeby funkcjonowała firma SCR.
      Tak to wyglada z punktu widzenia mieszkańca tego miasta!
      Moze dałby teraz coś mi Urzad żeby moja firma wyprzedając nieruchomosci
      mogła funkcjonować zupełnie dobrze?
      • andreas.007 Re: Miasto i SCR to firma... 09.12.11, 10:38
        Kreatywna księgowość pozwala by nie pamiętać o tzw. kapitale zakładowym...
        czyli pieniądzach, które miasto daje i podnosi kapital zakladowy i daje miliony.
        Nie pamięta sie także o kredytach, które zaciąga SCR, a jako spółka 100 proc. miejska
        powoduje to, ze praktycznie to miasto zaciąga te kredyty!
        • Gość: p Re: Miasto i SCR to firma... IP: *.globalconnect.pl 09.12.11, 10:49
          Andreasie a po co pamiętać ;)

widziałeś aby rozliczono z działalności "firmy" jakiegoś jej prezesa....

11 lat 17 kamienic

ile kamienic jest wstanie postawić w ciągu roku średnio prosperujący deweloper???? (patrząc ze SCR to tez firma)
        • zed.1 Re: Miasto i SCR to firma... 11.12.11, 23:57
          Scr jest spolka zoo i odpowiads swoim majatkiem osobnym od miasta. I pod ten majatek ma kredyty.
          • Gość: gosc Re: Miasto i SCR to firma... IP: 218.46.106.* 12.12.11, 08:33
            zed.1 napisał:

> Scr jest spolka zoo i odpowiads swoim majatkiem osobnym od miasta. I pod ten ma
            > jatek ma kredyty.

Hmmm :))))

No coż scr jak powstal nie mial nic.. kamienice dostał od miasta i to jest majątek miejski.. zresztą spółka jest własnością miasta.. nie założyła jej żadna prywatna osoba czy firma...

Tak scr moze wnosic pod zastaw kamienice, ale to nie zmienia faktu ze jest to majatek miasta.. i scr dostał z um te kamienice..
            • andreas.007 Re: Miasto i SCR to firma... 12.12.11, 12:28
              Jak byś mi dał w zarzadzanie cały swój majątek, a ja bym wziął kredyt...
              to pod czyj majątek bym wziął ten kredyt - moj czy Twój?
              Możesz mi to wyjaśnić, bo jestem prostym człowiekiem
              Gdybym pod ten majątek, ktory dałeś mi w zarząd, gdybym brał kredyt,
              to musiałbym wyrazić zgodę czy nie?

Otoz Zed, jak zawsze i jak pan prezydent - mylisz prywatna własność,
              z majątkiem którym zarzadzasz.... to nie jest majątek ani pana Krzystka,
              ani pani prezes, ani SCR - to są organizmy powołane do zarządzania
              miejskim majątkiem, a nie jest to ich prywatny majątek!

Gdyby to była firma prywatna, to mogliby sprzedać wszystko,
              podzielić szmal i wyjechać.... a moze taki jest plan?
              Skoro to spółka z o.o., to moga tak zrobić....
              ;)

Zed spółka z prawa handlowego powoływana jest w celach zysku,
              a spółki miejskie maja inne cele zapisane w statucie...
              Za długi spółki miejskiej odpowiada miasto, bo dali im w zarząd,
              a nie w formie darowizny... bo wtedy musieliby zapłacić ogromny podatek
              od darowizny takiego majatku, a nie płacili, a więc tylko w zarząd majątek miejski...

To nie jest jak firma!!!!!
              • andreas.007 Re: Miasto i SCR to firma... 12.12.11, 12:33
                Zed, gdyby to była firma na zasadzie spółki z o.o. prawa handlowego,
                to moze moga wyprzedać kamienice i szmal zainwestować
                dajmy na to w inwestycje w Warszawie, bo tam jest najwieksza stopa zwrotu...
                Oj, Zed... myślisz jak pan prezydent.
    • Gość: Off Re: Chmury nad SCR: 17 kamienic w 11 lat. Do likw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 02:16
      Jarosław śródmieście zbaw!

A Duklanowskiemu to pewnie na rękę, że te wstrętne pruskie czynszówki w końcu się rozsypią. Będzie za co wymieniać okna w szkołach.
    • Gość: zapora Re: Chmury nad SCR: 17 kamienic w 11 lat. Do likw IP: *.play-internet.pl 09.12.11, 03:38
      niech się Radni wezmą za tych nierobów. ZBiLK i jego oddziały a szczególnie ten na Szpitalnej to dopiero nieroby !!!!
    • perhaps52 Kto taki roztrwonił tyle pieniędzy podatnika ? 09.12.11, 05:30
      Kto dziś po latach pamięta rok 1989 gdzie każdy kto był przeciwny powołaniu SCR był oceniany jako człowiek, który nie kocha Szczecina i żle zyczy temu miastu, jest cham i prostak. Masa takich zedów wtedy m.in. na tym forum to robiła. Zed,y jak zwykle racji nie miały ale co się pozywiły na nieswoim to się pożywiły.
      Otóz okazało się odwrotnie.
      Kto dzisiaj pamięta nazwiska tak wybitnych menadżerów SCR Pęchorzewski, Roszkowski, Kuszelewicz.
      Kto pamięta wybitne kadry samorządowe, które powołały ten twór jak Dominik Górski, Edmund Trokowski z SLD, Arkadiusz Litwiński z AWS ale również Marian Jurczyk i jego wybitni doradcy, którzy wtedy również skasowali za pozytywne opinie w tej sprawie. kto pamięta,że jeden kwartał miał być całkowicie zrobiony do 2008 roku a drugi kompletnie do 2012 roku (za miesiąc) .
      Gdyby wpuścić tu wszystkich karanych w Rumunii, Ukrainie za kradzieże i pozwolić im legalnie wraz z polskimi złodziejami działać w Szczecinie , zgasic światło, to mniej pieniędzy jako podatnicy byśmy utracili.
      Nie ma bardziej pasożytniczego w świecie tworu od spółki samorządowej. Te spółki samorządowe co mają się dobrze jak np ZWIK zawdzięczają to tylko monopolowi na rynku ale marnotrawstwo tam jest nawet większe bo jest więcej pieniędzy i mozliwośc podnoszenia ceny za usługę w sposób monopolistyczny.
      Socjalizm wiecznie żywy jak Lenin !
      • Gość: Mieszkaniec Re: Kto taki roztrwonił tyle pieniędzy podatnika IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.11, 08:08
        Zwykła "przechowalnia" znajomych królika, którzy jeszcze za to biorą "dobrą kase". Jak długo jeszcze ??????????????????????
      • perhaps52 Pomyłka w dacie : nie 1989 a 1999 09.12.11, 08:31
        To istotna róznica.
      • zed.1 Re: Kto taki roztrwonił tyle pieniędzy podatnika 09.12.11, 09:41
        Tak cwaniaczku, lepiej bylo nic nie powolywac to by dalej takie gowno bylo jak w sasiednich kwartalach. Gdzie latwiej dostac w morde albo w leb spadajacym tynkiem niz kupic chleb.
        • Gość: pleple Re: Kto taki roztrwonił tyle pieniędzy podatnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.11, 09:48
          zed.1 napisał:

> Tak cwaniaczku, lepiej bylo nic nie powolywac to by dalej takie gowno bylo jak
          > w sasiednich kwartalach.

Masz rację Szymon. Gdzie byś ty wtedy "pracował"?
          • Gość: tubylec Re: Kto taki roztrwonił tyle pieniędzy podatnika IP: *.globalconnect.pl 09.12.11, 09:55
            zedzie szymusiu - no własnie!
          • zed.1 Re: Kto taki roztrwonił tyle pieniędzy podatnika 11.12.11, 23:59
            Wbij sobie do pustej glowki (jak jest pusta to duzo miejsca wolnego na nowa wiedze, dobrze sie sklada), ze ja nie mam na imie szymon. :)
        • perhaps52 Re: Kto taki roztrwonił tyle pieniędzy podatnika 09.12.11, 10:11
          zed.1 napisał:
          > Tak cwaniaczku, lepiej bylo nic nie powolywac to by dalej takie gowno bylo jak
          > w sasiednich kwartalach.
          Masz sposób rozumowania unikajlny już dzisiaj, jak "człowiek sowiecki".
          Kiedyś towarzyszom też się wydawało, podobnie mówili, że jak nie powołają Centralnego Związku Spółdzielni Mieszkaniowych (CZSP) to nie będzie mieszkań w Polsce lub jak nie byłoby Centrali Handlu Zagranicznego to nie byłoby Marlboro w Pewexie.
          • Gość: dziki Re: Kto taki roztrwonił tyle pieniędzy podatnika IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.11, 11:12
            A ten łapówkarz Roszkowski pójdzie wreszcie do więzienia.
            Sprawa hiper afery Na Żula też będzie miała niedługo tyle lat co SCR

firmę co handluje nieruchomościami czyt. doprowadza je do ruiny, nie stać na monitoring.
            Może najpierw wprowadzić tam NIK i inne służby, ja bym zaczął od zeda w tej złodziejskiej kamaryli
          • andreas.007 Re: Kto taki roztrwonił tyle pieniędzy podatnika 09.12.11, 11:37
            Perhaps:
            Kiedyś towarzyszom też się wydawało, podobnie mówili, że jak nie powołają Centralnego Związku Spółdzielni Mieszkaniowych (CZSP) to nie będzie mieszkań w Polsce lub jak nie byłoby Centrali Handlu Zagranicznego to nie byłoby Marlboro w Pewexie.
            -----

Wielu sądzi do dziś, ze bez PZPR nie byłoby takiego skoku cywilizacyjnego... w Polsce.
            • Gość: Z Arkony Re: Kto taki roztrwonił tyle pieniędzy podatnika IP: *.ias.bredband.telia.com 09.12.11, 11:42
              Skok cywilizacyjny mial miejsce tylko raz za sprawa chrztu Polski.
              To bylo dawno, wiec teraz zapyerdalac i nie podskakiwac!
          • zed.1 Re: Kto taki roztrwonił tyle pieniędzy podatnika 12.12.11, 00:01
            Moj sposob rozumowania jest logiczny - z kilkudziesieciu kwartalow w centrum tylko kilka jest w rekach scr. W pozostalych nie ma zadnych renowacji albo pojedyncze. I tu jest sam dowod na sens powolania scr. Co wiecej mowic?
            • Gość: gosc Re: Kto taki roztrwonił tyle pieniędzy podatnika IP: *.ppp11.odn.ad.jp 12.12.11, 08:45
              zed.1 napisał:

> Moj sposob rozumowania jest logiczny - z kilkudziesieciu kwartalow w centrum ty
              > lko kilka jest w rekach scr. W pozostalych nie ma zadnych renowacji albo pojedy
              > ncze. I tu jest sam dowod na sens powolania scr. Co wiecej mowic?

Nie ma żadnego uzsadnienia ani sensu w istnieniu scr.

Po pierwsze scr cierpi na niesłychane przeludnienie.. na pięc dość krótkich ulic aż 30 urzednikó na stanowiskach kierowniczych dyrektorski i niezależnych? Po co?
              Same pensje generują niesłychane koszty, a pensje mają ZA WYSOKIE.

Po drugie SCR NIC nie zrobił.. oprócz tego że w dość problematyczny sposób wyrzucił kilku najemców, jak z Prahi to nie zrobił niczego szczególnego.

Nieprawdą jest że scr coś wyremontował.. oprócz podwórka przy boguslawa/woj. polskiego za ponad 8 mln złotych :)

Scr robi dopiero pierwsza kamienice sam.. ponoć sam.

Wszystkie kamienice były wyremontowane albo przez str, albo przez prywatnych włascicieli, którym scr-miasto te kamienice sprzedało... więc coż takiego ten scr zdziałał? BO nie bardzo mogę sobie oprócz awantur z wyjątkowo chamskim pechorzewskim przypomniec...
              • zed.1 Re: Kto taki roztrwonił tyle pieniędzy podatnika 12.12.11, 19:44
                To jak dziala scr to inna sprawa niz to czy ma sens istnienia.

Poza remontami spolka ma inne zadania i je robi. Miedzy innymi zarzadzanie tym wszystkim. Mozna robic to lepiej? Pewnie, ze tak.

Czy byloby lepiej bez scr? Nie.
    • Gość: Z Rugii Sprawnosc ekonomiczna IP: *.ias.bredband.telia.com 09.12.11, 11:09
      Kosciola kat musi byc wyzsza, bo w przywolanym tu okresie, ilosc kosciolow i innych "obiektow kultu" wzrosla o liczbe wieksza od 17. Kosciol kat oglupiajac swoje owieczki do granic przyzwoitosci, dba jednak aby po zakupach i przejeciach starczylo na konsumpcje dla jego urzednikow w sukienkach.
      Tak trzymac zbolszewizowane katomatolki !
    • Gość: guma Jacyna! Jacyna! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.11, 12:02
      zrób porządek z tym gó....em!
      • Gość: gosc Czy SCR wyremontawł 17 kamienic? rzeczywiście? IP: *.ppp11.odn.ad.jp 09.12.11, 12:55
        SCR nie wyremotował 17 kamienic. STR remotnwał owszem ale miasto rozwiązało umowę z STR za czasów Jurczyka. Jakiś ''mądry'' alternatwynie, a tak naprawdę niezły cwaniak podpowiedział Maryjanowi ten świetny pomysł. STR było finansowane z pieniędzy amerykanskiej największej firmy developerskiej mającej w kieszzeni 250 mln dolków, i obsługującej głównie kraje zatoki perskiej, te najbogatsze kraje arabskie jak Kuwejt itp.
        Jeszcze została strona nawet po tej firmie...
        str.pl/index.htm
        W ciągu 3 lat spółka zdołała wyremontwać 4 kamienice po czym Jurczyk to zatrzymał.. ten to miał qrwa alent :)
        Do 206 roku miał być zrobiony cały deptak, i później reszta.. realizacja projetkó szła zgodnie z harmonogramem, BEZ ŻADNYCH OPÓŹNIEŃ... Co więcej całość była przygotowywana przez specjalne biuro w UM które zatrudniało wówczas najlepszych specjalistów od renowacji.

Jurczyk przegonil amrykanuf razem z STR i stwierdził że miasto samo sobie wszystko wyremontuje :) wtedy powstał w to miejsce SCR, który sobie przywłaszczył schedę po STR :)

Następne lata to był zzastój, nawet nie z winy ówczesnego prezesa Frączaka, ale z banalnego powodu KOMPLETNEGO braku środków... po czym Pęchorzewski zrobił zamach i przejął prezesurę i wtedy zaczęły się ostre jaja i na całęgo.. co chwilę awantury, przypomnę tylko 3 wielkie sprawy Chief, Duet i Praha.. ludzi na glanach wykopywano a najemców zastraszano - dosłownie... prym wodził ten cały Andrzej R. co siedzi teraz w kiciu Mr. Dominika też zasłynął niezwykłym zachowaniem godnym... nie powiem kogo.

Reszta kamienic trafiła do rąk prywatnych i to prywatrne osoby lub firmy remontowały ZA ZGODĄ SCR, jakiś Hiszpan to kupił, potem prywatne osoby i ci co GW teraz jest, specjaliści od kampanii PO i osobiście Schetyny.

SCR remontuje PIERWSZĄ kamienicę przy jagiellonskiej to ta zielona co się w niej teraz za bardzo nic nie dzieje chyba.

Flaga mija się z prawdą jaakoby SCR tylko RAZ dostał dofinansownie z miasta, bo dostał już bodajże 6 RAZY... i to są wielomilionowe sumy, bo spółka nie dawała rady finansowo...

STR zatrudniał 8 czy 9 osób razem z prezesem i wiceprezesem, SCR ma już 30 stanowisk i WYSOKIE pensje, plus nagrody dawane przez Krzystka w wysokości kilkudziesięciu tysięcy dla pani prezes jednorazowo. 17 kamienic to zwykłe kłamstwo i przypisywanie sobie nie swojej zasługi...
        • Gość: guma Nie Jurczyk!!! To Krzystek!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.11, 13:36
          Jurczyk nie świecił rzeczywistości, to Krzystek jak był zastępcą Maiana zarządził z tym SCR kontynuując dzieło Wieczorka
          • Gość: gosc Re: Nie Jurczyk!!! To Krzystek!!!! IP: *.ppp11.odn.ad.jp 09.12.11, 17:19
            Gość portalu: guma napisał(a):

> Jurczyk nie świecił rzeczywistości, to Krzystek jak był zastępcą Maiana zarządz
            > ił z tym SCR kontynuując dzieło Wieczorka

Jak umiesz czytać między wierszami to od razu byś się domyślił kogo mam na myśli :)))
            tak to on, sam ON :)))) była autorem tego pomysłu i wielu innych, w koncu to specjalista od mieszkań komunalnych i nieruchomości :))))))))))
        • Gość: tak, to ja Re: Czy SCR wyremontawł 17 kamienic? rzeczywiście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 14:26
          Zaraz, zaraz, bo ja czegos nie rozumiem...wszyscy (oprocz wiadomego pana zeda - poplecznika) jednym głosem krzyczą tu, aby rozegnać tę hołotę (do czego i ja się dołaczam). Jednak patrzę sobie na wyniki sondazu wybiórczego, który pyta: czy rozegnanie tej swołoczy jest słusznym posunięciem - i co moje modre oczęta widzą? ponad 200 głosów za tym, że to zły pomysł. Czy tu głosuja tylko sami pracownicy scr-u zza swoich biureczek? A moze ja czego s nie pojmuję. niech no spojrzę raz jeszcze...
          • zapomorski Re: Czy SCR wyremontawł 17 kamienic? rzeczywiście 09.12.11, 14:44
            zgadza się, pasożyty z scr głosują, i pociotki tych śmieci też. to w zasadzie ich jedyny plan zajęć na ten tydzień
            • andreas.007 Re: Czy SCR wyremontawł 17 kamienic? rzeczywiście 09.12.11, 15:25
              Nie odzywają sie na forum, bo w wyniku dyskusji
              moglby ktos w ferworze ujawnić coś co nie byłoby
              nie tylko miłe...
          • Gość: gosc Re: Czy SCR wyremontawł 17 kamienic? rzeczywiście IP: *.ppp11.odn.ad.jp 09.12.11, 17:30
            Gość portalu: tak, to ja napisał(a):

> Zaraz, zaraz, bo ja czegos nie rozumiem...wszyscy (oprocz wiadomego pana zeda -
            > poplecznika) jednym głosem krzyczą tu, aby rozegnać tę hołotę (do czego i ja s
            > ię dołaczam). Jednak patrzę sobie na wyniki sondazu wybiórczego, który pyta: cz
            > y rozegnanie tej swołoczy jest słusznym posunięciem - i co moje modre oczęta wi
            > dzą? ponad 200 głosów za tym, że to zły pomysł. Czy tu głosuja tylko sami praco
            > wnicy scr-u zza swoich biureczek? A moze ja czego s nie pojmuję. niech no spojr
            > zę raz jeszcze...

No wiesz mnie to nie dziwi.. większośc mieszkańcó ten artykuł w ogóle nie interesuje.. a wielu nie wie co to w ogole jest scr.. taka jest prawda.
            Kiedy s rozmawiałem z pania profesor z pamu i coś tam wspomniałem o scr bo sie na tematy deptaka zgadalo, chciala tam otwierac gabinet co szczrze odradzilem, z powodu idiotycznych koncertow a ona po poludniu przyjmowala wtedy Pechorzewski urządzał mieszkańcom okolicy piekło nawet 4 razy w tygodniu, zwykły cham z tego żela...

No i mowie tej pani prof. że tam syf i scr, to oczy wybałuszyłą i nic nie kapowała.. po czym mi pwiedziała ze ona nic nie wie a ja coś zmyślam.. tiaa i to nie jakas kretynka od pietruchy z bazaru tylko całkiem młoda pani prof...
            Tym artykułem naprawde niewielu ludzi sie interesuje natomiast na pewno interesuja sie pracownicy scr i ich ziomale.. to pewne ze czytaja no i głosują :)))
          • zed.1 Re: Czy SCR wyremontawł 17 kamienic? rzeczywiście 12.12.11, 00:06
            Bo pierdo lic o rozwiazaniu to kazdy debil moze, a o naprawianiu albo o tym jak robic lepiej to juz nikt nie mowi.

Scr dziala zle ale jak zniknie to nic bedzie lepiej.
      • Gość: Łysa Pajacyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.11, 12:55
        Pajacyna to może zrobić pożądek przed świętami u siebie w domu
        • Gość: guma pies ksyfkowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.11, 13:34
          Słuchaj frajerze ksyfkowy, taki analfabeta jak ty wypowiadający się o p. Jacynie jasno świadczy o elektoracie tego ogranicznika :/
          • Gość: Lysa Re: pies ksyfkowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.11, 14:34
            Ograniczony to jesteś ty pedale bez muzgu
            • Gość: dziki Re: pies ksyfkowy IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.11, 16:58
              o jeny swarożyca dawno nie było, może zszedł?
              Teraz w krajach postępowych eutanazja jest na telefon , Senior coś podskakuje , to zaraz jeden telefon i przyjeżdża doktor śmierć ,łapią seniora zastrzyk i po krzyku.
              Najlepiej seniora w szpitalu, bo odpada kremacja, a piece są podłączone do systemu grzewczego miasta , taka oszczędność.
              Przeżyłeś tam swarożyc ,czy sie ukrywasz.
              • Gość: dziki Re: pies ksyfkowy IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.11, 18:57
                Właśnie pan prezes Flaga truka w TVlokalnej z Kowaleszczańską
              • Gość: Taktoja Re: pies ksyfkowy IP: *.ias.bredband.telia.com 09.12.11, 19:18
                Szukasz przyjaciela, to kup se psa a nie molestuj facetow na forum...
                PS Beznapletkowcy zbanowali pana S pod pozorem "antysemityzmu" i obrazy dobrych obyczajow, tak jakby oni byli ich posiadaczami...

salski.nowyekran.pl/post/31021,komunistyczne-bestie-czyli-reporterskie-sledztwo-o-ludziach-ktorzy-w-czasach-komunizmu-mordowali-polskich-patriotow
            • Gość: baby Re: pies ksyfkowy IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.11, 18:52
              ty lepiej zrób porządek ze swoim mózgiem analfabeto od ćwoka
    • olchawo44 Chmury nad SCR: 17 kamienic w 11 lat. Do likwid... 10.12.11, 12:53
      należy znależć innego wykonawcę i tyle!!!!!
    • gienekjonek Pani Prezes Kinga Flaga-Gieruszyńska 10.12.11, 18:39
      Pani Prezes Gieruszyńska to jedyna kompetentna osoba w całej gospodarce komunalnej. Ona przynajmniej ma konkretną wizję co zrobić z kwartałami. Ma pomysł i sposób na realizację. Natomiast Panowie redni z SLD wszystko chcieliby rozwalić i rozwiązać, ale co dalej. Co z kwartałami. Znowu popadną w ruinę. Radni niech lepiej myślą skąd wziąć kasę na remonty tak jak we Wrocławiu, gdzie dotacja na remonty kamienic przekroczyła 100000000 zł.
      • Gość: michel Re: Pani Prezes Kinga Flaga-Gieruszyńska IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.11, 18:47
        to najgoszy z mozliwych pasożytów miejskich. a popaść te kwartały w ruinę już bardziej nie mogą :/
        • Gość: Franc Maurer Re: Pani Prezes Kinga Flaga-Gieruszyńska IP: *.globalconnect.pl 10.12.11, 20:16
          Pojęcia nie masz o tym co mówisz. Pasożyty to siedzą między radnymi i kombinują jak obstawić stanowiska swoimi sługusami, tak jak zrobili w ZBiLKU
          • Gość: marlon Re: Pani Prezes Kinga Flaga-Gieruszyńska IP: *.szczecin.mm.pl 10.12.11, 23:23
            Dlaczego w SCR pracuje ponad 20 osób? Czy był konkurs na stanowiska prezesa SCR?
      • Gość: gosc Re: Pani Prezes Kinga Flaga-Gieruszyńska IP: *.ppp11.odn.ad.jp 11.12.11, 02:26
        gienekjonek napisała:

> Pani Prezes Gieruszyńska to jedyna kompetentna osoba w całej gospodarce komunal
        > nej. Ona przynajmniej ma konkretną wizję co zrobić z kwartałami. Ma pomysł i sp
        > osób na realizację. Natomiast Panowie redni z SLD wszystko chcieliby rozwalić i
        > rozwiązać, ale co dalej. Co z kwartałami. Znowu popadną w ruinę. Radni niech l
        > epiej myślą skąd wziąć kasę na remonty tak jak we Wrocławiu, gdzie dotacja na r
        > emonty kamienic przekroczyła 100000000 zł.

Hmmm wizję to można mieć jak się jakieś mocno zioło walnie.. a liczy się to co widać a nie co komu się widzi.. a widać tam ruiny i firmę która okrada miasto..

Więc wizję pani prezes możmy sobie wsadzić pomiędzy wizje i nic więcej.
        • Gość: gosc Flaga i jej wizja.... IP: *.ppp11.odn.ad.jp 11.12.11, 03:05
          Poza tym psu w doope wizje flagi..
          całe lata 90-te był przygotowywany prgram renowacji przez niezależny wydział UM, który zatrudniał najlepszych fachowcow.. wizje przygotowano w całości, sorawy finansowania etc. też dogadano
          Poza tym w tamtym czasie ludzie z tego wydzialu renowacji śródmieścia brali udział w studiach podyplomowych nt. renowacji struktur miejsckich miast euroepjskich w Rotterdamie.. szczecinski team zdobył nagrode za najlepsza prace dyplomową.. holendrzy dokłądnie uczyli jak sie to robi i jak finansuje.. to były wielkie programy wspierane przez wiele instytucji miedzynarodowych pomagajacych krajom postkomunistycznym itp na odbudowe...

Ten gotowiec po latach został wdrożony przez STR i plan realizacji był b. szybki i zgodny z harmonogramem..

To wtedy keidy wszystko bylo gotowe, były pieniądze i prace w toku UM wszystko rozwalił.. Krzystkowi podpowiedzial jego wice zeby to wywalić na smietnik...

Oczywiscie golym okiem było widać ze to masa nieruchomosci i moze byc warte dość dużo na wolnym rynku do tego jak się dorwać do kasy to możę być wesoło ... i było. Zniszczono rozpoczętą pracę, pieniądze od razu zniknęły ale napalone cwaniaki zaczęły rwać z miejskiej kasy, na pensje nie na program i projekt...
          w tym czasie Jacek kombinerka zaczął działać w UM a mieszkania dla ''niezbednych'' stały się popularne.. nagle mielismy ponad 50 niezbednych w miescie.

No i zaczeło się na żula ostro.. to wszystko zbegło się w czasie... rozwalenie renowacji której poswiecono tyle lat, środkó i przygotowania ludzi-fachowcow..

Jaki to wizje może mieć flaga w porównaniu z cała pracą zespołu fachowco po '89? jakie szuka finansowanie skoro były pieniądze? Były oczywiscie, tylko że urzedasy i cwaniaki nie miały do nich dostepu tylko były na renowację kamienic, no i keirowano sie zasadą rachunku ekonomicznego i zysku...
          Renowację w szczecinie zniszczono, ona była i szybko zaczełą sie rozkrecać i ją uwalono.. tym to powinien zsie zająć cbś albo cba i wyjaśnić wszystko.. jurczyk za coś takiego powinien głową odpowiadać w sądzie.. i reszta tych jego przydupasuf co z mariana ciągła łacha.. to wszystko jest do sprawdzenia.. są lludzie któryz brali w tym udział są ludzie którzy pracowali w tym wydziale renowacji w UM, wystarczy z nimi tylko porozmawiać...

flaga moze sobie wsadzic w d...pe te swoje wizje bo nic nie wymysli sensownego, to co bylo sensownego zniszczyl jurczyk za namową czyjąś, ciekawe czyją????
          • Gość: Monio Re: Flaga i jej wizja.... IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.11, 08:42
            Tak, Fraga ma wizję - jak najdłuzej utrzymać swoją opasłą dupę na cieplutkiej posadzie razem z pociotami których tam przygarnęła. Powtarza się sytuacja ze ZBiLK - u i US, gdzie ciąnęła za sobą całe chordy nierobów i przydupasów.
            Należy wprost zapytać kiedy Flaga tworzy owe genialne projekty renowacji kwartałów i ich zagospodarowania skoro pracuje w US, PWSZ w Gorzowie i Bóg jeden wie gdzie jeszcze? i czy wogóle ma czas by bywać w SCR? bo przeciwż tak bardzo poświęca się choremu dziecku! Jakie to babsko może mieć pojecie o architekturze czy budownictwie?
            Jedno jest pewne to koleżanka Ksyfka, umieścił ja tam bez konkursu dla kasy, po układzie i to jest zadanie CBA by nareszcie rozpie...li skorumpowaną bandę okradającą miasto!
            • Gość: Franc Maurer Re: Flaga i jej wizja.... IP: *.globalconnect.pl 11.12.11, 14:35
              Monio zastanów się jaki z ciebie osioł. Jeżeli mieszasz sprawy pracownicze ze sprawą choroby dziecka to palnij się w ten durny czerep. Jeżeli masz dzieci to mam nadzieję, że będą zawsze zdrowe żeby mogły wyrosnąć na trochę intelientniejszego człowieka od ciebie.
            • Gość: Packmaan Re: Flaga i jej wizja.... IP: *.globalconnect.pl 11.12.11, 14:42
              Przyznaj się Monio. Pewnie Gieruszyńska zwolniła cię z roboty bo nie potraiłeś logicznie rozumować, albo zamiast pracować to tylko gębą kłapałeś. A może donosiłeś na swoją byłą szfową.
              • Gość: Monio Re: Flaga i jej wizja.... IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.11, 07:56
                Nikt mnie nie zwalniał frajerze, a wasza guru Flaga powinna skończyć w kryminale, bo jej przekrtów juz dość. Tylko jaki kryminał będzie odpowiedni - bo czy to baba czy chłop nie wie nikt!
                Wasza super specjalistka koncentruje sie wyłącznie na tym jak wyjebać kasę z miasta, oczywiście dla siebie.
                • Gość: Lenon Re: Flaga i jej wizja.... IP: *.globalconnect.pl 12.12.11, 08:41
                  Czemu gościu tak wszystkich wyzywasz. Masz problemy emocjonalne to idź się leczyć. A ponadto co to za nazwa Monio. Ty jakiś pedał jesteś. Wyluzuj bo ci żółć pęknie.
                  • Gość: Monio Re: Flaga i jej wizja.... IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.11, 20:13
                    A Ty frajerze Lenon zombi jesteś czy też może zmartwychwstałeś i trzeba by cię Bogiem okrzyknąć. Ty to jesteś dopiero przypadek dla Centrum Psychiatrii.
            • Gość: . Re: Flaga i jej wizja.... IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 18:36
              i czy wogóle ma czas by bywać w SCR? bo przeciwż tak bardzo pośw
              > ięca się choremu dziecku!

Nie tylko - jest przewodniczącą Rady Nadzorczej Polskiego Radia Szczecin:
              www.radio.szczecin.pl/index.php?idp=15&idx=2

>Jakie to babsko może mieć pojecie o architekturze czy
              > budownictwie?

Jak widać, jest genialna - ma pojęcie o chorym dziecku, budownictwie i zarządzaniu rozgłośnią radiową... Może ją zgłosić do Nagrody Nobla - i to najlepiej od razu we wszystkich dyscyplinach?
          • Gość: gosc Flaga i jej wizja.... poprawka błędu... IP: *.ppp11.odn.ad.jp 11.12.11, 10:56
            >
            > To wtedy keidy wszystko bylo gotowe, były pieniądze i prace w toku UM wszystko
            > rozwalił.. Krzystkowi podpowiedzial jego wice zeby to wywalić na smietnik...
            >

Sorry poprawka.. oczywiscie nie chodziło o obecnego prezydenta Piotra Krzystka, ale o pana Mariana Jurczyka, który za czyjąś namową zlikwidował cały program renowacji, uważał, że nasza rodzima spółka w 100% należąca do miasta da sobie radę... Jurczyk miał jakąś słabość by tu ''obcy'' nie wchodzili, czego skutki było widać poźniej i też się to skonczyło sprawą sądową w innej historii...

Jego naiwny patriotyzm każdy mógł łatwo wykorzystać, i tak się stało w sprawie powstania SCR...

Za pomyłkę przeraszam, chodziło o prezydenta Jurczyka...
            • Gość: Bar Extra Re: Flaga i jej wizja.... poprawka błędu... IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 13:57
              Powiedz gościu ,ze chciałeś przyjebac dziadkowi, powód każdy jest dobry, a Pan Piotruś jest git, bo wtedy był w tak zwanym niebycie , remontował mieszkanko.
              Tylko kto był prawą ręką Mariana, Jak ten młody i rzutki zastępca się nazywał, on był właśnie odpowiedzialny za infrastrukturę i gospodarkę mieszkaniową.
              • Gość: sedina Re: Flaga i jej wizja.... poprawka błędu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 16:33
                Jak wyremontują kamienice to scr nie bedzie porzebny.Dlatego robia tak by nie remontowac i miec cieple posadki.
                chore....
              • Gość: gosc Re: Flaga i jej wizja.... poprawka błędu... IP: *.ppp11.odn.ad.jp 11.12.11, 17:01
                Gość portalu: Bar Extra napisał(a):

> Powiedz gościu ,ze chciałeś przyjebac dziadkowi, powód każdy jest dobry, a Pan
                > Piotruś jest git, bo wtedy był w tak zwanym niebycie , remontował mieszkanko.
                > Tylko kto był prawą ręką Mariana, Jak ten młody i rzutki zastępca się nazywał,
                > on był właśnie odpowiedzialny za infrastrukturę i gospodarkę mieszkaniową.

Nie nie chciałem Jurczykowi walnąć z bani.. ale to on jako prezydent podjął decyzję i podpisał kwit... i tyle co do faktów. A kto mu podpowidał te genialne rozwiązanie jest zupełnie inną sprawą.. krzystek miał obok swojego gabinet szefa, nie do konca rozgarnietego i pewnie nie jedno mu podpwiadał a tameten słuchał jak swinia grzmotu :)))

I zupełnie rozsądne by było gdyby wreszcie ktoś się zajął sprawą zatrzymania renowacji irewiatlizacji nad którą pracowano wiele lat i kto to zamienił w dzisiejszy scr z tymi pęchorzewskimi flagami i całą resztą bandy żyjącej z kasy miasta...
            • zed.1 Ciekawa historia 12.12.11, 00:24
              Bardzo ciekawa historia. Tylko wyjasnij mi jedna rzecz. SCR jest powolane w maju 2005 i zaczyna dzialac na miejscu STR a jurczyk (i krzystek) dostaja sie do urzedu w listopadzie 2005. To jak to zrobili?
              • zed.1 2002 12.12.11, 00:24
                Chodzilo o 2002 oczywiscie.
                • zed.1 Re: 2002 12.12.11, 00:28
                  Inni piewcy str moga mi zas powiedziec dlaczego prezes tego tworu, amerykanin, ma taz rozprawy o oszustwa gieldowe. :)
                  • Gość: gosc Re: 2002 IP: *.ppp11.odn.ad.jp 12.12.11, 12:09
                    zed.1 napisał:

> Inni piewcy str moga mi zas powiedziec dlaczego prezes tego tworu, amerykanin,
                    > ma taz rozprawy o oszustwa gieldowe. :)

No coż.. ''ten twór'' jak go efeministycznie nazwałeś rzeczywiście remontował kamienice i prowadził renowacje, czego scr raczej nie robił przez te wszystkie lata.

Co do prezesa amerykanina... a to ze jego zona ma w poprzek to też źle świadczy o STR?

Pomijając głeboką głupotę argumentu o problemach prezesa z papierami giełdowymi, to po pierwsze:

''ten twór'' był dziełem szczecinskich architektó i specjalistó od renowacji

po drugie rzeczywiscie prowadził prace renowacyjne czego nie da się powiedzieć o scr

po trzecie był wolny od tworzenia posad dla kolesi, nie było żadnej nomenklatury w tym

po czwarte kierował się rachunkiem ekonomicznym, zatrudniał tyle osób ile bylo potrzeba

po piate nie korzystał z kasy miasta, tylko z kapitału wielkiej prywatnej firmy, miasto wnosiło aportem kamienice, oni dawali pieniadze mieli spółkę z miastem, a nie spółkę miejską która generuje patologię niegospodarność i kosztuje znacznie więcej niz prywatna firma

po szóśte mieszkancy miasta nie musieli ponosić żadnych kosztó zwiazanych z str, ponieważ nie było takiej możliwości ani potrzeby, scr jest finansowane i dofinansowywane z kasy miasta, co najmniej 6 razy już dostali pieniadze z UM, to są pieniądze miejskie wpływające z naszyhc podatkó etc. te idą w górę, bo krzystek utrzymuje z naszych pieniedzy kolesi w spólkach..

nie sądze zeby byli jacyś ''piewcy'' str, to była po prostu normalna firma, i to było solą w oku wielu sku...eli z UM, bo nie mogli nic z tego gwizdnąć.. no to sobie zrobili scr, i ciągną szmal jak pijawki i mają aż 30 stanowisk plus zarzad! ja pyerdole, to jest super rachunek ekonomiczny
                    • zed.1 Re: 2002 12.12.11, 19:36
                      No skoro teraz ludzie z tej firmy maja rozprawy o przekrety to nie jest to najlepsza rekomendacja. No coz, dzialali, moze skutecznie, moze nie. Teraz to malo istotne.

Wierz mi, ze ja chetnie bym widzial kapital prywatny w scr.
              • perhaps52 Re: miernik (nie)rzetelności 12.12.11, 05:03
                Sądzę, że ten wątek może być wizytówką Twojej legendarnej na tym forum "rzetelności".
                Podtrzymuję to co napisałem w swoim poście. SCR został powołany w 1999 roku a reszta to sprawa rejestracji, kadrówki etc etc o czym też zresztą pisałem. Mylisz chłopcze powołanie SCR z zarejestrowaniem SCR.
                www.bip.scr.pl/portal/scr/614/1007/Akt_zalozycielski.htmlPS
                Urzędasowi zmuszony jestem wyjaśnić, że np Spółka, Stowarzyszenie etc powstają z chwilą podpisania (uchwalenia) aktu założycielskiego a nie z chwilą rejestracji. Być może wyjaśni Ci to prawnik Krzystek ale wątpię.
                • Gość: Mieszkaniec Re: miernik (nie)rzetelności IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.11, 09:38
                  Dobre "ciepłe posadki" dla rodziny i znajomych
                • zed.1 Re: miernik (nie)rzetelności 12.12.11, 11:42
                  A ja nie ukrywam, ze to data z KRS bo nie chcialo mi sie przegladac BIP. Ale czego roznica w twojej dacie a mojej dowodzi? Na pewno nie tego co sugeruje tu powyzszy, ze krzystek mial cos z tym wspolnego bo krzystka wtedy w urzedzie miasta nie bylo. Powiem nawet, ze to dodatkowo podkresla to, ze bylo inaczej. I tyle. :)
                  • perhaps52 Re: nierzetelność w czynie ciągłym 12.12.11, 14:05
                    Napiałeś Zed:
                    cytat " SCR jest powolane w maju 2005 i zaczyna dzialac na miejscu STR a.."

Z kolei ja Ci napisałem,że to nieprawda, że powołane było w 1999 roku.
                    Mylisz elementarne pojęcia ale idziesz w zaparte jak każdy uparty i zawzięty urzędas.
                    • zed.1 Re: nierzetelność w czynie ciągłym 12.12.11, 19:40
                      Ty chyba nie udajesz glupiego. Napisalem ci kiedy rejestrowano scr by pokazac za czyich to rzadow bylo i jaki zwiazaek jest z osobami obecnie u wladzy (nie ma go). Zaprzeczyc chcesz temu?
              • Gość: józwa Re: Ciekawa historia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.11, 15:51
                powołąnie spółki a wniesienie do niej mieszkań to zasadnicza różnica.powołał Runowicz w wniósł mieszkania ten co ci płaci Szymon za szczekanie
    • aysy.1 ile mozna by wyremtowac za samego rzecznika 12.12.11, 11:00
      tak mala instytucja a ma rzecznika prasowego. przyjmijmy, ze rzecznik kosztowal 7 ooo miesiecznie. przyjmijmy, ze taki rzecznik byl 10 lat. daje to kwote okolo 800 tys zl. ile mozna by wyremontowac w miejsce luksusu dla budzetowych zjadaczy i pasozytow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka