Dodaj do ulubionych

ECE - Kaskada Platz

IP: *.rz.bauboden.com 07.03.02, 20:53
Podpisano list intencyjny (drugi bardziej szczegolowy). Inwestycja na 100 mln €.
-nowoczesne centrum handlowe miedzy Niepodleglosci, Wojciecha i Obroncow
Stalingradu
-Dana i Pleciuga do wyburzenia
-Kaszubska na deptak
-fasada od Niepodleglosci - nawiazanie do dawnej Kaskady
-ruszaja 2002/2003, koncza 2005
-nowa Pleciuga kolo WDS-u
-wizualizacje ladne
-powierzchnia całkowita 75 tys. m kw.
-powierzchnia sprzedaży 25 tys. m kw. (to jaki hipermarket tym razem? jeszcze
Tesco u nas nie ma :-( )

Caly artykul:
wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=730364&dzial=szs010100

Warto przyjrzec wizualizacji pasazu handlowego od strony ul.Kaszubskiej.
W przyszlosci szczecinianie do Centrum Kaskada beda przyjezdzac tylko autami
klasy ferrari i porsche :-))) (ogolnie jest to troche dziwne bo to ma byc
deptak).
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: ECE - Kaskada Platz IP: *.kobylanka.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 21:00
      Mike ubiegłeś mnie trochę ale jak zaczynałem pisać swój wątek to Twojego
      jeszcze nie było :)

Pozdro.
      • Gość: Mike Re: ECE - Kaskada Platz IP: *.rz.bauboden.com 07.03.02, 21:02
        Gość portalu: Maciek napisał(a):

> Mike ubiegłeś mnie trochę ale jak zaczynałem pisać swój wątek to Twojego
        > jeszcze nie było :)
        >
        > Pozdro.

Mial byc numer 20.000. Taki reprezentacyjny, a co wyszlo - debata o pasztecie!!!
        :-)))
        Greetz!
        • Gość: JACEK Re: ECE - Kaskada Platz IP: 64.9.159.* 07.03.02, 23:32
          Gość portalu: Mike napisał(a):

> Gość portalu: Maciek napisał(a):
          >
          > > Mike ubiegłeś mnie trochę ale jak zaczynałem pisać swój wątek to Twojego
          > > jeszcze nie było :)
          > >
          > > Pozdro.
          >
          > Mial byc numer 20.000. Taki reprezentacyjny, a co wyszlo - debata o pasztecie!!
          > !
          > :-)))
          > Greetz!

To wszystko bylo bardzo przemyslane, jak zobaczylem ten projekt to sobie pomyslalem.......to ci pasztet....... ;-))))))
          • Gość: JACEK Re: ECE - Kaskada Platz IP: 64.9.159.* 07.03.02, 23:50
            Ale tak powaznie, projekt jest bardzo ciekawy. Na mysl mi tu przychodzi co wladze miasta Houston robia od paru
            lat w down town. Otoz , to slynne houstonskie down town przez wiele lat po godzinach pracy bylo zawsze
            wymarle, z prostego powodu, tylko biura tam byly i nikt tam nie mieszkal. Pare lat temu wladze miasta zaczely
            promowac ta czesc miasta i inwestowac co pociagnelo investorow do szukania mozliwosci w osamotnionym
            down town. Co sie stalo??? W ciagu paru ostatnich lat powtala tam kupa restauracji , kin, deptakow itd itd oraz
            wiele budynkow zostalo zaadoptowanych na bardzo eksluzywne apartamenty( czytaj jak chcesz mieszkania)
            Zycie tam wraca i do tego z wielkim rozmachem, ludzie jada tam by sie bawic, zobaczyc wystawe , pojsc do
            teatru(hey bbury tylko mi tu o wyrywaniu wlosow nie wspominaj), cos sie tam dzieje, jeszcze dluga droga ale
            widac juz pelne zainteresowanie biznesu i mieszkancow.
            Tego wlasnie oczekujmy od wladz Szczecina, nie szukajmy tylko inwestorow i prosmy o budowanie. Miejmy plan i
            miasto jak zacznie rozsadnie inwestowac to biznes widzac koniunkture przyjdze i zainwestuje. Wszystko lezy w
            rekach wladz, mam tylko nadzieje ze te wladze bardziej sie skoncentruja na przyszlosci miasta nie patrzac tylko
            na zezwolenia i krotko terminowe terminy , ustala plan rozwoju Szczecina i zaczna swoimi inwestycjami szlak
            przecierac..................
            • Gość: JACEK Re: ECE - Kaskada Platz IP: 64.9.159.* 07.03.02, 23:55
              Gość portalu: JACEK napisał(a):

> na zezwolenia i krotko terminowe terminy , ustala plan rozwoju Szczecina i zacz
              > na swoimi inwestycjami szlak
              > przecierac..................

chcialem napisac krotko terminowe profity............sorry
              • Gość: wiesiek Re: ECE - Kaskada Plac IP: *.cvx19-bradley.dialup.earthlink.net 08.03.02, 01:26
                Nie rznijcie wariata przeciez to POLSKA!!!
                Pozdro!!
                • Gość: Mike Re: ECE - Kaskada Plac IP: *.rz.bauboden.com 08.03.02, 09:48
                  Gość portalu: wiesiek napisał(a):

> Nie rznijcie wariata przeciez to POLSKA!!!
                  > Pozdro!!

Nie chwyciles dowcipu.
                  ECE wybudowalo podobne centrum handlowe na Potsdamer Platz w Berlinie.
    • Gość: Koala Re: ECE - Kaskada Platz IP: 157.25.198.* 08.03.02, 07:48
      Chyba Odra do wyburzenia Mike

A jak Odra to trochę szkoda. Na starych widokówkach ten budynek jest piękny.
      Teraz dużo stracił na swoim wyglądzie, szkoda. No ale cóż jak muszą to niech go
      rozbierają, ale jak zaczną to robić to niech na pewno skończą to centrum.

A co do listów intencyjnych to trochę za mało, pamiętam jak lata temu podpisano
      list intencyjny z Cherweltonem dot. lotniska w Dąbiu a teraz inwestycja wisi na
      włosku.
      • Gość: Mike Re: ECE - Kaskada Platz IP: *.rz.bauboden.com 08.03.02, 09:49
        Gość portalu: Koala napisał(a):

> Chyba Odra do wyburzenia Mike

Moj blad. Oczywiscie ze chodzi o budynek Odry.
      • Gość: Jano Re: ECE - Kaskada Platz IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 13:38
        Gość portalu: Koala napisał(a):

> Chyba Odra do wyburzenia Mike
        >
        > A jak Odra to trochę szkoda. Na starych widokówkach ten budynek jest piękny.
        > Teraz dużo stracił na swoim wyglądzie, szkoda. No ale cóż jak muszą to niech go
        >
        > rozbierają, ale jak zaczną to robić to niech na pewno skończą to centrum.
        >
        > A co do listów intencyjnych to trochę za mało, pamiętam jak lata temu podpisano
        >
        > list intencyjny z Cherweltonem dot. lotniska w Dąbiu a teraz inwestycja wisi na
        >
        > włosku.

Wczoraj w radiu szczecin slyszalem wywiad z prezydentem Runowiczem wlasnie na
        temat tego projektu (ECE). Podobno ten list jest dosc konkretny. Podobno ;)))
    • Gość: Mike Tak sie wlasnie przygladam IP: *.rz.bauboden.com 08.03.02, 13:23
      Na tym zdjeciu 3 od gory - skrzyzowanie Kaszubska/Odr.Stalingradu widac cos jakby
      przeszklone wejscie. Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem ale tak badzie
      wygladac Kaszubska! Deptak zadaszony przeszklonym dachem (laczniki?), laczacym
      budynek na miejscach po Kaskadzie i Pleciudze. Wg mnie czad jesli to zrobia!
      Tylko pytanie co z tymi "pieknymi" kamienicami (OK jedna jest odnowiona) przy COZ-
      ie?

Taki przeszklenie deptaku planowano po wyremontowaniu kamienic przy Boguslawa,
      mial byc "maly Mediolan" :-)))
      • Gość: Jazzek Re: Tak sie wlasnie przygladam IP: 212.244.79.* 08.03.02, 13:38
        Toż samo skojarzenie miałem - Mediolan. Z różnych projektów szczecińskich które
        widziałem w ostatnim czasie, ten mi najbardziej przypadł do gustu. Tak trzymać!
        • Gość: Mike Re: Tak sie wlasnie przygladam IP: *.rz.bauboden.com 08.03.02, 13:41
          Gość portalu: Jazzek napisał(a):

> Toż samo skojarzenie miałem - Mediolan. Z różnych projektów szczecińskich które
          > widziałem w ostatnim czasie, ten mi najbardziej przypadł do gustu. Tak trzymać!

Miejmy nadzieje ze za jakis czas bedzie mozna powiedziec np. ze wszystkich
          centrow handlowych, ktore odwiedzilem, to mi najbardziej przypadlo do gustu :-)))
          Ogolnie projekt tez mi sie podoba.
          • Gość: kopin Re: Tak sie wlasnie przygladam IP: *.kaliny.szn.pl 08.03.02, 19:14
            Własnie wyczytałem że inwestycja to ponad 75 tyś m kw z tego połowa to:
            międzynarodowe sieci handlowe.
            Znaczy się kolejny hipermarket w centrum!
            • Gość: Mike Re: Tak sie wlasnie przygladam IP: *.rz.bauboden.com 08.03.02, 19:19
              Gość portalu: kopin napisał(a):

> Własnie wyczytałem że inwestycja to ponad 75 tyś m kw z tego połowa to:
              > międzynarodowe sieci handlowe.
              > Znaczy się kolejny hipermarket w centrum!

Juz w pierwszym poscie obstawilem - Tesco.
              • Gość: kopin Re: Tak sie wlasnie przygladam IP: *.kaliny.szn.pl 08.03.02, 19:28
                kiedyś słyszałem że Szczecinem interesuje się także LeClerk
    • franekkk Re: ECE - Kaskada Platz 08.03.02, 21:57
      a jak te powierzchnie się mają do dominikańskiej i łódzkiej

i dlaczemu dopiero 2005 (pewnie + skromne opóźnienie)
    • mike102 Re: ECE - Kaskada Platz 15.03.02, 13:56
      Czy dziasiaj w Kurierze dali jakies inne wizualizacje niz te ostatnie z GW?
      • Gość: uotr Re: ECE - Kaskada Platz IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 14:00
        mike102 napisał(a):

> Czy dziasiaj w Kurierze dali jakies inne wizualizacje niz te ostatnie z GW?

W sumie te same. Szklane pasaze i porsche na ulicach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka