Dodaj do ulubionych

Mają dość drogich paliw. Pojadą wolno. GDZIE DO...

27.01.12, 21:51
Jazda 40kph po eSce przy dobrych warunkach jest łamaniem przepisów, ponieważ kierowca ma jechać z maksymalną bezpieczną prędkością, a taka jazda tamuje ruch. Jak już panowie protestują, to trzeba poznać przepisy, nawet jeśli to w słusznej sprawie.
Obserwuj wątek
    • resident_troll Mają dość drogich paliw. Pojadą wolno. GDZIE DO... 27.01.12, 22:12
      Panowie Redaktorzy, dlaczego tek namiętnie promujecie tych głupków?
      Inaczej ich nie można nazwać. Swoimi poczynaniami nie wzruszą wszak nikogo, kto ma jakikolwiek wpływ na ceny paliw. Jedyne co osiągną, to wku...ą zwykłych zjadaczy chleba, którym akurat wypadnie droga tam, gdzie ci bezmózdzy frustraci będą sobie jeździć wolniutko.
      • Gość: sarkafarka0 Re: Mają dość drogich paliw. Pojadą wolno. GDZIE IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.12, 00:08
        i dobrze, moze nastepnym razem taki wku...ony zjadacz chleba zastanowi sie choc troche na kogo glosuje!!! wyobraz sobie, ze ja, moze i bezmuzgi frustrat, pracuje jezdzac autem i tankujac je za wlasne pieniadze, i dla mnie ma znaczenie kazdy grosz, ktory rzad kradnie mi, w formie roznych podatkow, kiedy tankuje swoje auto. ty pewnie tylko odciskasz dupe przed kompem a auta uzywasz jedynie zeby w niedziele do mamusi na obiadek pojechac skoro nie rozumiesz o co come on, jezeli w ogole masz prawko.
        • Gość: sarkafarka0 Re: Mają dość drogich paliw. Pojadą wolno. GDZIE IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.12, 00:10
          o sorry, bezmozgi oczywiscie, cegla
        • Gość: podatnik Re: Mają dość drogich paliw. Pojadą wolno. GDZIE IP: *.uznam.net.pl 28.01.12, 06:50
          Panie zarabiający samochodem, toć blokowanie drogi dziala właśnie na twoją niekorzyść! Wiem, nie rozumiesz tego. Po drugie wysokie ceny paliw (podatki) są tylko pochodną olbrzymich potrzeb budżetu, zaś potrzeby budżetu biorą się z olbrzymich przywilejów przyznanych różnym grupom społecznym w ramach naszej przekupnej demokracji.

Demokracja jest "przekupna", bo od zawsze wladzę zdobywa się obiecując komuś tam przywileje: rolnikom, górnikom, budżetówce no i zawsze "najbiedniejszym". Państwo tak usilnie dba o biednych, że ta, starannie hodowana grupa rozrosła się do niebotycznych rozmiarów. Każdy chce być biednym - pieszczochem władzy.

No a ktoś musi na to wszystko wyłożyć pieniądze. Jesteś tym kimś ty i ja i reszta pracujących u "prywaciarzy". Ale nie mamy szans niczego zmienić głosowaniem, bo tamtych (uprzywilejowanych) jest wielokrotnie więcej niż nas.

W Polsce realnie pracuje tylko (szacunki się różnią) 5 - 8 milionów osób. Reszta "pracuje" ale nie wypracowuje żadnych dochodów dla państwa, albo nie płaci podatków, jak rolnicy, albo płaci je, ale jest to bez znaczenia, jak w budżetówce, która pensje dostaje z ...podatków! Od podatków płaconych przez nich niczego nie przybywa. A też są ich miliony.

Nie ma szans na zmianę czy na poprawę, bo trzydzieści milionów Polaków korzystających z etgo stanu rzeczy do zmian nie dopuści (zobacz próba reformy KRUSu). Jesteśmy wyzyskiwani i na przegranej pozycji. Daj sobie siana z wezwaniami do głosowania, niczego nie zmienisz :)))
          • Gość: sarkafarka0 Re: Mają dość drogich paliw. Pojadą wolno. GDZIE IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.12, 08:00
            panie podatnik, odpowiem kolejno do akapitow

ad1. nie mow mi co rozumiem a co nie, nie znasz mnie. wcale nie podoba mi sie blokowanie drog, jeszcze bardziej nie podoba mi sie glosowanie ludzi na piekne (wilcze) oczy lub na jednego idiote przeciwko drugiemu, najbardziej nie podoba mi sie ignorancja rzadzacych. wyglada na to ze ty nie rozumiesz (rzadzacy nie pojmuja tego na 100%) ze wysoki podatek w paliwie wcale nie zwieksza dochodow do budzetu a wrecz przeciwnie. przywilejow roznych grup spolecznych jak to okresliles rowniez nie popieram ale (tu powrot do watku o rzadzacych) mozna pokazac ze sie ma jaja likwidujac przywileje gornikow, rolnikow a nie zamykajac sklepy z dopalaczami (za co swoja droga budzet wybuli jeszcze sporo kasy)

ad2. patrz ad1

ad3. blad zasadniczy naszych rzadzacych - utrzymywanie wysokich stawek podatku dochodowego oraz akcyz. przychod z tego mizerny a obniza konsumpcje. zauwaz (jest to proste do wyliczenia), ze kazda transakcja objeta jest podatkiem vat, co powoduje, ze w rzeczywistosci kazda zlotowka wydana w koncu i tak trafia do skarbu panstwa. nasi rzadzacy jednak nie pozwalaja nam ich wydawac i w ten sposob nakrecac koniunkture, wola krasc ja bezposrednio z naszych pensji. jaki na to widze sposob ano jeden tylko - zmienic rzadzacych na takich, ktorzy to rozumieja. robie to konsekwentnie w kazdych wyborach, jestem jednak w mniejszosci.

ad4. budzetowka jest potrzebna ale trzeba ja reformowac, tak by konieczna praca wykonana zostala jak najbardziej wydajnie, ale do tego trzeba miec jaja, o czym juz wspomnialem

ad5. wybor jest prosty albo walczyc albo na sznurek, ja wybieram pierwsze tobie zostawiam drugie. jesli zostana tylko swiadomi, wszystko da sie zmienic
        • Gość: Speedy Gonzales @ sarkafarka0 IP: 109.74.100.* 28.01.12, 10:40
          To nic osobistego, ale może kiedyś trafisz na podobną formę protestu (nieważne z jakich przyczyn) wioząc chore dziecko do lekarza, albo spiesząc się na coś dla Ciebie ważnego. Jestem dogłębnie przekonany, że zachowasz stoicki spokój i ze zrozumieniem odniesiesz się do samych protestujących oraz poświęcisz głęboki namysł ich postulatom. No i oczywiście będziesz pamiętał o tym w dniu kolejnych wyborów.

BTW Wasz protest - przy obecnym kształcie polskiej sceny politycznej - (prawie) nikogo nie skłoni do zmiany wyborczych preferencji. Nie ma na kogo głosować, dlatego głosuje się przeciwko. Konkurencja niemiłościwie nam panujących platfusów jest albo od nich jeszcze gorsza, albo do tego stopnia zdezorganizowana, że nie powierzyłbym im rządzenia warzywniakiem. I tyle.
          • Gość: sarkafarka0 Re: IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.12, 11:57
            przecie napisalem ze wcale ta forma protestu mi sie nie podoba, co wiecej udzialu w nim nie wezme. w 100% popieram jednak postulaty. gdyby byla mozliwosc ryzemu zablokowac cokolwiek, zrobilbym to natychmiast i bez wahania. to niestety ponad moje mozliwosci.
        • Gość: asd Re: Mają dość drogich paliw. Pojadą wolno. GDZIE IP: *.zone12.bethere.co.uk 29.01.12, 07:31
          rozumiem, ze gdyby wygral zalozmy PIS to cena poleci w dol na leb na szyje?wyprowadze Cie z bledu. KAZDY rzad potraktuje nas tak samo. bez mrugniecia okiem.
          • Gość: Sanhedryn Re: Mają dość drogich paliw. Pojadą wolno. GDZIE IP: *.ias.bredband.telia.com 29.01.12, 12:20
            W Polsce po 1989 roku jest tylko jeden rząd.
        • resident_troll Re: Mają dość drogich paliw. Pojadą wolno. GDZIE 29.01.12, 16:47
          Gość portalu: sarkafarka0 napisał(a):

> wyobraz sobie, ze ja, moze i bezmuzgi frustrat, prac
          > uje jezdzac autem i tankujac je za wlasne pieniadze, i dla mnie ma znaczenie ka
          > zdy grosz, ktory rzad kradnie mi, w formie roznych podatkow, kiedy tankuje swoj
          > e auto.

Załóż sobie instalację gazową, będziesz mniej płacił.
          Albo wyjedź za granicę, na pewno znajdziesz tam tańsze paliwo. Przy okazji oszczędzisz nam swoich frustracji.

> ty pewnie tylko odciskasz dupe przed kompem a auta uzywasz jedynie zeby
          > w niedziele do mamusi na obiadek pojechac skoro nie rozumiesz o co come on, je
          > zeli w ogole masz prawko.

Powyższy fragment sugeruje, że jesteś prymitywem, niezdolnym do racjonalnego myślenia i dyskusji o faktach. Być może to jest powód, dla którego paliwo wydaje ci się takie drogie.
          Czemu biedny? Bo głupi. Do niektórych to bardzo pasuje.
          Pozdrawiam znad smacznego obiadku u mamusi. Zaraz będzie pyszna kawusia i ciasto.
      • Gość: janek Re: Mają dość drogich paliw. Pojadą wolno. GDZIE IP: *.pl 30.01.12, 08:39
        Dokładnie. A ze swojej strony dodam, że jedyny słuszny protest (i skuteczny) byłby wtedy gdyby zrezygnowali z samochodów i przesiedli się do komunikacji publicznej! Jakby przestali kupować benzynę przez chociażby dwa tygodnie, to ceny by od razu spadły! A przecież autobus pali dużo mniej w przeliczeniu na pasażera!
        Jaki cel ma taki protest?! Protestuje się przeciwko wysokim cenom paliw i jednocześnie zużywa więcej benzyny?! Przecież to jest na rękę stacjom benzynowym!?!?! Dawno nie słyszałem o głupszym proteście!
    • evil1 "O podwyżkach nie chcą na razie mówić szefowie... 27.01.12, 23:39
      O podwyżkach nie chcą na razie mówić szefowie firm oferujących przejazdy busami" bo już podnieśli od 1 stycznia np. Transa o 1zł!

• aysy.1 Re: Mają dość drogich paliw. Pojadą wolno. GDZIE 28.01.12, 08:41
      >Jazda 40kph po eSce przy dobrych warunkach jest łamaniem przepisów, ponieważ
      >kierowca ma jechać z maksymalną bezpieczną prędkościa
      gdzies ty wyczytal te banialuki :) moze tak sam z siebie tworzysz ?
      • Gość: ele manifestacje Re: Mają dość drogich paliw. Pojadą wolno. GDZIE IP: *.aster.pl 28.01.12, 10:14
        forum.gazeta.pl/forum/w,73,132792379,132804408,Re_zadajmy_koncesji_TV_TRWAM.html
      • Gość: Cezary Silberman Re: Mają dość drogich paliw. Pojadą wolno. GDZIE IP: *.play-internet.pl 28.01.12, 13:05
        Art. 19. 1. Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać z prędkością zapewniającą panowanie nad pojazdem, z uwzględnieniem warunków, w jakich ruch się odbywa, a w szczególności: rzeźby terenu, stanu i widoczności drogi, stanu i ładunku pojazdu, warunków atmosferycznych i natężenia ruchu.
        2. Kierujący pojazdem jest obowiązany:
        1) jechać z prędkością nieutrudniającą jazdy innym kierującym;

Może się źle wyraziłem, ale skutek jest taki, że panowie łamią przepisy ;)
        • Gość: turysta Re: Mają dość drogich paliw. Pojadą wolno. GDZIE IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.12, 13:51
          > 1) jechać z prędkością nieutrudniającą jazdy innym kierującym;[/u][/b]
          > Może się źle wyraziłem, ale skutek jest taki, że panowie łamią przepisy ;)

wg tej teorii tez je łamiesz uczestniczac np. w miejskich korkach.. utrudniasz poruszanie sie np. autobusom, w ktorych osob jest zdecydowanie wiecej niz w twoim samochodzie :)
          • resident_troll Re: Mają dość drogich paliw. Pojadą wolno. GDZIE 30.01.12, 08:55
            Jaki związek ma jedno z drugim? Podpowiem: zerowy.
            Czymś innym jest jazda w korku, kiedy nie ma możliwości szybszego poruszania się, czymś innym - celowa powolna jazda w sytuacji, gdy można bezpiecznie (i zgodnie z przepisami) poruszać się ze znacznie większą prędkością.
            • Gość: turysta Re: Mają dość drogich paliw. Pojadą wolno. GDZIE IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.12, 22:01
              a moze ich samochody nie pozwalaja na szybsza jazde? jak jedzie ktos 80 tam, gdzie mozna 90, bo mu silnik nie pozwala na wiecej, to powinien dostac mandat? przeciez to nie jego wina ze szybciej nie moze.. poza tym predkosc maksymalna to nie predkosc minimalna jak trzeba jechac.
              • resident_troll Re: Mają dość drogich paliw. Pojadą wolno. GDZIE 31.01.12, 10:10
                Gość portalu: turysta napisał(a):

> a moze ich samochody nie pozwalaja na szybsza jazde? jak jedzie ktos 80 tam, gd
                > zie mozna 90, bo mu silnik nie pozwala na wiecej, to powinien dostac mandat? pr
                > zeciez to nie jego wina ze szybciej nie moze.. poza tym predkosc maksymalna to
                > nie predkosc minimalna jak trzeba jechac.

Wymyślasz na siłę, i tyle.
                Co, zebrało się stu takich, których samochody są niezdolne do rozwinięcia prędkości większej, niż 40 czy 50 km/h? Biorąc pod uwagę to, że nawet "golf III w tedeiku funkel nówka po dziadku, co tylko do koscioła nim jeździł" (z tego, co pamiętam ze zdjęć publikowanych na stronach "Głosu", sporo takich uczestniczyło w tej żałosnej kawalkadzie) jest w stanie bezproblemowo rozbujać się do 160 i więcej km/h, to nie jest możliwe, by uczestnicy "protestu" poruszali się pojazdami niezdolnymi do jazdy szybszej, niż owe 40-50 km/h. No chyba, że ich pojazdy były niesprawne technicznie, w związku z czym powinny zostać zatrzymane dowody rejestracyjne tych samochodów, zaś kierowcy ukarani mandatami.
                EOT
    • Gość: dziki Re: Mają dość drogich paliw. Pojadą wolno. GDZIE IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.12, 13:47
      Każda Złotówa i Łapigrosz, co głosował niedawno na Partie Vincenta Gargamela Rostowskiego , powinien dzisiaj akurat zamknąć sie w swoim garażu i z duma obnosić swoja wolę wyborcy przypominając ,że już zagłosowali na dofinansowaniem taksówkarzy z Grecji i Włoch
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka