Gość: Lew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 15:51 No to sobie poczytalem.....Teraz wasza kolej.Ciekawych rzeczy mozecie sie o nim dowiedziec.Milego czytania,a pozniej wyciagania wnioskow. perso.wanadoo.fr/m.ostrowski/eur03_.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ana Re: O ADAMIE MICHNIKU IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 16:06 ale gdzie te"ciekawe rzeczy" szambonurku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lew Re: O ADAMIE MICHNIKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 16:33 Ano,od brzydkich dziwek cie nie wyzywam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: O ADAMIE MICHNIKU IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 16:35 jeszcze tego by brakowało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: O ADAMIE MICHNIKU IP: *.bazapartner.pl 09.06.04, 17:50 Hej Lew! Zwolennicy GW i Michnika, nie przyjmują oczywistych prawd o alkoholizmie Michnika, o jego bezczelnym autorytaryzmie i despotyzmie, itp cechach. Będa walczyć jak Lwy, jak śpiwają w Samoobronie:) To jest smutne, ale pokazuje, że w życiu nie chodzi o racje intelektualne, tylko więzi międzyludzkie, uczucia, emocje i wartości - intelekt i jego ekwilibrystyka, to tylko narzędzie woli - a ta to domena uczuć i wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: O ADAMIE MICHNIKU 09.06.04, 17:57 racje intelektualne? o czym ty chłopcze mówisz, nawiedzeni głupotą ,ksenofobią i nienawiścią skrajni pseudoprawicowcy z pod znaku nowego dziennika mają racje intelektualne? ubawiłeś mnie do łez! Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: O ADAMIE MICHNIKU 09.06.04, 20:09 piotr33k2 napisał: z pod znaku nowego dziennika mają > racje intelektualne? chodzilo piotrowi o nasz dziennik. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: O ADAMIE MICHNIKU IP: *.bazapartner.pl 09.06.04, 20:16 Stary, tracisz fason. Nie odwrócisz perspektywy, bo mamy odmienne. Ja mówię odmienne, a Ty nadajesz odmiennym niższy status poznawczy w miejscach, gdzie nie można mówić o niższym statusie poznawczym, bo sprawy dotyczą wyborów wartości, a te ostatnie, to nie kwestia wyborów moralnych. Ktos jest za globalizacji, ktos za glokalizacją, ktos za ksenofobią (np. Wolniewicz ładnie uzasadnia koniczność ksenofobii i ją stopniuje - dopiero przy skrajnym jej natężeniu mamy do czynienia z agresją wobec innych) Z tego punktu widzenia jesteś ideologicznym ksenofobem, ale nie wiesz o tym, bo wyborcza inaczej definije to pojęcie... Pojęcia to takie worki - rózne rzeczy się w nie wkłada... Wygodne jednym, a innym już nie koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: O ADAMIE MICHNIKU IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 09.06.04, 23:58 Drogi Leszku, jak wynika z dyskusji na ścianach internetowego kibla, "jesteś oszołomem", którego cechuje "zwierzęca nienawiść". Epitety rzucane przez wielbicieli jedynego słusznego ideola czynią, iż stajesz się w moich oczach osobą godną szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: O ADAMIE MICHNIKU 10.06.04, 00:45 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Drogi Leszku, > jak wynika z dyskusji na ścianach internetowego kibla, "jesteś oszołomem", > którego cechuje "zwierzęca nienawiść". > Epitety rzucane przez wielbicieli jedynego słusznego ideola czynią, iż stajesz > się w moich oczach osobą godną szacunku. zgadza się ,tak jak w życiu i realu tak i na forum ,po co tylko chcesz uchodzić za takiego bezkompromisowego gieroja ideowego, powiedziałem ci kiedys że tak naprawdę mentalnie się od nich nie róznisz i to cały czas udowadniasz mimowoli ale szczerze .w twojej filozofi brak jakiejkolwiek logiki politycznej i konsekwentnej ciągłości wyznawanych poglądów. dla uzmysłowienia ci tego na pierwszym lepszym przykładzie przypomne ci że michnik sądził iz miller niemiał z aferą rywina nic wspólnego i że to nie on wysłał go z korupcyjną propozycją z czym ja akurat sie nie zgadzam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: O ADAMIE MICHNIKU poprawka!! IP: *.bazapartner.pl 10.06.04, 11:10 W zdaniu "bo sprawy dotyczą wyborów wartości, a te ostatnie, to nie kwestia wyborów moralnych." powinno być "to kwestia wyborów moralnych" Piotr nie zauważył, nie wytknął? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: O intelekcie leszka 09.06.04, 19:55 drogo leszku żeby mieć racje intelektualne to trzeba mieć jeszcze jakiś intelekt ,ty i twoi koledzy którym każesz pisać przychylne ci posty na forum widocznie nie macie go za duzo bo inaczej nie bylibyście tym kim jestescie czyli ntelektualnym dnem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wera Re: O intelekcie leszka IP: 83.168.104.* 09.06.04, 21:21 Wybacz Piotrze, ale dla mnie to Ty jestes intelektualnym dnem. Nie umiesz sie odniesc rzeczowo do zadnego agumentu pisanego przez Leszka (swoja droga przerasta Cie intelektualnie o lata swietlene) Potrafisz jedynie chamsko dyskredytowac opinie innych. Nie czytam juz nawet twoich wypowiedzi na forum, bo w nich tylko plucie. Gdybys byl minimalnie sprawny umyslowo. Potrafilbys bronic swoich racji. Bo nie sposob miec jakies, ale wypadaloby je jeszcze umiec w jakis sposob uzasadnic. Pluj, pluj, bo tylko to potrafisz. Niech Ci ulzy. Moze tobie Michnik kaze pisac takie posty, ale ja ten pisze z wlasnej, nieprzymuszonej woli i Leszek mnie na pewno do tego nie zmuszal.(Tak racjonalizuj sobie biedaku fakt, ze jest wieksza grupa osob, ktora mysli zdecydowanie inaczej niz ty. Bez odbiru, bo szkoda mi sie znizac do Twojego poziomu konwersacji (z twojej strony pseudointelektualnej, bo nie umiesz ustosunkowac sie do zadnego kontrargumentu) Moze nauczyli Ci ,ze osmieszanie i dyskredytowanie innych to jedna ze skuteczniejszych metod umniejszania wartosci pogladow innych osob. Tylko, jesli ktos chocby liznal socjotechniki to ignoruje Twoje prostactwo. Na forum od dzisiaj czytam linki jakbys nie istnial kupko.... Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepialski Wera poczytaj Leszka -on ma michikofobię i miłuje 09.06.04, 22:05 "nasz dziennik". Popada ze skrajności w skrajność a to nie jest przejaw zdrowego intelektu tylko raczej chwiejności intelektualnej. Co więcej Leszek jest najprawdopodobniej socjologiem lub politologiem (specyficzny język) i ma niewiarygodną umiejętność gmatwania prostych definicji. Niby mówi prawdę lecz najczęściej jej trzecią odmianę (1prawda, 2półprawda, 3gównoprawda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wera Re: Wera poczytaj Leszka -on ma michikofobię i mi IP: 83.168.104.* 09.06.04, 23:26 Widzisz, tylko mnie nie za bardzo interesuje, co lub kogo miluje L. Akurat zgadzam sie z wieloma jego opiniami na temat wyborczej. Chocby z ta, ze jak wyborcza pisze o sukcesach W Polsce to jest np. " mamy 75 wzrost PKB!"- My mamy, ale jesli chodzi o jakies potkniecia to: vide kilka dni temu "Polacy oskarzeni o torturowani..." Juz nie my- wyborcza, ktorz jest przeciez gazeta wszystkich Polakow (sic!). Co do gmatwania definicji, to ja czytalam uwaznie wiele postow Leszka i nie ma tam niczego, co byloby trudne ,niezrozumiale lub czym (to do niejakiego piotra, ktorego nadal ignoruje) mialby mi imponowac. Biedny czlowieku jesli ty tak naprawde myslisz o ludziach to teraz mam juz pewnosc, ze jestes malo inteligenty, bo wydaje Ci sie, ze jak ktos pisze madrze to musi tym komus zaimoponowac, a nie ze iina osoba jest w stanie(bez zadnego problemu ) "odkodowac" na tym samym poziomie tresc pisana(nawet jak sie jest "przypadkowyn forumowicze"- ciekawe co ty o mnie wiesz...). Zal mi ciebie, choc problemow ze spaniem z twojego powodu miec nie bede. Teraz juz do Zaczepialskiego- swoja droga nie mam kompletnie nic przeciw socjologom i socjologom- wielu moich znajomych i przyjaciol rekrutuje sie z "tych szeregow". A ja nadal sie bede upierac, ze polprawdy i gownoprawdy to specjalnosc Wybiorczej- nomen omen? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepialski Wera piszesz równie chaotycznie jak Leszek :-))) 09.06.04, 23:45 i co ciekawe podzielasz również jego antymichnikowy paradygmat. Czyżby porzucona fanka próbująca ponownie wkraść się w umysł "mistrza" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wera piszesz równie chaotycznie jak Leszek :- 09.06.04, 23:51 Raczej Leszek w damskim przebraniu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepialski absz wątek o sedinie :-))). Litwiński kupiony 09.06.04, 23:52 www.radio.szczecin.pl/serwis_informacyjny/wiadomosci_index.php#5730 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Wera piszesz równie chaotycznie jak Leszek :- IP: *.bazapartner.pl 10.06.04, 11:11 Absztyf, nie ze mną te numery:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wera Re: Wera piszesz równie chaotycznie jak Leszek :- IP: 83.168.104.* 10.06.04, 00:15 nie wiem, kogo masz na mysli piszac o "mistrzu". Dla mnie jest nim tylko moj nauczyciel malarstwa. Za to Ty ironizujesz podobnie do Absztyfa i tak sie mozna w nieskonczonosc "przerzucac", tylko po co? zycie jest na to zbyt krotkie i jak dla mnie zbyt piekne. A do swoich racji mnie nie przekonasz, bo mam oczy, uszy, mysle samodzielnie i poki co mam jeszcze do tego prawo i wyciagam wnioski. Tak mi przykro, ze dla Ciebie moja wypowiedz jest chaoyczna, zbyt truda ?. powtorze, ze dla mnie to co pisze Leszek jest zrozumiale i wcale niechaotyczne. No, ale Zaczepialski, chyba nie nadarmo obrales sobie taka ksywke. tu zdanko, tam zdanko, zaczepic, podgryzc, szarpnac, no to potem nieco dluzsza wypowiedz moze byc za trudna. Tylko widzisz ja tego nie oceniam, tylko rozumiem, ze niektorzy wola totalna scislosc i konkret, a do innych przemawia "obrazowosc" i nie ironizuje, a tym bardziej nie wyzywam innych z tego powodu. Pozdrowienia I dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Wera:))) IP: *.bazapartner.pl 10.06.04, 11:41 Masz mistrza nuczyciela? To dzisiaj rzadkość! Życie jest zbyt piękne i krótkie? - to toż to wrażliwość rodem z paryskich kawiarenek lat 50-tych - wiesz ta cała "grupa" artystyczno literacka, która się tam zbierała:))) Hm, znamy sie choćby z wiedzenia? Ja też znam wielu z "tego" środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wera Re: Wera:))) IP: 83.168.104.* 10.06.04, 13:57 Wiem, ze to zadkosc (dlatego to niestety moj jedyny mistrz), wiec bardzo go cenie. Moze kiedys w przyplywie nislychanej wdziecznosci, skrobne jakis peanik na jego czesc:) Klimat z kawiarenek , o ktorych piszesz "chodzi za mna" bardzo czesto i zaluje, ze urodzilam sie juz kilka dziesiecioleci "po terminie". Ale nie narzekam. Wierze, ze to co najciekawsze jeszcze przede mna. Czy znamy sie chocby z widzenia? Coz, potrzebuje wiecej szczegolow na Twoj temat, jakis rysopis, opis cech zew- i wewnetrznych i w dodtaku nie taki wyglaskany internetowy, ale calkiem prawdziwy. Oczywiscie w celu by odpowiedziec na to pytanie. Ale rozumiem, ze mozesz sie nie chcec ujawniac przed palajaca do siebie wzajemna miloscia braterska (czy to chrzescijanska, czy judaistyczna, czy in.) bracia internetowa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wera:))) 10.06.04, 13:59 O tak, wiedzialem, ze predzej czy pozniej ten watek sie pojawi. Dlaczego nie jestem zdziwiony ?:) >judaistyczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wera Re: Wera:))) IP: 83.168.104.* 10.06.04, 15:32 Wiesz, gdybys nie zauwazyl, to byly tez tam slowa "chrzescijanska i in.", wiec jesli chcialbys zdanie to tarktowac jako przytyk do czegos (tu masz prawo do wlasnej interpretacji), to odnosilby sie on tak samo do chrzescijan, judaistow, jak i ludzi innych religii, a takze ateistow, nihilistow itd. Ale mnie z kolei nie dziwi Twoja wybiorczosc (czyzby skorelowana w jakis sposob z wybiorczoscia Wybiorczej?) Jak ktos ma jakies kompleksy lub tym podobne, to przyslowie "walnac w stol, a nozyce sie odezwa" bedzie zawsze aktualne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant zaczepialski 09.06.04, 23:34 No bo nasz Leszek to taki forumowy odpowiednik prof. Grzedy:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Wera poczytaj Leszka -on ma michikofobię i mi IP: *.bazapartner.pl 10.06.04, 11:28 Nie panie Zaczepialski, to nie gmatwanie, to wysybtelnianie ciosanych siekiera klisz propagandowych. To trudne zadanie, bo ludzie wolą prosty świat, ale on taki nie jest i dlatego trzeba pokazywać jak różni ideolodzy starają się go nam upraszczać. Swego czasu Herbert Marcuse pisał o tym wyczerpująco w swym "człowieku jednowymiarowym" Czepiał się nawet tego, że w mediach pisze się NATO zamiast Sojusz Pólnocnoatlantycki... No ale pisał to jak było zimno - wojennie... Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepialski Do Leszka :-))) 10.06.04, 11:58 "Nie panie Zaczepialski, to nie gmatwanie, to wysUUUUUbtelnianie ciosanych siekiera klisz propagandowych. To trudne zadanie, bo ludzie wolą prosty świat, ale on taki nie jest i dlatego trzeba pokazywać jak różni ideolodzy starają się go nam upraszczać" Czyli Leszku masz poczucie misji - pokazać ludziom jak bardzo ten świat jest skomplikowany, jak wielu w nim "ideologów" i jak wiele propagandy :-))) Mam proste dwa pytania: 1. Gdzie kończy się misja a zaczyna Leszek? 2. Jakie ukryte cele realizuje p. Leszek??? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: O intelekcie leszka 09.06.04, 22:37 trudno jestes następna\ny z owej grupy ,ale żeby nie byc gołosłownym to proponuje ci się odnieść do kalumni i ordynarnych pomówień leszka w stosunku do michnika które jakoby niby wypowiedział w tajemniczej rozmowie na temat żydów i ich zagłady .ciekawe dlaczego leszek raz jest prostacki i epatuje szowinizmem antysemicko-michnikowskim niczym jakiś leszek bubel drugim razem sprowadza temat na poziom wyimaginowany przez swoje zwroty których ani nie rozumie ani nie potrafi sensownie i jasno wytłumaczyc takim jak ty, czym może a nawet napewno ci imponuje .robi tak dlatego aby zmanipulowac i zamącić przypadkowym forumowiczom prawdziwą intencję swojej propagandowej akcji na forum mającej na celu zdyskredytowanie michnika w oczach opini publicznej .mozna michnika nie lubic ma on swoje wady jak każdy człowiek ale robienie z niego wroga publicznego numer jeden poprzez kłamstwa propagandowe musi spotkac sie z moim zdecydowanym i stanowczym sprzeciwem ,powiedziałem juz to leszkowi ale jak zwykle gdy coś jest dla niego kłopotliwe i obnażające to sie właśnie nie do tego nie odniósł, powtórze to i tobie :gdybyście zrobili chociaż 1 procent tego dla polski ,demokracji i wolności słowa co michnik mielibyście jakieś moralne prawo do takiej absurdalnej niczym nie uzasadnionej i kłamliwej krytyki, gdybyście byli chociaż w 5 proc takimi gorliwymi chrześcijanami i stosowali nauke z tego chrześcijaństwa wynikającą którą to w swoim całym zyciu wprowadza adam michnik mielibyście jakieś moralne prawo do jego oceny.na koniec powiem ci ze mi PISAĆ NIE KAZANO i nie boleję nad stratą czytelnika moich postów w twojej postaci bo dla mnie nie istniałas ani przedtem ani tym bardziej teraz . Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: to sie odnosiło do niejakiej wery 09.06.04, 22:41 a nie bron boze do ciebie zaczepialski i dziękuję za głos rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: to sie odnosiło do niejakiej wery 09.06.04, 23:32 Leszku! Dziekuje! Kolejny raz Twoje quasi-tyrady ubawily mnie do lez. A skoro jestesmy przy prof. Wolniewiczu, to szkoda, ze pominales jego zazylosc z C2H5OH. Zapewniam Cie, ze jest o czym pisac!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WzK Re: to sie odnosiło do niejakiej wery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 03:54 O, jaka "ciekawa" "dyskusja". Michnikowcy, michnikowcy! Wasz koniec jest bliski... I tym optymistycznym akcentem chciałbym zakończyć tą "dyskusję". ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: to sie odnosiło do niejakiej wery IP: *.bazapartner.pl 10.06.04, 11:14 W kwestii C2H5OH, to Reduktor Naczelny by go chyba jednak pobił. On publicznie mówi,że sobie setkę przed wyborem Kwaśniewskie, teraz Rokity. Często ta setka. I co ważne to nie jest jedynie figura retoryczna... Cieszę się, że Ci rozrywki dostarczam. Zawsze trochę weselej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykn Wypowiedż oszołoma- dyskutanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 05:46 piotr33k2 napisał: > drogo leszku żeby mieć racje intelektualne to trzeba mieć jeszcze jakiś > intelekt ,ty i twoi koledzy którym każesz pisać przychylne ci posty na forum > widocznie nie macie go za duzo bo inaczej nie bylibyście tym kim jestescie > czyli ntelektualnym dnem. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Wypowiedż oszołoma- dyskutanta 10.06.04, 10:21 ja przynajmiej mówię o dnie intelektualnym a nie moralnym ,( trzeba być zerem intelektualnym aby robić z michnika zero moralne ) ale dla ciebie to widocznie jedno i to samo co za róznica ,wszystko do jednego worka bez ładu składu i pojecia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Wypowiedż oszołoma- dyskutanta IP: *.bazapartner.pl 10.06.04, 11:08 Nie Piotrze, trzeba po prostu go znać takim jaki jest, a nie takim jakim sie pokazuje. Pisałem, że nie jest to postać jednoznaczna? Jego wypowiedź jest antysemicka (w popularnym, bo nie antropologicznym sensie), a Ty piszesz, że to ja jestem anty... Poza tym jeśli ktos pisze o chaotyczności, to mu trochę przyznam racji. Po pierwsze ciągle piszę "w locie" i powinienem poprawiać, a po po drugie klawiatura szwankuje - ciągłe literówki. Ja bym Piotrze, odwrócił pytanie: czy jak się tyle dla Polski (sic!) zrobiło, to można teraz na nią pluć, nabijać się z niej i po prostu niszczyć. Ktoś poruszył wątek GW - Polska. Słusznie, tam bardzo rzadko używa się słowa "MY", tam bardzo często jest "Polacy". Tego drugiego używa się najczęściej w pozytywnych kontekstach - im się cos udało, nie nam.... Znamienne. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Wypowiedż oszołoma- dyskutanta 10.06.04, 11:30 na boga o jakim pluciu na polske i niszczeniu jej mówisz!prawda jest taka ze to michnik ,gazeta i całe środowisko z nią związane oraz grupa społeczna która ma podobną wizję polski jest według was waszym najwiekszym zgrozeniem, (nie polski) i to wy plujecie i chcecie ich zniszczyć .to jest meritum sprawy ,ty o tym wiesz i ja o tym wiem .paradoks polega również na tym że to nie siły polityczne sprzeczne wam najbardziej ideowo wywołuja u was fobie i alergie tylko ci którzy w najgorszym razie gotowi są z wami moze nie zyc w symbiozie ale w bezpiecznej odległości koegzystować .o co więc tu chodzi? tu chodzi o to ze zawsze za największego wroga uważa się wroga najinteligetniejszego czyli wroga "najlepszego" którego nie można zdeprawować i przekupić. Odpowiedz Link Zgłoś