Dodaj do ulubionych

Brud, smród, grzyb. ZOBACZ zdjęcia z mieszkań k...

12.06.12, 13:52
Dlaczego miasto uprawia taka droga socjalistyczna polityke?
Lokal miejski powinien byc dostepny dla potrzebujacych ale wypadalo by miec kontrole nad tym jak oni z tego przywileju korzystaja... jesli niszcza demoluja natychmiast wywalac na ulice. dlaczego mieszkancy maja ponosic koszty remontow mieszkan po marginesie spolecznym? dlaczego mieszkancy maja ponosic koszty zycia takiego marginesu? kto zaplacil te zalegle czynsze jesli nie inni Szczecinianie? Jesli mieszkanie jest przyznane komus z pod opieki MOPS to moze by tak MOPS np raz w miesiacu kontrolowal stan wlasnosci miejskiej? utrzymanie kilku ludzi w tym celu napewno bedzie mniej kosztowne niz remonty... Po za tym MOPS moze pomagac biednym naprawde tego potrzebujacym przelewajac kase na konto ZBILK bezposrednio nie dajac szansy na "przelew w gardlo" tym ktorzy tylko czekaja pod monopolowym... Ludzie troszke pomyslowosci i nie trzeba bedzie plakac jakie to straty ma UM/ZBILK itp. Nie trzeba bedzie bez konca doic np kierowcow podnoszac oplaty za miejsca parkingowe, mozna by sfinansowac budowe np parkingowcow i tym samym rozwiazac w cywilizowany sposob problem aut zaparkowanych gdzie sie tylko da. Szczecin naprawde potrzebuje gospodarza myslacego logicznie... a nie przepuszczajacego fortuny zupelnie bez pomyslu i glowy...
Obserwuj wątek
    • fjestis Racja 12.06.12, 15:00
      Popieram.
      • Gość: pytajnik środowisko naturalne IP: *.ias.bredband.telia.com 12.06.12, 15:12
        zbolszewizowanego katolaka.
        Ciekawe gdzie jest sanepid, straż pożarna, organizacje ochrony dzieci itp.
        a przede wszystkiem:
        GDZIE JESZ XIONC KATOLICKI?
        • evergreen111 Re: środowisko naturalne 14.06.12, 08:36
          swarozyc, daj sobie siana, chociaż raz zabierz głos na serio i z sensem!
    • Gość: misiek Re: Brud, smród, grzyb. ZOBACZ zdjęcia z mieszkań IP: *.internet.szczecin.pl 12.06.12, 15:09
      jakim cudem można mieć zadłużenie lokalu mieszkalnego wynoszące 200 tysięcy? Zakładając, że czynsz wynosi 300 zł miesięcznie, to najemca aby mieć takie zadłużenie nie płacił za ieszkanie od zakonczenia II wojny światowej.
      Kto dopuścił do takiego zadłużenia? Urzędnicy którzy nie zareagowali powinnispłacić te długi z własnej kieszeni.
      • zwyczajnae Re: Brud, smród, grzyb. ZOBACZ zdjęcia z mieszkań 12.06.12, 16:37
        jasne,urzednikow za dupe wziac....
        oni odpowiedzialni.
      • Gość: janek Re: Brud, smród, grzyb. ZOBACZ zdjęcia z mieszkań IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.12, 08:39
        na początek zmienić ustawę o ochronie lokatorów, która związuje urzędnikom ręce
    • hrabia7808 Brud, smród, grzyb. ZOBACZ zdjęcia z mieszkań k... 12.06.12, 16:01
      Eksmitować, remontować i przydzielać rodzinom najbardziej potrzebującym. To że ZBiLK marnuje naszą kasę to wiadomo. Czemu dopiero teraz pokazują meciarzy gdzie na każdym prawie zdjęciu widnieje butelka? Wywalać na zbity ryj od razu pod most a nie do lokali zastępczych. I ja mam za takie ścierwo płacić?
      • Gość: Bar Extra Re: Brud, smród, grzyb. ZOBACZ zdjęcia z mieszkań IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.12, 16:18
        To robota chamska i poblszewicka, takie zdjęcia mogę zrobić sam np: mieszkanie ZADa, wyrzucę cię na zbity pysk i doprowadzę mieszkanie do ruiny w 5min. Wystarczy odsunąć meblościankę i już będzie czarno.
        Z tymi grzybami to wyjątkowy cynizm, bo zbliki i scry nie mogą ich zlikwidować od lat w normalnych domach, jaki tych oddanych nowych
      • Gość: anula Re: Brud, smród, grzyb. ZOBACZ zdjęcia z mieszkań IP: *.cht-bng-12.adsl.virginmedia.com 13.06.12, 00:04
        Hrabia no co Ty jakie remontować??? Ale masz dobre zdanie o szczecińskich urzędasach. Oni co najwyżej wygarną graty poprzedniego lokatora a taki syf Ci oferują. Jak nie wierzysz mogę podesłać parę fotek z okresu kiedy mi "proponowano" mieszkanie przepraszam spelunę bo czekałam w takiej kolejce. Koszt remontu to lekko licząc kosz mieszkania na rynku wtórnym. Mam taką samą kolekcję fotek, zachowałam sobie na pamiątkę. Piszą, że mieszkanie dla eksmitowanych nie może być zawilgocone. Tylko dlaczego normalnym ludziom proponują zagrzybiony syf w którym do zdarcia jest dosłownie wszystko łącznie z podłogami. Zagrzybiony syf, śmierdzący uryną, gdzie czasem nawet brakuje podłóg, gdzie nie da się wejść nie zatykając nosa, brak sanitariatów i długo można by jeszcze wymieniać. Dla zwykłego człowieka SZOK. Naprawdę brak mi słów by opisać jak to wygląda a na temat urzędasów ze szczecińskiego UM cisną mi się nie koniecznie cenzuralne słowa.
        • Gość: zlikwidowaćkolejkę Re: Brud, smród, grzyb. ZOBACZ zdjęcia z mieszkań IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.12, 08:38
          a to niby z jakiej racji komukolwiek się proponuje mieszkania za darmo!? to jeden ma kredyt przez 40 lat spłacać a inny ustawia się w kolejkę i jeszcze wybrzydza jak "anula", mieszkania socjalne tylko dla naprawdę potrzebujących- reszta do roboty!
          • Gość: anula Re: Brud, smród, grzyb. ZOBACZ zdjęcia z mieszkań IP: *.cht-bng-12.adsl.virginmedia.com 14.06.12, 01:04
            Słuchaj człowieku zlikwidowaćkolejkę kto Ci takich bzdur naopowiadał, że za darmo??? Za darmo to co najwyżej ktoś Ci może twarz obić. Jak już się zgodzisz na "przyjęcie" mieszkania to urzędasy z UM wyliczą Ci piękną cenę jaką masz zapłacić za metr2. Nie znasz procedur to bardzo Cię proszę nie zabieraj głosu w temacie. A i jeszcze jedno widzę, że masz bardzo wysublimowany smak estetyczny i moja obiektywna ocena wyglądu i stanu technicznego mieszkań bardzo Cię oburzyła, że wybrzydzam. Widzę, drogi rozmówco, że taką spelunę byś chętnie brał "z pocałowaniem w rękę" No nic to o gustach się nie dyskutuje. Racz jednak wziąć pod uwagę fakt, że nie jedna osoba z tej kolejki bardzo chętnie spłacała by ten 40 letni kredyt gdyby miała tylko taką możliwość i nie czekała na to by być poniżana przez urzędników. O tym z pewnością też nie masz pojęcia.
            pozdrawiam
    • zwyczajnae Na zbita morde takich wyrzucac natychmiast, 12.06.12, 16:33
      ..czyli po pol roku od zamieszkania i finito!
      I bedzie tak ,jak jest w krajach Europy Zachodniej,czyli porzadek i bezdomni na ulicy.
      Kropka.

Nie powinno byc poblazania,inni czekaja w kolejkach na mieszkania komunalne,bo na prywatne ich nie stac,a taka swolocz ma ....dach nad glowa.
      Koniec z opieka socjalna....bo tacy jak ci lokatorzy tych mieszkan nie rozumieja i tak,chleja i uwazaja ze Panstwo musi Im dac.
      Nie,NIE panstwo czyli My nic nie musi.

Na zbita,opuchnieta od wody morde wyrzucic i spoko!!
      Nie ma boze zmiluj.
    • zwyczajnae Re: Brud, smród, grzyb. ZOBACZ zdjęcia z mieszkań 12.06.12, 16:36
      popieram,
      Jurczyk -zakuty leb popsul wiele w Szczecinie....no ale sa juz inni...
      i moze rusza glowa.oby............!
      • Gość: Bar Extra Re: Brud, smród, grzyb. ZOBACZ zdjęcia z mieszkań IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.12, 16:49
        Ty głupku myślisz ,że te mieszkania dostana ludzie z kolejki? Armia urzędników czeka na przydział z puli dla niezbędnych, jak kiedyś twój pryncypał,zaraz wykupią to na własność i puszczą na wolny rynek.
        I nie obrażaj Jurczyka do uwłaczasz godności niezbędnemu jego zastępcy.
        • Gość: Kola Posadzy - dwójka PiS do Rady Miasta. IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.12, 18:37
          Ale jaja ! Posadzy, który jest pisowskim dyrektorem ZBiLK-u i wykańcza elektorat koalicyjnego SLD.
    • marysia.3.3 Brud, smród, grzyb. ZOBACZ zdjęcia z mieszkań k... 13.06.12, 07:29
      Jaki cel ma udostępnienie przez urzędnika tych zdjęć gazecie?
      Mają być dowodem nieróbstwa ZBiLK-u? Mają pokazać mieszkańcom, że płacą na utrzymanie urzędników i zapłacą za remont zdemolowanych mieszkań? Że zbilk swoją bezczynnością spowodował brak wpływów do budżetu miasta z tytułu niezapłaconych czynszów?
      Że, swoją bezczynnością narazili ludzi sąsiadujących z tymi zaniedbanymi mieszkaniami?
      (Dla przypomnienia- w aferze "wysiedlanie żura" oskarżona jest osoba, która pełniła funkcję wicedyrektora wydziału.)
      Że coś takiego jak MOPR-y czy MOPS-y nie działają? Że ludzie chorzy lub tacy, którym powinęła się w życiu noga nie mogą liczyć na żadną pomoc ze strony państwa?
      • Gość: Kolo Wysiedlajcie z Wawelu IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.12, 08:04
        Ale ludzie z nowej pisowskiej lewicy w typie Szałabawka, Duklanowski, Kondziołka, Hinc no i wreście Posadzy koniecznie chcą zbijać na tym kapitał polityczny. Na Wawel z nimi ! Za życia ! Tam jest kogo wysiedlać !
      • Gość: Jaśko Re: Brud, smród, grzyb. ZOBACZ zdjęcia z mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.12, 12:55
        Ale Ty jesteś beznadziejnie głupi/a. Co wegług Ciebie mieli zrobić pracownicy zbilk-u bez zmiany przepisów. Dopiero teraz jak ustawa się zmieniła można dziadostwo ruszyć.
    • 22obca88 Brud, smród, grzyb. ZOBACZ zdjęcia z mieszkań k... 13.06.12, 08:46
      Ilekroć czytam komentarze te sensowne i te debilne przychodzi mi namyśl jedno-wszyscy widzą,że jest beznadzieja i totalny upadek norm współżycia,kultury,rozwoju cywilizacji,że się cofamy.Nikt jednak nie poda ideii,metody ,sposobu zadziałania przeciwstawienia się złu. Dalej wybierajcie mniejsze zło wg tych przepisów ordynacji wyborczej opartej na obietnicach a nie na odpowiedzialności urzędasa i posła otulonych w immunitety. Ten naród musi się zreformować od prezydenta do sołtysa włącznie wycinając po drodze nadmiar służby cywilnej- nieproduktywnych obywateli. Na swój status każdy musi zapracować-pracą fizyczną, zdolnościami ,umiejętnościami organizacyjnymi zależnie od zdolności jakimi go natura obdarzyła, musi poznać smak potu, czasem trwogi i dźwigać odpowiedzialność za to co czyni na swoich barkach.Skończyć z rozdawnictwem,przywilejami,ulgami i skażoną przeszłością. Pomoc tylko inwalidom, chorym a nie kombinatorom i dzieciorobom,Pijaków i chamstwo ,chuliganów do pracy publicznej zbierania psich kup i śmieci w lasach za miskę zupy ,żeby z głodu nie padli. Demokracja moi Drodzy współobywatele to domena ludzi dojrzałych ,odpowiedzialnych i pracowitych szanujących swoją ziemię,język i pracę.Pozdrawiam Was
    • kopciuszek72 Brud, smród, grzyb. ZOBACZ zdjęcia z mieszkań k... 13.06.12, 09:21
      M argines spoleczny, pijacy itd. Dobrze ktos napisal pytajac, gdzie jest sanepid, straz pozarna itp???!!! Rodziny z dziecmi, moze biedne ale porzadne nie maja sie gdzie podziac a zule...... Panie Krzystek i Soska!!!!! Moze w tej materii sie popiszecie i zrobicie porzadek- sensowny, bo w kwestii np. likwidacji dobrze prosperujacych szkol i przedszkli juz daliscie popis!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: citter Dlaczego nie tworzyć getta? IP: *.pools.arcor-ip.net 13.06.12, 10:38
        "Gdzie na terenie Szczecina zlokalizowane są te ''pomieszkanie tymczasowe''? To lokale w różnych częściach miasta, np. komórki na klatkach schodowych. ?'Nie chcemy tworzyć getta w jednym miejscu'' -zapewniał niedawno w ''Gazecie'' szef ZBiLK."

Właśnie, że należy stworzyć getto aby żuleria była w jednym miejscu. Wsadzanie ich po całym mieście to uprzykarzanie życia innym ludziom. Wiem bo sam mieszkałem w kamienicy gdzie było jedno mieszkanie komunalne. Reszta mieszkańców normalna ale to jedno zapewniało rzygi i mocz na klatce, powybijane szyby, burdy, podrapane ściany, niedopałki popierosów gaszone na parapetach, nocne impry i wrzaski itd. Jaki sens jest wsadzać takich mundków-dewastotarów pomiedzy zwykłych mieszkańców? Że niby się zresocjalizują? Hahaha. Prędziej spalą cały budynek kradnąc prąd z klatki...
        • Gość: vivaldi-666 Re: Dlaczego nie tworzyć getta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.16, 10:00
          masz rację u mnie mieszka taki jeden, 99%normalnych ludzi znających się od kilku pokoleń nie może poradzić sobie z jednym gościem ,co chwilę jak się nawali to wzywa sobie karetki jak prywatną taxi do tego straż ,policja, bo nie otwiera.Do tego dziś przez skubańca zalało całą klatkę schodową i co mam zrobić łeb mu rozpieprzyć??zbilk ch... kładzie policja też,do kogo zwrócić się w takiej sytuacji?
    • carisma90 Brud, smród, grzyb. ZOBACZ zdjęcia z mieszkań k... 13.06.12, 22:55
      Jak to możliwe, że dotąd nikt z takimi ludźmi nie może sobie poradzić? Na bruk i przymusowa kastracja najgorszych meliniarzy, aby się nie plenili!
    • greg0000 Brud, smród, grzyb. ZOBACZ zdjęcia z mieszkań k... 10.10.13, 15:38
      Niestety w Naszym pięknym kraju socjal jest tak urządzony że ciężko jest eksmitować dłużnika. Nic z tego że dłużnicy ZBILK-u mają nakazy zapłaty i spora część wyroki eksmisji ale nie ma jak tego wyroku wykonać bo brak lokali tymczasowych. Dobrym pomysłem było przekształcenie lokalu dłużnika w lokal tymczasowy ale pomysł upadł ( chyba że jest inaczej - to przepraszam).
      Od 7 lat wynajmuję mieszkanie za 1000zł miesięcznie bo jestem w/g uchwały rady miasta, zbyt bogaty by ubiegać się o taki lokal a w/g banku zbyt biedny by dostać kredyt na własne 4 kąty . Patrząc na panów w bramie jednej ze ZBILK-owskiej kamienic, gdzie od świtu po blady zmierzch wystają jej mieszkańcy, racząc się tanimi napojami alkoholowymi, zastanawiam się co robię w tym chorym kraju. Czy nie lepiej wzorem rówieśników wyżu lat 80, szukać z żoną normalności gdzieś za granicami RP.
    • kite29 Meneli i ten motłoch na śmietnik-tam ich miejsce!! 10.10.13, 15:42
      do opuszczonych koszar powojskowych i niech tam się "rządzą "...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka