Dodaj do ulubionych

W czerwcu przez Parniczka ?

19.03.02, 09:29
Obserwuj wątek
    • javal Re: W czerwcu przez Parniczka ? 19.03.02, 10:45
      bbury! jestem dozgonnie dzięczny za promocję tej nazwy :)))))

• mike102 Re: W czerwcu przez Parniczka ? 21.03.02, 13:31
      Ponoc przez Regaliczka wyjazdowego rowniez!

Kurcze, to nie jest dobrze! Powinno byc Parnik-Regalik albo Parniczek-
      Regaliczek. :-))))))

• franekkk Re: W czerwcu przez Parniczka ? 21.03.02, 13:40
        a tak będzie:

PiONiERECZKÓW

pewnie remontujący kino zakopercił co by reklama darmo
      • jottka Re: W czerwcu przez Parniczka ? 21.03.02, 13:41
        mike102 napisał(a):

> Ponoc przez Regaliczka wyjazdowego rowniez!
        >
        > Kurcze, to nie jest dobrze! Powinno byc Parnik-Regalik albo Parniczek-
        > Regaliczek. :-))))))
        >

Wiecie co, a może by tak nieco wydorośleć? Parniczek, Regaliczek, pieniążki,
        chlebuś poproszę... Nie domagam się od razu brutalnej prawdy życia i słowa ;))),
        ale może by tak trochę zostawić tych spieszczeń do życia prywatnego? Publicznie
        są cokolwiek męczące.

• Gość: HSPS Re: Zdrobnienia IP: 141.202.246.* 21.03.02, 13:49
          jottka napisał(a):

> Wiecie co, a może by tak nieco wydorośleć? Parniczek, Regaliczek, pieniążki,
          > chlebuś poproszę... Nie domagam się od razu brutalnej prawdy życia i słowa ;)))
          > ,
          > ale może by tak trochę zostawić tych spieszczeń do życia prywatnego? Publicznie
          >
          > są cokolwiek męczące.
          >

Jottka - popieram. To ciągłe zdrabniania doprowadza mnie do szału
          (niedopieszczeni ci ludzie czy co ?) - np. pieniążki, bilecik,....

Może poprowadzisz drugą akcję "odzdrabniania ? (a ja własnym dzieciom przez kilka
          miesięcy powtarzałem: nie pieść się bo ci nie dupeczkę tylko ... tyłek skroję)
          • stettiner Re: Zdrobnienia 21.03.02, 13:53
            Miałam koleżankę co pytała na przykład: "Czy przyśle mi pani tą fakturkę
            faksikiem?" Zgroza. Ale najgorsze są "pieniążki". Jak słyszę "pieniążki" (albo
            lepsze są "pieniążki za fakturkę") to budzi się we mnie żądza mordu i czuję zew
            upiorów.
            • franekkk Re: Zdrobnienia 21.03.02, 13:58
              stettiner napisała:

> Miałam koleżaneczkę co pytała : "Czy przyśle mi pani tą fakturkę
              > faksikiem?" Zgrozeczka. Ale najgorsze są "pieniążki". Jak słyszę "pieniążki"
              > albo "pieniążki za fakturkę" to budzi się we mnie żądzunia morduni i czuję
              > zewik upiorków.

:)
              • Gość: red Re: Zdrobnienia IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 22:43
                franekkk napisał(a):

> stettiner napisała:
                >
                > > Miałam koleżaneczkę co pytała : "Czy przyśle mi pani tą fakturkę
                > > faksikiem?" Zgrozeczka. Ale najgorsze są "pieniążki". Jak słyszę "pieniążk
                > i"
                > > albo "pieniążki za fakturkę" to budzi się we mnie żądzunia morduni i czuję
                > > zewik upiorków.
                >
                > A bo tak "rozumeczek" formułuje myśli - teraz jasne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                > :)

• mike102 Re: Zdrobnienia 21.03.02, 14:01
              stettiner napisał(a):

> Miałam koleżankę co pytała na przykład: "Czy przyśle mi pani tą fakturkę
              > faksikiem?" Zgroza. Ale najgorsze są "pieniążki". Jak słyszę "pieniążki" (albo
              > lepsze są "pieniążki za fakturkę") to budzi się we mnie żądza mordu i czuję zew
              > upiorów.

"Pieniazki" - brrrrrrrrrrrrrrrr
              • jottka Re: Zdrobnienia 21.03.02, 14:08
                Jest jeszcze jeden upiór, bydlę ohydne, wabi się "rodzinka". Pójdziemy z całą
                rodzinką, ja i moja rodzinka, uaaa. Do pary z "rodzinką" są "dzieciaki",
                paskudna hybryda gwary warszawskiej i angielszczyzny.

W ucho ich!!! I dobić Glona!!!
            • Gość: gabi Re: Zdrobnienia IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 14:09
              stettiner napisał(a):

>
              > Jak słyszę "pieniążki" to budzi się we mnie żądza mordu i czuję zew
              >
              > upiorów.

jeśli dobrze pamietam Gazeta Wyborcza rozprawiała się z:
              - mówieniem,,pieniążki"
              - zdejmowaniem butów ,w trakcie wizy t u znajomych
              - i jeszcze czymś ale już nie pamiętam...
              koszmar!!!
        • mike102 Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:05
          jottka napisał(a):

> mike102 napisał(a):
          >
          > > Ponoc przez Regaliczka wyjazdowego rowniez!
          > >
          > > Kurcze, to nie jest dobrze! Powinno byc Parnik-Regalik albo Parniczek-
          > > Regaliczek. :-))))))
          > >
          > Wiecie co, a może by tak nieco wydorośleć? Parniczek, Regaliczek, pieniążki,
          > chlebuś poproszę... Nie domagam się od razu brutalnej prawdy życia i słowa ;)))
          > , ale może by tak trochę zostawić tych spieszczeń do życia prywatnego?
          > Publicznie są cokolwiek męczące.

Ty chyba nie wyczuwasz kpiny! :-)))
          Wszystko sie zaczelo od konkursu na nazwe dla Nowoclowego. Konkurs rozstrzygnieto
          juz ze 2 lata temu i owczesny, genialny zarzad wybral propozycje pewnego dziecka -
          REGALIK. Dziecko nawet nagrode dostalo.
          No i stad te kretynskie zdobnienia... :-)))))
          • jottka Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:12
            A nie, mnie nie chodzi o samą nazwę i jej dopełnienia, parniczki-regaliczki,
            tylko o samą zasadę gaworzenia na forum publicznym. Ona, ta zasada, mną rzuca,
            gdziekolwiek nie zobaczę jej praktycznej realizacji.

A jak coś się ludziom dostatecznie długo powtarza, to oni zaczynają w to
            wierzyć. Przecież, panie, w telewizji tak mówią. Parniczek, rodzinka,
            pieniążki...

No to ubić Glona!!! ;)))
            • franekkk Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:14
              goloneczka, piweczko i ligunia mistrzuniów!
              • jottka Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:19
                franekkk napisał(a):

> goloneczka, piweczko i ligunia mistrzuniów!

Franuśśś, a rączki przed jedzeniem umyłeś? ;)))
                • franekkk Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:25
                  mami nie widziała to nie umyłem
                  • jottka Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:27
                    franekkk napisał(a):

> mami nie widziała to nie umyłem

Tak też czułam. Miłość do Glona znajduje jakże przyziemne uzasadnienie. ;)))
                    • franekkk Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:34
                      tak sushi z glonem jest ok chyba nie zaprzeczysz
                      mam cie!

a wogóle to cholera:
                      1. doniczka
                      2. popielniczka
                      3. bryczka
                      4. i inne ...czka power

i niech mi nie mówi żadna białogłowa że jej nigdy oczko nie poszło
                      oczko to poszło nawet obsowi :))
                      • jottka Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:39
                        franekkk napisał(a):

> tak sushi z glonem jest ok chyba nie zaprzeczysz
                        > mam cie!

Rybka z dżemem, palce lizać...

> a wogóle to cholera:
                        > 1. doniczka
                        > 2. popielniczka
                        > 3. bryczka
                        > 4. i inne ...czka power
                        >
                        > i niech mi nie mówi żadna białogłowa że jej nigdy oczko nie poszło

Oczka mi donikąd nie idą, nigdzie ich nie puszczam ;)))
                        • franekkk Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:42
                          jottka napisała:

> Rybka z dżemem, palce lizać...

błe????
                          boże no co ty, będziesz miała potomstwo?
                          to może pizza z ogórkiem i czekoladą
                          • jottka Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:48
                            franekkk napisał(a):

> jottka napisała:
                            >
                            > > Rybka z dżemem, palce lizać...
                            >
                            > błe????
                            > boże no co ty, będziesz miała potomstwo?

A nie, a przynajmniej nic o tym nie wiem ;)) Ta rybka.. to cytat z
                            niezapomnianego dziadka Jacka z równie niezapomnianej "Rodziny Poszepszyńskich" z
                            radiowej "Trójki".

Był taki odcinek, jak to Grzegorz hodował glona w akwarium, chcąc się podlizać
                            japońskim przełożonym. I potem robił sobie właśnie sushi z glona :))) A dziadek
                            Jacek na to oświadczał radośnie - To ty sobie jedz tego glona, a my sobie
                            usmażymy rybkę, i zjemy z dżemem, palce lizać!!!

• mike102 Na chat prosze, na chat!!! 21.03.02, 14:52
                              jottka napisał(a):

> franekkk napisał(a):
                              >
                              > > jottka napisała:
                              > >
                              > > > Rybka z dżemem, palce lizać...
                              > >
                              > > błe????
                              > > boże no co ty, będziesz miała potomstwo?
                              >
                              >
                              > A nie, a przynajmniej nic o tym nie wiem ;)) Ta rybka.. to cytat z
                              > niezapomnianego dziadka Jacka z równie niezapomnianej "Rodziny Poszepszyńskich"
                              > z
                              > radiowej "Trójki".
                              >
                              > Był taki odcinek, jak to Grzegorz hodował glona w akwarium, chcąc się podlizać
                              > japońskim przełożonym. I potem robił sobie właśnie sushi z glona :))) A dziadek
                              >
                              > Jacek na to oświadczał radośnie - To ty sobie jedz tego glona, a my sobie
                              > usmażymy rybkę, i zjemy z dżemem, palce lizać!!!
                              >

Pogaduchy ---> chat
                              • jottka Re: A co, cenzura obsa Ci nie wystarcza? 21.03.02, 14:55
                                mike102 napisał(a):

> Pogaduchy ---> chat

Mają być wątki równe i posłuszne, naukowe i uświadamiające? A za najładniejsze
                                będą Duże i Ładne Nagrody? Cenzura i rączki na kołdrze?

Lepiej się dokształć, kim byli Poszepszyńscy, jeśli masz zaległości ;)))
                                • franekkk Re: A co, cenzura obsa Ci nie wystarcza? 21.03.02, 15:01
                                  nie wszyscy mogą wchodzić na czat
                                  jak pracodawca zablokuje to co robic
                                  sex skubany też wstrzymał
                                  i teraz nie wiem jak się glony rozmnażają
                                • mike102 Re: A co, cenzura obsa Ci nie wystarcza? 21.03.02, 15:04
                                  jottka napisał(a):

> mike102 napisał(a):
                                  >
                                  > > Pogaduchy ---> chat
                                  >
                                  > Mają być wątki równe i posłuszne, naukowe i uświadamiające? A za najładniejsze
                                  > będą Duże i Ładne Nagrody? Cenzura i rączki na kołdrze?
                                  >
                                  > Lepiej się dokształć, kim byli Poszepszyńscy, jeśli masz zaległości ;)))

Bardzo chetnie sie dowiem (wlasciwie to doskonale wiem bo w LO non-stop sluchalem
                                  radia) ale nie w watku o postepach prac i planowanych terminach otwarcia nowych
                                  mostow :-)))
                                  • jottka Re: A co, cenzura obsa Ci nie wystarcza? 21.03.02, 15:08
                                    mike102 napisał(a):
                                    > Bardzo chetnie sie dowiem (wlasciwie to doskonale wiem bo w LO non-stop sluchal
                                    > em
                                    > radia) ale nie w watku o postepach prac i planowanych terminach otwarcia nowych
                                    >
                                    > mostow :-)))

Mike, że ja poważniej - to nie jest forum planu sześcioletniego i spotkanie u
                                    pana dyrektora na naradzie produkcyjnej, jakkolwiek ponętną taka myśl by się
                                    wydawała. Uroda tutejszego forum polega na jego "niespodziewaności", można się
                                    dowiedzieć Rzeczy Poważnych i Jakże Interesujących, można się pośmiać. Każdy
                                    wątek sie wije jak chce.

Nakazane zostało, nakazane zostało... To też cytat ;)))
                                    • Gość: HSPS Re: A co, cenzura obsa Ci nie wystarcza? IP: 141.202.246.* 21.03.02, 15:49
                                      Mike chyba za długo z tymi Niemcami - Ordnung muss sein !
                                      • Gość: mike102 Re: A co, cenzura obsa Ci nie wystarcza? IP: *.rz.bauboden.com 21.03.02, 15:57
                                        Gość portalu: HSPS napisał(a):

> Mike chyba za długo z tymi Niemcami - Ordnung muss sein !

sorry, ale w tym watku moze 4 posty sa na temat. w polowie pozostalych watkow po
                                        kilku postach zaczyna sie pogaducha o glonach. przeciez mozna sobie zalozyc
                                        watek "Glony - kto za, kto przeciw?" i gledzic.
                                        Jak sie produkowalem o Colleonim to staralem sie zawsze trzymac jednego i tego
                                        samego watku.
                                        Popieram inicjatywe Jottki ale nie przesadzajmy...
              • uotr Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:33
                franekkk napisał(a):

> goloneczka,

gloneczka :)

A tak w ogole co by spor o zdrobniala nazwe zastopowac to proponuje: Most
                Portowy. Prosty i do rzeczy. A moze jest juz gdzies taki?
                • franekkk Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:36
                  przecierz pisałem że jest między energetyków i gdańską
                  łotrzyku
                  • uotr Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:50
                    franekkk napisał(a):

> przecierz pisałem że jest między energetyków i gdańską

Ups! Mea kulpa...
                    To moze po prostu Parnicki?

> łotrzyku

uparty jestes, frankkku!
                    • franekkk Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 15:08
                      ja się tylko do formuły dopasowałem
                      herr oberleutnant uotr!!!
                      • uotr Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 16:02
                        franekkk napisał(a):

> ja się tylko do formuły dopasowałem
                        > herr oberleutnant uotr!!!

Jawohl, naturlich, Herr Franekkk!
                        :)

• Gość: Dąbek Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 19:29
                          A most i tak bedzie sie nazywal im. Pionierów Szczecina
                          • Gość: mike102 Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! IP: *.rz.bauboden.com 21.03.02, 20:35
                            Gość portalu: Dąbek napisał(a):

> A most i tak bedzie sie nazywal im. Pionierów Szczecina

Pionierow to ma byc Przeprawa Nowoclowa a nie most przez Parnice.
    • franekkk Re: W czerwcu przez Parniczka ? 22.03.02, 02:19
      to ja w temacie mosteczku parnickiego
      czy ktoś zwrócił uwagę że wjazd do portu to właściwie 2 wjazdy
      jeden od strony basenu górniczego wyraźny ale jest jeszcze miejsce
      prawdopodobnie na ślimka od strony centrum
      chyba jestem ostatnio przemęczony odpowiadaniem na glonozaczepki bo za cholerę
      nie mogę sobie wyobrazić gdzie to się zmieści
      • uotr Re: W czerwcu przez Parniczka ? 22.03.02, 02:29
        franekkk napisał(a):

> to ja w temacie mosteczku parnickiego
        > czy ktoś zwrócił uwagę że wjazd do portu to właściwie 2 wjazdy
        > jeden od strony basenu górniczego wyraźny ale jest jeszcze miejsce
        > prawdopodobnie na ślimka od strony centrum
        > chyba jestem ostatnio przemęczony odpowiadaniem na glonozaczepki bo za cholerę
        > nie mogę sobie wyobrazić gdzie to się zmieści

Ostatnio widzialem plany tego mostu. Na parterze UM w gablocie blisko wejscia i
        WUP, wejscie od Odroważa 1. Jest teraz robiony etap 1 - czyli to co widzimy. Ale
        bedzie tez kiedys etap 2 - to mi wygladalo jak jakas dwupasmowka przecinajaca
        Gdanska, jadaca wdluz torow gdzies dalej (mapa sie ucinala w tym miejscu).
        Osobiscie ni cholery nie wiem jak by to mialo byc w praktyce zrobione, ale moze
        ma to jakis zwiazek z takim "wypustkiem" na nitce wjazdowej na most z Gdanskiej?

W kazdym badz razie na pewno nie widzialem tam na mapie zadnych slimakow ani
        innych skretow do Centrum. Bo i po co? Mozna do i z Centrum wygodnie dojechac
        obecnie uzywana droga kolo Zarzadu Portu.

• franekkk Re: W czerwcu przez Parniczka ? 22.03.02, 02:35
          tylko że skolei na mapce umieszczonej przez dromex przy budowie wygląda jakby
          to miało być z centrum
          • franekkk Re: W czerwcu przez Parniczka ? 22.03.02, 02:36
            a i zapomniałem przecież ta droga (na skos) nie będzie 1 kierunkowa - wypust
            tylko do portu
            • bbury Re: W czerwcu przez Parniczka ? 22.03.02, 07:52
              Skoro most jest między Gdańską a Energetyków - jest tylko jedna JEDYNA senswona
              nazwa. Wiecie jaka ? A jakiego znacie elelktryka z Gdańska ?
              • franekkk Re: W czerwcu przez Parniczka ? 22.03.02, 08:20
                pan waldek?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka