javal Re: W czerwcu przez Parniczka ? 19.03.02, 10:45 bbury! jestem dozgonnie dzięczny za promocję tej nazwy :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Re: W czerwcu przez Parniczka ? 21.03.02, 13:31 Ponoc przez Regaliczka wyjazdowego rowniez! Kurcze, to nie jest dobrze! Powinno byc Parnik-Regalik albo Parniczek- Regaliczek. :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: W czerwcu przez Parniczka ? 21.03.02, 13:40 a tak będzie: PiONiERECZKÓW pewnie remontujący kino zakopercił co by reklama darmo Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: W czerwcu przez Parniczka ? 21.03.02, 13:41 mike102 napisał(a): > Ponoc przez Regaliczka wyjazdowego rowniez! > > Kurcze, to nie jest dobrze! Powinno byc Parnik-Regalik albo Parniczek- > Regaliczek. :-)))))) > Wiecie co, a może by tak nieco wydorośleć? Parniczek, Regaliczek, pieniążki, chlebuś poproszę... Nie domagam się od razu brutalnej prawdy życia i słowa ;))), ale może by tak trochę zostawić tych spieszczeń do życia prywatnego? Publicznie są cokolwiek męczące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HSPS Re: Zdrobnienia IP: 141.202.246.* 21.03.02, 13:49 jottka napisał(a): > Wiecie co, a może by tak nieco wydorośleć? Parniczek, Regaliczek, pieniążki, > chlebuś poproszę... Nie domagam się od razu brutalnej prawdy życia i słowa ;))) > , > ale może by tak trochę zostawić tych spieszczeń do życia prywatnego? Publicznie > > są cokolwiek męczące. > Jottka - popieram. To ciągłe zdrabniania doprowadza mnie do szału (niedopieszczeni ci ludzie czy co ?) - np. pieniążki, bilecik,.... Może poprowadzisz drugą akcję "odzdrabniania ? (a ja własnym dzieciom przez kilka miesięcy powtarzałem: nie pieść się bo ci nie dupeczkę tylko ... tyłek skroję) Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Zdrobnienia 21.03.02, 13:53 Miałam koleżankę co pytała na przykład: "Czy przyśle mi pani tą fakturkę faksikiem?" Zgroza. Ale najgorsze są "pieniążki". Jak słyszę "pieniążki" (albo lepsze są "pieniążki za fakturkę") to budzi się we mnie żądza mordu i czuję zew upiorów. Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Zdrobnienia 21.03.02, 13:58 stettiner napisała: > Miałam koleżaneczkę co pytała : "Czy przyśle mi pani tą fakturkę > faksikiem?" Zgrozeczka. Ale najgorsze są "pieniążki". Jak słyszę "pieniążki" > albo "pieniążki za fakturkę" to budzi się we mnie żądzunia morduni i czuję > zewik upiorków. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Zdrobnienia IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 22:43 franekkk napisał(a): > stettiner napisała: > > > Miałam koleżaneczkę co pytała : "Czy przyśle mi pani tą fakturkę > > faksikiem?" Zgrozeczka. Ale najgorsze są "pieniążki". Jak słyszę "pieniążk > i" > > albo "pieniążki za fakturkę" to budzi się we mnie żądzunia morduni i czuję > > zewik upiorków. > > A bo tak "rozumeczek" formułuje myśli - teraz jasne !!!!!!!!!!!!!!!!!!! > :) Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Re: Zdrobnienia 21.03.02, 14:01 stettiner napisał(a): > Miałam koleżankę co pytała na przykład: "Czy przyśle mi pani tą fakturkę > faksikiem?" Zgroza. Ale najgorsze są "pieniążki". Jak słyszę "pieniążki" (albo > lepsze są "pieniążki za fakturkę") to budzi się we mnie żądza mordu i czuję zew > upiorów. "Pieniazki" - brrrrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Zdrobnienia 21.03.02, 14:08 Jest jeszcze jeden upiór, bydlę ohydne, wabi się "rodzinka". Pójdziemy z całą rodzinką, ja i moja rodzinka, uaaa. Do pary z "rodzinką" są "dzieciaki", paskudna hybryda gwary warszawskiej i angielszczyzny. W ucho ich!!! I dobić Glona!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Zdrobnienia IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 14:09 stettiner napisał(a): > > Jak słyszę "pieniążki" to budzi się we mnie żądza mordu i czuję zew > > upiorów. jeśli dobrze pamietam Gazeta Wyborcza rozprawiała się z: - mówieniem,,pieniążki" - zdejmowaniem butów ,w trakcie wizy t u znajomych - i jeszcze czymś ale już nie pamiętam... koszmar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:05 jottka napisał(a): > mike102 napisał(a): > > > Ponoc przez Regaliczka wyjazdowego rowniez! > > > > Kurcze, to nie jest dobrze! Powinno byc Parnik-Regalik albo Parniczek- > > Regaliczek. :-)))))) > > > Wiecie co, a może by tak nieco wydorośleć? Parniczek, Regaliczek, pieniążki, > chlebuś poproszę... Nie domagam się od razu brutalnej prawdy życia i słowa ;))) > , ale może by tak trochę zostawić tych spieszczeń do życia prywatnego? > Publicznie są cokolwiek męczące. Ty chyba nie wyczuwasz kpiny! :-))) Wszystko sie zaczelo od konkursu na nazwe dla Nowoclowego. Konkurs rozstrzygnieto juz ze 2 lata temu i owczesny, genialny zarzad wybral propozycje pewnego dziecka - REGALIK. Dziecko nawet nagrode dostalo. No i stad te kretynskie zdobnienia... :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:12 A nie, mnie nie chodzi o samą nazwę i jej dopełnienia, parniczki-regaliczki, tylko o samą zasadę gaworzenia na forum publicznym. Ona, ta zasada, mną rzuca, gdziekolwiek nie zobaczę jej praktycznej realizacji. A jak coś się ludziom dostatecznie długo powtarza, to oni zaczynają w to wierzyć. Przecież, panie, w telewizji tak mówią. Parniczek, rodzinka, pieniążki... No to ubić Glona!!! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:14 goloneczka, piweczko i ligunia mistrzuniów! Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:19 franekkk napisał(a): > goloneczka, piweczko i ligunia mistrzuniów! Franuśśś, a rączki przed jedzeniem umyłeś? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:25 mami nie widziała to nie umyłem Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:27 franekkk napisał(a): > mami nie widziała to nie umyłem Tak też czułam. Miłość do Glona znajduje jakże przyziemne uzasadnienie. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:34 tak sushi z glonem jest ok chyba nie zaprzeczysz mam cie! a wogóle to cholera: 1. doniczka 2. popielniczka 3. bryczka 4. i inne ...czka power i niech mi nie mówi żadna białogłowa że jej nigdy oczko nie poszło oczko to poszło nawet obsowi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:39 franekkk napisał(a): > tak sushi z glonem jest ok chyba nie zaprzeczysz > mam cie! Rybka z dżemem, palce lizać... > a wogóle to cholera: > 1. doniczka > 2. popielniczka > 3. bryczka > 4. i inne ...czka power > > i niech mi nie mówi żadna białogłowa że jej nigdy oczko nie poszło Oczka mi donikąd nie idą, nigdzie ich nie puszczam ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:42 jottka napisała: > Rybka z dżemem, palce lizać... błe???? boże no co ty, będziesz miała potomstwo? to może pizza z ogórkiem i czekoladą Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:48 franekkk napisał(a): > jottka napisała: > > > Rybka z dżemem, palce lizać... > > błe???? > boże no co ty, będziesz miała potomstwo? A nie, a przynajmniej nic o tym nie wiem ;)) Ta rybka.. to cytat z niezapomnianego dziadka Jacka z równie niezapomnianej "Rodziny Poszepszyńskich" z radiowej "Trójki". Był taki odcinek, jak to Grzegorz hodował glona w akwarium, chcąc się podlizać japońskim przełożonym. I potem robił sobie właśnie sushi z glona :))) A dziadek Jacek na to oświadczał radośnie - To ty sobie jedz tego glona, a my sobie usmażymy rybkę, i zjemy z dżemem, palce lizać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Na chat prosze, na chat!!! 21.03.02, 14:52 jottka napisał(a): > franekkk napisał(a): > > > jottka napisała: > > > > > Rybka z dżemem, palce lizać... > > > > błe???? > > boże no co ty, będziesz miała potomstwo? > > > A nie, a przynajmniej nic o tym nie wiem ;)) Ta rybka.. to cytat z > niezapomnianego dziadka Jacka z równie niezapomnianej "Rodziny Poszepszyńskich" > z > radiowej "Trójki". > > Był taki odcinek, jak to Grzegorz hodował glona w akwarium, chcąc się podlizać > japońskim przełożonym. I potem robił sobie właśnie sushi z glona :))) A dziadek > > Jacek na to oświadczał radośnie - To ty sobie jedz tego glona, a my sobie > usmażymy rybkę, i zjemy z dżemem, palce lizać!!! > Pogaduchy ---> chat Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: A co, cenzura obsa Ci nie wystarcza? 21.03.02, 14:55 mike102 napisał(a): > Pogaduchy ---> chat Mają być wątki równe i posłuszne, naukowe i uświadamiające? A za najładniejsze będą Duże i Ładne Nagrody? Cenzura i rączki na kołdrze? Lepiej się dokształć, kim byli Poszepszyńscy, jeśli masz zaległości ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: A co, cenzura obsa Ci nie wystarcza? 21.03.02, 15:01 nie wszyscy mogą wchodzić na czat jak pracodawca zablokuje to co robic sex skubany też wstrzymał i teraz nie wiem jak się glony rozmnażają Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Re: A co, cenzura obsa Ci nie wystarcza? 21.03.02, 15:04 jottka napisał(a): > mike102 napisał(a): > > > Pogaduchy ---> chat > > Mają być wątki równe i posłuszne, naukowe i uświadamiające? A za najładniejsze > będą Duże i Ładne Nagrody? Cenzura i rączki na kołdrze? > > Lepiej się dokształć, kim byli Poszepszyńscy, jeśli masz zaległości ;))) Bardzo chetnie sie dowiem (wlasciwie to doskonale wiem bo w LO non-stop sluchalem radia) ale nie w watku o postepach prac i planowanych terminach otwarcia nowych mostow :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: A co, cenzura obsa Ci nie wystarcza? 21.03.02, 15:08 mike102 napisał(a): > Bardzo chetnie sie dowiem (wlasciwie to doskonale wiem bo w LO non-stop sluchal > em > radia) ale nie w watku o postepach prac i planowanych terminach otwarcia nowych > > mostow :-))) Mike, że ja poważniej - to nie jest forum planu sześcioletniego i spotkanie u pana dyrektora na naradzie produkcyjnej, jakkolwiek ponętną taka myśl by się wydawała. Uroda tutejszego forum polega na jego "niespodziewaności", można się dowiedzieć Rzeczy Poważnych i Jakże Interesujących, można się pośmiać. Każdy wątek sie wije jak chce. Nakazane zostało, nakazane zostało... To też cytat ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HSPS Re: A co, cenzura obsa Ci nie wystarcza? IP: 141.202.246.* 21.03.02, 15:49 Mike chyba za długo z tymi Niemcami - Ordnung muss sein ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike102 Re: A co, cenzura obsa Ci nie wystarcza? IP: *.rz.bauboden.com 21.03.02, 15:57 Gość portalu: HSPS napisał(a): > Mike chyba za długo z tymi Niemcami - Ordnung muss sein ! sorry, ale w tym watku moze 4 posty sa na temat. w polowie pozostalych watkow po kilku postach zaczyna sie pogaducha o glonach. przeciez mozna sobie zalozyc watek "Glony - kto za, kto przeciw?" i gledzic. Jak sie produkowalem o Colleonim to staralem sie zawsze trzymac jednego i tego samego watku. Popieram inicjatywe Jottki ale nie przesadzajmy... Odpowiedz Link Zgłoś
uotr Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:33 franekkk napisał(a): > goloneczka, gloneczka :) A tak w ogole co by spor o zdrobniala nazwe zastopowac to proponuje: Most Portowy. Prosty i do rzeczy. A moze jest juz gdzies taki? Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:36 przecierz pisałem że jest między energetyków i gdańską łotrzyku Odpowiedz Link Zgłoś
uotr Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 14:50 franekkk napisał(a): > przecierz pisałem że jest między energetyków i gdańską Ups! Mea kulpa... To moze po prostu Parnicki? > łotrzyku uparty jestes, frankkku! Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 15:08 ja się tylko do formuły dopasowałem herr oberleutnant uotr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uotr Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! 21.03.02, 16:02 franekkk napisał(a): > ja się tylko do formuły dopasowałem > herr oberleutnant uotr!!! Jawohl, naturlich, Herr Franekkk! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dąbek Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 19:29 A most i tak bedzie sie nazywal im. Pionierów Szczecina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike102 Re: Jottka, Ty nie wiesz skad to! IP: *.rz.bauboden.com 21.03.02, 20:35 Gość portalu: Dąbek napisał(a): > A most i tak bedzie sie nazywal im. Pionierów Szczecina Pionierow to ma byc Przeprawa Nowoclowa a nie most przez Parnice. Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: W czerwcu przez Parniczka ? 22.03.02, 02:19 to ja w temacie mosteczku parnickiego czy ktoś zwrócił uwagę że wjazd do portu to właściwie 2 wjazdy jeden od strony basenu górniczego wyraźny ale jest jeszcze miejsce prawdopodobnie na ślimka od strony centrum chyba jestem ostatnio przemęczony odpowiadaniem na glonozaczepki bo za cholerę nie mogę sobie wyobrazić gdzie to się zmieści Odpowiedz Link Zgłoś
uotr Re: W czerwcu przez Parniczka ? 22.03.02, 02:29 franekkk napisał(a): > to ja w temacie mosteczku parnickiego > czy ktoś zwrócił uwagę że wjazd do portu to właściwie 2 wjazdy > jeden od strony basenu górniczego wyraźny ale jest jeszcze miejsce > prawdopodobnie na ślimka od strony centrum > chyba jestem ostatnio przemęczony odpowiadaniem na glonozaczepki bo za cholerę > nie mogę sobie wyobrazić gdzie to się zmieści Ostatnio widzialem plany tego mostu. Na parterze UM w gablocie blisko wejscia i WUP, wejscie od Odroważa 1. Jest teraz robiony etap 1 - czyli to co widzimy. Ale bedzie tez kiedys etap 2 - to mi wygladalo jak jakas dwupasmowka przecinajaca Gdanska, jadaca wdluz torow gdzies dalej (mapa sie ucinala w tym miejscu). Osobiscie ni cholery nie wiem jak by to mialo byc w praktyce zrobione, ale moze ma to jakis zwiazek z takim "wypustkiem" na nitce wjazdowej na most z Gdanskiej? W kazdym badz razie na pewno nie widzialem tam na mapie zadnych slimakow ani innych skretow do Centrum. Bo i po co? Mozna do i z Centrum wygodnie dojechac obecnie uzywana droga kolo Zarzadu Portu. Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: W czerwcu przez Parniczka ? 22.03.02, 02:35 tylko że skolei na mapce umieszczonej przez dromex przy budowie wygląda jakby to miało być z centrum Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: W czerwcu przez Parniczka ? 22.03.02, 02:36 a i zapomniałem przecież ta droga (na skos) nie będzie 1 kierunkowa - wypust tylko do portu Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: W czerwcu przez Parniczka ? 22.03.02, 07:52 Skoro most jest między Gdańską a Energetyków - jest tylko jedna JEDYNA senswona nazwa. Wiecie jaka ? A jakiego znacie elelktryka z Gdańska ? Odpowiedz Link Zgłoś