Dodaj do ulubionych

Traktory wracają na ulice Szczecina. A w piątek...

27.12.12, 12:23
Wyjeżdżamy jak zwykle po godzinie 13... Otrzymany od magistratu abonament na nękanie mieszkańców miasta zobowiązuje. Najazd na Szczecin ma swój rozkład jazdy, ale szkoda, że terroryzuje szczecinian tylko na jednej linii w centrum miasta. A co z mieszkańcami pozostałych dzielnic? Dlaczego władze miasta, tak świetnie dogadujące się z mocodawcami wozaków na traktorach, nie zadbały o udostępnienie pokazu potężnych i jakże kosztownych maszyn w innych częściach miasta? Skąd ten podział zakładników na lepszych i gorszych? Każdy chciałby być sponiewierany i poniżony w swoich prawach obywatelskich, a nie tylko wybrańcy w centrum. Przecież każdy płaci magistratowi podatki.
Obserwuj wątek
    • marceli_zg Traktory wracają na ulice Szczecina. A w piątek... 27.12.12, 12:32
      Macie szczęście sku...syny, że swoją starą wiatrówkę oddałem, bo już byście przednich szyb w swoich traktorkach nie mieli!
      • zbysio45 Re: Traktory wracają na ulice Szczecina. A w piąt 27.12.12, 12:51
        Dla Panow ktorzy tak dzielnie chca zniszczyc słuszny protest naszych rolnikow mam propozycje aby przeprowadzili sie do LEKNITZ bo tam czekakja na nich walace sie rudery ,ktorych Niemcy nie chca remontowac i kupic za darmo.To bedzie wasze uzasadnienie ze rolnicy nie maja racji bo podstawione SŁUPY JUZ KUPIŁY 1500ha. czarnoziemow pyrzyckich dla NIemcow ,Dunczykow, Holendrow.
        • ok-cham No właśnie... 27.12.12, 13:05
          Lepiej będzie, jak ci Niemcy, Duńczycy i Holendrzy kupią/wydzierżawią ziemię od polskich rolników? Rolnikom na pewno. Przy okazji pytanie: dlaczego dzielni traktorzyści nie jadą wykupić Loecknitz, jak tam sprzedają za darmo? Nie lepiej odpłacić Niemcom pięknym za nadobne, zamiast dręczyć mieszkańców polskiego miasta?
        • Gość: osika Re: Traktory wracają na ulice Szczecina. A w piąt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 15:43
          a ty głupku możesz jako Polak tę polską ziemię kupić czy może to zrobić tylko garstka uprawnionych do tego ustawowo którzy zabezpieczyli sobie ten interes?
        • piotr33k2 Re: Traktory wracają na ulice Szczecina. A w piąt 27.12.12, 22:23
          zbysio45 napisał:

> Dla Panow ktorzy tak dzielnie chca zniszczyc słuszny protest naszych rolnikow
          > mam propozycje aby przeprowadzili sie do LEKNITZ bo tam czekakja na nich wala
          > ce sie rudery ,ktorych Niemcy nie chca remontowac i kupic za darmo.To bedzie wa
          > sze uzasadnienie ze rolnicy nie maja racji bo podstawione SŁUPY JUZ KUPIŁY 1500
          > ha. czarnoziemow pyrzyckich dla NIemcow ,Dunczykow, Holendrow.
          podstawione czy nie ale kupił to ktoś legalnie (zgodnie z obowiązujacymi przepisami i ustawami od wielu lat) na legalnym przetargu i zapalcił legalnie, a oni czyli protestujący chcieliby za pół darmo to dostać bo "im sie nalezy" ,a g...prawda ,chcesz miec to płać .krótka piłka .
      • kruczkr Re: Traktory wracają na ulice Szczecina. A w piąt 27.12.12, 13:00
        marceli_zg napisał:

> Macie szczęście sku...syny, że swoją starą wiatrówkę oddałem, bo już byście prz
        > ednich szyb w swoich traktorkach nie mieli!
        Mieszkam w centrum Szczecina i jakoś dziwnie się składa, że ani razu nie przeszkodził mi ten protest. Walcza o swoje, a ty człowieku z pewnością nie kiwniesz palcem, żeby komuś pomóc. Chociażby swojemu najbliższemu sąsiadowi. Dać Ci broń to byś narozrabiał, jak słoń w porcelanie ty nieszczęśliwy człowieku.
        • Gość: :-) Re: Traktory wracają na ulice Szczecina. A w piąt IP: *.centertel.pl 27.12.12, 13:09
          Siedzisz w domu to ci nie przeszkadza. Wyłącz czasami ulubione radyjo i wyjdź na miasto.
    • rowerem999 Traktory wracają na ulice Szczecina. A w piątek... 27.12.12, 14:11
      Osobom które mają dość tego hołubionego najwyraźniej przez władze miasta pseudoprotestu proponuję skrzyknąć się i chodzić po pasach na jakimś przejściu na trasie wozaków w traktorach. Na transparent proponuję :
      "rolnikom egoistycznie psującym szyki mieszkańcom Szczecina - serdeczne WYP.....LAĆ !!!!!!! "

W końcu my szarzy mieszkańcy też mamy prawo i powód aby zaprotestować skoro policja i władze tolerują to tyle tygodni!
      • Gość: ktoś Re: Traktory wracają na ulice Szczecina. A w piąt IP: *.szczecin.mm.pl 27.12.12, 16:05
        Tak, racja. Już biegnę.

Może chodźmy też po pasach w każdy ostatni piątek miesiąca, kiedy jakaś zgrana grupa osób walczących o swoje, jeździ rowerem po mieście i blokuje ruch.

Pamiętam też, jak zgrana grupa osób protestowała o "wolność" w internecie - pamiętna ACTA - i wtedy też chodzili po mieści i blokowali ruch. Szkoda, że wtedy nie chodziliśmy po pasach, co by ich zablokować.

I proponuję zrobić jeszcze listę najbliższych protestów (tych, na których nic zyskać nie mogę!) i też blokować. A co będą walczyć o swoje, kiedy to mnie nie dotyczy. To takie nasze, rodowe..
        • ok-cham Terroryzm uprawiany przez mentalnych wieśniaków... 27.12.12, 17:18
          to nie protest, to szantaż. Ani rowerzyści, ani przeciwnicy ACTA, ani żadni inni nie wpadli na prymitywny i chamski pomysł tak długotrwałego zatruwania życia ludziom zupełnie postronnym.
          A cwaniacy na traktorach - i owszem, bo przecież miasto to nie ich zagon. Te prymitywy nie protestują, ale wyłącznie nękają zakładników, za jakich wzięli sobie mieszkańców miasta, przy milczącej aprobacie magistratu. Bez traktorów korkujących miasto widać by było zresztą jak na dłoni, że cała awantura jest dziełem bardzo nielicznej grupy, bez poparcia swoich lokalnych społeczności. Bo tam świetnie wiedzą, komu i o co tak naprawdę biega w tej hucpie.
          • Gość: f Re: Terroryzm uprawiany przez mentalnych wieśniak IP: 213.155.191.* 27.12.12, 17:40
            a czy przypadkiem strefa tam nie obowiązuje ? mandaciki rolaskom wlepić i od razu zrobi się luźniej...
            Prawo dotyczy wszystkich. jak parkują to należy się mandat.
            Poza tym ciągnik to nie osobówka i nie może wszędzie wjechać... Z tego tytułu też kara się należy
    • Gość: janek Re: Traktory wracają na ulice Szczecina. A w piąt IP: *.pl 27.12.12, 15:09
      a ja się zastanawiam kiedy Szczecinianie wezmą się za rolników...
      bynajmniej się z nimi nie solidaryzuje, a uważam ich za cwaniaków, którzy mają dużą kasę i jeszcze chcą więcej!
    • kr3cik Protest przeciwko protestowi rolników 27.12.12, 15:12
      Proponuję zablokować przejście dla pieszych na początku trasy protestu rolników :) Blokada przejścia na pewno zachwyci wszystkich wkurzonych kierowców i pieszych, którzy muszą znosić akcje rolników....
    • znajomy_prezesa Traktory znów na ulicach Szczecina. A w piątek ... 27.12.12, 15:16
      Polecam naszej dzielnej policji:
      art. 90. k.w.: Kto tamuje lub utrudnia ruch na drodze publicznej lub w strefie zamieszkania, podlega karze grzywny albo karze nagany.
      • zbysio45 Re: Traktory znów na ulicach Szczecina. A w piąte 27.12.12, 15:37
        Kto z obsługi forum wstawia automatycznie polecenie POWIADOM MNIE MAILEM O ODPOWIEDZIACHN W TYM WATKU ?
        dODATKOWO stwierdziłem ze mimo skasowania tego polecenia posty nadal sa nadsyłane do mojej skrzynki mailowej.
        CZY SA TO SZYKANY w stosunku do niektorych internautow ?
        Poniewaz KTOS chce sprawe SKANALIZOWAC INFORMACJA ZE POST MOZE SIE UKKAZAC PO KILKU MINUTACH TO SPRAWA WYMAGA WYJSNIENIA.
    • Gość: osika do obrońców uprzywilejowanej grupy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 15:46
      a wy głupki możecie jako Polacy tę polską ziemię kupić czy może to zrobić tylko garstka uprawnionych do tego ustawowo roloników którzy zabezpieczyli sobie ten interes? znaczy się ja mam bronić interesów cwaniaków ale ja jako Polak tej ziemi kupić nie mogę???!!!
      • zbysio45 Re: do obrońców uprzywilejowanej grupy!!!!! 27.12.12, 15:50
        MOZESZ KUPIC jak zostaniesz rolnikoem i bedziesz uprawia ziemie lub powiekszał swoje gospodarstwo.Spekulacyjny handel ziemia nasze ustawodawstwo zabrania.
        • rozkoszny_bobasek Re: do obrońców uprzywilejowanej grupy!!!!! 27.12.12, 16:02
          zbysio45 napisał:
          MOZESZ KUPIC jak zostaniesz rolnikoem i bedziesz uprawia ziemie lub powiekszał swoje gospodarstwo.Spekulacyjny handel ziemia nasze ustawodawstwo zabrania.
          ------------------------------------------------------------------------------------------------
          To dlatego Dzięga, namiestnik Watykanu w zachodniopomorskim, wydzierżawia ziemię Holendrom?
        • Gość: f Re: do obrońców uprzywilejowanej grupy!!!!! IP: 213.155.191.* 27.12.12, 17:42
          pieprzysz jak potłuczony.
        • Gość: pisio46 Re: do obrońców uprzywilejowanej grupy!!!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 03.01.13, 16:46
          podobno był taki minister środowiska , nie rolnik, kupił 100 czy 200 h ziemi na której wyrosły jakieś krzaki, samosiejki i od pięciu lat zgarnia dotacje unijne
          • Gość: dociekliwy Re: do obrońców uprzywilejowanej grupy!!!!! IP: 79.162.143.* 03.01.13, 18:56
            "pisiu" masz chyba na myśli Szyszko byłego ministra pisiu pana na 170 h. ciekawe kiedy te h pozyskał?
      • Gość: ZS Re: do obrońców uprzywilejowanej grupy!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 15:52
        Nie nie możemy. I jako większość jesteśmy ciągle kopani w dupę na rzecz różnych mniejszości z coraz większymi przywilejami.
    • masakra_teksanska Traktory znów na ulicach Szczecina. A w piątek ... 27.12.12, 16:51
      ciekaw jestem ilu z tych protestujących zrobiło interes życia, sprzedając swoją ziemie
      na działki budowlane. Później pobiegli z ryjem do agencji, że nie mogą kupić z bonifikatą.

znam takie przypadki w naszym województwie
      • macii28 noo 27.12.12, 17:00
        Noo tak. Polacy nie mogą robić interesów. Mogą być tylko biedni, głupi, obdarci, zasmarkani, boso i pieszo. Wtedy dyżurni narzekacze będą szczęśliwi;)
        Na marginesie: zauważyłem,że na traktory najbardziej narzekają ci ,którzy w czasie przejazdu maszyn po mieście siedzą przed ekranami komputerów hahaha:)
        • ok-cham Re: noo 27.12.12, 17:29
          Komu i w której wiosce mam coś blokować, żeby miasto mi sprzedało kamienicę bez przetargu, po niższej cenie i na dogodne raty? Pasowałaby mi na Niepodległości, ale nie będę wybrzydzał. A na marginesie: jakim nierozgarniętym trzeba być, żeby myśleć, że do odpowiedzi na forum potrzebny jest komputer.
    • gigiart wracajcie do siebie 27.12.12, 18:44
      Czy Wy rolnicy macie trochę rozumu??? Czy chcecie stracić resztkę poparcia u społeczeństwa??
      Jedźcie do Warszawy i tam blokujcie miasto a nie tu,Szczecin jest zapomniany przez władze także nic nie wskóracie tylko w końcu skończy się tym że ludzie was pogonią z powrotem na waszą ukochaną wieś!!
      • Gość: ograniczeni Re: wracajcie do siebie IP: 79.162.142.* 27.12.12, 19:42
        przetargi ograniczone to prawie jak sprzedaż z bonifikatą czyli posiąść własność państwa za frajer. ci protestujący średnio ilu hektarowe maja gospodarstw? czy te protesty nie są
        inspirowane przez pewnego obszarnika z Wolina? czy zgoda na tego rodzaju protesty nie jest rażącym łamaniem prawa?
        • Gość: małorolny Re: wracajcie do siebie IP: *.sinusnet.pl 27.12.12, 20:18
          posiadam gospodarstwo o pow 20 ha i też tam strajkuje od 3 tyg i jak mam się porównać do niemca co ma tysiące ha abym mógł kawałek pola kupić?? Jutro jak dojdzie do porozumienia to od razu nas nie ma tam.
          • gigiart Re: wracajcie do siebie 27.12.12, 20:48
            a czemu nie blokujecie ministerstwa w Warszawie tylko uprzykrzacie życie nam,wracanie z pracy 1,5godz a nie jak zwykle 30min nie jest zabawne. Walczcie o swoje w Warszawie!!!
          • ok-cham Re: wracajcie do siebie 27.12.12, 21:13
            Dlaczego posiadanie 20 ha ma nadawać specjalne prawa w obrocie nieruchomościami? Jaką dasz gwarancję, że sam nie zechcesz zarobić na Niemcu, jeżeli tak dobrze płaci? A jak ci znowu zostanie tylko 20 ha, to co, nie ustawisz się ponownie w kolejce do preferencyjnego zakupu, ewentualnie z przerwą na traktorowe rajdy po Szczecinie, jakby komuś przyszło do głowy ukrócić ten proceder? I tak w kółko? Jeden gostek z Wolina pokazał już nie raz jak się po polsku posługiwać słupami i zakasował wszystkich w zawłaszczaniu ziemi. Czyżby ciasno mu się zrobiło na wyspie i ruszył tam, gdzie natknął się na poważniejszą konkurencję? Sam chcesz zarabiać na obcokrajowcach, czy jesteś tylko zwykłym słupem, tyle, że na traktorze?
            • Gość: CD Re: wracajcie do siebie IP: *.sinusnet.pl 27.12.12, 21:50
              wiesz mam 26 lat nie dawno zacząłem byś gospodarzem i Ty nigdy tego nie zrozumiesz jak to jest bo ziemie trzeba kochać i to nie jest praca na 8 godzin. I nie ma tam mojego traktora bo to stary URSUS i zaraz by mnie policja zgarnęła. Miasto pozwoliło zamknąć stocznie a wieś nie pozwoli zamknąć własnych gospodarstw.
              • Gość: małorolny Re: wracajcie do siebie IP: *.sinusnet.pl 27.12.12, 21:58
                nie chce Ziemi na własność wolałbym ją wydzierżawić i płacić za to i wtedy państwo zawsze by miało z tego pieniądze ale u nas trzeba wszystko sprzedać bo najważniejsza jest w tej chwili kasa a co będzie "jutro" już nikt nie myśli. Niech się nikt nie zdziwi jak po 2016 r będą obcojęzyczne nazwy miejscowości bo prawda jest taka że już całe regiony nie są polskie

Pozdrowienia dla tych co nic ich nie przekona nawet jak się daje wszystko czarne na białym. żal mi takich ludzi bo są krótkowzroczni i nie myślą o 2 osobie.
                • macii28 Re: 27.12.12, 22:05
                  małorolny ma troche racji. Nasze państwo od 20 lat zachowuje się jak alkoholik ,który musi wynieść i sprzedać szybko wszystkie przedmioty z domu ,żeby choć na chwilę zalać robaka.
                  I trudno się potem dziwić że pracujecie za byle jakie pieniądze na kasie w biedronce bo z tego co widzę to raczej biedota tutaj pisze zazdrosna ,że ktoś potrafi walczyć o wiecej niż te siedzenie na kasie.
                  Przecież nie o te traktorki chodzi ,które co dzień o tej samej porze jadą ustaloną trasą i bardzo łatwo ich uniknąć;)
                  • gigiart Re: 27.12.12, 22:30
                    niestety ja jadę komunikacją miejska i nie da się ominąć kolumny rolasów, swoją drogą ciekaw jestem jakby ich tak blokować w trakcie żniw czy byliby tacy szczęśliwi?
              • ok-cham Wzruszyłem się... 27.12.12, 22:06
                Ja kocham szczecińskie kamienice. Mogę najechać cię podczas żniw, żeby jakąś bezprzetargowo i na raty wydębić dla siebie? Żeby nie wpadła w obce ręce na przykład? Zgnije ci może od tego wątroba i co nieco w polu, ale wesprzesz - mam nadzieję - ziomala?
                • Gość: małorolny Re: Wzruszyłem się... IP: *.sinusnet.pl 27.12.12, 22:16
                  Ciebie nic nie przekona i obawiam się że chyba jesteś opłacony przez obce korporacje do pisania takich komentarzy albo nie jesteś do końca zdrowy.

Wiecie ludzie nikt dla przyjemności nie jeździ ciągnikami powinniście zrozumieć że jest źle. Ale my Polacy zorientujemy sie za późno jak zwykle.
                  • ok-cham Re: Wzruszyłem się... 27.12.12, 23:18
                    Nie jeździcie dla przyjemności, ale dla hektarów, których wartość na rynku gwałtownie wzrosła. Nie stać was, by za nie zapłacić cenę rynkową, więc próbujecie wymuszenia, gnębiąc przypadkowych zakładników. A że zamiast sztachet macie ciągniki? W tej chwili to tylko narzędzia do terroryzowania miasta.
                  • Gość: kułak Re: Wzruszyłem się... IP: *.xdsl.centertel.pl 03.01.13, 16:41
                    nikt nie jeżdzi dla przyjemności - ma rację "małorolny" . nękacie miasto bo chcecie wyłudzić od państwa ziemię za marne grosze, wam nie wystarczy obietnica ministra, że eliminuje się "słupy",
                    każdego startującego w przetargu otwartym prześwietlą właściwe służby.
              • Gość: ZS Re: wracajcie do siebie IP: *.opera-mini.net 28.12.12, 00:46
                Absolwent rolnictwa mniemam. No trzeba pomagać i utrzymywać lokalny patriotyzm. I na start młodym rolnikom po 400 ha a każdemu inżynierowi m3 i malucha. Załóż szklarnie i sady jak brakuje ziemi. Ale za buraki dobre są stawki i dopłaty nie? ;) p.s. do obsługi 400-500 ha wystarczy jeden lub dwa takie traktory. Dużo bogatych rolników się zjechało. p.s.s. Boom na ziemie w PL przygasł. Duże pieniądze inwestują dalej na wschód więc nie bójta się chłopy.
              • Gość: ZS Re: wracajcie do siebie IP: *.opera-mini.net 28.12.12, 11:49
                Znajomy człowiek morza opowiedział mi historię. Na statek przyszedł nowy marynarz, i wszystkim opowiada że kocha morze. Do kapitana przychodzi stary bosman i mówi że mają wariata na pokładzie co kocha morze. Kapitan nie zgodził się go zdjąć i bodajże tamten facet skoczył w fale. Lepiej kochaj żonę i dzieci.
          • Gość: Rz Re: wracajcie do siebie IP: *.szczecin.mm.pl 28.12.12, 09:08
            Wam się nic nie opłaca , wystarczy popatrzeć na klientów sklepów wiejskich - kupujecie ziemniaki , marchew , mięso , jajka itd . większość z Was nic nie produkuje . Kupienie na wsi warzyw , jajek czy mleka graniczy z cudem . Dostaliście z Brukseli socjal - nie za produkcję a przebronowane ugory , dostajecie praktycznie na wszystko i jeszcze Wam mało . My w mieście też chcemy działki budowlane za półdarmo , tylko nam żaden mierny, ciemny i tchórzliwy urzędnik nie wyda pozwolenia na nękanie miasta .
            • art.usa Re:wracajcie do siebie; Albo na Syberyjską ziemię 28.12.12, 14:51
              Mądrze powiedziałeś.
              Chcą jeszcze więcej za wegetacje.
              Na Syberię z nimi tam ziemi w brud, niech tam ryją ile chcą.

Gość portalu: Rz napisał(a):

> Wam się nic nie opłaca , wystarczy popatrzeć na klientów sklepów wiejskich - ku
              > pujecie ziemniaki , marchew , mięso , jajka itd . większość z Was nic nie produ
              > kuje . Kupienie na wsi warzyw , jajek czy mleka graniczy z cudem . Dostaliście
              > z Brukseli socjal - nie za produkcję a przebronowane ugory , dostajecie praktyc
              > znie na wszystko i jeszcze Wam mało . My w mieście też chcemy działki budowlane
              > za półdarmo , tylko nam żaden mierny, ciemny i tchórzliwy urzędnik nie wyda po
              > zwolenia na nękanie miasta .
            • Gość: eSka Re: wracajcie do siebie IP: 212.2.126.* 29.12.12, 12:34
              Gość portalu: Rz napisał(a):
              > Wam się nic nie opłaca , wystarczy popatrzeć na klientów sklepów wiejskich - ku
              > pujecie ziemniaki , marchew , mięso , jajka itd

To jest wynik specjalistycznej produkcji w rolnictwie - klient rolnik jest jej odpowiedzią.

> większość z Was nic nie produkuje .

To jest nie prawda i opinia wobec rolnika mieszkającego z dala od miasta.

> Kupienie na wsi warzyw , jajek czy mleka graniczy z cudem .

Obecnie w każdej wsi mieszka góra dwóch lub trzech rolników, którzy specjalizują się tematycznie. Znam wieś, gdzie kurczaków było w tys. szt a jajka sprzedawane w uzdrowisku.

> Dostaliście z Brukseli socjal - nie za produkcję a przebronowane ugory,

Myśle, że ambicją protestujących nie jest być na socjalu. Kto n ie chciał pracy na ziemi
              to kilka lat temu wyjechał za granice do pracy, dzięki takiemu zachowaniu spadkobierców
              nabyłam "widok z obrotem ciał niebieskich" i bez udział gruntu z ANR.

Temat w TVP podpowiada jaka jest prawda w temacie dla oddania meczu walkowerem.

My w mieście też chcemy działki budowlane
              > za półdarmo , tylko nam żaden mierny, ciemny i tchórzliwy urzędnik nie wyda po
              > zwolenia na nękanie miasta .
    • art.usa Przyjdzie minister i powie, chcecie ziemi? 28.12.12, 07:39
      Idźcie do Niemniec, tam bankrutuje gospodarz po gospodarzu.

Problem z ziemią to problem dotacji.
      Posiać kukurydzę i skasować miliony z UE,
      to coś pięknego.

Winien dziad Burmistrz Szczecina, co wpuścił barachło na ulice Szczecina.
      • Gość: medyk rolnicy będą płacić na służbę zdrowia IP: 79.162.143.* 03.01.13, 19:05
        rolnicy posiadający ponad 6 hektarów zapłacą 1 zł od osoby, od każdego hektara kwartalnie. więc rolnik posiadający 7h jak będzie sam zapłaci 2 zł za kwartał a ile wy zapłacicie za kwartał?
        • Gość: stop itd STOP - Mobilnym Fotoradarom ITD IP: *.szczecin.mm.pl 03.01.13, 20:10
          www.facebook.com/pages/STOP-Mobilnym-Fotoradarom-ITD/467830363253589
    • art.usa Za służbę zdrowia terrorystów płacą ich ofiary. 03.01.13, 20:26
      Jeszcze chcą byście płacili za ich ziemnię.
      Dotacje Unijne;
      za siedem hektarów dostają dotacji około 5 tysięcy zł.
      Myślę że jest dość Unijnej kasy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka