Dodaj do ulubionych

Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dysonan...

13.02.13, 23:07
No nie mogę!!!
Stare, komunistyczne rupiecie mają czelność czegokolwiek żądać!!!???
A do azylu z nimi!
Obserwuj wątek
    • zamani Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dysonan... 13.02.13, 23:13
      Tej klasy uczony, jak BB, potrafi zawsze błysnąć erudycją i fajerwerkiem niekonwencjonalnej myśli ( nie wiem, co pisał autor, ale mam na ten temat zdanie). Geniusz!!!
      • op_par Biedni wielbiciele bajek! 13.02.13, 23:52
        Dawniej by spalili projektodawców z pieśniá pobożną na ustach (jak sw.Dominik na obrazie w Płocku).
        Teraz tylko mogą zwyzywać tych co nie wierzą w bajki ! Albo, jak tropiciel Nowak, włóczyć po sądach! XXI wiek!
        • zed.1 Re: Biedni wielbiciele bajek! 14.02.13, 02:41
          Baran robi z jednosci narodowej miejsce kultu. Ta ulica tylko nazwe od papieza a nie jest oddana we wladze kosciola.

Proponuje pomnik na Placu Orla. To lepsze miejsce a i moze odgoni to od tego rejonu pazury opus dei.
          • Gość: oder Re: Biedni wielbiciele bajek! IP: *.30.69.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.02.13, 12:46
            kol Zet1 nie opus dei ale OPUS DIABOLI. - polecam goraco KH Deschner -OPUS DIABOLI, Otwiera oczy uszy i węch na najwieksze draństwo ludzkosci.
      • Gość: 2@2 Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 09:04
        Super! Baran o czymś nie słyszał,to po prostu tego nie ma.
        • blogfiles Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson 14.02.13, 09:10
          p.Baranowi zdarza się czasem zapomnieć to i owo. Nie wiem czy to prawda, ale ktoś mi opowiedział o książkach które od studentów pożyczał i zdarzyło mu się zapomnieć. Podkreślam - nie wiem czy to prawda, więc proszę mnie po sądach nie ciągać za to.
        • Gość: oder Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.30.69.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.02.13, 12:53
          Panie Bazyli Baran- w tramwaju zerknąłem na konspekty, czy notatki studentki o etyce. awynikało z nich , ze twórcami etyki byli tylko tzw święci chrzescijaścy, jezeli czerpał pan wzorce filozofii, i etyki z chrześcijaństwa to wiedza panska jet wiedzą na poziomie radnych miasta Szczecin.
          • Gość: korzeń nadmorski Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 15:42
            Gdyby tak puścić w Polskę wypowiedz naszego , nadmorskiego geniusza ,więcej osób miałoby znowu rozrywkę , a nasz region stałby się choć na chwilę sławny!
          • Gość: ważny człowiek Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 16:22
            Nie słyszałem o B.Baranie i to jest NIEPODWAŻALNY dowód na jego nieistnienie
    • Gość: rudy Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 00:34
      Może tablicę na Piotra Skargi - na ogrodzeniu sądu, naprzeciw rezydencji Arcybiskupa Dzięgi. Będzie symbolicznie.
    • lonelyboy1989 Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson 14.02.13, 00:50
      Starsi ludzie swoją aktywność społeczną powinni starać się ograniczać do pielenia grządek na działkach. Mielibyśmy wtedy spokój zarówno ze stetryczałymi ateistami albo organizacjami kombatanckimi, sypiącymi z rękawa kolejnymi patronami dla lokalnych ulic i placów.
      • Gość: miki Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 14.02.13, 08:59
        ale doopek z ciebie, powiedz to swoim rodzicom i dziadkom
        • wredny_menel Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson 14.02.13, 09:29
          Gość portalu: miki napisał(a):

> ale doopek z ciebie, powiedz to swoim rodzicom i dziadkom

Co ty chcesz od lonelyboy1989 , to tylko katolacka wersja Pawki Morozowa ;D

Pawlik Morozow
          pl.wikipedia.org/wiki/Pawlik_Morozow
          • Gość: Sz. Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.play-internet.pl 14.02.13, 09:35
            A skąd-to jeden z kilku oświeconych tutaj....Ja proponuję usypiać staruchów-jak psy...Jaka oszczędność na lekarzach....
            • Gość: BógHonorDziczyzna Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.ip.netia.com.pl 14.02.13, 10:09
              Ty nie odwracaj kota ogonem, parafialny kundlu!
              • Gość: Sz. Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.play-internet.pl 14.02.13, 10:23
                To już nie stadionowy?Wytarłeś z twarzy resztki śluzu Anki Grodzkiej?
                • evergreen111 Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson 14.02.13, 11:03
                  Ha ha ha! Cóż za znakomita riposta! Lekka, przewrotna, wyrafinowana, celna - gratuluję poczucia humoru :-(
                  • Gość: BógHonorDziczyzna Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.ip.netia.com.pl 14.02.13, 11:14
                    Koń jaki jest, każdy widzi. Grodzkiej by mógł pantofle pastować, o ile by nie zepsuł szczotki :)
            • Gość: oder Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.30.5.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.02.13, 13:01
              [b] oder do sz.
    • danutadom Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dysonan... 14.02.13, 01:38
      Widzę, że anonimowe lemingi z lekka trącą faszyzmem, nieładnie. Od ludzi doświadczonych trzeba się uczyć a nie próbować ich zmarginalizować.
    • brzeczyszczykiewicz_1 Koscioly moze nie szpecą centrum Szczecina? 14.02.13, 08:08
      "Ja bym nie chciała odnosić się do ideologii w ogóle, ale jestem przeciwna stawianiu różnego rodzaju tablic, które przez swoją formę płyt na kostce granitowej de facto szpecą centrum Szczecina - mówiła radna niezależna Małgorzata Jacyna-Witt. - Może jest to czas, żeby zacząć zagospodarowywać nimi teren nowego cmentarza przy ul. Bronowickiej?"

Szanowna Pani Malgorzato! Setki klerykalnych pomniczkow, kosciolow, oraz innych przydroznych miejsc kultu wszelkiej masci Marysiek, Jezusiczkow i innych trojaczkow, SZPECA CALA POLSKE i jakos to Pani nie przeszkadza. Tak wiec morda w kubel szanowna Pani, albo od jutra zaczynamy czyszczenie Polski z przejawow podleglosci Watykanowi.

• Gość: Dzicz w zachpomie Polubilem menela ze Slaskiej.. IP: *.ias.bredband.telia.com 14.02.13, 08:10
      w porownaniu z Baranem, brak mu tylko garnituru...
    • Gość: Voland Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 09:06
      Bazyli Baran: Łyszczyński? Nie słyszałem
      - Parę razy w życiu zdawałem poważne egzaminy z filozofii, ale o takim wielkim filozofie-myślicielu pierwszy raz słyszę - mówił radny PO Bazyli Baran. - Jeżeli jego zasługą jest napisanie traktatu o nieistnieniu Boga, to jest to dość mizerny argument. Jeżeli jego zasługą jest, że spłonął na stosie, to w tym czasie spłonęło tysiące kobiet posądzonych o to, że są czarownicami.

Ty Baranie przecież to katolicy w ramach swojej miłości palili na stosach.
      Dzisiaj ci katolicy gwałcą dzieci.
      A ty Baranie wychwalasz ich jeszcze swoim JP II
      • Gość: Sz. Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.play-internet.pl 14.02.13, 09:38
        A ci katolicy poza gwałtami na nieletnich,to żydów i murzynów nie mordują?
        • Gość: edek Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 11:25
          Chwilowo Żydów i Murzynów nie, Teraz jest czas na Muzułmanów.
    • lokke Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dysonan... 14.02.13, 09:29
      "Czy w Szczecinie nie mieszkała jakaś szanowana osoba, działało towarzystwo, które uczestniczyło w ruchu ateistycznym? Może poszukać związanych z nimi miejsc i tam umieścić taką tablicę"

Jestem za. Z tego co wiem to chyba Urlike Meinhof pochodziła z okolic Szczecina i była ateistką. Przdałaby się tablica jej poświęcona.
      • Gość: edek Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 11:17
        Ty to nawet nie wiesz jak używać wyszukiwarki.
        • lokke Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson 14.02.13, 14:23
          Gość portalu: edek napisał(a):

> Ty to nawet nie wiesz jak używać wyszukiwarki.

Ty pewnie niczego innego nie używasz.
          Ingeborg Meinhof urodziła się w Świebodzinie i mieszkała w Płotach.
          • Gość: edek Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 15:36
            Sam e sobą nie możesz dojść do porozumienia o którą Meinhof ci chodzi a na mój temat chcesz się wypowiadać?
    • maxwoj Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dysonan... 14.02.13, 10:47
      Po co taki patron? Beda sie modlic, Kazimierzu, patronie ateistow, modl sie za nami? :)
      • Gość: edek Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 11:20
        A po co Piłsudski np. Modli się ktoś do niego?
        • Gość: gogo Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 14:06
          Przed marynarzem można sobie klęknąć...

Ogólie lubię gdy radni wiedzą lepiej od mieszkańców czego mieszkańcy mogą chcieć. Inaczej ich wybieranie byłoby głupotą. Także wybierajmy sobie.... my czyli ciemna masa i dziękujmy Baranowi i Jacynie za ich mądrość i wyszukaną niewiedzę.
    • Gość: Meduza Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.globalconnect.pl 14.02.13, 14:27
      Wyjątkowo hecne mohery a rebour!
    • gradus2004 Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dysonan... 14.02.13, 16:26
      leming jak zobaczy takich jak ci na zdjeciu to od razu sobie pomysli "zacofane mohery, ciemnogrod, katolaki" a tu zonk. To sa akurat mlodzi, wyksztalceni, postepowi z duzego miasta! :) No i leming ma problem bo nie tak sobie wyobrazal grupe do ktorej by chcial aspirowac :)
      • Gość: leming z prawicy Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.ip.netia.com.pl 15.02.13, 09:27
        Problem to chyba masz ty, bo twoje słowa świadczą o braku szacunku dla ludzi starszych i odmawianiu im prawa do uczestnictwa w życiu publicznym.
        • gradus2004 Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson 15.02.13, 10:38
          chyba nie zrozumiales co napisalem...
          • Gość: leming z prawicy Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.ip.netia.com.pl 15.02.13, 10:44
            A może zrozumiałem? Przypisujesz innym złe intencje, generalizujesz, piętnujesz, wykluczasz.
            Może naprawianie świata zaczniesz od siebie?
            • gradus2004 Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson 15.02.13, 11:24
              Gość portalu: leming z prawicy napisał(a):

> A może zrozumiałem? Przypisujesz innym złe intencje, generalizujesz, piętnujesz
              > , wykluczasz.
              > Może naprawianie świata zaczniesz od siebie?

Nie zrozumiales!
              kogo ja wykluczam?

Z kogo sie w "mainstreamie" nalezy wysmiewac? Z postepowych czy z "zacofanych moherow".
              Komu miano zabierac dowody przed wyborami - postepowym czy moherom?
              Przypomnij sobie obrazki typu:
              lukaniu.blox.pl/resource/mohery.jpg
              No i teraz sie zastanow jeszcze raz kto wyklucza i kto jest wykluczany.
              • Gość: leming z prawicy Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson IP: *.ip.netia.com.pl 15.02.13, 13:33
                Nie zauważyłem żeby "mainstream" pochwalał poniżanie ludzi starych. A na pewno nie bardziej niż media prawicowe, które np. bardzo lubią podkreślać że idee narodowe trafiają do młodzieży. Lubują się w pokazywaniu rodziców z dziećmi na wszelkich marszach poparcia/potępienia.

Masz uproszczoną wizję rzeczywistości - dzielisz na "swoich" i obcych, czyli uczciwych i mainstream, który jest samym złem. A co to w ogóle jest "mainstream"? Powtarzasz to hasełko bo tak ci napisali? Umiesz podać definicję mainstreamu? Moim zdaniem Ziemkiewicz z Rydzykiem są tak samo mainstreamowi jak np. Blumsztajn z Bonieckim - jednych i drugich możesz kupić w kiosku. Różnica jest taka, że tylko prawicowi wrzeszczą jacy to są niepokorni i patriotyczni - zarabiają na dzieleniu. Zarabiają na takich jak ty.

A propos hipokryty Ziemkiewicza i prawicowego szacunku dla starszych:

www.youtube.com/watch?v=K8crPrV1hBg
                Coś masz do powiedzenia na ten temat?
                • gradus2004 Re: Tablica dla patrona ateistów? Radny PO: dyson 15.02.13, 16:00
                  > Różnica jest taka, że
                  > tylko prawicowi wrzeszczą jacy to są niepokorni i patriotyczni - zarabiają na
                  > dzieleniu. Zarabiają na takich jak ty.

zauwazyles moze jak wlasnie dzielisz?

Hehe, niech zgadne, czytasz GW "nam nie jest wszystko jedno" i ogladasz "cala prawde cala dobe"? :)
                  Niestety stosujac gazetowo-wybiorcza logike sam zapedzasz sie w kozi rog.
    • Gość: dziki Oraliści IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 16:48
      To młodzieżówka oralno-palikotowa.
      Znam kilku ateistów ,ale żaden nie demonstruje ostentacyjnie swojej wrogości wobec kościoła, są obojętni.
      Proponuje Oralistom napisać akt apostazji i zastrzec ,że na swoim pogrzebie nie chcą księdza.
      Słupek i międzynarodówka im wystarczy
      • Gość: katotalibie! Re: Oraliści IP: *.ip.netia.com.pl 15.02.13, 09:22
        A ja znam kilku katolików, którzy demonstrują swoją wrogość wobec ateistów. Im wolno? Przecież religia nakazuje chrześcijanom miłowanie bliźnich.

I czy tobie naprawdę się wydaje że ksiądz na pogrzebie to jest pragnienie milionów? Coraz więcej ludzi w tym kraju chce się po śmierci spopielać i ma w nosie wasze żałosne obrzędy - służące nota bene wyciągnięciu kasy. Tkwisz w jakimś strasznie ciasnym poglądzie człowieku!
    • mamoniowa303 kolejne pierdoły 15.02.13, 09:13
      A może ci prężnie działający członkowie Klubu Zgryźliwego Tetryka pobawili się w wolontariat w Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt ? Można powyprowadzać psy na spacer, posprzątać kojce, poszuakć domów dla porzuconych zwierzaków itd. Widać, dziadkom nie brakuje energii, można ją wykorzystać w bardziej pożyteczny sposób!
      • Gość: do pierdoły Re: kolejne pierdoły IP: *.ip.netia.com.pl 15.02.13, 09:17
        Tak jest, powinni ich zagonić do czynu społecznego.

Dodatkowym argumentem przeciwko nim jest wiek - jak starszy człowiek może wyrażać swoje poglądy?!
        • Gość: dysonans Re: kolejne pierdoły IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 10:34
          Czy ci młodzi,waleczni katolicy,co to już zarządzili czym kto ma prawo się zajmować wykrzykiwali przed siedzibami swoich biskupów -seniorów,ze powinni zajmować się sprzątaniem psich kup , a przed Urzędem Miasta, gdzie sprawuje funkcję radnego emeryt B.Baran ,zachowując jednakże wszystkie posady i funkcje z pełnym wynagrodzeniem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka