gregmi
07.03.13, 02:36
Luuudzieeee!
Wy nie zdajecie sobie sprawy, jak to jest malo, takie 5 tys miejsc (okolo).
Wlasnie przed chwila bylem ze znajomymi i ich dzieckiem w hali hokejowej. Eh tam, zadnej tam hali, zwykly blaszak, eliptyczny dach, kilka rzedow siedzen, w srodku dwa lodowiska. Oni wrzeszczeli, ja nudzilem sie jak pol-mopsa, bo to nie moje dziecko szuflowalo kijem, policzylem miejsca. A co tam, moze sie przydac. I sie przydaje!!!!!
W malutkiej blaszanej hali, kilka (ale doslownie KILKA) rzedow lawek, bylo SZESC tysiecy miejsc. Dla urozmaicenia dodam, ze takich hal w tym miescie 750 tys mieszkancow, a wiec nawet nie dwukrotnie wiekszym od Szcz, jest ... czternascie.
Oczywiscie, "nie mam wiedzy" o kosztach budowy tych hal, ale gdyby to bylo 50 milionow dolarow za sztuke, to mieszkancy zlinczowaliby rade miejska.
Jesli miasto pt. Szczecin i jego wlodarze chca cokolwiek zrobic / osiagnac / zbudowac / znaczyc to wy wszyscy MUSICIE, ale naprawde MUSICIE myslec. Inaczej niestety to jedynie duzy odkurzacz historii was wciagnie. Nie macie wyjscia, pozorni wlodarze, nie macie...
Zycze dobrego samopoczucia i glosow w rodzaju "nie wie, o czym mowi, u nas sa inne uwarunkowania" (no wlasnie sa innne, przestancie KRASC)
I nie pozdrawiam, bo was nie lubie
ps, w zyciu nie wyobrazam sobie, by budowa byle budyneczku, BARDZO watpliwej urody (czytaj - krancowo szkaradnej, pojecia widocznie nie macie jak LADNE i wdzieczne moga byc takie perelki) mogla przeciagnac sie ponad termin. Albo sie umie, albo sie nie spiewa. Przeciez proste, nie.