Dodaj do ulubionych

E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi produk

05.11.13, 11:17
Szczecińscy emeryci -spotkać ich można ,gromadnie ,w hipermarketach przy półkach z żywnością przecenioną z uwagi na minięcie terminu przydatnosci do spożycia....Przy odpadach żywnościowych na targowiskach...

Szczecinski PCK NIE prowadzi magazynu z żywnością dla ubogich mieszkańców.,
Odsyłaja biedaków do K O S Z A L I N A !!!
Tam jest własciwy terytorialnie dla szczecińskich emerytów magazyn wydajacy paczki z zywnością dla ubogich! Sprawdziłem TO ! Dla biedaka paczki, PCK - Koszalin ,nie wysle do Szczecina ze względów formalnych. W eleganckim i rozległym biurze PCK -Szczecin , nic na TO nie poradzą !!!Odsyłają do "opieki "społecznej i k o ś c i o ł a katolickiego .Zapytałem , a co z ateistami ? "A, to ich problem ! Niech się nawrócą !!!" :-(((
W Szczecinie , nie ma też Banku Ż y w n o ś ć i dla ubogich mieszkańców miasta !!!
Najbliższy punkt dystrybucyjny jest w G r y f i n i e !!!!
Tu przypomnę panu Krzystkowi i szczecinskim prezesom PCK ,itp stowarzyszeń ,że to najbiedniejsi dzisiejsi emeryci - BUDOWALI TO MIASTO !!!
Do koscioła ich nie odsyłajcie !!! W tej , otoczonej nienajlepszą "sławą" organizacji nie każdy biedak znajdzie pomoc, nie kazdy zda egzamin z dziesieciorga przykazań i odklepania wszystkich "stacji różańcowych" .
Władzo magistracka! Rusz głową ,otwórz oczy ,zobacz CZŁOWIEKA !!!
Przypomnij sobie ,co napisali robotnicy na Krzyżach Stoczniowców w Gdańsku !!!
"TY który skrzywdziłeś ...."

Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: 195.124.114.* 05.11.13, 12:13
      biedni emeryci nie pasuja do koncepcji Floating Garden 2050 wiec musza opuscic miasto, najlepiej na wlasny koszt i po cichu ew. spoczac na cmentarzu ale nie w grobie bo miejsca szkoda tylko malej gustownej puszeczce np po coli ...
    • demonsbaby to jest przykre 05.11.13, 14:09
      i chyba jedyny właściwy komentarz jaki w tej chwili przychodzi mi do głowy. Żałosne i podłe mogą być tylko podrygi tych zapyziałych figurek na szczeblach decyzyjnych, słusznie piastujących swoje stanowiska w służbie społeczeństwu.
      Dlaczego i tam nie ma ludzi z powołania, a z domeny "pomocy społecznej" w każdym wymiarze stworzono "rentowność przedsięwzięcia"?

Żywność przeterminowana nie jest już tylko chodliwym towarem wśród ubogich emerytów... społeczeństwo wcale się nie wzbogaciło. Szczególnie chodliwym towarem miał być tańszy zamiennik leków w aptekach z przeznaczeniem dla emeryta, która przeżuwa czerstwą bułkę bo mu się zachciało w życiu nie w kamaszach spacerować, ale motorniczym być ....

Emerycie albo chorujesz śmiertelnie i to najlepiej na nowotwory, bo z racji wieku nie nadajesz się wg. koszyka NFZ do leczenia (nie rokujesz) albo zacznij się unicestwiać wraz ze śmiercią głodową. Tudzież jak swego czasu w krajach azjatyckich, żeby nie stwarzać problemu dla młodszych pokoleń - rozbujaj się na jakiejś linie?

Tyle tylko, że kolejne pokolenia te średnio 30 lat młodsze mają mieć jeszcze lepiej na głodowych emeryturach.
      • Gość: Gosc Re: to jest przykre IP: 195.124.114.* 05.11.13, 14:16
        Dlaczego i tam nie ma ludzi z powołania, a z domeny "pomocy społecznej" w każdym wymiarze stworzono "rentowność przedsięwzięcia"?

miasto to firma cytujac klasyka, emeryci to koszt a kosztow zaden menago nie lubi wiec przydupas umocowany na takim stolku bedzie ze skory wychodzil zeby zadowolic prezia ... gdyby miasto ruszylo z akcja odbioru, przechowywania i wydawania zywnosci to wtedy hipermarkety moze by sie przylaczyly ... ale tu jest Szczecin tu "niedasie" wiec emeryci zeby w sciane i aby do 1-szego ...
        • Gość: SromotnikBezwstydn Re: to jest przykre IP: *.static.espol.com.pl 05.11.13, 17:16
          "..... gdyby miasto ruszylo z akcją odbioru, przechowywania i wydawania żywnosci ,to wtedy hipermarkety moze by sie przylaczyly...."

Nie tylko hipermarkety ,Ale zakłady produkujące żywność np. Agryf , czy Drobimex.
          Wiem ,że gdy działał jeszcze Dom Dowlaszów ,czy D.D. "Zielony Dwór" to te zakłady dostarczały tam różne produkty gratis, ale i hurtownie spożywcze również.

Przy prezydencie funkcjonuje jakiś wydział d/s organizacji pozarządowych z sekretarkami itp "bazą" oraz dyrektorem jako "nadbudowa" .
          Czy oni nie mogliby w Szczecinie powielić taką organizację cjak Bank Żywnosci ???
          Przecież taka forma samopomocy społecznej jest popularna w pozostałych regionach PL ,a w krajach UE wręcz obowiązkowa w kazdej aglomeracji i gminie !
          Czy darowizny mają płynąć w Stsetsinie tylko via kościół i Caritas ?
          Po co ?
          Żeby sobie krk'kowcy zasługi przypisywali i obżerali sie darami ?
          Chyba wielu pamięta co było z darami dla ludzi ,słanymi z Zachodu dla "S" via kosciół katolicki i przez plebanie ....
    • jeepwdyzlu ake krzystek katolik i mordę pełną frazesów 05.11.13, 15:26
      ma
      podobnie jak biskupi

mają w dupie ubogich???
      to o raju mogą zapomnieć....
      jeep
      • Gość: Cap kościelny Re: "TY,który skrzywdziłeś..." IP: *.static.espol.com.pl 05.11.13, 17:22
        Miłosz Czesław

Który skrzywdziłeś

"Który skrzywdziłeś człowieka prostego
        Śmiechem nad krzywdą jego wybuchając,
        Gromadę błaznów koło siebie mając
        Na pomieszanie dobrego i złego,

Choćby przed tobą wszyscy się kłonili
        Cnotę i mądrość tobie przypisując,
        Złote medale na twoją cześć kując,
        Radzi że jeszcze dzień jeden przeżyli,

Nie bądź bezpieczny. Poeta pamięta.
        Możesz go zabić - narodzi się nowy.
        Spisane będą czyny i rozmowy.

Lepszy dla ciebie byłby świat zimowy
        I sznur i gałąź pod ciężarem zgięta."
      • Gość: ajpitoajpi12 Re: ake krzystek katolik i mordę pełną frazesów IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.13, 08:04
        przecież oni już są w raju, osiągnęli to co najlepsze ich może spotkać, a w inne stany nie wierzą, aż takimi baranami nie sa.
    • Gość: Bezwstydniksromotn Juz dawno mowilem; IP: *.ias.bredband.telia.com 05.11.13, 18:58
      Jak sie nie potrafi zorganizowac spoleczenstwa na zdrowych podstawach, to zeby w sciane, a morda w kubel.
    • Gość: aqq zrobić krucjatę emerycką! IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.13, 19:46
      kiedyś Kościół katolicki organizował krucjaty dziecięce, aby bogobojnie zmniejszyć zbyt liczne pogłowie
      teraz można - idąc za przykładem - zrobić krucjatę emerycką
      cel ten sam
      ZUS zasponsoruje ;)
      • Gość: SromotnikBezwstydn Re: Ty,który skrzywdziłeś.... IP: *.static.espol.com.pl 05.11.13, 20:27
        kosciół katolicki szykuje w Szczecinie , dla biednych i niedołęznych "wriatkowo"w dawnym szpitali kolejowym .
        Tutaj razem z krzystkiem zamkną wszystkich niezadowolonych.
        "siostry" burdelomeuszki, opiekujace się w czasie wojny SSmannami mają doswiadczenie ....
        • demonsbaby Re: Ty,który skrzywdziłeś.... 06.11.13, 08:11
          Gość portalu: SromotnikBezwstydn napisał(a):

..... zamkną wszystkich niezadowolonych.
          > "siostry" burdelomeuszki, opiekujace się w czasie wojny SSmannami mają doswiad
          > czenie ....

Skąd bierzesz te teksty... w kontekście problemu nie powinnam, ale nie wytrzymałam i parsknęłam śmiechem, opluwając monitor.
          • Gość: SromotnikBezwstydn Re: Ty,który skrzywdziłeś.... IP: *.static.espol.com.pl 06.11.13, 09:48
            Z życia , Skarbie. "BaboDemonie"Z obserwacji życia.
            W pobliskich Policach , w obozie "pracy" powolnie konało 30 000 niewolników ...
            a miłosierne "siostry" pielęgnowały nazi-oprawców ....
            Teraz "siostry" przejmują "swoje" minie bez wyrzutów sumienia.Zbudują zamknięty dla społeczności psychiatryk ....Wszak to będzie terytorium watykańskie...
            W Poczerninie (w lasach , między Stargardem a Goleniowem) mocą uchwały episkopatu PL biskupi urządzili w poniemieckim majątku Centrum Egzorcyzmu.
            Majątek dostali od wojewody na takich zasadach ,jak burdelomeuszki -szpital kolejowy.Teraz egzorcyzmują tam ludzi "opętanych"...
            Bez sądów, bez nadzoru władzy cywilnej ,bez lekarzy "egzorcyzmują" tam ludzi zamkniętych za wysokim murem....Kto dostarcza tam ludzi do obrzędów ? Którz to wie ?!Dziennikarze też nie mają tam wglądu...
            Władza wespół z krk dba, aby elementy niewygodne eliminować z zycia społecznego.
            Ex posła , który upominał się o eksmitowanych biedaków - zamknęli do pie.rdla....
            Prezes "Samoobrony" -"powiesił się" , bo mówił o torturowaniu talibów w podolsztyńskich Klewkach .teraz , gdy PL , za kilka dni ma stanąć w tej sprawie przed Trybunałem w Strasburgu , przyleciał do W-wy sekretarz stanu z USA z gotową mową obrończą dla swoich wasali....
            Obserwuj życie....
            Zauważ , kiedy zlikwidowano Stocznię Szczecińską .
            A było to wkrótce po strajku kobiet - szwaczek w ZPO "Odra". Na odsiecz kobietom przybyli stoczniowcy i za du.pę wywlekli zza biurka prezesa Walusia.
            Oczywiście ,władza warszawska w obawie przed powtórką tego wzorca na swoim tyłku, przystąpiła do likwidacji klasy robotniczej ...nie tylko w Sz-nie...
            Upominam się o emerytów i biedaków w róznych instytucjach.
            Wobec braku reakcji, postanowiłem założyć ten wątek...Czy to odniesie jakiś skutek ??? Co najwyżej wyląduję w Poczerninie lub w psycholce u burdelomeuszek z Trzebnicy (pod Wrocławiem) , gdzie już narobiły niezłego syfu!
            • Gość: Gosc zamiast produkowac sie na forum IP: 195.124.114.* 06.11.13, 11:47
              sprobuj zainteresowac tematem radnych, niedlugo wybory wiec SLD chetnie wytknie prezydentowi emerycka niedole zeby zapunktowac :-)
              ps
              a co do PCK to ewidentnie maja nadmetraz :-)
              www.pck.szczecin.pl/index.php/ogloszenia/wynajem-pomieszczen-biurowych
              • Gość: SromotnikBezwstydn Re: E m e r y c i żywią się.. Radni ! Buuhaha.!! IP: *.static.espol.com.pl 06.11.13, 14:53
                Przeciez wiesz .Radni są bezradni!
                A szczecińska SLD ? Przecież współrządzi miastem wespół z resztą i pokornie oddaje kosciołowi Szczecin ...po kawałku.... na żądanie arcybiDziękrzystka...
                • Gość: Gosc Re: E m e r y c i żywią się.. Radni ! Buuhaha.! IP: 195.124.114.* 07.11.13, 07:46
                  Krystek juz podgryza prezia wietrzac krew :-) jak prorok wygrzebie cos w inwestycjach UM to kariera prezia moze sie skonczyc szybciej niz przypuszczamy, na razie wywala wszystkich zwiazanych z Centrum Zeglarstwa i czysci kwity zeby znow wygladalo na "chcielismy dobrze a wyszlo jak zwykle"
            • demonsbaby Re: Ty,który skrzywdziłeś.... 06.11.13, 17:48
              w splocie opisanych zdarzeń, owszem jest jakaś logika i nawet nierozmyta... choć zwolennikiem teorii spiskowych nie jestem. Faktem jest, że istnieje akceptacja działań i zachowań "klasy politycznej" wspieranej duchowo przez różowe nocniki, a wychodzi od społeczeństwa. Gdzie leży przyczyna? W poczuciu bezsilności, niemocy??? A może niekoniecznie (wiara góry przenosi ... rzekomo) - może to nie jest sam w sobie brak sprzeciwu spowodowany niemocą i brakiem wpływu Iksińskiego czy Kowalskiego na rozpirzenie układów i układzików... ale fakt, że kolejne lata sprzed transformacji ustrojowej na równi, a można sięgać i głębiej nauczyły Polaka "jak kombinować, żeby przetrwać". Tylko ten spryt przerodził się w jakieś zjawisko niepożądane. To co w krajach zza granicy od zachodu uznawane jest za korpucję i korupcję polityczną, u nas jest klasyfikowane jako zachowanie nieetyczne. Okazuje się, że jedynym elementem walki z korupcją jest jakiś dorsz na talerzu ... a tu jawnie w mediach nadawane przekazy o nie tylko wykroczeniach elyty politycznej - giną w masie kolejnych przekazów ... i następuje? Brak reakcji, zaczynamy traktować wszystko jako normę. Może potrzebna jest Grecja, może potrzebni są ci transportowani na wysepkę ... bo jak w końcu coś piżnie to się wszystko porozkłada jak domek z kart... nie? Nie wiem, każdy burdel na chudych nóżkach się opiera.
              • Gość: SromotnikBezwstydn Re: Ty,który skrzywdziłeś.... IP: *.static.espol.com.pl 07.11.13, 19:58
                KTO ma się upomnieć o emerytów , o głodujacych , wstydliwie przemykających między regałami hipermarketów ku ochłapom ?
                Ci LUDZIE nawet sobie nawzajem wstydzą sie spojrzeć w oczy.
                Powiadasz , przykład Greckiego protestu . Ale tam na ulicę wyszli ludzie pracy , silni zdrowi .Wyszli ,gdy zatrzasnęły się banki a bankomaty przestały rzygać eurobanknotami.
                Młodzież polska upomniała się o swoje prawa do wolnego internetu , ale nie o miejsca pracy dla siebie . Upominanie sie o pracę - nie ma adresata... Wolny rynek - nie jest adresem . Młodziez emigruje . Rodzice i dziadkowie zostają , o ich utrzymanie mają zadbać struktury PAŃSTWA , które oni zbudowali .
                Tymczasem struktury , w tym i organizacje pozarządowe typu PCK i in. dbają o dobrostan i pensje swojej administracji i o odpowiednio urokliwe , opisowe sprawozdania dla władz. Jeden z forumowiczów na tym wątku zamieszcza link do strony szczecińskiego PCK....
                Ja tą oganizację odwiedzałem ..., odesłali do Koszalina...
                Ktoś inny radzi - zgłoś się do radnych szczecińskich...
                Liczę na szczecińskich DZIENNIKARZY .... Może podejmą wątek ...
                • demonsbaby Re: Ty,który skrzywdziłeś.... 08.11.13, 10:53
                  Temat nie jest chodliwy ... brak sensacji. Od czasów zmian ustrojowych, bieda w społeczeństwie stała się "tematem marginalnym" - nic nie szkodzi, że społeczeństwo biednieje, poziom frustracji rośnie, rośnie niezadowolenie społeczne (jak to? Zadowolenie społeczne rośnie wg statystyk OBOP), młodzi jadą myć kible albo magazyny na wyspach, mimo, że fach na poziomie inżyniera posiadają w pożądanych specjalizacjach technicznych, zdesperowani dłużnicy popełniają samobójstwa, samotni rodzice (głownie matki) pozbawieni w tym państwie opieki prawnej i społecznej, przysługującej im z najwyższego aktu normatywnego, popełniają samobójstwa rozszerzone - bo sąd rodzinny nie rozpatruje w jak najszybszym terminie spraw o zabezpieczenia alimentacyjne dzieci, bo opieka jej / jemu nie przysługuje bo wykazuje dochód - nie szkodzi, że z przychodu" musi spłacać zobowiązania rodzica, który odszedł i pozostawił rodzinie w gó.nie - bo sąd długów nie dzieli, a dla opieki społecznej za bogata/ bogaty - jak jeszcze mordę otworzy, że nie ma jak zabezpieczyć podstawowych potrzeb dziecka - to odbiorą. To jest praworządne państwo? Sromotnik Ty mówisz o emerytach? Emeryt jest za ta kreską postawioną przez rząd, która to okresla przydatność dla społeczeństwa, produktywni - nieudolni nie istnieją i są darmozjadami. Tak wyglądają dwa koszyki dla nas (społeczeństwa) przygotowane. Masz rację - utylizacja.
                  Nie wiem jak Ty, ale ja to grono zasilę przy końcówce swoich lat produktywnych, bo czeka mnie głodowa emerytura za swój wkład do rozwoju gałęzi gospodarczej w regionie.
                  Więcej praw do obrony mają zwierzęta, może mniej - ale więcej wrażliwych do obrony zwierzęcej niedoli.
                  • Gość: SromotnikBezwstydn Re: Ty,który skrzywdziłeś.... IP: *.static.espol.com.pl 08.11.13, 12:42
                    "Temat nie jest chodliwy..." dla dziennikarzy i polityków . Tak ,Demonsbaby, zgadzam się z Twoją obserwacją realu w III/IV RP.
                    "emeryci do utylizacji ..."
                    Tak , a 70 -80 letni politycy? Biskupi ? Naukowcy ?
                    Gdybym Ci napisał , źe ja już dawno powinienem być zutylizowany , to zapewne nie uwierzysz. Ty jeszcze czekasz na swoją "krechę" do odkreślenia na "utylizację" . Ja, w pewnym okresie transformacji(czyt. rozkradzenia majątku narodowego) podjąłem współpracę z takim światowym wydawnictwem "Who is Who" oddz. w PL.(nie jestem dziennikarzem :-) )
                    Spisywałem w Sz-cinie i woj. życiorysy ludzi "ważnych" dla regionu i PL, którzy zgłosili do wydawnictwa , chęć upublicznienia swego CV na stronach ich rocznika.
                    W trakcie tych wywiadów , od dwojga ludzi dowiedziałem się jak robi się "prywatyzację" (czyt. zagrabienie) przedsiębiorstwa państwowego , komunalnego czy spółdzielczego.
                    Od pozyskania tej wiedzy powiedziałem sobie :stop! Nie tędy droga! To nie jest to , idziesz wespół z tłumem w sadzawkę gó.na!
                    Postawiłem na dbałość o zdrowie, dobre samopoczucie , autentyczną wolność i bezpieczeństwo finansowe ( nie bogactwo).Życie jest tylko jedno. Żadnego dnia nie cofniesz .Wyszedłem z jarzma politycznego , religijnego i rodzinnego.
                    Nie uczestniczę w politycznych obszczekiwankach. Obrzydliwa jest dla mnie każda religia jako forma zniewolenia jakoby w imieniu boga.Wszak ja jestem cząstką twórczej,pulsującej energii Stwórcy Wszechswiata. Więc do czego mi mają być potrzebne obrazki , gipsowe figurki , paciorki rózańcowe (plastikowe, nie z drewna rózanego :-) )
                    Rodzinie dałem wolność od siebie a oni zwrócili mi moją wolność. Pomagamy sobie i wspieramy się wzajemnie ale nie stawiamy barier ani nie wbijamy kolców ( nie czyń tego , bo nie wypada ...zapal swieczki 1.XI ... , wywieś flagę 1.V lub 11.XI ...). Zaczęlismy siebie słyszeć ,widzieć dotychczas niezauważalne.... Pracuję nieustannie nad swoją dobrą kondycją fizyczną, psychiczną i finansową.Wszak politycy dbają tylko o nalezne im podatki a własciciele firm - o maksymalny zysk. Nikt nie zadba o mnie w sposób optymalny.
                    Staram się pobudzać ludzi do wyjścia z marazmu, do podniesienia głowy, do szukania alternatywy na następne swoje lata.Nie jestem sam. Jest wielu którzy się wspierają dla WSPÓLNEGO dobra. zapraszam np. do :grupamtw.pl , gdzie Zbyszek Bystrzanowski robi piękną robotę , dla nas wszystkich ...
                    Biedaka dostrzegam i nie udaję ,że go nie ma . Nie daję jałmużny ale staram się pomóc rozwiązać problem. Faryzeusza i obłudnika nie zostawiam w błogostanie .
                    Wszak nie jestem wolnym ,elektronem ani błędnym rycerzem lecz cząstką Wszechswiatowej Energii. Każde dobro-buduje nas wszystkich , każde zło umniejsza każdego z nas ...

• demonsbaby Re: Ty,który skrzywdziłeś.... 08.11.13, 17:49
                      Gość portalu: SromotnikBezwstydn napisał(a):

> "
                      > Tak , a 70 -80 letni politycy? Biskupi ? Naukowcy ?
                      Czy każdy z nich jest wybitny? Czy są wybitni bo większość życia byli medialni?

> Gdybym Ci napisał , źe ja już dawno powinienem być zutylizowany , to zapewne n
                      > ie uwierzysz.
                      Owszem bo to by oznaczało, że dzielą nas róznice pokoleniowe i doświadczenie życiowe, a mimo wszystko spostrzeżenia na temat funkcjonowania państwa i życia w społeczeństwie mamy podobne. Z drugiej strony albo to oznacza, że z wiekiem nabywa się wrażliwości albo z ciężarem doświadczeń życiowych.

> Od pozyskania tej wiedzy powiedziałem sobie :stop! Nie tędy droga! To nie je
                      > st to , idziesz wespół z tłumem w sadzawkę gó.na!
                      Przerosło Ciebie konkretnie co? Niepożadane zjawisko: "Polak potrafi"?

> Nie uczestniczę w politycznych obszczekiwankach.
                      W sensie rozrób czy krytyki aparatu państwowego?

Obrzydliwa jest dla mnie każd
                      > a religia jako forma zniewolenia jakoby w imieniu boga.Wszak ja jestem cząstk
                      > ą twórczej,pulsującej energii Stwórcy Wszechswiata. Więc do czego mi mają by
                      > ć potrzebne obrazki , gipsowe figurki , paciorki rózańcowe (plastikowe, nie z d
                      > rewna rózanego :-) )
                      Ja tego tak nie widzę, o ile wiem ta słuszna religia to wolna wola. Skoro wolna wola, to nie można jej narzucać innym. Skoro nie można narzucać innym ... to jej istnienie mi nie przeszkadza.

> Wszak politycy dbają tylko o nalezne im podatki a własciciele firm - o maksymal
                      > ny zysk. Nikt nie zadba o mnie w sposób optymalny.
                      Każdy kowlaem swojego losu ... rzekomo, ale nie po to człowiek poświęcał czy poświęca się tyle lat dla dobra gospodarności, funkcjonalności państwa (tak, tak nawet będąc aptekarzem czy kominiarzem), żeby odkryć iż w wieku pow. 60 zalicza kibel, ale to konkretny, a nie zasłużony mu odpoczynek i szacunek za swój wkłąd w funkcjonowania jakejś sfery życia społecznego i danej dziedziny w państwie.

Właściwie do dziś albo jeszcze albo nadal nie raz mi się obraz zeszklił na widok staruszka / staruszki stojącej przy pólce ze słodyczami w getto albo innymi dobrami pt. drożdżówka ... i trzęsącymi się rękami grzebiącymi w małej portmonyce w poszukiwaniu tych miedziaków ... a potem taki zawód w oczach i rezygnację i ruch w kierunku kasy. I naprawdę widuję jak panie w kasie nastawiają ręce, żeby szukać z tym staruszkiem / staruszką odpowiedniej ilości miedziaków do rachunku za te ekstrasy przeterminowane w koszyku ... i mimo, że to nie jest czas świąt i odruchu ludzkiego, to te panie w kasie co same zarabiają niewiele więcej, po prostu same dokładają do koszyka staruszka tą słodką cholerną bułkę. Pytam, czy człowiek który nie ma dużo albo mniej potrafi tylko pomagać????
                      • serenita123 nie zawracaj władzy doopy emerytami! 09.11.13, 11:45
                        oni są tylko obciążeniem dla budżetu!
                        to przez nich ZUS dołuje, a NFZ nie może racjonalnie gospodarować kasą!
                        to ta żywotna banda pasożytów podcina nogi polskiej gospodarce!
                        to przez nich statystyki ekonomiczne dołują!
                        to oni ciągle jojczą daj i daj!
                        leków, lekarzy, sanatoriów i nawet drożdżówek im się zachciewa!
                        no szok, normalnie, a przecież to oni za długi siedzieli na stołkach i nasza światła młodzież musiała wyjeżdżać za pracą i to oni zbudowali kulawe podstawy tego systemu, a potem poprzechodzili na wcześniejsze emerytury, by teraz pasożytować!
                        I te gnojki jeszcze na PiS głosują!!!
                        a przecież mogliby honorowo, po ludzku, normalnie wyzdychać....
                        i byłby sPOkój....
                        • Gość: emeryt Re: nie zawracaj władzy doopy emerytami! IP: *.static.espol.com.pl 10.11.13, 11:51
                          serenita, zapomniałaś, durna babo, że jakaś para emerytów równiż ciebie zrobiła(po pijaku ???)
                          • serenita123 emerycie! 10.11.13, 17:07
                            nie wyczułeś wyszydzającego sarkazmu?
                            Alzheimer... rozumiem
                            • Gość: emeryt Re: emerycie! IP: *.static.espol.com.pl 10.11.13, 17:49
                              zbyt dosłowny i zbyt życzeniowy był ten "sarkazm" ...Nieomal jak hasła na transparentach pampersowej władzy od 1990r. do 2014....
                              Alzheimer powiadasz ?
                              A , to już problem opiekunów...nie mój !:-)))
                              • Gość: sarkasta Re: emerycie! IP: *.static.espol.com.pl 11.11.13, 10:41
                                Emerycie! Jedz g.ów.no mnie to obchodzi !
                                Twego konta z lat 50-tych, 60-tych, 70-tych itd.w ZUS nie ma .
                                Fakies firmy w których pracowałeś przez lata przelawały kasiorę do zusowskiego wora bez dna , ale te przelewy były bezimienne.... Nie twoje , nie moje , niczyje...
                                Więc "państwo" niczyiomi pieniędzmi gospodarowało w/g własnego uznania.
                                Tak było do czasu powstania OFE .
                                Teraz "państwo" chce powrócić do owej wygodnej dla rzadzących "beziminności" kasiory ...
    • Gość: Reply Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.static.espol.com.pl 10.11.13, 11:48
      "Szczecińscy emeryci -spotkać ich można ,gromadnie ,w hipermarketach przy półkach z żywnością przecenioną z uwagi na minięcie terminu przydatnosci do spożycia....Przy odpadach żywnościowych na targowiskach...

Szczecinski PCK NIE prowadzi magazynu z żywnością dla ubogich mieszkańców.,
      Odsyłaja biedaków do K O S Z A L I N A !!!
      Tam jest własciwy terytorialnie dla szczecińskich emerytów magazyn wydajacy paczki z zywnością dla ubogich! Sprawdziłem TO ! Dla biedaka paczki, PCK - Koszalin ,nie wysle do Szczecina ze względów formalnych. W eleganckim i rozległym biurze PCK -Szczecin , nic na TO nie poradzą !!!Odsyłają do "opieki "społecznej i k o ś c i o ł a katolickiego .Zapytałem , a co z ateistami ? "A, to ich problem ! Niech się nawrócą !!!" :-(((
      W Szczecinie , nie ma też Banku Ż y w n o ś ć i dla ubogich mieszkańców miasta !!!
      Najbliższy punkt dystrybucyjny jest w G r y f i n i e !!!!
      Tu przypomnę panu Krzystkowi i szczecinskim prezesom PCK ,itp stowarzyszeń ,że to najbiedniejsi dzisiejsi emeryci - BUDOWALI TO MIASTO !!!
      Do koscioła ich nie odsyłajcie !!! W tej , otoczonej nienajlepszą "sławą" organizacji nie każdy biedak znajdzie pomoc, nie kazdy zda egzamin z dziesieciorga przykazań i odklepania wszystkich "stacji różańcowych" .
      Władzo magistracka! Rusz głową ,otwórz oczy ,zobacz CZŁOWIEKA !!!
      Przypomnij sobie ,co napisali robotnicy na Krzyżach Stoczniowców w Gdańsku !!!
      "TY który skrzywdziłeś ...."
      • Gość: Cap koscielny Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.static.espol.com.pl 10.11.13, 11:53
        Magistracka władza ma na głowie inne problemy a nie emerytów!
        Np. nienasyconego arcyDieńgę !
        • Gość: TO przykre !!! Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.static.espol.com.pl 10.11.13, 19:23
          to jest przykre
          Autor: demonsbaby ☺ 05.11.13, 14:09
          Dodaj do ulubionych Skasujcie
          Odpowiedz
          i chyba jedyny właściwy komentarz jaki w tej chwili przychodzi mi do głowy. Żałosne i podłe mogą być tylko podrygi tych zapyziałych figurek na szczeblach decyzyjnych, słusznie piastujących swoje stanowiska w służbie społeczeństwu.

Żywność przeterminowana nie jest już tylko chodliwym towarem wśród ubogich emerytów... społeczeństwo wcale się nie wzbogaciło. Szczególnie chodliwym towarem miał być tańszy zamiennik leków w aptekach z przeznaczeniem dla emeryta, która przeżuwa czerstwą bułkę bo mu się zachciało w życiu nie w kamaszach spacerować, ale motorniczym być ....

Emerycie albo chorujesz śmiertelnie i to najlepiej na nowotwory, bo z racji wieku nie nadajesz się wg. koszyka NFZ do leczenia (nie rokujesz) albo zacznij się unicestwiać wraz ze śmiercią głodową. Tudzież jak swego czasu w krajach azjatyckich, żeby nie stwarzać problemu dla młodszych pokoleń - rozbujaj się na jakiejś linie?

Tyle tylko, że kolejne pokolenia te średnio 30 lat młodsze mają mieć jeszcze lepiej na głodowych emeryturach.
          • Gość: lin Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.13, 11:06
            W Polsce w ostatnich latach narosły, bowiem dysproporcje, dzielące społeczeństwo na bogatych i biedaków grzebiących w śmietnikach, bezdomnych i żyjących w skrajnej nędzy bezrobotnych i emerytów, na równych i równiejszych, także wobec prawa. Dlatego też, w imię solidarności z ideami lewicowymi, mającymi m.in. na celu przywrócenie bezpieczeństwa ekonomicznego wszystkich - socjalnego, zapraszamy wszystkich członków i sympatyków Sojuszu Lewicy Demokratycznej oraz Stowarzyszenia "POKOLENIA",
            • Gość: emeryt Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.static.espol.com.pl 11.11.13, 16:41
              Najpierw zjedczcie wszystkie swoje odłamy - dla dobra ludzi pracy i bezrobotnych!
              To będzie pierwszy krok do Waszego uwiarygodnienia !!!

Otwórzcie w Szczecinie Bank Żywności i magazyn żywnościopwy PCK .
              Przecież w SZ-nie współrządzicie !!!
              Do będzie drugi krok do Waszego uwiarygodnienia i wzbudzenia sympatii w najszerszych masach społeczeństwa .
              • Gość: Gosc Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: 195.124.114.* 12.11.13, 07:31
                SLD nie ma w Szczecinie zadnej realnej wladzy ... Krzystek pozwala im wegetowac w miejskich spolkach za to ze trzymaja morde na klodke i glosuja pod jego dyktando ...
                • Gość: aqq Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.13, 08:06
                  Gość portalu: Gosc napisał(a):

> SLD nie ma w Szczecinie zadnej realnej wladzy ... Krzystek pozwala im wegetowac
                  > w miejskich spolkach za to ze trzymaja morde na klodke i glosuja pod jego dykt
                  > ando ...

prawda
                  święta prawda
                  amen
                  • Gość: emeryt Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.static.espol.com.pl 12.11.13, 16:01
                    Czyli grzeją du.py na magistrackich stołkach za pieniądze podatników ze Szczecina .
                    A tutaj piszą ,żeby na nich głosować ...
                    • Gość: emeryt2 Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.static.espol.com.pl 13.11.13, 08:52
                      SLD "rządzi" u p.Krzystka??? Czy p.Krzystek rządzi SLD : "rączka w górę, rączkę opuść.."
                      No nawyk SLD z PRL !
                    • Gość: Gosc Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: 195.124.114.* 13.11.13, 09:12
                      SLD nie jest idealne to fakt ale na tle Krzystka, PiS czy PO z Geblewiczem jawi sie jako mniejsze zlo
                      obojetnie czy w wyborach samorzadowych czy lokalnych na tle konkurencji wypadaja calkiem przyzwoicie ... Szczecin dostaje w dupe bo rzadzace PO walczy z Krzystkiem o wladze a obrywa zwykly Kowalski ... w samorzadzie musi byc kalka koalicji rzadowej inaczej nadal beda nas odcinac od unijnej kasy i traktowac jak piate kolo u wozu ... jesli ktos jest w stanie wymyslec cos lepszego niz koalicje PO & SLD niech da znac :-) poza tym PO juz zbyt dlugo bylo u koryta i zaczyna im palma odbijac, arogancja wladzy zawsze sie zle konczy ...
                      • Gość: emeryt Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.static.espol.com.pl 13.11.13, 13:12
                        SLD !!!Powtarzam:
                        Najpierw zjednoczcie wszystkie swoje odłamy - dla dobra ludzi pracy i bezrobotnych!
                        To będzie pierwszy krok do Waszego uwiarygodnienia !!!

Otwórzcie w Szczecinie Bank Żywności i magazyn żywnościopwy PCK .
                        Przecież w SZ-nie współrządzicie !!!
                        Do będzie drugi krok do Waszego uwiarygodnienia i wzbudzenia sympatii w najszerszych masach społeczeństwa .
                        • Gość: aqq dobry emeryt, to martwy emeryt! IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.13, 14:33
                          Emeryci!
                          Wykażcie się patriotyzmem! Rząd na Was liczy - umierajcie przed terminem, odciążcie ZUS i wnuki swoje

ps.
                          dotarły do mnie słuchy, że w kręgach ZUS pracuje się nad nową formułą zasiłku pogrzebowego:
                          zasiłek ma zostać podwyższony do 10.000 zł
                          wypłata tylko w kasie ZUS, "do ręki",
                          upoważnionym do odbioru będzie tylko ubezpieczony,
                          osobiście
                          bo to jest zasiłek dla niego....

• Gość: Gosc Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: 195.124.114.* 13.11.13, 14:36
                          obawiam sie ze to juz nie te SLD co kiedys ... Napieralski czy Olejniczak to inna generacja, blizej im do Tuska czy Palikota niz do Millera, malo tego nie sluchaja rad madrzejszych od siebie i trzeba im do glowy kosciana lyzka wiedze wbijac :-) dostali w dupe na wyborach, pozniej spektakularna porazka Grzesia jako prezydenta o.m.c i nadal nic sie w tych kapuscianych lbach nie przejasnilo ... w Szczecinie SLD chce wystawic Krystka, ktorego jedyna zaleta jest zbieznosc nazwiska z obecnym prezydentem bo rozpoznawalnosc wsrod mieszkancow szwenda sie w okolicy bledu statystycznego :-)
                          ludzie maja dosc Platformy, boja sie PiS-u a ci gamonie nie potrafia z tego skorzystac ... kompromitacja panowie, kompromitacja kiedys byscie takich klaunow wypunktowali a teraz co ?
                          • Gość: SromotnikBezwstydn Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.static.espol.com.pl 14.11.13, 10:01
                            Gdybyż ci "lewicowcy" chociaż liznęli cokolwiek z prac "ojców" lewicy, to moze sporóbowaliby siły łączyc a nie dzielić .
                            Gdybyż którykolwiek z nich poznał chociaz pobieznie "Kapitał" Marksa , wiedziałby, że kapitalizm XVIII wieczny nie róznił sie niczym od współczesnego - polskiego 1
                            Jedno z podstawowych praw udowodnione przez Marksa brzmi:
                            "Stopa zysku kapitalisty, jest równa stopie wyzysku robotnika" ...
                            Czy SLD -wcy o tym wiedzą ?Czy wiedzą jak robotnika bronić ? Dlaczego zmarnowali dorobek całych pokoleń ? Np.dlaczego nie ma 8 godzinnego dnia pracy ? Dlaczego ,emerytura jest niższa od najniższej płacy ???
                            • Gość: emeryt Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.static.espol.com.pl 16.11.13, 10:14
                              "Gość" pisze tak : "...nadal nic sie w tych kapuscianych lbach nie przejasnilo ... w Szczecinie SLD chce wystawic Krystka, ktorego jedyna zaleta jest zbieznosc nazwiska z obecnym prezydentem bo rozpoznawalnosc wsrod mieszkancow szwenda sie w okolicy bledu statystycznego :-)
                              ludzie maja dosc Platformy, boja sie PiS-u a ci gamonie nie potrafia z tego skorzystac ... kompromitacja panowie, kompromitacja kiedys byscie takich klaunow wypunktowali a teraz co ?"
                              Wczoraj , po 20 , słuchałem rozmowy z p.Palikotem .On stwierdził co następuje: Tusk i jego funkcjonariusze dbają o interesy partyjne. Nie dbają o Polskę i Polaków . Dbają o słupki w sondazach partyjnych.

Z tekstu "Goscia" wynika , że to samo czyni PiS i SLD . Zatem ,nie ma na kogo głosować ,drodzy koledzy emeryci !!!
                              Czyżby zostało nam tylko szybko umrzeć ???
                              Czy wyjechać np. na Biaałoruś lub do Bangladeszu bo tam za nasze dziadowskie emerytury będziemy żyli jak bogacze ....
                              A PCK ze swoimi biurami będzie robiło akcje charytatywne dla nas !!!
                              Piękna wizja ! Nieprawdaż ???!!!
                            • Gość: Ricardo Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.ias.bredband.telia.com 16.11.13, 11:50
                              "Stopa zysku kapitalisty, jest równa stopie wyzysku robotnika" ...
                              -----------------------------------------------------------------------------------
                              Nie osmieszaj sie takimi XIX wiecznymi "prawdami"...
                              • Gość: emeryt Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.static.espol.com.pl 16.11.13, 17:42
                                Ja się ośmieszam ?
                                A może Ty masz jakiś kontrargument zamiast wyswiechtanego frazesu ?!
                                14-o godzinny dzień pracy w III RP , to nie jest wiek XIX , "oświecony" Ricardo !
                                To kapitalizm rabunkowy w XXI w. w wersji katolicko-liberalnej PL !
                                Masz klapki na oczach jak dorożkarska szkapa !
                                2,5 $ /h to też XIX w. .... w III kapitalistycznej RP...???(brutto !!!)
                                A umowy śmieciowe ? A praca bez umowy ? A "kodeks pracy" modyfikowany 3 razy w roku zaleznie od kaprysów kapitalistów ? A milionowe pensje i dywidendy dla włascicieli i prezesów oraz ich managerów przy 1k pensji robotnika .... A zbiórek żywności dla głodujących dzieci i rodzin,typu "szlachetna paczka" (raz w roku) , Ciebie nie kłuje w oczy ???? Dla Ciebie Ricardo , to śmieszność , dla mnie - to real , codzienność i hańba "sukcesów" SOLIDARNOŚCI !!!
                                • Gość: Cap koscielny Ricardo ! Miłosz Czesław ..Który skrzywdziłeś.. IP: *.static.espol.com.pl 16.11.13, 17:45
                                  Miłosz Czesław

Który skrzywdziłeś

"Który skrzywdziłeś człowieka prostego
                                  Śmiechem nad krzywdą jego wybuchając,
                                  Gromadę błaznów koło siebie mając
                                  Na pomieszanie dobrego i złego,

Choćby przed tobą wszyscy się kłonili
                                  Cnotę i mądrość tobie przypisując,
                                  Złote medale na twoją cześć kując,
                                  Radzi że jeszcze dzień jeden przeżyli,

Nie bądź bezpieczny. Poeta pamięta.
                                  Możesz go zabić - narodzi się nowy.
                                  Spisane będą czyny i rozmowy.

Lepszy dla ciebie byłby świat zimowy
                                  I sznur i gałąź pod ciężarem zgięta."
                                  • Gość: emeryt Re: Ricardo ! Miłosz Czesław ..Który skrzywdziłeś IP: *.static.espol.com.pl 17.11.13, 09:56
                                    Widocznie typy Ricardo etc. takich sentencji mózgownicą nie chwytają .Tym bardziej poezji. Trzeba łopatologicznie...
                                    • Gość: Pytajnik Re: Ricardo !Ricardo ! CZ y t a j !!! IP: *.static.espol.com.pl 19.11.13, 00:18
                                      "Wczoraj, 18 listopada (19:00)
                                      Padł nowy rekord w Polsce 2,40 złotych za godzinę

Proponowane przez pracodawców niektóre stawki za godzinę pracy uwłaczają ludzkiej godności. W Polsce niechlubny rekord ustanowił pracodawca z Trójmiasta. Zaproponował atrakcyjną pracę w zawodzie ochroniarz za 2,40 złotych brutto za godzinę - donosi Gazeta Wyborcza."

Ricardo , jak myślisz , jak wysoką emeryturę będzie miał ten stróż ???

• Gość: Ricardo Re: Ricardo !Ricardo ! CZ y t a j !!! IP: *.business.telia.com 19.11.13, 10:01
                                        Widocznie jego praca nie jest wiecej warta...
                                        • demonsbaby bredzisz 19.11.13, 10:08
                                          j/w
                                          • Gość: Ricardo Re: bredzisz IP: *.ias.bredband.telia.com 19.11.13, 20:25
                                            udowodnij.
                                            • demonsbaby Re: bredzisz 19.11.13, 20:30
                                              udowodnić mam twoją naiwność, czy fakt, że wymiernikiem polityki kadrowej na szczeblach decyzyjnych jest kumoterstwo, nepotyzm a nie fach?
                              • Gość: Ricardo Lumpenproletariatowi - ku pamieci... IP: *.ias.bredband.telia.com 19.11.13, 14:02
                                pl.wikipedia.org/wiki/Laborystyczna_teoria_warto%C5%9Bci
                                • Gość: emeryt Re: Lumpen-Ricardo- ku pamieci... IP: *.static.espol.com.pl 19.11.13, 17:57
                                  Czy Ty chociaż kiedyś raz w życiu przeczytałeć definicję "lumpenproleteriatu"???
                                  Dlaczego powołujesz sie na terminy , których nie znasz ?
                                  Z "wikipedii" czerpiesz wiedzę , tam nas odsyłasz ? Opanuj sie chłopcze !
                                  • Gość: Ricardo Re: Lumpen-Ricardo- ku pamieci... IP: *.ias.bredband.telia.com 19.11.13, 20:26
                                    Ty w ogóle rozumiesz co ja piszę?
                                    • Gość: emeryt Re: Lumpen-Ricardo- ku pamieci... IP: *.static.espol.com.pl 20.11.13, 12:49
                                      Piszesz nie do rzeczy ! Przeczytaj tytuł wątku i tekst załozycielski oraz dyskusję która dotyczy podniesionego problemu emerytów i BIEDY !!!
                                      Pomyliłeś wątki i swoje "powołanie"....
    • Gość: TVP Szczecin Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: 195.245.213.* 18.11.13, 11:35
      Autora postu proszę o jak najszybszy kontakt pod numer telefonu 91 481 03 55. Chcemy nagłośnić tę sprawę w TVP Szczecin. Osoby z podobnymi doświadczeniami również prosimy o jak najszybszą odezwę.
      • em-biz Re: E m e r y c i -żywią się ...TVP/Sz-n 18.11.13, 18:10
        O.K!
        Jesteśmy umówieni na jutro , ok. południa.
    • Gość: fifi Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.13, 16:15

E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi produk....spalarni smieci jeszcze ne ma. Jak przystało na działania patriotów, starzy własnym sumptem zwalczają te tony psujacych się JUŻ śMIECI.
      • Gość: regionalna tv Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.static.espol.com.pl 21.11.13, 20:19
        Regionalna tv dzisiaj informowała o psujacych się produktach w magazynach żywnosciowych PCK , Caritasu itp....
        Ubogich nie mieli kiedy "obdarować"...... tym, do czego zobowiazali się przyjmując produkty
        od darczyńców....
        • Gość: św mikolai Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.static.espol.com.pl 23.11.13, 12:13
          ciesz się emerycie! dostaniesz św paczuszkę na święta choinkowe!
          zaśpiewaja ci ,że kolejny bósierodzi !:-(((
        • alfredka1 Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p 24.11.13, 21:20

Nie przesadzaj, głupstwa piszesz. W mo0jej Klatce schodowej jest 10 rodzin emerytów. Ja z mężem takoż. Emerytury niewielkie - moja 1200, męża 1800 i nie głodujemy, nie żebrzemy i nie tęsknimy za ochłapami na kartki , zapomnieliście ???/ a może spytajcie dziadków.-
          ciekawe, gdzie w Szczecinie sprzedaja te przeterminowane jadła?? dlaczego jeszcze nikt nie doniósł do Stacji Epidemiologicznej a i na ulicach nie widać "walających się" staruszków z zatrucia.
          A może wy jesteście Nazi??? -
          [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ua/qd/vorf/OyvTJfnS9iF9nMGbSA.jpg[/img]
          • Gość: fifi Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.13, 15:29
            Gdy zostanie jedno z Was to ono zrozumie ile kosztuje utrzymanie mieszkania i dlaczego trzeba rozważać lekarstwo, czy przeterminowana żywność.
            • Gość: emeryt Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.static.espol.com.pl 29.11.13, 12:32
              Masz rację Fifi ! Ja to znam z doświadczenia ... codziennego.....
              Tymczasem PCK -Szczecin urządza swoim urzędnikom gabinety, których w PRL nie powstydziliby się sekretarze wojewódzcy PZPR ....
              A magazynu żywnosciowego dla biedaków nie moga urządzić .
              Podobno strali się TO zrobić 5 ( PIĘĆ) LAT TEMU !!!
              Odsyłają szczecinskich emerytów do KOSZALINA ....albo do kościoła .....
              • Gość: ajpitoajpi12 Re: E m e r y c i -żywią się przeterminowanymi p IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.13, 08:49
                Współczesni urzędnicy są bardzo sprawni w wirtualnej przestrzeni i tam czekajacych na nich projektach, w realnym świecie, zwyczajnej szarej pracy sa zagubieni, sfrustrowani i niezdolni do wykonywania samodzielnie czynności oraz podejmowania najdrobniejszych decyzji. Stąd przerost zatrudnienia, a zdobycie dowodu jest proste - wystarczy przejść po korytarzu najbliższego urzędu; wyfioczone, rozgadane inspektorki emanujące babskimi zapachami i pootwierane drzwi mające ochłodzić nieco głupawe dysputy o Wojtkach, czy wczorajszej kolacji.
                BHP w urzedzie np. marszałkowskim sprawdzić temperatury pomieszczeń/ja za przegrzanie płacę podatkami/, kadry - też grzeszące przerostem zatrudnienia zrewidować system zatrudnienia i realne ich potrzeby.
                Zatrudnienych ponadnormatywnie przekazać do MOPR i PCK do kolejek na łaskawe wydawanie tego czego znajomi i domu tam zatrudnionych przyjąć już nie mogą.?z nadmiaru oczywiście/ Może wówczas i PCK i MOPR postawi sobie za cel służbę najuboższym i po prostu biednym - biedniejącym każdego dnia emerytom i rencistom.
                Biedniejącym każdego dnia z powodu radośnie podwyższanych cen i optymistycznych wielosetkowotysięcznych, milionowych premii naszych wysokouposażonych w katolickich lansach pozostających urzędników państwowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka