Gość: gnom IP: *.devs.futuro.pl 13.08.04, 20:02 Może wiecie co za mądrzy ludzie jeżdżą po lasach w Pilchowie na motorach ??? Z tego co słyszałem to są tam źle widziane konie przez leśbiczych, a co z motorami? To jest ok??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Koniarz Re: Motory w lesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 21:09 Właśnie. Sam byłem świadkiem jak jadący motorem w tumanach kurzu wjechał w grupę spacerowiczów (niepełnosprawnych). Ten zakaz jazdy dla koni wymyślili nasi dzielni policjanci z plutonu konnego na Osowie wraz ze Strażą Leśną. Co za obłęd. Powiesili jakieś znaczki z wizerunkiem skaczącego konia (przekreślone) i myślą, że co? Niech no mi tylko jakiś policjant lub strażnik pokaże, gdzie jest zatwierdzony formalnie wzór takiego znaku. Ja go nie rozumiem. On przecież tylko oznacza, że nie możesz jeździć w takiej pozycji na koniu, tj. na tylnych nogach... A może oznacza coś innego... Cóż, warto rozpuścić wyobraźnię... A samochody w lesie... A sterty śmieci i gruzu na leśnych drogach... Tak na marginesie, to łatwiej czegoś zakazać (powód nieznany), niż wyznaczyć szlak konny w Lasach Komunalnych lub coś podobnego. Może jakiś dzielny policjant lub strażnik coż wymyśli? Może na tym forum da się coś zaplanować, aby wszystkie strony były zadowolone? Ja ubolewam nad tym, że w naszym regionie nic w turystyce konnej się nie dzieje. Południe kraju tętni rajdami, pełno jest szlaków konnych- wyznaczonych na mapach!!! Ale podejrzewam, że mój głos zostanie bez echa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Motory w lesie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 22:53 echo...echo.... echo.... To nie wiesz, że w tym miescie jeżeli chcesz czegoś rozsądnego musisz o to walczyć? Macie swoje kluby, działajcie wspólnie w sprawie ściezek, szlaków do jazdy. Motory już jezdzą od paru lat. W lasach obok strzelnicy w Wołczkowie też. Jak dotąd policja, leśnicy są bezsilni /bo młodzi jeżdzą bez tablic rejestracyjnych ;-)/. Kolejna schiza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Motory w lesie IP: *.pl / *.smsnet.pl 15.08.04, 22:18 Od tego są urzędnicy aby tylko i wyłącznie zakazywać! To nic nowego, bo przecież łatwiej zakazać nieważne czy słusznie czy nie! Zakaz!! i mam czyste rączki urzędnicze. A propos, w lesie w okolicach Pilchowa są na porządku dziennym Kamazy jeżdżące po lesie, ostatnio ich niewidziałem, ale to chyba dla nich są wysypane grusem i żużlem i innymi śmieciami główne drogi w lesie! Jak się domyślam to, że sobie tu popisaliśmy to wszystko co z tego wyniknie:((( Smutne, ale prawdziwe. A ci wspaniali motocykliści na crossówkach to są z Pilchowa!!! Wydaje mi się, że służbie leśnej łatwiej jest uprzykszać życie koniarzom, bo wiedzą gdzie są stajnie. Jakoś odnoszę wrażenie, że jest to celowe działanie leśniczych, koledzy mogą rozjeżdżać las Kamazami!!!!!! ale już konie nie!! a to przecież są zwierzęta!!! Niewierzę, że koniarze ze swoimi pupilami niszcza lasy! To niemożliwe!!! Z resztą wystarczy popatrzeć jakie tabuny pijanych grzybiarzy szturmują w sezonie lasy! Te kszyki, butelki, śmieci i pijani dreso- wiadrarze! Tragedia!! Odpowiedz Link Zgłoś