Dodaj do ulubionych

ul.Łukasińskiego

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.02, 12:42
Jest to najbardziej zaniedbana ulica. Naszczęście teraz coś się dzieje.
Pozdrawiam kierowców jadących tą ulicą do Geanta-jest ograniczenie do 40km/h
ale nikt tego nie przestrzega. Wesołych świąt dla debili, którzy ciągle łamią
przepisy. Mam nadzieję że kiedyś vsię opamiętacie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: red Re: ul.Łukasińskiego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 21:51
      chciałbym poznać debilkę - radna miejską która zafundowała taką drogę "tor
      przeszkód".To na to jest kasa ?
      Oczywiście ostatnie 50 metrów przed tablicą Szczecin to "ziemia niczyja".
      A ograniczenie do 40 z powodu wybojów to moja sprawa i mojej kieszenib czy mnie
      stać na wymianę zawieszenia.
      Debilizm albo skurwysyństwo !!!!!!
      • Gość: Andzia Re: ul.Łukasińskiego IP: *.dial.teleton.pl 04.04.02, 09:31
        Gość portalu: red napisał(a):

>"tor przeszkód".To na to jest kasa ?
        > Oczywiście ostatnie 50 metrów przed tablicą Szczecin to "ziemia niczyja".
        ani "tor przeszkód" ani "ziemia niczyja" to nie jest ul. Łukasinskiego!

a poza tym ten tzw. "tor przeszkod" jest moim zdaniem swietnym przykladem malej
        architektury, i jak na wewnatrzosiedlowa uliczke (a taka to miala byc w
        zamierzeniu) jest doskonaly.

• Gość: Ania Re: ul.Łukasińskiego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 16:36
      Mieszkam na ulicy Łukasińskiego. Cieszę się że w końcu drogowcy się za nią
      wzieli. Mam też nadzieję że postawią wzdłuż ulicy ekrany ochronne a Policja
      będzie pojawiać się częściej.
      • Gość: KamyK Re: ul.Łukasińskiego IP: 213.25.47.* 03.04.02, 00:58
        Opamietajcie sie! Ta droga ma już Xdziesiąt lat. Gdyby nie osiedle w Mierzynie
        wyglądałaby tak jak na dalszym odcinku, przy ogródkach. A tak równego bruku jak
        tam to dawno nie widziałem.Obawiam się też, że roboty drogowe(ul Taczaka)nie
        poprawią stanu - jeżeli część samochodów wybierze się do geanta nową drogą to
        Łukasińskiego co najwyżej będzie popadać w ruinę nieco wolniej. Gdyby Baraki
        bałtyckie były nieco dalej to wyremontowaliby całą ulicę.
        • Gość: Ania Re: ul.Łukasińskiego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 17:14
          Droga brukowa może jest równa ale na odcimku od Mierzyna do poligonu na górze,
          a z resztą zdania się zgadzam.
    • franekkk Niemierzyńska 04.04.02, 00:01
      chyba mało jeździcie po szczecinie
      niemierzyńska jest jeszcze gorsza
      i podejrzewam wiele innych ulic power
      a tor przeszkód to jest ewenement
      jesteśmy miastem rondowym
      tylko mały problem ludzie przejeżdżający przez te rondka nie stosują się do
      przepisów
      o kierunkowskazie przy zjeździe zapomnij
      a co jak ktoś będzie chciał skręcić w lewo?
      przecież nie wymusi pierwszeństwa a kraksa murowana
      czy nie lepiej zdjąć znaki i zastosować prawą rączkę
      • Gość: pakuz Re: Topolowa IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 10:25
        czyli ta ulica , ktora laczy Łukasińskiego z Welecką w Mierzynie
        ludzie, wlasnie po to zostaly stworzone te wszystkie ronda , spiące policjanty
        zwęzki itd , żebyście tamtedy nie zapier..... jak opętani
        przecież to jest osiedlowa uliczka ,dziciaki tam jezdza na rowerach,wrotkach
        a co niektore palanty koniecznie chca udowodnic , ze ich rzęch wyciągnie
        100 pomiędzy przeszkodami
        opamietajcie sie zanim dojdzie do tragedii
        albo zanim ja strace cierpliwosc i zaczne napier.. do takich palantow z
        rakietnicy
        • franekkk Re: Topolowa 04.04.02, 10:46
          ale którędy ci palanci mają jeździć
          szczególnie że jeździ ich sporo - to już przestaje być uliczka osiedlowa
          to jakiejś ulicy brakuje i na pewno sprawy nie załatwi przedłużenie 26 kwietnia

a spowalniacze są moim zdaniem napchane tak jakby ktoś miał prowizję od ilości
          przesada przesada i te rondka co za bzdet
          • Gość: pakuz Re: Topolowa IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 11:10
            franekkk napisał(a):

> ale którędy ci palanci mają jeździć
            jezdzic moga - ulica jest ogolnie dostepna przeciez
            chodzi o to ,zeby brali pod uwage ,ze to nie jest przelotowa arteria wielopasmowa
            tylko osiedlowa ulica
            > szczególnie że jeździ ich sporo - to już przestaje być uliczka osiedlowa
            ?????????????????????????????????
            > to jakiejś ulicy brakuje i na pewno sprawy nie załatwi przedłużenie 26 kwietnia
            docelowo sprawe zalatwic miala obwodnica zachodnia , tylko ze na razie nic sie
            przy niej nie dzieje
            > a spowalniacze są moim zdaniem napchane tak jakby ktoś miał prowizję od ilości
            > przesada przesada i te rondka co za bzdet
            ronda sa fajne
            a spowalniaczy jak sie okazuje jest jescze za malo !!!!
            tak na marginesie , tez lubie czasem przycisnac - ale nigdy nie robie tego na
            osiedlowych uliczkach
          • Gość: Tomik Re: Topolowa IP: *.ncr.com 04.04.02, 11:12
            Pakuz, ja zwykle tamtędy jeżdżę w soboty raniutko po zakupy - ale POWOLI! To
            chociaż nie wal z tego pancerfausta do kolegów! :)))))))

A serio, to na początku lat 90tych "zbierałem" taki wypadek, mężczyzna z 4
            letnim synkiem trafieni na osiedlowej uliczce przez młodego palanta jadącego
            koło setki. Ojca udało mi się jeszcze dowieźć do szpitala - tam zmarł, dziecko
            było martwe jak przyjechaliśmy. Te spowalniacze są potrzebne - niektótych
            jednak "hamują"....
            • franekkk Re: Topolowa 04.04.02, 11:40
              są potrzebne ale tam jest przegięcie
              lepiej by było tyle ile jest na całej długości

osiedlowa ulica jest (albo być powinna) oznaczona dodatkowym znakiem
              o ile pamiętam jest tam strefa 40 to może być jeszcze strefa piesza - prędkość
              max 20 i bezwzględne pierwszeństwo pieszych

i tak jest u nas kupa rzeczy niedorobionych i zaniedbanych ale powtarzam bez
              przegięć bo na świetny pomysł może wpaść ktoś kto ma np prowizję od garbów i co
              zostaną tylko 2 pasmówki bez garbów? (za to pewnie z dziurami)

a mini placyki to jest problem
              normalnie wjeżdżając na rondo musisz ustąpić - ktoś ustępuje nie
              normalnie zjeżdżając z ronda musisz zasygnalizować - ktoś sygnalizuje jw
              • Gość: Ania Re: Łukasińskiego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 18:33
                Nie mylcie ulicy Topolowej z Łukasińskiego!!!Topolowa jest drogą z
                ograniczeniami a Łukasińskiego jest tą zaniedbaną ulicą brukową z której
                wjeżdża się na Topolową. Na niej też powinny być ograniczniki, a także pożądne
                przejścia dla pieszych bo często strach jest przechodzić!!!Nikt nie respektuje
                znaku 40km/h.
                • Gość: KamyK Re: Łukasińskiego IP: 213.25.47.* 05.04.02, 00:55
                  W zasadzie dziury jako ograniczniki w większości krajów sprawdzają się dobrze.
                  W DDR-owie w wioskach pozostawiono stare bruki. Asfalt kończy się wraz z
                  tablicą oznaczającą miejscowość, kto był ten widział.I to działa.Ale być może
                  działałoby nawet, gdyby w wiosce leżał równiuteńki asfalt.Latem widziałem
                  Niemrę jak mijając tablicę miejscowości (a droga za tablicą była równie dobra
                  jak i przed)wciskała hamulec.Tylko niech mi ktoś powie, że wjeżdżając np. do
                  Wołoczkowa od strony Dobrej, widząc jakiś kilometr prostej, szefokiej
                  asfaltówki zastosuje się do ograniczeń.A co do Topolowej, to hardcorowo będzie
                  jak zabudują ją domkami na całej długości i wzrośnie ruch...
                  • Gość: Anna Re: Łukasińskiego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 17:18
                    Jeśli z dziurami mamy wejść do Unii to o.k. niech dziury zostaną, ale należy
                    nie zapominać że codziennie Natowcy jeżdżą tą ulicą do pracy. Mam nadzieję że
                    też zainteresują się problemem odnowienia do końca ulicy Łukasińskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka