Gość: renia beger IP: *.espol.com.pl 27.09.04, 19:55 brawo panie zdzisiu! swietna kadra u was, chyba zrobie sobie magisterke na US - Szczecin mi sluzy, bo mature u was zrobilam i udalo sie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blackexit Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? 27.09.04, 22:08 Gość portalu: renia beger napisał(a): > brawo panie zdzisiu! swietna kadra u was, chyba zrobie sobie magisterke na US > - Szczecin mi sluzy, bo mature u was zrobilam i udalo sie szcecin w wogole pikuje w dol pora chyba wysiadac. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 27.09.04, 22:14 Wysiadać...? Trzeba próbować coś robić, a nie wysiadać i iść na łatwiznę ;) (inna sprawa, że mało co da się zrobić) :D Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latarnik szczury szykuja sie do ucieczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 00:23 szczury uciekly albo jak blackrrado wkrotce uciekna...Robactwo znika nadchodza czasy swietnosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 00:45 A gdzie? a w Lodzi? we Wroclawiu, Warszawie, Poznaniu? Krakowie? to nie ma profesorow plagiatorow? sa tylko "srodowisko" zazwyczaj zalatwia sprawy we wlasnym gronie - tu ktos postanowil sie odegrac za kase na AS i posluzyl sie GW... tyle a jak znam zycie to AS nie czytal Wiatra - pewnie jakis student zerznal Wiatra a AS zerznal jego zdaniem niezly kawalek studenta - tylko mial pecha bo nie sprawdzil - znam jeszcze paru takich profesorow i co robia? grzmia z oburzenia jak tak mozna zrobic jak zrobil AS? - ano mozna tylko trzeba miec uklad z wlasciwymi ludzmi i nie podpasc GW a wtedy mozna sie slizgac i wyslizgac... a wy tu sie podniecacie... A moze Wiatr kogos zerznal? to bylaby dopiero sprawa...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
babciny_bambosz Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? 27.09.04, 22:28 ...Bo wszyscy Polacy to jedna rodzina, Jurczyk, ++++Sosnowski++++ i Dziad z Wołomina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.pl / *.pl 28.09.04, 06:52 Uważam, że jest to kompromitacja, ten człowiek ma mówć studentom o metodologii socjologii. Czy wprowadzi punkt, jak być nie uczciwim, spisywać z innych i wykorzystywać prace magisterskie swoich stunetów. Wiem, że pracownicy jego zakładu nie będą z nim współpracować. Czy pan profesor nie boi się, że studenci zapomną o strachu jaki wprowadzał i wyjdą gdy on wejdzie na salę. Uważa, że jest coś takiego jak etyka nie mówiąc o etosie wykładowcyn, nawet w instytucie socjologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Coz za iburzenie. IP: 212.14.60.* 28.09.04, 22:37 Widocznie zbyt wiele od Ciebie profesor wymagal,a Ty nie dawalas rady materialowi. Musze przyznac, ze aczkolwiek metodologia byla b. ciezkim przedmiotem, to jednak przy duzej dpozie wysilku do opanowania. Za I podejsciem. Profesor- mowcie co chcecie, jest b. intelegentnym czlowiekiem,a ponadto ma b. duza wiedze, czego na pewno nie mozna powiedziec o wiekszosci w tym watku ehhehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Coz za iburzenie. IP: *.pl / *.pl 29.09.04, 18:42 jak na socjologa to lecisz po schematach. Miałam piątkę akurat. Nie odmawiam inteligencji, nie wiem czy zauważyłeś ale pisze o etyce. Zbnasz takie słowo, prawda? Naprawdę chciałbyś by taki człowiek kształtował przyszłą inteligencję,? Miernota innych nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
stalkon Inteligentny - i co z tego? 08.10.04, 08:03 To, że wymagał to +. To, że miał genialną pamieć to +. A to, że jego wykłady były odklepywaniem z pamieci pseudonaukowego bełkotu? A to, że traktował ludzi jak szmaty? A to, że nikt nie darzył go szacukiem? A to, jak sie zachowywał gdy sprawa się wydała - żenujące - gdzie ten 'prof' ma honor? Inni też umieją wymagać, i nie przeszkadza traktować sudentów z szacunkiem (także stawiając im ndst do indexu). I w zamian sami są darzeni szacunkiem. Niespotykana wręcz pycha go zgubiła. Niech to będzie nauką dla innych. === pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JFK Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 07:32 No nie toż to by była kompromitacja znowu ten szczwany lis miałby obmacywać i studentki i opowiadać o sobie peany ?Z niego żaden naukowiec,tylko kanalia ja przez niego wyleciałem z uczelni i musiałem rok się tułać :( nie wiem jak rektor to widzi ale osoba ze zwichniętym kręgosłupem moralnym i etycznym ,miałaby pracować z młodzieżą?I jaki on da im przykład?Można krąść oszukiwać i być wykładowcą akademickim?Dlaczego Sosną nie zajął się prokurator przecież popełnił przestępstwo przeciwko dokumentom powinien siedzieć a nie wracać na uczelnie Polska ............czy tu kiedyś będzię normalnie ????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 00:59 pewnie mu zazdroscisz? tego macania? co? idz na polibude tam napewno przygarna taka biedna kizie mizie... albo sie dowiesz ze obowiazek nauki w Polsce jest do 18 roku zycia a studia nie sa obowiazkowe i mozesz w zyciu robic inne rzeczy... kwekasz ze zly AS cie oblal nieslusznie? a czemu nie miales komisu? nie chodziles na cwiczenia? olales czy moze uwazales ze tak wybitna osobowosc jak ty ma obligatoryjne zaliczenie? no jak to z toba bylo? ide o zaklad ze wybrales Uniwerek bo myslales ze ci sie uda a sie nie udalo - biedna kizia mizia... uronie lezke nad toba - ofiaro AS z przetraconym kregoslupem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi NAJGORSZY EGZAMIN!! IP: *.budimex.com.pl 28.09.04, 11:57 Najagorszy egzamin jaki miałam w życiu studenckim to metodologia u prof. Sosnowskiego. Jest mi strasznie przykro, że facet uważający się za boga nuki, który nas tak gnebił okazał się takim dupkiem! Mam nadzieję, że nie pojawi się już na US. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: NAJGORSZY EGZAMIN!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 00:51 mimi jak znam zycie a troche znam to chcialas sie sliznac a z AS to nie bylo tak hop siup... trzymal studentow za ryj bo wam sie w dupach przewraca na Uniwerku, moglas isc na Politechnike wtedy wiedzialbys co to znaczy bog nauki, poszlabys na mechaniczny, albo technik okretowych to bys dopiero miala lzy w oczach... trzeba bylo isc do prywatnej uczelni i postawic sprawe PLACE I WYMAGAM i byloby lekko latwo i przyjemnie... tak wiec twierdze ze jak ktos umial to AS nie byl klopotem... ale wbic cos do tych waszych zakutych lbow dyslektycznodysgraficznych to trzeba sie niezle naszarpac. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: NAJGORSZY EGZAMIN!! 30.09.04, 08:42 > Uniwerku, moglas isc na Politechnike wtedy wiedzialbys co to znaczy bog nauki, kolejny z kompleksem politechniki >i postawic sprawe PLACE I > WYMAGAM i byloby lekko latwo i przyjemnie... wlasciwie pan s. uczyl tez na zachodniopomorskiej - ciekawe czy tam tez tak olewal > tak wiec twierdze ze jak ktos umial to AS nie byl klopotem... ale wbic cos do > tych waszych zakutych lbow dyslektycznodysgraficznych to trzeba sie niezle > naszarpac. pan s nigdy nie probowal , mial wyjatkowo luzacki stosunek do swojej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad naiwne gadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 20:48 Hehe no tak bo powienien prosic zebyscie zdawali, tak mysle czy Wam idacym na studia wydaje sie ze ktos bedzie nad Wami stal, prosil zebyscie sie uczyli? Studia nie sa obowiazkowe, jesli sie nie podoba nie trzeba studiowac - wystarczy podjac decyzje, nie ucze sie dalej, mialem obowiazek nauki do 18 roku zycia i nie musze - wszystko gra... co mial Wam mowic Sosnowski, opowiadac ksiazki? Czytac chyba umiecie a na studiach czlowiek uczy sie sam! sam czyta, sam mysli i jest weryfikowana jego wiedza na egzaminach... - po prostu po liceum i bezstresowym cackaniu nagle spotykacie sie z rzeczywistoscia, sa terminy egzaminow, trzeba umiec i nikogo nie obchodzi ze macie dysgrafie czy dysleksje - studia nie sa obowiazkowe jesli ktos jest uposledzony to nie musi studiowac - jesli chce studiowac i skonczyc studia to musi wlozyc duzo wiecej wlasnej pracy i wlasnego wysilku - pretensje moze kierowac jedynie do rodzicow ze dostal kiepski material genetyczny - to nie wina Sosnowskiego ze jestescie leniwi, macie w dupie przedmiot i chcecie po prostu zakuc, zaliczyc i zapomniec - pasjonci socjologii jak mysle nie mieli klopotow z egzaminem u Sosnowskiego, znam wielu takich ktorzy zdali u niego w pierwszym terminie na 4 czy 5, nie musieli uprawiac z nim seksu czy dawac kasy, faceci i kobiety - po prostu umieli, Sosnowski wpisywal ocene do indeksu i po problemie - narzekaja na niego ci co nie umieli...trudno - zycie nie jest sprawiedliwe.... Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: naiwne gadki 11.10.04, 12:12 ja tez nie mialem problemu z egzaminem u sosny co nie zmienia zupelnie mozjego zdania na temat jego "pracy" takiemu np Gorzko pan PROF Sosnowski do piet nie dorasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:06 kończę w tym roku socjologię, i wstydzę się, że opuszczam instytut osławiony przez pseudoprofesora Sosnowskiego, a jeszcze bardziej będę się wstydzić, jeśli ten człowiek wróci do pracy...szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 28.09.04, 16:32 Cześć Joanna czy nie kończymy razem w tym roku Socjologii Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka_matylda Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? 28.09.04, 21:30 to jakas paranoja, zeby skomromitowany naukowiec mial wrocic po tym wszystkim na uczelnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 28.09.04, 21:47 czego wy chcecie od Sosny , niczym się nie różni od pozostałych wykładowców, poza tym że częściej go na wykładach nie było niż był. A, że wymagał... a kto Wam kazał dawać , ja nigdy nie dałem a zdałem. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MImoza czy Dziad to popłuczyny po S.A? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 15:40 Dziad back off Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia czy mimoza to posraczyny po M.G.? IP: *.visp.energis.pl 07.10.04, 05:13 mimoza fuck off Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: czy Dziad to popłuczyny po S.A? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 20:55 dziad skonczyl Wydzial Elektryczny Politechniki Szczecinskiej i w przeciwienstwie to ciebie gowniaro nie uzala sie jak to musial ciezko pracowac i kuc nocami to z czego byl cienki, chcialem skonczyc studia i skonczylem i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Adam Sosnowski jest idealistą!!! IP: 213.155.191.* 07.10.04, 21:13 Prosze państwa spójrzmy prawdzie w oczy. W każdym społeczeństwie są ludzie, którzy ze wzgledu na źle kojarzące się nazwisko (najczęściej ze względów politycznych) nie są chętnie publikowani czytani. Dlatego szlachetni profesoowie przepisują ich wartościowe myśli w swoich książkach, aby pozwolić im zaistnieć. Inaczej myśli te mogłyby ujrzeć światła dziennego i natchnąć zastępó studenckich i nie tylko studenckich. Nie mozna tu więc mówić o plagiacie, lecz o szlachetnej misji niesienia pomocy w rozpowszechnianiu wartościowych - w tym przypadku m. in. Jerzego Wiatra. Za tak szlachetny czyn nie powinno sie karać prof. Sosnowskiego, bo z pewnościa pracował dla idei. Któż bowiem - powiedzmy sobie szczerze - chciałby czytać "starego komucha" Jerzego Wiatra? Karając za tak szlachetne intencje ograniczamy "Różnorodność życia społecznego" (tytuł książki A.S) i uderzamy w wolność myśli. Myślicie, że tytuł książki jest przypadkowy? Nie, zapewniam, że jest tam wiele różnorodnych myśli. Być może należą do różnych nielubianych i cenzurowanych autorów. Za ich upowszechnianie, bez wskazywania (ze zrozumiałych względów) źródeł należą się prof. Sosnowskiemu wielkie podziękowania. Prawda zwycięży! Odpowiedz Link Zgłoś
stalkon Sosna na sztandary! 08.10.04, 08:14 Tak! Ciesze się, że są jeszcze tacy, co nei boją sie prawdy. Ja nie tylko podpisuję się całymi dłońmi pod tym co napisałeś, ale pójdę krok dalej. AS to po prostu PREKURSOR, wyprzedzający swoją epokę. Swą bezkompromisową postawą (wbrew tzw. 'opinii publicznej' czy niewłaściwie rozumianego honoru) idzie ku świetlanej przyszłości NAUKI. Nauki zwanej 'socjologią plagiatu'. jest ona jeszce w powijakach, ale głowne jej tezy zostały już nakreślone. tego się trzymajmy! A jak wiemy, mury US opuszcza wielu duchowych uczniów PROF. Na pohybel! /jak mawiał Kapral w Kajko i Kokoszu/ === pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby CIEKAWE ZE LESZEK MA IDENTYCZNY IP JAK KIEDYS ZALA IP: *.espol.com.pl 08.10.04, 22:24 MANA. Polecam lekture. Schizofrenia to, czy transseksualizm??? Oto jest pytanie? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=13084113 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: CIEKAWE ZE LESZEK MA IDENTYCZNY IP JAK KIEDYS IP: 212.14.63.* 09.10.04, 12:38 Jaki zala? Czym to zalatuje espol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby Re: CIEKAWE ZE LESZEK MA IDENTYCZNY IP JAK KIEDYS IP: *.espol.com.pl 09.10.04, 20:27 ZAŁAMANA. Czytaj do konca i uwaznie, bo zalatuje to brakiem twojego skupienia lub klopotami ze wzrokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonek Re: CIEKAWE ZE LESZEK MA IDENTYCZNY IP JAK KIEDYS IP: 212.14.63.* 10.10.04, 22:59 O co tu chodzi? Chyba ktoś mnie nie lubi :) My sie w ogóle znamy? Jeśli nie, to niech tak zostanie, bo nie wyglądasz na miłą osobę... Brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Na szczescie ja jestem realista... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 21:47 Hehe witaj Lechu, widze ze chcesz po powrocie Adasia zerwac ciazace na Tobie odium jakobys to Ty byl informatorem o plagiacie, autoplagiacie, bezecenstwach seksusalnych i lewej kasie... no ale chyba ci nie wychodzi... i pograzasz AS jeszcze bardziej... ;), w kazdym razie twierdze ze AS nie plagiatowal Wiatra bo nikt tego komucha nie czyta tyle ze AS splagiatowal pewnie studenta ktory z kolei splagiatowal Wiatra no i poszlo... a splagiatowac Wiatra to po prostu obciach..., autoplagiat? - chore okreslenie wymyslone przez pismakow, chetnie poddalbym przegladowi artykuly pismakow-autoplagiatorow... i np co dzien GW autoplagiatuje sie w co najmniej kilu artykulach...zapozyczenia, przepisywanie i cytowanie tych samych bzdur, polprawd i gowno prawd...wiec ciszej na ta trumna... co do seksu, nie wiem, nie bylem przy ale przypomina mi sie dowcip: Przychodzie kobieta do banku, podaje kasjerce banknot 200zl ktory chce wplacic na konto...kasjerka miendli banknot w dloniach, oglada pod swiatlo a w pewnym momencie mowi - Ten banknot jest falszywy, Co pani na to????, kobieta chwile mysli i mowi: wyglada ze wczoraj zostalam zgwalcona... jaki moral plynie z tej opowiastki? ano nie wydaje mi sie by byly bezecenstwa natury seksualnej ze strony AS... - a lewa kasa... no to wystarczy wyjsc przed dowolny instytut by zobaczyc kto czym przyjezdza do pracy... jak mi sie wydaje to czym przyjezdzasz do pracy opisuje twoj stan posiadania i zarobkowania... BMW z pensji naucyciela akademickiego...watpie... - jedynie ci ci przychodza do roboty na piechote albo ewnetualnie przyjezdzaja rowerem sa poza podejrzeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: granulat Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.bronet.pl / 62.233.218.* 08.10.04, 08:44 studiuje prawo, studiuje tez socjologie. Czy Sosnowski jest sadysta-NIE! ciezki egzamin? nie wiem, bo prof poszedl juz w odstwke kiedy mialem go zdawac. W pierwszym, czy drugim sem mialem z nim jakis inny egzam i wlasciwie bardzo, ale to bardzo dobrze to zdarzenie wspominam. biorac pod uwage,ze poziom na socjologii jest niski to wymagania prof A.S. mozna uznac za bardzo wysokie, jednak w porownaniu z prawem uplasowalbym je na srednim poziomie. Przyzwyczajeni do lekko i przyjemnie mogli miec jedynie subiektywne wrazenie,ze byl strasznie ostry. Wiem,wiem nie mialem z nim metodologii, ale ...podal przeciez pytania, wiec gdzie problem??!?!?!? Uwazam,ze zostal juz dostatecznie ukarany, bo naznaczony do konca zycia. Nie badzcie faszystami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: granulat Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.bronet.pl / 62.233.218.* 08.10.04, 08:46 wlasciwie to zaluje,ze niemialem z nim eksamu, bo bym przynajmniej zapoznal sie z metodologia w stopniu satysfakcjonujacym. Czlowiek, ktory go zastapil na eksamie z kolei nic nie wymagal i nic z metodologii wlasciwie nie umiem...a szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JFK Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 14:56 Zamierzasz prowadzic pracę badacza humanisty?Po co ci metka do szczęścia ? Zajmij się biznesem i rób kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karkauer Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.autocom.pl 09.10.04, 17:38 jakby popelnił uczciwość to by nie miał szans na powrót, zostałby wyklęty dozywotnio przez środowisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jONEK Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: 212.14.63.* 10.10.04, 22:56 uWAŻASZ, ŻE INNI MAJA TEZ COŚ ZA USZAMI??? nIBY KTO??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.teleton.pl 11.10.04, 11:27 Ciekawe kto go uwalił... A czemu A.S sam nie mówi kto? Nie wie? Słyszałam jakieś plotki aż o dwóch - trzech osobach.. Odpowiedz Link Zgłoś