Dodaj do ulubionych

Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię?

IP: *.espol.com.pl 27.09.04, 19:55
brawo panie zdzisiu! swietna kadra u was, chyba zrobie sobie magisterke na US
- Szczecin mi sluzy, bo mature u was zrobilam i udalo sie
Obserwuj wątek
    • blackexit Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? 27.09.04, 22:08
      Gość portalu: renia beger napisał(a):

> brawo panie zdzisiu! swietna kadra u was, chyba zrobie sobie magisterke na US
      > - Szczecin mi sluzy, bo mature u was zrobilam i udalo sie

szcecin w wogole pikuje w dol pora chyba wysiadac. pozdrawiam black
      • Gość: Jaro Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 27.09.04, 22:14
        Wysiadać...? Trzeba próbować coś robić, a nie wysiadać i iść na łatwiznę ;)
        (inna sprawa, że mało co da się zrobić) :D

Pozdrowionka.
      • Gość: latarnik szczury szykuja sie do ucieczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 00:23
        szczury uciekly albo jak blackrrado wkrotce uciekna...Robactwo znika nadchodza
        czasy swietnosci!
      • Gość: dziad Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 00:45
        A gdzie? a w Lodzi? we Wroclawiu, Warszawie, Poznaniu? Krakowie? to nie ma
        profesorow plagiatorow? sa tylko "srodowisko" zazwyczaj zalatwia sprawy we
        wlasnym gronie - tu ktos postanowil sie odegrac za kase na AS i posluzyl sie
        GW... tyle
        a jak znam zycie to AS nie czytal Wiatra - pewnie jakis student zerznal Wiatra
        a AS zerznal jego zdaniem niezly kawalek studenta - tylko mial pecha bo nie
        sprawdzil - znam jeszcze paru takich profesorow i co robia? grzmia z oburzenia
        jak tak mozna zrobic jak zrobil AS? - ano mozna tylko trzeba miec uklad z
        wlasciwymi ludzmi i nie podpasc GW a wtedy mozna sie slizgac i wyslizgac... a
        wy tu sie podniecacie...
        A moze Wiatr kogos zerznal? to bylaby dopiero sprawa...hehe
    • babciny_bambosz Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? 27.09.04, 22:28
      ...Bo wszyscy Polacy to jedna rodzina,
      Jurczyk, ++++Sosnowski++++ i Dziad z Wołomina...
    • Gość: Inka Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.pl / *.pl 28.09.04, 06:52
      Uważam, że jest to kompromitacja, ten człowiek ma mówć studentom o metodologii
      socjologii. Czy wprowadzi punkt, jak być nie uczciwim, spisywać z innych i
      wykorzystywać prace magisterskie swoich stunetów. Wiem, że pracownicy jego
      zakładu nie będą z nim współpracować. Czy pan profesor nie boi się, że studenci
      zapomną o strachu jaki wprowadzał i wyjdą gdy on wejdzie na salę. Uważa, że
      jest coś takiego jak etyka nie mówiąc o etosie wykładowcyn, nawet w instytucie
      socjologii.
      • Gość: xxx Coz za iburzenie. IP: 212.14.60.* 28.09.04, 22:37
        Widocznie zbyt wiele od Ciebie profesor wymagal,a Ty nie dawalas rady
        materialowi. Musze przyznac, ze aczkolwiek metodologia byla b. ciezkim
        przedmiotem, to jednak przy duzej dpozie wysilku do opanowania. Za I
        podejsciem. Profesor- mowcie co chcecie, jest b. intelegentnym czlowiekiem,a
        ponadto ma b. duza wiedze, czego na pewno nie mozna powiedziec o wiekszosci w
        tym watku ehhehehe.
        • Gość: Inka Re: Coz za iburzenie. IP: *.pl / *.pl 29.09.04, 18:42
          jak na socjologa to lecisz po schematach. Miałam piątkę akurat. Nie odmawiam
          inteligencji, nie wiem czy zauważyłeś ale pisze o etyce. Zbnasz takie słowo,
          prawda? Naprawdę chciałbyś by taki człowiek kształtował przyszłą inteligencję,?
          Miernota innych nie ma tu nic do rzeczy.
        • stalkon Inteligentny - i co z tego? 08.10.04, 08:03
          To, że wymagał to +.
          To, że miał genialną pamieć to +.

A to, że jego wykłady były odklepywaniem z pamieci pseudonaukowego bełkotu?
          A to, że traktował ludzi jak szmaty?
          A to, że nikt nie darzył go szacukiem?
          A to, jak sie zachowywał gdy sprawa się wydała - żenujące - gdzie ten 'prof' ma
          honor?

Inni też umieją wymagać, i nie przeszkadza traktować sudentów z szacunkiem
          (także stawiając im ndst do indexu). I w zamian sami są darzeni szacunkiem.

Niespotykana wręcz pycha go zgubiła. Niech to będzie nauką dla innych.

===
          pozdr
    • Gość: JFK Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 07:32
      No nie toż to by była kompromitacja znowu ten szczwany lis miałby obmacywać i
      studentki i opowiadać o sobie peany ?Z niego żaden naukowiec,tylko kanalia ja
      przez niego wyleciałem z uczelni i musiałem rok się tułać :( nie wiem jak
      rektor to widzi ale osoba ze zwichniętym kręgosłupem moralnym i
      etycznym ,miałaby pracować z młodzieżą?I jaki on da im przykład?Można krąść
      oszukiwać i być wykładowcą akademickim?Dlaczego Sosną nie zajął się prokurator
      przecież popełnił przestępstwo przeciwko dokumentom powinien siedzieć a nie
      wracać na uczelnie Polska ............czy tu kiedyś będzię normalnie
      ?????????????????????????????????????????????????????
      • Gość: dziad Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 00:59
        pewnie mu zazdroscisz? tego macania? co? idz na polibude tam napewno przygarna
        taka biedna kizie mizie... albo sie dowiesz ze obowiazek nauki w Polsce jest do
        18 roku zycia a studia nie sa obowiazkowe i mozesz w zyciu robic inne rzeczy...
        kwekasz ze zly AS cie oblal nieslusznie? a czemu nie miales komisu? nie
        chodziles na cwiczenia? olales czy moze uwazales ze tak wybitna osobowosc jak
        ty ma obligatoryjne zaliczenie? no jak to z toba bylo? ide o zaklad ze wybrales
        Uniwerek bo myslales ze ci sie uda a sie nie udalo - biedna kizia mizia...
        uronie lezke nad toba - ofiaro AS z przetraconym kregoslupem...
    • Gość: mimi NAJGORSZY EGZAMIN!! IP: *.budimex.com.pl 28.09.04, 11:57
      Najagorszy egzamin jaki miałam w życiu studenckim to metodologia u prof.
      Sosnowskiego. Jest mi strasznie przykro, że facet uważający się za boga nuki,
      który nas tak gnebił okazał się takim dupkiem! Mam nadzieję, że nie pojawi się
      już na US.
      • Gość: dziad Re: NAJGORSZY EGZAMIN!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 00:51
        mimi jak znam zycie a troche znam to chcialas sie sliznac a z AS to nie bylo
        tak hop siup... trzymal studentow za ryj bo wam sie w dupach przewraca na
        Uniwerku, moglas isc na Politechnike wtedy wiedzialbys co to znaczy bog nauki,
        poszlabys na mechaniczny, albo technik okretowych to bys dopiero miala lzy w
        oczach... trzeba bylo isc do prywatnej uczelni i postawic sprawe PLACE I
        WYMAGAM i byloby lekko latwo i przyjemnie...

tak wiec twierdze ze jak ktos umial to AS nie byl klopotem... ale wbic cos do
        tych waszych zakutych lbow dyslektycznodysgraficznych to trzeba sie niezle
        naszarpac.
        • skuter70 Re: NAJGORSZY EGZAMIN!! 30.09.04, 08:42

> Uniwerku, moglas isc na Politechnike wtedy wiedzialbys co to znaczy bog
          nauki,

kolejny z kompleksem politechniki

>i postawic sprawe PLACE I
          > WYMAGAM i byloby lekko latwo i przyjemnie...

wlasciwie pan s. uczyl tez na zachodniopomorskiej - ciekawe czy tam tez tak
          olewal

> tak wiec twierdze ze jak ktos umial to AS nie byl klopotem... ale wbic cos do
          > tych waszych zakutych lbow dyslektycznodysgraficznych to trzeba sie niezle
          > naszarpac.

pan s nigdy nie probowal , mial wyjatkowo luzacki stosunek do swojej pracy
          • Gość: dziad naiwne gadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 20:48
            Hehe no tak bo powienien prosic zebyscie zdawali, tak mysle czy Wam idacym na
            studia wydaje sie ze ktos bedzie nad Wami stal, prosil zebyscie sie uczyli?
            Studia nie sa obowiazkowe, jesli sie nie podoba nie trzeba studiowac - wystarczy
            podjac decyzje, nie ucze sie dalej, mialem obowiazek nauki do 18 roku zycia i
            nie musze - wszystko gra... co mial Wam mowic Sosnowski, opowiadac ksiazki?
            Czytac chyba umiecie a na studiach czlowiek uczy sie sam! sam czyta, sam mysli i
            jest weryfikowana jego wiedza na egzaminach... - po prostu po liceum i
            bezstresowym cackaniu nagle spotykacie sie z rzeczywistoscia, sa terminy
            egzaminow, trzeba umiec i nikogo nie obchodzi ze macie dysgrafie czy dysleksje -
            studia nie sa obowiazkowe jesli ktos jest uposledzony to nie musi studiowac -
            jesli chce studiowac i skonczyc studia to musi wlozyc duzo wiecej wlasnej pracy
            i wlasnego wysilku - pretensje moze kierowac jedynie do rodzicow ze dostal
            kiepski material genetyczny - to nie wina Sosnowskiego ze jestescie leniwi,
            macie w dupie przedmiot i chcecie po prostu zakuc, zaliczyc i zapomniec -
            pasjonci socjologii jak mysle nie mieli klopotow z egzaminem u Sosnowskiego,
            znam wielu takich ktorzy zdali u niego w pierwszym terminie na 4 czy 5, nie
            musieli uprawiac z nim seksu czy dawac kasy, faceci i kobiety - po prostu
            umieli, Sosnowski wpisywal ocene do indeksu i po problemie - narzekaja na niego
            ci co nie umieli...trudno - zycie nie jest sprawiedliwe....
            • stalkon Re: naiwne gadki 08.10.04, 08:06
              hihi, ale Ty głupi jesteś :O
            • skuter70 Re: naiwne gadki 11.10.04, 12:12
              ja tez nie mialem problemu z egzaminem u sosny co nie zmienia zupelnie mozjego
              zdania na temat jego "pracy"
              takiemu np Gorzko pan PROF Sosnowski do piet nie dorasta
    • Gość: asia Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:06
      kończę w tym roku socjologię, i wstydzę się, że opuszczam instytut osławiony
      przez pseudoprofesora Sosnowskiego, a jeszcze bardziej będę się wstydzić, jeśli
      ten człowiek wróci do pracy...szkoda słów...
      • Gość: d Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 28.09.04, 16:32
        Cześć Joanna czy nie kończymy razem w tym roku Socjologii
    • ciotka_matylda Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? 28.09.04, 21:30
      to jakas paranoja, zeby skomromitowany naukowiec mial wrocic po tym wszystkim na
      uczelnie
      • Gość: były Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 28.09.04, 21:47
        czego wy chcecie od Sosny , niczym się nie różni od pozostałych wykładowców,
        poza tym że częściej go na wykładach nie było niż był.
        A, że wymagał... a kto Wam kazał dawać , ja nigdy nie dałem a zdałem.

Pozdro
    • Gość: MImoza czy Dziad to popłuczyny po S.A? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 15:40
      Dziad back off
      • Gość: babcia czy mimoza to posraczyny po M.G.? IP: *.visp.energis.pl 07.10.04, 05:13
        mimoza fuck off
      • Gość: dziad Re: czy Dziad to popłuczyny po S.A? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 20:55
        dziad skonczyl Wydzial Elektryczny Politechniki Szczecinskiej i w
        przeciwienstwie to ciebie gowniaro nie uzala sie jak to musial ciezko pracowac i
        kuc nocami to z czego byl cienki, chcialem skonczyc studia i skonczylem i tyle!
    • Gość: Leszek Adam Sosnowski jest idealistą!!! IP: 213.155.191.* 07.10.04, 21:13
      Prosze państwa spójrzmy prawdzie w oczy. W każdym społeczeństwie są ludzie,
      którzy ze wzgledu na źle kojarzące się nazwisko (najczęściej ze względów
      politycznych) nie są chętnie publikowani czytani. Dlatego szlachetni
      profesoowie przepisują ich wartościowe myśli w swoich książkach, aby pozwolić
      im zaistnieć. Inaczej myśli te mogłyby ujrzeć światła dziennego i natchnąć
      zastępó studenckich i nie tylko studenckich. Nie mozna tu więc mówić o
      plagiacie, lecz o szlachetnej misji niesienia pomocy w rozpowszechnianiu
      wartościowych - w tym przypadku m. in. Jerzego Wiatra.
      Za tak szlachetny czyn nie powinno sie karać prof. Sosnowskiego, bo z pewnościa
      pracował dla idei. Któż bowiem - powiedzmy sobie szczerze - chciałby
      czytać "starego komucha" Jerzego Wiatra?
      Karając za tak szlachetne intencje ograniczamy "Różnorodność życia społecznego"
      (tytuł książki A.S) i uderzamy w wolność myśli.
      Myślicie, że tytuł książki jest przypadkowy? Nie, zapewniam, że jest tam wiele
      różnorodnych myśli. Być może należą do różnych nielubianych i cenzurowanych
      autorów. Za ich upowszechnianie, bez wskazywania (ze zrozumiałych względów)
      źródeł należą się prof. Sosnowskiemu wielkie podziękowania.
      Prawda zwycięży!
      • stalkon Sosna na sztandary! 08.10.04, 08:14
        Tak!
        Ciesze się, że są jeszcze tacy, co nei boją sie prawdy.

Ja nie tylko podpisuję się całymi dłońmi pod tym co napisałeś, ale pójdę krok
        dalej.

AS to po prostu PREKURSOR, wyprzedzający swoją epokę. Swą bezkompromisową
        postawą (wbrew tzw. 'opinii publicznej' czy niewłaściwie rozumianego honoru)
        idzie ku świetlanej przyszłości NAUKI. Nauki zwanej 'socjologią plagiatu'.
        jest ona jeszce w powijakach, ale głowne jej tezy zostały już nakreślone. tego
        się trzymajmy! A jak wiemy, mury US opuszcza wielu duchowych uczniów PROF.

Na pohybel!
        /jak mawiał Kapral w Kajko i Kokoszu/

===
        pozdr
      • Gość: baby CIEKAWE ZE LESZEK MA IDENTYCZNY IP JAK KIEDYS ZALA IP: *.espol.com.pl 08.10.04, 22:24
        MANA.
        Polecam lekture. Schizofrenia to, czy transseksualizm??? Oto jest pytanie?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=13084113
        • Gość: Leszek Re: CIEKAWE ZE LESZEK MA IDENTYCZNY IP JAK KIEDYS IP: 212.14.63.* 09.10.04, 12:38
          Jaki zala? Czym to zalatuje espol?
          • Gość: baby Re: CIEKAWE ZE LESZEK MA IDENTYCZNY IP JAK KIEDYS IP: *.espol.com.pl 09.10.04, 20:27
            ZAŁAMANA. Czytaj do konca i uwaznie, bo zalatuje to brakiem twojego skupienia
            lub klopotami ze wzrokiem.
            • Gość: jonek Re: CIEKAWE ZE LESZEK MA IDENTYCZNY IP JAK KIEDYS IP: 212.14.63.* 10.10.04, 22:59
              O co tu chodzi? Chyba ktoś mnie nie lubi :) My sie w ogóle znamy? Jeśli nie, to
              niech tak zostanie, bo nie wyglądasz na miłą osobę... Brrr
      • Gość: dziad Na szczescie ja jestem realista... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 21:47
        Hehe witaj Lechu, widze ze chcesz po powrocie Adasia zerwac ciazace na Tobie
        odium jakobys to Ty byl informatorem o plagiacie, autoplagiacie, bezecenstwach
        seksusalnych i lewej kasie... no ale chyba ci nie wychodzi... i pograzasz AS
        jeszcze bardziej... ;), w kazdym razie twierdze ze AS nie plagiatowal Wiatra bo
        nikt tego komucha nie czyta tyle ze AS splagiatowal pewnie studenta ktory z
        kolei splagiatowal Wiatra no i poszlo... a splagiatowac Wiatra to po prostu
        obciach..., autoplagiat? - chore okreslenie wymyslone przez pismakow, chetnie
        poddalbym przegladowi artykuly pismakow-autoplagiatorow... i np co dzien GW
        autoplagiatuje sie w co najmniej kilu artykulach...zapozyczenia, przepisywanie
        i cytowanie tych samych bzdur, polprawd i gowno prawd...wiec ciszej na ta
        trumna... co do seksu, nie wiem, nie bylem przy ale przypomina mi sie dowcip:
        Przychodzie kobieta do banku, podaje kasjerce banknot 200zl ktory chce wplacic
        na konto...kasjerka miendli banknot w dloniach, oglada pod swiatlo a w pewnym
        momencie mowi - Ten banknot jest falszywy, Co pani na to????, kobieta chwile
        mysli i mowi: wyglada ze wczoraj zostalam zgwalcona... jaki moral plynie z tej
        opowiastki? ano nie wydaje mi sie by byly bezecenstwa natury seksualnej ze
        strony AS... - a lewa kasa... no to wystarczy wyjsc przed dowolny instytut by
        zobaczyc kto czym przyjezdza do pracy... jak mi sie wydaje to czym przyjezdzasz
        do pracy opisuje twoj stan posiadania i zarobkowania... BMW z pensji naucyciela
        akademickiego...watpie... - jedynie ci ci przychodza do roboty na piechote albo
        ewnetualnie przyjezdzaja rowerem sa poza podejrzeniem...
    • Gość: granulat Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.bronet.pl / 62.233.218.* 08.10.04, 08:44
      studiuje prawo, studiuje tez socjologie. Czy Sosnowski jest sadysta-NIE!
      ciezki egzamin? nie wiem, bo prof poszedl juz w odstwke kiedy mialem go
      zdawac. W pierwszym, czy drugim sem mialem z nim jakis inny egzam i wlasciwie
      bardzo, ale to bardzo dobrze to zdarzenie wspominam.
      biorac pod uwage,ze poziom na socjologii jest niski to wymagania prof A.S.
      mozna uznac za bardzo wysokie, jednak w porownaniu z prawem uplasowalbym je na
      srednim poziomie.
      Przyzwyczajeni do lekko i przyjemnie mogli miec jedynie subiektywne wrazenie,ze
      byl strasznie ostry. Wiem,wiem nie mialem z nim metodologii, ale ...podal
      przeciez pytania, wiec gdzie problem??!?!?!?
      Uwazam,ze zostal juz dostatecznie ukarany, bo naznaczony do konca zycia. Nie
      badzcie faszystami...
      • Gość: granulat Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.bronet.pl / 62.233.218.* 08.10.04, 08:46
        wlasciwie to zaluje,ze niemialem z nim eksamu, bo bym przynajmniej zapoznal sie
        z metodologia w stopniu satysfakcjonujacym. Czlowiek, ktory go zastapil na
        eksamie z kolei nic nie wymagal i nic z metodologii wlasciwie nie umiem...a
        szkoda....
    • Gość: JFK Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 14:56
      Zamierzasz prowadzic pracę badacza humanisty?Po co ci metka do szczęścia ?
      Zajmij się biznesem i rób kasę
    • Gość: karkauer Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.autocom.pl 09.10.04, 17:38
      jakby popelnił uczciwość to by nie miał szans na powrót, zostałby wyklęty
      dozywotnio przez środowisko
      • Gość: jONEK Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: 212.14.63.* 10.10.04, 22:56
        uWAŻASZ, ŻE INNI MAJA TEZ COŚ ZA USZAMI??? nIBY KTO???
        • Gość: Gosia Re: Czy prof. Adam Sosnowski wróci na uczelnię? IP: *.teleton.pl 11.10.04, 11:27
          Ciekawe kto go uwalił... A czemu A.S sam nie mówi kto? Nie wie? Słyszałam
          jakieś plotki aż o dwóch - trzech osobach..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka