Dodaj do ulubionych

Szczecin to płotka.......

IP: *.acn.pl / 10.131.129.* 30.04.02, 01:26
Mam taką impresję... Czy jeśli nikt w Szczecinie nie weźmie tyłka w garść i nie
ruszy do roboty, nie potrząśnie trochę warszawką, nie wykaże lokalnej
inicjatywy, nie zaszaleje, nie przyciągnie inwestycji, to czy Szczecin za 5 lat
dalej będzie takim zadupiem???

Czy Szczecin w Polsce będzie pełnił taką rolę jak Prenzlau, Pasewalk w
Niemczech??? No może jak Rostock... ???
Przecież to totalny blamaż... Wystarczy popatrzeć na Wrocław, Kraków, Gdańsk
czy Śląsk.... (pomijając stolycę)...

Szczecin to po prsotu jakaś totalna wieś, w której ludziom dobrze jest jak
jest... Dlaczego?

Obserwuj wątek
    • franekkk Re: Szczecin to płotka....... 30.04.02, 01:42

stagnacja jest w calej polsce
      zajrzyj na forum w innych miastach takie samo biadolenie
      polecam np "upadek gdanska case study"
      po za pyrolami ktorzy nawet gowno opakuja i wcisna
      zrzedzi caly kraj
    • Gość: skuter czesc Gryf:) IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 30.04.02, 08:17
      • franekkk Re: czesc Gryf:) 30.04.02, 08:19

a skad wiesz?:)
        • Gość: sk Re: czesc Gryf:) IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 30.04.02, 08:27
          franekkk napisał(a):

>
          > a skad wiesz?:)

jesli nie ja to kto??
          musi byc Gryf:)
          • franekkk Re: czesc Gryf:) 30.04.02, 08:36

a moze to jakis gryfi klon
            nie przyszlo ci to do

glowy??
            • Gość: WLodek Re: czesc Gryf:) IP: *.acn.pl / 10.131.129.* 07.05.02, 20:21
              franekkk napisał(a):

>
              > a moze to jakis gryfi klon
              > nie przyszlo ci to do
              >
              > glowy??

Chyba i 10 lat to zmało na rozwój inteligentnych ludzi na tym zadupiu.. no nic..
              szkoda mi was....
    • Gość: rg Re: Szczecin to płotka....... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 20:28
      obawiam się, że jak padnie stocznia
      to będziemy gorzej niż zadupiem
      tyle że dużym
      • Gość: REKIN Re: Szczecin to płotka....... IP: 2.4.STABLE* / 10.10.10.* 07.05.02, 22:12
        Sukces Wielkopolski tkwi w tym, że tam nie ma pierdolenia typu "ale marazm",
        czy " mieszkam na zadupiu".
        Bo prawda jak mówią jest bardzo banalna, to głowy pustoszy komuna mentalna.
        • Gość: Kort Re: Szczecin to płotka....... IP: *.intranet.salsa.pl 07.05.02, 22:30
          Gość portalu: REKIN napisał(a):

> Bo prawda jak mówią jest bardzo banalna, to głowy pustoszy komuna mentalna.
          Jeżeli możesz to troszkę jaśnie co miał autor na myśli?

• Gość: REKIN Re: Szczecin to płotka....... IP: 2.4.STABLE* / 10.10.10.* 07.05.02, 22:35
            Tekst ten nie jest (niestety) mojego autorstwa, ale jest bardzo uniwersalny, i
            można go stosować w wielu sytuacjach.
            • Gość: Kort Re: Szczecin to płotka....... IP: *.intranet.salsa.pl 07.05.02, 22:42
              Potemu pytam!
        • Gość: Kort Re: Szczecin to płotka....... IP: *.intranet.salsa.pl 07.05.02, 23:57
          Gość portalu: REKIN napisał(a):

> Bo prawda jak mówią jest bardzo banalna, to głowy pustoszy komuna mentalna.
          Jeżeli możesz to troszkę jaśnie co miał autor na myśli?

• Gość: Tomik Re: Szczecin to płotka....... IP: *.ncr.com 08.05.02, 08:03
            No, to se twórczo pogadaliśmy:))) Styl poezji przypomina "barda prawicy"
            publikującego bodaj co w "Naszym Dzienniku".... :)))
    • Gość: RURA Re: Szczecin to płotka....... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 08:17
      Faktycznie, wy bardzo biadolicie, u nas w Poznaniu jest narzekanie też, ale na
      konkretne sprawy. Poza tym Szczecin OK
      • Gość: skuter Re: Szczecin to płotka....... IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 08.05.02, 10:39
        Gość portalu: RURA napisał(a):

> Faktycznie, wy bardzo biadolicie, u nas w Poznaniu jest narzekanie też, ale na
        > konkretne sprawy.

nie macie co narzekac od przyszlego sezonu chodzicie na mecze I ligii:))

• mike102 Re: Szczecin to płotka....... 08.05.02, 10:43
        Gość portalu: RURA napisał(a):

> Faktycznie, wy bardzo biadolicie, u nas w Poznaniu jest narzekanie też, ale na
        > konkretne sprawy. Poza tym Szczecin OK

90% tych biadolacych watkow produkuje jedna osoba - zwroc na to uwage.
        • Gość: RURA Re: Szczecin to płotka....... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 11:32
          No właśnie to chyba Gryf tak marudzi, w sumie nie wiem dlaczego. Pozdr.
    • Gość: Jazzek Re: Szczecin to płotka....... IP: 212.244.79.* 08.05.02, 10:33
      A ja mam taką impresję:
      Kiedyś miasta 10-20 tysięczne były wielkimi ośrodkami. I nie narzekało się, że
      inwestorzy nie przychodzą, że nuda totalna, syf i zadupie. A dokonania owych
      czasów ogląda się do dzisiaj z przyjemnością czy nawet zapartym tchem.
      Jakby dzisiaj miasto wielkości np. Polic fundowało sobie katedrę wielkości
      choćby szczecińskiej, to ludzie by się w głowy pukali.
      Nieoczekiwany nawet dla mnie wniosek jest taki, że bieda teraz jest większa niż
      w średniowieczu (?)
      (właściwie to chciałem o czym innym, ale tak mi wyszło, a że impresja jest
      impresją, to zostawiam ją jaka jest :) )
      • rabarbarian Re: Szczecin to płotka....... 08.05.02, 10:40
        Rekin - zadziwiasz mnie chlopie. Ty jako przyklad wielkopolske nam stawiasz?
        Wszak tam co drugi (jak nie kazdy) to twoj potencjalny wrog (czyli kibic Lecha).
        Nienawisc do nich konsekwentnie wylewasz na podforum o Pogoni:) Ej no!
        Brak konsekwencji:) Ja takze sie zapytam - co autor (Rekin) mial na mysli?:))))
        pozdro:)
        • Gość: REKIN Re: Szczecin to płotka....... IP: 2.4.STABLE* / 10.10.10.* 08.05.02, 15:32
          A więc kibiców Lecha, nie nawidzę tylko podczas meczu, po drugie nie da się
          ukryć, że gospodarczo Wielkopolska wyprzedza nas. Po trzecie ten tekst odnosi
          się do ludzi z naszego miasta, otóż ci co mogą coś dobrego zobić dla Szczecina,
          nie robią nic, a zwykli ludzie z Grodu Gryfa opowiadają w Polsce, że jest
          jeszcze gorzej niż w rzeczywistości, dla mnie to kompletna komuna mentalna.
          Bo na przykład Szczecin jest gospodarczo za Poznaniem, ale środowiska
          opiniotwórcze z naszego regionu dodają jeszcze, że jesteśmy w tyle pod względem
          kulturalnym, naukowym, sportowym itd, co dla mnie jest bzdurą.
    • Gość: Vlad.H. Re: Szczecin to płotka....... IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 23.07.14, 00:49
      minelo 12lat a pytania wciaz te same... a dzieki nekroposti mozemy je przywrocic z trupia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka