Dodaj do ulubionych

Wszy w szkole nr 48

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.11.04, 00:06
"utrzymywanie przeglądów czystości ciała i odzieży "należy uznać za gwałcenie
praw dziecka"

mhm - a przeglądy sprawności pojazdów to gwałcenie praw kierowców
nie mówiąc już o przeglądach legalności majątku - gwałcących prawa
biznesmenów i polityków
Obserwuj wątek
    • Gość: Były uczeń Wszy, indoktrynacja religijna, pranie mózgów, IP: *.pl / *.pl 10.11.04, 07:00
      narkotyki, brak zajęć pozalekcyjnych. Do polskiej szkoły się "chodzi", zamiast
      uczyć się w niej.
      • Gość: real Re: Wszy, indoktrynacja religijna, pranie mózgów, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 12:06
        a co ma piernik do wiatraka???
      • Gość: glupi ludzie boze co za glupi kraj IP: *.client.comcast.net 11.11.04, 21:42
        co za glupi ludzie zasiadaja na stanowiskach i wydaja prawa i dekrety, boze to
        wszystko polacy, najglupszy najbardziej prymitywny narod swiata.
    • Gość: hanula Re: Wszy w szkole nr 48 IP: *.server.ntli.net 10.11.04, 12:16
      > "utrzymywanie przeglądów czystości ciała i odzieży "należy uznać za gwałcenie
      > praw dziecka"

Przede wszystkim szukanie wszy nie ma nic wspólnego z przeglądem czystości -
      przecież wszy najbardziej lubią mieszkać na czystych włosach!
    • Gość: Dagmara Re: Wszy w szkole nr 48 IP: *.NAT.zsi.pl 10.11.04, 16:23
      Moje dziecko chodzi do prywatnego przedszkola i ostatnio niestety przyniosła z
      niego wszy, co zszokowało mnie i męża, ponieważ myśleliśmy, że takich robaczków
      po prostu już sie nie spotyka, zwłaszcza w prywatnym przedszkolu....tam nikt
      nie uprzedził rodziców, że wszy się pojawiły, dopiero po rozmowie z
      wychowawczynią okazało sie, że zaatakowały już większość dzieci z różnych
      grup...
    • Gość: bubel Re: Wszy w szkole nr 48 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 19:26
      powszechna bieda to wszy, gruzlica, niedozywienie- na tych "koniach" Szczecin
      wjechal w 21 wiek.Tylko pozytywistow raczej nie widac.
      Szczecin jak i cala Polska piekna i bogata tylko wirtualnie!
      • Gość: JACEK Re: Wszy w szkole nr 48 IP: 64.9.159.* 10.11.04, 19:34
        Ja wszuf dostalem w szkole podstawowej w roku chyba 1972, moja wychowawczynia
        byla tam(szkola podstawowa#62) pani Pawlowaska, pewnie przez nia te weszy mi na
        glowe weszly
        • Gość: europejczyk Re: Wszy w szkole nr 48 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 19:49
          to nasza regionalna osobliwość. Potraktujmy to jako nasz wklad do unii
          europejskiej
      • Gość: rodzic Prawobrzeze Re: Wszy w szkole nr 48 IP: *.utp.pl 10.11.04, 20:04
        to jest straszne i az wlos na glowie sie podnosi gdzie sa instytucje powolane do tego . Co to znaczy ze pielegniarka nie moze sprawdzac czystosci . Zaslanianie sie to jest wykret. Wiemy ze pielegniarki w szkolach sa w prywatnych spolkach .One same zarabiaja malo ale ich wlascicielki duzo. Temu nalezy sie przypatrzyc. Jak moze byc dobrze jak jedna pielegniarka w naszej szkole ma pod soba 1350 dzieci. Duza role odgrywaja rodzice i oni maja tez glos w tej szkole .Pytam jezeli jest taki duzy problem gdzie jest rada rodzicow Nalezy ich tez rozliczyc > Sam dyrektor nie da rady . Bieda
        daje tez o sobie znac. Rodzice malo zajmuja sie dziecmi to tez smutna prawda. A my cieszymy sie ze jestesmy w Europie. To jest Polska rzeczywistosc smutna ale prawdziwa
    • Gość: dziad Szampon kupciez np LINDAN'em i po klopocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 19:57
      moj koles przywiozl to z obozu w ZSRR...(tak tak poczatek lat 80) i nic sie nie
      stalo.
    • Gość: ekolog A oddać do schroniska dla zwierząt, tam ich miejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 20:02
      • anika31 Wszy w szkole 12.11.04, 07:48
        W szkole mojego syna zapowiedziano ze w poniedziałek pielegniarka dokona
        przeglądu włosó wszystkich dzieci. A tak przy okazji nalezy pamietać o jednym
        to rodzice a nie szkoła ma się zająć dziecmi...wiec tą głowę należy przglądac
        chocby myjąc głowy dzieciom mniejszym czy spoglądajac na grzebień dzieci
        starszych. Pryz okazji - biedne dzieci wszys nie mają...bieda jest czysta ...ze
        wstydu
    • Gość: Karo Re: Wszy w szkole nr 48 IP: *.espol.com.pl 12.11.04, 16:38
      Przeglady czystości to by się wszedzie przydały, bo nawet na uczelniach ciężko
      wytrzymać na zajęciach taki niektórzy mają wodo i mydłowstręt.
      Mydło już nie jest na kartki, a niektórzy wolą się "uperfumowac" smrodem
      papierosów.
    • Gość: t Re: Wszy w szkole nr 48 IP: *.provider.pl 13.11.04, 10:43
      21 WIEK - UNIA EUROPEJSKA>>>>>>>> WROCŁAW>>>>>>>>
      No niestety nie tylko Szczecin ma ten problem Wrocław też i to co roku. W
      szkole do której chodzi moja córka od 3 tygodni niektórzy RODZICE walczą z tą
      plagą. Niektórzy bo nie wszyscy. Szkoła nie może sobie poradzić????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka