Dodaj do ulubionych

Skąd nienawiść do SLD???

20.11.04, 00:06
Chciałem się zapytać osób przebywających aktywnie na ninijeszym forum, skąd
taka zajadłość wobec SLD, dlaczego znakomita większość z Was pozostaje
wrogami tej formacji?

Proszę bardzo o wyjaśnienie niezrozumiałego.
Obserwuj wątek
    • Gość: mamoniowa Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.ksiazat.v.pl 20.11.04, 00:11
      Bardzo prosze przekonaj mnie, ze sie myle.
      • jams1 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 00:27
        Nieee, nie chodzi o to. Ja nie chcę nikogo do niczego przekonywać. Obserwując
        forum, fragmenty wypowiedzi nie tworzą mi całości obrazu, stąd próba niejako
        skodyfikowania argumentów deprecjonujących tą formację.
        No ale skoro sobie życzysz, to mogę spróbować zabawić się w Adwokata Diabła.
        1. Organizacja, która doprowadziła do wzrostu gosp. z lat 97-2000r.
        2. Organizacja, która wprowadziła Nas do Nato i UE.
        • Gość: Fugazi Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 00:31
          To my sami zdecydowaliśmy o wzroście, podobnie jak zdecydowaliśmy o NATO i UE.
          SLD nic do tego.
          Marnują tylko naszą kasę podobie jak socjaliści z AWS.
        • Gość: mamoniowa Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.ksiazat.v.pl 20.11.04, 00:34
          Historia tej organizacji tak nagle sie urywa w roku 2000...bardziej interesuja
          mnie lata 2003-2004. Mysle, ze to mozna uznac za odpowiedz :-)
          Ale czekaj czekaj, czy to nie przypadkiem premier Buzek swietowal wejscie do
          NATO???Ozcywiscie moge sie mylic.
          No i czy przypadkiem nie po tej slynnej powodzi, lewica przepadla w wyborach,
          zdaje sie, ze podane prze ciebie lata naleza do rzadow AWS :-)
          • Gość: Fugazi Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 00:40
            Co to za różnica czy to czarna lewica, czy czerwona nas okrada i marnuje
            dorobek naszej pracy.
            Odmienność między nimi jest, jak to powiedział kiedyś JKM historycznie taka, że
            czerwona okradała, wsadzała do więzień i zabijała, czarna tylko okrada.
            Teraz zaś obydwie programowo chcą nas orżnąć.
          • jams1 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 00:48
            No tak,Pan Buzek zaczął w 98 zdaje się, i skonsumował przez dwa lata wzrost
            jaki w latach 94-97 wypracował SLD. Teraz gospodarka powoli zaczyna odżywać po
            eksperymentach pana Balcerowicza, znowu dzięki SLD. Podobnie z NATO, SLD
            wypracował, negocjował, lobbował jednym słowem prowadził szerokie działania,
            które skonsumował Buzek. Czyli wypędzili mu przed nos zwierzynę, którą tenżę
            jedynie ustrzelił.
            p.s. Mości Mamoniowo nie oczekuj, że broniąc SLD zacznę strzelać sobie w kolana
            przytaczając daty 2003-2004 r. :)
            • Gość: Fugazi Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 00:56
              Nie ma co się spierać kto skonsumował wzrost a kto nie.
              Zaprawdę powiadam - Wzrost wypracowałeś Ty, JA i pozostałe 38 mln Polaków.
              Kto spartolił bardziej Buzek czy Miller zostaw specjalistom.
              Istotne jest to że czas leci a Polska w Europie wygląda jak i Szczecin.
              Brud, syf, niekompetencja, marazm i zrozpaczone społeczeństwo.
              • jams1 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 01:04
                Nie sposób się nie zgodzić. Skoro nie sposób wypracowania wzrostu, to bowiem
                robimy sami co będzie stanowiło o różnicy pomięzy SLD a innymi partiami na tyle
                dużej, aby jej rozmiar uzasadniał odczuwanie złości na tą partię? Przykładowo
                czy kwantyfikatorem może być sposób konsumpcji wzrostu - odpowiednio albo jego
                roztrwonienie albo przekucie na jeszcze większy?
                • Gość: Fugazi Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 01:23
                  Nikt niczego nie przekuwa. Zgodzę się jedynie na stwierdzenie, że jeden kradnie
                  i przepija a drugi kradnie, opyla i pójdzie do kina.
                  Dla mnie to nie ma znaczenia.
                  Ja wiem , że wzrost gospodarczy wypracowują ludzie i najwyższy jest wtedy kiedy
                  rządu nie ma. Jak jest to partoli więcej lub mniej.

Złość na myślenie i formacje socjalistyczne, to mnie wkurza.
                  Jak napisałem dodatkowo kontekst historyczny w SLD (oklepane w TV cyniczne
                  ryje). Ja je pamiętam z tamtych czasów. Ten sam bezczelny uśmiech bezkarnego
                  pajaca który kradnie albo zezwala kumplom kraść. Dzisiaj jak wczoraj tylko buta
                  i arogancja.

Ale to kwesta gustu. A o gustach się nie dyskutuje.
            • Gość: mamoniowa Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: 212.244.77.* 20.11.04, 07:41
              jams1 napisał:
              p.s. Mości Mamoniowo nie oczekuj, że broniąc SLD zacznę strzelać sobie w kolana
              > > przytaczając daty 2003-2004 r. :)

Drogi jamsie taka mam wlasnie nadzieje, chociaz w przytaczaniu samych dat nie
              widze niczego zdroznego, ale domyslam sie, ze zastosowales skrot myslowy. W
              kazdym razie media w stopniu zadowalajacym zajmuja sie "osiagnieciami" kadry
              SLD.
              A skad ta sklonnosc do samookaleczen??? :-)
            • Gość: VaBi Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.pth.iprimus.net.au / *.25-26-211.core.pth.iprimus.net.au 21.11.04, 10:32
              Jestes ciec,przecztaj sobie najorstrzy podreczni ekonomi,a dowiesz sie,wzrost
              gospodarczy nie nastepuje natychmiast,po przyjeciu wladzy, przez pzpr,ele
              przygotownie do wzrosty trwa minimum dwa lata.
        • Gość: ---- Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 13:31
          > 1. Organizacja, która doprowadziła do wzrostu gosp. z lat 97-2000r.
          > 2. Organizacja, która wprowadziła Nas do Nato i UE.

kpiarz czy prowokator?!
    • Gość: analityk Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 00:16
      Zapisz się do SLD to ci wytłumaczą. Wyjaśnienie zdecydowanie przerasta twoją
      obecną zdolność pojmowania.
      • jams1 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 00:24
        Hmmm... po prostu szkoda słow. Ręce opadają, normalnie ręce opadają na takiego $
        %$%#^&#$%^#&$&$ kretyna. A miałem taki spokojny wieczór. Ale co tam, osoby o
        delikatnych nerwach i wysokiej kulturze przepraszam za poniżej umieszczony
        tekst, ale noramalnie mnie wyprowadził z równowagi. Zatem - uprzedzam i
        przepraszam ale czytacie po uważaniu.

Czy zrozumiałeś bezmózgi glonie intencje mojego pierwszego posta czy też może
        pula jaką masz między uszami wylała Ci się nosem i nie bardzo przewodzi prąd
        jak powinna? Przeczytaj proszę ponownie treść postu rozpoczynającego wątek,
        przemyśl go, przeczytaj jeszcze raz, wydłub z nosa co ci tam przeszkadza,
        przeczytaj ponownie, i powtarzaj te czynności aż dotrze do Tego małego orzecha
        którego tak chowasz między pustymi oczami, że po prostu zwyczajnie chciałem
        porozmawiać. Pomimo że z treści postu wynika że dopiero uczysz się posługiwać
        rękoma i kością po tym co pochłonołeś, pochylę się nad Twoją osobą i podpowiem
        że ręce wbrew pierwszemu wrażeniu nie służą jedynie do tego żęby sobie kość
        wcisnąć w d..pę żeby zakwilić ze szczęścia.
    • Gość: Fugazi Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 00:28
      Nie biorę udziału w tej kampanii nienawieści chociaż nie przepadam za ich
      gębami. Taka niechęć do została od czasów komuny i dziennika telewizyjnego.
      Jak dla mnie jednakże najważniejszy powód niechęci to to że
      SLD jak inne socjalistyczne formacje programowo popierają niszczenie inicjatywy
      gospodarczej poprzez cyniczne odgrywanie roli dobrego Janosika który zabierze
      bogatym i da biednym. Jak wiadomo gó.. z tego wychodzi i wiadomo o tym od
      dawna. Widomo też że kasa płynie do bandy kolesiów i aparatu biurwy.

A ja nie lubię jak ktoś mnie okrada i robi ze mnie wała pitoląc że to dla mnie
      korzystne.

Pozdrawiam
      Fugazi
      • jams1 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 00:30
        He he dobra, za fałszywość i złodziejstwo przykryte utopijną lewicowością, bo
        rozumiem, że gdyby to co mówią było prawdą i działało pretensji by nie było czy
        tak?
        • Gość: Fugazi Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 00:32
          Właśnie nie.
          Programowo nas okradają i są w tym skuteczni.
          • jams1 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 00:42
            Ha, czyli za to że łgają okrutnie? Za to że w programie piszą że dadzą biednym
            a nie dają? Czy za to że mówią że dadzą biednym i dają?
            • Gość: Fugazi Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 00:52
              Generalnie za to, że wiedzą, że nie dadzą a pomimo to biorą.
              Gdyby pomimo tego, że wiedząc, że nie dadzą dali (brzmi nieprawdopodonie - jak
              paranoja bo nią jest) to nie zmieniłoby mojego stosunku do nich bo i tak byłbym
              uboższy.
              Tak więc nie ma znaczenia czy wypełniliby swój program czy nie.
              Sedno tkwi w sposobie załatwienia mojego portfela czyli inaczej mnie i mojej
              rodziny. Jak okradają mi samochód to jestem zły. Jakby zostawili w samochodzie
              kartkę - "Ukradliśmy w szczytnym bliżej nie określonym celu. Chyba damy tym co
              nie mają albo damy znajomym królika" - też byłbym zły tylko rozbawiony.
              Na niekorzyść więc należy zaliczyć to że mówią że dadzą a nie dają (za
              wyjątkiem oczywiście królika i jego znajomych).
              • jams1 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 01:00
                No dobrze, ale te argumenty powinny powodować złość na każdą formację, bo każda
                chce Ci zabrać (podatki, zus) przy tym jedynie lewica mówi, że da coś w zamian.
                Musimy rozmawiać na poziomie założeń. Inna dyskusja nie ma sensu bo żadna z
                partii nie realizuje swojego programu wyborczego i nic nie daje. Wracając
                zatem, nie powinien być to powód złości na SLD ale na każdą partię bez wyjątku,
                każda bowiem chce Ci odebrać.
                • krzysztofsf Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 01:04
                  Sa spadkobiercami i tymi samymi ludzmi co pzpr.
                  Potrzebujesz wyjasnien, dlaczego nie lubimy pzpr?
                  • jams1 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 01:09
                    Byłoby miło usłyszeć, jako że argument przenosi nienawiść z innej organizacji
                    obecnie poza tematem. Tak więc Panie Krzysztofie proszę zaczynać.
                    Dlaczego nie lubicie PZPR?
                    • krzysztofsf Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 01:20
                      jams1 napisał:

> Byłoby miło usłyszeć, jako że argument przenosi nienawiść z innej organizacji
                      > obecnie poza tematem. Tak więc Panie Krzysztofie proszę zaczynać.
                      > Dlaczego nie lubicie PZPR?
                      Okres prl - chyba jasne
                      Natomiast po okraglym stole, pzpr sie podzielilo.
                      Czesc czlonkow, skorzystala z prywatyzacji i przejela na wlasnosc, oraz w zarzad najbardziej dochodowe elementy prywatyzowanego majatku narodowego, zaczepila sie w najwiekszych molochach typy Orlen, spolki weglowe itp.Przypominam, ze za prl kazdy dyrektor musial byc w pzpr - czyli ich czlonkowie zarzadzali wszystkimi przedsiebiorstwami, a z kolei o zostaniu za prl dyrektorem decydowalo bardziej bycie w ukladach partyjnych niz kompetencje.
                      druga czesc ewoluowala do obecnej sld, zmieniajac nazwy i proponujac populistyczny program, w celu uzyskania poparcia. prawdziwy cel - wspoldzialanie z kolesiami, ktorzy porzucili polityke dla biznesu.
                      Efekty widac na kazdym kroku, przy kazdej aferze.

Przy okazji - co to wlasciwie znaczy "baron sld" ? Nie spotkalem sie z pojeciem baron PIS, Baron LPR, baron PO - dlaczego?

Dobranoc na dzisiaj.
                      • jams1 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 01:41
                        Taak. Okres PRL-u zdecydowanie nie jasne.
                        Po okrągłym stole. Rozumiem, że nienawidzicie SLD za to żę się podzieliło i
                        część byłych ludzi pzpr zaczęła być menedżerami, przy czym każdy z nich był
                        pozbawionym wykształcenia młotem - czyli za totalne przewłaszczenie majątku
                        narodowego i zrujnowanie gospodarki kraju.
                        Z drugiej strony mamy ludzi prowadzących politykę dla zdobycia władzy (co samo
                        w sobie stanowi cel każdej modelowej partii politycznej) przy czym prawdziwym
                        celem miałobyć współpraca z kolesiami co prowadzili biznesy. Nie wyjaśniasz
                        jakie biznesy mieli by prowadzić Ci pochodzący z układów dyrektozy bez
                        kompetencji z politykami. Ciężko mi przyjąć teorię rozbiorów polskiej
                        gospodarki przez nieudolnych matołów zajmujących po mianowaniu stołki
                        dyrektorskie do spółki z takimi samymi politykami (bo niby skoro dyrektor po
                        uważaniu to dlaczego sekretarz nie?). Przejaskrawiając wypowiedź, można by
                        uznać, że w Polsce PRL-u nie było w ogóle mądrych ludzi, no bo skoro dyrektor
                        przedsiębiorstwa nie musiał mieć kompetencji to sprzątaczka nie miała ich na
                        bank.
                        Wybacz, ale jeżeli chodzi o zmianę nazwy to raczej pasuje to do polskiej
                        prawicy niż tzw."komuchów" którzy użyli konkretnie trzech nazw (proszę o
                        korektę jeżeli jest błąd) SDRP, SLD i ta nowa Pana Borowskiego.
                        Afery widać niewątpliwie. I tu nie sposób odmówić racji. Mając na uwadze
                        słabość poprzedzających uznaję, że jedną z przyczyn nienawiści do SLD są afery.
                        Nie ma pojęcia skąd wziął się tytuł "Baron SLD" doprawdy interesujący przykład
                        demonstrujący wewnętrzne stosunki w tej partii nieprawdaż?
                        Dobranoc. Faktycznie późno już.
                • Gość: Fugazi Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 01:12
                  Nie rozśmieszaj mnie.
                  Wierzysz że coś dostaniesz w zamian za podatki albo ZUS.
                  Pobudka Panie Jams.
                  Nawet listu gratulacyjnego nie dostaniesz.
                  Nic po prostu nic.

Z mojego punktu widzenia logicznym więc jest popierać tych którzy zabiorą mi
                  jak najmniej oraz na tych którzy mówią otwarcie na co pójdzie moja kasa.
                  Sensowne jest też aby popierać tych którzy nie rozdzielą pieniędzy pomiędzy
                  siebie (królik i znajomi) pod pretekstem pomocy uboższym a przeznaczą je na
                  ogólnie określiwszy – niezbędne wydatki Państwa (tj np. wojsko, policja, sądy).
                  Sprawiedliwość społeczną (brr. sama nazwa budzi obrzydzenie, tak jakby była
                  sprawiedliwość i sprawiedliwość społeczna) można wsadzić między bajki.
                  • jams1 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 01:29
                    Dokładnie o to mi chodziło. Skoro każdy kradnie należy nie lubić każdego a
                    jedynie tolerować tego co kradnie najmniej. Nie można tedy mówić "Nienawidzę
                    SLD bo kradnie" kiedy zaraz się mówi "Każdy kradnie". Choć może inaczej, mówić
                    można ale to uzasadnienie mnie nie przekonuje.
                    Niewątpliwym jest, że wybieranie tych którzy nie rodzielą między siebie jest
                    sensowne. Ale skoro każdy kradnie a jedynie niektórzy kradną mniej niż inni,
                    którzy spośród wszystkich kradnących będą tymi co nie rozdzielają między
                    siebie? Gdzie wyznaczysz próg. Czy ukradnięcie 10% dochodu budżetu to już
                    rozdzielanie między swoich czy jeszcze nie i dlaczego?
                    Przesłanka kradnięcia powinna doprowadzić nas do nienawidzenia każdej partii
                    politycznej jako takiej - w oderwaniu od jej celów, metod czy składu osobowego,
                    jako że nadrzędnym celem każdej jest dotarcie do włądzy (a to siem równa
                    wielkim pieniążkom).
                    • Gość: Fugazi Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 01:49
                      Trochę pokręciłeś w dedukcji.
                      Jeżeli człek mówi, że „nienawidzi SLD bo kradnie” to mówi prawdę i nie musi
                      dodawać, że inni też kradną.
                      Dam przykład:
                      Jeżeli coś Ci nie smakuje to mówisz : Ale gó...o. Nie smakuje mi. Śmierdzi i
                      jest niesmaczne. I nie ma dla Ciebie znaczenia, że miesiąc temu kiedy byłeś w
                      innej restauracji, też podali byle co i było paskudne.
                      Interesuje Cię to co jest teraz.
                      A teraz rządzi SLD.
                      Fakt, ze za miesiąc nie pójdziesz ani do pierwszej ani do drugiej knajpy. Jak
                      jesteś mądry - tak zrobisz. Ale to będzie dopiero za miesiąc.

Analogicznie można wysnuć odpowiedź na drugi argument.
                      Jeżeli wszyscy kradną, to kogo wybrać i gdzie jest próg.
                      Możnaby powiedzieć tak.
                      Jeżeli mieszkam na zadupiu i mamy tylko dwie knajpy a umówiłeś się z panienką i
                      musisz gdzieś iść to wybierzesz tę knajpę gdzie jest lepiej. Bo nie masz wyboru.
                      I nie będziesz roztrząsał procenty gów..a w żarciu.
                      Wybierzesz intuicyjnie lepszą.
                      Podobnie jest z partiami.
                      Dla jednych SLD jest lepsze, dla innych gorsze.
                      Dla mnie gorsze więc ich nie wybiorę bo:
                      a)chcą okraść mnie bardziej niż inni
                      b)wyglądają paskudnie i smierdzą :)
                      c)okłamują mnie pisząc w liście że kasa idzie dla potrzebujących

Pozdrawiam Cię James.
                      Idę spać i nie odpowiem dzisiaj na żaden post.
                      Dobranoc
                      • jams1 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 12:13
                        Czołem. Nic nie pokręciłem. Ja mówię tak. Owszem, możesz powiedzieć że
                        nielubisz SLD bo kradną. Ale skoro piszesz, że inni też kradną to logicznym
                        jest wniosek że ich również nie lubisz. Ja nie szukam zaś przyczyn dla których
                        nie lubicie partii politycznych jako takich tylko dlaczego nielubicie SLD.
                        Czyli te przywary, które dotyczą tylko jej.
                        Przyjmuję żę ich nie lubisz za to że kradną bardziej niż inni, czyli jakby
                        kradli tyle co inni to byliby ok.
                        Śmierdzenie odrzucam jako żarcik, pozostają kłamstwa.
                        Ale czy nie jest tak, że każda partia kłamie żeby uzyskać władzę?
                        • Gość: Fugazi Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 15:40
                          I tu masz rację.
                          Nie lubię wszystkich którzy mnie okradają. Ale jednych bardziej innych mniej.
                          To chyba proste.

Pytanie było o SLD. A oni przyznasz kradną i do tego bardziej niż inni.
                          Więc odpowiadam na zadane pytanie:
                          Nie lubię ich bo kradną bardziej niż inni. I mam prawo tak mówić pomimo tego,
                          że inni też kradną.
                          Gdybyś mnie spytał o AWS 2 lata temu odpowiedziałbym podobnie. Ich też nie
                          lubię (trafniej byłoby powiedzieć w czasie przeszłym).

Dodałem także 2 inne powody mojej niechęci. Ale mają one charakter subiektywny,
                          więc rozumiem że innym te gęby mogą się podobać oraz, że bywają osoby które
                          lubią być okłamywane.

Zasadniczo podczas wyborów stajemy nad urną i wybieramy mniejsze zło. Przykre
                          ale prawdziwe.

To co mówisz o zdobywaniu władzy prze różnorakie partie czy grupy interesów dla
                          samego uwłaszczenia swojej formacji trąci cynizmem na który moje „ja” się nie
                          zgadza.
                          Nie zgadzam się na taką Polskę i mam do tego prawo.
                          Zło trzeba nazywać po imieniu a nie szukać usprawiedliwienia w stwierdzeniach,
                          że inni robią podobnie i jest to naturalne albo że gdyby nie przesadzali to
                          byłoby ok.

Pozdrawiam
                          Fugazi
    • Gość: bumcyk Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.11.04, 11:27
      To nie jest nienawiść. Jeśli SLD stosuje nienawiść do Kościoła, nikt nie musi
      to powtarzac i wicewersa. Ja tak nie robie z tego powodu, ale pogrobowcy PPR
      zawłaszczyli majątek prywatny i państwowy a teraz robią to ich synkowie i
      wnukowie.Stwarzając cóś na wzór mafi. I należy to wypleńić ostro i skutecznie.
      P.S. odnosi się to także do byłych członków PZPR a obecnie UW.
      Oczywiście nie wszystkich
      • Gość: L S D Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 11:56
        Bardzo głupie pytanie,obietnice-działania,słowa-czyny.Poprostu kłamali-kłamią i
        będą kłamali-wyssali to z mlekiem matki.
        • jams1 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 12:13
          To jest poza tematem.
          Nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi.
          • dutchman Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 12:23
            No to trzeba nie chciec myslec zeby zadawac takie pytania:
            "Chciałem się zapytać osób przebywających aktywnie na ninijeszym forum, skąd
            taka zajadłość wobec SLD, dlaczego znakomita większość z Was pozostaje
            wrogami tej formacji?

Proszę bardzo o wyjaśnienie niezrozumiałego."
            Ta zajadlosc jest o wiel, o wiele za mala zwazywszy co nam ta banda zgotowala
            przez 50 lat !!!
            pozdrowienia
            dutchman

• Gość: mamoniowa Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: 212.244.77.* 20.11.04, 12:26
            Drogi jamsie skoro odpowiedzi na zadane pytanie cie nie satysfakcjonuja,
            poniewaz uwazasz je za glupie, wiec w takim razie po co poruszyles ten
            kontrowersyjny obecnie temat??? Mysle, ze moj poprzednik udzielil dosc
            wyczerpujacej odpowiedzi.
            Prawde mowiac w tym momecie stracilam orientacje, co chciales osiagnac, skoro w
            tym pscie sam zasugerowales odpowiedzi...
            • jams1 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 12:49
              Chciałem uzyskać KONKRETNĄ odpowiedź w konkretnej dyskusji. Jak się okazuje
              stało się to niezrozumiałe w stopniu uzasadniającym wskazywanie na moją
              głupotę. Nie uważam za powód określeni "To co nam ta banda zgotowała przez
              ostatnie 50 lat" po prostu i koniec. Uważam, że zarzucanie pytającemu głupoty
              bez względu na przedmiot pytania jest conajmniej niegrzeczne. Odnośnie zaś
              oceny, w przypadku TEJ konkretnej odpowiedzi pozwoliłem sobie jedynie zacytować
              powiedzonko chińskich mandarynów.

Na razie wychodzi na to że nienawidzicie nie będąc w stanie konkretnie wskazać
              przykładów. Jedynie fugazi (no i krzychu ale również polemika trwa) napisał
              wprost że ich nie lubi bo kradną więcej niż inni. To przyjąłem choć zacząłem
              polemizować. Dyskusja rozwija bowiem sama w sobie, bez względu na
              kontrowersyjność jej tematu. Fakt, że nie potraficie na niektóre rozmawiać musi
              smucic, oznacza bowiem zamknięcie horyzontów. Jeżeli zatem nie odpowiada Wam
              wątek mogę założyć drugi pt. "Dlaczego kochacie prawicę" bo tutaj pewnie
              dyskutantów będzie całe morze a ja również nie znam odpowiedzi.
              • Gość: mamoniowa Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: 212.244.77.* 20.11.04, 13:13
                jams1 napisał: oznacza bowiem zamknięcie horyzontów
                Jeżeli zatem nie odpowiada Wam
                > wątek mogę założyć drugi pt. "Dlaczego kochacie prawicę"

Zarzucasz innym ciasnote myslenia, a nie uwazasz, ze twoj horyzont jest rowniez
                nieco ograniczony, skoro dla ciebie jest jednoznaczne, ze jesli ktos nie
                toleruje polityki SLD, jest zagorzalym zwolennikiem prawicy.
                A w ogole nie ma sie co obrazac na to, ze ludzie niechetnie chca brac udzial w
                tej dyskusji. Podejrzewam, ze tak jak i ja maja dosyc w mediach afer ,
                przekretow, kompromitacji, zachlannosci, niekompetencji partii, ktora wydajesz
                sie byc zafascynowany.
                Zadasz argumentow??? Dziwne, bo gdy poprosilam,abys mnie przekonal do tego, ze
                sie myle nie podzielajac twojego zdania, ty mi wymieniasz dwa punkty, z ktorych
                wlasciwie nic nie wynika.
                Zadasz powagi, uszanuj najpierw biaracych udzial w tej polemice, badz co
                najmniej ich zachec.

• Gość: SojuLewychDochodów Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.11.04, 12:58
      A co Mądralo zbierasz pytania na nową ankietę dla swoich członków,
      lepiej zadbaj o poprawę warunków w więziennictwie - bo już niedługo SLD
      pozajmuje wszystkie kwatery.
      • jams1 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 13:03
        :)
        Chciałbym dowiedzieć się dlaczego za dwa lata w tym kraju zapłoną stosy.
        • Gość: mamoniowa zapytaj wyroczni :-) IP: 212.244.77.* 20.11.04, 13:20
          A ja na przyklad chccialabym sie dowiedziec kto jest twoja wyrocznia, czyli tak
          zwanym autorytetem. To nie jest chyba zbyt intymne pytanie?
          • Gość: L S D Re: zapytaj wyroczni :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 13:23
            Mamoniowa leczenie wskazane--leczenie zamknięte ,jak zamknięte powinno być S L
            D.
            • Gość: mamoniowa Re: zapytaj wyroczni :-) IP: 212.244.77.* 20.11.04, 14:43
              Obawiam sie, ze trzeba poczekac do nowego roku, bo nawet na porody juz sie
              skonczyly limity he he he.
    • piotr33k2 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 14:08
      jams udajesz głupiego czy jesteś nim naprawdę ?sądząc po twoich zachwytach nad
      rządami lewicy i ich niby zasługami a eksperymentami balcerowicza jak to
      nazwałes sadze że to drugie jest bliższe prawdy.eksperymentami to zasłynoł
      niejaki geniusz finasowy kołodko a ta twoja lewica nie ma żadnych
      funadamentalnych zasług we wprowadzeniu polski ani do uni ani do nato ,a na
      poczatku tej drogi była nawet przeciw ,to tak samo jak jurczyk przysługuje
      sobie zasługi w budowie oczyszczalni pomorzany ,poprzednie rzady lewicy i psl
      były tylko konsumpcją po poprzednich rzadach centroprawicy i zarządzaniem nic
      wiecej ,nie zrobili żadnych reform bo ani nie byli do tego zdolni ani nie mieli
      ochoty płacic frycowego i wszystko zwalili na rzady buzka który za to
      oczywiście zapłacił słono, o rzadach millera to nie ma nawet co
      rozmawiać ,nieudolny ,skorumpowany i skompromitowany ,rzad belki teraz tylko
      poprawnie zarzadza i w sumie działa bez jakis kompromitujących posunieć .
    • Gość: MYCHA Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 14:41
      Nienawić jest uczuciem szalenie gwałtownym, niemalże wybuchową emocją, za która
      moga iść czyny niekontrolowane.
      Pytasz się o nienawiść do formacji politycznej, wszystkich członków SLD i jego
      programu, czy pytasz o nienawiść do elit rządzących krajem; tj klubu
      parlamentarnego SLD targanego aferami i aresztowaniami, marszałków, prezydentów
      miast, członków zarzadów tych miast itp, którzy także mają tyłki pomoczone w
      licznych aferach, są oskarżani lub wręcz sadzani do więzień? Czy pytasz o
      aktualny gabient Marka Belki, czy poprzedni Leszk Millera czy pytasz o
      aktualnych i byłych ministrów z legitymacją SLD?
      Zadałeś zbyt obszerne pytanie i mało prezycyjne. Jak chcesz poważnej i
      konkretnej odpowiedzi, sprcyzuj o co Ci chodzi dokładnie.
      Ja mogę odpowiedzieć, że czuję obrzydzenie do metod, jakimi posługują się co
      niektórzy prominentni członkowie SLD, oburza mnie brak poszanowania u tych
      ludzi do prawa, brak postaw propaństwowych i potoki deklaracji bez pokrycia w
      tej materii. Niekompetencja i bezczelnośc, arogancja i zachłanność władzy.
      Niedobrze mi się robi, gdy widzę jak dla wielu prominentnych ludzi z SLD władza
      jest wartością nadrzędną dla której gotowi są podeptać wszelkie pryncypia.
      A najbardziej mnie mierzi to - że wielu prominentnych ludzi, często z mandatem
      społecznym do pełnienia funkcji w państwie czy w samorządach terytorialnych
      doskonale wie, że to co robi jest niedozwolone - i udaje ślepych, głuchych i
      niemych. Że dla wielu z nich pokrętnie pojmowana lojalność wobec partii jest
      ważniejsza od lojalności wobec konstytucji, prawa w państwie czy polskiej racji
      stanu.
      Nie mówię o nienawiści - ale o czynnikach które negatywnie świadczą o całej
      formacji, o tym że jest zbyt słaba, by walczyć z własnymi grzechami, błędami i
      gangreną jaka ją toczy. W mojej ocenie jest to formacja ludzi, w której grupa
      ludzi pzryzwoitych jest zbyt słaba, by dać odpór nieprawościom i przestępstwom
      partyjnych kolegów.
      Trudno akceptować taką formację na politycznej scenie.
      • jams1 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 22.11.04, 20:29
        Dziękuję Ci Mycho za wyczerpującą odpowiedź. Jako jedna z nielicznych podjęłaś
        rękawicę, bezpardonowo wytknęłaś zbyt szerokie określenie pytania i udzielenie
        prostej i konretnej odpowiedzi. Tera rozumiem dlaczego nielubisz czy też
        czujesz obrzydzenie do tejże formacji politycznej. Ja osobiście z podanych
        przez Ciebie powodów przestałem tejże formacji wierzyć.
    • student1 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 16:10
      nie u wszystkich ta nienawiść
      u świń żrących z tego koryta nie widzę nienawiści
      taki absztyfikant nigdy nie zaatakował Jacka Piechoty
      bo nie gryzie się ręki która karmi
      atakuje za to zajadle osoby które może takich nieudaczników jak on będą chciały
      od tego koryta odpędzić
    • Gość: @ Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 22:23
      e tam to nie nienawiśc tylko obrzydzenie no nie?
      • dutchman Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 22:37
        Jams nie przekrecaj mojej wypowiedzi - klamiesz mowiac ze Ci zarzucam glupote.
        Wytykam tylko Twoj brak wyksztalcenia, bowiem kazde dziecko wie z lekcji
        historii ( a spora ciagle jeszcze czesc doroslych z autopsji ) co sie dzialo z
        Polska od roku 1945 do 1989 ( a niektorzy twierdza nawet nie bez przyczyn ze
        trwa czesciowo do dzisiaj ).
        pozdrowienia
        dutchman
        • Gość: ślicznedziecko Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 22:43
          a co sie działo bo ja i dorosły nie jestem i do szkół nie chodziłem?
          • dutchman Re: Skąd nienawiść do SLD??? 20.11.04, 23:46
            Zapisz sie Slicznedziecko do szkolki to cie naucza;)
            dutchman
        • jams1 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 22.11.04, 20:31
          Dutcham, nie mam w zwyczaju przekręcać wypowiedzi, mój post odnośnie głupoty
          tyczył się bodajże posta dwa wyżej nie Twojego.
          • swarozyc Teorie przekuwane w praktyke... 22.11.04, 20:47
            Stad.
            kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&ITEM=1204222&KAT=1292--

Pomagaj Dadźboże i Koło Swaroże!
            W Polsce bedzie normalniej kiedy dorobimy sie antyklerykalnej i areligijnej
            prawicy.
    • Gość: Pinki Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 23:03
      jams1 napisał:

> Proszę bardzo o wyjaśnienie niezrozumiałego.

A jak myslisz, dlaczego pan Miroslaw Czesny wstydzi sie swojego zyciorysu?
      A jak myslisz, dlaczego Pawel Juras wstydzi sie swojego szwagra?
      A jak myslisz, dlaczego Edmund Trokowski wstydzi sie Edmunda Runowicza?
      A jak myslisz ...

• Gość: mamoniowa Gdzie jest jams pierwszy??? IP: *.ksiazat.v.pl 21.11.04, 14:41
      Drogi jamsie domagales sie odpowiedzi, konkretnych odpowiedzi, jestem
      przekonana, ze powinienes byc usatysfakcjonowany. Teraz ja czekam na odpowiedz.
    • Gość: Prorok Przypowieść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 18:41
      Jeżeli spotkam "K....skiego" i okaże się, że "K....ski" kłamie, a następnego
      dnia usłyszę, że inny "K....ski" kradnie, a w gazecie napiszą, że
      kolejny "K....ski" wykorzystał stanowisko, aby dać zarobić firme
      kolejnego "K....skiego", w telewizji podadzą, ze jeszcze jakiś "K....ski"
      wykorzystał koneksje, aby ochronić tyłeczek jakiemuś "K....skiemu". I tego typu
      informację będę dostawał codziennie przez powiedzmy - bagatela 2-3 lata (bez
      żadnych pozytywów na temat "K....SKICH".
      TO uważając się za "UCZCIWEGO CZŁOWIEKA", będę unikał kontaktu z "K....skimi",
      jak z domniemanymi członkami gangów i mafii.
      Jest co prawda szansa, że obrażę uczciwgo "K....skiego", Ale na szali stawiąjąc
      np. życie mojej rodziny czy własną reputację i niewielką szansę, żę jakimś
      cudem akurat ten "K....ski" jest jakimś odmieńcem (tzn uczciwym człowiekiem),
      wybiorę spokój rodziny omijając go ja gó...

Jeszcze niezrozumiałe - czy już może coś dotarło ??

P.S. Zbieżność nazw jest czysto przypadkowa i niezamierzona (akurat osobiście
      nie znam nikogo o nazwisku "K....SKI"), dlatego wszyskich o nazwisku pasującym
      do schematu przepraszam i proszę o wybaczenie.
    • Gość: H56 Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.comnet.krakow.pl 22.11.04, 19:00
      to taka już tradycja, zresztą trzeba mieć jakiegoś wroga pod ręką. Sld ,to
      dobry wróg bo skompromitowany i niepotrafiący się odgryźć.
      • jams1 Re: Skąd nienawiść do SLD??? 22.11.04, 20:57
        Obserwując całokształt dyskusji nasuwa mi się parę kwestii. Po pierwsze fakt
        zadania pytania i wyrażenie grzecznej prośby o udzielenie odpowiedzi spotyka
        się z tak głębokim zdumieniem, niezrozumieniem a wręcz gniewem, że budzi to
        naprawdę wielki niepokój. W ciągu zaledwie dwóch dni dyskusji, moje pytanie
        zostało określone jako głupie, oznaczające brak chęci myślenia, mnie zaś
        określono jako mało wykształconego o zgrozo nawet zasugerowano mi głupotę (bądź
        jej udawanie) nie podając przy tym żadnych KONKRETÓW - zdumiewające nieprawdaż?
        Droga Mamoniowo, tak naprawdę nie usłyszałem wielu argumentów. Ot pięć osób
        Mycha, Krzysztof, Fugazi, Prorok no i Swarożyc byli uprzejmi podjąć dyskusję,
        resztę w tym niestety Twoje posty ciężko mi komentować z uwagi na brak
        jakichkolwiek szczegółów.
        Przy czym co znamienne, Wszyscy poza wymienionymi jednoznacznie i naturalnie
        przyjęli, że jestem zwolennikiem SLD zachwyconym jego rządami, fanatykiem, choć
        nigdzie się jako taki nie przedstawiłem.
        Mimo wszystko dalej uważam że pomimo brylantów jakie znalazłem reszta z Was
        zwyczajnie nie potrafi dyskutować.
        Ps.
        Nie zarzucałem nikomu wąskich choryzontów, stwierdziłem jedynie, że
        nieumiejętność prowadzenia rozmowy na każdy temat może się wiązać z ich
        wąskością. Jedynia.
        • Gość: mamoniowa horyzonty jamsie, horyzonty IP: *.ksiazat.v.pl 22.11.04, 22:16
          He he, drogi jamsie na samym poczatku podalam, ze dla mnie przede wszystkim
          dyskwalifikujace te partie, sa wydarzenia z ostatnich lat i wydaje mi sie, ze
          srednio zorientowana i pismienna osoba doskonale zdaje sobie sprawe co sie
          dzialo w naszym kraju. Zna glownych bohaterow afer, nazwy miast, od ktorych
          nawet niektore afery wziely nazwe. Uwazasz, ze celowe jest wypisywanie, tym
          samym powielanie tego co walkuje sie od kilku lat w prasie, radiu, telewizji?
          Jesli jestes az tak bardzo drobiazgowy badz niezorientowany, nie ma sprawy, ale
          wydaje mi sie, ze to zalapales, bo to nie byl jakis wyrafinowany skrot myslowy,
          dlatego dziwie sie, ze zarzucasz mi uogolnienia, a jednoczesnie ignorujesz moja
          prosbe o argumenty w druga strone.
          • jams1 Re: horyzonty jamsie, horyzonty 23.11.04, 17:40
            No nie wiem, mi tam jakaś afera o jakiej nie wiedzieć czemu nie chcesz napisać
            nie przeszkadza, żeby szanować niektórych członków tej formacji a jej samej nie
            nienawidzić.
            Przy tym droga Pani, spróbój pżeczytać od nowa pszedstawione przeze mnie
            pżyczyny dla kturych zadałem to pytanie. Ja nie tfierdzę rze SLD jest idealne.
            Nie wskazuję na wielkość bądź wspaniałość tejże organizacji, nie rysóję jej
            jako jedynie słysznej koncepcji na politykę i rozwuj państwa Polskiego. Uwarzam
            rze odpowiedź na pytanie: "Przecież to oczywiste". nie zawsze jest rzetelne,
            merytoryczne i wyczerpójące.
            Załorzę drógi wątek zobaczymy jak na nim ruszy dyskusja bo jestem równie
            ciekawy jak w tym przypadku, a tutaj się lekko zawiodłem powiem szczeże.
            • Gość: mamoniowa imitacja dysortografii??? IP: *.ksiazat.v.pl 23.11.04, 19:02
              Ale z ciebie cwaniak, juz teraz wszyscy uwierza, ze ty taki zartownis jestes,
              robisz bledy ortograficzne kiedy chcesz, prawda??? Ale nas nabrales ojojoj
              Skoro pozostajesz w calkowitym zacmieniu, nie orientujesz sie w sytuacji kraju,
              daj chlopie spokoj i jesli sam nie masz nic do zaoferowania, daruj sobie
              zakladanie kolejnych jalowych wątkow.
              Przeczytaj jeszcze raz odpowiedzi i daj ci panie Boze chociaz zdrowie.
              pozdrawiam
              • jams1 Re: imitacja dysortografii??? 24.11.04, 17:39
                Nie, robię kiedy mi się zdarzy. Mamoniowa tobie się pomyliły dyskusje droga
                Pani. Proszę, przeczytaj ponownie moje pytanie. Ten wątek ma w tytule pytanie a
                nie prośbę o ich zadawanie. Jak będzie napisane proszę o zadawanie pytań to
                wtedy się czegoś oczekuje, odpowiedzi jakichś naprzykład. To że nie jesteś w
                stanie uzasadnić swojego stanowiska nie oznacza jeszcze jałowości wątku, moja
                Pani. Nie jesteś pępkiem świata, dopuść aby jeszcze coś, niekoniecznie
                dotyczące Twojej osoby, decydowało o statusie innych rzeczy, tak? Potrafisz?
                Przeczytałem odpowiedzi co wynika z moich postów, których jak mniemam nie
                przeczytałaś, zresztą nie należało chyba tego w ogóle oczekiwać.
                • Gość: mamoniowa Re: imitacja dysortografii??? IP: *.ksiazat.v.pl 24.11.04, 20:31
                  Widocznie nadajemy na innych falach IQ. Dziwnym trafem inne osoby doskonale
                  znaja temat afer, w ktorych glownymi bohaterami sa panowie z SLD, jedynie ty
                  wykazujesz niepojeta wrecz niewiedze, byc moze jak przzestudiujesz archiwa
                  gazet, w koncu zalapiesz to, ze wlasnie ow watek byl moim argumentem
                  swiadczacym o niecheci do tej opcji politycznej.
                  Bez urazy,ale nie zamierzam sie bawic w nauczyciela, aby ciebie oswiecic.
                  Zreszta pozwolilam sobie nawet na pewna podpowiedz, ale widze, ze to sprawa
                  beznadziejna, wiec nie zamierzam sie powtarzac tak jak ty i zakonczyc udzial w
                  tej nic nie dajacej dyskusji.
                  Pozostaje miec tylko nadzieje, ze w trakcie tego czytania oslepily cie te
                  imitacje brylantow he he he.
            • Gość: analityk Rozszyfrowali cię, pajacu.Szkoda, że tak późno nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 19:19
        • Gość: mamoniowa jeszcze raz o horyzontach IP: *.ksiazat.v.pl 22.11.04, 23:23
          jams1 napisał:
          Fakt, że nie potraficie na niektóre rozmawiać musi
          smucic, oznacza bowiem zamknięcie horyzontów.
          Ps.
          Nie zarzucałem nikomu wąskich choryzontów, stwierdziłem jedynie, że
          nieumiejętność prowadzenia rozmowy na każdy temat może się wiązać z ich
          wąskością. Jedynia.

No tak, waski to nie to samo co zamnkniety...Coz za finezja!!!Pewnie pisownia
          wskazuje na zmiane znaczenia he he he
          • piotr33k2 Re: jeszcze raz o horyzontach 23.11.04, 18:04
            jak bedziesz zakładał drugi watek to zaproś do głosu przedszkolaków albo lepiej
            dzieci ze zlobka oni nie kojarzą rzeczywistości społeczno-politycznej .
            • jams1 Re: jeszcze raz o horyzontach 24.11.04, 17:32
              Hmm ot i cała sztuka rozmawiania jaką w większości prezentujecie.
    • blackexit Jesli o mnie chodzi 24.11.04, 08:46
      to wynika to z braku akceptacji dla zlodziejstwa chamstwa poddanstwa
      zniewolenia, ciemnoty, kolesiostwea i korupcji. pozdrawiam black
      • Gość: H56 Re: no, jeżeli tak twierdzisz blecki IP: *.comnet.krakow.pl 24.11.04, 12:25
        to ja będę głosował za SLD
        • Gość: sven nie zaglosuj sie na smierc h56 IP: *.cm-upc.chello.se 24.11.04, 17:42
      • jams1 Re: Jesli o mnie chodzi 24.11.04, 17:40
        I każdego nienawidzisz? Każdego członka SLD? Czy przynależność do tej partii
        oznacza skreślenie z listy uczciwych, dobrych itd obywateli?
        • Gość: H56 Re: Jesli o mnie chodzi IP: *.comnet.krakow.pl 24.11.04, 17:52
          jems, przeczytaj dokładnie co napisał blecki
          • Gość: H56 przepraszam, to jednak ja żle przeczytałem IP: *.comnet.krakow.pl 24.11.04, 17:58
            nie zauważyłem ,że blecki odpowiadajac zmienił temat.
            • Gość: pieszy ? IP: *.fnet.pl 24.11.04, 20:05
              z umiłowania wolności!
          • Gość: mamoniowa Re: Jesli o mnie chodzi IP: *.ksiazat.v.pl 24.11.04, 20:33
            jams najwyrazniej reprezentuje wszystko zaczynajace sie na "dys"
            • jams1 Re: Jesli o mnie chodzi 25.11.04, 21:54
              Mamoniowa a czy po tym jak się z nieznanych mi przyczy zdenerwowałaś potrafisz
              wrócić do tematu czy pozostajesz do samego końca przy wycieczkach osobistych?
              Prowadzimy dyskusje w związku z zadanym pytaniem, tak? Ty tak naprawdę
              uczestnicząc w niej nie przedstawiłaś żadnego argumentu poza wskazaniem lat
              2003-2004 jakie miałyby pozostawać w polu Twojego zainteresowania. Powoływanie
              się na poglądy przedstawione przez innych mnie nie satysfakcjonuje. Chciałbym
              poznać co TY o tym myślisz a nie czy podobają Ci się poglądy innych. Ja
              naprawdę nie wiem czy afera Starachowicka na ten przykład, która dla mnie nie
              ma znaczenia w Twoim przypadku będzie powodem drgawek i krwiożerczej
              wściekłości. Przy czym co napisałem WYRAŹNIE w bodajże drugim posćie, nie
              zamierzam nikogo do niczego przekonywać, nie jestem cichym naganiaczem SLD, nie
              prowadzę elektronicznej akwizycji SLD, nie prowadzę badań socjologicznych, nie
              piszę pracy naukowej, po prostu zadałem pytanie. Przepraszam. Więcej nie
              popełnię takiego głupstwa. Zostawię do forum dla osób dużo bardziej ode mnie, a
              zwłaszcza tych, które mienią się nie reprezentować wszystkiego zaczynającego
              się na dys...
              • morfinka_i_strzykawusia Re: Jesli o nas chodzi 25.11.04, 21:57
                morfinka i ja uwazamy ze za duzo w tej partii materializmu, i to wcale nie
                dialektycznego... Nieprawdaz Morfinko?
              • Gość: mamoniowa Re: Jesli o mnie chodzi IP: *.ksiazat.v.pl 25.11.04, 22:45
                Krwiozercza wscieklosc??? A coz to takiego he he he???
                Taaaa, jesli dla ciebie afera starachowicka nie ma znaczenia, osoby Lapinskiego
                i Naumana tez pewnie nie wzbudzaja emocji, to powiedz po co zadajesz pytanie,
                skoro jest ci obojetne co sie dzieje?
                A moze skomentujesz fakt niedawnego zapuszkowania prezydenta Gorzowa? No chyba
                taki obly to ty nie jestes, he???
        • blackexit Re: Jesli o mnie chodzi 27.11.04, 12:00
          jams1 napisał:

> I każdego nienawidzisz? Każdego członka SLD? Czy przynależność do tej partii
          > oznacza skreślenie z listy uczciwych, dobrych itd obywateli?

nie nie mowilem o nienawisci mowilem bardzioej dlaczego nie lubie tej patii i
          yuwazam za sitwe pasozytujaca na polsce. glupota bylaby jakas zbiorowa
          nienawisc. sam wymienialem czesto porzadnych w sld np pana celinskiego a
          lokalnie pana tomczaka. obaj juz sld opuscili. i dobrze. pozdrawiam black
    • llech Re: Skąd nienawiść do SLD??? 25.11.04, 18:06
      jak ktoś mi coś ukradnie to w piewszej chwili bardzo go nienawidzę potem mi
      trochę przechodzi jednak złodziei nie trawie - podobnie SLD
    • Gość: Uroboros Nietolerancja IP: *.filar.pl 26.11.04, 15:26
      Nie toleruje formacji SLD za to, że posłowie z tej formacji świadomie złamali
      art.104 Konstytucji RP głosując za uchwaleniem budżetu na 2005 rok.
    • Gość: Demokrator Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.danmax.pl 26.11.04, 18:44
      1. Są spadkobiercami PZPR, ba! to w dalszym ciągu Ci sami dokładnie ludzie!
      Przez cała lata mamili ludzi dobrobytem komunistycznym, mordowali przeciwników
      politycznych, osadzali niewinnych ludzi w obozach pracy, niszczyli Bogu ducha
      winnym ludziom kariery a nawet wręcz życie...
      43 lata ich rządów to życie jednego pokolenia. I to pokolenie, które uważam za
      stracone, bo tyrało za frajer dla utopijnej idei, powinno tym ludziom wystawić
      rachunek. Jeszcze w latach 80-ych komuniści zwalczali przejawy demokracji,
      wyrażali negatywne opinie n/t demokracji zachodniej (np. Longin Pastusiak) a
      teraz - ot tak - nagle zapomnieli o swoich robotniczo-chłopskich ideałach i
      stali się farbowanymi demokratami... jednym słowym: narodzie, byliście głupi że
      nam wierzyliście! Wiemy że tyraliście w imię idei i macie tylko nędzną
      emeryturkę będącą owocem wiary w nasze idee... Ale uwierzcie nam jeszcze raz,
      razem zbudujemy kapitalizm ! :)

2. Dzieki wieloletniej wierze w swoje ideały mają wyprane mózgi , homo
      sovieticusy w czystej postaci. Większość z nich to karierowicze i "działacze"...

3. Stanowią jedną wielką mafie: mają swgo wielkiego bosa, swoje struktury,
      nieformalne układy z biznesem, ochraniają się i popierają wzajemnie... nie
      kierują się żadnymi normami moralnymi a fałszem, zakłamaniem i obłudą... nie ma
      dla nich żadnej świętości a ich wiara jest na pokaz... nie wiadomo czy się śmiać
      czy płakać widząc klęczącego Oleksego w kościele...

4. Do czego mogłoby doprowadzić ich dalsze rządy widać na przykładzie Kuby,
      Białorusi czy Korei Płn...

JAK TAKIM LUDZIOM WIERZYĆ ? JAK PODAĆ IM RĘKĘ ?
      • Gość: Stary Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 09:31
        > JAK TAKIM LUDZIOM WIERZYĆ ? JAK PODAĆ IM RĘKĘ ?

Historia pokazuje, że brak zgody kontraktowego sejmu na delegalizację PZPR
        okazał się podstawowym błędem III RP. Moim zdaniem była to organizacja
        przestępcza działająca na szkodę polskiego narodu. Nie bez powodu aktualni
        notable administracji publicznej w mieście, regionie i w państwie, wstydzą się
        podawania w swoich życiorysach przynależności do PZPR. Przykładem może być
        elyta zarządu województwa, która publicznie udaje, że życiorysów nie posiada :(
        Kłamcy, oszuści i złodzieje niech szczezną!

• Gość: Kato Re: Skąd nienawiść do SLD??? IP: 80.55.148.* 27.11.04, 23:56
      Coz, poniewaz my Polacy inaczej rozumiemy slowa - uczciwosc , honor, Polska niz
      czlonkowie tej partii ktorej korzenie siegaja wyborow w 44, 3 X TAK, procesow
      polskich oficerow, kolektywizacji wsi , nacjonalizacji przemyslu ijeszcze wielu
      rzeczy za ktore spoleczensrtwo tego kraju musi palcic do dzisiejszego dnia
      rachunki.Ale jak sadze jams1, to chyba nie jest zle ze znakomita wiekszosc nas
      Polakow rozumie ten problem tzn. nie pala miloscia do zlodzieji i aferzystow.
      Ot taki my dziwny narod - ze w srod kilku przykazan mamy i takie jak nie
      kradnij i nie mow falszywego swiadectwa. Jams1 obejrzyj telewizje i od jagielly
      po Dlugosza, od Rywina do Millera, od pierwszego do Kulczyka jakos to do SLD
      pasuje. A moze prasa klamie jak za stanu wojennego? Pozdrawiam zyczac
      jednoczesnie poczytania do poduszki ekonomi politycznej socjalizmu Kato
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka