Dodaj do ulubionych

List taki jeden ciekawy:)

16.12.04, 08:03
Szanowny Panie Pośle!

Pismo pana z dnia 6 maja 2004 r., które zostało mi doręczone, przeczytałem ze
zdumieniem, gdyż większość spraw, z jakimi się pan zwraca, jest znana, a w
każdym razie powinna być znana szerokiej opinii publicznej, gdyż nigdy nie
robiłem z nich tajemnicy. Biorąc pod uwagę, iż powołuje się pan na ustawę o
wykonywaniu mandatu posła na Sejm RP, rozumiem, iż zamierza pan w powyższych
sprawach interweniować. Wobec powyższego, chociaż czynię to niechętnie,
informuję jak niżej. W różnych okresach w czasie poprzedzającym moją
odpowiedź:
– prowadziłem interesy z posłem Janem Marią Rokitą. Były to różne interesy i
nie miały charakteru przestępczego. Nasze kontakty były poważne i są ściśle
udokumentowane w działalności poważnych instytucji, jak chociażby
PZU „Życie”, czy partii SKL,
– byłem z posłem Janem Marią Rokitą w ścisłych stosunkach służbowych w
związku z moją przynależnością do SKL i pełnionymi funkcjami,
– z panem posłem Janem Marią Rokitą łączyły mnie wzajemne zależności
polityczne, towarzyskie i finansowe. Spotykaliśmy się i omawialiśmy sprawy
dotyczące polityków, znajomych i ludzi biznesu,
– różni politycy, głównie z SKL i PO naciskali na mnie, typując swoich ludzi
na stanowiska dyrektorów oddziałów regionalnych PZU „Życie”,
– poseł Jan Maria Rokita usiłował sugerować mi obsadzenie oddziałów w
przypadku południowej Polski,
– żadnej imprezy, organizowanej przez polityków, nie sponsorowałem. Faktem
jest, iż jeden ze znanych polityków zaproponował mi taki sponsoring różnych
konferencji, sympozjów i zjazdów, czemu zdecydowanie odmówiłem.
Wobec faktu, iż powyższe wypowiedzi dotyczyły osób publicznych,
wypowiedziałem się zgodnie z faktami, natomiast pozwolę sobie pominąć wątek
pani Nelli Rokity i ewentualnego finansowania jej fundacji, o co pan pyta,
gdyż uważam, że pani Nelli Rokita nie jest politykiem i na jej temat mogę
odpowiadać tylko przed organami do tego uprawnionymi.

Z poważaniem
Grzegorz Wieczerzak

Obserwuj wątek
    • Gość: Gryf Re: List taki jeden ciekawy:) IP: 217.153.6.* 16.12.04, 08:17
      Chcialem sie Ciebie XYZ-cie zapytac o jedna sprawe a dotyczaca samego faktu
      pisania (rozpoczecia watku).To pytanie brzmi ; Czy Ty XYZ-cie nie oplules sie w
      trakcie tej czynnosci?

Ps.Wszystko wskazuje na to ze tak.Wiec otrzyj twarz z plowciny.

Prawda,dla czlowieka jest tym,co czyni z niego czlowieka.
      • xyz-xyz Re: List taki jeden ciekawy:) 16.12.04, 08:23
        Czy Ty XYZ-cie nie oplules sie w
        >
        > trakcie tej czynnosci?

Alez skąd?:) Od plucia Gryfciu ty tu jesteś... z bełkotkiem:)

> Prawda,dla czlowieka jest tym,co czyni z niego czlowieka.

Widac niekiedy prawda bardziej niz człowiekiem czyni nienawistnym krzykaczem
        Gryfciu, zwłaszcza gdy owa prawda nie pasuje do założeń gryfciowych...

P.S.
        Nie denerwuj się Gryfciu... nikt nie zapyta o związki Wieczerzaka z fundacją
        pani Rokity, to nie Kwaśniewska:)
        • anika31 Re: List taki jeden ciekawy:) 16.12.04, 08:35
          XYZ przede wszystkim jak przeczytałeś to wszelakie zwiazki obu Panów są
          udokumentowane. Jeśli przyjglądnąc się uważnie sprawie p. Wieczerzaka to moze
          sie okazać ze to koledzy z SLD niemogąć się dobrać do tej kasy (po tym jak
          dobrali się do całej reszty czyli paliwa, węgiel, energia itd) wymyślili aferę
          Wieczerzaka, coraz bardziej sie skłanima ku temu sądowi śledząc co sie dzieje.
          Widzisz XYZ to ze Lewica kradnie głupio nie oznacza ze prawica tez:).
          • xyz-xyz Re: List taki jeden ciekawy:) 16.12.04, 08:45
            Masz racje aniko. Kiedy prawica kradnie, to "SLD wymyśliło aferę", a
            prokuratorzy chodza na pasku komuchów. Kiedy zas Jakubowska mówi o politycznych
            działaniach prokuratury, to "kłamliwa bab pluje". Tak aniko. Święte słowa.
            Rokita to święty młodzianek, a wstrętne komuch kazały Wieczerakowi (SKL) ukraść
            (rzekomo) pieniądze i napisać brzydki list by oczernić Przyszłego Premiera.
            Dworaka tez SLD do TVP wrzuciło jako konia trojańskiego.:))))))

www.kurier.szczecin.pl/?d=wiadomosci&id=86928
            To zapewne też SLD zrobiło...
            • anika31 Re: List taki jeden ciekawy:) 16.12.04, 08:53
              W liście nie zauważyłam nic brzydkiego, więc nie róbmy afery gdzie jej nie ma.
              Pani Jakubowska jak sam wiesz nie jest krystaliczna a załatwili ją jej
              koledzy:) (odmłodziliście kadry, niedługo bedziecie wybierać 16-o latków)
              mający na pasku prokuraturę jak sam raczyłeś zauwazyc. Jeżeli mówimy o
              przekształceniach własnościowych oraz przejmowaniu spółek i ich majątku to
              obwiam się ze nie tylko ten pan powinien mieć zarzuty i umoczeni są ludzie i z
              prawa i z lewa. Wiesz tu to poprostu ktoś zrobił interes i to bez polityki:) (o
              ja naiwna)podłożył się tylkon ie wiem czy z głupoty czy z niewiedzy czy ze
              zwykłej pazerności.

• Gość: Gryf Re: List taki jeden ciekawy:) IP: 217.153.6.* 16.12.04, 08:36
          Wieczerzak,Peczak,Rywin,Wieczorek,,Miller,mgr Kwasniewski,Jakubowska itd.....
          to ze tak zapytam Ciebie XYZ-cie Twoi bohaterowie? To Twoje wzorce do
          nasladowania? To sa w/g Ciebie autorytety? Albo inaczej , czy dalbys te w/w
          osoby za wzor swoim dzieciom (jesli masz takowe)?
          Ps.Chyba jeszcze nie dokonca wytarles twarz.

Prawda,dla czlowieka jest tym,co czyni z niego czlowieka.
          • xyz-xyz Re: List taki jeden ciekawy:) 16.12.04, 08:50
            Wieczerzak,Peczak,Rywin,Wieczorek,,Miller,mgr Kwasniewski,Jakubowska

Ciekawe zestawienie:))) Wieczerzak w SLD. To ostatnio modne. Z Orlenu
            wypompowano 800 mln, ale co tam ważniejsze że Modrzejewskiego na 15 minut
            zatrzymału UOPy:)) Taki i Wieczerzaka profilaktycznie zapisze się do SLD, by
            Przyszłemu Premierowi nie psuc humuru:)

Mój syn bardzo lubi Kwaśniewskiego.

P.S.
            Chyba jeszcze nie dokonca wytarles twarz.

Aj waj jak to boli kiedy Ikona gryfciowa nie taka święta, jakby Gryfcio chciał:)
      • tuner Re: List taki jeden ciekawy:) 17.12.04, 09:28

>
        > Ps.Wszystko wskazuje na to ze tak.Wiec otrzyj twarz z
        plowciny.
        Ta swołocz robi to codziennie, ma wprawę!Ale na forum napisze, że to deszcz.
        >
        >
        >
        >
        > Prawda,dla czlowieka jest tym,co czyni z niego czlowieka.
        • xyz-xyz Re: List taki jeden ciekawy:) 17.12.04, 11:55
          Tunerciu! Luzuj. Złość piękności szkodzi:))))) Ja rozumiem, że trudno jest
          przyjąć do wiadomości, że wizja twojego swiata ciut odbiega od rzeczywistości.
          Musisz się z tym pogodzic, bo te nerwy źle wpłyną na twoje zdrowie.

Pozdrów swoje alterego Polę:)
    • anika31 Re: List taki jeden ciekawy:) 16.12.04, 08:30
      XYZ w jakim celu to napisałeś, usiłujesz powiedzieć ze Rokita SKL, PO nie są
      swięte..czy że żona p. Rokity finansowała fundację z PZU-owskich pieniędzy.
      Zaczynasz wątek który jak wiesz Ciebie znów pogrąży, zaczynam sie zastanwiać
      czy nie jesteś przypadkiem masochistą? Zrób soie dobrej kawy, poczytaj Rzepę,
      pokrzycz na podwładnych, nie wiem ale jakos strasznie obżydliwie zabrzmiałeś.
      Pozdrawiam o poranku...
      • xyz-xyz Re: List taki jeden ciekawy:) 16.12.04, 08:38
        Masz rację aniko, jestem obrzydliwym masochistą. Juz będę grzeczny:)
        Zapomniałem, że pisanie czegokolwiek o Rokicie co nie jest peanem, na tym forum
        pogrąża. Zatem:

SLD KGB! Precz z komuną! A na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści! SLD
        do paki! Kwaśniewski do Berezy!

Może byc?:)

P.S.

Kawke już wypiłem, a Rzepy nie czytam chyba że muszę...
        • anika31 Re: List taki jeden ciekawy:) 16.12.04, 08:43
          I nie zaprosiłeś mnie na małą czarną:)
          To nie jest tak i doskonale o tym wiesz, wyciągasz jakiś papier (zawsze się
          zastanwiam skad Ty to masz) który właściwie o niczym nie mówi i machasz nim jak
          chorągwią, gdyby ktokolwiek cokowliek maiał na Rokitę to by już dawno
          wyciągnął, chyba ze czeka do wyborów:)
          Pozdrawiam
          • xyz-xyz Re: List taki jeden ciekawy:) 16.12.04, 08:58
            > To nie jest tak i doskonale o tym wiesz, wyciągasz jakiś papier (zawsze się
            > zastanwiam skad Ty to masz) który właściwie o niczym nie mówi i machasz nim
            jak
            >
            > chorągwią, gdyby ktokolwiek cokowliek maiał na Rokitę to by już dawno
            > wyciągnął, chyba ze czeka do wyborów:)

Droga aniko, a gdyby:

Szanowny Panie Pośle!

Pismo pana z dnia 6 maja 2004 r., które zostało mi doręczone, przeczytałem ze
            zdumieniem, gdyż większość spraw, z jakimi się pan zwraca, jest znana, a w
            każdym razie powinna być znana szerokiej opinii publicznej, gdyż nigdy nie
            robiłem z nich tajemnicy. Biorąc pod uwagę, iż powołuje się pan na ustawę o
            wykonywaniu mandatu posła na Sejm RP, rozumiem, iż zamierza pan w powyższych
            sprawach interweniować. Wobec powyższego, chociaż czynię to niechętnie,
            informuję jak niżej. W różnych okresach w czasie poprzedzającym moją odpowiedź:
            – prowadziłem interesy z posłem Krzysztofem Janikiem. Były to różne interesy i
            nie miały charakteru przestępczego. Nasze kontakty były poważne i są ściśle
            udokumentowane w działalności poważnych instytucji, jak chociażby PZU „Życie”,
            czy partii SLD,
            – byłem z posłem Krzysztofem Janikiem w ścisłych stosunkach służbowych w
            związku z moją przynależnością do SLD i pełnionymi funkcjami,
            – z panem posłem Krzysztofem Janikiem łączyły mnie wzajemne zależności
            polityczne, towarzyskie i finansowe. Spotykaliśmy się i omawialiśmy sprawy
            dotyczące polityków, znajomych i ludzi biznesu,
            – różni politycy, głównie z SLD naciskali na mnie, typując swoich ludzi na
            stanowiska dyrektorów oddziałów regionalnych PZU „Życie”,
            – poseł Krzysztof Janik usiłował sugerować mi obsadzenie oddziałów w przypadku
            południowej Polski,
            – żadnej imprezy, organizowanej przez polityków, nie sponsorowałem. Faktem
            jest, iż jeden ze znanych polityków zaproponował mi taki sponsoring różnych
            konferencji, sympozjów i zjazdów, czemu zdecydowanie odmówiłem.
            Wobec faktu, iż powyższe wypowiedzi dotyczyły osób publicznych, wypowiedziałem
            się zgodnie z faktami, natomiast pozwolę sobie pominąć wątek pani Janik i
            ewentualnego finansowania jej fundacji, o co pan pyta, gdyż uważam, że pani
            Janik nie jest politykiem i na jej temat mogę odpowiadać tylko przed organami
            do tego uprawnionymi.

Z poważaniem
            Marek Dochnal

• anika31 Re: List taki jeden ciekawy:) 16.12.04, 09:08
              XYZ ok' masz mnie..taki list pisany przez lobbystę, słynacego z wreczania
              mercedesów - och szkoda ze jednego nie użyczył mnie:)) m owiącego o jego
              stosunkach z p. Janikiem osobą reprezentujacą aktualną władzę wzbudził by
              kontrowersje co do uczciwości faktycznych zwiazków obu Panów.
              XYZ o jedny zapomiansz to SLD tworzy Rząd, to SLD ma przy odpowiednich
              kombinacjach większośc w Sejmie to SLD, ma swojego Prezydenta. Panowie mają
              pełnię władzy.
              Wiec nie wciskaj mi ze oddali telewizję i biedacy nic nie moga zrobić...to
              takie niepoważne, wiesz jak dziecko w przedszkolu "to nie ja urwałem kółko - to
              on".
              Wiec jeśli chcesz mnie przekonać że moralnośc p. Rokity jest podobna do p.
              Millera musisz znaleźć coś ciekawszego.

• xyz-xyz Re: List taki jeden ciekawy:) 16.12.04, 09:17
                > XYZ ok' masz mnie..taki list pisany przez lobbystę, słynacego z wreczania
                > mercedesów - och szkoda ze jednego nie użyczył mnie:)) m owiącego o jego
                > stosunkach z p. Janikiem osobą reprezentujacą aktualną władzę wzbudził by
                > kontrowersje co do uczciwości faktycznych zwiazków obu Panów.

Cóż gdy znany aferzysta pisze list o Przyszłym Premierze, to problemu nie ma i
                kontrowersji to nie wzbudza. Taki kraj:)

XYZ o jedny zapomiansz to SLD tworzy Rząd, to SLD ma przy odpowiednich
                > kombinacjach większośc w Sejmie to SLD, ma swojego Prezydenta. Panowie mają
                > pełnię władzy.

Święte słowa. Nie zmienia to jednak faktu, że list pana Wieczerzaka dotyczy
                czasu gdy Pan Przyszły Premier był członkiem kolaicji rządzącej i jak się
                okazuje miał spory pływ na decyzje tej koalicji. No ale to przeciez nieistotne.
                Istotne jest, że
                > Wiec jeśli chcesz mnie przekonać że moralnośc p. Rokity jest podobna do p.
                > Millera musisz znaleźć coś ciekawszego.
                choć taki list byłby wystarczająco ciekawy w przypadku Janika. Taki kraj:)

Wiec nie wciskaj mi ze oddali telewizję i biedacy nic nie moga zrobić...to
                > takie niepoważne, wiesz jak dziecko w przedszkolu "to nie ja urwałem kółko -
                to
                >
                > on".
                A co jesli istonie on urwał kółko?? No tak:
                SLD KGB...
                • anika31 Re: List taki jeden ciekawy:) 16.12.04, 09:23
                  Jeślei zaczniemy sięgać do histori a akurat mamy grudzien i wczelakie rocznice
                  13, 17, itd. to mogę się cofnąć do ostatniego zjazdu PZPR a pierwszego SDRP
                  czyli dziesiejszego SLD - (jak sie pomysliłam gdzies w skrótach to sorry) na
                  tym zjeździe sa świetne ujęcia pierwszych rzędów ilu tam mamy znajomych twarzy.
                  A wracając, co mam napisać ze Wczerzak urkadł (choc nikt jak na razie nie
                  potrafi mu prawidłowo posatawić zarzutów) a nastepnie poprzez Rokite prał
                  pieniądze to niedorzeczność. A naturalnym jest ze kazdy przy włądzy musi
                  odwdzięczyć się swoim przeróżnym kolegom vide nasza Enea.
                  Nikt nie jest idiotą
            • albert_c Re: List taki jeden ciekawy:) 29.12.04, 15:26
              xyz-xyz napisał:

> Droga aniko, a gdyby:
              >
              > Szanowny Panie Pośle!
              >
              > Z poważaniem
              > Marek Dochnal
              >

* wytrali by sld cala podloge w sejmie:)))))))

...takie zycie
        • albert_c Re: List taki jeden ciekawy:) 29.12.04, 15:22
          xyz-xyz napisał:

> SLD KGB! Precz z komuną! A na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści!
          SLD
          do paki! Kwaśniewski do Berezy!

* oczka przecieram, przecieram i wciaz to widze:))))

o co chodzi z tym listem, do kogo to napisal Wieczerzak i kto opublikowal.

a swoja droga ja tam zdziwiony nie jestem. zeby bylo jasne: Rokita nie jest
          bohaterem mojej bajki i sadze ze nie bedzie.

> Kawke już wypiłem, a Rzepy nie czytam chyba że muszę...

...zolte strony tez nie?
    • anika31 Sorry obrzydliwie:) 16.12.04, 08:31
      No cóż ..... kładniaja się wagary
      • Gość: Gryf XYZ-cie patrz i podziwiaj !!! IP: 217.153.6.* 17.12.04, 00:36
        Jan Maria Rokita zrzekl sie immunitetu poselskiegio i stanie przed sadem, tak
        postepuje czlowiek honoru,ktory ma czysta twarz.
        Ps.A czy Ty doprowadziles swoja do ladu i czystosci?

Prawda ,dla czlowieka jest tym, co czyni z niego czlowieka.
        • xyz-xyz Re: XYZ-cie patrz i podziwiaj !!! 17.12.04, 09:09
          Jan Maria Rokita zrzekl sie immunitetu poselskiegio i stanie przed sadem

Załosny jestes Gryfciu. Jan nieMarialeczWładysław Rokita nie zrzekł się
          immunitetu. Odebrał mu go Sejm...
          • anika31 Re: XYZ-cie patrz i podziwiaj !!! 17.12.04, 09:13
            XYZ jesteś niesprawiedliwy, posel sam nie może zrzec sie immunitetu a to stało
            się w tempie iście expresowym właśnie dlatego że p. J>M> Rokita zgodził się na
            to a nawet sam o to prosił. Gość ma odwage cywilną i chyba to Cie bpoli
            nieprawdaż:)?
            Pozdrawiam o poranku

ps. Gryf:) już wstałeś:)
            • Gość: MYCHA Re: XYZ-cie patrz i podziwiaj !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 09:23
              Na dodatek cała awantura za to, ze JMR powiedział o Wieczerzaku, że
              jest ...przestępcą. (Dla tych z krótką pamiecią - Wieczerzak wyszedł z
              tymczasowego aresztu za 2 mln poręczeniem, forsa zaś z Jasnej Góry). Teraz, gdy
              JMR zechce (raczej to niemożliwe - ale teoretycznie) wejść narąbany do autka i
              pojeździć po Krakowie - to byle "krawężnik" może go wsadzić do pudła!
              Iksik - Ty się lepiej przygotuj na 18-tego, bo jak Urban (dla Ciebie - Jurek)
              na wczorajszym spotkaniu u Lisa powiedział jest to "pogrzeb (SLD) za
              zaproszeniami".
              • anika31 Re: XYZ-cie patrz i podziwiaj !!! 17.12.04, 09:25
                ale tez tak sobie wybrali czas przeŚwiętami ...no tak ale oni pewnie maja w
                domu gosposie i ogrodników....
              • xyz-xyz Re: XYZ-cie patrz i podziwiaj !!! 17.12.04, 09:54
                > Na dodatek cała awantura za to, ze JMR powiedział o Wieczerzaku, że
                > jest ...przestępcą.

I sklamał. Na tej samej podstawie Wachowski skarzy Kaczora. Jesli wygra, a moim
                zdaniem nie może przegrać, Kaczor baj baj. Wieczerzak tez może wygrać, choc kij
                mu w ucho za przewaływ PZU:)))))) Rokita, prawnik, powinien wiedzieć, że nie
                nalezy kłapać dziobem po próżnicy...

Teraz, gdy
                >
                > JMR zechce (raczej to niemożliwe - ale teoretycznie) wejść narąbany do autka
                i
                > pojeździć po Krakowie - to byle "krawężnik" może go wsadzić do pudła!

Rokita narabany? Chyba na krzywusia;) Ale fakt można Jaśka teraz do paki
                wsadzic za cokolwiek. I może dobrze by się stał (w celach czysto naukowych),
                gdyby go przed jakimś waznym głosowaniem przymknieto. Może przemyślalby te
                swooje farmazony o 4XTAK.

Ty się lepiej przygotuj na 18-tego,

Juz jestem gotowy:)))) Ide na wódeczkę ze znajomymi.

bo jak Urban (dla Ciebie - Jurek)

E tam żaden Jurek (to była figura stylistyczna-tak bys się troszke powściekała -
                not bene dokładnie sprawdziłem sprawę Garncarskiej, Grochulskiego nigdy tam
                nie było, coś ci dzwoniło ale nie w tym kościele), ja nigdy go na oczy nie
                widziałem:)))

na wczorajszym spotkaniu u Lisa powiedział jest to "pogrzeb (SLD) za
                > zaproszeniami".

Trudno, odśpiewamy Kadisz:) A ciebie zapytam, co cię od SLD tak odstraszyło?
                Pokłóciłas się z Mirkiem?
                • Gość: MYCHA Re: XYZ-cie patrz i podziwiaj !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 10:57
                  Jakżeś taki ciekaw nt. co mnie od SLD odstraszyło - to pofatyguj się do
                  aktualnie b. szefów SLD, wtedy urzędujących na poziomie wojewódzkim i
                  centralnym, (maj 2002 r.) i niech Ci pokazą moją rezygnację z członkostwa w SLD
                  z usasadnieniem. Jest tam po uzasadnieniu takie zdanie:" Jeśli mam do wyboru
                  między polską racją stanu i rzetelnością zawodową a parykularnymi interesami
                  moich partyjnych kolegów - wybieram to pierwsze". I nieprawdą jest, że nikt w
                  SLD nie wiedział o owych interesach - doskonale wiedziano. Ja też. Moje socjal-
                  liberalne poglądy nijak miały się do codziennej praktyki formacji. A na
                  schizofrenię nie cierpię. Dlatego dokonałam takie wyboru a nie innego.
                  PS. Ongiś przy ul Garncarskiej były biura "Pomeranii" - przedsiębiorstwa
                  hotelowego Grochulskiego. Żle sprawdzałeś.
            • xyz-xyz Re: XYZ-cie patrz i podziwiaj !!! 17.12.04, 09:34
              > XYZ jesteś niesprawiedliwy, posel sam nie może zrzec sie immunitetu a to
              stało
              > się w tempie iście expresowym właśnie dlatego że p. J>M> Rokita zgodził
              > się na
              > to a nawet sam o to prosił.

Nie tylko Rokicie uchylił Sejm immunitet. Renia się popłakał, Andrzej się
              uchlał, czerwoni zaś nic nie robili. Uchylili Pęczakowi, Szarawarski sam się
              zrzekł, Porucznki Porewicz też się sam zrzekł. I co wtym jest nadnaturalnego że
              Jas nieMarialeczWładysłwa nie bronił sie "recami - nogami"?

p. J>M> Rokita zgodził
              > się na
              > to a nawet sam o to prosił

Musiałem sie w język ugryść, gdy to zobaczyłem?

Gość ma odwage cywilną i chyba to Cie bpoli
              > nieprawdaż:)?

On ma odwagę? Ten kmiotek wysyłający asystentów by śępili fajki dla niego?
              Buuuu ha ha ha. Mnie mierzi to jak się ten ściemniacz za jedynego
              sprawiedliwego robi. A ma za pazurkami, oj ma...

Pozdrawiam równie serdecznie i ide obic kawę. Zapraszam:)

p.s.
              Wstał, ale chybam, nomen omen, lewą nogą:)
              • anika31 Re: XYZ-cie patrz i podziwiaj !!! 17.12.04, 09:39
                Bez cukru z odrobiną śmietnaki
                Wiesz co xyz ja wiedzę czerpię z mediów, Ty jak widzę nie, więc może powiesz mi
                o czymś o czym ja zwykły ludek o prawicowych poglądach, trzymajacy się od gości
                w białych koszulach jak najdalej...nie wiem.
                A fajki faktycznie należy palic swoje:)
                • xyz-xyz Re: XYZ-cie patrz i podziwiaj !!! 17.12.04, 10:05
                  Wiesz co xyz ja wiedzę czerpię z mediów, Ty jak widzę nie, więc może powiesz mi
                  >
                  > o czymś o czym ja zwykły ludek o prawicowych poglądach, trzymajacy się od
                  gości
                  >
                  > w białych koszulach jak najdalej

Mylisz się, całą wiedzą czerpie z mediów. Tyle, że nie ograniczam się do
                  Wybiórczej i Rzepy. Ciekwe jest to, jak róznie o tym samym pisza różne gazety:)
                  A z tych różnic często można wyłowić sens zdarzeń:)
                  Czekam na proces Wieczerzak przeciwko Jaśowi. Nie będzie, żadnych trzęsień
                  ziemi, ale myślę, że bedzie smakowicie.:)
                  • anika31 Re: XYZ-cie patrz i podziwiaj !!! 17.12.04, 10:08
                    Trybuna i Nie? No będize ciiekawie jestem przekonan że Rokita wyjdzie cało.
                    Mysle ze moge na to postaić poł kilo lavazzy
                    • xyz-xyz Re: XYZ-cie patrz i podziwiaj !!! 17.12.04, 11:19
                      Trybuna i Nie?

Ciekawi mnie dlaczego czytacze Wybiórczej, widzą tylko Trybune i Nie? Owszem
                      czytam te gazety. Tak jak i Wybiórczą, Głosz Szczeciński, Kurier... Ale czytuję
                      też Przegląd, Politykę, Forum, internetowe wydania różnych lokalnych czasopism.

No będize ciiekawie jestem przekonan że Rokita wyjdzie cało.

A kto napisze, że Rokita jest be?? Trybuna Nie Przegląd. Ale ty nie będziesz o
                      tym wiedziała bo Wybiórcza nie podłapie tematu, a sama nie czytasz. Więc jak
                      widzsz mam pewną nad tobą przewagę, ja wiem co piszą "obie strony".:)
                      • anika31 Re: XYZ-cie patrz i podziwiaj !!! 17.12.04, 12:02
                        Nie było miłe choc przyznaję prawdziwe......napadsz na mnie, jest fascynujaće
                        ale chyba niepotrzebne.
                        • xyz-xyz Re: XYZ-cie patrz i podziwiaj !!! 17.12.04, 12:07
                          A wyżyciu! Na nikogo nie napadam, zwłaszcza na ciebie:)) Jezeli nie było
                          przyjemne, to padam do nózi. Inaczej jednak było by trudno ująć temat:) No może
                          to z lenistwa;)
                          No i zaciekawiły mnie twoje fascynacje:)) Napady...:)
    • felix_edmundowicz Precz ze złodziejami! 17.12.04, 09:55
      Dlaczego ten list nie jest jeszcze w prokuraturze?
      Dlaczego P.xyz nie zgłosił przękrętów fundacji Nelly( a jak się ona nazywa i
      jakim celom służy?)?
      Kto ukradł 800 mln zł z PKN Orlen?
      Ile za to zup dla noclegowni?
      Dlaczego brat bratem poniewiera?
      Ile tłustych kapłonów zje Józef O.?
      Ile biedne dzieci ze wsi będą czekać na sale komputerowe w wiejskich
      świetlicach a P.Prezydentowa i księżniczka w jednym kupi znowu multum nowych
      strojów?
      Zegarek P.Kwaśniewskiego wart więcej niż roczny budżet rodzinnego domu dziecka!
      Ilu zamarznie na ulicach polskich miast w 4 roku rządów SLD?
      Kto odda pieniądze za zabrane renty ofiarom Grudnia ?
      Kto odbierze dodatki do sowitych emerytur niby lewicowych kacyków?
      Peczak czeka! a reszta czy już się pakuje?
      Kto niszczy Środe?
      Dlaczego niby lewica pasibrzuchowa,leniwa i chciwa, nie robi porządki z
      symulantami?
      Czy znowu 24.12. niby lewicowcy jak co roku będą dzielić się opłatkiem w Sejmie
      i Senacie?
      A Jarzembowski, homo niby sapiens, pierwszy będzie łapał za opłatek?
      P.=xyz do prokuratury!!!!!
      Dajmy odpór złodziejom!!
      Zawieź list jeszcze dzisiaj!!!
      No pasaran!
      Basta!
      xyz nareszcie wybrał dobrą lewicę.Uczciwą i myślącą!
      xyz idziemu do noclegowni dołożyc na zupy dla bezdowmncyh!
      Basta!
      Tylko Nowa Lewica!
      Zostawić Środe!
      • anika31 Re: Precz ze złodziejami! 17.12.04, 10:11
        UPS a co to jest nowa lewica? Odpady ze starej?
        • felix_edmundowicz Tylko Nowa Lewica! 17.12.04, 10:34
          Nowa Lewica to nie odpady!
          Nowa Lewica nie ubabrała się we władzy!
          Nowa Lewica nie je tłustych kapłonów jak Józef.O., nie ma drogich zegarków jak
          Miller i Kwaśniewski.!
          Nowa Lewica nie żyje w przepychu!
          Nowa Lewica nie siedzi na stołkach władzy lecz co najwyżej na stołakch barowych!
          Nowa Lewica nie ma spraw w prokuraturze i nie jest spadkobiercą PPR PZPR SdPR
          ZSMP ZSP !
          SDKPiL PPS i forum obrony przed kapitalizmem globalnym to nasze źródła!
          Nie myśłimy o naszych brzuchach tylko o brzuszkach dzieci i biednych!
          Czy wiesz że praca jest ale dla niby-lewicowców!
          Czy wiesz że z Meyera da się wykroić 18 etatów dla zdolnych fachowców, a tak
          facet bierze wszystko do swojej kieszeni- no i na matkie partie coś daje?
          Jeden genruje 17 etatów bezrobotnych, czy to nadużycie logiczne?
          czy pamiętasz że Miller obiecał że jak dojdzie do władzy to na ulicach polskich
          miast nie zamrzną ludzie jak za Buzka-łobuzka?
          I co ? przez 4 lata zamarzło więcej niż za 1 rok Buzka!
          I milczy!
          Bo to niedobra lewica jest!niby - lewica!
          Czy nikomu nie przeszkadzały seksistowskie dowcipy Leszka, gdzie kobieta
          tarciła podmiotowość?
          A do xyz:
          do prokuratury zawiadomienie możesz także przesłać mejlem
          jak się nazywa złodziejska fundacja Nely , abyśmy mogli pójść tym tropem!
          Jeśli to wyssałeś z palca, tzn że jesteś z tej niby lewicowej czeredy i chcesz
          odwrócić uwagę od tych co zapaskudzili wizerunek lewicowej troski o dobro
          człowieka!
          Dla was to wehikuł po władzę i pieniądze, dla nas istota troski o człowieka!
          Basta!
          No pasaran!
          Tylko Nowa Lewica!
          Nie dla genetycznie modyfikowanej żywności!
          Modyfikować tylko pasibrzuchów!
          • anika31 Re: Tylko Nowa Lewica! 17.12.04, 10:46
            Wiesz lae to brzmi jakoś podobnie do haseł pierwszych sosjalsitów i ozbacz co z
            tego wyszło - przeciez to utopia. Jak byś miał dostęp do kasy byłbyś taki sam
            jak i oni lewica to pryzkrywka dla liberalnej działaności, wiesz taka kiebacha
            dla mas
            • felix_edmundowicz a widzisz! 17.12.04, 10:55
              aniko31 widzisz co z nami zrobili
              teraz zwykli ludzie nazywają to utopią...
              gdybym miał dostęp do kasy byłbyś taki sam-
              - skąd wiesz że nie mam dostępu
              - skąd wiesz że byłbym taki sam
              - liberalna gospodarka czemu nie,ale owoce muszą być inaczej dzielone i
              niewyśrubowane pensyje pasibrzuchów co w głowie mają jeno kiełbie.To są
              synekury i tak wychodzi w końcu po co te partie i ich lewicowe hasła.Chodzi o
              dostęp do koryta.
              Najpierw trzeba zacząć od siebie.
              Jak Nowo Lewicowca zobaczysz w mercu to znaczy że kłamał.
              Modyfikujmy zło
              a nie żywność
              Pzodrawiam!
              A co z moją teorią generowania bezrobocia przez meyera z sld?
              Basta
              • anika31 Re: a widzisz! 17.12.04, 11:21
                Ja z nautury uważam zekażdy powiniem miecna maks, oczywiście boli mnie jak gośc
                wybitnie zdolny z wolnym wjazdem na UW nie może studiować bojego rodzicó nie
                stac, z przerażeniem patrze na to co sie dzieje ale nie widze szansy na poprawe
                pp prstu nie widze ludzie sa ludzmi nie ma idealistow, nalezy po prostuz aczac
                od siebi jak kazdy by tak robil nietrzeaby bylo lewicy
      • xyz-xyz Re: Precz ze złodziejami! 17.12.04, 10:25
        Dlaczego ten list nie jest jeszcze w prokuraturze?
        > Dlaczego P.xyz nie zgłosił przękrętów fundacji Nelly( a jak się ona nazywa i
        > jakim celom służy?)?

Feliks, ten list był wydrukowany w gazecie, więc jeżeli jakiś prokurator by
        chcial i się nie bał, to prosze bardzo:)

> Kto ukradł 800 mln zł z PKN Orlen?

Ja stawiam na cichociemnych od Nowka i Miodowicza, ale to tylko moja taka
        fantasmagoria:)

> Ile za to zup dla noclegowni?

Nie zjedli by tej zupy.

> Dlaczego brat bratem poniewiera?

MOże się w piaskownicy kiedys pobili?

> Ile tłustych kapłonów zje Józef O.?

Tyle samo co Piotr I. tyle ze Józek tyle browaru nie łyknie:)

> Ile biedne dzieci ze wsi będą czekać na sale komputerowe w wiejskich
        > świetlicach a P.Prezydentowa i księżniczka w jednym kupi znowu multum nowych
        > strojów?

To zależy do tego jak długo będziesz pisywał na forum. Jezeli odłączysz
        internet juz teraz, to za zaoszczędzone pieniążki kupisz dzieciom PCta juz za
        14 miesięcy

> Zegarek P.Kwaśniewskiego wart więcej niż roczny budżet rodzinnego domu
        dziecka!

Masz racje zabrac Kwaśniewskiemu zegarek. Po co mu on. Szczęśliwi czasu nie
        mierzą.

> Ilu zamarznie na ulicach polskich miast w 4 roku rządów SLD?

To zależy ile będzie kosztował jabol.

> Kto odda pieniądze za zabrane renty ofiarom Grudnia ?

A ktoś im renty zabrał????

> Kto odbierze dodatki do sowitych emerytur niby lewicowych kacyków?

Ci sami co dali dodatki specjalne Grześkowiakowej i Pałubickiemu

> Peczak czeka! a reszta czy już się pakuje?

Tak. Wyjeżdżamy na Kubę:)

> Kto niszczy Środe?

Wtorek

> Dlaczego niby lewica pasibrzuchowa,leniwa i chciwa, nie robi porządki z
        > symulantami?

Robiła kiedys porządek z bumelantami i ma uraz.

> Czy znowu 24.12. niby lewicowcy jak co roku będą dzielić się opłatkiem w
        Sejmie
        >
        > i Senacie?

A co ma lewicowośc do wiary??? O ile pamiętam Jezus Ch. był socjalistą.

> A Jarzembowski, homo niby sapiens, pierwszy będzie łapał za opłatek?

Watpę.

> P.=xyz do prokuratury!!!!!

Ja!? A za co???? Za zgrywy na forum? Czy za prztynalezność? O to już było, się
        nie sprawdziło...

> Dajmy odpór złodziejom!!

Taaa, zamieniając ich na innych złodziei:)

> Zawieź list jeszcze dzisiaj!!!

Po co? Ty możesz go zawieść...

> No pasaran!
        > Basta!
        > xyz nareszcie wybrał dobrą lewicę.Uczciwą i myślącą!

Nareszcie? Eeee coś kręcisz....

> xyz idziemu do noclegowni dołożyc na zupy dla bezdowmncyh!
        > Basta!

To idziemy czy basta? Zgłupiałem.

> Tylko Nowa Lewica!

A stara to już niejara???

> Zostawić Środe!

Wtorek też!!!!

• albert_c Re: Precz ze złodziejami! 29.12.04, 15:49
          xyz-xyz napisał:

> > Kto niszczy Środe?
          >
          > Wtorek
          * :)))

choc ja bym sie spieral czy nie Niedziela:))))
    • xyz-xyz Re: List taki jeden ciekawy:) 17.12.04, 11:21
      JAk już pisałem swarożycowi, jestem szują z zasadami. Ku..ę się wyłącznie dla
      przyjemności, nigdy zarobkowo.

Ale możesz zaproponować pracę Bełkotowi. On jest bezrobotny...;)
      • anika31 Re: List taki jeden ciekawy:) 17.12.04, 11:24
        Jaka miła deklaracja xyz.....robisz sie interesujacy
    • felix_edmundowicz Panie xyz-xyz! 17.12.04, 11:38
      panie xyz-xyz no i znowu wyszło żeś pan łgał z nut jak na niby lewicowca
      przystało.
      do prokuratury zawiadomienia o przęstępstwie składać nie masz zamiaru, bo go
      nie było,Taka fałszywka...
      odpowiedzi jak się nazywa złodziejska fungacja Nely nie mam, także jakie ma
      cele też nie ma ,choć adres www daj.
      całe te banialuki to zasłona dymna aby dowrocić uwage od prawdziwych złodziestw.
      a co powiesz o seksistowskich dowcipach Leszka M. gdzie kobieta traci godność!
      a co pwoiesz o z.meyerze generującym 17 osób berobotnych?
      czy schowałeś się w lisiej farbowanej czerwonej norce?
      No pasaran!
      Bassta!
      Pssst my nikomu nie powiemy ;-)
      • xyz-xyz Re: Panie xyz-xyz! 17.12.04, 11:50
        > panie xyz-xyz no i znowu wyszło żeś pan łgał z nut jak na niby lewicowca
        > przystało.
        > do prokuratury zawiadomienia o przęstępstwie składać nie masz zamiaru, bo go
        > nie było,Taka fałszywka...

Nie, to nie jest fałszywka. To prawdziwy list jaki napisał Wieczerzak do
        Leppera. Nie lzyj inych, gd brak ci wiedzy. Skor tak ma ta twoja Nowa Lewica
        działac, to ja mam ją w d... Nie jestem oszołomem żeby latac po prokuraturach.

odpowiedzi jak się nazywa złodziejska fungacja Nely nie mam, także jakie ma
        > cele też nie ma ,choć adres www daj.

Ty kolego nie pij więcej i postaraj się czytac tekst ze zrozumieniem.

> a co powiesz o seksistowskich dowcipach Leszka M. gdzie kobieta traci godność!

Są głupie, tak jak twoje podsrywki.

> a co pwoiesz o z.meyerze generującym 17 osób berobotnych?

Jezeli miałby tam prcować ktoś pokroju podsrywacza, to niech lepiej Meyer sobie
        zarobi.

> czy schowałeś się w lisiej farbowanej czerwonej norce?

Tak. Ukryłem się przed gniewem Prawdziwej Lewicy...

> No pasaran!
        > Bassta!
        > Pssst my nikomu nie powiemy ;-)

A czego nie powiecie?
        • felix_edmundowicz podsrywacz 17.12.04, 13:11
          dobrze jestem podsrywaczem bo zdemaskowałem tw twoje banialuki i bicie piany na
          forum z wyssanymi z palca informacjami.
          czynisz tak żeby odwrócić uwagę od dziesiejszej rocznicy krzywdy robotniczej i
          afer twoich farbowanych pobratymców.
          choć raz przyznałeś że miller gada głupoty,to moj niezaprzeczalny sukces.
          Udowodniłem że Nowa Lewica niby lewice(xyz-xyz) w kozi róg zapędzi, co
          prawicowym pieskom jakoś się nie udaje na tym forum.
          zapewne stąd bierze się twoja fustracja, która każe ci chwalić meyera
          odbierającego pracę 17 osobom ,obywatelom tego kraju,aby sam se napchał kiesę i
          brzuch.a żadnej z tych prac nie jest w stanie zrobić dobrze.
          Nawet Herkules brał na raty każdą robotę.
          Pamiętaj idą święta niech i dla bezrobotnych zaświeci jakieś światełko nadzieji.
          No pasaran!
          Basta!
          Nie dla efektu cieplarnianego!
          Nie dla modyfikowanej żywności!
          modyfikować tylko pasibrzuchów
          Popieram zmiany na lepsze i lepszych , nie na swoich !
          No pasaran!
          Nie podsrywać!
          a w prokuraturze to musiałbyś dłuuuugo czekać bo tam tłoczno od twoich
          współtowarzyszy - pasibrzuchównibylewicowców.Po 3 królach może nawet się nie
          dopchasz. buahahhahhahhahahhahahahahhahahhahahhahahahhahahhahahhahahahhahahah
          • xyz-xyz Re: podsrywacz 17.12.04, 13:25

> dobrze jestem podsrywaczem bo zdemaskowałem tw twoje banialuki i bicie piany
            na
            >
            > forum z wyssanymi z palca informacjami.

Ty chyba nie umiesz czytać? Proponuje jeszcze raz. List jest P R A W D Z I W Y.
            Więc jedyne co zdemaskowałeś, to swoja ignorancje.

> czynisz tak żeby odwrócić uwagę od dziesiejszej rocznicy krzywdy robotniczej
            i
            > afer twoich farbowanych pobratymców.

Kolejny znawca mych myśli na tym forum. Nie tobie będę się tłumaczył z motywów.

> Udowodniłem że Nowa Lewica niby lewice(xyz-xyz) w kozi róg zapędzi, co
            > prawicowym pieskom jakoś się nie udaje na tym forum.

udowodniłeś jak na razie, że nie umiesz czytać. Marnie ci więc idzie to
            zapędzanie w kozi róg. Przypominasz mi prawiicowe partyjki, które co rusz
            powstawałyu i ogłaszały sukces...:)

> zapewne stąd bierze się twoja fustracja, która każe ci chwalić meyera
            > odbierającego pracę 17 osobom ,obywatelom tego kraju,aby sam se napchał kiesę
            i
            >
            > brzuch.

Frustracja każe mi bronic Meyera???? Człowiku jestś co raz lepszy:)))))))))))))
            Ale fakt jestem sfrustrowany poziomem Nowej Lewicy...

> Nie podsrywać!
            > a w prokuraturze to musiałbyś dłuuuugo czekać bo tam tłoczno od twoich
            > współtowarzyszy - pasibrzuchównibylewicowców.Po 3 królach może nawet się nie
            > dopchasz. buahahhahhahhahahhahahahahhahahhahahhahahahhahahhahahhahahahhahahah

Ot powiedział co wiedział.:))))))) Nie martw się o mnie. Dam sobie radę:)
        • tuner Re: Panie xyz-xyz! 17.12.04, 15:20
          xyz-xyz napisał:

> > panie xyz-xyz no i znowu wyszło żeś pan łgał z nut CZYLI, JAK ZWYKLE!

>
          > Nie, to nie jest fałszywka. To prawdziwy list jaki napisał Wieczerzak do
          > Leppera.PODOBNY W TREŚCI I WYMOWIE BYŁ SŁYNNY LIST DO LEPPERA O LĄDOWANIU
          TALIBÓW W KLEWKACH,TYLKO ŻE TAMTEN POWAŻNIEJ LEPPER POTRAKTOWAŁ. O Skor tak ma
          ta twoja Nowa Lewica
          > działac, to ja mam ją w d...ONA CIEBIE TEŻ.I NIE TYLKO
          ONA.

Nie jestem oszołomem FAŁSZYWA SKROMNOŚĆ!
          >
          > odpowiedzi jak się nazywa złodziejska fungacja Nely nie mam, także jakie ma
          > > cele też nie ma ,choć adres www daj.CHYBA MIAŁEŚ NA MYŚLI FUNDACJĘ
          KWAŚNIEWSKIEJ?
          >
          > Ty kolego nie pij więcej i postaraj się czytac tekst ze zrozumieniem.OSTATNIO
          JAKOŚ NIKT NIE ROZUMIE TWOICH TEKSTÓW.
          >
          >
          > > a co pwoiesz o z.meyerze generującym 17 osób berobotnych?
          >
          > Jezeli miałby tam prcować ktoś pokroju podsrywacza, to niech lepiej Meyer
          sobie
          >
          > zarobi.NO,ZAWSZE U KOMUSZKÓW TAK BYŁO.NIEWAŻNE,ŻE SZEMRANY, ALE KOLEGO"PO
          LINII,"WIĘC NIECH SOBIE ZAROBI!!!!
          >
          > > czy schowałeś się w lisiej farbowanej czerwonej norce?
          >
          > Tak. Ukryłem się przed gniewem Prawdziwej Lewicy...
          >
          > > No pasaran!
          > > Bassta!
          > > Pssst my nikomu nie powiemy ;-)
          >
          > A czego nie powiecie?
        • albert_c Re: Panie xyz-xyz! 29.12.04, 15:53
          xyz-xyz napisał:

> Nie, to nie jest fałszywka. To prawdziwy list jaki napisał Wieczerzak do
          > Leppera.

* :)))

bez jaj, powaznie? do Leppera?

• Gość: Pismak Re: Panie xyz-xyz! IP: *.chello.pl 30.12.04, 01:13
            Ojej! Z tej dyskusji wynika pewna ciekawostka. Że robi się jakaś nowa lewica.
            Aż się boję zastanawiać, kto to jest?

Czyżby banda niedowartościowanych działaczy SLD, którym dotąd nie udało się
            dopchać do koryta? A może jacyś radykalni czerwoni? Ciekawe. Faktem jest, że
            lewicę w tym kraju szlag trafił. Teraz każdy z lewa by chciał być nową lewicą.
            A już na pewno każdy SLD-owiec. Borówy już się wystroiły w piórka. Razem z
            UPem. I PPS w natarciu. To mi przypomina prawą stronę. Tam pospolite ruszenie
            jest cały czas. Cała PO to banda spadochroniarzy skrzykniętych pod hasłem:
            teraz my wygramy wybory i znów/wreszcie porządzimy sobie! Zobaczycie, jak będą
            się nawzajem wyżynać pod koniec kadencji swojej władzy. Równie spektakularnie,
            jak teraz komuchy.

pismak_logowany@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka